Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 890
látom itt is írjátok többen de a környezetemben is elég sokan megfeküdtek már az első AZ oltástól...
+ egyik egészségügyis barát aki januárban kapta a Pfizert most otthon fekszik
covid pozitívan ( láz,0 szaglás ilyesmi...) férjétől kapta ...
persze nem 100% meg enyhébb lefolyás de csak betegek lehetünk!
ilyenkor elég messzinek érzem azért a végét...😕
yooker
Azért a betegek lehetünk és a korházba lélegeztetőgépen vegetálunk között érzek némi árnyalatnyi különbséget.
Sok vírus és baci van, amitől betegek lehetünk...de azért a Covid 19 betegség elég nagy szopás...inkább beadatom magamnak a vakcinát és elvagyok egy kis láz, szagvesztéssel, ha nem döglök bele
több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 873 — Apu ökölbeszorított keze
Tehat ha nem jon meg par durva mutans akkor a jelenlegi vakcina arra jo hogy enyhebb tunetekkel fertozik meg egymast az emberek?
Es aki egyszer kigyogyult sem jar jobban?
Ha meg bedurvul akkor nagyobb lesz a baj.

Usaban mar a vidamparkokat nyitjak lassan europa meg bezar mindent lassan

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 295 — Így remélem megfelelek nektek.....
FFP maszk pipa 😛
több mint 4 éve
yooker New York Giants 7 482 — Expect the Best !
látom itt is írjátok többen de a környezetemben is elég sokan megfeküdtek már az első AZ oltástól...
+ egyik egészségügyis barát aki januárban kapta a Pfizert most otthon fekszik
covid pozitívan ( láz,0 szaglás ilyesmi...) férjétől kapta ...
persze nem 100% meg enyhébb lefolyás de csak betegek lehetünk!
ilyenkor elég messzinek érzem azért a végét...😕
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
azt ugye nem publikálja a kormány,hogy mi az a szám aminél már nyitnak húsvétkor ?

mert az kb még 3 hét
Janek
Pillanatnyilag ez van, és nem a kormánytól, hanem Merkely Bélától:
"amennyiben a következő két hónapban elérjük, hogy több mint hárommillió honfitársunk be legyen oltva, valamint betartjuk a bevezetett szigorító intézkedéseket, a járvány mérséklődhet, május közepétől pedig lazítás kezdődhet."
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210309/merkely-bela-majusra-tul-leszunk-a-nehezen-szabad-nyarunk-lesz-473388?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Akkor jön a 4 hullam...
Janek
Csak az 5. -ig ne jussunk el. Borzasztó film volt.
MC12
Pedig az alapötlet jó volt!
Amadeus
Egészen addig kb amíg az a pocok fejű erdész be nem jött a képbe... 😀
peach
Tipikusan a jó ötlet, pocsék megvalósítás story.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 231 — NFL bracket champion '26
Nem is tudom: hogy áll most a nemzeti konzultáció? Pár hete még (majdnem) mindenki a nyitást vizionálta - beleértve némelyik ellenzéki politikust és pártot is.
nagylaza
Ahogy eleve be volt mérve, hogy mit mondunk majd: fokozatos nyitás idővel.
Senki se vizionált nyitást, a kormány csak reménykedett, az ellenzéknek meg minden jó, ami a kormánynak rossz.

1 nappal az oltás után 38.3-mal nyitottam, fejfájás mellett. Nem repesek.
VanillaSky
Három kolléganőm is AZ-t kapott hétvégén. Hidegrázás, fáradtság, hőemelkedés/láz, gyengeség 2 napog, aztán ahogy jött, el is múlt.
Willie Parker
Hiszen ki kell alakuljon az immunitás, az antitest. Pont ez az oltás lényege, hogy felkészít, előkészít a vírusra.
Sobri Jóska
Akkor a 79 éves édesanyámnál nem alakult ki az immunitás? Mert semmi tünete nem volt az első oltás után.
bcsarli
 hvg.hu/tudomany/20210309_borpir_kiutes_oltas_mellekhatas_vakcina_koronavirus

"A CDC ugyanakkor hangsúlyozza: a fenti listában lévő mellékhatások nem mindenkinél jelentkeznek, és nem is törvényszerű, hogy ilyen sorrendben jöjjenek elő valakinél."

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
azt ugye nem publikálja a kormány,hogy mi az a szám aminél már nyitnak húsvétkor ?

mert az kb még 3 hét
Janek
"amennyiben a következő két hónapban elérjük, hogy több mint hárommillió honfitársunk be legyen oltva, valamint betartjuk a bevezetett szigorító intézkedéseket, a járvány mérséklődhet, május közepétől pedig lazítás kezdődhet."
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210309/merkely-bela-majusra-tul-leszunk-a-nehezen-szabad-nyarunk-lesz-473388?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Akkor jön a 4 hullam...
Janek
MC12
Amadeus
Egészen addig kb amíg az a pocok fejű erdész be nem jött a képbe... 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499

mert az kb még 3 hét
Janek
nagylaza
Akkor jön a 4 hullam...
Janek
MC12
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 003 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Alakul ez.

5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg, így a meghaltak száma 16 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Idei legtöbb halott.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Nem is tudom: hogy áll most a nemzeti konzultáció? Pár hete még (majdnem) mindenki a nyitást vizionálta - beleértve némelyik ellenzéki politikust és pártot is.
nagylaza
Ahogy eleve be volt mérve, hogy mit mondunk majd: fokozatos nyitás idővel.
Senki se vizionált nyitást, a kormány csak reménykedett, az ellenzéknek meg minden jó, ami a kormánynak rossz.

VanillaSky
Három kolléganőm is AZ-t kapott hétvégén. Hidegrázás, fáradtság, hőemelkedés/láz, gyengeség 2 napog, aztán ahogy jött, el is múlt.
Willie Parker
Hiszen ki kell alakuljon az immunitás, az antitest. Pont ez az oltás lényege, hogy felkészít, előkészít a vírusra.
Sobri Jóska
Akkor a 79 éves édesanyámnál nem alakult ki az immunitás? Mert semmi tünete nem volt az első oltás után.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 395

mert az kb még 3 hét
Janek
nagylaza
Akkor jön a 4 hullam...
Janek

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve

mert az kb még 3 hét
Janek
nagylaza
Akkor jön a 4 hullam...

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 297 — beers & Packers
Senki nem fog akadékoskodni a vakcina milyenségén

m.hvg.hu/vilag/20210309_Europai_Unio_oltasi_igazolvany
r.baggio
Már kitettem pár órája. Borítékolható, hogy ebből lesznek még viták.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante
Senki nem fog akadékoskodni a vakcina milyenségén

m.hvg.hu/vilag/20210309_Europai_Unio_oltasi_igazolvany

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve

mert az kb még 3 hét
Janek
több mint 4 éve
A tervnek nem attribútuma, nem lényege, hogy megvalósuljon, ezért hívják tervnek.
Sobri Jóska
Tévedés. Segítek:
 wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Terv
több mint 4 éve

mert az kb még 3 hét

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
Senki se vizionált nyitást, a kormány csak reménykedett (...)
Sobri Jóska
"A tervek szerint két lépcsőben jöhet a nyitás, március elsejével és április elsejével vagy húsvétkor." (Gulyás Gergely, febr. 5.)
nagylaza
Tudod: a terv az csak terv.
Pár éve olvastam egy érdekes írást arról, hogy pl. a fővárosi kerületek költségvetési tervei az akkor vizsgált 10 év alatt hányszor valósultak meg úgy, ahogy tervezték, és hányszor másképp.
Ez elvileg kb. 230 költségvetés volt, asszem 2005-2015 között, nagyjábol fele-fele arányban fideszes és nemfideszes városvezetéssel.
Tippelhetsz hány százaléka teljesült ezen költségvetéseknek hibahatáron belül.
| nulla | %.
A tervek már csak ilyenek.
Sobri Jóska
Tehát még sosem volt olyan terv, ami megvalósult. Világos.
nagylaza
Biztos volt, de lényegtelen.
A tervnek nem attribútuma, nem lényege, hogy megvalósuljon, ezért hívják tervnek.

Sobri Jóska
"A tervek szerint két lépcsőben jöhet a nyitás, március elsejével és április elsejével vagy húsvétkor." (Gulyás Gergely, febr. 5.)
nagylaza
Pár éve olvastam egy érdekes írást arról, hogy pl. a fővárosi kerületek költségvetési tervei az akkor vizsgált 10 év alatt hányszor valósultak meg úgy, ahogy tervezték, és hányszor másképp.
Ez elvileg kb. 230 költségvetés volt, asszem 2005-2015 között, nagyjábol fele-fele arányban fideszes és nemfideszes városvezetéssel.
| nulla | %.
Sobri Jóska
azért a költségvetési tervtől való eltérés jóval kevesebb ember életére és egyéb terveire van hatással
Negritis
Hááát, azért ez nem ilyen egyszerű.
Bár tény, az önkormányzatok szerepe egyre inkább súlytalanodik el. De még így is rengeteg rászoruló, periférián élő, szociálisan hátrányos helyzetű mindennapjára van markáns hatással.
Ahogy az is, hogy a válság elmúltával szinte mindig több volt pl. az iparűzési adóbevétel, mint a tervezett, és az pozitív hatással van kerületi rendelők, iskolák, óvodák felújítására, korszerűsítésére.
De az a lényeg, hogy a terv az csak egyfajta irányt jelöl, szinte nincs olyan, hogy attól nem tér el az ember, cég, szervezet.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
VanillaSky
mit kaptál?
Klaci79
AZ-t.
VanillaSky
Egyszer valamikor olvastam, hogy ha valakinél láz ilyesmi jelentkezik, ott talán a hatásfoka is erősebb. Bár nincs kétségem afelől, hogy ez leginkább alkati kérdés lehet, kire hogyan hat. Mindenesetre mielőbbi jobbulást...én még szerintem 2-3 hónapra vagyok a lehetőségtől...bár persze ez lehet örömhír a krónikus betegség szempontjából....
Klaci79
Kollégámat is AZ-val oltották, még aznap este belázasodott, meg levert volt, de másnap délelőttre elmúlt neki.
Mikey
Ismerősöm tegnap reggel kapta meg, aznap dél óta gyenge, levert és fáj a feje, volt egy kis láza is. De sztem még mindig jobb mint egy másik ismerősömnek, akit a hétvegén vettek le a gépről és tepsizték be. 50 eleje, egészséges, tehetős vállalkozó volt...
peach
Uh...az kemény 😕
Alig van esélye annak aki gépre kerül...a korábbi életére még annyi se...durva mit művel ez a szar a tüdővel
Részvétem 😕
Klaci79
Csak úgy szólok tesák kinait kaptam
Semmi gaz nem volt (max bevolt durranva a karom 1max 2 napig )

De most nem azért mindenki sziďta a cigány Viktort hogy mekkora mocsok kinaival oltja a nepet na errol ennyit
Barki barmit mond mindegy milyen oltas csak legyen ja és a kinai legalbb annyira jo mint a tobbi
Szoval ebbe speciel a ciganynak volt igaza
VvAlekosz
jó, de amúgy is be van durranva mindig, nem te$$?
shawnka
Nem tudom mit támadsz vagy mi frász en mast nem akartam csak mondani hogy a kinainak nem volt semmi para
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 003 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hahh, újra itt vannak a gaz vírusterjesztő irániak, nem csoda, ha nőnek a számok...

telex.hu/belfold/2021/03/09/ujra-itt-vannak-az-egy-eve-kiutasitott-irani-diakok-a-helsinki-szerint-konstrualt-eljaras-volt

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
VanillaSky
mit kaptál?
Klaci79
AZ-t.
VanillaSky
Egyszer valamikor olvastam, hogy ha valakinél láz ilyesmi jelentkezik, ott talán a hatásfoka is erősebb. Bár nincs kétségem afelől, hogy ez leginkább alkati kérdés lehet, kire hogyan hat. Mindenesetre mielőbbi jobbulást...én még szerintem 2-3 hónapra vagyok a lehetőségtől...bár persze ez lehet örömhír a krónikus betegség szempontjából....
Klaci79
Kollégámat is AZ-val oltották, még aznap este belázasodott, meg levert volt, de másnap délelőttre elmúlt neki.
Mikey
Ismerősöm tegnap reggel kapta meg, aznap dél óta gyenge, levert és fáj a feje, volt egy kis láza is. De sztem még mindig jobb mint egy másik ismerősömnek, akit a hétvegén vettek le a gépről és tepsizték be. 50 eleje, egészséges, tehetős vállalkozó volt...
peach
Uh...az kemény 😕
Alig van esélye annak aki gépre kerül...a korábbi életére még annyi se...durva mit művel ez a szar a tüdővel
Részvétem 😕
Klaci79
Csak úgy szólok tesák kinait kaptam
Semmi gaz nem volt (max bevolt durranva a karom 1max 2 napig )

De most nem azért mindenki sziďta a cigány Viktort hogy mekkora mocsok kinaival oltja a nepet na errol ennyit
Barki barmit mond mindegy milyen oltas csak legyen ja és a kinai legalbb annyira jo mint a tobbi
Szoval ebbe speciel a ciganynak volt igaza
VvAlekosz
Nem az oltással volt a baj, hanem az engedélyezési eljárással...de ezt a kört már sokszor megfutottuk.
Ahogy olvasom a Bloomberg értesüléseit az EU elfogadja majd a kínai vakcinát is, ergó azzal is lehet utazni, így nekem sem lesz semmi bajom vele.
Bár továbbra is J&J párti vagyok...minek szúrjanak kétszer, ha egyszer is elég 😀
Klaci79
Nem rosszbol irtam
Csak akartam mondani hogy nem volt nalam para meg ahogy mondtak ismerosok naluk sem
Nem kell felni
M8nden jobb m9nt ez a geci virus ami nyomoritja a eletunket
Nem csipazom Viktort de ebbe hogy behozta a kinait jot csinalt
több mint 4 éve
Sobri Jóska
nagylaza
| nulla | %.
Sobri Jóska
Tehát még sosem volt olyan terv, ami megvalósult. Világos.
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Sobri Jóska
nagylaza
Kórház nyitás volt az...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 521 — The Mathematician
Sobri Jóska
nagylaza
| nulla | %.
Sobri Jóska
azért a költségvetési tervtől való eltérés jóval kevesebb ember életére és egyéb terveire van hatással

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
Sobri Jóska
nagylaza
| nulla | %.