Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
index.hu/kultur/2021/01/15/lazadnak_az_olasz_vendeglatosok/teljesen megértem őket
warr_b
itthon se járja, hogy egy 1000 m2-es terembe nem mehet be egy ember se edzeni, bezzeg a plázában, boltokban nyugodtan egymást taposhatja mindenki

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
index.hu/kultur/2021/01/15/lazadnak_az_olasz_vendeglatosok/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Gondolom tájékoztatták, hogy hétfőre-keddre lesz állásfoglalás, így beépítette a politikai kommunikációjába.Maga a döntés nem is, de a politikusi kiszólások már hogyne befolyásolnák a népet? Ha Győdény facebook postjai százezreket hülyítenek meg, akkor gondolod, hogy Orbán szavai hatástalanok? Egy szkeptikusnak bőven elég lehet az is, hogy kínai. És ha még Orbán nyomja is? Akkor köszi, de nem. Ne feledd, az ország fele bízik csak benne, a másik fele a kutyáját se bízná rá. Fontos dolog az oltás, túl sok a szkeptikus, ilyenkor inkább azt kéne nyomatnia Orbánnak, hogy tudom, hogy kínai, de agyon fogjuk elemezni, és csak akkor kerülhet magyar karba, ha távolról is gyógyít. 😊
De neked is azt mondom: nehogymár egy döntést az befolyásoljon, hogy milyen "hitet" erősít valami hülye hívőben. Mondhat bármit Orbán, ez senkit se befolyásol se pro, se kontra azügyben, hogy beoltatja e magát vagy sem.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Gondolom tájékoztatták, hogy hétfőre-keddre lesz állásfoglalás, így beépítette a politikai kommunikációjába.Ha a vakcina átmegy a megelelő ellenőrzési protokollokon, és nem találnak gondot, akkor jöhet burgundiból is, tök mindegy.Persze, akár így is lehet. Nem vagyok gyógyszerfejlesztő, fingom nincs arról, hogy mi lesz hozzáférhető öt év múlva az oltások piacán, vagy mi lehetséges, a vakcinakoktél vagy egyszerre 5 szuri, de nem is ez a lényeg, csak egy attitűdöt akartam megragadni, hogy mi tűnik logikus jövőképnek, és hogy miért jobb a kínai 80 százalékban védettséget nyújtó vakcina is mint a semmilyen vakcina. Akár társadalmilag, akár az egyénnek.Szerintem ez lesz egyébként is a menete. 21-ben mindenki kap amit tud, 22-ben valami tutit, es pár év múlva lesznek (lehet fizetősben) szupervakcinák (mondjuk 100 euroért), amik egyszerre védenek influenza, covid, meg még ki tudja mi ellen. Megnyilt a piaca az oltásoknak igencsak most, hogy látják mekkora gazdasági pusztítást tud csinálni még egy 1-2 százalékos halálozási mutatóval rendelkező vírus is.Sobri JóskaSzerintem is. Első menet mindegy csak legyen, aztán elkezd működni majd a piaca.
A szupervakcina mondjuk nem tudom mennyire reális. Ez a hírvivő rns-es módszer ugyan forradalminak tűnik, de az immunrendszer akkor is immunrendszer. Nem tudom mennyivel nagyobb leterhelés lenne 3-4 vírus ellen egyszerre beindítani? Lehet, hogy fiatal szervezet elbírná, de az idősek is? Másrészt olyan gyakori a mutáció, hogy kérdéses, hogy megéri-e majd kombinálni, hogy aztán bármelyik mutálódik, mindig hozzá kelljen nyúlniuk. Egyszerűbbnek érzem a direkt oltást. Nincs jelentősége, hogy 1 vagy 2-3 tűt szúrnak-e belénk évente. (Akár egyszerre is, ha az immunkrendszernek oké.)
peterk2005
Sobri Jóska
Mondjuk azért jó lenne, ha Orbán elhagyná ezeket a "sürgetem a hatóságokat, hogy mondjanak A vagy B-t" szöveget, mert nem erősíti azt a hitet, hogy tényleg gondosan megvizstálják minden szempontból azt a vakcinát. Főleg azért, mert ezeket a kiszólásokat inkább a "két nap alatt le tudnánk oltani az országot" félék közé sorolom. PR, semmi egyéb, nem feltételezem, hogy tényleg belepofázna, erőből sürgetné. De akkor pont vakcina ügyben ne mondjon ilyent, mert visszaüthet, gyengíti a bizalmat. Mondja inkább el még egyszer, hogy senkit nem hagyunk az út szélén, vagy tudjuk már egy óra alatt is beoltani az országot.
peterk2005
De neked is azt mondom: nehogymár egy döntést az befolyásoljon, hogy milyen "hitet" erősít valami hülye hívőben.
Mondhat bármit Orbán, ez senkit se befolyásol se pro, se kontra azügyben, hogy beoltatja e magát vagy sem.
több mint 5 éve
Ha a vakcina átmegy a megelelő ellenőrzési protokollokon, és nem találnak gondot, akkor jöhet burgundiból is, tök mindegy.Persze, akár így is lehet. Nem vagyok gyógyszerfejlesztő, fingom nincs arról, hogy mi lesz hozzáférhető öt év múlva az oltások piacán, vagy mi lehetséges, a vakcinakoktél vagy egyszerre 5 szuri, de nem is ez a lényeg, csak egy attitűdöt akartam megragadni, hogy mi tűnik logikus jövőképnek, és hogy miért jobb a kínai 80 százalékban védettséget nyújtó vakcina is mint a semmilyen vakcina. Akár társadalmilag, akár az egyénnek.Szerintem ez lesz egyébként is a menete. 21-ben mindenki kap amit tud, 22-ben valami tutit, es pár év múlva lesznek (lehet fizetősben) szupervakcinák (mondjuk 100 euroért), amik egyszerre védenek influenza, covid, meg még ki tudja mi ellen. Megnyilt a piaca az oltásoknak igencsak most, hogy látják mekkora gazdasági pusztítást tud csinálni még egy 1-2 százalékos halálozási mutatóval rendelkező vírus is.Sobri JóskaSzerintem is. Első menet mindegy csak legyen, aztán elkezd működni majd a piaca.
A szupervakcina mondjuk nem tudom mennyire reális. Ez a hírvivő rns-es módszer ugyan forradalminak tűnik, de az immunrendszer akkor is immunrendszer. Nem tudom mennyivel nagyobb leterhelés lenne 3-4 vírus ellen egyszerre beindítani? Lehet, hogy fiatal szervezet elbírná, de az idősek is? Másrészt olyan gyakori a mutáció, hogy kérdéses, hogy megéri-e majd kombinálni, hogy aztán bármelyik mutálódik, mindig hozzá kelljen nyúlniuk. Egyszerűbbnek érzem a direkt oltást. Nincs jelentősége, hogy 1 vagy 2-3 tűt szúrnak-e belénk évente. (Akár egyszerre is, ha az immunkrendszernek oké.)
peterk2005
Sobri Jóska
Mondjuk azért jó lenne, ha Orbán elhagyná ezeket a "sürgetem a hatóságokat, hogy mondjanak A vagy B-t" szöveget, mert nem erősíti azt a hitet, hogy tényleg gondosan megvizstálják minden szempontból azt a vakcinát. Főleg azért, mert ezeket a kiszólásokat inkább a "két nap alatt le tudnánk oltani az országot" félék közé sorolom. PR, semmi egyéb, nem feltételezem, hogy tényleg belepofázna, erőből sürgetné. De akkor pont vakcina ügyben ne mondjon ilyent, mert visszaüthet, gyengíti a bizalmat. Mondja inkább el még egyszer, hogy senkit nem hagyunk az út szélén, vagy tudjuk már egy óra alatt is beoltani az országot.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Persze, akár így is lehet. Nem vagyok gyógyszerfejlesztő, fingom nincs arról, hogy mi lesz hozzáférhető öt év múlva az oltások piacán, vagy mi lehetséges, a vakcinakoktél vagy egyszerre 5 szuri, de nem is ez a lényeg, csak egy attitűdöt akartam megragadni, hogy mi tűnik logikus jövőképnek, és hogy miért jobb a kínai 80 százalékban védettséget nyújtó vakcina is mint a semmilyen vakcina. Akár társadalmilag, akár az egyénnek.Szerintem ez lesz egyébként is a menete. 21-ben mindenki kap amit tud, 22-ben valami tutit, es pár év múlva lesznek (lehet fizetősben) szupervakcinák (mondjuk 100 euroért), amik egyszerre védenek influenza, covid, meg még ki tudja mi ellen. Megnyilt a piaca az oltásoknak igencsak most, hogy látják mekkora gazdasági pusztítást tud csinálni még egy 1-2 százalékos halálozási mutatóval rendelkező vírus is.Sobri JóskaSzerintem is. Első menet mindegy csak legyen, aztán elkezd működni majd a piaca.
peterk2005
több mint 5 éve
A munkahelyeket nehéz szabályozni. Itt is olvasom, hogy cégtől függően a tök normálistól az egészen hülye belső szabályozásig minden előfordul. A közösségi tevékenységet szerintem ma már a legtöbb helyen egész jól beszabályozták, És ahogy észreveszem, az egyszerű ember is kezd hozzászokni. Tokára letolt maszkot már döntően csak utcán látok, üzletekben nem. Orr alá csúszott maszk előfordul, de egyre ritkább, és döntően azokon látok ilyent, akikről kb. azt is feltételezem, hogy egy maszk szabályos felvétele is kihívás. 😊Szóval egyrészt képtelenek vagyunk megállítani, de közben a határnál, a teljesítőképességnél nagyjából meg tudjuk fogni, ott már elég az ösztönzés. Szomorú, hogy odáig kell menni, de ez van. Ott nem működnek most se a közösségi szabályok, ahol a vezetés nem csak töketlen, de diszharmóniában is van a valósággal. Ott meg még kevésbé, ahol a vezetés mellett a lakosság egy nagyobb része is. 😊 A cseheket viszont nem értem. Nem egy fegyelmezetlen nép, a vezetésük se a legalja, és mégis képesek voltak az átlagosnál is jóval jobban benézni. Valószínűleg ők a szabályt erősítő kivétel. 😊
Szerintem ez lesz egyébként is a menete. 21-ben mindenki kap amit tud, 22-ben valami tutit, es pár év múlva lesznek (lehet fizetősben) szupervakcinák (mondjuk 100 euroért), amik egyszerre védenek influenza, covid, meg még ki tudja mi ellen. Megnyilt a piaca az oltásoknak igencsak most, hogy látják mekkora gazdasági pusztítást tud csinálni még egy 1-2 százalékos halálozási mutatóval rendelkező vírus is.Sobri JóskaSzerintem is. Első menet mindegy csak legyen, aztán elkezd működni majd a piaca.

több mint 5 éve
Csak azt tudom mondani amit ti is olvashattatok, elvileg (...) nincs köze az aktuális eseményekhez hanem a családtámogatásos balhéjuk miatt (arra meg semmi rálátásom nincs).Oszt' mi van Hollandiában? A magyar publikumot bizonyára érdekelné, milyen apróságok miatt mond le a kormány.Aki nem hisz benne ne oltassa be magát de ha beteg lesz fizesse meg az árát, ez ellen nem lázadhatnak, ez így fair.igen ebben van ráció, amit írsz. csak ne felejtsd el, hogy már így is annyi vakcina ellenes van, hogy a fenti menet csak újabb táptalajokat adna, hogy ez átverés meg minden.Én személyesen 100 százalékost akarnék.igen, tény, nem azt a kínait vennénk, hanem azt, ami szűk 80%-ban hatékony.De kinai meg van holnapra egymillio, most aki a gazdasagot nezi annak ez fontosabb. Teszem azt hozza a kinai se 50%, vagyios ide nem az jonne.Fel fog futni, és nem évek, hanem hónapok kérdése. Pár hete van még csak engedélyezve, és félmilliárd adagot kell beadni csak az EU-ban. Ez azért igen komoly gyártási és logisztikai feladat, nem megy egyik napról a másikra. A Pfizer valószínűleg nem lesz elég, de van még a Moderna is, és jön még 1-2 "hagyományos" vakcina is nemsokára. Nem a kínaira gondolok. Együtt már úgy néz ki, hogy nyár elejére reális lehet egy elfogadható szintű átoltás az egész EU-ban.Azt tudom, kapacitas alatt arra gondoltam, hogy mennyit tudnak szallitani nekunk mert ha nem ferunk hozza havi 100 000 darabnal tobbhoz akkor orulok a 96%-os hatekonysaganak de sokra nem megyunk vele.A Pfizer "kapacitása", de inkább hatékonysága 96%... az mégse a kínai 50%Javitsatok ki ha tevedek, de az influenza vakcina is ilyen hatekonysaggal bir.telex.hu/belfold/2021/01/15/orban-viktor-kossuth-radio-nyilatkozat-operativ-torzs-koronavirus-vakcinaPótolni? Sehonnan..., minek azt? Nekik van zsebben már, az embereknek meg minek. Mármint nem kell az államkasszába lóvé, mert ránk úgyse költik el.
Jó lesz az a kínai vakcina, csak tessék, tessék 😁
Amúgy ez a teljes szja mentesség 25 év alatt elég... hát nem is tudom, milyen ötlet. Osztán a kiesett bevételt meg majd honnan pótolják?
warr_b
A kínai vakcináról amúgy: 12.000 oltottat vizsgálva az oltásügyi hatóság, labor mérései alapján 50%-os a cucc... hát az aztán rohadt jó...
Chargers LT
Nem tudom mi a Pfizer kapacitasa, de ha igy haladunk akkor azzal nem lesz atoltottsag, ha igy van akkor valaszthatunk az kozott, hogy vagy minden masodik oltott immunis lesz vagy nagyjabol senki.
(Mondom ezt ugy, hogy nem tudom miert van ilyen keves vakcinank, ha csak siman nem szerez be belole a kormany akkor nem szoltam)
rokaur
Chargers LT
rokaur
peterk2005
rokaur
csebi
De a 80 (vagy 50) százalék is jobb, mint a nulla.
És ha most nyárig egy 80 százalékossal át lehetne oltani a teljes társadalmat, az nem zárja ki, hogy ősszel, vagy jövőre ne lehetne újra, egy hatékonyabbal.
Szerintem ez lesz egyébként is a menete.
21-ben mindenki kap amit tud, 22-ben valami tutit, es pár év múlva lesznek (lehet fizetősben) szupervakcinák (mondjuk 100 euroért), amik egyszerre védenek influenza, covid, meg még ki tudja mi ellen.
Megnyilt a piaca az oltásoknak igencsak most, hogy látják mekkora gazdasági pusztítást tud csinálni még egy 1-2 százalékos halálozási mutatóval rendelkező vírus is.
Sobri Jóska
A 100 euró picit soknak tűnik főleg, hogy most asszem 15-18 EUR körül állapodtak meg a gyártókkal.
csebi
davemayer
nagylaza
Ha az itteni védekezésre vagy kiváncsi a látszat- és félmegoldásokkal már itt is a töke ki van mindenkinek de itt nincs lázadás egyelőre. Az eddig tartó intézkedéseket meghosszabbították 3 héttel, de senki sem érti hogy minek vagy hogy mi lesz 3 hét múlva amitől más lesz.
Röhöghettek Sobrin de pontosan az van amit ő is ír/írt, nincs megoldásuk, csak vaktában nyomják. Miből gondolják hogy attól nem leszek beteg hogy nem engednek el fodrászhoz de közben hagyják hogy több száz emberrel legyek együtt naponta? Ok, az össz tevékenységünk kb 5%-át szigorúan maszkban tesszük + van egy karszallagunk amire rá van írva a 1.5m-es távolságtartás, az megvéd mindentől.
Nagyon álszent dolgok ezek és vajmi köze nincs az igazi védekezésekhez.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
2020 a koronáról szólt, 2021 a korona & vakcina háborúról fog szólni.Nehezen tudnál olyan negatív forgatókönyvekkel (ha úgy tetszik, disztópiákkal) előjönni, amelyek ne valósulhatnának meg. Az irrealitás a realitás.
Tavaly még "csak" egy ismeretlen ellenséggel kellett megküzdeni, idén már most kiderült, hogy egy alakváltóval.
A kivédése érdekében már nem személyek, hanem államok cseszik át egymást, annak ellenére (vagy tán pont azért) mert egyénileg is rogyadoznak.
Nem vagyok optimista...
clbass
több mint 5 éve
2020 a koronáról szólt, 2021 a korona & vakcina háborúról fog szólni.Tavaly még "csak" egy ismeretlen ellenséggel kellett megküzdeni, idén már most kiderült, hogy egy alakváltóval.
A kivédése érdekében már nem személyek, hanem államok cseszik át egymást, annak ellenére (vagy tán pont azért) mert egyénileg is rogyadoznak.
Nem vagyok optimista...
több mint 5 éve
Oszt' mi van Hollandiában? A magyar publikumot bizonyára érdekelné, milyen apróságok miatt mond le a kormány.Aki nem hisz benne ne oltassa be magát de ha beteg lesz fizesse meg az árát, ez ellen nem lázadhatnak, ez így fair.igen ebben van ráció, amit írsz. csak ne felejtsd el, hogy már így is annyi vakcina ellenes van, hogy a fenti menet csak újabb táptalajokat adna, hogy ez átverés meg minden.Én személyesen 100 százalékost akarnék.igen, tény, nem azt a kínait vennénk, hanem azt, ami szűk 80%-ban hatékony.De kinai meg van holnapra egymillio, most aki a gazdasagot nezi annak ez fontosabb. Teszem azt hozza a kinai se 50%, vagyios ide nem az jonne.Fel fog futni, és nem évek, hanem hónapok kérdése. Pár hete van még csak engedélyezve, és félmilliárd adagot kell beadni csak az EU-ban. Ez azért igen komoly gyártási és logisztikai feladat, nem megy egyik napról a másikra. A Pfizer valószínűleg nem lesz elég, de van még a Moderna is, és jön még 1-2 "hagyományos" vakcina is nemsokára. Nem a kínaira gondolok. Együtt már úgy néz ki, hogy nyár elejére reális lehet egy elfogadható szintű átoltás az egész EU-ban.Azt tudom, kapacitas alatt arra gondoltam, hogy mennyit tudnak szallitani nekunk mert ha nem ferunk hozza havi 100 000 darabnal tobbhoz akkor orulok a 96%-os hatekonysaganak de sokra nem megyunk vele.A Pfizer "kapacitása", de inkább hatékonysága 96%... az mégse a kínai 50%Javitsatok ki ha tevedek, de az influenza vakcina is ilyen hatekonysaggal bir.telex.hu/belfold/2021/01/15/orban-viktor-kossuth-radio-nyilatkozat-operativ-torzs-koronavirus-vakcinaPótolni? Sehonnan..., minek azt? Nekik van zsebben már, az embereknek meg minek. Mármint nem kell az államkasszába lóvé, mert ránk úgyse költik el.
Amúgy ez a teljes szja mentesség 25 év alatt elég... hát nem is tudom, milyen ötlet. Osztán a kiesett bevételt meg majd honnan pótolják?
warr_b
A kínai vakcináról amúgy: 12.000 oltottat vizsgálva az oltásügyi hatóság, labor mérései alapján 50%-os a cucc... hát az aztán rohadt jó...
Chargers LT
Nem tudom mi a Pfizer kapacitasa, de ha igy haladunk akkor azzal nem lesz atoltottsag, ha igy van akkor valaszthatunk az kozott, hogy vagy minden masodik oltott immunis lesz vagy nagyjabol senki.
(Mondom ezt ugy, hogy nem tudom miert van ilyen keves vakcinank, ha csak siman nem szerez be belole a kormany akkor nem szoltam)
rokaur
Chargers LT
rokaur
peterk2005
rokaur
csebi
És ha most nyárig egy 80 százalékossal át lehetne oltani a teljes társadalmat, az nem zárja ki, hogy ősszel, vagy jövőre ne lehetne újra, egy hatékonyabbal.
21-ben mindenki kap amit tud, 22-ben valami tutit, es pár év múlva lesznek (lehet fizetősben) szupervakcinák (mondjuk 100 euroért), amik egyszerre védenek influenza, covid, meg még ki tudja mi ellen.
Megnyilt a piaca az oltásoknak igencsak most, hogy látják mekkora gazdasági pusztítást tud csinálni még egy 1-2 százalékos halálozási mutatóval rendelkező vírus is.
Sobri Jóska
A 100 euró picit soknak tűnik főleg, hogy most asszem 15-18 EUR körül állapodtak meg a gyártókkal.
csebi
davemayer
több mint 5 éve
Nem értek hozzá, szeretném megkérdezni: annak van-e veszélye, hogy néhány másodpercre Bears-drukker leszek? Nem szívesen kockáztatnék.
több mint 5 éve
index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/" A szabadság reményében Virgil aláveti magát a vakcinakísérletnek.
Akkor ez eldőlt, be nem adatom! 😀
warr_b
A kísérlet sikerül.
Leszámítva egy aprócska mellékhatást: Virgil, néhány órára rabbivá válik."
www.youtube.com/watch?v=7-XTTRo8DVU
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem volt nagyon semmi, amit mondtak is előtte. Utána pár óráig nem volt semmi, majd 4-5 óra múlva izomfájdalom abban a karban ahová adták, az egész nap fájt utána picit, de másnapra elmúlt. Ennyi igazából, azóta nincs semmi eddig szerencsére. Februárban megyek majd második körre...és mi a vélemény, észrevétel róla?Itt megkapta már valaki?Most hétfőn én is megkaptam
steelwolf
kapitnono
steelwolf

több mint 5 éve
index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/Most azért, mert ő így akar kimászni egy helyi Szájer ügyből én még nem veszem készpénznek.
warr_b

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
de pont ez a lényeg hogy ha az oltás oldja meg akkor nem számítanak a nézeteid eldönti helyetted 😀Alapvetően nem kedvelem a mainstream-et, de ebben a kérdésben meglehetősen konzervatív nézeteket vallok 😀index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/figyelj, 2021 állítólag a kisebbségeknek most jobb 😀
warr_b
Negritis
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Alapvetően nem kedvelem a mainstream-et, de ebben a kérdésben meglehetősen konzervatív nézeteket vallok 😀index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/figyelj, 2021 állítólag a kisebbségeknek most jobb 😀
warr_b
Negritis

több mint 5 éve
index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/figyelj, 2021 állítólag a kisebbségeknek most jobb 😀
warr_b
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
..és mi a vélemény, észrevétel róla?Itt megkapta már valaki?Most hétfőn én is megkaptam
steelwolf
kapitnono
több mint 5 éve
index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/Akkor ez eldőlt, be nem adatom! 😀

több mint 5 éve
Hm, a nemzetközi helyzet fokozódik 😊444.hu/2021/01/15/kinaban-egyelore-csak-59-eves-korig-adjak-azt-a-vakcinat-amivel-orban-a-60-feletti-kronikus-magyar-betegeket-oltatna-beindex.hu/kulfold/2021/01/15/lemondott_a_kinai_vakcinagyarto_ket_vezetoje/
Jól hangzik...
ender1112
YoungZeeZee
több mint 5 éve
Olcsóbb lenne, mint egy sima koponya CT vagy porckorong MRI. 😊én megvenném, nem azt írtam, hogy nem, csak kicsit soknak tűnt.A hülyék utólagos feltételezett meglátásait nem hiszem, hogy figyelembe kéne venni egy helyes döntés meghozatalakor.Én személyesen 100 százalékost akarnék.igen ebben van ráció, amit írsz. csak ne felejtsd el, hogy már így is annyi vakcina ellenes van, hogy a fenti menet csak újabb táptalajokat adna, hogy ez átverés meg minden.
Sobri Jóska
csebi
Illetve aki annyira agyhalott, hogy vakcinaellenes, azt úgyse lehet meggyőzni, így velük, mint az egyenlet elemeivel számolni is felesleges.
A 100 eurót egy feltételezett kombinált szupervakcina koktélra "becsültem", amit mondjuk minden ősszel megvesz az ember, és nyugta van egy évig. Lehet 200 vagy 300 is, te nem vennéd meg, hogy nyugiban élhess, melózhass?
Lesz piaca, hidd el.
Sobri Jóska
csebi
De persze van akinek a 10 euro is sok, van akinek az 1000 is kevés.
több mint 5 éve
Aki nem hisz benne ne oltassa be magát de ha beteg lesz fizesse meg az árát, ez ellen nem lázadhatnak, ez így fair.igen ebben van ráció, amit írsz. csak ne felejtsd el, hogy már így is annyi vakcina ellenes van, hogy a fenti menet csak újabb táptalajokat adna, hogy ez átverés meg minden.Én személyesen 100 százalékost akarnék.igen, tény, nem azt a kínait vennénk, hanem azt, ami szűk 80%-ban hatékony.De kinai meg van holnapra egymillio, most aki a gazdasagot nezi annak ez fontosabb. Teszem azt hozza a kinai se 50%, vagyios ide nem az jonne.Fel fog futni, és nem évek, hanem hónapok kérdése. Pár hete van még csak engedélyezve, és félmilliárd adagot kell beadni csak az EU-ban. Ez azért igen komoly gyártási és logisztikai feladat, nem megy egyik napról a másikra. A Pfizer valószínűleg nem lesz elég, de van még a Moderna is, és jön még 1-2 "hagyományos" vakcina is nemsokára. Nem a kínaira gondolok. Együtt már úgy néz ki, hogy nyár elejére reális lehet egy elfogadható szintű átoltás az egész EU-ban.Azt tudom, kapacitas alatt arra gondoltam, hogy mennyit tudnak szallitani nekunk mert ha nem ferunk hozza havi 100 000 darabnal tobbhoz akkor orulok a 96%-os hatekonysaganak de sokra nem megyunk vele.A Pfizer "kapacitása", de inkább hatékonysága 96%... az mégse a kínai 50%Javitsatok ki ha tevedek, de az influenza vakcina is ilyen hatekonysaggal bir.telex.hu/belfold/2021/01/15/orban-viktor-kossuth-radio-nyilatkozat-operativ-torzs-koronavirus-vakcinaPótolni? Sehonnan..., minek azt? Nekik van zsebben már, az embereknek meg minek. Mármint nem kell az államkasszába lóvé, mert ránk úgyse költik el.
warr_b
Chargers LT
rokaur
Chargers LT
rokaur
peterk2005
rokaur
csebi
Sobri Jóska
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal