Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Engem meg az, hogy miért fizették ki érte 17.000 db árát. Pontosabban tudom, és ez az ami igazán zavar.ha beütött volna bergamo lehet a 8500 is kevés lett volnaAz utolsó kettő belefér azért már a Jóska féle körbe, ha nem is 20 évesek voltak.Azért csak összeszedném azt a retardáltat aki szerint 8500 ember egyszerre kerül majd gépre. Gondolom lapít és osztja az észt továbbra is.
Más. Így kell krízis idején szarul elkölteni a pénzt. Nem is keveset, 300 milliárd az nagyon durva pénz ma is. A teljes egészségügy két havi teljes költségvetésével egyezik meg. No meg két Puskás stadion meg hasonlók, de ezeket az összevetéseket utálom. Az egészségügy költségvetésével összevetni viszont teljesen oké.
A vicc az egészben, hogy ha - ahelyett, hogy Petit aktivizálják - csak simán rábízták volna az alájuk tartozó Kórházellátóra - akire egyébként is gondolom tartozna a feladat -, akkor is megspóroltunk volna 150 milliárdot. Még úgy is, ha a Kórházellátó is ilyen ordas módon túlkalkulált volna a szükséges darabszámokkal.
Egyébként ez a 300 milliárd jóval több, mint amennyit szociális kiadásokra költ az ország egy évben. (Beleértve mindent, támogatásokat, szociális nyugdíjat, rokkant nyugdíjat, cigányság felzárkóztatását, mindent.) Ja, és persze soookkal több annál is, amennyit munkanélküli segélyezésre költünk összesen. (Ami ugye júliustól 3 hónapra csökkent. Az USA éppen lángol a szociális gondok miatt, ahol ugyanez 6 hónap. Megjegyzem, krízis idején a munkanélküli segély az egyik legjobb kereslet-élénkítő eszköz, mert alapellátásra megy, azaz olyan keresletet élénkít szinte kizárólag, ami fontos ágazat.)
24.hu/fn/gazdasag/2020/07/14/lelegeztetogep-aeek-kulugyminiszterium/
peterk2005
Hasra ütésre bemondani egy kb végtelennek tetsző számot olyan szintű amatőrizmus, hogy már fáj. És ezek elviekben szakemberek. Az persze külön pech, hogy feljebb meg voltak olyan hülyék akik ezt szentírásnak vették és elhitték.
Vagy akkor legalább mondják azt, hogy x Ft fejpénzért atvesznek szerb, román... betegeket és ellátják őket a kihasználatlan kapacitásokkal és gépekkel.
FLZOLI
a kipcsak vér kitartott így nem ütött be, de utólagosan könnyű ezeket mondani
engem az érdekelne hogy mi alapján számolták ki hogy annyi kell
Negritis
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
ha beütött volna bergamo lehet a 8500 is kevés lett volnaAz utolsó kettő belefér azért már a Jóska féle körbe, ha nem is 20 évesek voltak.Azért csak összeszedném azt a retardáltat aki szerint 8500 ember egyszerre kerül majd gépre. Gondolom lapít és osztja az észt továbbra is.
Más. Így kell krízis idején szarul elkölteni a pénzt. Nem is keveset, 300 milliárd az nagyon durva pénz ma is. A teljes egészségügy két havi teljes költségvetésével egyezik meg. No meg két Puskás stadion meg hasonlók, de ezeket az összevetéseket utálom. Az egészségügy költségvetésével összevetni viszont teljesen oké.
A vicc az egészben, hogy ha - ahelyett, hogy Petit aktivizálják - csak simán rábízták volna az alájuk tartozó Kórházellátóra - akire egyébként is gondolom tartozna a feladat -, akkor is megspóroltunk volna 150 milliárdot. Még úgy is, ha a Kórházellátó is ilyen ordas módon túlkalkulált volna a szükséges darabszámokkal.
Egyébként ez a 300 milliárd jóval több, mint amennyit szociális kiadásokra költ az ország egy évben. (Beleértve mindent, támogatásokat, szociális nyugdíjat, rokkant nyugdíjat, cigányság felzárkóztatását, mindent.) Ja, és persze soookkal több annál is, amennyit munkanélküli segélyezésre költünk összesen. (Ami ugye júliustól 3 hónapra csökkent. Az USA éppen lángol a szociális gondok miatt, ahol ugyanez 6 hónap. Megjegyzem, krízis idején a munkanélküli segély az egyik legjobb kereslet-élénkítő eszköz, mert alapellátásra megy, azaz olyan keresletet élénkít szinte kizárólag, ami fontos ágazat.)
peterk2005
Hasra ütésre bemondani egy kb végtelennek tetsző számot olyan szintű amatőrizmus, hogy már fáj. És ezek elviekben szakemberek. Az persze külön pech, hogy feljebb meg voltak olyan hülyék akik ezt szentírásnak vették és elhitték.
Vagy akkor legalább mondják azt, hogy x Ft fejpénzért atvesznek szerb, román... betegeket és ellátják őket a kihasználatlan kapacitásokkal és gépekkel.
FLZOLI
a kipcsak vér kitartott így nem ütött be, de utólagosan könnyű ezeket mondani
engem az érdekelne hogy mi alapján számolták ki hogy annyi kell
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Az utolsó kettő belefér azért már a Jóska féle körbe, ha nem is 20 évesek voltak.Azért csak összeszedném azt a retardáltat aki szerint 8500 ember egyszerre kerül majd gépre. Gondolom lapít és osztja az észt továbbra is.
peterk2005
több mint 5 éve
Az utolsó kettő belefér azért már a Jóska féle körbe, ha nem is 20 évesek voltak.Más. Így kell krízis idején szarul elkölteni a pénzt. Nem is keveset, 300 milliárd az nagyon durva pénz ma is. A teljes egészségügy két havi teljes költségvetésével egyezik meg. No meg két Puskás stadion meg hasonlók, de ezeket az összevetéseket utálom. Az egészségügy költségvetésével összevetni viszont teljesen oké.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Én csak a dolog morbiditását próbáltam érzékeltetni.ezen a listán csak aVannak ezzel foglalkozó oldalak, lehet "szemezgetni"...Ha majd lesz egy realtíve fiatal, nagyon népszerű, nagyon ismert halálos áldozat, akkor beindul a “velem is megtörténhet” feeling, és visszakapcsol a józan ész. Talán.Tegnap zidane leírta a magyar szitut. Márciusban én is a topik nagy részével egyetértettem. De szerencsére! totál más lett a szitu, Főnökömék simán le fognak menni a horvátokhoz. Van egy nyaralójuk, tenger tőle 15 méterre, a boltba maszkba mennek (ahogy itt is), de legalább pihennek. ÉN amúgy jóval nagyobb veszélyt látok a sok átutazó idegen idénymunkásban és a mindenhonnan jövő üzletemberekben.Nekem ezért van tele a tököm ezzel a koronavírus sz@rsággal
NB2
m.hvg.hu/elet/20200713_gorogorszag_turizmus_koronavirus_jarvany_fertozes_szigoritas
Tehát amikor a görögök az újranyitás mellett döntöttek, hogy visszatérjenek a turisták, tényleg nem számoltak azzal, hogy lehet még olyan nap, mikor 60 (HATVAN!) új fertőzött lesz? Végképp elmentek mindenkinek otthonról és már csak percalapon lehet politizálni, bárminemű előrelátás nélkül?
r.baggio
Sobri Jóska
en.wikipedia.org/wiki/List_of_deaths_due_to_COVID-19
www.thewrap.com/celebrities-deaths-coronavirus-star-hollywood-notable-stars/
FLZOLI
relative fiatal
nagyon népszerű
nagyon ismert
kitételek nem teljesülnek de jó próbálkozás
briareos
több mint 5 éve
ezen a listán csak aVannak ezzel foglalkozó oldalak, lehet "szemezgetni"...Ha majd lesz egy realtíve fiatal, nagyon népszerű, nagyon ismert halálos áldozat, akkor beindul a “velem is megtörténhet” feeling, és visszakapcsol a józan ész. Talán.Tegnap zidane leírta a magyar szitut. Márciusban én is a topik nagy részével egyetértettem. De szerencsére! totál más lett a szitu, Főnökömék simán le fognak menni a horvátokhoz. Van egy nyaralójuk, tenger tőle 15 méterre, a boltba maszkba mennek (ahogy itt is), de legalább pihennek. ÉN amúgy jóval nagyobb veszélyt látok a sok átutazó idegen idénymunkásban és a mindenhonnan jövő üzletemberekben.Nekem ezért van tele a tököm ezzel a koronavírus sz@rsággal
NB2
m.hvg.hu/elet/20200713_gorogorszag_turizmus_koronavirus_jarvany_fertozes_szigoritas
Tehát amikor a görögök az újranyitás mellett döntöttek, hogy visszatérjenek a turisták, tényleg nem számoltak azzal, hogy lehet még olyan nap, mikor 60 (HATVAN!) új fertőzött lesz? Végképp elmentek mindenkinek otthonról és már csak percalapon lehet politizálni, bárminemű előrelátás nélkül?
r.baggio
Sobri Jóska
FLZOLI
relative fiatal
nagyon népszerű
nagyon ismert
kitételek nem teljesülnek de jó próbálkozás
több mint 5 éve
Vannak ezzel foglalkozó oldalak, lehet "szemezgetni"...Ha majd lesz egy realtíve fiatal, nagyon népszerű, nagyon ismert halálos áldozat, akkor beindul a “velem is megtörténhet” feeling, és visszakapcsol a józan ész. Talán.Tegnap zidane leírta a magyar szitut. Márciusban én is a topik nagy részével egyetértettem. De szerencsére! totál más lett a szitu, Főnökömék simán le fognak menni a horvátokhoz. Van egy nyaralójuk, tenger tőle 15 méterre, a boltba maszkba mennek (ahogy itt is), de legalább pihennek. ÉN amúgy jóval nagyobb veszélyt látok a sok átutazó idegen idénymunkásban és a mindenhonnan jövő üzletemberekben.Nekem ezért van tele a tököm ezzel a koronavírus sz@rsággal
NB2
r.baggio
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ha majd lesz egy realtíve fiatal, nagyon népszerű, nagyon ismert halálos áldozat, akkor beindul a “velem is megtörténhet” feeling, és visszakapcsol a józan ész. Talán.Tegnap zidane leírta a magyar szitut. Márciusban én is a topik nagy részével egyetértettem. De szerencsére! totál más lett a szitu, Főnökömék simán le fognak menni a horvátokhoz. Van egy nyaralójuk, tenger tőle 15 méterre, a boltba maszkba mennek (ahogy itt is), de legalább pihennek. ÉN amúgy jóval nagyobb veszélyt látok a sok átutazó idegen idénymunkásban és a mindenhonnan jövő üzletemberekben.Nekem ezért van tele a tököm ezzel a koronavírus sz@rsággal
NB2
r.baggio
több mint 5 éve
Tegnap zidane leírta a magyar szitut. Márciusban én is a topik nagy részével egyetértettem. De szerencsére! totál más lett a szitu, Főnökömék simán le fognak menni a horvátokhoz. Van egy nyaralójuk, tenger tőle 15 méterre, a boltba maszkba mennek (ahogy itt is), de legalább pihennek. ÉN amúgy jóval nagyobb veszélyt látok a sok átutazó idegen idénymunkásban és a mindenhonnan jövő üzletemberekben.Nekem ezért van tele a tököm ezzel a koronavírus sz@rsággal
NB2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=3HuBBA18FIc
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Tegnap zidane leírta a magyar szitut. Márciusban én is a topik nagy részével egyetértettem. De szerencsére! totál más lett a szitu, Főnökömék simán le fognak menni a horvátokhoz. Van egy nyaralójuk, tenger tőle 15 méterre, a boltba maszkba mennek (ahogy itt is), de legalább pihennek. ÉN amúgy jóval nagyobb veszélyt látok a sok átutazó idegen idénymunkásban és a mindenhonnan jövő üzletemberekben.
több mint 5 éve
Nem írtam le konkrétan, de természetesen azokra gondoltam, akik nyaralni, bulizni, szórakozni mennek ki olyan országba, ahol egyértelműen rosszabb a helyzet mint nálunk. Azzal én is tisztában vagyok hogy dolgozni kell, meg előfordulhat olyan szitu, hogy muszáj kimenni valakihez, de én nem ezekre gondoltam.Csomóan úgy gondolkodnak, hogy nyugodtan lehet menni, úgysem kapom el, ha mégis, akkor valszeg enyhe lefolyású lesz, mint a nagy többségnél. Ezek az emberek szvsz pont az orrukig látnak - vagy egyedül élnek és dolgoznak egy puszta közepén, akkor viszont jogosan gondolnak így.Azért az emberek nem csak nyaralni járnak külföldre. Jó, nyilván van olyan is, de a munkám során naponta találkozom olyanokkal, akik a legkülönbözőbb okokból jönnek-mennek. Családlátogatás, segítség a gyereknek, ügyek intézése és főképp munka. Meg 1000 féle story, hogy éppen ki miért megy, mert mindenkinek van valami fontos. Neked éppen az fontos, hogy a szülőkre vigyázz, de közel sem biztos, hogy ez mással így van, mert nekünk pl nem kell találkozni velük, így nyugodtan mehetnénk, kibírunk + 14 napot. Szóval van baromi sok ember, akinek fontos az utazás, nem csak szórakozásból.
Értem én hogy ha egy fiatal vagy középkorú egészséges ember elkapja, akkor nagy valószínűséggel nem lesz komoly baja tőle, de baszki, apja-anyja azért mindenkinek van, nem? Ők is olyan fittek, hogy nem árthat nekik ez a vírus? Idősebb kollégák a munkahelyen? Eladók a boltokban, benzinkutakon? Nem csak arra kell gondolni, hogy én milyen állapotban vagyok, és milyen bajom lehet tőle, hanem akikkel rendszeres kapcsolatban vagyok, családban, munkahelyen, ha ők elkapják tőlem, akkor sincs gáz?
Én 10 éve, minden nyáron elmegyek egy 1-2 hetes motorostúrára, a legjobb barátaimmal. Nekünk ez a nyár csúcspontja, erre spórolunk, erre készülünk már a tél végétől, legjobb buli a világon. Idén Karintia-Dolomitok lett volna a terv, útvonal megvolt, szállások le voltak foglalva, és lemondtuk. 10 év óta először nem fogunk menni. És akkor mi van? Semmi, majd jövőre megyünk.
De ha a cimbik elmentek volna, én akkor is lemondtam volna, mert szüleim 70+ évesek,és hetente többször segítenem kell nekik ebben-abban, feleségem nagymamája 90+ és velünk lakik, munkatársaim közül többen nyugdíj közelében jobb-rosszabb egészségi állapotban. És az, hogy ezek közül valaki elkapja tőlem, és meghal, azért mert nem tudtam a seggemen maradni egyetlen szezont, az nekem qurvára vállalhatatlan forgatókönyv lenne.
Ez nem csak arról szól, hogy mi -jó egészségi és fizikai állapotban levők- hogy vészelnénk át ezt a betegséget, hanem arról is, hogy valamilyen szinten felelősséggel tartozunk a többiek (főleg a veszélyeztetettek) felé, ha már úgy hozta az élet, hogy együtt kell élnünk ebben az országban.
Jan
Amúgy nem gondolom, hogy több százezer forintot befizettél volna rá, mint azok akik éppen Görög-ben, vagy Horváto-ban foglaltak. És felelőtlennek sem gondolom őket, mert úgy döntöttek, hogy ha maradtak zöldek még mindig ezek az országok, akkor elmennek pihenni. Vagy elmennek Londonba családot látogatni vagy ki tudja milyen indokokkal mindenfelé.
Én is a repülőtéren dolgozom és lényegében azért van még állásom sok száz másik emberrel, mert még van aki így is utazik, van akinek így is utaznia kell.
Egyébként már naponta sok ezer ember érkezik a világ rengeteg országából hozzánk, ennek ellenére szerencsére nincsenek komoly megbetegedések és maradjon is ez így.
Nem az utazókkal van baj, hanem a fegyelmezetlen idiótákkal, akikről gyakran készül itt-ott videó a nagyvilágban.
Klaci79
A szüleimet csak példának írtam, azt sem szeretném, ha egyáltalában bárki más meghalna azért, mert hazahozok egy betegséget egy olyan útról, ahová nem lett volna muszáj elmennem. Egy csomó honfitársunknak viszont ez egyáltalán nem szempont, ezen problémáztam.
több mint 5 éve
Azért az emberek nem csak nyaralni járnak külföldre. Jó, nyilván van olyan is, de a munkám során naponta találkozom olyanokkal, akik a legkülönbözőbb okokból jönnek-mennek. Családlátogatás, segítség a gyereknek, ügyek intézése és főképp munka. Meg 1000 féle story, hogy éppen ki miért megy, mert mindenkinek van valami fontos. Neked éppen az fontos, hogy a szülőkre vigyázz, de közel sem biztos, hogy ez mással így van, mert nekünk pl nem kell találkozni velük, így nyugodtan mehetnénk, kibírunk + 14 napot. Szóval van baromi sok ember, akinek fontos az utazás, nem csak szórakozásból.Klaci79Akinek mennie kell (tényleg kell, nem csak bemeséli, hogy kell, pedig megoldhatná könnyen, hogy ne kelljen), az egyszerűen tartsa be az ilyenkor szokásos szabályokat. Viseljen rendesen maszkot, mosson kezet, váltson ruhát gyakran, tegye meg azt, amit ép ésszel meg lehet tenni. És mondjuk, ha ilyen helyzetben van, akkor mondjon le addig amíg utazik arról, hogy beül egy telibb sörözőbe, vagy egy hamburgeres előtti sorba.
A nyaralást pedig azért a legtöbben simán le tudják mondani, ez a vírus nem most jött, február vége óta erről szól a történet. Nem túl sok ember van aki előző évben foglal a következő évre nyaralást. A legtöbben nem is tudnának, mert nem tudhatják még, hogy mikor lesznek szabadok. Akik igen, azok meg éppen az a réteg, aki megengedheti magának, hogy a mostanit kihagyja, és elmegy mondjuk fél év múlva. De ha mindenképpen nyaralni kell, akkor is lehet úgy szervezni, hogy nem utolsó este esik haza, másnap reggel meg irány a munkahely, hanem pár nappal korábban hazajön. Szóval muszáj helyzetben is lehet felelősebben és felelőtlenebbül is viselkedni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Amúgy viccen kívül a tüzijáték az egyik olyan dolog, amit sztem tökéletesen lehetne helyettesíteni kiterjesztett / virtuális valósággal. Jobb esetben amúgy is elég messziről nézi az ember a petárdák robbanásait (kivéve JPP), akkor meg számít, h ott van-e igazából?Tüzijáték árát akkor akkor lehet a Lánchídra költen...Neeeeem, nem.
nagir
Lehet nézni monitorról, majd bejelentkezik Magyarország Kormánya, online nézheti mindenki.
Vrij6
Mondjuk soha nem értettem mit szeretnek az emberek a tüzijátékban 😀
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
De azokat már hónapokkal ezelőtt lefújták, itt azokról a fesztekról volt szó, amiket augusztus végén pótoltak vna.de a Volt, Sziget, Sound viszont annál inkábbHát azért egy EFOTT, Strand, Fishing nem éppen a külföldi vendégekről híres.mondjuk a mennyein általában magyar nézők vannak, egy fesztiválon meg jönnek külföldről innen-onnanPersze. Még a COVID-19 is menekül a Mennyei színvonala láttán. 😊hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekés a focimeccsek nézőkkel mehetnek???
Szerdán kiderül ugyan, de valszeg idei összes fesztiválnak annyi.
Beki
NB2
iktriad
ez a része érthető a döntésnek
NB2
Bár én ezt a részét teljesen megértem, még úgy is, hogy az EFOTT nálam is tervben volt 1 napra, de inkább maradjon el és legyünk túl ezen az egész szaron hamarabb.
roberto23
biztos nem tetszene, hogy x mehet y meg nem
NB2
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Tüzijáték árát akkor akkor lehet a Lánchídra költen...Neeeeem, nem.
nagir
Lehet nézni monitorról, majd bejelentkezik Magyarország Kormánya, online nézheti mindenki.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
de a Volt, Sziget, Sound viszont annál inkábbHát azért egy EFOTT, Strand, Fishing nem éppen a külföldi vendégekről híres.mondjuk a mennyein általában magyar nézők vannak, egy fesztiválon meg jönnek külföldről innen-onnanPersze. Még a COVID-19 is menekül a Mennyei színvonala láttán. 😊hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekés a focimeccsek nézőkkel mehetnek???
Beki
NB2
iktriad
NB2
Bár én ezt a részét teljesen megértem, még úgy is, hogy az EFOTT nálam is tervben volt 1 napra, de inkább maradjon el és legyünk túl ezen az egész szaron hamarabb.
roberto23
biztos nem tetszene, hogy x mehet y meg nem
több mint 5 éve
Tüzijáték árát akkor akkor lehet a Lánchídra költen...
Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Hát azért egy EFOTT, Strand, Fishing nem éppen a külföldi vendégekről híres.mondjuk a mennyein általában magyar nézők vannak, egy fesztiválon meg jönnek külföldről innen-onnanPersze. Még a COVID-19 is menekül a Mennyei színvonala láttán. 😊hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekés a focimeccsek nézőkkel mehetnek???
Beki
NB2
iktriad
NB2
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
mondjuk a mennyein általában magyar nézők vannak, egy fesztiválon meg jönnek külföldről innen-onnanPersze. Még a COVID-19 is menekül a Mennyei színvonala láttán. 😊hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekés a focimeccsek nézőkkel mehetnek???
Beki
NB2
iktriad
több mint 5 éve
index.hu/techtud/2020/07/13/kinai_koronavirus_antitest_ujrafertozodes_tanulmany/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Persze. Még a COVID-19 is menekül a Mennyei színvonala láttán. 😊hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekés a focimeccsek nézőkkel mehetnek???
Beki
NB2
több mint 5 éve
hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekés a focimeccsek nézőkkel mehetnek???
Beki
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
hvg.hu/kkv/20200713_Palkovics_tiltas_tomegrendezvenyek_tuzijatekSzerdán kiderül ugyan, de valszeg idei összes fesztiválnak annyi.
több mint 5 éve
Szerintem a fő problémára rátapintottál, de nem direkt. Az önös érdekeket hozod fel és a legtöbben ezt erőltetik. Persze arra jó, hogy valaki a saját lelkiismeretét nyugtassa vagy kifelé valami kamu pozitív képet vetítsen, de ez semmiről másról nem szól mint az önzőségről meg a "nekem ne mondják meg mit csinálhatok"-ról.Csomóan úgy gondolkodnak, hogy nyugodtan lehet menni, úgysem kapom el, ha mégis, akkor valszeg enyhe lefolyású lesz, mint a nagy többségnél. Ezek az emberek szvsz pont az orrukig látnak - vagy egyedül élnek és dolgoznak egy puszta közepén, akkor viszont jogosan gondolnak így.Azért az emberek nem csak nyaralni járnak külföldre. Jó, nyilván van olyan is, de a munkám során naponta találkozom olyanokkal, akik a legkülönbözőbb okokból jönnek-mennek. Családlátogatás, segítség a gyereknek, ügyek intézése és főképp munka. Meg 1000 féle story, hogy éppen ki miért megy, mert mindenkinek van valami fontos. Neked éppen az fontos, hogy a szülőkre vigyázz, de közel sem biztos, hogy ez mással így van, mert nekünk pl nem kell találkozni velük, így nyugodtan mehetnénk, kibírunk + 14 napot. Szóval van baromi sok ember, akinek fontos az utazás, nem csak szórakozásból.
Értem én hogy ha egy fiatal vagy középkorú egészséges ember elkapja, akkor nagy valószínűséggel nem lesz komoly baja tőle, de baszki, apja-anyja azért mindenkinek van, nem? Ők is olyan fittek, hogy nem árthat nekik ez a vírus? Idősebb kollégák a munkahelyen? Eladók a boltokban, benzinkutakon? Nem csak arra kell gondolni, hogy én milyen állapotban vagyok, és milyen bajom lehet tőle, hanem akikkel rendszeres kapcsolatban vagyok, családban, munkahelyen, ha ők elkapják tőlem, akkor sincs gáz?
Én 10 éve, minden nyáron elmegyek egy 1-2 hetes motorostúrára, a legjobb barátaimmal. Nekünk ez a nyár csúcspontja, erre spórolunk, erre készülünk már a tél végétől, legjobb buli a világon. Idén Karintia-Dolomitok lett volna a terv, útvonal megvolt, szállások le voltak foglalva, és lemondtuk. 10 év óta először nem fogunk menni. És akkor mi van? Semmi, majd jövőre megyünk.
De ha a cimbik elmentek volna, én akkor is lemondtam volna, mert szüleim 70+ évesek,és hetente többször segítenem kell nekik ebben-abban, feleségem nagymamája 90+ és velünk lakik, munkatársaim közül többen nyugdíj közelében jobb-rosszabb egészségi állapotban. És az, hogy ezek közül valaki elkapja tőlem, és meghal, azért mert nem tudtam a seggemen maradni egyetlen szezont, az nekem qurvára vállalhatatlan forgatókönyv lenne.
Ez nem csak arról szól, hogy mi -jó egészségi és fizikai állapotban levők- hogy vészelnénk át ezt a betegséget, hanem arról is, hogy valamilyen szinten felelősséggel tartozunk a többiek (főleg a veszélyeztetettek) felé, ha már úgy hozta az élet, hogy együtt kell élnünk ebben az országban.
Jan
Amúgy nem gondolom, hogy több százezer forintot befizettél volna rá, mint azok akik éppen Görög-ben, vagy Horváto-ban foglaltak. És felelőtlennek sem gondolom őket, mert úgy döntöttek, hogy ha maradtak zöldek még mindig ezek az országok, akkor elmennek pihenni. Vagy elmennek Londonba családot látogatni vagy ki tudja milyen indokokkal mindenfelé.
Én is a repülőtéren dolgozom és lényegében azért van még állásom sok száz másik emberrel, mert még van aki így is utazik, van akinek így is utaznia kell.
Egyébként már naponta sok ezer ember érkezik a világ rengeteg országából hozzánk, ennek ellenére szerencsére nincsenek komoly megbetegedések és maradjon is ez így.
Nem az utazókkal van baj, hanem a fegyelmezetlen idiótákkal, akikről gyakran készül itt-ott videó a nagyvilágban.
Klaci79
Gondolom több embert visz el a nem tudok insta story-t csinálni idén a luxi szállodában bánat mint maga a vírus. Láttuk a tetőpont közelében is micsoda tömegek torlódtak fel a reptereken amikor a nyaralásból visszajövet ellenőriztek mindenkit. Mert hát az muszáj volt.
Normális ember, aki próbál valamennyire felelősségteljesen viselkedni az nem erőlteti a külföldi utazást. Egyrészt nem vállalja a kockázatot, hogy kivisz vagy esetleg behoz valamit, másrészt ha pihenés akkor megpróbálja egy kicsit a hazai vendéglátást életben tartani (persze más kérdés, hogy a szektor lehúzós szarháziait jobb lenne pusztulni hagyni)