Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 14 éve
Ha egy embernek az a hobbija, hogy mindennap megiszik egy üveg gecidrága konyakot, de már nem bírja fizetni akkor nem az a megoldás hogy napi 23 órát dolgozom hogy legyen pénzem a Le Corvusier-re, hanem hogy átszokom a Lánchíd brandyre...haromtJah persze. Lehet, hogy a VSOP brandy drága, de lehet, hogy nem hal bele x időn belül😛 Ez baromira nem megoldás, amit írsz, hanem az a preferencia, amit te elvárnál.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
Még mindig ez. Szóval környezetvédelmi ellenőrzés volt. A talaj állapotát kellett vizsgálniuk. Környezetvédelmi vizsgálaton ne várd, hogy a gát statikai állapotát vizsgálják, mert ez olyan, mintha te vizsgálnád az én gázórámat.3 hete volt ellenőrzés. Amire már nem gyúrcsány utasította az ellenőrt, hanem mrs.illés. A főnök pedig azért főnök, mert a beosztottjai munkájáért neki kell felelőséget vállalnia.Azt viszont tényleg nem értem hogy a nem rég lezajlott vizsgálatot lefolytató és mindent rendben találó hatóság felelőségét miért nem vizsgálják?jó kérdés, hogy ha egy ellenőrt (akit lehet hogy Gyurcsány alatt vettek fel, de ez csak mellékszál) folyamatosan lefizetnek, akkor a miatta keletkező kár felelősségének milyen magas szintig kell terjednie. főleg akkor, ha a rendszer amúgy megfelelően betöltötte volna a rendeltetését.
A bíróság előtt a MAL védheti magát azzal, hogy tessék, megvizsgálták nemrég, és minden rendben volt.
Ja hogy lefizették az ellenőrt? A korrupcióban nem csak a pénzt adó, hanem a kapó is bűnös. Ergó fejeknek kéne hullania a környezetvédelmi hatóságnál is. Persze ez elképzelhetetlen.
A MAL fizessen. Sokat. Illés és bandája meg takarodjon a sunyiba.haromt
De az ellenőrzéssel kapcsolatban is voltak egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, amit egy vizsgálatnak kellene feloldania, bár nincsenek illúzióim.atapapa
Ha hibázott/lefizették az ellenőrt akkor ő sitt. Viszont az ellenőr felettese illés búbosbanka, neki felmondás azonnal, az ő felettese az államtitkár, neki pedig lemondás. Tisztességes országokban ennek így kéne mennie egy ilyen horderejű ügynék.
Persze ez nem normális ország. Itt államosítjuk a vállalatot, mert kiürült a 2 választás alatt a pártkassza... Főleg azért vonzó mert egy jövedelmező iparágról van szó, talán az egyetlen amiben a világ élvonalába tartozunk, főképp az ország méretéhez képest.haromt
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
Én még május közepén Bl döntő után zp-től vártam 1-2 percet, hogy átvillamosozzam Petőfi hidat, és beleakadjak újra többiekbe... 😀 Azonban ez közel sem volt tudatos. Az viszont, hogy max. 2 emeletet mennek lifttel, az igencsak kiakaszt. Főleg, hogy ránézésre elsőévesek voltak, akik alapból nem mennek boltnál tovább, max vasútállomásig, esetleg buszvégig mennek el, ha hétvégén mennek haza. Tróger banda!Óh ennél van durvább. Múltkor 30 percet kellett várni a 6osra a Petőfi híd budai hídfőénél, és volt aki végigvárta a 30 percet, ahelyett, hogy elgyalogolt volna az 5-6 perc sétára lévő Budafoki úthoz :ptenorxMi a francért nem lehet felgyalogolni a másodikra, miért kell lifttel menni oda is???AsbeeA világ egyik megválaszolhatatlan kérdése, de van rosszabb nála, amikor az egészséges huszonéves egyetemisták az 1. emeletről lifttel mennek le, pedig arra még várni is kell. Hova fog így jutni a világ?Black_Adder
több mint 14 éve
Az inflációba pedig akkor el megy az a pénz amit amúgy nyernek az állampolgárok az adócsökkentésselneuwNem hiszem. A bérek az infláció felett is emelkedni fognak.
Inkább arra megy ki a játék, amit egyszer már Bokros is előadott, Orbán is élvezte a hatását, de Medgyessynek már beletört a bicskája: el kell inflálni a szociális kiadásokat és a családi pótlékot.
Orbán már rég kijelentette, hogy nem fogja emelni a szociális segélyeket, a családi pótlékot se emelték már az előző ciklusukban sem, hanem adókedvezményeket adtak a gyerek után.
Ennek annyi pozitív hozadéka lesz, hogy a munka nélküli életre berendezkedőknek, gyereket pénzforrásként csinálóknak egyre kevésbé fogja megérni a megszokott életmódjukat folytatni.
több mint 14 éve
mer' az vagy 😉Nem kezdek bele a dolgokba, de itt komoly elkúrás forog fenn szerintem. Mármint nem nálad, hanem az egész most bejelentett gazdasági cuccal kapcsolatban. De nem kezdem el mert jön atapapa és megállapítja hogy kommer vagyok 😛haromtez speciel hülyeség. Csak a bevezetés után befizetett cuccod megy az állambácsinak. amit eddig befizettél ahhoz nem nyulhatnak. Mondjuk azt már elvitte a válság...haromtÉn az elkövetkező 14 havi befizetésemet gyászolom...
Amúgy tavaly egész jó hozam volt, a tavalyelőtti bukót visszahozta nekem. Még +5%-ba át is fordultkzol
Orbán eljátssza a nép barátját, és az emberek nem a kormányt, hanem majd a Tescot és a Trémobilt szidják helyette (már az egyszerűbbje).
Abból a szempontból megértem ezt a különadósdit, hogy az elmúlt években sok állami támogatást benyelő, a válságot annyira nem megszívó ágazatok transzparensen működő cégeit szipolyozzák. Ezek a cégek nem tudják úgy szürkíteni a gazdaságot, mint ha a kormány generálisan próbálná elsimítani mindenfelé a bevételnövelés terheit. Aztán nem is biztos, hogy mindent áttolnak majd a fogyasztókra, pl. az energiaárakat most tették hatósági árassá, aztán ezeket az adókat elvileg 3 évig szedik csak, a kevésbé áthárító cégek akár versenyelőnybe is kerülhetnek, növelhetik a piaci részesedéseiket.
Azonban személy szerint annak örültem volna, ha a kiadásokat faragják inkább (igaz a közszférából így is elvihetnek vagy 300 milliárdot jövőre)
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
nekem nem ez a bajom. EZ is nagy szopás lesz, de inkább azért mert ez nem vezet semmire. Nem a bevételt kéne már növelni, hanem a kurva kiadásokat csökkenteni. Ahhoz a kibaszott vízfejhez most sem mernek hozzányúlni. Szociális ellátórendszer pl.Nem kezdek bele a dolgokba, de itt komoly elkúrás forog fenn szerintem. Mármint nem nálad, hanem az egész most bejelentett gazdasági cuccal kapcsolatban. De nem kezdem el mert jön atapapa és megállapítja hogy kommer vagyok 😛haromtszerintem igazából ott van elcseszve a dolog, hogy a most megadóztatott cégek nyilván (jó esetben csak egy részét) át fogják hárítani a plusz költségeiket a fogyasztókra az áraikon keresztül. Amivel az a nagyon para, hogy az energetikai cégek áremelése mindenbe beépül, aminek az előállításához áram kell/szállítani kell és ráadásul a kereskedelmi láncok áremelései szintén hajták majd fel a fogyasztói árakat. Emiatt pedig lehetetlen lesz korrekt, normális inflációs célt tartani.
Az inflációba pedig akkor el megy az a pénz amit amúgy nyernek az állampolgárok az adócsökkentésselneuw
Pedig most megtehetnék mert csak 4 év múlva lesznek választások. De nemmm inkább a populizmus most is.
Ha egy embernek az a hobbija, hogy mindennap megiszik egy üveg gecidrága konyakot, de már nem bírja fizetni akkor nem az a megoldás hogy napi 23 órát dolgozom hogy legyen pénzem a Le Corvusier-re, hanem hogy átszokom a Lánchíd brandyre...
több mint 14 éve
Nem kezdek bele a dolgokba, de itt komoly elkúrás forog fenn szerintem. Mármint nem nálad, hanem az egész most bejelentett gazdasági cuccal kapcsolatban. De nem kezdem el mert jön atapapa és megállapítja hogy kommer vagyok 😛haromtszerintem igazából ott van elcseszve a dolog, hogy a most megadóztatott cégek nyilván (jó esetben csak egy részét) át fogják hárítani a plusz költségeiket a fogyasztókra az áraikon keresztül. Amivel az a nagyon para, hogy az energetikai cégek áremelése mindenbe beépül, aminek az előállításához áram kell/szállítani kell és ráadásul a kereskedelmi láncok áremelései szintén hajták majd fel a fogyasztói árakat. Emiatt pedig lehetetlen lesz korrekt, normális inflációs célt tartani.
Az inflációba pedig akkor el megy az a pénz amit amúgy nyernek az állampolgárok az adócsökkentéssel
--------------------------------------------------
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Nem kezdek bele a dolgokba, de itt komoly elkúrás forog fenn szerintem. Mármint nem nálad, hanem az egész most bejelentett gazdasági cuccal kapcsolatban. De nem kezdem el mert jön atapapa és megállapítja hogy kommer vagyok 😛Én az elkövetkező 14 havi befizetésemet gyászolom...Gyűlölöm, hogy 14 havi nyugdijmegtakaritasom odavész a fenébe 😕 (ha nem szabad a politikával kapcsolatban utálkozni pls modoljatok)kzolez speciel hülyeség. Csak a bevezetés után befizetett cuccod megy az állambácsinak. amit eddig befizettél ahhoz nem nyulhatnak. Mondjuk azt már elvitte a válság...haromt
Amúgy tavaly egész jó hozam volt, a tavalyelőtti bukót visszahozta nekem. Még +5%-ba át is fordultkzol
több mint 14 éve
Én az elkövetkező 14 havi befizetésemet gyászolom...Gyűlölöm, hogy 14 havi nyugdijmegtakaritasom odavész a fenébe 😕 (ha nem szabad a politikával kapcsolatban utálkozni pls modoljatok)kzolez speciel hülyeség. Csak a bevezetés után befizetett cuccod megy az állambácsinak. amit eddig befizettél ahhoz nem nyulhatnak. Mondjuk azt már elvitte a válság...haromt
Amúgy tavaly egész jó hozam volt, a tavalyelőtti bukót visszahozta nekem. Még +5%-ba át is fordult
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Gyűlölöm, hogy 14 havi nyugdijmegtakaritasom odavész a fenébe 😕 (ha nem szabad a politikával kapcsolatban utálkozni pls modoljatok)kzolez speciel hülyeség. Csak a bevezetés után befizetett cuccod megy az állambácsinak. amit eddig befizettél ahhoz nem nyulhatnak. Mondjuk azt már elvitte a válság...
több mint 14 éve
Gyűlölöm, hogy 14 havi nyugdijmegtakaritasom odavész a fenébe 😕 (ha nem szabad a politikával kapcsolatban utálkozni pls modoljatok)
több mint 14 éve
szerintem inkább a "megmagyarázom a múlt hibáit" rész miatt kaphattadbriareosIgen
több mint 14 éve
szerintem inkább a "megmagyarázom a múlt hibáit" rész miatt kaphattad
több mint 14 éve
Amikor eltévedtem a Schönherznél? 😛 Még nem voltam arra, szóval nem is tudtam, hogy merre van 😊 Most már egy cseppet egyszerűbb, csak felsétálok a Móricztól a 4esig ~ 4 perc séta, + ~3 még onnan a Schönherz gyalog 😀 Amúgy hozzáteszem, a tudatalattim nem is rossz irányba indult el a legelső alkalommal se.ez egy vidéki kisráccra emlékeztet aki másfél órát tévelygett bkvval 10 perces séta helyett.A világ egyik megválaszolhatatlan kérdése, de van rosszabb nála, amikor az egészséges huszonéves egyetemisták az 1. emeletről lifttel mennek le, pedig arra még várni is kell. Hova fog így jutni a világ?Black_AdderÓh ennél van durvább. Múltkor 30 percet kellett várni a 6osra a Petőfi híd budai hídfőénél, és volt aki végigvárta a 30 percet, ahelyett, hogy elgyalogolt volna az 5-6 perc sétára lévő Budafoki úthoz :ptenorx
igen.
rólad beszélek 😛briareos
Amúgy meg nem is hasonlít, mert ott csak nem voltam tisztában azzal, hogy merre kell menni, itt meg az emberek 4 perc séta helyett várnak 30 percet egy villamosra + 2 perc út a villamossal, szal buktak 28 percet.
(Nem, én nem arra vártam mielőtt belekötsz, csak láttam a tömeget a parkból, ahol épp beszélgettünk).
Mivan, valaki arra a villamosra várt múlt héten, hogy kaptam erre egy minuszt? 😀
több mint 14 éve
ez egy vidéki kisráccra emlékeztet aki másfél órát tévelygett bkvval 10 perces séta helyett.Óh ennél van durvább. Múltkor 30 percet kellett várni a 6osra a Petőfi híd budai hídfőénél, és volt aki végigvárta a 30 percet, ahelyett, hogy elgyalogolt volna az 5-6 perc sétára lévő Budafoki úthoz :ptenorxMi a francért nem lehet felgyalogolni a másodikra, miért kell lifttel menni oda is???AsbeeA világ egyik megválaszolhatatlan kérdése, de van rosszabb nála, amikor az egészséges huszonéves egyetemisták az 1. emeletről lifttel mennek le, pedig arra még várni is kell. Hova fog így jutni a világ?Black_Adder
igen.
rólad beszélek 😛
több mint 14 éve
Óh ennél van durvább. Múltkor 30 percet kellett várni a 6osra a Petőfi híd budai hídfőénél, és volt aki végigvárta a 30 percet, ahelyett, hogy elgyalogolt volna az 5-6 perc sétára lévő Budafoki úthoz :pMi a francért nem lehet felgyalogolni a másodikra, miért kell lifttel menni oda is???AsbeeA világ egyik megválaszolhatatlan kérdése, de van rosszabb nála, amikor az egészséges huszonéves egyetemisták az 1. emeletről lifttel mennek le, pedig arra még várni is kell. Hova fog így jutni a világ?Black_Adder
több mint 14 éve
Ki is rugdalnám őket onnan az biztos...Mi a francért nem lehet felgyalogolni a másodikra, miért kell lifttel menni oda is???AsbeeA világ egyik megválaszolhatatlan kérdése, de van rosszabb nála, amikor az egészséges huszonéves egyetemisták az 1. emeletről lifttel mennek le, pedig arra még várni is kell. Hova fog így jutni a világ?Black_Adder
több mint 14 éve
Mi a francért nem lehet felgyalogolni a másodikra, miért kell lifttel menni oda is???AsbeeA világ egyik megválaszolhatatlan kérdése, de van rosszabb nála, amikor az egészséges huszonéves egyetemisták az 1. emeletről lifttel mennek le, pedig arra még várni is kell. Hova fog így jutni a világ?
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 14 éve
Gyűlölöm, hogy nem bírok ki pia nélkül 24 órát. Még ma hajnalban is ittam, de most hazaérve a melóból már ismét a kocsmán gondolkodom. :rolleyes:Itt koliban szívesen várunk. 😊
Mondjuk ez meló miatt is van, kikészít néha, aztán ki kell kapcsolnom valahogy.Stez
De hogy ne legyen off...Mi a francért nem lehet felgyalogolni a másodikra, miért kell lifttel menni oda is???
több mint 14 éve
Ez az egész nap,szar egy valamiCowboykarcsiJa és nagyon nagy fasz vagyok,ez még hozzá tartozik a mai naphoz...
The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 14 éve
Gyűlölöm, hogy nem bírok ki pia nélkül 24 órát. Még ma hajnalban is ittam, de most hazaérve a melóból már ismét a kocsmán gondolkodom. :rolleyes:Igyál többször kis, életben tartó mennyiségű adagokat. 😊
Mondjuk ez meló miatt is van, kikészít néha, aztán ki kell kapcsolnom valahogy.Stez
Én pl melóhelyre vittem vodkát, és kicsit megbutítottam vele a kávét, gyümölcslevet.
több mint 14 éve
Ez az egész nap,szar egy valami
The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 14 éve
Gyűlölöm, hogy nem bírok ki pia nélkül 24 órát. Még ma hajnalban is ittam, de most hazaérve a melóból már ismét a kocsmán gondolkodom. :rolleyes: Mondjuk ez meló miatt is van, kikészít néha, aztán ki kell kapcsolnom valahogy.
több mint 14 éve
Csak nálam ilyen szarfos ez a blog.hu, hogy minden oldalt kb. ötödjére nyit meg?
több mint 14 éve
Itt szerintem jól össze van foglalva a lényeg..http://hangorienidiocc.blog.hu/2010/10/11/mifele_allamositasGRAFI10 pontos.