Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 253 — Invisible man
A budafoki élesztőnek nem olyan az állaga, mint a vírus előtt volt, és nem is kelt meg úgy a tészta, ahogyan szokott. Most már egészen biztos: igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy a járvány után más világ jön.
nagylaza
Nálunk jól "működött". Nagyon finom pizza lett belőle. Szépen megkelt a tészta. Össze se lehet hasonlítani pl a Lidl-s élesztővel.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 258 — Bears & Illinois fan
Tegnap linkeltem egy interjút Dr Ternák Gábor virológussal. Felvetette, hogy talán az is elképzelhető, hogy a volt komcsi országokban az átoltottság miatt nem terjed úgy a vírus. Mit gondoltok erről?
csi77
Ott tartunk, nincs összefüggés. Korábban már belinkeltem:
 444.hu/2020/04/26/ugy-tunik-a-bcg-oltasnak-valojaban-nincs-hatasa-a-koronavirusra
Előzőleg:
 www.pharmindex-online.hu/hirek-cikkek/koronavirus-who-nincs-bizonyitek-arra-hogy-a-bcg-oltas-vedettseget-adna-a-jarvannyal-szemben
nagylaza
Nemcsak a bcg, több oltást kapunk,mint nyugaton...
csi77
Ha jól látom, az interjúban egy mondat szólt erről: "...elsősorban azt gondolom, hogy a „régi kommunista” országokban az oltási fegyelem betartása és az átoltottság mértéke a népesség immunhelyzetét megerősítette." A kérdező nem forszírozta a dolgot. Azért írtam a BCG-t, mert annál jött elő, hogy esetleg védettséget adhat. (Amúgy, sajnos, nekem semmilyen szakképzettségem/tudásom nincs ahhoz, hogy saját kútfőből érdemben bármit gondolhassak. Majd mások...)
nagylaza
Azért is kérdezem, mert reménykedem nyilván. Nálunk nincs home office, kettes-hármas irodákban ücsörgünk egész nap. Eddig nem lett beteg senki, remélem, ez így is marad, mondjuk Tolnában 17 igazolt fertőzött van....

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 300 — beers & Packers
Egy kérdés szerintetek ha jővőhéttöl elkezdenek mászkálni az emberek és után következő 3 hétben sincsen brutál változás a számokban mondhatjuk azt hogy megusztuk ?
Rózsa Sándor (betyár)
Nem.
nagylaza
Bővebben: senki nem tudja, hogy jön-e második, harmadik stb. hullám, és az mennyire lesz enyhe vagy pusztító lefolyású. Vannak olyan forgatókönyvek is, hogy örökre velünk marad.
több mint 5 éve
Egy kérdés szerintetek ha jővőhéttöl elkezdenek mászkálni az emberek és után következő 3 hétben sincsen brutál változás a számokban mondhatjuk azt hogy megusztuk ?
Rózsa Sándor (betyár)
Nem.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 525 — The Mathematician
Tegnap linkeltem egy interjút Dr Ternák Gábor virológussal. Felvetette, hogy talán az is elképzelhető, hogy a volt komcsi országokban az átoltottság miatt nem terjed úgy a vírus. Mit gondoltok erről?
csi77
 444.hu/2020/04/26/ugy-tunik-a-bcg-oltasnak-valojaban-nincs-hatasa-a-koronavirusra
Előzőleg:
 www.pharmindex-online.hu/hirek-cikkek/koronavirus-who-nincs-bizonyitek-arra-hogy-a-bcg-oltas-vedettseget-adna-a-jarvannyal-szemben
nagylaza
csi77
Ha jól látom, az interjúban egy mondat szólt erről: "...elsősorban azt gondolom, hogy a „régi kommunista” országokban az oltási fegyelem betartása és az átoltottság mértéke a népesség immunhelyzetét megerősítette." A kérdező nem forszírozta a dolgot. Azért írtam a BCG-t, mert annál jött elő, hogy esetleg védettséget adhat. (Amúgy, sajnos, nekem semmilyen szakképzettségem/tudásom nincs ahhoz, hogy saját kútfőből érdemben bármit gondolhassak. Majd mások...)
nagylaza
én annyit tudok mondani a BCG-ről mint korábban:
- nem azonos szempontrendszer szerint dől el hogy melyik országban ki hal meg a korona miatt (olaszoknál volt ebből gond ugye)
- a franciáknál és a britteknél is elég sokan kapták meg az oltást a mostani idősebb korosztályból mégse látszik hogy sokat számítana

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
csi77
Előzőleg:
nagylaza
csi77
több mint 5 éve
csi77
Előzőleg:
nagylaza

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
csi77
Előzőleg:
több mint 5 éve
Közép-Kelet Európai országok adatai:
Lengyelország 11375 igazolt eset/664 elhunyt
Csehország 7750/245
Bulgária 1594/72
Horvátország 2088/77
Szerbia 9362/189
Románia 12732/755
Bosznia 1781/70

Szerbia és Csehország az esetszámban kiugró, a többi nem annyira, nyilván a teszteléstől is függ. A halálozások száma is alacsonyabb, mint nyugaton és EU kívül.

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
csi77
Erre voltak kutatók, akik azzal válaszoltak, hogy a poszt-szovjet országokban a tesztelés elmarad a nyugati országoktól. De titkon én is bízom benne, hogy az átoltottság segít.

több mint 5 éve

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
A budafoki élesztőnek nem olyan az állaga, mint a vírus előtt volt, és nem is kelt meg úgy a tészta, ahogyan szokott. Most már egészen biztos: igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy a járvány után más világ jön.
több mint 5 éve
"Franciaországban pozitív lett egy macska koronavírus-tesztje, a fertőzést feltételezhetően a gazdáitól kapta el - közölte szombaton a Párizshoz közeli Alfort nemzeti állatorvosi főiskolája (ENVA), amely a fertőzötteknek azt javasolja, hogy tartsanak távolságot házi kedvenceiktől is."
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
Reported US coronavirus deaths

9 weeks ago: 0 deaths
8 weeks ago: 17 deaths
7 weeks ago: 49 deaths
6 weeks ago: 249 deaths
5 weeks ago: 1,588 deaths
4 weeks ago: 7,152 deaths
3 weeks ago: 18,758 deaths
2 weeks ago: 37,054 deaths
1 week ago: 51,017 deaths
Right now: 65,887 deaths

több mint 5 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
 twitter.com/RexChapman/status/1256421369472057350?s=19

Dios mio...😀
nehezen kapott levegot a maszkban --> kivagta
Borbinho
Oh, milyen praktikus! És így a Clorox ivásakor sem kell levennie.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
 twitter.com/RexChapman/status/1256421369472057350?s=19

Dios mio...😀
nehezen kapott levegot a maszkban --> kivagta

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
Ez itt off, de néha elképedek, hogy még a legértelmesebbek is mennyire szeleteit értik meg annak, hogy a fogyasztói társadalom miről szól. Hogy az nem egy dekadens világ luxus-választása, hanem egyrészt egy gazdasági kényszer, hogy tudjunk kezdeni valamit a társadalom 80%-val, másrészt az egyetlen ismert megoldás arra, hogy olyan szolgáltatások eljuthassanak szélesebb tömegekhez, amiket azelőtt az emberi történelem csak az elit számára tudott biztosítani. A léthez (megélhetéshez) szükséges alap javakat - kaja, pia, ruha, tűz melege - ugyanis a társadalom 15-20%-a képes előállítani a teljes társadalom részére. Valamit kezdeni kell a 80-85%-al. Mégis mi mást tudna ez a 80% csinálni, mint "extra szolgáltatásokat" előállítani? A nagy kérdés csak az, hogy kinek állítsa elő ezt az extrát? A 10% elitnek - ahogy a történelemben a polgári társadalamak előtt történt - vagy a szélesebb rétegeknek is? Hát ez a fogyasztói társadalom. Az, hogy olyan szolgáltatások, mint egészségügy, oktatás, közlekedés, szórakozás, kultúra, stb. -, szélesebb tömegek számára igénybe vehetőek. Ez a fogyasztói társadalom, nem a plazmatévé. A plazmatévé csak egy járulékos apróság. Gazdasági jelentőségét tekintve is apróság. Annyi értelme van szidni a plazmatévét, mint a banki alkalmazottat az árfolyam változásért. Az átlagpolgárnak nem azért nincsenek tartalékai, mert elszórta plazmatévére, hanem azért, mert igénybe akarta, akarja venni a polgárnak lehetőségként adódó szolgáltatásokat, és ezt ez a gazdasági modell amiben élünk hitelként kínálja fel, mert csak így tudja felkínálni. Ha nincs hitel, nincs szolgáltatás, nincs polgári társadalom sem. Akkor középkor van. Vagy van hitel, van polgári társadalom, és akko van (köz)oktatás, egészségügy, lakhatás, közlekedés, satöbbi. A pógárnak azért nincs tartaléka, mert sose volt. Csak régen semmije se volt a kiszolgáltatottságán kívül, most meg legalább jut lakás hitelre és lakhatásra, ha gyereket vállal akkor nem egy cipőt váltva hordja a 10 puja azt felváltva, hogy mindegyik iskolába jár, nem csak a legidősebb, satöbbi. Hogy néha vesz egy plazmatévét is? Ja. Néha vesz egy fagyit is, meg elmegy enni egy étterembe. (Hagyjuk a fiatalokat, egyetemistákat, stb. akik elszórják bulira. Persze. Nekik az a dolguk. Aztán fiatal, családos, aktív, dolgozók lesznek és már nem szórják el.)

peterk2005
(Még nem láttam a Puzsér videót, csak arra reagálok, amit fent idézek tőled.)

De amit te is leírsz, az egy fenntarthatatlan "fejlődés", egy lufi, ami kipukkan, attól, hogy így működik még igenis dekadens. Legfeljebb ennek a hanyatlásnak az időtartama lehet kérdés, nem a megléte.
Eleve a kiindulási pontod: egy túlnépesedett világban miért kell pörgetni, hogy a 80-85% haszontalan ember ilyen helyzetbe kerüljön?
Lehetne szabályozni a népességet és lehetne a tömegeket hasznosabb módon foglalkoztatni, mert az egy önmaga farkába harapó kígyó, hogy (leegyszerűsítve) a plazmatévégyártó műkörmöshöz megy, a műkörmös koncertre, a koncert fénytechnikusa meg plazmatévét vesz. Ez egy klasszikus piramisjáték, kicsit elbonyolítva.

Nincs fedezete a pénznek.
Vagyis a pénz nem valaminek az értéke, csak egy viszony, egy közmegegyezés.
Ha pőrén nézed, akkor az egész fogyasztói társadalom egy globális piramisjáték.
Félre ne érts, én élveztem eddig is, de attól még nem gondolom ezt egy örökkön örökké meglévő fundamentális valaminek.
És amit kifogásoltál fenntartom, és most is azt tudom mondani, hogy mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy jön ebben a finomhangolt rendszerben egy "kis valami", egy 1%-os halálozást (azt is 90%-ban az idősek, betegek körében) hozó influenzaszerű vírus, aminek gazdaságilag szinte nem kéne hatnia rá, és letolt gatya, feltett kéz, USA-ban napi 1 millió új munkanélküli, itthon napi 10ezer.
Fontos melóhelyek lehettek, ha így elpukkannak...
És így pukkan ki a luxus lufi.
Ami tulajdonképpen önmagában nem baj, ahogy eddig a történelem során, mindig valami új, progresszív, "jobb" dolog jött az előzőnél, de ettől még emberekre lebontva ezt kurva sokan meg fogják szívni, mégpedig főként azok, akiknek nincsenek megtakarításaik. Nem feltétlen a szegények, mert sok alacsonykeresetű ember, ha eddig elélt a melójából, a megtakarításaiból átvészelt 1-2 hónap kiesést követően most is meg fog, és lehet egy milliókat kereső munkáját elveszítő PR-os élete pedig megtakarítások nélkül összeomlik.

Mi, ha nem ez mutatja, hogy ez a fogyasztási spirál mesterségesen felgerjesztett?
Bár amit írsz, abban nem írsz olyat, ami ennek ellenmondana, csak nálad máshova kerül a fókusz.
Oda, hogy ez milyen jó, hogy így van (mint írtam, én is élveztem), oda, hogy ennek így kell lennie (végülis, ez a piacgazdaság, a szabadpiaci kapitalizmus), nálam most, ebben a diskurzusban oda, hogy fenntarthatatlan.
Hogy még a hitelt is hitelből hitelezik az nem ördögtől való, hanem instabil folyamatokat eredményez és kiszolgáltatottá tesz.
Ezt nem nehéz belátni, elég csak az előző válságra gondolni, hogy a hitelesek mennyivel jobban rábasztak, mint akiknek akkor nem volt hitelük.

És még egy gondolat a megtakarításokról.
Én alapvetően megtakarítós típus vagyok, már a zsebpénzemből is félretettem általánosban, a gimi alatti első diákmunkámból is, ahogy mindig, minden bevételből.
Nem azért mert akár amit most írok, vagy amit te írsz ezt akkor átláttam volna akár csak picinyt is. Nem.
Pusztán azért, mert alapvetően ez tűnt biztonságosabbnak, logikusabbnak, nyilvánvalóbbnak.
Hitelre se vásárolok. Részletre se. Valószínűleg, vagyis biztos hagytam profitot korábbi cégemben, mert ott sem fejlesztettem hitelből, és az optimálisnál kevesebbet forgattam vissza bővítésre, inkább hatékonyságot növeltem, vagy nem törekedtem több profitra, inkább a biztonságra, a biztosra.
Nem vásároltam luxusautót, nem utaztam luxusnyaralásra, de ez talán inkább az ízlésről a vágyakról szól.
Vagyis, bár módfelett kedvelem a kapitalizmust, de "rossz kapitalista" vagyok, ha rajtam múlt volna valószínűleg nem alakul ki ez a fogyasztói spirál.
De mindettől, az általad leírtak igazságaitól, Puzsértól, járványtól, válságtól függetlenül azt gondolom, hogy kibaszott felelőtlen az, akinek nincsenek megtakarításai.
És nem hiszem, hogy azért nincs, mert úgy érzi, hogy akkor nem lesz konjunktúra, nem fognak pörögni a hitelek ésatöbbi. Hanem mert olyan az alkata, hogy szarik bele.
És egyaránt igaz ez a 130-at kereső ügyfélszolgálatosra, és az 1 milliót kereső cégvezetőre is. (Mindkettőt konkrétan ismerem, egyiknek sincs. És ismerek olyan nyugdíjast, akinek a 120ezres nyugdíjából meg van.)
Azért nincsenek megtakarításaik, mert hülyék ahhoz hogy felfogják, hogy jöhetnek rosszabb idők, hogy változhatnak a körülmények, hogy a biztonság fontosabb bárminél, mert nem képesek felelősséget vállalni, még csak meg se értik a döntés-felelősség relációt, sőt, sokan még csak nem is döntésként tekintenek arra, hogy gyermeket vállalnak, munkahelyet, lakóhelyet váltanak, vásárolnak, utaznak, életbiztosítást fizetnek, ésatöbbi.
Szóval attól, hogy ez a lufi nagyra van fújva, még ugyanúgy lehet középkor a fejekben és ha nem lenne ekkorára fújva se a középkorban élnénk.
És módfelett szeretném, ha nem pukkadna most ki, várhatna még a kipukkanással legalább 30 évet. Csak nem nagyon hiszem.

több mint 5 éve
 twitter.com/TomthunkitsMind/status/1256565155229577216

több mint 5 éve
 twitter.com/BillKristol/status/1256561582940749824

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
 images.app.goo.gl/P84y8A1cHhBA5P1W7
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Átmentünk Szegedre délelőtt, mert a lányom kb minden gatyáját kinőtte. Hosszra még tán kisebb a gond, viszont a sok edzéstől combilag is rendesen megerősödött.
Két helyen voltunk, két amúgy kibaszott jó kínai áruházban.
Az elsőn (Centrum) még nem volt kötelező a maszk (mi már hordtuk), emberek 2/3-a viselte. Természetesen kifogtunk egy csaholva köhögő kisebbségi (27 kiló vagyok de legalább az IQ-m kevesebb viszont feszítek mint Schwarzi) fiatalembert. Nem igazán értette, hogy miért húzódik el mindenki pedig ő egyszer sem rakta a szája elé a kezét de legalább maszkot sem hord.
Amúgy nem voltak vészesen sokan.

A második helyen (volt Sever) már kötelező a maszk. Ha nincs nálad akkor tudsz venni 540 Ft-ért.
Sok ember, viszont szinte mindenki tartotta a távolságot.
Természetesen azért itt is egy roma párnak sikerült megnyerni a bunkósági versenyt.
Jönnek be maszk nélkül. Felszólítják őket, hogy kötelező a maszk.
"Oszt mennyibe kerül? Ezerbe?"
Mondják nekik kedvesen az árat, "Akkor vegyél kettőt, rohadjanak meg." - mondotta kedvesen a természetesen terhes párjának.
Javasolták nekik a B opciót, hogy kívül maszk nélkül is ingyenes.
Amúgy nagyon jó dolog ez a kötelező maszkviselés, jó volt így vásárolni.
Bazzani
Kicsit nem izguljátok túl különben ? 🤔
Rózsa Sándor (betyár)
Miért izgulnám túl?
Melyik sorból sikerült ezt leszűrni?
Bazzani
Törölni akartam csak gyorsabb voltál
Nem neked akartam irni sorry
több mint 5 éve
Átmentünk Szegedre délelőtt, mert a lányom kb minden gatyáját kinőtte. Hosszra még tán kisebb a gond, viszont a sok edzéstől combilag is rendesen megerősödött.
Az elsőn (Centrum) még nem volt kötelező a maszk (mi már hordtuk), emberek 2/3-a viselte. Természetesen kifogtunk egy csaholva köhögő kisebbségi (27 kiló vagyok de legalább az IQ-m kevesebb viszont feszítek mint Schwarzi) fiatalembert. Nem igazán értette, hogy miért húzódik el mindenki pedig ő egyszer sem rakta a szája elé a kezét de legalább maszkot sem hord.

A második helyen (volt Sever) már kötelező a maszk. Ha nincs nálad akkor tudsz venni 540 Ft-ért.
Természetesen azért itt is egy roma párnak sikerült megnyerni a bunkósági versenyt.
Mondják nekik kedvesen az árat, "Akkor vegyél kettőt, rohadjanak meg." - mondotta kedvesen a természetesen terhes párjának.
Bazzani
Kicsit nem izguljátok túl különben ? 🤔
Rózsa Sándor (betyár)
Miért izgulnám túl?
Melyik sorból sikerült ezt leszűrni?

több mint 5 éve

több mint 5 éve
Mindeközben Floridában.
 twitter.com/PatMcAfeeShow/status/1256303380592459777
iktriad
már volt tegnap
haver már korábban ismerte a munkásságát a csávónak és furának fura a csávó de "ártalmatlan"