Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
most jöttem a szegedi sbo-ról, és hát azért itt sem 100%os a maszk a dolgozók körébenés sok a faszlógató is
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
"Vasárnap az, előző naphoz képest, 114 újkoronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában az ottani belügyminisztérium adatai szerint. (...) Egy közelmúltban végzett internetes közvélemény-kutatás során ezer embert kérdeztek meg arról, hogyan vélekedik a szájmaszk viseléséről, a korlátozó intézkedések esetleges ismételt bevezetéséről, a veszély mértékéről, illetve a büntetési tételekről. A megkérdezettek 82 százaléka válaszolta azt, hogy a lakosság felelős a járvány terjedésének ismételt felgyorsulásáért, 59 százalékuk pedig támogatná a szájmaszk ismételt kötelezővé tételét."Én ennél szigorúbb lennék. Látva h milyen ellenőrzés van a határon ( lényegében nulla), minden haza utazónak karantén amíg nincs két negatív covid teszt saját pénzből vagy két hét karantén.Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
Ahogy egy Horvátországba vagy Ausztriába, Olaszországba utazó magyarországinak is ezt kéne mérlegelnie. Hoz e, visz e.
Magyarországnak meg azt, hogy melyik az a térség, terület, ország, ahonnan nem tart beutazótól, és melyik, ahonnan meg igen.
Ha rajtam múlna, akkor USA, Kína tuti piros lenne, de nem rajtam múlik.
Sobri Jóska
Valamint minden elutazoval alairatnek egy nyilatkozatot h innentől kezdve saját maga felelőssége hogyan ter haza ebben a magyar állam nem tud különgéppel segíteni.
Az ingazokkal még nem tudom mi lenne ( ami eszembe jutott h nekik kötelező a heti tesztelés saját költségen).
Lehet drasztikusnak tartjátok ezeket de egyszerűen tokom ki van h csomo ember szerint minden rendben van, nincs jarvany stb. Épp a Szombathelyen elő, Ausztriába ingázó, ott hotelben dolgozó ismerős küldözgeti feleségemnek h az egész kamu meg összeesküvés, és maszkot is minek kell hordani ...
csebi
több mint 5 éve
Értem amit mondassz, igazad van. Ami érdekes hogy itt Hollandiában talán közepesnek mondható megbetegedés számnál sem lehetett észre venni tömeges megbetegedési hullámot. Egy több száz fős munkahelyen dolgozom ahová akár 50-100 kmről is bejárnak emberek dolgozni, mégis egy olyan esetről sem hallottam aki fertőzött lett volna, komoly meg pláne nem. És nem hinném hogy azért lenne ez mert elhallgatják előlünk, nehéz is lenne annyira összefüggő kapcsolatrendszerrel bír a legtöbb ember bent hogy kb azonnal kitudódna hogy ha valaki "azért" nem jönne dolgozni.Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
Ahogy egy Horvátországba vagy Ausztriába, Olaszországba utazó magyarországinak is ezt kéne mérlegelnie. Hoz e, visz e.
Magyarországnak meg azt, hogy melyik az a térség, terület, ország, ahonnan nem tart beutazótól, és melyik, ahonnan meg igen.
Sobri Jóska
Igazság szerint van is bennem félsz hogy hazaviszem és átadhatom az öregebb generációnak de látva hogy mennyire nincs jelen ez az egész a környezetemben óhatatlanul is megfogalmazódik bennem hogy ugyan mitől is kellene félnem?!
Lehet hogy ez a kettősség sosem fog elmúlni amíg ez a helyzet, de azt el sem tudom képzelni hogy azt mondjam édesanyámnak hogy ok, akkor találkozunk 1 év múlva - egy "ilyen" miatt.
Értem én hogy a kézenfekvő döntés ez lenne és én most azt mondom h túl is tenném magam rajta, de kicsit úgy érzem felesleges lemondás ez és ez az ami nem esik jól egyáltalán.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
február végén vagyunk, várj 2 hetetPont ezt akartam kérdezni, mi a véleményetek, hogy a mostanában megugrott fertőzésszám mögött nem hallani az eü rendszer leterheltségéről, sőt kiugró halálozási adatokról sem. Ez miért lehet? Az idősebbek, krónikus betegek jobban izoláltak? A fiatalabbak fertőződnek jobbára? A vírus szelidűlt meg?De ezt pont azért van amit korábban írtam, hogy hiába jönnek a méretes fertőzésekről a hírek, egyelőre mégsem hullanak halomra az emberek. Amint ez megváltozik, akkor talán el kezdődik a para is.Én ennél szigorúbb lennék. Látva h milyen ellenőrzés van a határon ( lényegében nulla), minden haza utazónak karantén amíg nincs két negatív covid teszt saját pénzből vagy két hét karantén.Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
Sobri Jóska
Valamint minden elutazoval alairatnek egy nyilatkozatot h innentől kezdve saját maga felelőssége hogyan ter haza ebben a magyar állam nem tud különgéppel segíteni.
Az ingazokkal még nem tudom mi lenne ( ami eszembe jutott h nekik kötelező a heti tesztelés saját költségen).
Lehet drasztikusnak tartjátok ezeket de egyszerűen tokom ki van h csomo ember szerint minden rendben van, nincs jarvany stb. Épp a Szombathelyen elő, Ausztriába ingázó, ott hotelben dolgozó ismerős küldözgeti feleségemnek h az egész kamu meg összeesküvés, és maszkot is minek kell hordani ...
csebi
dande
Tényleg érdekel, mit gondoltok.
csi77
több mint 5 éve
Pont ezt akartam kérdezni, mi a véleményetek, hogy a mostanában megugrott fertőzésszám mögött nem hallani az eü rendszer leterheltségéről, sőt kiugró halálozási adatokról sem. Ez miért lehet? Az idősebbek, krónikus betegek jobban izoláltak? A fiatalabbak fertőződnek jobbára? A vírus szelidűlt meg?De ezt pont azért van amit korábban írtam, hogy hiába jönnek a méretes fertőzésekről a hírek, egyelőre mégsem hullanak halomra az emberek. Amint ez megváltozik, akkor talán el kezdődik a para is.Én ennél szigorúbb lennék. Látva h milyen ellenőrzés van a határon ( lényegében nulla), minden haza utazónak karantén amíg nincs két negatív covid teszt saját pénzből vagy két hét karantén.Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
Sobri Jóska
csebi
dande
Tényleg érdekel, mit gondoltok.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
De ezt pont azért van amit korábban írtam, hogy hiába jönnek a méretes fertőzésekről a hírek, egyelőre mégsem hullanak halomra az emberek. Amint ez megváltozik, akkor talán el kezdődik a para is.Én ennél szigorúbb lennék. Látva h milyen ellenőrzés van a határon ( lényegében nulla), minden haza utazónak karantén amíg nincs két negatív covid teszt saját pénzből vagy két hét karantén.Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
Sobri Jóska
csebi
Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Én ennél szigorúbb lennék. Látva h milyen ellenőrzés van a határon ( lényegében nulla), minden haza utazónak karantén amíg nincs két negatív covid teszt saját pénzből vagy két hét karantén.Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
index.hu/techtud/2020/01/20/miert_csalnak_olyan_sokat_az_orosz_tudosok/Amúgy ez már volt?:Nem volt, de láttam. Az a baj, hogy az oroszoknak nem hiszek el semmit.
m.hvg.hu/tudomany/20200710_oroszorszag_oroszok_koronavirus_vakcina_vedooltas
bcsarli
nagylaza

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Amúgy ez már volt?:Nem volt, de láttam. Az a baj, hogy az oroszoknak nem hiszek el semmit.
m.hvg.hu/tudomany/20200710_oroszorszag_oroszok_koronavirus_vakcina_vedooltas
bcsarli
több mint 5 éve
Amúgy ez már volt?:m.hvg.hu/tudomany/20200710_oroszorszag_oroszok_koronavirus_vakcina_vedooltas
több mint 5 éve
Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?Ha abból indulsz ki, hogy neked, ahol élsz semmi félnivalód, betartod az óvintézkedéseket, biztonságban vagy, akkor neked kell tudnod, hogy mit gondolsz, nagyobb veszélyben vagy Magyarországon, mint ott, ahol élsz? És viszel e Magyarországról oda esetlegesen fertőzést. Vagy hozhatsz e onnan ide?
davemayer
több mint 5 éve
Érdekes ezt az egészet külföldi magyarként nézni... Elvileg augusztusban 2 hétre megyek haza, egy olyan országból ami zöld, nem került rá sem a sárgára sem a pirosra (de ez változhat). Most akkor én felelőtlen vagyok ha mégis hazamegyek vagy ez így rendben van? Mert értem én hogy ne menjünk nyaralni külföldre és ez teljesen érthető de mi van azzal a nem kevés magyarral aki hazalátogat?
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Akkor szerencsére nekem nem kell karanténba vonulni egyenlőre, mert valamikor haza kené mennem egy kis időre minimum.Valaki el tudja küldeni a térképet hogy melyik ország milyen színű?Korábban már kitettem, lista van:
Heisman Trophy
www.portfolio.hu/befektetes/20200712/itt-a-lista-ezekbol-az-orszagokbol-korlatozza-a-belepest-magyarorszag-440882
nagylaza
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Valaki el tudja küldeni a térképet hogy melyik ország milyen színű?Korábban már kitettem, lista van:
Heisman Trophy
www.portfolio.hu/befektetes/20200712/itt-a-lista-ezekbol-az-orszagokbol-korlatozza-a-belepest-magyarorszag-440882
több mint 5 éve
Valaki el tudja küldeni a térképet hogy melyik ország milyen színű?
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Ferencváááárooooos!Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemEzek szerint te nem hiszel a zöld országok létezésében.
Maradjon mindenki a seggén, ne bóklásszon a világban.
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
nagylaza
A rigmusokkal most terhellek titeket! 😄😄😄

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Cilinéni live 2.0-ra lehet számítani?
több mint 5 éve
Ifj. Lomnici, jajj... Örök kedvenc:persze, Józsi, alig várom, hogy legyen újabb békemenet, ahol együtt szerethetem a kormányunkat Lomniczivel.Persze.Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemÚgy látszik más álláspontra helyezkedtel mint szeretett kormányunk.
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csebi
Nekik az emberek jóléte, igényeik kielégítése, kellemes közérzetük biztosítása a prioritás.
Nekem meg nincsenek ilyen terheim. Így lehetek szigorúbb.
Mivel többes számot használsz jól sejtem, megkedvelted végre te is?
Sobri Jóska
csebi
444.hu/2019/01/14/amulatba-ejto-videonk-van-arrol-hogyan-gyartjak-szorol-szora-a-propagandat-a-kozmediaban
több mint 5 éve
persze, Józsi, alig várom, hogy legyen újabb békemenet, ahol együtt szerethetem a kormányunkat Lomniczivel.Persze.Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemÚgy látszik más álláspontra helyezkedtel mint szeretett kormányunk.
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csebi
Nekik az emberek jóléte, igényeik kielégítése, kellemes közérzetük biztosítása a prioritás.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Megszopták"nevethetjük"😊Szerintem bátran nevethetjük Borkai korridornak a Letenyétől az Adriáig vezető utat.Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemKivéve Horvátországba. Oda lehet menni -vjönni
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csi77
Ui: Csenge magányos
Fast Willie
Freud 4ever!
nagylaza
több mint 5 éve
"nevethetjük"😊Szerintem bátran nevethetjük Borkai korridornak a Letenyétől az Adriáig vezető utat.Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemKivéve Horvátországba. Oda lehet menni -vjönni
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csi77
Fast Willie
Freud 4ever!
több mint 5 éve
Persze.Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemÚgy látszik más álláspontra helyezkedtel mint szeretett kormányunk.
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
Szerintem bátran nevethetjük Borkai korridornak a Letenyétől az Adriáig vezető utat.Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemKivéve Horvátországba. Oda lehet menni -vjönni
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csi77
több mint 5 éve
a virus tiszteletben tartja nagy-magyarország határait, a sorosista geci brüsszelistákkal ellentétbenKivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemKivéve Horvátországba. Oda lehet menni -vjönni
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
csi77
több mint 5 éve
Kivonatolom, összefoglalom, leegyszerűsítemKivéve Horvátországba. Oda lehet menni -vjönni
És ezzel egyet is értek.
Sobri Jóska
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png