Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Azert az kemeny lesz ha a nyari kanikulaban kell az időseknek boltba járkálni.
több mint 5 éve
Az osztrákok ez egyébként okosabban csinálták, ott csak 1 órát kaptak a nyuggerek, annyit ki lehetne bírni hosszú távon is.Az is merev. Egy napi 20 órában nyitva tartó supermarketbe miért is ne kaphatnának kényelmesebb, lassúbb tempójú idősávot az idősek? Egy méretesebb Tesco-t le se lehet gyalogolni 1 óra alatt...
empty taxi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Az osztrákok ez egyébként okosabban csinálták, ott csak 1 órát kaptak a nyuggerek, annyit ki lehetne bírni hosszú távon is.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Az jó, hogy nem törölték el teljesen, de szabály merevsége meg nem jó. Én azt preferáltam volna, ha azt mondják, hogy meg kell tartani egy window-t az idősebbeknek, de az önkormányzatok szabályozhatják, hogy mikor. Itt a faluban például ahol lakom, van gyógyszertár, de minden nap csak 8-12 között van nyitva. Ebből 9-12 között csak idősek mehetnek be elvileg. Kéthetente járok kiváltani a szüleim gyógyszerét, mióta korlátozás van egyszerűen nem tudok "szabályos" időben bejutni, akkor se ha 8 előtt megyek. Itt egyszerűen a patikusok bojkottálják a szabályt, mert egyébként 9-12 között üres lenne a patika, hiszen ráadásul a legtöbb helyi idős embernek mostanság a család váltja ki úgy, ahogy én is. Ők nem járnak gyógyszertárba. Posta dettó. Az élelmiszerbolt viszont reggel 5-től este 8-ig nyitva van, ott semmi problémát nem okoz 3 óra.Szerintem nem baj, ha továbbra is vigyázunk rájuk.Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
Az idősek vásárlási sávja a veszélyhelyzet végeztével is megmaradhat.
NOOOORMÁLIS??????????
NB2
warr_b
bcsarli
Szóval ezt rá kellett volna bízni a helyiekre, és az adottságokhoz engedni alakítani a sávokat.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mondjuk ez lenne a tökéletes megoldás, bár engem a hétvége sem zavar,reggel edzés előtt bevásárolok.De azt is azért nehezebben. Jön a nyár, azért sok turista lesz országon belül, a diákok már nem tanulnak, sokan szeretnének hétköznap délelőtt is boltba menni. Totál értelmetlennek tartom. De ha már tartják, tényleg a hétvégét törölni kéne, mert az nagyon idegesítő.A hétköznapit még elfogadom, de a hétvégi, főleg a szombat délelőtti az szarabb ügy.Szerintem nem baj, ha továbbra is vigyázunk rájuk.Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
NOOOORMÁLIS??????????
NB2
warr_b
bcsarli
csi77
NB2
Az érintett korosztály nagy része nyugdíjas, nekik minden nap hétvége 😊
A bevásárlásaikat le tudnák bonyolítani hétfőtől péntekig a délelőtti sávban.
több mint 5 éve
De azt is azért nehezebben. Jön a nyár, azért sok turista lesz országon belül, a diákok már nem tanulnak, sokan szeretnének hétköznap délelőtt is boltba menni. Totál értelmetlennek tartom. De ha már tartják, tényleg a hétvégét törölni kéne, mert az nagyon idegesítő.A hétköznapit még elfogadom, de a hétvégi, főleg a szombat délelőtti az szarabb ügy.Szerintem nem baj, ha továbbra is vigyázunk rájuk.Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
NOOOORMÁLIS??????????
NB2
warr_b
bcsarli
csi77
több mint 5 éve
24.hu/belfold/2020/06/04/koronavirus-mozik-szinhazak-muzeumok-furdok-nyitasa/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Csak semmi értelme, ha moziba, színházba mehet mindeki full simán, ami szerintem veszélyesebb is, mint lemenni a boltba.Szerintem nem baj, ha továbbra is vigyázunk rájuk.Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
NOOOORMÁLIS??????????
NB2
warr_b
bcsarli
Az enyhítések ota teljesen okafogyott ez az idosavos vásárlás.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
A hétköznapit még elfogadom, de a hétvégi, főleg a szombat délelőtti az szarabb ügy.Szerintem nem baj, ha továbbra is vigyázunk rájuk.Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
NOOOORMÁLIS??????????
NB2
warr_b
bcsarli
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Szerintem nem baj, ha továbbra is vigyázunk rájuk.Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
NOOOORMÁLIS??????????
NB2
warr_b
több mint 5 éve
Maradhat az idősek vásárlási sávjaHatalmas ötlet 🤯😤
NOOOORMÁLIS??????????
NB2

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Maradhat az idősek vásárlási sávjaAz idősek vásárlási sávja a veszélyhelyzet végeztével is megmaradhat.
NOOOORMÁLIS??????????
több mint 5 éve
Oszt mire megyünk majd az oltással, ha ez is évente kétszer össze-vissza mutálódik majd, mint a mezei influenza? Beoltatod magad, aztán jövőre ugyanúgy elkaphatod a mutálódott verzióját. Azért ez nem egy rubeola vagy agyhártyagyulladás, hogy gyerekkorban beoltanak aztán jól van, védett vagy...Gyorstesztnek, gyógyszernek jobban örülnék.
warr_b
több mint 5 éve
Oszt mire megyünk majd az oltással, ha ez is évente kétszer össze-vissza mutálódik majd, mint a mezei influenza? Beoltatod magad, aztán jövőre ugyanúgy elkaphatod a mutálódott verzióját. Azért ez nem egy rubeola vagy agyhártyagyulladás, hogy gyerekkorban beoltanak aztán jól van, védett vagy...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Ha államilag nem lesz kötelező, akkor attól nem tartok hogy a saját munkaadóm ilyet bevezet. Ha mégis, de más munkaadónál nem lesz kötelező, akkor tényleg van szabad választásom. De akkor az tényleg érdekes helyzet lenne munkajogilag.Na ne már.....miért ne szabadon döntenél?Ez az a helyzet, amikor már nem szabadon dönthetek. Jó lenne ha nem jutna el ideáig a dolog.Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.ez nagyon messzire vezet, mert a vakcinál nyájimmunitás lényeges része hogy mindenki oltassa be magát akinek lehet, ezzel is védve azokat akik különböző körülmények között nem tudják beoltatni magukat
bcsarli
mit csinálsz ha közlik hogy a gyárban ahol dolgozol csak akkor maradhatsz ha beoltatod magad?
Negritis
bcsarli
senki nem kényszerít hogy maradj a munkahelyeden
Negritis
Ha kötelező lesz az oltás az más, de ha nem, azért erre kötelezni egy munkavállalót, szerintem munkajogi egyéb kérdéseket is felvetne. Majd az írástudók megmondják. Amadeus, Csebi esetleg?
csi77
Én csak attól tartok, hogy a lent leírt módon államilag teljesen ellehetlenítenek, ha nem lesz Covid oltási igazolványod.
több mint 5 éve
Na ne már.....miért ne szabadon döntenél?Ez az a helyzet, amikor már nem szabadon dönthetek. Jó lenne ha nem jutna el ideáig a dolog.Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.ez nagyon messzire vezet, mert a vakcinál nyájimmunitás lényeges része hogy mindenki oltassa be magát akinek lehet, ezzel is védve azokat akik különböző körülmények között nem tudják beoltatni magukat
bcsarli
mit csinálsz ha közlik hogy a gyárban ahol dolgozol csak akkor maradhatsz ha beoltatod magad?
Negritis
bcsarli
Negritis
Ha kötelező lesz az oltás az más, de ha nem, azért erre kötelezni egy munkavállalót, szerintem munkajogi és egyéb kérdéseket is felvetne. Majd az írástudók megmondják. Amadeus, Csebi esetleg?
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Mondjuk fogadtam volna rá hogy ez lesz a válaszod.miért ne szabadon döntenél?Ez az a helyzet, amikor már nem szabadon dönthetek. Jó lenne ha nem jutna el ideáig a dolog.Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.ez nagyon messzire vezet, mert a vakcinál nyájimmunitás lényeges része hogy mindenki oltassa be magát akinek lehet, ezzel is védve azokat akik különböző körülmények között nem tudják beoltatni magukat
bcsarli
Negritis
bcsarli
Negritis
Ha ezt bevezetik, akkor nincs messze hogy a vállalkozói engedély, nyugdíj, mindenfajta egészségügyi ellátás stb is az oltási igazoláshoz legyen kötve.
Tehát nem lesz szabad választás. Lehet hogy Neked ez így megfelelne...
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
miért ne szabadon döntenél?Ez az a helyzet, amikor már nem szabadon dönthetek. Jó lenne ha nem jutna el ideáig a dolog.Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.ez nagyon messzire vezet, mert a vakcinál nyájimmunitás lényeges része hogy mindenki oltassa be magát akinek lehet, ezzel is védve azokat akik különböző körülmények között nem tudják beoltatni magukat
bcsarli
Negritis
bcsarli
több mint 5 éve
Ez az a helyzet, amikor már nem szabadon dönthetek. Jó lenne ha nem jutna el ideáig a dolog.Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.ez nagyon messzire vezet, mert a vakcinál nyájimmunitás lényeges része hogy mindenki oltassa be magát akinek lehet, ezzel is védve azokat akik különböző körülmények között nem tudják beoltatni magukat
bcsarli
Negritis
több mint 5 éve
olyan helyen játszik ahol megszokott az életkor hamisítás 😀A járvány a legnagyobb zseniket is érzékenyen érinti:Lényegtelen rovat: Dzsudzsák annyira 32 éves, hogy decemberben lesz 34.
infostart.hu/sport/2020/06/03/a-felere-zuhanhat-dzsudzsak-balazs-fizetese
nagylaza
empty taxi
több mint 5 éve
Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.ez nagyon messzire vezet, mert a vakcinál nyájimmunitás lényeges része hogy mindenki oltassa be magát akinek lehet, ezzel is védve azokat akik különböző körülmények között nem tudják beoltatni magukat
bcsarli
több mint 5 éve
a videoban amit korábban linkeltem elmondják hogy mik a lépések és hogyan próbálják az időt lecsökkenteni 10 évről kettőre, és mi alapján lehetséges ezAlapvetően szerintem is, de azért a körülményektől is függ. Egy gyerekbénulás elleni, évtizedek óta kipróbált vakcinát egy marha aki nem adat be. Az influenza már mérlegelhetőbb, mert egészséges fiatal szervezet számára nem markánsan nagyobb a súlyos lefolyású betegség esélye sem. Főleg, ha influ szezonban még be is tart pár alapvető szabályt, és nem tömegben kénytelen dolgozni. Én például eddig egyetlen egyszer kértem, akkor is azért, mert pont szezon volt én meg pont orvosnál jártam. De külön ezért nem mentem még el dokihoz, mert egyszerűen nem vagyok annyit emberek között, és a kölkök is már nagyok, hogy hazacipeljék az iskolából. A szüleimnek viszont minden évben beadatom. Náluk önmagában az rizikófaktor, hogy többet kell eü intézménybe járniuk felülvizsgálatra, gyógyszerért, satöbbi.Körülbelül azt írtad le, amit én is gondolok.
A covid vakcinával kapcsolatban pedig nekem is határozott fenntartásaim lesznek az elején. Nem valami hitbéli vagy meggyőződésbeli okból, hanem egyszerű óvatosságból. Túl sok pénz ment a vakcina fejlesztésbe az utóbbi pár hónapban ahhoz, hogy ne legyen meg a reális veszélye annak, hogy valakik túl gyorsan akarják kivenni a hasznot belőle, és mivel a világ is vevő lesz rá, hamarabb kerüljön piacra, mint kéne. Ha meg tudom oldani "klasszikus módon is" (otthoni munka, távolságtartás, higiénia), hogy minimalizáljam a kockázatot, akkor én lehet, hogy kivárok vele. Fusson csak le az első kör, derüljön ki ha valami nem százas a vakcina körül.
Amúgy szerintem a gyerekek helyzete valódi dilemmát fog okozni, olyanoknak is akiknek amúgy van eszük. Mert a gyerekeknél a covid lényegében elhanyagolható kockázatot jelent, olyan picit, hogy az már a vakcina kockázati faktora környékén lehet. Sőt lehet, hogy a vakcináé nagyobb lesz. Viszont fertőzni a gyerekek is tudnak, és ha a szülők kozül valaki valamilyen eü probléma miatt magasabb kockázati faktorba esik, vagy a nagyszülők is élnek és rendszeresen találkoznak is, akkor lehet vakarni a fejet, hogy mi a jó megoldás a teljes család szempontjából...
peterk2005
csi77
hogy ez mennyire reális és mennyivel növeli a kockázatot az más kérdés, számomra reálisnak tűnt, de azért látok benne buktatókat én is
sok idő eltelik még addig, jó lenne ha előbb valami gyógymód lenne arra hogy ha valaki elkapja akkor minél kisebb valószínűséggel kerüljön lélegeztetőre
több mint 5 éve
A járvány a legnagyobb zseniket is érzékenyen érinti:Lényegtelen rovat: Dzsudzsák annyira 32 éves, hogy decemberben lesz 34.
infostart.hu/sport/2020/06/03/a-felere-zuhanhat-dzsudzsak-balazs-fizetese
nagylaza

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Nekem csak az a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen hogy be akarja-e adatni magának.
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
Alapvetően szerintem is, de azért a körülményektől is függ. Egy gyerekbénulás elleni, évtizedek óta kipróbált vakcinát egy marha aki nem adat be. Az influenza már mérlegelhetőbb, mert egészséges fiatal szervezet számára nem markánsan nagyobb a súlyos lefolyású betegség esélye sem. Főleg, ha influ szezonban még be is tart pár alapvető szabályt, és nem tömegben kénytelen dolgozni. Én például eddig egyetlen egyszer kértem, akkor is azért, mert pont szezon volt én meg pont orvosnál jártam. De külön ezért nem mentem még el dokihoz, mert egyszerűen nem vagyok annyit emberek között, és a kölkök is már nagyok, hogy hazacipeljék az iskolából. A szüleimnek viszont minden évben beadatom. Náluk önmagában az rizikófaktor, hogy többet kell eü intézménybe járniuk felülvizsgálatra, gyógyszerért, satöbbi.Körülbelül azt írtad le, amit én is gondolok.
A covid vakcinával kapcsolatban pedig nekem is határozott fenntartásaim lesznek az elején. Nem valami hitbéli vagy meggyőződésbeli okból, hanem egyszerű óvatosságból. Túl sok pénz ment a vakcina fejlesztésbe az utóbbi pár hónapban ahhoz, hogy ne legyen meg a reális veszélye annak, hogy valakik túl gyorsan akarják kivenni a hasznot belőle, és mivel a világ is vevő lesz rá, hamarabb kerüljön piacra, mint kéne. Ha meg tudom oldani "klasszikus módon is" (otthoni munka, távolságtartás, higiénia), hogy minimalizáljam a kockázatot, akkor én lehet, hogy kivárok vele. Fusson csak le az első kör, derüljön ki ha valami nem százas a vakcina körül.
Amúgy szerintem a gyerekek helyzete valódi dilemmát fog okozni, olyanoknak is akiknek amúgy van eszük. Mert a gyerekeknél a covid lényegében elhanyagolható kockázatot jelent, olyan picit, hogy az már a vakcina kockázati faktora környékén lehet. Sőt lehet, hogy a vakcináé nagyobb lesz. Viszont fertőzni a gyerekek is tudnak, és ha a szülők kozül valaki valamilyen eü probléma miatt magasabb kockázati faktorba esik, vagy a nagyszülők is élnek és rendszeresen találkoznak is, akkor lehet vakarni a fejet, hogy mi a jó megoldás a teljes család szempontjából...
peterk2005
Hajrá Bad Bones!