NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Jughead

Dallas Cowboys

Jughead
Utoljára láttuk
15 perce
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
2 873


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
A VB-n először szenzoros a labda, ha aszerint bent volt, akkor nincs min vitatkozni. Ez olyan, mint a teniszben, hogy szemmel nem látod, de elég egy mm takarás.
1 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Btw, az ingatlanpiac mikor akar beborulni, meddig tart még a moratórium?
Lúdas Solymi
Mi köze a kettőnek egymáshoz?
5 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Igazából nincs, csak amit mondtam, hogyha első alkalommal jól kiszedtem az ideget, akkor már nem kell, szóval pazarlás, a páciens meg feleslegesen zsibbad több órán keresztül, ami alsó őrlőfognál a fél nyelvet, ajkat is érinti. És ameddig tart a zsibbadás, a pácienst megkérjük hogy ne egyen mert simán elrágcsálja a nyelvét.
Meg a másik amit mondtam, könnyebb nekem is ha a beteg ad visszajelzést, mikor érem el a gyökér végét, mert a bemérő műszer tud rosszul jelezni.
Én személy szerint ezt mind elmondom a betegeimnek, hogy tudják mi miért van, meg hogy érheti őket valamennyi kellemetlenség, ezután ha mégis kérnek, akkor nyilván kapnak szurit.
Fontos_Vidra
Erre gondoltam én is, hogy szimplán spórolás, majd fáj egy kicsit a betegnek 😊 (no offense)

Az én tág ismerősi körömben volt több gyökérkezelés az elmúlt 10 évben. Akiknek fájdalmai voltak hasonló okból (spórolás) azok miután meghallották, hogy másoknak nem fájt, mert kaptak szurit a második alkalommal is, fogorvost cseréltek. Lehet nem kellett volna spórolnia..

Sajnos sok ember azt gondolja, hogy ennek fájnia kell, pedig egyáltalán nem így van.

Ahogy nekem a zsibbadás sem tartott még soha órákon át az utóbbi 10 évben. De úgy 10-15 éve valóban ez volt a helyzet.

Azt mondjuk megnézném, mikor közlöd a beteggel, hogy spórolok a szurin, de ettől ugyanannyiba kerül a kezelés, és ha váratlanul (nagy) fájdalmat érez, akkor azért beadom persze. 😊

Amúgy csak kíváncsiságból, te tudod milyen érzés ez fájdalomcsillapítás nélkül?
topin
Másodikra én se kaptam érzéstelenítést az eddigi két alkalommal, kicsit hiányzott a zsibbadó érzés, de amúgy mivel nem fájt ezért elviseltem, hogy nincs zsibbadás.

Lehet mondjuk jó a fogorvosom és elsőre eltávolította az idegeket, ezért nem fájt.

Szerkesztette: Jughead
8 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
fene egye meg ...

Sixo
A portugál Dzsudzsi... a végén még jön ide az MB2-be ő is
vpi
A portugál Dzsudszi? Mert 38 évesen (idősebben, mint a már évek játszó komolytalan bajnokságokban lévő Dzsudzsák) már nem kell egy top bajnokságba?
11 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Ma volt egy kis időm (nem akartam melózni), megnéztem. Az idei 66 dobogóból a merci, ferrari, rbr 3-as elvitt....66-ot. Senkinek másnak esélye sem volt. A pont verseny is megmutatja ennek a 3 csapatnak a dominanciáját, de az, hogy még véletlenül se jött össze másnak egy 3. hely, azért az így durva. 5 különböző győztesünk volt.
NB2
Nézd meg Imolát még egyszer. 😊
Jughead
geccc 😊 csak a mercedest láttam 😊
de a lényegen nem változtat, bár tudom pont tegnap írtad futam alatt, hogy a többiek miért nem csinálnak jobb autót, persze igazad van, de eddig azért megvolt az átmenet, ennyire nem volt nagy a szakadék
NB2
Eddig alatt mit értesz ?
Mikor volt önerőből dobogón bármelyik másik csapat utoljára?
Toca
Tavaly a McLaren Norris-szal, többször is.
11 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Ma volt egy kis időm (nem akartam melózni), megnéztem. Az idei 66 dobogóból a merci, ferrari, rbr 3-as elvitt....66-ot. Senkinek másnak esélye sem volt. A pont verseny is megmutatja ennek a 3 csapatnak a dominanciáját, de az, hogy még véletlenül se jött össze másnak egy 3. hely, azért az így durva. 5 különböző győztesünk volt.
NB2
Nézd meg Imolát még egyszer. 😊
11 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Huuu ez a UK döntő egészen elképesztő volt, ezzel a majdnem egy órás utolsó frame-mel, meg úgy egyáltalán.

De az, hogy Allen 1-6-ról nyert 10-7-re az valami elképesztő.

És hát sovány Allen brutális formában van. A legutóbbi 3 ranking tornából 2-t megnyert, 1-nél meg a döntőben bukott, agyon veri idén a mezőnyt ha a világranglistát nézzük és az eddigi jó támadó játékát fantasztikus safety játékkal turbózta fel. A VB-n lehet menni a karrier Triple Crownra.

Ja és persze jön ő is a Snooker gálára a GOAT-tal együtt, szép kis duó. A legutóbbi 4 tornát ők nyerték (2-2), meg hát ugye így a legutóbbi 2 Triple Crown eventet is.

Szerkesztette: Jughead
12 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Perez 2 hibája döntött, magyarán saját magának köszönheti, pedig az RBR jobb autó volt.
Szerintem jobb lett volna Pereznek, ha még kint marad 5-6 kört és jön a sárga gumi.
NB2
Jött volna az elévágás Leclerc-től.
12 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Perez megkapta a tökéletes taktikát amúgy. Leclerc teljesen vert helyzetben volt (ha kijön Max feltartja, ha marad akkor Perez utoléri), pedig ma gyorsabb volt. A Hamilton elleni hiba és Gaslyék miatt mehet ez el.
12 napja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Max nem fogja feltartani Leclert?
Eazzy
Csak húzná, annak nincs értelme, hogy DRS-t adjon neki.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

9 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Az a baj, hogy nem értitek milyen a feltétel nélküli szeretet. Nekem is ilyen a nagymamám, bármit csinál(t)unk mi unokák nekünk volt/van igazunk, akkor is ha még én is tudtam, hogy mondjuk a szüleimnek volt.

Na ugyanez megy Dave és Orbán között, a szüleim megtanulták, hogy mama ilyen, fogadjátok el Ti is és akkor nem megy majd oldalakon keresztül az, hogy Viktor hibátlan csak mi nem látjuk.
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Amúgy ha már ez volt a téma:

A svájci 26 fős keretben 4 olyan játékos van, aki nem svájci születésű:

- Xherdan Shaqiri, aki az akkori Jugoszlávia területén született, de 1 éves korában Svájcba költözött a családjával. Ezt követően Svájcban nőtt fel, itt kezdett el focizni és 21 éves koráig - amíg a Bayern le nem igazolta - itt is élt.

- Admir Mehmedi, aki szintén az akkori Jugoszlávia területén született, majd 2 éves korában Svájcba költözött a családjával. Ezt követően Shaqirihez hasonlóan Svájcban nőtt fel, itt kezdett el focizni és 21 éves koráig - amíg a Dinamo Kijev le nem igazolta - itt is élt.

- Breel Embolo, aki kameruni születésű, és 5 évig ott is élt, majd egy 1 éves francia kitérő után 6 éves korától 19 éves koráig - amíg a Schalke le nem igazolta - Svájcban élt.

- Yvon Mvogo, aki kameruni születésű, és szintén gyerekkora óta Svájcban élt és ott is kezdte meg a karrierjét (cserekapus amúgy, szóval egyelőre pályára se lépett).

Rajtuk kívül mindenki svájci születésű és hozzájuk hasonlóan az egész keret Svájcban kezdte meg a pályafutását és ott is nevelkedett.

A franciáknál egyébként még kevesebb a nem echte francia, ugyanis csak a cserekapus Mandanda nem az, hiszen ő 10 évesen költözött a családjával Franciaországba. Rajta kívül Marcus Thuram az, aki még nem francia születésű, de ennek az oka, hogy az apja éppen Parmaban volt légiós, de a pályafutását már Franciaországban kezdte. Ezzel ellentétesen Lucas Hernandez Franciaországban született, de Spanyolországban nevelkedett (az apja, Jean-François Hernandez ott fejezte be a pályafutását).

Fentiek alapján nekem azért meglepő, hogy “migránsválogatottak” ezek a csapatok.

Összehasonlításként a magyar keret nem magyar születésű játékosai:

- Holender Filip, aki 14 éves korában került a Honvédhoz, előtte szülővárosában, a szerb Kragujevacban élt és itt kezdte meg focis karrierjét is.

- Nemanja Nikolic, akinek bár az anyja magyar, de 19 éves koráig Szerbiában élt és nevelkedett.

- Wili Orbán, akinek bár apja magyar, de sose élt Magyarországon, az anyja egyedül nevelte Németországban.

- Loic Nego, akit 22 éves koráig semmi se kötött Magyarországhoz, majd eljött ide játszani.
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
“A bécsi Kronen Zeitung hétfői számában azt írta, hogy egy helyi népiskolában a tanárnő 6-10 év közötti kisdiákoknak egy női babán mutatta meg, hogyan kell szexuális kapcsolatot létesíteni, majd tájékoztatta őket az önkielégítésről is. Néhány gyereket ez annyira felzaklatott, hogy tiltakozni próbált, az egyik fiú közölte a tanárnővel, hogy nem akarja ezt tovább hallgatni, de a pedagógus azt válaszolta, hogy muszáj - írja az origo.

A botrányos gyakorlat miatt a szülők kivették a gyermeket az iskolából és a Kronen Zeitungnak elmondták, hogy még sosem látták ennyire összetörten. Napokkal később újabb botrányra derült fény ugyanis egy másik szülő elmondása szerint kiderült, hogy a tanárnő arról is beszélt a gyerekeknek, hogy aki nem akar kisbabát, az használhat óvszert.

“Ezzel az információval nem tudnak mit kezdeni a gyerekek, hiszen még túl fiatalok hozzá”

– mondta idegesen az apa. A lapnak nyilatkozó Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke, teljesen elhibázottnak ítélte ezt a fajta felvilágosítást.

“Ez megijeszti a gyerekeket, hibás módon közelítik meg a témát, mert megsértik a szemérmesség természetes határát. A szexuális nevelésnek mindig a korosztálynak és a fejlettségnek megfelelőnek kell lennie. A hat vagy tízéves gyerekeket nem érdekli még a nemi aktus”

- fejtette ki a szakember. Az osztrák kormány gyorsan reagált a történtekre. Az oktatási minisztérium pedig felül fogja vizsgálni, hogy a jövőben milyen egyesületeknek engedélyezzék a szexuális oktatást az iskolákban. Jan Ledochowski, az ÖVP kereszténydemokrata szóvivője azt tanácsolja a szülőknek, hogy azonnal hívják fel a figyelmet, ha a fent leírtakhoz hasonló eseteket tapasztalnak.“
#JC6
Erre kell készülni a jövőben. De szerencsére idehaza van egy gyermekeket normálisan védő törvény. 😊
kristóf17
pont hogy a törvény ezt hozza el nekünk
ez hol volt meleg vagy lmbtq? ez sima hetero cucc
a tanárok fogják felvilágosítani a gyerekeket a tanterv alapján ami "gyorsan" halad a korral
Negritis
Ezt mondjuk nem a törvény, hanem a ma általatok preferált gondolkodásmód hozza el. Ellenben a ellenvetésed jogos. Bár fogalmam sincsen az önkielégítésnek mi szerepe van a felvilágosításban. 😊

Szokol, ez egy nagyon helyes törvény, díszítheted ahogyan szeretnéd. 😊
kristóf17
Azt írod a törvény helyes, gondolom ezek szerint nem kedveled a melegeket. A kérdésem az, hogy ennek ellenére készen állsz arra, hogy ha a gyereked esetlegesen meleg lesz, akkor erről normálisan elbeszélgess vele? Mert, hogy ugye az általad helyesnek vélt törvény pont az mondja, hogy ez a szülő dolga.

Én is válaszolok a kérdésre, mert én pl. aki teljesen elfogadom a melegeket egyáltalán nem érzem magam késznek arra, hogy az esetlegesen meleg gyerekemmel erről megnyugtatóan beszéljek, hiszen nem tudom milyen lehet melegként/másként felnőni, éppen ezért lenne megnyugtató, ha az általad helyesnek vélt törvény nem tiltaná azt, hogy ehhez értő/ ezt már átélő emberekkel tudjanak beszélni, valószínűleg sokkal többet tudnának segíteni.

Arról már ne is beszéljünk, hogy ha teljesen homofób szülőknek lesz meleg gyereke (még mielőtt: téged nem tartalak annak), onnantól ezzel a gyerekkel mi lesz vajon? A szülőknek nem mondhatja el, sőt titkolnia kell, az iskolában nem tud hova fordulni, vajon mit tud csinálni? Semmit se, de legalább egy életre meg lesz nyomorítva (nyilván ilyen szülőkkel amúgy is, de még csak azt a halvány esélyt is elveszi tőle a törvény, hogy esetleg az iskolában beszélhessen erről).
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
 eurosport.hosszabbitas.hu/kerekpar/sipos-janos-70-eurosport-kerekpar-tour-de-france?fbclid=IwAR3YfM218ypMT_J1d1Jri_4yz0ObbcT3VwPScnIUnEkTW8vyOG8q7QLw1Lg

70 éves lenne ma Sipi, lassan 9 éve nincs köztünk, én meg lassan 9 éve nem nézek végig kerékpár közvetítéseket, inkább csak a lényegi részeket...

Nem is tudom mi mutatja meg jobban a nagyságát: az, hogy 5-6 órás sprint szakaszokat is simán végig nézett egy generáció miatta vagy az, hogy Knézy Jenő is szimpatikusnak tűnt mellette?

Mindegy is, a lényeg az, hogy egyedi és utánozhatatlan volt a maga nemében.
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Ki fogja megmondani a Viktornak, hogy a friss világbajnok válogatott keretének 65%-a nem echte francia?

iktriad
és a négy évvel ezelőtti német győzelemnél mondták, hogy az egy világválogatott. Akkor ez mi? 😊
gamerkr
Egyik sem az. A németeknél csak Podolski és Klose volt olyan, aki nem Németországban született, de Podolski 2 éves korától, míg Klose 8 éves korától ott élt, szóval szerintem simán németek.

A francia válogatottnál meg csak Umtiti és a cserekapus Mandanda az, aki nem Franciaországban született. De Umtiti is 2 éves kora Franciaországban élt, Mandanda meg 10-en éves korától, de asszem ő amúgy se sokat számít a 0 játszott percével.

Szóval tök vicces, hogy mindenhonnan azt olvasom, hogy ez afrika válogatott fél évvel azután, hogy Liu Shaolin és Liu Shaoang olimpiai aranya után ugyanezen emberek ecsetelték, hogy az számít, hogy ők Magyarországon születtek (amivel egyet is értek).
több mint 5 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Tartoztok nekünk annyival, hogy bajnokok lesztek. 😊 Gyönyörű meccs volt, Rodgers meg egy zseni remélem Dak ellesett tőle pár trükköt. 😊
9 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Hitler is csak ennyit tudott.
Megszolitani gyuloletkeltessel egy nagyobb csoportot a hatalomra kerulesert majd annak megtartasaert.

Durva hogy milyen gyorsan felejt az emberiseg.

Ha 500km-el keletebbre lennenk, szerintem mar borton jarna a melegeknek vagy a nem keresztenyeknek.
Ilyen szempontbol kurva nagy szerencse hogy EUsok vagyunk.
Borbinho
Már jár csak mondom …
csebi
A Finn volt miniszter asszonyt is csak úgy mondjátok akkor, hogy Ő miért került bíróság elé. 😉 Komolytalanul egyoldalú itten minden.
kristóf17
Én tényleg nem értem, hogy mit akarsz mondani. Hogy világ jobbik felén folyamatosan náculni bűncselekmény? Helyes.

Az, hogy ez európai alt right leágazások szerint azért bíróság előtt mert keresztény ne vedd ám komolyan. Azért van bíróság előtt mert náci. Szívesen.
Gyurma Pappa
Én nem tudom mit csinált folyamatosan, de a Bibliából idézni az már Hitleri, vagy öööm? Én nem értem mit nem értesz. Tudtommal egy ilyen insta poszt miatt van ott. A többi ez esetben pont nem érdekes bármi is volt. | Bár gondolom mekkora náci lehet, ha csak ez lett így felkapva. 😊 |
kristóf17
a szólásszabadság és a vallásszabadsàg sem korlátlan jog...

Pál Rómát meg egészben idézzünk, mer elveszik a lényeg - a bűn megváltása - egyébként se a szodomitákról zsolozmázik, hanem mindenkiről, a hazugokról, csalókról, szépen felsorolja. Ha már Pál Róma akkor azonnal hozzá kéne rakni, a ne ítélj részt is.

Nyilvánvalóan kiragadott rész célja a gyűlöletkeltés, hiszen a miatt zabrálta be, mer a Finn Lutheránusok kimentek a Pride-ra, csak ugye ez nem Amerika, tehát a vallásszabadságra hivatkozva nem tudod elkerülni a hate speech-et....
sutianap
Vohh. Erősnek érzem, hogy nem idézhetek a Bibliából, tök mindegy milyen a kontextus. Érzek egy nem kicsi rést a pajzson ez esetben. Egészen ijesztő, hogy ez nem tűnik fel ilyen sok embernek.

Kiemelt rész. Tudtommal a világ összes jelentőségteljes országgyűlési kampánya előtti időszak erről szól. De a Chelsea nótája Steve G-ről is. Vagy amikor a focipályán intelligensen elmondom minden szarnak a sportszerűtlen ellenfelet. Vagy, amikor valaki gyűlölnek mert szerinte Ő most egy fütykösnek adott életet, aki így egy fiú. Nem ilyen érzékeny ám a világ egyéb dolgokban, csak, ami nem arra haladó vélemény, ami most kifizetődő és elvárt.
kristóf17
Úgy érzem a sztorit nem ismered teljesen, hiszen az csak egy része, hogy a bibliából idézett.

Az ügy abból indult ki, hogy a finn egyház támogatta a finn prideot, mire a miniszter asszony nyílt levélben számon kérte az egyházat, illetve előadta, hogy a homoszexuálisak halálra méltók és az egyház is bűnös, hiszen őket támogatja, míg a homoszexualitás bűn és elítélendő. Ezt tetézte később egy rádió interjúban, ahol elmondta, hogy az emberi génállomány korcsosult, melynek részeként megjelentek az olyan betegségek, mint pl. a melegek.

Egyébiránt többször a fentiek szerint érvelt és dehonesztálóan nyilatkozott a melegekről, ami a magyar törvények szerint is kimerítheti a közösség elleni úszítást. A feltételes mód viszont fontos, hiszen egyelőre nincs ítélet, de ha lesz is maximum pénzbírságot kaphat, viszont az is lehet, hogy csak az ügyészség érezte ezeket túlzásnak, hiszen pl. a rendőrség megszüntette a nyomozást bcs. hiányában mindegyik feljelentés alapján.

Szerkesztette: Jughead
több mint 3 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Azért valahol röhejes, hogy az emberek megint a gumicsonton (“rabszolgatörvény”) rágódnak, miközben megszavazták a közigazgatási különbíróságok felállítását.

Egy pillanatig nem lepődnék meg, ha a Fidesz visszatáncolna, a lényeg úgyis el lett fedve ismét. Az ellenzék és az ellenzéki média meg gyanúsan csak a rabszolgatörvényről beszél...
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Ha nem szeretnél ide írni, semmi gond, de ha fogalmad nincs semmiről, akkor ostobáskodni meg epét hányni nem kell jönni. Broncos topik, innentől ami nem a témába illik törölve lesz. Köszi.
gabokocka
Elmondtam a véleményemet egy olyan felvetéssel kapcsolatban, amit egy fórumtársam felvetett. És amihez egy ADMIN is hozzászólt előttem. Ez lesz itt az új adminisztrátori stílus? Hogy ami nem tetszik azt leugatjuk, kitiltjuk? Minősíthetetlen stílusban?
peterk2005
Én csak olvasgatok, de annak tényleg nincs sok értelme, hogy az FD-sek, akik könnyes búcsúkkal bejelentik, hogy ide soha többet és átmennek egy másik fórumra (először a közösségért, majd azért, hogy ne az FK! legyen, most épp nem tudom mi az indok) még azért arra mindig ráérnek, hogy visszajöjjönek és valamit odaszóljanak az itt maradtaknak, esetleg reklámozzák magukat. 😊
több mint 5 éve
Jughead Dallas Cowboys 2 873
Azért nagy mák, hogy ez a Real középszer. Gondoljátok el mi lenne, ha jó csapat lenne? Most tartana a csapat épp a 4. BL győzelemnél zsinórban, az kéne még...

Hát még ha odakerülne egy jó edző is? Rossz belegondolni is ebbe.

Összefoglalva: hálás lehet a világ, hogy a Real Madrid egy középszer csapat, gyenge edzővel, mert így csak a BL-t, az Európai Szuperkát, a Világkupát és a spanyol bajnokságot nyerték meg, de a legfontosabbat a Copa Del Rey-t nem. 😉