Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 337
 444.hu/2021/03/10/muszaj-rangsorolni-kit-engednek-intenzivre

Hazudnak, fene a pofájukat. 😕
Mikey
 index.hu/kulfold/2021/03/10/politico-vakcinabeszerzes-es-felhasznalas/

Meg erről is
kapitnono
Naaa, most kaptam nemrég a hírlevelet vagy mit, hogy az EU-ban a második legjobbak vagyunk lakosságarányos beoltottságban 😕
Akkor most kinek higyjek? Áááá, megpróbálom kizárni a brüsszeli sorosista hangulakeltést.
warr_b
Mindkettő igaz, szóval hihetsz mindenkinek.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 000 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Mikey

Meg erről is
kapitnono
Naaa, most kaptam nemrég a hírlevelet vagy mit, hogy az EU-ban a második legjobbak vagyunk lakosságarányos beoltottságban 😕
Akkor most kinek higyjek? Áááá, megpróbálom kizárni a brüsszeli sorosista hangulakeltést.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 145 — WHO DAT!!!!

Mikey

Meg erről is

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 060

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 081 — #NoStress
 www.etk.pte.hu/protected/OktatasiAnyagok/KLK/20120324/biostatisztika.pdf
sutianap
Ezzel kezdtem, ez tűnt olvasmányosabbnak, pár észrevétel:
-Nem teljesen értem ezt miért javasoltad, nincs benne semmi ami utalna arra, hogy a kínai vakcina veszélyesebb vagy hatástalanabb lenne, mint bármelyik másik. (Ugye ez volt a diskurzus kiindulópontja.)
- Inkább arról győzött meg, hogy a többinél se tudható biztosra semmi, csak feltételezett és vélelmezett valószínűségek vannak.
"Ezért nem lehet önmagában egy vizsgálat eredménye alapján egy kutatási kérdést megnyugtatóan megválaszolni, még akkor sem, ha nagyon jól vezetett a vizsgálat. Ugyanazt a kérdést többször is meg kell vizsgálni (megerősítő jellegű vizsgálatokat kell végezni) ahhoz, hogy képet alkossunk az eredmények eloszlása alapján arról, hogy milyen is H1 megalapozottsága."
Na erre nem volt idő, lehetőség.
- A tanulmányban alapvetően optimális helyzetben végzett kísérletsorozatokról, mérésekről, mintavételekről, elemzésekről, prognozisokról van szó, egyfajta steril élethelyzetekről.
Csak most éppen "lőnek".
Vagyis nem adott pl.a vakcinafejlesztésnél a megfelelő időintervallum, az optimális visszacsatolások, ellenörzőprotokollok, stb. mivel egy év alatt lett megvalósítva a vakcinafejlesztés, amire optimális esetben nem elegendő egy év. Se nyugaton, se keleten, se sehol.
- A matekja csak a normál (Gauss) eloszlással kalkulál, de egy ennyire összetett helyzetnél szerintem a Cauchy-t kellene használni (Extremisztan hello), ami viszont nem alkalmas prognóziskészítésre (így nyilván nem azt használja).
- Egyébként jól megírt, közérthető munka, csak tömény, a legtöbb ember nem veszi a fáradtságot, hogy végigolvassa, pedig szerintem is fontos megismerni az ilyenfajta szemléletet, a range alapú gondolkodást. (Egykori pókeresként ehhez meg is van az affinitásom.)
- Ha ezt te is olvastad, akkor áruld el, a tanulmányban is használt várható értéke szerinted miért nem pluszos a SinoPharm vakcinának, mert nyilván ez korábbi iromány (2011), de az abban olvasottak alapján plusEV, nincs olyan infó benne, ami ennek ellentmondana.
Melyik résznek kellett volna meggyőznie arról, hogy nem jobb a kínai vakcina, mint a koronavírus?

több mint 4 éve
Teabee Denver Broncos 794
A regisztrációról még nem kaptam visszajelzést (nem pizzarendelés ez, ugye), de ma kaptam egy mailt, hogy már több mint egymillió honfitársunk kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Gondolhatom ez alapján azt, hogy tudják, hogy regisztráltam?
Teabee
Az e-mailben leírt "már több mint egymillió honfitársunk kapta meg az oltást" rész csak engem tett ellenállóbbá a vírus ellen, vagy téged is?
Mikey
60 alatt, krónikus betegség híján, tanárként már ennek is örültem.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 929
 nepszava.hu/3112095_uzleti-celu-dubajozas-es-sieles-a-pandemia-arnyekaban
Úgy fest, nemcsak a gazdasági és politikai elit utazgat külföldre csöppet sem tartva a vírustól. A Kleine Zeitung napilap szerint megugrott az Ausztriában ideiglenes lakcímmel bíró honfitársaink aránya. Ugyan nyugati szomszédunk tiltja a turisztikai célú beutazást, az sípályához tartozó településen élők szabadon síelhetnek –

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 551 — The only discipline that lasts, is self discipline
Reggel kolléga a zemegyet nézte. Németország és hogy miért haladnak ők is lassan az oltassal.
Sikerült kihozni, hogy egy meg nem nevezett orvos szerint a német kórházakban nagyrészt bevándorló covidosok vannak, mert hiába kérik meg őket akkor se tartják be a szabályokat. Azt nem magyarázták meg hogy ez hogyan kötődik ahhoz hogy lassan oltanak de nem az a lényeg tudtak egyet migransozni.
samu09
Az igazán szomorú az egészben, hogy mennyire működik. A nagymama, akiről írtam, hogy hazaküldik hozzá a potenciálisan covidos nagybeteg nagypapát, azt mondja, hogy "meggyűlölte most orbánt, de mégis rá szavazna, mert nyilvánvaló, hogy ha nem ő nyer, az ellenzék azonnal letarolja a határzárat, a beömlő migránsok pedig megkéselnék majd az utcán" (nem is bp-n, hanem egy keleti kisvárosban...)
r.baggio
Ma pedig be is igazolódott a gyanú, nagypapa is covidos (az első pfizert már hetekkel ezelőtt megkapta, most jött volna az ismétlő)... a kórház nem várta meg a pcr teszt eredményét a másik embernél, mielőtt betették egy közös kórterembe, természetesen végig is fertőzött mindenkit

De legalább nem küldik haza
r.baggio
Nem akarom falra festeni az ördögöt , sem pedig geci lenni, de nagypapa hagyatéki eljárásáért ki lesz az utálható felelős? A közjegyző?
Amadeus
Soros!

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 060
A regisztrációról még nem kaptam visszajelzést (nem pizzarendelés ez, ugye), de ma kaptam egy mailt, hogy már több mint egymillió honfitársunk kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Gondolhatom ez alapján azt, hogy tudják, hogy regisztráltam?
Teabee
Az e-mailben leírt "már több mint egymillió honfitársunk kapta meg az oltást" rész csak engem tett ellenállóbbá a vírus ellen, vagy téged is?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
riley South Alabama Jaguars 66 — .
 index.hu/belfold/2021/03/10/muller-cecilia-koronavirus-magyarorszagon-jarvany/

Kérem, hogy minden erőnkkel legyünk azon, hogy ne kelljen kórházba kerülnünk, de ha bekerülünk a kórházba, legyünk biztosak abban, hogy megfelelő ellátást fogunk kapni
– mondta

what?
ezt igy hogy? mert gondolom felszolito modban mondta

akkor megerdemelne egy tarkonbaszast vegre
akszel
Feleségem nagyfaterja már nem csak simán covidos a kórháznak "köszönhetően", hanem a láza is felszökött 39 környékére, és a tüdőembólia gyanúja is fennáll, mindezt az áttétes tüdőrák diagnózis után (és egy adag pfizert is már kapott pár hete). De sok-sok telefonálás után nem küldték haza, hanem legalább kezelik az ismert gyógyszerekkel, és nem is nyomják párna alá a fejét, hogy felszabadítsák az ágyát.

Erre gondolhatott kb...
r.baggio
bekuldtetek, pedig nem voltatok biztosak abban hogy megfelelo ellatast fog kapni. legkozelebb legyetek szivesek minden erotokkel azon lenni, hogy ne kelljen megbizonyosodnotok arrol, hogy megfelelo ellatast fog kapni.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante

Kérem, hogy minden erőnkkel legyünk azon, hogy ne kelljen kórházba kerülnünk, de ha bekerülünk a kórházba, legyünk biztosak abban, hogy megfelelő ellátást fogunk kapni
– mondta

what?

akszel
Feleségem nagyfaterja már nem csak simán covidos a kórháznak "köszönhetően", hanem a láza is felszökött 39 környékére, és a tüdőembólia gyanúja is fennáll, mindezt az áttétes tüdőrák diagnózis után (és egy adag pfizert is már kapott pár hete). De sok-sok telefonálás után nem küldték haza, hanem legalább kezelik az ismert gyógyszerekkel, és nem is nyomják párna alá a fejét, hogy felszabadítsák az ágyát.

Erre gondolhatott kb...

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 index.hu/belfold/2021/03/10/galgoczi-agnes-oltas-vakcina-aprilis-nyajiummunitas-nyarra/
Április elejéig mintegy kétmillió ember kaphatja meg a vakcinát, de ez függ attól, hogy a védőoltások időben megérkeznek-e...
Persze h mindig van egy kijelentésük után HA.
Beki
Teljesen vállalható a 2 millió oltás, hiszen elmúlt 7 napban is átlag napi 46.050 oltás történt, márciusból meg még van ugye 22 nap.
Jughead
Nem tudom h mennyi vakcina van raktáron perpill, majd vki úgyis jön az infóval. 😀 Bár asszem márciusra ígértek egy 500k-s kínait.
Beki
Átsiklottam felette ma...  24.hu/belfold/2021/03/10/vakcina-atoltottsag-arany/
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 index.hu/belfold/2021/03/10/galgoczi-agnes-oltas-vakcina-aprilis-nyajiummunitas-nyarra/
Április elejéig mintegy kétmillió ember kaphatja meg a vakcinát, de ez függ attól, hogy a védőoltások időben megérkeznek-e...
Beki
Teljesen vállalható a 2 millió oltás, hiszen elmúlt 7 napban is átlag napi 46.050 oltás történt, márciusból meg még van ugye 22 nap.
Jughead
Nem tudom h mennyi vakcina van raktáron perpill, majd vki úgyis jön az infóval. 😀 Bár asszem márciusra ígértek egy 500k-s kínait.
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 337
Beki

Szerkesztette: Jughead
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
riley South Alabama Jaguars 66 — .

– mondta

what?

Szerkesztette: riley
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 270 — balazs.t85@gmail.com
Teabee
Yep
r.baggio
Most nézem, hogy nekem is megjött, de a gmail a promóciók közé tette. Véletlen lenne? 😀
több mint 4 éve
Kösz
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Teabee
Valószínűleg igen, de azt olvastam h úgy tudod "tesztelni" a sikeres regisztrációdat, ha még 1x megpróbálsz reggelni és sikítozni fog az oldal h ezzel az email címmel vki már jelentkezett. 😀
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante
Teabee
Yep

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 521 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 232 — Cowboys fan
FFP maszk pipa 😛
dande
Dettó, ezúton is hála peterk-nak a linkért
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
látom itt is írjátok többen de a környezetemben is elég sokan megfeküdtek már az első AZ oltástól...
+ egyik egészségügyis barát aki januárban kapta a Pfizert most otthon fekszik
covid pozitívan ( láz,0 szaglás ilyesmi...) férjétől kapta ...
persze nem 100% meg enyhébb lefolyás de csak betegek lehetünk!
ilyenkor elég messzinek érzem azért a végét...😕
yooker
Az is a lényege ezeknek a vakcináknak, hogy enyhébb lefolyású betegséget okozzon max a covid. Ugyanúgy elkaphatjuk és meg is fertőzhetünk másokat oltás után.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 000 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Usaban mar a vidamparkokat nyitjak lassan europa meg bezar mindent lassan
Janek
Land of the dumb free, home of the dead brave.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"