Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Alapvetően szerintem is, de azért a körülményektől is függ. Egy gyerekbénulás elleni, évtizedek óta kipróbált vakcinát egy marha aki nem adat be. Az influenza már mérlegelhetőbb, mert egészséges fiatal szervezet számára nem markánsan nagyobb a súlyos lefolyású betegség esélye sem. Főleg, ha influ szezonban még be is tart pár alapvető szabályt, és nem tömegben kénytelen dolgozni. Én például eddig egyetlen egyszer kértem, akkor is azért, mert pont szezon volt én meg pont orvosnál jártam. De külön ezért nem mentem még el dokihoz, mert egyszerűen nem vagyok annyit emberek között, és a kölkök is már nagyok, hogy hazacipeljék az iskolából. A szüleimnek viszont minden évben beadatom. Náluk önmagában az rizikófaktor, hogy többet kell eü intézménybe járniuk felülvizsgálatra, gyógyszerért, satöbbi.A covid vakcinával kapcsolatban pedig nekem is határozott fenntartásaim lesznek az elején. Nem valami hitbéli vagy meggyőződésbeli okból, hanem egyszerű óvatosságból. Túl sok pénz ment a vakcina fejlesztésbe az utóbbi pár hónapban ahhoz, hogy ne legyen meg a reális veszélye annak, hogy valakik túl gyorsan akarják kivenni a hasznot belőle, és mivel a világ is vevő lesz rá, hamarabb kerüljön piacra, mint kéne. Ha meg tudom oldani "klasszikus módon is" (otthoni munka, távolságtartás, higiénia), hogy minimalizáljam a kockázatot, akkor én lehet, hogy kivárok vele. Fusson csak le az első kör, derüljön ki ha valami nem százas a vakcina körül.
Amúgy szerintem a gyerekek helyzete valódi dilemmát fog okozni, olyanoknak is akiknek amúgy van eszük. Mert a gyerekeknél a covid lényegében elhanyagolható kockázatot jelent, olyan picit, hogy az már a vakcina kockázati faktora környékén lehet. Sőt lehet, hogy a vakcináé nagyobb lesz. Viszont fertőzni a gyerekek is tudnak, és ha a szülők kozül valaki valamilyen eü probléma miatt magasabb kockázati faktorba esik, vagy a nagyszülők is élnek és rendszeresen találkoznak is, akkor lehet vakarni a fejet, hogy mi a jó megoldás a teljes család szempontjából...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Az oltásellenesek hülyék.Ezek alapján, aki nem oltatja majd be magát, az szerinted hülye?www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
egyébként az AntiVax movement érdekes lesz hogy viselkedik mikor lesz végre vakcina, és vajon lehet-e őket kötelezni rá vagy sem
Negritis
Ha a vakcina megóv attól, hogy elkapd, és hát ez a vakcina dolga, akkor a hülyék csak egymást tudják megfertőzni.
Szerinte ki se kellett volna nyitni. Hiszen egy vírust se látott, olyan ez, mint az influenza, csak nagyobb a hírverés körötte.Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha ez a topic örökre bezárna.és szerinted ott tartunk?
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
csi77
több mint 5 éve
Ezek alapján, aki nem oltatja majd be magát, az szerinted hülye?www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
egyébként az AntiVax movement érdekes lesz hogy viselkedik mikor lesz végre vakcina, és vajon lehet-e őket kötelezni rá vagy sem
Negritis
Ha a vakcina megóv attól, hogy elkapd, és hát ez a vakcina dolga, akkor a hülyék csak egymást tudják megfertőzni.
Szerinte ki se kellett volna nyitni. Hiszen egy vírust se látott, olyan ez, mint az influenza, csak nagyobb a hírverés körötte.Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha ez a topic örökre bezárna.és szerinted ott tartunk?
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
még amikor az egész indult akkor volt pár modell belinkelve amiben szépen le volt írva hogy ha mennyivel csökkentjük a kontaktokat akkor milyen eredmények várhatóakAz AntiVax-nak nincs ennyi híve, az ilyesmi azért felső limites erősen. Ha ennyi nem oltatja be magát akkor nagy részük azért mert nem fél. Aztán ha jön egy hullám, ami picit ijesztőbb lesz rögtön ezeknek a 80%-a is szaladni fog és kéri az oltást.a probéma az hogy ha a lakosság fele nem oltatja be magát akkor nem vagyunk sokkal beljebb, mert ugyanúgy leterheli az EÜ-t ha köztük elkezd terjedniAkkor pl aki nem oltatta be a gyereket xy-ra es beviszi kozossegbe ahol be vannak oltva a gyerekek xy-ra azok az szulok mindig kikelnek magukbol, hogy megfertozik a gyereket, mikor be vannak oltva.www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
a korona vakcinaval is ez lesz vajon?
ZoliMP
Negritis
Engem egyébként meglep, hogy ennyi is elég a kordában tartáshoz, nem szaladt azonnal vissza. Örülök neki persze, de meglep. Azt hittem a maszk a boltban, a térközzel álldogálás és kézmosás nem tud ennyit elérni. De úgy tűnik mégis.
peterk2005
onnan rémlik az hogy globálisan kell 25%ra csökkenteni hogy kb kontroll alatt legyen
persze az valszeg nem nézte hogy szuperfertőzök vannak, hanem egy elég basic esetet vett figyelembe
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Az AntiVax-nak nincs ennyi híve, az ilyesmi azért felső limites erősen. Ha ennyi nem oltatja be magát akkor nagy részük azért mert nem fél. Aztán ha jön egy hullám, ami picit ijesztőbb lesz rögtön ezeknek a 80%-a is szaladni fog és kéri az oltást.a probéma az hogy ha a lakosság fele nem oltatja be magát akkor nem vagyunk sokkal beljebb, mert ugyanúgy leterheli az EÜ-t ha köztük elkezd terjedniAkkor pl aki nem oltatta be a gyereket xy-ra es beviszi kozossegbe ahol be vannak oltva a gyerekek xy-ra azok az szulok mindig kikelnek magukbol, hogy megfertozik a gyereket, mikor be vannak oltva.www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
ZoliMP
Negritis
Engem egyébként meglep, hogy ennyi is elég a kordában tartáshoz, nem szaladt azonnal vissza. Örülök neki persze, de meglep. Azt hittem a maszk a boltban, a térközzel álldogálás és kézmosás nem tud ennyit elérni. De úgy tűnik mégis.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
ilyet nem jelentettem ki, a 25% azt jelenti hogy mindenkinek annyira kell lecsökkenteni a szociális kontaktjait alsó hangonHa 25% otthonmaradó kellően belaposítja a görbét (te írtad), mert nem fertőz, nem fertőződik, akkor 50% beoltott miért nem? Kissé ellentmondásos.a probéma az hogy ha a lakosság fele nem oltatja be magát akkor nem vagyunk sokkal beljebb, mert ugyanúgy leterheli az EÜ-t ha köztük elkezd terjedniAkkor pl aki nem oltatta be a gyereket xy-ra es beviszi kozossegbe ahol be vannak oltva a gyerekek xy-ra azok az szulok mindig kikelnek magukbol, hogy megfertozik a gyereket, mikor be vannak oltva.www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
ZoliMP
Negritis
Sobri Jóska
és igen, ha az emberek elég része lecsökkenti 5-10%ra + államilag nincs sport esemény, koncert, iskola ...
az már képes hozni ezt a számot
és arról beszélünk hogy mindenki szabadon flangál (mert van vakcina) és az emberek fele potenciálisan elkaphatja, ergo a szociális kontaktok száma nincs csökkentve
nyilván ha marad bizonyos fokú szicális távolságtartás akkor akkor megint más a helyzet, de ettől még számomra érdekes lesz mi történik az AntiVax-szal
több mint 5 éve
Ha 25% otthonmaradó kellően belaposítja a görbét (te írtad), mert nem fertőz, nem fertőződik, akkor 50% beoltott miért nem? Kissé ellentmondásos.a probéma az hogy ha a lakosság fele nem oltatja be magát akkor nem vagyunk sokkal beljebb, mert ugyanúgy leterheli az EÜ-t ha köztük elkezd terjedniAkkor pl aki nem oltatta be a gyereket xy-ra es beviszi kozossegbe ahol be vannak oltva a gyerekek xy-ra azok az szulok mindig kikelnek magukbol, hogy megfertozik a gyereket, mikor be vannak oltva.www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
ZoliMP
Negritis
több mint 5 éve
a probéma az hogy ha a lakosság fele nem oltatja be magát akkor nem vagyunk sokkal beljebb, mert ugyanúgy leterheli az EÜ-t ha köztük elkezd terjedniAkkor pl aki nem oltatta be a gyereket xy-ra es beviszi kozossegbe ahol be vannak oltva a gyerekek xy-ra azok az szulok mindig kikelnek magukbol, hogy megfertozik a gyereket, mikor be vannak oltva.www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
ZoliMP
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Akkor pl aki nem oltatta be a gyereket xy-ra es beviszi kozossegbe ahol be vannak oltva a gyerekek xy-ra azok az szulok mindig kikelnek magukbol, hogy megfertozik a gyereket, mikor be vannak oltva.www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
Sobri Jóska
több mint 5 éve
A járvány a legnagyobb zseniket is érzékenyen érinti:infostart.hu/sport/2020/06/03/a-felere-zuhanhat-dzsudzsak-balazs-fizetese
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcMinek kötelezni bárkit?
Negritis
bcsarli
Negritis
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=RcVGE93nFUcegyébként az AntiVax movement érdekes lesz hogy viselkedik mikor lesz végre vakcina, és vajon lehet-e őket kötelezni rá vagy sem
több mint 5 éve
Nem azt írtam.Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha ez a topic örökre bezárna.és szerinted ott tartunk?
bcsarli
Negritis
több mint 5 éve
Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha ez a topic örökre bezárna.és szerinted ott tartunk?
bcsarli
több mint 5 éve
Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha ez a topic örökre bezárna.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
morbid leszek es elore is bocsi, draftolja a mutacioit 😕az usa akkor most UFA? elvégre a WHOnál nem folytatja 😀csak draftol a virus 😕Előszezon.Lesz felfuttatás is?Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
Ha három egymást követő napon nem lesz itt komment, kijelenthetjük hogy vége a jarvanynak😃
samu09
Kenny
Sobri Jóska
Toca
Bazzani
ZoliMP
Negritis
több mint 5 éve
az usa akkor most UFA? elvégre a WHOnál nem folytatja 😀csak draftol a virus 😕Előszezon.Lesz felfuttatás is?Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
Ha három egymást követő napon nem lesz itt komment, kijelenthetjük hogy vége a jarvanynak😃
samu09
Kenny
Sobri Jóska
Toca
Bazzani
ZoliMP
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
csak draftol a virus 😕Előszezon.Lesz felfuttatás is?Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
samu09
Kenny
Sobri Jóska
Toca
Bazzani
több mint 5 éve
Kezd hanyatlani az aktivitás.Nekem aznap kezdett hanyatlani az aktivitás, amikor némítottam Sobrit 😊
samu09
több mint 5 éve
Training camp.Előszezon.Lesz felfuttatás is?Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
samu09
Kenny
Sobri Jóska
Toca
Bazzani

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Előszezon.Lesz felfuttatás is?Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
samu09
Kenny
Sobri Jóska
Toca
több mint 5 éve
Lesz felfuttatás is?Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
samu09
Kenny
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Augusztus végén.Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
samu09
Kenny
több mint 5 éve
Kezd hanyatlani az aktivitás.Október közepén ugyanitt tali.
samu09
több mint 5 éve
Kezd hanyatlani az aktivitás.Jelenleg várjuk lesz e mikor és milyen formában lesz 2. Hullám
samu09
és hát az USA most a 'shiny new toy'