Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 15 éve
előbb működjön, utána ítéljük meg. Még ha Gönczová ötlete is volt
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
😊ata ez egy tökéletesen felesleges fantomintézmény.
Megértem a felháborodásodat, de nekem ez tetszik. Persze elég hülyén festenek a célok, az is érdekes hogy pont a CEU és a Károli hozza létre (szvsz nincs itthon világnézeti felfogásban egymástól messzebb 2 felsőoktatási intézet, mint ezek)
Vagyis majd tetszik, ha tényleg érdemi munka folyik és nem a valóságtól elrugaszkodott jelentéseket készítő vagy éppen egyszerű sajtófigyelőként funkcionáló intézmény lesz.
Azt elhiszem, hogy az én véleményem a kérdésben szokatlan, de nekem mindig hiányzott a magyar külpolitikából a proaktívitás és a gyurcsányi legalja külügy legalább agilis volt abban a tekintettben, hogy próbálta minél több helyre benyomni magát, néha talán nagyon is szétaprózva az erőiket. A mostani ENSZ BT-be való pályázásra is ők kezdték el először izzítani a vonalakat.
Jó lenne ha ebből egy komoly intézmény lenne és Magyarország a diplomáciában egyre hangsúlyosabb szerepre tudna szert tenni.
(Jellemző adat, hogy összesen egy nemzetközi szervezetnek van a székhelye Magyarországon)atapapa
több mint 15 éve
😊Megértem a felháborodásodat, de nekem ez tetszik. Persze elég hülyén festenek a célok, az is érdekes hogy pont a CEU és a Károli hozza létre (szvsz nincs itthon világnézeti felfogásban egymástól messzebb 2 felsőoktatási intézet, mint ezek)
Vagyis majd tetszik, ha tényleg érdemi munka folyik és nem a valóságtól elrugaszkodott jelentéseket készítő vagy éppen egyszerű sajtófigyelőként funkcionáló intézmény lesz.
Azt elhiszem, hogy az én véleményem a kérdésben szokatlan, de nekem mindig hiányzott a magyar külpolitikából a proaktívitás és a gyurcsányi legalja külügy legalább agilis volt abban a tekintettben, hogy próbálta minél több helyre benyomni magát, néha talán nagyon is szétaprózva az erőiket. A mostani ENSZ BT-be való pályázásra is ők kezdték el először izzítani a vonalakat.
Jó lenne ha ebből egy komoly intézmény lenne és Magyarország a diplomáciában egyre hangsúlyosabb szerepre tudna szert tenni.
(Jellemző adat, hogy összesen egy nemzetközi szervezetnek van a székhelye Magyarországon)
több mint 15 éve
Olyan jó, hogy ilyen fontos dolgokra van pénz... http://vastagbor.blog.hu/2010/10/25/megvalosul_goncz_kinga_nagy_otleteÁltalában atapapa érthetően meg szokta magyarázni a dolgaikat, de erre nem nagyon tudok elképzelni épkézláb magyarázatot.
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
azért Ike sem volt hülye hogy Európában nekimenjen a SZUnak. Már Szueznél is komoly lehetősége volt a 3.VHnak.56-ban éppen hogy az Oroszok voltak hadi fölényben. Nem technikaiban, hanem számszerűben. Az USA előtte pár évvel jött ki a Koreai háborúból amibe iszonyatos összegeket öltek. Emberáldozatban is , de főleg anyagilag. És ők egy olyan ország voltak, ahol vannak következmények, illetve az emberek akarata, ellentétben a SZU-val, ahol semmi következménye nem volt ha eltapsoltad a GDP felét valami háborúban vagy kinyírattál 1 millió embert, mert akkor sem bukott volna meg a választáson Hruscsov, mert nem volt választás. Viszont Ike belebukott volna abban a pillanatban ha Korea után 3 évvel megint nagyszabású hadműveletekbe kezd. Ráadásul a NATO akkor még egy eléggé fantom szervezet volt. Lényegében mindent az USA adott abba.
Ami itt el lett baszva, hogy pont a szuezi baszás közelében azt hozták fel Nagy Imréék hogy kilépés a VSZ-ből. Ezt nem hagyhatta a SZU abban a világpolitikai helyzetben.
Ha ezt nem lépik meg, akkor belementek volna abba hogy Nagy Imre legyen és a lájt kommerkedés, mint ahogy belementek a lengyeleknél is Gomulkába. Csak hát itt ahány ember annyi dolgot akart és Nagy Imre meg a tipikusan tehetetlen fasz volt aki nem tudta reálisan felmérni a dolgokat.
több mint 15 éve
56-ban fegyveres segítséget nem kaptunk a Nyugattól, de a "gulyáskommunizmus" finanszírozásába már rendesen besegítettek csodálatos hiteleikkel, melyeket a mai napig folyósítanak a kelet-európai periféria társadalmi békéjének fenntartásáért. Ez nem rendszerfüggő.a témához,Máig a kádár-féle 'gyulyáskommunizmus' súlyát nyögjük. Abba ment tönkre az ország.
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊sapka
Nem éltem, akkor /*azaz de, mert még a vasfüggöny mögött születtem 87ben, csak sok emlékem nincs róla*/, de elhiszem, h nyugaton akkor is jobb volt.
A kommunizmus bementél a boltba és vettél ami VOLT, hű de jó, a kapitalizmusban bemész boltba és veszel amit AKARSZ. Nem saját tapasztalat, de megbízok a forrásokban 😊Black_Adder
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 15 éve
a témához,Máig a kádár-féle 'gyulyáskommunizmus' súlyát nyögjük. Abba ment tönkre az ország.
csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊sapka
Nem éltem, akkor /*azaz de, mert még a vasfüggöny mögött születtem 87ben, csak sok emlékem nincs róla*/, de elhiszem, h nyugaton akkor is jobb volt.
A kommunizmus bementél a boltba és vettél ami VOLT, hű de jó, a kapitalizmusban bemész boltba és veszel amit AKARSZ. Nem saját tapasztalat, de megbízok a forrásokban 😊
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Írni is akartam, de nem mertem 😊Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀JC6Arra is tekintettel, hogy a Szuezi-csatornánál is éppen akkor események zajlottak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuezi_v%C3%A1ls%C3%A1gvadibandi
több mint 15 éve
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀JC6Arra is tekintettel, hogy a Szuezi-csatornánál is éppen akkor események zajlottak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szuezi_v%C3%A1ls%C3%A1g

több mint 15 éve
a témához,Azért 56-ban összesen 7 év kemény kommunizmus után még más állapotban volt a társadalom, mást várt az államtól, mint a kádári összekacsintós, korrupt szocializmusban való sok évtizedes puhulást követően.
Kádárral és a rendszerével pont az volt a baj, hogy olyan úton és módszerekkel próbálta konszolidálni a hatalmát, amit könnyű volt megszokni, és hosszú távon lehetetlen volt fenntartani.
több mint 15 éve
a témához, csak azt nem értem hogy miért lett volna jó ha jönnek az usákok, leszámítva azt a pár évet a megtorlásból elég jól élt a társadalom(talán túl jól), és akkor is a gyurcsány lett volna pár évig a miniszterelnök 😊 😊
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Ha jöttek volna az amcsik, akkor '56-ban kitört volna a 3. vh 😀
több mint 15 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.atapapaHorthy átszólt Portugáliából és Franco rögtön ugrott 😀
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 15 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.atapapaÉs bojkottálták az 56-os Olimpiát emiatt.
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 15 éve
Bezzeg Franco nem tétovázott, rögtön nekiállt szervezni a csapatokat Magyarország megsegítésére.
több mint 15 éve
Az 1955-ös osztrák államszerződés azért jól példázza, hogy egy hidegháborús szovjet kivonuláshoz milyen ütőkártyákkal kellett egy pöttöm közép-európai államnak rendelkeznie ahhoz, hogy a nagyhatalmak is mozgásba lendüljenek.Adom 😊JC6Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.gerleJa, egyébként a buzi USA, meg buzi Eisenhower kapja be, mert basztak idejönni segíteni. Oh mi ilyen kommunista ellenesek, olyan kommunista ellenesek vagyunk, szabadságot a népeknek, de azért basztak idejönni...Black_Adder
http://www.grotius.hu/doc/pub/IYJUHE/osztrak_allamszerzodes_1955.pdf
56-ban ráadásul előttünk a lengyelek lázadoztak, velünk egyidőben Szuez, ez így túl sok volt az amcsiknak.
A téma iránt érdeklődőknek alapkönyv: http://bookline.hu/product/home.action?id=6831&type=22&_v=Gaddis_John_Lewis_Most_mar_tudjuk
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Adom 😊Ja, egyébként a buzi USA, meg buzi Eisenhower kapja be, mert basztak idejönni segíteni. Oh mi ilyen kommunista ellenesek, olyan kommunista ellenesek vagyunk, szabadságot a népeknek, de azért basztak idejönni...Black_Adderaz USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.gerle
több mint 15 éve
Ja, egyébként a buzi USA, meg buzi Eisenhower kapja be, mert basztak idejönni segíteni. Oh mi ilyen kommunista ellenesek, olyan kommunista ellenesek vagyunk, szabadságot a népeknek, de azért basztak idejönni...az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.gerle
több mint 15 éve
Váááááááááááááááá Britt kurva Brittet nem tudtuk leszedni a mocskos K életbe.
több mint 15 éve
jövőhéten ZH HÉT... a HÉT-en van a hangsúly, ismétlem ZH HÉT, és bekúrnak szerdára 3, csütörtökre 2 ZH-t... szakadjanak megfele...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 15 éve
Törölt felhasználó
Ahogy a mostani Baracké is az 😀az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.gerle
több mint 15 éve
az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6Tegyük hozzá, Bush beszéde az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell kimosni a történelmet.
több mint 15 éve
(Ha tanítanák se tanulnák meg)korrektEz elég nagy baj, mert semmi köze egymáshoz. Az a gáz, hogy alapfogalmakat nem sem tanítják meg történelem órákon!catattack
de a kettőt szétválasztására a magyar közgondolkodás már soha - vagy legalábbis belátható időn belül - nem lesz képes.atapapa
több mint 15 éve
catattack
3 520
korrektEz elég nagy baj, mert semmi köze egymáshoz. Az a gáz, hogy alapfogalmakat nem sem tanítják meg történelem órákon!
de a kettőt szétválasztására a magyar közgondolkodás már soha - vagy legalábbis belátható időn belül - nem lesz képes.atapapa
több mint 15 éve
Erről eszembe jut az, amikor 2006-ban voltak ezek az utcai harcok. A tisztes megemlékezés helyett láttátok mit művelt a csőcselék. Pár nappal később olvastam, hogy az USA-ban, hogy emlékeztek meg az '56-os magyar forradalomról. Lejátszották a himnuszt a Kongresszusban, nagyon szép beszédet mondott GB és méltattak minket. Ekkor büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Előtte pár nappal viszont szégyelltem.JC6Ez történik, ha úgy tartod magadat hatalomban, hogy félrevezeted a tevékenységedről az embereket.
Mondom ezt úgy, hogy a várost szétverőkkel a legkevésbé se tudok azonosulni és biztos vagyok benne, hogy a legtöbb városbontót nem a politikai véleménye, hanem a balhé reménye vitte az utcára.