Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 8 éve
A lottószámok jönnének be így😊Az állami ellátórendszer úgy szar ahogy van.
Sobri!
Csak te gondolom a magánpraxisról beszélsz, én meg arról, hogy az állami ellátórendszerben van luk, ha fizetsz. Semmi problémám nincs azzal, hogy fizetek egy egészségpénztárnak havi sokat és ezért amikor szükségem van rájuk akkor más elbírálást kapok (külön szoba, nagymellű nővérke stb). De ez a rendszer (én legalábbis úgy tudom) nem működik nálunk.
NB2
Ettől még a megközelítésed eléggé kriptokomcsi.
Nem más elbírálást kapsz, ha fizetsz, hanem pont azt, amiért fizetsz.
Rosszul tudod, miért ne működne?
www.medihelp.hu
www.onemedic.hu/web/
www.medicover.hu
stb.
több mint 8 éve
Félre értés ne essék, nem sajnálom rá a lóvét, szombaton megyek. A tököm akar várni fél évet arra, hogy kiderüljön műteni kell és az megint lenne vagy fél év.Meglehetne valóban, a gond az h a közegészségügy már addig romlott h a hétközi alapellátáshoz is alig van meg a humán erőforrás és nem az a gond h nincs státusz, hanem az h az egészségügyi dolgozók nagyon nagy aránya már külföldön dolgozik a jobb infrastruktúra és a nagyobb vásárlóerőt biztosító fizetés miatt.
De hogy kerek legyen: A dolog úgy működik, hogy a fizetős rész csak hétvégén van. Ez hétköznap egyáltalán nem működik, akkor csak az TB-s rész megy sok várakozási idővel. Gondolom én, hogy hétvégére xy kibérli a gépet és ő csinálja lóvéért a vizsgálatot. Engem igazából ez csesz fel. Nincs elég gép az országban, oké (nem oké, de ezen lépjünk túl). Na de az, hogy kevés a gép és igazából azt nem is "akarják" kihasználni teljes mértékben, hanem inkább jó pénzért bérbe adják, engem az háborít fel. Biztos meglehetne oldani, hogy kis plusz pénzért, meg 2 embert felvéve hétvégén is működjön a dolog TB-s rendszerrel.
dugo93

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Félre értés ne essék, nem sajnálom rá a lóvét, szombaton megyek. A tököm akar várni fél évet arra, hogy kiderüljön műteni kell és az megint lenne vagy fél év.Pont fordítva van.
De hogy kerek legyen: A dolog úgy működik, hogy a fizetős rész csak hétvégén van. Ez hétköznap egyáltalán nem működik, akkor csak az TB-s rész megy sok várakozási idővel. Gondolom én, hogy hétvégére xy kibérli a gépet és ő csinálja lóvéért a vizsgálatot. Engem igazából ez csesz fel. Nincs elég gép az országban, oké (nem oké, de ezen lépjünk túl). Na de az, hogy kevés a gép és igazából azt nem is "akarják" kihasználni teljes mértékben, hanem inkább jó pénzért bérbe adják, engem az háborít fel. Biztos meglehetne oldani, hogy kis plusz pénzért, meg 2 embert felvéve hétvégén is működjön a dolog TB-s rendszerrel.
dugo93
Sok magán képalkotódiagnosztikai cég van, aki hétköznap a TB-nek adja bérbe a gépidejét kedvezményesen, azért, hogy "ingyen" is használhassák a biztosítottak, és a hétvége az ő haszna.
Egy MR gép százmilliós nagyságrendbe kerül, amit magáncég vásárolt, de állami intézményben működtet (pl. a Flórban lévő részleg ilyen) és így értelemszerűen vissza akarja termelni a befektetést, a profitról nem is beszélve.
Az valóban gáz, hogy nincs elég gép az állami korházakban, egészségügyi intézményekben, de ez a "szar az eü" mantra része, nem is bonyolódnék bele, mivel nincs ráhatásom 😉
több mint 8 éve
Félre értés ne essék, nem sajnálom rá a lóvét, szombaton megyek. A tököm akar várni fél évet arra, hogy kiderüljön műteni kell és az megint lenne vagy fél év.De hogy kerek legyen: A dolog úgy működik, hogy a fizetős rész csak hétvégén van. Ez hétköznap egyáltalán nem működik, akkor csak az TB-s rész megy sok várakozási idővel. Gondolom én, hogy hétvégére xy kibérli a gépet és ő csinálja lóvéért a vizsgálatot. Engem igazából ez csesz fel. Nincs elég gép az országban, oké (nem oké, de ezen lépjünk túl). Na de az, hogy kevés a gép és igazából azt nem is "akarják" kihasználni teljes mértékben, hanem inkább jó pénzért bérbe adják, engem az háborít fel. Biztos meglehetne oldani, hogy kis plusz pénzért, meg 2 embert felvéve hétvégén is működjön a dolog TB-s rendszerrel.
több mint 8 éve
A lottószámok jönnének be így😊Sobri!
Csak te gondolom a magánpraxisról beszélsz, én meg arról, hogy az állami ellátórendszerben van luk, ha fizetsz. Semmi problémám nincs azzal, hogy fizetek egy egészségpénztárnak havi sokat és ezért amikor szükségem van rájuk akkor más elbírálást kapok (külön szoba, nagymellű nővérke stb). De ez a rendszer (én legalábbis úgy tudom) nem működik nálunk.
több mint 8 éve
Minek gépelsz ennyit, ha van már rá publicisztika?Nekem teljesen, mivel van 27ezer forintom.Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).A dologgal nincs probléma egészen az utolsó mondatig... Innentől undorító a történet. De majd jön Sobri és jól megmagyarázza, hogy jól van ez így!
Ha esetleg nem szeretné ezt az időt megvárni, akkor 27 ezer ft ellenében, már holnap(!) is jöhet.
Köszi 😀
dugo93
NB2
Azért dolgozom napi átlagban 12 órákat, minden nap, hogy ha ilyen helyzetbe kerülök, vagy valamelyik szerettem, akkor ilyen egyszerű legyen a megoldás.
Mondjuk ha én MR-re megyek, aznapra kérek időpontot. Ha ennyit fizetek, miért várnék másnapig? 😉
Érdekelne, hogy miért ne lenne jó így?
Aki az egészségére sajnálja a pénzt, az mire költi inkább?
27ezer forint egy 5 fős vacsora. Egy közepes Nike cipő. Egy 100 milis parfüm. Egy koncertjegy egy külföldi sztárra. Másfél masszázs. 2 új játék. 2 üveg jó whisky.
Szóval ha van, kevés jobb helye van, mint egy MR vizsgálat.
(Egy teljes kardiológiai kivizsgálás 160, de beálló derékra fizettem már 70-t is. És már aznap tudtam menni melózni. Ha valaki megengedheti magának, hogy hetekig otthon haldokoljon...)
A gond az, ha valakinek nincs 27ezer forintja. Se MR-re, se cipőre, se vacsira.
De ez nem egy egészségügyi vállalkozás vagy egy étterem, vagy egy sportszergyártó hibája.
Ennek rengeteg oka, felelőse lehet.
De ebből a rengetegből valójában egy van, akit számon tudsz kérni, akit ösztönözni tudsz, hogy változtasson, akinek a tetteire valós ráhatásod van, és akit rá tudsz venni arra, hogy tegyen azügyben, hogy neked jobb legyen.
Rájössz, hogy ki az?
Sobri Jóska
index.hu/belfold/2011/03/19/lazar_szerint_akinek_nincs_semmije_az_annyit_is_er/
Szerkesztette: Matthew99

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 8 éve
Tulajdonképpen van.Ha nem egyben kellene a 27 ezret összedobni akkor nem is lenne ezzel baj. Kellene normális magánbiztosítási lehetőség annak aki tud fizetni. Havonta megfizethető összegért sokan kikerülnének azok elől is akik nem tudják kifizetni a magánpraxist. win-win.Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).A dologgal nincs probléma egészen az utolsó mondatig... Innentől undorító a történet. De majd jön Sobri és jól megmagyarázza, hogy jól van ez így!
Ha esetleg nem szeretné ezt az időt megvárni, akkor 27 ezer ft ellenében, már holnap(!) is jöhet.
Köszi 😀
dugo93
NB2
Geeri
Én amióta dolgozom, és nem topfizuval, vagy magas profittal kezdtem, minden hónapban félretettem a fizum kb. 10 százalékat pont ilyen céllal, mivel nagyon fiatalon szétdurrant a térdem, és már akkor látható volt, hogy az állami eü egy kalap szar.
Volt, hogy évekig nem kellett hozzányúlni, olyan is, hogy csak egy ötezrest tudtam beletenni, de amikor fájt a fogam, vagy valami orvos azonnal kellett, akkor sose kellett várni, mivel volt hova nyúlni.
A másik pedig a Cofidis, Provident féle uzsorahitelek.
Mindenféle fedezet nélkül kaphatsz akar 200ezer forintot is, persze 250-t fizetsz vissza egy év alatt. De ez is logikus, mivel ha nem fizeted vissza, akkor semmit se tudnak tenni, az ilyen fedezet nélküli személyi hitelek 40 százaléka bedől.
Ha meg felveszel a fenti példa szerint 30 ezret, akkor 8 hónapig fizetsz havi 5 ezret, kb.
Hol nem éri meg, ha az egészségről van szó?
több mint 8 éve
😀De ebből a rengetegből valójában egy van, akit számon tudsz kérni, akit ösztönözni tudsz, hogy változtasson, akinek a tetteire valós ráhatásod van, és akit rá tudsz venni arra, hogy tegyen azügyben, hogy neked jobb legyen.Soros?
Rájössz, hogy ki az?
Sobri Jóska
JSanyo
több mint 8 éve
De ebből a rengetegből valójában egy van, akit számon tudsz kérni, akit ösztönözni tudsz, hogy változtasson, akinek a tetteire valós ráhatásod van, és akit rá tudsz venni arra, hogy tegyen azügyben, hogy neked jobb legyen.Soros?
Rájössz, hogy ki az?
Sobri Jóska
több mint 8 éve
Nekem teljesen, mivel van 27ezer forintom.Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).A dologgal nincs probléma egészen az utolsó mondatig... Innentől undorító a történet. De majd jön Sobri és jól megmagyarázza, hogy jól van ez így!
Köszi 😀
dugo93
NB2
Azért dolgozom napi átlagban 12 órákat, minden nap, hogy ha ilyen helyzetbe kerülök, vagy valamelyik szerettem, akkor ilyen egyszerű legyen a megoldás.
Mondjuk ha én MR-re megyek, aznapra kérek időpontot. Ha ennyit fizetek, miért várnék másnapig? 😉
Érdekelne, hogy miért ne lenne jó így?
Aki az egészségére sajnálja a pénzt, az mire költi inkább?
27ezer forint egy 5 fős vacsora. Egy közepes Nike cipő. Egy 100 milis parfüm. Egy koncertjegy egy külföldi sztárra. Másfél masszázs. 2 új játék. 2 üveg jó whisky.
Szóval ha van, kevés jobb helye van, mint egy MR vizsgálat.
(Egy teljes kardiológiai kivizsgálás 160, de beálló derékra fizettem már 70-t is. És már aznap tudtam menni melózni. Ha valaki megengedheti magának, hogy hetekig otthon haldokoljon...)
A gond az, ha valakinek nincs 27ezer forintja. Se MR-re, se cipőre, se vacsira.
De ez nem egy egészségügyi vállalkozás vagy egy étterem, vagy egy sportszergyártó hibája.
Ennek rengeteg oka, felelőse lehet.
De ebből a rengetegből valójában egy van, akit számon tudsz kérni, akit ösztönözni tudsz, hogy változtasson, akinek a tetteire valós ráhatásod van, és akit rá tudsz venni arra, hogy tegyen azügyben, hogy neked jobb legyen.
Rájössz, hogy ki az?
több mint 8 éve
Ha nem egyben kellene a 27 ezret összedobni akkor nem is lenne ezzel baj. Kellene normális magánbiztosítási lehetőség annak aki tud fizetni. Havonta megfizethető összegért sokan kikerülnének azok elől is akik nem tudják kifizetni a magánpraxist. win-win.Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).A dologgal nincs probléma egészen az utolsó mondatig... Innentől undorító a történet. De majd jön Sobri és jól megmagyarázza, hogy jól van ez így!
Köszi 😀
dugo93
NB2
Mindig jövőre!
több mint 8 éve
Ződeccerű... Így oldják meg hogy a várólista ne legyen túl hosszú. Időpontot kapsz az időpontkérésre.NER 2017
több mint 8 éve
Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).A dologgal nincs probléma egészen az utolsó mondatig... Innentől undorító a történet. De majd jön Sobri és jól megmagyarázza, hogy jól van ez így!
Köszi 😀
dugo93
több mint 8 éve
Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).Ez azért van így, hogy ne legyen hosszú a várólista.
Köszi 😀
dugo93
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 8 éve
Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap).444.hu/2017/06/13/az-orvosi-kamara-szerint-kritikus-allapotban-van-az-egeszsegugy-felfoghatatlan-a-penzhiany
Köszi 😀
dugo93
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Magyar EÜ: MR vizsgálatra akartam időpontot kérni kb 2 hete. A térdemet kéne megnézniük. A következőt mondták: Most annyira tele vagyunk, hogy kérem hívjon vissza minket augusztusban. Akkor tudunk majd adni időpontot. (Tehát nem augusztusban mehetnék, hanem akkor adják ki az időpontot, ami valószínűleg onnan még több hónap). Ha esetleg nem szeretné ezt az időt megvárni, akkor 27 ezer ft ellenében, már holnap(!) is jöhet.
Köszi 😀
több mint 8 éve
Hogy a picsaba lehet mandulagyulladasom, hogyha 2x kivettek, nem hiszem el, hogy mindig visszanő ez a szar.Szegény Bridzzsvödörnek lenne ijen génkészlete.....
Toca

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
Hogy a picsaba lehet mandulagyulladasom, hogyha 2x kivettek, nem hiszem el, hogy mindig visszanő ez a szar.Te vagy Wolverine.
Toca
több mint 8 éve
Hogy a picsaba lehet mandulagyulladasom, hogyha 2x kivettek, nem hiszem el, hogy mindig visszanő ez a szar.
több mint 8 éve
olyasmi 😀 illetve itt van egy különleges állatfaj, a külső sávból 100zal index nélkül bevágó kisautós - mini, fiat 500 és tsai- akiknek a visszapillantójukban túlságosan hirtelen megjelenő SUVk okozta adrenalinfröccs az életSvájc. Egy ország ahol megvalósul az index nélküli közlekedés 😀Mindenki BMW-t használ? 😀
JSanyo
xrace77
több mint 8 éve
Dózsa György úti baleset kabriósa: Ez egy boszorkányüldözés, én ugyanúgy sérültem.
WTF.
JC6
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 8 éve
Svájc. Egy ország ahol megvalósul az index nélküli közlekedés 😀Mindenki BMW-t használ? 😀
JSanyo
több mint 8 éve
Svájc. Egy ország ahol megvalósul az index nélküli közlekedés 😀Rómától délre már régen megvalósult, az index max arra való, hogy jelezze kikerülheted és/vagy leelőzheted.
JSanyo
😊
több mint 8 éve
Törölt felhasználó
Dózsa György úti baleset kabriósa: Ez egy boszorkányüldözés, én ugyanúgy sérültem.WTF.