Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom miért döbbentek meg ezen🤔
Az emberek élni akarnak.
Sokan dolgozni pénzt keresni vagy nyaralni bulizni pihenni.
És vállaljuk a vírus okozta kockázatot.

(Nekem pl.ha nem lennének nyitva hotelek havi szinten ha a túl órákat, borravalót,13. Havit,14 havit,plusz adó visszatéritést is számolom akkor 1-1.2 millió forintól esnék el.Nem beszélve arról hogy albit kellene fizetnem plusz ételt kellene vásárolnom ja és rezsit fizetnem)

Szóval én osztottam szoroztam .
Az álláspontom meg ismeritek.Remélem így azért kicsit más megvilágitást tudtam adni a véleményemnek
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 571 — The Mathematician
 www.businessinsider.com/louie-gohmert-suggests-he-got-coronavirus-because-he-wore-mask-2020-7

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 299 — Így remélem megfelelek nektek.....
Amíg nem hullank el naponta emiatt az emberek körében 10 20 30n nem is nagyon lesz változàs... Sőt nőni fog a feszültség...
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
aki nem tudná:
Rosszul védekező kormányok és agresszív baloldali tüntetők felelőssége az újra elszabadult járvány

www.origo.hu/nagyvilag/20200731-ismet-berobban-a-jarvany.html
NB2
Felelőtlen emberek. Tegnap egymást taposták az emberek a Pontonon, Raqparton és a többi helyen. Szörnyű.
Amadeus
Az Arsenal kupaunnepleserol szolo kepeken is ledobbenten tnap.
De Berlinben meg konkretan tuntetes volt a korlatozasok ellen (ahol a rendorok szerint par tizezren voltak, a szervezok szerint 1.3 millioan 😀)

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 500
aki nem tudná:
Rosszul védekező kormányok és agresszív baloldali tüntetők felelőssége az újra elszabadult járvány

NB2
Felelőtlen emberek. Tegnap egymást taposták az emberek a Pontonon, Raqparton és a többi helyen. Szörnyű.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Te tényleg nem értetted meg amit írtam. A kritériumaim közül egynek se felel meg, hogy szakmailag jó legyen. Mivel nem lehet jelző, minősítés egy hírcikkben. Itt már a leadben van 4 degredáló. Beboldoltam, mert ezek szerint nem tudod mit takar a "jelző, minősítés" kifejezés. Ha jelzőtlenítenéd, akkor lehetne egy nagyjából elfogadható lead.Sobri Jóska
Tudom mit jelent a jelző, minősítés, de ez nem tudom hogy jön ide, nem írtam a jelzőkről. Az általad beboldolt jelzők kiszedése mindenesetre nem tenné elfogadhatóvá a leadet, mert benne maradna egy sor tényszerűen nem igaz állítás. Kezdve az "ismételt kitörése" állítással például. Ha Európáról akar szólni a cikk, akkor Európában a március-áprilisi 35-40-esres esetszám május végére napi 10-12 ezerre csökkent, és ma sem lépi általában túl a napi 15 ezret. Úgy, hogy a márciusiakban még az orosz számok elhanyagolhatóak voltak, azóta viszont bekerült egy stabil 5-7-8 ezres számmal. Szóval nincs "ismételt kitörés". (Talán egyedül Romáriára igaz ez, senki másra.) Érzékelhető esetszám-emelkedésről lehet beszélni - már ahol, mert Európa legalább felére ez sem igaz -, de ahhoz igen jól kell fogalmazni, hogy egy leadbe egy ilyent tényként úgy beletegyék, hogy az megállja a helyét. Ugyanakkor, ha ez egy második hullám előtti európai helyzetjelentés akart volna tényleg lenni, akkor azt, hogy a "kormányok inkompetens járványkezelése" komoly kérdéseket vet fel, nyugodtan benne lehetett volna hagyni, mert ez tényszerűen igaz. Jelzőstül is.

A baloldalazás - ha Sorost nem lehet elővenni, akkor - kötelező elem, az már a probléma egy következő szintje. Az Origo kapcsán már szinte fölösleges fölemlegetni

Mindenesetre ezzel az Origo cikkel nem az a gond, hogy jelzők vannak benne. Sőt, azok - és nem csak azok, hanem a hír akár szájbarágó interpretálása is - kell, anélkül egy Origo hír nem hír, mert az olvasók felének - lehet, hogy jóindulatú is vagyok - halvány lila dunsztja nincs, hogy mit csinált Boris Johnson, mit csinált Macron, hogy az észak-olasz góc miért alakulhatott ki, hogy mik az esetszámok ésatöbbi. Az olvasók fele egy WHO féle nyers esetszámos hírt értelmezni se tud, így értelmezni kell számokra.

És akkor azt már csak mellékesen említem, hogy ez nem egy hírcikk, hanem egy publicisztika / véleménycikk volt, aminek aztán végképp nem kell megfelelnie a "csak a nyers hírt" kritériumnak. De ugyanakkor - ahhoz, hogy jó legyen - meg kell felelnie a ténybelileg nem csúsztat kritériumnak, és több másnak is. Például a "hírt / felvetett témát kommentálom / véleményezem", nem pedig propaganda anyagot gyártok hamisított tényekre alapozva. Stb. De ezekről ugyanazt gondoljuk, nem sorolom őket.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 309 — beers & Packers
aki nem tudná:

NB2
Na, erre a cikkre rá lehet húzni minden kritériumot, amit Sobri a pol topicban megfogalmazott. Annyira szar, hogy szerintem ezt nem is "fönt írták". Ha fönt született volna, több lenne benne ennél is a libsizés, és valószínűleg Soros is felelős lenne, de legalább kerek lenne a mondanivaló ... izé hazudnivaló ... Ezt helyben szülte valaki, az izzadós baloldalazáson túl egyszerűen csak ótvar sz*r.
peterk2005
Te tényleg nem értetted meg amit írtam.
A kritériumaim közül egynek se felel meg, hogy szakmailag jó legyen.
Mivel nem lehet jelző, minősítés egy hírcikkben.
Itt már a leadben van 4 degredáló.
Beboldoltam, mert ezek szerint nem tudod mit takar a "jelző, minősítés" kifejezés.

Az új típusú koronavírus okozta járvány ismételt kitörése, a küszöbön álló második hullám nagyon komolyan felveti a felelősség kérdéskörét egész Európában. Nyugat-Európa legtöbb országában a kormányok inkompetens járványkezelése miatt romlott a helyzet, az Egyesült Államokban és Szerbiában a radikális baloldal tüntetései következtében, míg például Romániában a kormány katasztrofális teljesítménye miatt kialakult törvényen kívüli káosz járult hozzá leginkább a kaotikus állapotok kialakulásához.

Ha jelzőtlenítenéd, akkor lehetne egy nagyjából elfogadható lead.
Sobri Jóska
Lehet még ragozni. Miközben a szerző - saját vállalása szerint - Európában óhajtja vizsgálni a felelősség körét, gond nélkül beleveszi az Egyesült Államokat. A "törvényen kívüli káosz" szintén önkényes minősítés, amely tautológiába csap át, amikor a "kaotikus állapotok" magyarázataként szolgál. (Egyébként hírcikkben is indokolt lehet jelző használata, ha az megalapozott. Jelen esetben, persze, erről szó sincs.)
Örvendetes fejlemény viszont, hogy - az Origo esetében atipikus módon - névvel vállalt betűhalmazt láthatunk. Jegyezzük meg az "újságíró" nevét: Márkos Imre Örs. Ki tudja, talán belőle lesz az új Bayer Zsolt.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 100 — #NoStress
aki nem tudná:

NB2
Na, erre a cikkre rá lehet húzni minden kritériumot, amit Sobri a pol topicban megfogalmazott. Annyira szar, hogy szerintem ezt nem is "fönt írták". Ha fönt született volna, több lenne benne ennél is a libsizés, és valószínűleg Soros is felelős lenne, de legalább kerek lenne a mondanivaló ... izé hazudnivaló ... Ezt helyben szülte valaki, az izzadós baloldalazáson túl egyszerűen csak ótvar sz*r.
peterk2005
Te tényleg nem értetted meg amit írtam.
A kritériumaim közül egynek se felel meg, hogy szakmailag jó legyen.
Mivel nem lehet jelző, minősítés egy hírcikkben.
Itt már a leadben van 4 degredáló.
Beboldoltam, mert ezek szerint nem tudod mit takar a "jelző, minősítés" kifejezés.

Az új típusú koronavírus okozta járvány ismételt kitörése, a küszöbön álló második hullám nagyon komolyan felveti a felelősség kérdéskörét egész Európában. Nyugat-Európa legtöbb országában a kormányok inkompetens járványkezelése miatt romlott a helyzet, az Egyesült Államokban és Szerbiában a radikális baloldal tüntetései következtében, míg például Romániában a kormány katasztrofális teljesítménye miatt kialakult törvényen kívüli káosz járult hozzá leginkább a kaotikus állapotok kialakulásához.

Ha jelzőtlenítenéd, akkor lehetne egy nagyjából elfogadható lead.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
aki nem tudná:

NB2

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
aki nem tudná:

NB2
Szerinted kié?
Sobri Jóska
hát nem most de pár hete hír volt az hogy usában maguk a tüntetések nem okoztak különösebb "spike-t" és úgy néz ki a maszk segít "kordában" tartani
pl Texas-t meg Arizonát nehéz lenne a BLM-mel magyarázni
Negritis
A rosszul védekező kormányok felelőssége megkérdőjelezhetetlen. (Brazília, USA, Anglia mindenképp.)
Plusz a felelőtlen emberek. Akár tüntetnek, akár nem.
Még kié?
Sobri Jóska
Soros?
több mint 5 éve
aki nem tudná:

NB2
Szerinted kié?
Sobri Jóska
hát nem most de pár hete hír volt az hogy usában maguk a tüntetések nem okoztak különösebb "spike-t" és úgy néz ki a maszk segít "kordában" tartani
Negritis
A rosszul védekező kormányok felelőssége megkérdőjelezhetetlen. (Brazília, USA, Anglia mindenképp.)
Plusz a felelőtlen emberek. Akár tüntetnek, akár nem.
Még kié?

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 571 — The Mathematician
aki nem tudná:

NB2
Szerinted kié?
Sobri Jóska

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
aki nem tudná:

NB2
Szerinted kié?

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 156 — nabege2@yahoo.com
aki nem tudná:

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 674 — "Montoya por favor!"
Egyébként nem tudom mi van az ukrán, román, szerb határainkon, de itt észak-nyugaton az osztrák-szlovák határokon úgy lehet jönni-menni, mintha sose lett volna covid. Reggel körbeautóztam - dolgom volt, nem a tájat néztem - és Győrben rengeteg a szlovák rendszám ismét. Ahogy az évek óta megszokott volt szombatonként.
peterk2005
Igen, az EU egységesen nyitott, schengenen belül oda mész ahova akarsz.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Egyébként nem tudom mi van az ukrán, román, szerb határainkon, de itt észak-nyugaton az osztrák-szlovák határokon úgy lehet jönni-menni, mintha sose lett volna covid. Reggel körbeautóztam - dolgom volt, nem a tájat néztem - és Győrben rengeteg a szlovák rendszám ismét. Ahogy az évek óta megszokott volt szombatonként.

több mint 5 éve
Na annyi info akit érdekel ma szinte mindegyik munkatársam megkapta az eredményét emailba.
Eddig mindenki negativ.
Diverdoc "barátomat" kérdezném hogy lehet ez ilyen gyors ? 🤔
Rózsa Sándor (betyár)
Nincs sorbanállás. (Maga a teszt ha jól tudom 36 órán belül kiértékelhető. Azért tart tovább amikor tovább tart, mert leveszik a mintát, aztán a minta vár amíg a labor fel tudja dolgozni. Most van kapacitás azonnal megcsinálni gondolom.)

Szerk. közben látom már 24 órán belül is lehet eredményt kapni. Akkor már fejlődött a teszt - vagy rosszul emlékszem - és hamarabb megvan mint 24 óra.

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Na annyi info akit érdekel ma szinte mindegyik munkatársam megkapta az eredményét emailba.
Eddig mindenki negativ.
Diverdoc "barátomat" kérdezném hogy lehet ez ilyen gyors ? 🤔
több mint 5 éve
megint a rövidtávú nyerészkedés az átgondolt megoldás helyett
 airportal.hu/a-sarga-es-piros-besorolasu-orszagokbol-erkezok-fizetik-a-koronavirus-tesztet-augusztus-1-tol/

nem értem se ezt az országot, se az EU-t, se mást, ha van megbízható gyorsteszt, nem a világ legegyértelműbb dolga lenne a turizmus fellendítésére a covid-szűrés biztosítása? ilyen alapon pl még a sziget fesztivált is simán meg lehetett volna rendezni (nyilván csak hetijegyeseknek), basszus az maga egy karantén...
r.baggio
Karanténnak rövid.
Inkább petri-csésze.

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 828 — no es importante
megint a rövidtávú nyerészkedés az átgondolt megoldás helyett
 airportal.hu/a-sarga-es-piros-besorolasu-orszagokbol-erkezok-fizetik-a-koronavirus-tesztet-augusztus-1-tol/

nem értem se ezt az országot, se az EU-t, se mást, ha van megbízható gyorsteszt, nem a világ legegyértelműbb dolga lenne a turizmus fellendítésére a covid-szűrés biztosítása? ilyen alapon pl még a sziget fesztivált is simán meg lehetett volna rendezni (nyilván csak hetijegyeseknek), basszus az maga egy karantén...

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
 www.forbes.com/sites/brucelee/2020/07/29/study-how-covid-19-coronavirus-may-affect-your-heart/

Foleg a masodik tanulmany eredmenye para.

100 korabbi covidost vizsgaltak MRI-vel (atlag 71nappal az utan h pozitiv mintat vettek toluk), akik 2/3a nem igenyelt korhazi ellatast, az atlageletkoruk 49 ev.

78%uknal talaltak kulonbozo szintu elvaltozasokat a szivben (gyulladas, megnott bal kamra, csokkent pumpalasi kepesseg), amik osszhangban vannak azzal, hogy sokukat diagnosztizaltak szivizomfal es szivburok gyulladassal.

Ugye mar eleg koran kimutattak, h a fo gond a virussal h gyulladasokat okoz szinte mindenhol a testben (erek, sziv, belek, tudo).
Annal a fiatal magyar birkozonal(?) aki meghalt tavasszal is ezt mondta a csapatorvos, mint lehetseges magyarazat... (nemtom volt-e tesztelve, de olaszban volt versenyen talan marciusban v februarban, utana meg lazas lett meg gyengesegre panaszkodott es 2 hetig karantenban volt)
Borbinho
Tamáskodnék, aztán majd diverdoc kijavít.
- a 49 éves átlagéletkor semmit se mond, lehet 60 db 65 éves és 20 darab 11 éves is, ahogy 30-40-90 évesek is. A korfa alapján 100 random ember átlagéletkora kb. 49 év.
- 71 nap után még érintett lehet a szervezet, lehet benne olyan gyulladás, ami lassan húzódik vissza, nem tudom az általad leírtak mennyi idő alatt múlnak el, ahogy nem tudom milyen érzékenységgel vizsgáltak, hisz lehet, hogy 200 nap elteltével mást mutatna a vizsgálat, vagy hogy most is van nekem is, neked is enyhe szívburok gyulladás, hiszen azt se tudjuk az mitől van. Lehet a tegnapi 15 km-es futástól, lehet egy januári influenzából visszamaradt. A leírás alapján tünetmentes, tehát nem fáj vagy haldoklik 100-ból 78 korábbi koronás.
- az, hogy 100 emberből 78-nál találnak elváltozást a szívben kábé semmit se mond, csak akkor lehetne érdemben viszonyítani, ha lenne a szívükről képünk a fertőzés előttről. Hisz nem tudhatjuk, hogy a 78 ból 70 vagy 8 az, akinek már a covid előtt is volt kamranövekedés, tachicardia, stb.
- ahogy az se derül ki, hogy a 78-ban miként oszlik meg a "csak" gyulladás és egy komoly probléma. Lehet 75-nek szívizomgyulladása van, ami elmúlik pár hónap alatt, lehet 50-nek valami halálos, semmit nem tudni erről pontosan. Ez kábé olyan adat, minthogy azt mondom, hogy 100 db 49 éves átlagéletkorű férfiből 78-nak van vastagbélrákja vagy kopaszodik. Nem mindegy melyik.
Sobri Jóska
Elolvastam a kozlemenyt, jo cikk. Es nem jo hir. Csak 45 es 53 ev kozotti Gyogyultnak nyilvanitott Beteget vizsgaltak. A statosztikai elemzeshez onkentes, riziko adaptaltan azonos ( dohanyos, coronaroabeteg stb) csoportu betegek eredmenyeivel hasonlitottak ossze, es CoVidosok szignifikansan roszabb eredmenyt mitattak. Valogatas nelkul a 100-bol 78- nak van elterese mar onmagaban gaz, ezt bal kamra ejekcios frakcio vizsgalattal, vagy kamrai jypertrofiaval mondtak ki. EF csokkenes a nagyobb gaz, kamrai nahyobbodas onmagaban nem biztos ( nekem is van, es majdnem minden sportolonak, magas vernyomasosnak). Tehat ez a resze a kisebb gaz. A masik adat, ami nekroenzim emelkedest mutat az sokkal ijesztobb. Ez emelkedik pl infarktusban is. Ez akut gyulladas, vagy verrog okozta verellatasi zavar okozta zajlo szivizom karosodasra utal. Ez 100- bol 60- nal volt. Na ezt tartom nagyobb gaznak, raadasul nem tudni mi lesz a kesoi kovetkezmenye.
A masik tanulmany CoVidos elhunytak boncleleten alapszik. Abbol teljes populaciora nem lehet interpolalni az adatokat
diverdoc
Nem örülünk.

Azért kérdeznék:
A nekroenzim csak infarktusban emelkedhet? Olyan helyzetben ami egyébként nem, vagy nem nagyon veszélyes nem? Csak szívkárosodásra utalhat? Másra nem?
Mi lehet a késöbbi következménye? Infarktus 4 éven belül? 200-as vérnyomás?
Mi a valós veszélye ennek a nekroenzimnövekedésnek?
Sobri Jóska
Az egy sima laborertek, amivel az eppen zajlo izomkarospdasra lehet kovetkeztetni. Azert nekro mert a szoveti szeteses, karosodas (elhalas) soran szabadulnak fel. Nem nem csak infarktusban emelkednek, minden szivizom karosodasnal ( es egyes enzimek pl CK, CK-MB akar harantcsikolt izom noxak utan is, troponin szivre specifikusabb, es a tanulmanyban ez utobbit neztek).

Infarktust ez nem okoz, forditva van infarktusba emelkedik. Kesoi kovetkezmenye meg rohadt szeles skala. Ez csak egy labor ertek ami azt mutatja, hogy karosodik eppen a szivizom. Attol fugg mekkora terulet erintett, mennyizom hal el. Lehet semmi nem lesz, lehet az elhalt apro resz pont Ingeruletvezezesi zavart okoz, mert ott az elhalt resznel megszakad az impulzus es rotmuszavar lesz. Ami lehet banalis pimf dolog jo esetben, rossz esetben pacemaker. Elhalas eseten sziv pumpafunkcio karosodhat, ami lehet nem jelentos de akar Szivelegtelenseg ami csak transzplantacioval Kezelheto ( infarktus is ilyen). Annak a 60% nak az 5-10 eves eredmenyei lennenek mervadoak.
diverdoc
Illetve nekem még az is érdekes adat lenne, hogy mi volt ezeknek az alanyoknak a fertőzés ELŐTTI státusza.

EDIT: Vmenniyre próbáltak rá figyelni, hogy alapvetően ne legyen szívbetegek (normál vérnyomás, nincs szívgyógyszere stb), de sajnos akkor sincs egy pontos fertőzés előtti kép az állapotukról, legalábbis így felületes olvasás után nem látom a cikkben, hogy lenne. Nyilván, mivel nem készült senki megfertőződni és utána egy tanulmány alanya lenni. Szóval ezt csak azért írtam, hogy én a magam részéről semmiképp nem bagatellizálnám, de kicsit azért óvatosan kezelném ezt az eredményt.
nexion218
Az eredmény óvatos kezelése, ahogy te írod, abban az esetben lenne releváns, ha azt a hipotézist elfogadjuk, hogy koronavírus, csak eleve szívbetegeket fertőz. Mert a vizsgálatot tervezése olyan volt, hogy az összehasonlítás a kontrollcsoporttal un age-, sex-, risk factor matched volt. Tehát , ha a koronavírus nem csak eleve szívbetegeket fertőz (márpedig erre utaló adat semmi nincs), akkor statisztikailag nem lehet különbség a fertőzés előtti szívstátuszban a két csoport között.
Ha már a vizsgálat limitációjáról beszélünk: fals pozitív irányba tolja a képet, hogy teljesen aszimptomatikus fertőzötteket kizártak teljesen a tanulmányból (valószínű ott sem EF csökkenés, sem troponin emelkedés nem lett volna (bár ki tudja)). Ugyanakkor fals negatív irányba meg az tolja el, hogy szintén kizárták a tanulmányból a kardiális tünetet produkáló betegeket (pedig azoknál feltehetően mind lett vona kimutatható eltérés).

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 266 — Invisible man
De mondjuk egy Apostol koncerten már kevésbé valószínű hogy bedrogozott, részeg rajongók izzadtan összeölelkezve örjöngjék végig az előadást. 😊
bcsarli
Ja. És nyilván másfél méterre fognak ülni egymástól meg úgy is foglalják el a helyeiket. Aztán ha véletlen a rájuk vigyázó biztonsági személyzetben van egy koronás akkor úgy fognak hullani a veszélyeztetett korúak mint a legyek. Megéri.
Matthew99
És ha nincs koncert, de elkepja a szuperécet és úgy hal meg, hogy nem látta az Apostolt? Hö? Erre nem gondoltál??? 😀😀😀😀😀😀
nexion218
Hát ja. A spirituális zarandoklattal egybekötött megtisztulást nem vettem számításba. Nyertél.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
nexion218 4 019 — Washington Gyapotkombájnz fan
De mondjuk egy Apostol koncerten már kevésbé valószínű hogy bedrogozott, részeg rajongók izzadtan összeölelkezve örjöngjék végig az előadást. 😊
bcsarli
Ja. És nyilván másfél méterre fognak ülni egymástól meg úgy is foglalják el a helyeiket. Aztán ha véletlen a rájuk vigyázó biztonsági személyzetben van egy koronás akkor úgy fognak hullani a veszélyeztetett korúak mint a legyek. Megéri.
Matthew99
És ha nincs koncert, de elkepja a szuperécet és úgy hal meg, hogy nem látta az Apostolt? Hö? Erre nem gondoltál??? 😀😀😀😀😀😀

"I'm gonna fuck you 'till you love me, faggot!" - Mike Tyson
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
bcsarli
Matthew99
Ezért írtam, amit az elején írtam 😊
Plusz így hogy mondod a többinek hogy ti nem koncertezhettek?

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 266 — Invisible man
bcsarli

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.