Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
24.hu/tudomany/2020/05/01/koronavirus-gyogyszer/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
A bankszektort azért írtam,mert nem hiszem hogy a közeljövőben nekik emelkedne a forgalmuk,sokkal inkább csökkenni fog. De csak józan,paraszti ésszel gondolom így.A mezőgazdaságot éppen te írtad,hogy nem munkaerő hiányos.Pedig de,mert aztán leírtad hogy mégis az.Szóval szerinted a recesszió főként a bankszektort fogja érinteni?Nem tudom konkrétan hol lesz recesszió,mert nem vagyok gazdasági szakember.De szerintem a bankszektorban egész biztos.Aki termel/termelt,arra szükség lesz eztán is.Bár azt gondolom - csak a saját szakmámat véve - pl. a vendéglátóiparban is folyamatos lesz a talpra állás.Lehet hogy nem szeptemberre vagy októberre-,de legkésőbb jövő tavasszal éppen ugyanannyi munkaerőre lesz szükség mint a járvány előtt. Ha nem többre...Akkor neked csak egy kérdés:Én még az egyes ponthoz hozzátenném,hogy volt munkaerőhiány ( meg van is) egyrészt a mezőgazdaságban,másrészt egyszerűen kihalnak a szakmunkások.Nincs az építőiparban megfelelő mennyiségű munkaerő,de sorolhatnám szakmák szerint is.Egy csokor kérdés, hátha válaszol valaki:sztem ez egy nagyon jó írás tőled, nagyon jó kérdésekkel. véleményemet leírnám, no offense
- Piacgazdaságban miért kéne az államnak bárkit is megmentenie? Persze azon kívül, hogy az jól néz ki, és növeli az aktuális kormányzat újraválasztási esélyeit.
- Ha a magyarok 70 százaléka a szolgáltatóiparban dolgozik (ez kb. 3 millió ember), és a szolgáltatóipar fele kiesik, az ipar, meg a mezőgazdaság pedig eleve nem volt érdemben munkaerőhiányos, akkor eleve, hogy lehetne ennek az embertömegnek itthon munkája? Szerintem simán lehet 800ezer-1millió munkanélküli itthon.
- Ezen a fórumon kb. mindenki mindig Orbán geciségét, balfaszságát vagy korruptságát, diktátorságát, mafiaállámépítését fikázza bőszen. Miért hiszi el bárki is, és miért kéri számon ezen előzmények fényében, hogy ez a mostani "Orbán-terv" nem csak egy bullshit parádé, nem csak egy szépen csomagolt és kommunikált finggombóc?
- Ha egész Európában gazdasági recesszió jön, akkor hogy fogja tudni a nyugat jó pénzért alkalmazni egyrészt a saját, másrészt a kelet-európai munkanélkülieket? Még ha lehet is menni mosogatni egy német hotelbe, oda kell 40 ember, de lenne rá 400 magyar, román, török, szerb, stb. Valahol realizálódnia kell a recessziónak.
Ugyanis az a válság lényege, hogy kurva sokan rábasznak.
Nem lehet egyszerre mindenhol jó vagy ugyanaz, mint előtte. Valahol a rossznak is realizálódni kell. Én valahogy jobban látom Magyarországon, mint Németországban ezt a realizálódást.
Sobri Jóska
1: nem kell megmenteni senkit. azonban jelenleg is vannak olyan intézkedések, amik megmentenek másokat (közmunka) akkor miért ne lehetne kitalálni új rendszert. mint ahogy már korábban is mondtam jó lett volna kezdetektől egy osztrák példához hasonló bérkiegészítést bedobni a rendszerbe, talán kisebb lett volna a munkanélküliség, és még messze nincsen vége, sztem az igazi kirúgási hajlam majd most jön.
2: legalább lehet újra kampányolni 2022ben, hogy 1 millió új munkahely lesz tíz év alatt.
3: én attól, hogy fikázom OVt, igen is látom, hogy mi az irány, mi az elképzelése. sportra és családtámogatásra nagyon komolyan épít ráadásul kitaláltak újfajta megoldásokat is. én pl vártam, hogy jönnek majd a rá jellemző, merész innovatív intézkedések, nem nagyon tudok ilyet mondani, de lehet a recesszióra tartogatja ezeket, nem tudom.
4: pontosan. és lesz a magyar/lengyel/román munkaerőnél olcsóbb ember mosogatásra vagy takarításra.
csebi
A mezőgazdaságban konkrétan akkora hiány van már évek óta,hogy nincs aki betakarítsa a gyümölcsöket.Vagy ott rohad a fán,bokron,vagy rá kell licitálni a romákra,hogy többet adsz nekik mint a segély,de az messze nem minőségi betakarítás.
Vagy maradnak az ukránok,ami jelenleg a legjobb alternatíva,lévén hogy nem megfizethetetlenek,másrészt megcsinálják rendesen a munkát.
Szóval volna hová helyezkedni,csak ugye a sok nyugati autó- meg gumigyár meg tököm tudja Viktorék kikkel csináltak megállapodást,elszippantotta a munkaerő jelentős részét. Ezzel győzték le a munkanélküli statisztikát.
Valamelyik nap szóba is került itt a drága magyar eper.Na,az ezért is van....
Foresz
Recesszió jön. Gazdasági válság.
Elég nagy.
Vagyis az emberek valahány (nem kicsi) része rá fog baszni.
Szerinted konkrétan kik és hol?
Sobri Jóska
Rabszolgákra ugyanis mindig szükség van.
Élet eztán is lesz,enni-inni-fogyasztani ezután is kell.Éppen ma állapodtunk meg abban,hogy marhára eltorzult minden abban ahogyan élnek az emberek,és ezt nem akarják feladni.
Én inkább átalakulást várok ettől a munkaerőpiacon. Azt gondolom hogy szükség lesz arra,hogy más ágazat felé csoportosuljon a munkaerő.(ahol eddig hiány volt)
Ha úgy alakulna,akkor biztosan nehezen emészthető lenne,és sokan felháborodnának emiatt,de szerintem szükségessé fog válni. Vagy tolódik el minden abba az irányba,hogy mi megyünk az osztrákokhoz dolgozni,ide meg jönnek az ukránok stb.
Foresz
Tényleg nem vagy gazdasági szakember. 😊
Neked, mint vendéglátósnak a vendégeid szerinted fél év múlva, vagy jövő ilyenkor ugyanannyi pénzből tudnak fogyasztani, mint az elmúlt időszakban, válság nélkül?
Nekik nem csökken a bevételük?
Attól, hogy valami eltorzult és az emberek nem akarják feladni, attól még ez az “akarat” csak egy tényező. Azért a “lehetőséggel” is számolni kell. Akarja, nem akarja, feladja.
Tudod hány embert érint az, hogy legalább augusztus 15-ig (szerintem tovább) nem lesznek tömegrendezvények?
Itt aztán akarhat bármit az ember...
A munkaerőpiacon tudod hol volt munkaerőhiány? A szakképzett, diplomás munkaerők szegmensében, illetve a mezőgazdasági rabszolgamunkákéban.
A szolgáltatóágazat többszázezer munkanélküliét hol látod felbukkanni? IT, techcégek, vagy szedik a krumplit? Mert én sehol.
Az, hogy nyárra a Balatonra, vagy egy pesti sörözőbe 16 órázni nem találtak embert, az azért volt, mert a munkavállalói bérigenyek nem találkoztak a munkáltatói lehetőségekkel.
Úgy érzem nem igazán gondoltál még bele, hogy mit jelent egy kkv-nak és az alkalmazottainak az, ha pár hónapra leáll. (És technikailag megszűnik. Egy ilyen leállásból minimum 30% sose jön vissza...)
Sobri Jóska
Igen,azt gondolom hogy a vendégeknek lesz pénzük,vagy SZÉP kártyájuk fogyasztásra,turizmusra,üdülésre.Tudod miért? Mert én nem szobában ülök minden este egy gép előtt,ahonnan elméletben próbálom megoldani az élet nagy dolgait,hanem beszélek velük egy pár éve.Tudom nagyjából mit szeretnek,mit akarnak.Leszarják hogy most csak ennyi van,akkor annyiból fognak úgy gazdálkodni hogy el tudjanak menni pihenni,üdülni.
Jóska,isten bizony nem akarlak megbántani,de az emberek érző lények,vágyakkal,álmokkal,és keresik az élet szép és jó dolgait.Nem úgy ébrednek fel hogy statisztikákat elemeznek,valószínűséget számítanak,megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant,és mindenről lemondanak a túlélés miatt.Továbbá nem hoznak csak és kizárólag helyes döntéseket,amelyeket grafikonokkal támasztanák alá.
Az emberek java része nem ilyen.És nem is lesz soha ilyen.
Te beszélsz arról hogy mi lesz tömegrendezvények nélkül,miközben neked végig az volt az ötleted hogy zárjuk le hermetikusan az országot,minden embert a lakásába,és ki se engedjük őket hónapokig?
Amikor emellett kampányolsz,valahogy nem hozod fel a tömegrendezvényeket....
Az hogy a kkv-k miként dolgozzák fel,sajnos benne van hogy bebukik egy részük.És abban teljesen igazat adok,hogy a munkavállalói oldalnak egészen extrém elvárásai vannak a munkaadói oldal felé a vendéglátóiparban.(bár ez sem teljesen véletlen) A szolgáltatóipar - így a vendéglátás - embereit éppen a kormánnyal megállapodó nyugati cégek futószalagjai mellett találhatóak.(ezt egy pszichológus ismerősöm is megerősítette,amikor felvételnél szakácsok,cukrászok,burkolók jelentkeztek,és ő nem értette hogy ilyen szakmákkal miért akarnak gumigyárban dolgozni) Ez persze nem az dolgozók hibája,hiszen mindenki pénzért hajt.Ahol több van,odamennek.De egy kkv soha a büdös életben sem lesz versenytársa a megállapodott multiknak.Pláne ha azt nézzük meg,hogy arányaiban melyiket véreztetik ki mindinkább.
De akkor sem ejtettél krokodilkönnyeket,amikor szépen sorban magánemberek vállalkozásai tűntek/tűnnek el a süllyesztőben mert az általad nagyra becsült kormányoldal emberei elviszik a boltot.
több mint 5 éve
a 4 szoba 4 jelenete 4 különböző rendezőasszem holnap tarantino napot tartokÉn a Négy szobàt ajànlanàm. Jó!
nagyon nem rajongok érte, de van még pár filmje amit pótolni kell
(eddig láttam a Kill Bill 1-2, Django és Becstelen filmeket egyiktől se ájultam el)
asszem a Ponyvaregény, Hollywood duóra megpróbálok időt szakítani
Negritis
Ha jól tudom nem teljesen az Ő alkotàsa.
Tim Roth ebben (is) nagyot megy.
Fattyu
és a madonnáson kívül a másik 3 zseniális
a madonnás az goofy és cheesy
imádom a filmet amúgy 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
asszem holnap tarantino napot tartokÉn a Négy szobàt ajànlanàm. Jó!
(eddig láttam a Kill Bill 1-2, Django és Becstelen filmeket egyiktől se ájultam el)
Negritis
Ha jól tudom nem teljesen az Ő alkotàsa.
Tim Roth ebben (is) nagyot megy.
több mint 5 éve
Ezen fetrengeni fogtok 😂😂És tényleg!
youtu.be/q91Rf5AvhBo
Chargers LT
több mint 5 éve
Osztrák: h a magyarok is tudjanak menni dolgozni a nyugati végeken?Ez már egy ideje megoldott, megállapodott a 2 ország rendőrfőkapitánya, így az ingázók karantén nélkül járhatnak át a határon.
zemanla

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Ezen fetrengeni fogtok 😂😂youtu.be/q91Rf5AvhBo
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
Nálunk ugyanez lesz a stratégia kb. Pont a hét elején kaptuk a mailt, hogy nem igazán fog a cég törődni az egyes kormányok jobbnál jobb gondolataival, mivel a business jól tudott alkalmazkodni a HO-hoz, nem sietünk sehova. A cél a szeptemberi iroda nyitás szépen lassan. Megmondom őszintén, semmi nem hiányzik az irodából, felőlem lehetne január is.nálunk májusban még tuti home officeban lesz a teljes staff. HA juniusban visszatérünk irodába (ami egyáltalán nem biztos), akkor is valszeg több csoportba osztva, 1 hét bennt 1v2 WFH és elölről. De elég faszán megy az otthoni munka cégszinten, nem voltak fennakadások szóval azt se bánnám ha elengednénk nyarat és max szeptemberben kéne irodába mennipedig Cili néni ma a cégeket is szépen kérte, "hogy ha lehet, maradjon meg az otthoni munkavégzés"!Erdekes felfogas ez a munkaltatok reszerol: elkezdett terjedni a virus tudtak engedni a HO-t, most h videken lazitas lesz (az am is gyenge korlatozasok utan) egybol minden szuper es azonnal mindenki menjen befele?Ennyi volt a home office, kaptuk a mailt, hogy se a vonat sem a Lechner Ödön fasor nem vár többet, hétfőtől mindenkit szívesen látnak.Attól tartok, pillanatokon belül nálunk is ez lesz. Kezdem teljesen fölöslegesnek érezni a HO-ban töltött hat hetet.
VanillaSky
nagylaza
Beki
r.baggio
briareos
több mint 5 éve
Szóval szerinted a recesszió főként a bankszektort fogja érinteni?Nem tudom konkrétan hol lesz recesszió,mert nem vagyok gazdasági szakember.De szerintem a bankszektorban egész biztos.Aki termel/termelt,arra szükség lesz eztán is.Bár azt gondolom - csak a saját szakmámat véve - pl. a vendéglátóiparban is folyamatos lesz a talpra állás.Lehet hogy nem szeptemberre vagy októberre-,de legkésőbb jövő tavasszal éppen ugyanannyi munkaerőre lesz szükség mint a járvány előtt. Ha nem többre...Akkor neked csak egy kérdés:Én még az egyes ponthoz hozzátenném,hogy volt munkaerőhiány ( meg van is) egyrészt a mezőgazdaságban,másrészt egyszerűen kihalnak a szakmunkások.Nincs az építőiparban megfelelő mennyiségű munkaerő,de sorolhatnám szakmák szerint is.Egy csokor kérdés, hátha válaszol valaki:sztem ez egy nagyon jó írás tőled, nagyon jó kérdésekkel. véleményemet leírnám, no offense
- Piacgazdaságban miért kéne az államnak bárkit is megmentenie? Persze azon kívül, hogy az jól néz ki, és növeli az aktuális kormányzat újraválasztási esélyeit.
- Ha a magyarok 70 százaléka a szolgáltatóiparban dolgozik (ez kb. 3 millió ember), és a szolgáltatóipar fele kiesik, az ipar, meg a mezőgazdaság pedig eleve nem volt érdemben munkaerőhiányos, akkor eleve, hogy lehetne ennek az embertömegnek itthon munkája? Szerintem simán lehet 800ezer-1millió munkanélküli itthon.
- Ezen a fórumon kb. mindenki mindig Orbán geciségét, balfaszságát vagy korruptságát, diktátorságát, mafiaállámépítését fikázza bőszen. Miért hiszi el bárki is, és miért kéri számon ezen előzmények fényében, hogy ez a mostani "Orbán-terv" nem csak egy bullshit parádé, nem csak egy szépen csomagolt és kommunikált finggombóc?
- Ha egész Európában gazdasági recesszió jön, akkor hogy fogja tudni a nyugat jó pénzért alkalmazni egyrészt a saját, másrészt a kelet-európai munkanélkülieket? Még ha lehet is menni mosogatni egy német hotelbe, oda kell 40 ember, de lenne rá 400 magyar, román, török, szerb, stb. Valahol realizálódnia kell a recessziónak.
Ugyanis az a válság lényege, hogy kurva sokan rábasznak.
Nem lehet egyszerre mindenhol jó vagy ugyanaz, mint előtte. Valahol a rossznak is realizálódni kell. Én valahogy jobban látom Magyarországon, mint Németországban ezt a realizálódást.
Sobri Jóska
1: nem kell megmenteni senkit. azonban jelenleg is vannak olyan intézkedések, amik megmentenek másokat (közmunka) akkor miért ne lehetne kitalálni új rendszert. mint ahogy már korábban is mondtam jó lett volna kezdetektől egy osztrák példához hasonló bérkiegészítést bedobni a rendszerbe, talán kisebb lett volna a munkanélküliség, és még messze nincsen vége, sztem az igazi kirúgási hajlam majd most jön.
2: legalább lehet újra kampányolni 2022ben, hogy 1 millió új munkahely lesz tíz év alatt.
3: én attól, hogy fikázom OVt, igen is látom, hogy mi az irány, mi az elképzelése. sportra és családtámogatásra nagyon komolyan épít ráadásul kitaláltak újfajta megoldásokat is. én pl vártam, hogy jönnek majd a rá jellemző, merész innovatív intézkedések, nem nagyon tudok ilyet mondani, de lehet a recesszióra tartogatja ezeket, nem tudom.
4: pontosan. és lesz a magyar/lengyel/román munkaerőnél olcsóbb ember mosogatásra vagy takarításra.
csebi
A mezőgazdaságban konkrétan akkora hiány van már évek óta,hogy nincs aki betakarítsa a gyümölcsöket.Vagy ott rohad a fán,bokron,vagy rá kell licitálni a romákra,hogy többet adsz nekik mint a segély,de az messze nem minőségi betakarítás.
Vagy maradnak az ukránok,ami jelenleg a legjobb alternatíva,lévén hogy nem megfizethetetlenek,másrészt megcsinálják rendesen a munkát.
Szóval volna hová helyezkedni,csak ugye a sok nyugati autó- meg gumigyár meg tököm tudja Viktorék kikkel csináltak megállapodást,elszippantotta a munkaerő jelentős részét. Ezzel győzték le a munkanélküli statisztikát.
Valamelyik nap szóba is került itt a drága magyar eper.Na,az ezért is van....
Foresz
Recesszió jön. Gazdasági válság.
Elég nagy.
Vagyis az emberek valahány (nem kicsi) része rá fog baszni.
Szerinted konkrétan kik és hol?
Sobri Jóska
Rabszolgákra ugyanis mindig szükség van.
Élet eztán is lesz,enni-inni-fogyasztani ezután is kell.Éppen ma állapodtunk meg abban,hogy marhára eltorzult minden abban ahogyan élnek az emberek,és ezt nem akarják feladni.
Én inkább átalakulást várok ettől a munkaerőpiacon. Azt gondolom hogy szükség lesz arra,hogy más ágazat felé csoportosuljon a munkaerő.(ahol eddig hiány volt)
Ha úgy alakulna,akkor biztosan nehezen emészthető lenne,és sokan felháborodnának emiatt,de szerintem szükségessé fog válni. Vagy tolódik el minden abba az irányba,hogy mi megyünk az osztrákokhoz dolgozni,ide meg jönnek az ukránok stb.
Foresz
Tényleg nem vagy gazdasági szakember. 😊
Neked, mint vendéglátósnak a vendégeid szerinted fél év múlva, vagy jövő ilyenkor ugyanannyi pénzből tudnak fogyasztani, mint az elmúlt időszakban, válság nélkül?
Nekik nem csökken a bevételük?
Attól, hogy valami eltorzult és az emberek nem akarják feladni, attól még ez az “akarat” csak egy tényező. Azért a “lehetőséggel” is számolni kell. Akarja, nem akarja, feladja.
Tudod hány embert érint az, hogy legalább augusztus 15-ig (szerintem tovább) nem lesznek tömegrendezvények?
Itt aztán akarhat bármit az ember...
A munkaerőpiacon tudod hol volt munkaerőhiány? A szakképzett, diplomás munkaerők szegmensében, illetve a mezőgazdasági rabszolgamunkákéban.
A szolgáltatóágazat többszázezer munkanélküliét hol látod felbukkanni? IT, techcégek, vagy szedik a krumplit? Mert én sehol.
Az, hogy nyárra a Balatonra, vagy egy pesti sörözőbe 16 órázni nem találtak embert, az azért volt, mert a munkavállalói bérigenyek nem találkoztak a munkáltatói lehetőségekkel.
Úgy érzem nem igazán gondoltál még bele, hogy mit jelent egy kkv-nak és az alkalmazottainak az, ha pár hónapra leáll. (És technikailag megszűnik. Egy ilyen leállásból minimum 30% sose jön vissza...)
több mint 5 éve
twitter.com/AdamParkhomenko/status/1256287520775639041?s=19😀
twitter.com/DWUhlfelderLaw/status/1256293755247824896?s=19
Not all heroes wear capes... Actually... They do
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Na, én pont arra a vámpírfilmre mondom, hogy szar. Igaz, nem is néztem végig.asszem holnap tarantino napot tartokAlkonyattól pirkadatig!
Negritis
Meg a ponyvaregény még fasza, a többi szerintem szar (Hollywood-ot meg az Aljas nyolcast nem láttam, Kutyaszorítóbanra nem nagyon emlékszem, arról nem nyilatkozok).
warr_b
több mint 5 éve
Fura. Szerintem nagyon jó.En iszonyatosan untam.Mi a baj JB-vel?Elso ketto, jackie brown nekem nagyon nem adta, a masik ketto meg verhetetlen.asszem holnap tarantino napot tartokponyvaregény
Negritis
kutyaszóritóban
jackie brown
briareos
Vrij6
nagylaza
Vrij6
több mint 5 éve
En iszonyatosan untam.Mi a baj JB-vel?Elso ketto, jackie brown nekem nagyon nem adta, a masik ketto meg verhetetlen.asszem holnap tarantino napot tartokponyvaregény
Negritis
kutyaszóritóban
jackie brown
briareos
Vrij6
nagylaza
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
asszem holnap tarantino napot tartokAlkonyattól pirkadatig!
Negritis
Meg a ponyvaregény még fasza, a többi szerintem szar (Hollywood-ot meg az Aljas nyolcast nem láttam, Kutyaszorítóbanra nem nagyon emlékszem, arról nem nyilatkozok).

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Mi a baj JB-vel?Elso ketto, jackie brown nekem nagyon nem adta, a masik ketto meg verhetetlen.asszem holnap tarantino napot tartokponyvaregény
Negritis
kutyaszóritóban
jackie brown
briareos
Vrij6
több mint 5 éve
sztem igen, ennyiGöd?többi sem rejtély, kvázi szomszédok, autoipari tulajdonosDél-Koreát tudom, állítólag valami nagy biznisz van kilátásban a kormánnyal, rengeteg dk-i Samsung-nál dolgozó munkás keres épp lakást.A kormányrendelet értelmébenLátott valaki valamilyen magyarázatot arra, hogy miért éppen ezek az országok?
Csehország,
Lengyelország,
a Koreai Köztársaság,
Németország,
Ausztria
és Szlovákia
állampolgárai üzleti utazási céllal a felsorolt országok területéről korlátozás nélkül beléphetnek Magyarországra.
-Milyen ügyben jött?
-Üzleti!
-Akkor üdvözöljük országunkban...
Klaci79
nagylaza
LoveSobri
briareos
V4?
Osztrák: h a magyarok is tudjanak menni dolgozni a nyugati végeken?
Német: autógyárak?
zemanla
több mint 5 éve
JB csereld ki a 8-asra es joPontosan
Janek
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Szlovénia v. Horvátország miért nem?többi sem rejtély, kvázi szomszédok, autoipari tulajdonosDél-Koreát tudom, állítólag valami nagy biznisz van kilátásban a kormánnyal, rengeteg dk-i Samsung-nál dolgozó munkás keres épp lakást.A kormányrendelet értelmébenLátott valaki valamilyen magyarázatot arra, hogy miért éppen ezek az országok?
Csehország,
Lengyelország,
a Koreai Köztársaság,
Németország,
Ausztria
és Szlovákia
állampolgárai üzleti utazási céllal a felsorolt országok területéről korlátozás nélkül beléphetnek Magyarországra.
-Milyen ügyben jött?
-Üzleti!
Klaci79
nagylaza
LoveSobri
briareos
több mint 5 éve
Göd?többi sem rejtély, kvázi szomszédok, autoipari tulajdonosDél-Koreát tudom, állítólag valami nagy biznisz van kilátásban a kormánnyal, rengeteg dk-i Samsung-nál dolgozó munkás keres épp lakást.A kormányrendelet értelmébenLátott valaki valamilyen magyarázatot arra, hogy miért éppen ezek az országok?
Csehország,
Lengyelország,
a Koreai Köztársaság,
Németország,
Ausztria
és Szlovákia
-Milyen ügyben jött?
-Üzleti!
Klaci79
nagylaza
LoveSobri
briareos
V4?
Osztrák: h a magyarok is tudjanak menni dolgozni a nyugati végeken?
Német: autógyárak?

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Elso ketto, jackie brown nekem nagyon nem adta, a masik ketto meg verhetetlen.asszem holnap tarantino napot tartokponyvaregény
Negritis
kutyaszóritóban
jackie brown
briareos
több mint 5 éve
többi sem rejtély, kvázi szomszédok, autoipari tulajdonosDél-Koreát tudom, állítólag valami nagy biznisz van kilátásban a kormánnyal, rengeteg dk-i Samsung-nál dolgozó munkás keres épp lakást.A kormányrendelet értelmébenLátott valaki valamilyen magyarázatot arra, hogy miért éppen ezek az országok?
Csehország,
Lengyelország,
a Koreai Köztársaság,
Németország,
Ausztria
és Szlovákia
-Milyen ügyben jött?
-Üzleti!
Klaci79
nagylaza
LoveSobri
több mint 5 éve
asszem holnap tarantino napot tartokponyvaregény
Negritis
kutyaszóritóban
jackie brown
több mint 5 éve
Dél-Koreát tudom, állítólag valami nagy biznisz van kilátásban a kormánnyal, rengeteg dk-i Samsung-nál dolgozó munkás keres épp lakást.A kormányrendelet értelmébenLátott valaki valamilyen magyarázatot arra, hogy miért éppen ezek az országok?
Csehország,
Lengyelország,
a Koreai Köztársaság,
Németország,
Ausztria
és Szlovákia
-Milyen ügyben jött?
-Üzleti!
Klaci79
nagylaza