Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
az egyoldalú azonalli az nem kirúgásra vonatkozik?Ha közös a megegyezés.ez a jogszabály, ha felmondasz akkor meg kell egyeznetek arról hogy meddig maradsz, max 2 hónapmicsoda geciségSzerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
birom hogy a cikk címe meg a tartalma elég mást sugall
Negritis
Sobri Jóska
r.baggio
briareos
tudtommal
Negritis
Ha egyoldalú és azonnali, akkor ott a vége azonnal.
Minden szerződés bontható egyoldalúan, csak következményei vannak.
Ha kell az indexeseknek a zsozsó, akkor melózni is kell érte.
Ha nem kell zsozsó, akkor attól a pillanattól nem kell, amikor az azonnalit aláírod.
Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha közös a megegyezés.ez a jogszabály, ha felmondasz akkor meg kell egyeznetek arról hogy meddig maradsz, max 2 hónapmicsoda geciségSzerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
Sobri Jóska
r.baggio
briareos
tudtommal
Negritis
Ha egyoldalú és azonnali, akkor ott a vége azonnal.
Minden szerződés bontható egyoldalúan, csak következményei vannak.
Ha kell az indexeseknek a zsozsó, akkor melózni is kell érte.
Ha nem kell zsozsó, akkor attól a pillanattól nem kell, amikor az azonnalit aláírod.
több mint 5 éve
ez a jogszabály, ha felmondasz akkor meg kell egyeznetek arról hogy meddig maradsz, max 2 hónapmicsoda geciségSzerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
Sobri Jóska
r.baggio
briareos
tudtommal
több mint 5 éve
Nem vagyok én indexes, istenmentsA főszerkesztővel mi a helyzet? Voltál már a nagyfőnöknél viziten? 😊Szerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
Sobri Jóska
r.baggio
peterk2005

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A főszerkesztővel mi a helyzet? Voltál már a nagyfőnöknél viziten? 😊Szerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
Sobri Jóska
r.baggio

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Attól hogy ezt is átnevezték, még ugyanaz, ami előtte volt. 😛Neked max alaptörvény adta jogod van 😛 | már persze ha magyar állampolgár vagy |Az enyémet sérti. 😀 | (Irónia.) |itthon is? mer h a karen kint azt mondja az egy dolog 😀Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé.peterk2005De hát megmondta néhány nagyon okos, hogy a szabadsághoz való alapvető alkotmányos jogunkat sérti a kötelező maszkviselés!! 😊
Mikey
Negritis
Mikey
empty taxi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
micsoda geciségSzerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
Sobri Jóska
r.baggio
több mint 5 éve
Szerkesztőség 80%-ának le kell dolgoznia a felmondási idejétindex.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/Azért még nem halt meg teljesen az index és az index-stílus.
Negritis
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Örülök neki hogy egy kis szint tudtam vini az életedbe 😉😊Neked max alaptörvény adta jogod van 😛 | már persze ha magyar állampolgár vagy |Az enyémet sérti. 😀 | (Irónia.) |itthon is? mer h a karen kint azt mondja az egy dolog 😀Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé.peterk2005De hát megmondta néhány nagyon okos, hogy a szabadsághoz való alapvető alkotmányos jogunkat sérti a kötelező maszkviselés!! 😊
Mikey
Negritis
Mikey
Már hiányoltam ezt a színvonalat ebben a topikban.Én meg azt hallottam hogy a Hit gyüli egy rablo szervezet akit egy abnormális sarlatán vezet és hogy teli van pedofillal ☝️Nekem a haverom haverja azt mondta hogy lehetséges.Btw itthon október 10-re várják a második hullám tetőzését, így ki lett adva az ukázÉn azt hallottam (tényleg belsős infó), hogy szeptember 15-től lesznek korlátozások, és november 15 körül fogunk győzni véglegesen. Az utolsó vírust maga Viktor fogja lefújni fertőtlenítővel.
r.baggio
Az időpontokat beírtam, kéretik ehhez igazodni.
Ki kit hallott?
😊
bcsarli
Illetve azt, hogy bizonyos személyek kommentjei után nyomozás indul, pl Rózsa Sanya..
#JC6
Rózsa Sándor (betyár)
www.youtube.com/watch?v=mfNMtdHlWjM
empty taxi
több mint 5 éve
Neked max alaptörvény adta jogod van 😛 | már persze ha magyar állampolgár vagy |Az enyémet sérti. 😀 | (Irónia.) |itthon is? mer h a karen kint azt mondja az egy dolog 😀Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé.peterk2005De hát megmondta néhány nagyon okos, hogy a szabadsághoz való alapvető alkotmányos jogunkat sérti a kötelező maszkviselés!! 😊
Mikey
Negritis
Mikey
Már hiányoltam ezt a színvonalat ebben a topikban.Én meg azt hallottam hogy a Hit gyüli egy rablo szervezet akit egy abnormális sarlatán vezet és hogy teli van pedofillal ☝️Nekem a haverom haverja azt mondta hogy lehetséges.Btw itthon október 10-re várják a második hullám tetőzését, így ki lett adva az ukázÉn azt hallottam (tényleg belsős infó), hogy szeptember 15-től lesznek korlátozások, és november 15 körül fogunk győzni véglegesen. Az utolsó vírust maga Viktor fogja lefújni fertőtlenítővel.
r.baggio
Ki kit hallott?
😊
bcsarli
Illetve azt, hogy bizonyos személyek kommentjei után nyomozás indul, pl Rózsa Sanya..
#JC6
Rózsa Sándor (betyár)
www.youtube.com/watch?v=mfNMtdHlWjM

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/07/27/who_koronavirus_hatarzar_ajanlas/birom hogy a cikk címe meg a tartalma elég mást sugall
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Én meg azt hallottam hogy a Hit gyüli egy rablo szervezet akit egy abnormális sarlatán vezet és hogy teli van pedofillal ☝️Nekem a haverom haverja azt mondta hogy lehetséges.Btw itthon október 10-re várják a második hullám tetőzését, így ki lett adva az ukázÉn azt hallottam (tényleg belsős infó), hogy szeptember 15-től lesznek korlátozások, és november 15 körül fogunk győzni véglegesen. Az utolsó vírust maga Viktor fogja lefújni fertőtlenítővel.
r.baggio
Ki kit hallott?
😊
bcsarli
#JC6
több mint 5 éve
www.nytimes.com/2020/07/27/world/europe/uk-boris-johnson-coronavirus-obesity.html?smid=tw-nytimesworld&smtyp=cur
több mint 5 éve
Nekem a haverom haverja azt mondta hogy lehetséges.Btw itthon október 10-re várják a második hullám tetőzését, így ki lett adva az ukázÉn azt hallottam (tényleg belsős infó), hogy szeptember 15-től lesznek korlátozások, és november 15 körül fogunk győzni véglegesen. Az utolsó vírust maga Viktor fogja lefújni fertőtlenítővel.
r.baggio
Ki kit hallott?
😊
bcsarli
több mint 5 éve
Nem korona, de eü:rontgen.444.hu/2020/07/28/kituntettek-azt-a-veszpremi-nogyogyasz-akit-a-birosag-jogerosen-elitelt-mert-elore-kert-penzt-rakos-betegektol-eletmento-mutetekert
Ez így azért érdekes.
több mint 5 éve
Maszk hatékonyság növelés:www.youtube.com/watch?v=2TTg53aAP8Q
Főleg szemüvegeseknek áldás, nem párásodik. A napi ellátmányt mindíg így upgradelem 😊
több mint 5 éve
Btw itthon október 10-re várják a második hullám tetőzését, így ki lett adva az ukázÉn azt hallottam (tényleg belsős infó), hogy szeptember 15-től lesznek korlátozások, és november 15 körül fogunk győzni véglegesen. Az utolsó vírust maga Viktor fogja lefújni fertőtlenítővel.
r.baggio
Ki mit hallott?
😊
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
Az enyémet sérti. 😀 | (Irónia.) |itthon is? mer h a karen kint azt mondja az egy dolog 😀Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé.peterk2005De hát megmondta néhány nagyon okos, hogy a szabadsághoz való alapvető alkotmányos jogunkat sérti a kötelező maszkviselés!! 😊
Mikey
Negritis
több mint 5 éve
www.instagram.com/p/CDLMqBQnZAw/
több mint 5 éve
itthon is? mer h a karen kint azt mondja az egy dolog 😀Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé.peterk2005De hát megmondta néhány nagyon okos, hogy a szabadsághoz való alapvető alkotmányos jogunkat sérti a kötelező maszkviselés!! 😊
Mikey
több mint 5 éve
Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé.peterk2005De hát megmondta néhány nagyon okos, hogy a szabadsághoz való alapvető alkotmányos jogunkat sérti a kötelező maszkviselés!! 😊
több mint 5 éve
Igazán nem tisztem megvédeni Rózsa Sándort, de nem gondolom, hogy rosszindulatból vagy az elhunytakkal szembeni tiszteletlenségből fogalmazott így. Valóban nem volt szerencsés a "túltolás", de itt - ha nem is direktben - az egybitestől az idótán át a felelőtlenig le lett hordva, amit talán nem kéne.....csi77Én se, szerintem egy kifejezetten jó lelkű ember, én legalábbis ilyennek ismertem meg az alapján amit itt működik, ami nyilván nem olyan mint személyesen ismerni valakit, de több, mint a semmi. De ha valaki egy bites kijelentést tesz, akkor meg fogja kapni - joggal -, hogy egy bites, akár jó a lelke, akár értelmes, akár nem. Ha nem egy bites, és rossz kiszólás volt, akkor majd korrigálja magát és kész. Ha én találok egy bites kijelentést tenni, én se fogok reklamálni, ha körbe leszek "nyalva" rendesen 😊 És te se számíts jobbra. 😊
No mindegy. Még erre engedj meg egy reakciót:
Mindezek mellett megértem, amit Sándor és Baggio írt. Egyrészt egyes médiarésztvevők, főleg a járvány elején, folyamatosan hisztériakeltésben voltak érdekeltek. Világjárvány volt, van, de amikor már enyhülni kezdett a helyzet, akkor is folyamatosan a pofánkba volt nyomva, hogy ne örüljetek, mindjárt itt a második hullám, fossatok! Mondom, még egyszer, én nem bagatellizálom el a vírust, de ez a része tényleg sok!csi77Ez úgy hangzik, mintha már kiderült volna, hogy fölöslegesen riogattak a második hullámmal, holott ezt nem tudhatjuk. Még az első hullám sem futott le, sőt. Kiindulva abból, hogy mi van Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, reálisan lehet attól tartani, hogy egyelőre csak szerencsénk van. Ne legyen így, de reális a veszély a regionális tendenciák alapján arra, hogy előbb, mint utóbb mi sem maradunk ennyire "kívül a világon", mint ebben a pillanatban látszik.
A másik, tényleg sokan nem tehették meg, hogy otthon maradjanak, rengetegen viszont azért maradtak otthon, mert már nem volt hova menni, így elhiszem hogy tele van a f...sza a koronavírusos hírekkel stb.csi77A gazdasági kényszer sajnos létező realitás. De erre mégis mennyire buta reakció az, hogy elkezdem átkozni a vírust, vagy elkezdem negligálni? A legbutább dolog pedig az, hogy éppen az azt kordában tartani próbáló intézkedésekre fújok, hiszen ezek az intézkedések nem azokat védik elsősorban, akik egyébként könnyen át tudják alakítani az életüket úgy, hogy otthonról dolgoznak, stb, hanem éppen azokat, akik ezt nem tudják megtenni, kénytelenek dolgozni járni, kénytelenek tömegközlekedést használni, stb. Az, hogy rá vagyok kényszerülve, hogy vállaljam a kockázatot, és pont én tiltakozom a védekezés ellen olyan, mintha egy orvos mondaná, hogy meg lettem szivatva, hónapok óta túlóráznom kell, napi 16 órákat kell 40 fokban betegeket ellátnom, hát faszom a védekezésbe, én bizony leveszem a maszkot. Ennél butább reakció aligha lehet, gondolom ebben egyetértünk. 😊
Szóval semmi másról nincs szó, mint arról, hogy mindenki tegye azt, amit tennie kell ahhoz, hogy az élete lehetőleg a legjobb mederben follyon tovább, csak tegyen meg annyi minimumot, hogy a) más emberek közelében tegyen fel egy szájmaszkot, b) mosson kezet rendszeresen, hogy az általa megfogdosott kilincs, metrófogantyú, ülés, stb. ne legyen vírus transmitter, c) ha megteheti, lépjen egy lépéssel távolabb ha sorban áll, ügyet intéz, mint amennyire fél éve állt. Ezek azért nem életminőséget alapvetően rontó dolgok. Valójában nevetséges apróságok. Ezeknél sokkal nagyobb önkorlátozásokat is bevállalunk nap, mint nap az együttélés érdekében úgy, hogy észre se vesszük, mert már megszoktuk. Ebből a maszkból olyan hisztéria lett, mintha az embernek a skalpját kérnék, nem egy szaros kis rongydarabot a szája elé. 😀
U.i.: Egyébként érdekes "tanulmány" nézni a mindennapokban az emberek maszviselési "hogyanját". A többségről annyira lerí, hogy "nyáj elven" működik, hogy az tulajdonképpen megmosolyogtató. 😊 Egy olyan helyen, ahol szinte senki se vesz maszkot, körülnézve azt fogod látni, hogy az emberek belépve körülnéznek, és a már elővett/feltett maszkot szép óvatosan visszagyömöszölik a zsebbe, vagy lehúzzák a nyakra. Ha meg olyan helyre ahol viselnek, ott szó nélkül felteszik és viselik. Azaz lófaszt van saját véleménye a többségnek. Nincs saját véleménye. Egyszerűen nyáj elven működik, követi a nyáj viselkedését, mert kényelmetlenül érzi magát, ha kilóg a sorból. Szóval ha azt gondolod magadról, hogy nem a nyáj irányít, akkor figyelj oda, hogy tényleg ne az irányítson. 😊 (Egyébként fordult már velem elő kisebb üzletben, hogy az eladó felhúzta a maszkot akkor, amikor meglátta, hogy rajtam van, és odalépek hozzá kérdezni. Ennyire tud működni a nyáj reflex. Mert nem azért húzta fel, nehogy letüsszögjön, abban biztos vagyok, különben mással beszélve is felhúzta volna. Egyszerűen az "erősebb birkát" respektálta.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Látom nehéz lefirdítom hogy értsd !Elsőre is értettem.
Ha nem dolgozom nem tudok enni.
Remélem igy már érthető...
Rózsa Sándor (betyár)
És én is ismerek sajnos ilyen embereket.
De ebből még nem következik, hogy maga a vírus túl van tolva. Vagy a prevenció.
Esetleg a veszélye, a szabályok vagy a kommunikáció szükségessége.
Ez csak egy másik szempontrendszer, ami teljesen legitim, csak nem függ össze a megelőzéssel, védekezéssel.
Ugyanis akkor lesz munkád közép- és hosszútávon egyaránt ha -a te szavaiddal élve- még jobban túltoljuk. Vagyis ha olyan megoldások születnek, amik nem csak most pár hónapra, hanem 2021-re, 22-re meg utána is lehetőve teszik a pénzkereseted, és nem halnak teljesen ki szektorok, ágazatok, nem csődölnek be régiók, országok.
Sajnos nehezebb távlatosan, előrelátóan gondolkodni, tervezni, mint hülyeségeket beszélni, de sajna mind rákényszerülünk. Még te is.
Igazán nem tisztem megvédeni Rózsa Sándort, de nem gondolom, hogy rosszindulatból vagy az elhunytakkal szembeni tiszteletlenségből fogalmazott így. Valóban nem volt szerencsés a "túltolás", de itt - ha nem is direktben - az egybitestől az idótán át a felelőtlenig le lett hordva, amit talán nem kéne.....Én se gondolom, hogy rosszindulatból vagy tiszteletlenségből mondta amit mondott.
csi77
De amit mondott az akkora faszság, hogy ezt a reakciót indukálta.
Ugyanis az egybitesek és a felelőtlenek mondanak ilyeneket.
Vagyis részemről se szemelyeskedés a dolog, hanem az adekvát reakció.
Sobri, korábban megfogalmaztad, ilyen helyzet száz, de legalábbis 70+ éve nem volt. Azonban az emberek (nem mindenki, de egy jelentős része) pár hónap alatt adaptálódott, a félelem a rend irányába terelte őket, ezért talán könnyebb lesz túllenni ezen.Reméljük.
Remélem jövőre túl leszünk rajta.
csi77
És szerencsére ez olyan helyzet, hogy nem vagyunk teljesen eszköztelenek, nem csak nézünk ki a fejünkből, várva a felmentő sereget, hanem aktívan részt is tudunk venni a megoldásban, a megelőzésben, a nemeszkalálódásban, a mindenkori görbe laposan tartásában, a szabályok betartásával, a felelős viselkedéssel.
Aminek bizony a megfelelő hozzáállás, attitűd is a része.
Ami nem az “ez a vírus túl van tolva”, és ehhez hasonló butaságok.
Pláne nem attól, aki alapból kiszolgáltatottabb helyzetben van.
A “nincs is veszély” attitűd nekik többet árt, mint nekem, vagy annak, aki kevésbbé érintett momentán.
Momentán, mert nincs olyan ember, még a milliárdosok se, nem beszelve a simán jómódúakról, akit egy hosszú pandémia, egy (hiper)infláció, egy nagy gazdasági-, vagy szociális-, vagy életmódválság ne érintene meg, ne fordulna ki a világa a sarkaiból.
És ehhez bizony kell az agyhalottak -főként mivel belőlük van sokkal több- kooperatív viselkedése is.
Betyárkollégám ráadásul nem agyhalott, így tőle pláne elvárhatom, hogy ne mondjon ilyen hülyeségeket.
Tudod, ha lezuhan a repülő, az a pár tizedmásodperc, amivel (ha egyáltalán) a business class később csapódik be, nem érdemi különbség.
több mint 5 éve
Igazán nem tisztem megvédeni Rózsa Sándort, de nem gondolom, hogy rosszindulatból vagy az elhunytakkal szembeni tiszteletlenségből fogalmazott így. Valóban nem volt szerencsés a "túltolás", de itt - ha nem is direktben - az egybitestől az idótán át a felelőtlenig le lett hordva, amit talán nem kéne.....Én attól nem igazán tartok, hogy elkapom, de attól igen, hogy továbbadom családtagjaimnak vagy más embereknek (főleg időseknek), ezért viselem a pl. maszkot zárt helyen. A kézfertőtlenítőt viszont nem annyira használom valamiért, ellenben szappannal sűrűn mosok kezet.
Mindezek mellett megértem, amit Sándor és Baggio írt. Egyrészt egyes médiarésztvevők, főleg a járvány elején, folyamatosan hisztériakeltésben voltak érdekeltek. Világjárvány volt, van, de amikor már enyhülni kezdett a helyzet, akkor is folyamatosan a pofánkba volt nyomva, hogy ne örüljetek, mindjárt itt a második hullám, fossatok! Mondom, még egyszer, én nem bagatellizálom el a vírust, de ez a része tényleg sok!
A másik, tényleg sokan nem tehették meg, hogy otthon maradjanak, rengetegen viszont azért maradtak otthon, mert már nem volt hova menni, így elhiszem hogy tele van a f...sza a koronavírusos hírekkel stb.
Sobri, korábban megfogalmaztad, ilyen helyzet száz, de legalábbis 70+ éve nem volt. Azonban az emberek (nem mindenki, de egy jelentős része) pár hónap alatt adaptálódott, a félelem a rend irányába terelte őket, ezért talán könnyebb lesz túllenni ezen.
Remélem jövőre túl leszünk rajta.
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png