Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=XCsiVRmIxNw
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
„Ez durva, igazi sokk” – nálunk titkolják, máshol bemutatják a koronavírus elleni kórházi küzdelmet24.hu/kulfold/2020/11/25/intenziv-osztaly-koronavirus-egeszsegugy-nemzetkozi-korkep/
(Elsősorban annak a T. Fórumtársnak ajánlom, aki a mo-i kórházi képeket hiányolta.)
több mint 5 éve
Vásárhelyen az egyik suli teljesen átállt online oktatásra, a lányomék sulijában egyre több osztály van karanténban.Nem gondolnám, hogy most ne lenne jó ötlet 2 hétre bezárni az iskolákat.
több mint 5 éve
A KORONAVÍRUS LEGFIATALABB ÁLDOZATA TEGNAP EGY 21 ÉVES NŐ VOLT, ALAPBETEGSÉGEI KÖZÖTT PERFORÁLT VAKBÉLGYULLADÁST ÉS HASHÁRTYAGYULLADÁST JELÖLTEK MEG.Én azt gondoltam, hogy alapbetegségnek a krónikus betegségek számítanak.
több mint 5 éve
felkerült a 44. heti halálozási stat is ksh-ra, még mindig csak október végi, de szignifikáns a különbség a korábbi évekhez képestHogy alakulnak az idei számok az előző évekhez képest:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
r.baggio
40.hét
Év Elhunytak Változás
2015 2192 115%
2016 2447 103%
2017 2428 104%
2018 2498 101%
2019 2442 104%
2020 2529
41.hét
Év Elhunytak Változás
2015 2332 108%
2016 2538 99%
2017 2496 101%
2018 2512 100%
2019 2382 106%
2020 2516
42.hét
Év Elhunytak Változás
2015 2463 109%
2016 2493 108%
2017 2357 114%
2018 2432 110%
2019 2394 112%
2020 2686
43.hét
Év Elhunytak Változás
2015 2437 118%
2016 2527 114%
2017 2338 123%
2018 2409 119%
2019 2355 122%
2020 2871
44.hét
Év Elhunytak Változás
2015 2418 125%
2016 2458 123%
2017 2397 126%
2018 2361 128%
2019 2297 132%
2020 3027
Igazából (sajnos) semmi meglepő.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
felkerült a 44. heti halálozási stat is ksh-ra, még mindig csak október végi, de szignifikáns a különbség a korábbi évekhez képestwww.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Hozzátette azért, hogy nem értük el a járvány tetőzését még + hétfőn h sokan vannak kórházban és lélegeztetőgépen. Stagnáló számok miatt gondolom még 1-2 hétig maradnak a jelenlegi intézkedések, aztán lazítás ünnepekre.Tegnapig úgy gondoltam igen, de a tegnapi Cili nyilatkozat (javult a helyzet, lassult a terjedés, már nem exponenciálisan nő) + a francia/német lazítások után szerintem ha be is jelentenek valamit, az max a lazítás lesz...(vagy az h idézem "Győztünk!").Egy adós perben szükségem lett volna arra, hogy milyen közvetlen repülőjáratok vannak Dél-Amerikából, nyilván 20 perc Skyscanner bámulás után jöttem rá, hogy mekkora kretén vagyok 😀ezt nem teljesen értem, közvetlen latin-amerikai járat szerintem soha nem volt
Csak, hogy mennyire extrémisztáni a helyzet.
Gyurma Pappa
vagy extémisztáni helyzet alatt magadat érted? 😊
más: és akkor ma jönnek az újabb szigorítások osztrák mintára?
r.baggio
Borbinho
több mint 5 éve
A járványt megállítani nem lehet...index.hu/belfold/2020/11/25/koronavirus_adatok_belfold_jarvany/
több mint 5 éve
Tegnapig úgy gondoltam igen, de a tegnapi Cili nyilatkozat (javult a helyzet, lassult a terjedés, már nem exponenciálisan nő) + a francia/német lazítások után szerintem ha be is jelentenek valamit, az max a lazítás lesz...(vagy az h idézem "Győztünk!").Egy adós perben szükségem lett volna arra, hogy milyen közvetlen repülőjáratok vannak Dél-Amerikából, nyilván 20 perc Skyscanner bámulás után jöttem rá, hogy mekkora kretén vagyok 😀ezt nem teljesen értem, közvetlen latin-amerikai járat szerintem soha nem volt
Gyurma Pappa
r.baggio
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/11/24/szombathely_markusovszky_korhaz_aldatlan_allapotok_halottak_egymas_hegyen-hatan_a_hullahazban/ha beismernék hogy nem minden tökéletes az bizonyítaná hogy a felépített rendszerük nem tökéletes
Én nem értem mire jó az állandó hazudozás és kábítás arról, hogy minden oké, amikor szó szerint hullahegyet építenek a fagyasztóba....
"Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat"
FLZOLI
nem akarják lerombolni azt a nimbuszt hogy ők és csakis ők a tökéletes megoldás mindenre (IS)
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Egy másik Harvey Hollywoodban viszont se engedélyt se bocsánatot nem kér, csak nyomja ezerrel...ahogy Harvey Specter mondaná: mindig jobb utólag bocsánatot kérni, mint előre engedélyt."bármilyen újabb összeszólalkozás"kettős mérce.A topicot átmenetileg lezárom, szavazzatok112 voks után a szavazás lezárult, a köz ítéletet mondott:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJK6z7hXpcrXC9Yeim6rmo_bODoHGdbKHONpmC0Q8Cee12XA/viewform
r.baggio
A két betyár semmi szabályelleneset nem vétett, erre van a NÉMÍTÁS
50
Vezessük be újra a diszlájk-rendszert (bizonyos számnál komment automatikus törlése)
32
Sobriék kimerítették a lázítás fogalmát, ideje a bannak!
30
tehát komolyabb retorzió nincs, viszont nem lehet elvitatni azt sem, hogy több felhasználó változtatna a status quo-n, mint aki megelégedik a jelenlegi helyzettel, így bármilyen újabb összeszólalkozás után Sobri összes ide írt kommentje automatikusan törlődik majd, legyen ez a figyelmeztetés
innentől ez a téma off, vissza a koronavírussal kapcsolatos dolgokra
r.baggio
Amadeus
Ez kissé tág kategória. A vita is összeszólalkozásnak számít? Azzal az elméleti lehetőséggel is érdemes kalkulálni, hogy "összeszólalkozás" esetén nem csupán az egyik, hanem a másik félnek, jelesül Sobrinak is lehet igaza, akár csak részben (az igazság mibenlétének taglalásától most tekintsünk el).
Az általam tegnap megismert fórumszabályzat alapján többféle szankció létezik. Javaslom (úgy általában is) a fokozatosság elvének alkalmazását.
Ami a konkrét ügyet illeti, enyhítő körülmény, hogy Sobri végül - szerintem nagyon helyesen - bocsánatot kért Dokitól.
nagylaza
csebi
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/11/24/szombathely_markusovszky_korhaz_aldatlan_allapotok_halottak_egymas_hegyen-hatan_a_hullahazban/Én nem értem mire jó az állandó hazudozás és kábítás arról, hogy minden oké, amikor szó szerint hullahegyet építenek a fagyasztóba....
"Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat"
több mint 5 éve
A 33. helyre jöttünk fel az 1 millió főre vetített halálozási számokban...De mondjuk 4 olyan ország előttünk van, mint Luxemburg, Sint Maarten, San Marino és Andorra. Ezeket ha kiveszem, mint kvázi törpe és miniállamokat, akkor bent vagyunk a top 30-ban. :/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
ahogy Harvey Specter mondaná: mindig jobb utólag bocsánatot kérni, mint előre engedélyt."bármilyen újabb összeszólalkozás"kettős mérce.A topicot átmenetileg lezárom, szavazzatok112 voks után a szavazás lezárult, a köz ítéletet mondott:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJK6z7hXpcrXC9Yeim6rmo_bODoHGdbKHONpmC0Q8Cee12XA/viewform
r.baggio
50
Vezessük be újra a diszlájk-rendszert (bizonyos számnál komment automatikus törlése)
32
30
tehát komolyabb retorzió nincs, viszont nem lehet elvitatni azt sem, hogy több felhasználó változtatna a status quo-n, mint aki megelégedik a jelenlegi helyzettel, így bármilyen újabb összeszólalkozás után Sobri összes ide írt kommentje automatikusan törlődik majd, legyen ez a figyelmeztetés
r.baggio
Amadeus
Ez kissé tág kategória. A vita is összeszólalkozásnak számít? Azzal az elméleti lehetőséggel is érdemes kalkulálni, hogy "összeszólalkozás" esetén nem csupán az egyik, hanem a másik félnek, jelesül Sobrinak is lehet igaza, akár csak részben (az igazság mibenlétének taglalásától most tekintsünk el).
Az általam tegnap megismert fórumszabályzat alapján többféle szankció létezik. Javaslom (úgy általában is) a fokozatosság elvének alkalmazását.
Ami a konkrét ügyet illeti, enyhítő körülmény, hogy Sobri végül - szerintem nagyon helyesen - bocsánatot kért Dokitól.
nagylaza
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Mondjuk Doki azóta nem volt fent a fórumon, így a bocsánatkérést sem láthatta."bármilyen újabb összeszólalkozás"kettős mérce.A topicot átmenetileg lezárom, szavazzatok112 voks után a szavazás lezárult, a köz ítéletet mondott:
r.baggio
50
32
30
r.baggio
Amadeus
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
"bármilyen újabb összeszólalkozás"kettős mérce.A topicot átmenetileg lezárom, szavazzatok112 voks után a szavazás lezárult, a köz ítéletet mondott:
r.baggio
50
32
30
r.baggio
Amadeus
több mint 5 éve
Ugyanez, nekem mondjuk a teszt is megerősítette.Egy kis tanácsadás kéne azoktól akik már átmentek rajta... Tüneteim:Én nagy összegben mernék fogadni rá, hogy ez korona. Nekem is ugyanezek a tüneteim voltak (köhögést leszámítva), de nekem mindegyik csak enyhén szerencsémre. Nyilván nem kizárt, hogy influenza, de sokkal nagyobb az esély a covidra.
-- hőemelkedés (ritkán lázasodok be, ha odáig megy a dolog az általában bajt jelent)
-- ízületi fájdalom (derék főleg, de elég rozsdásnak érzem magam all-over)
-- fejszétrobbanós köhögés (slejm adott, de inkább száraz köhögés)
-- fejfájás (lehet a köhögés következménye)
-- hidegrázás (plusz a velejáró izzadás minek köszönhetően szerintem naponta kell ágyneműt mosnom, de ez legalább a védekezés jele)
-- általános gyengeség, néha enyhe szédülés
Amit nem írtam le az nincs jelen. Ti kihordásotokkal összevetve mit tippeltek: influenza vagy korona?
gyeek
Szesze
több mint 5 éve
Azt értem, hogy nagyon komolyan kerestem a repülőjáratokat, és sokáig nem esett le, hogy miért nem találok semmit.Egy adós perben szükségem lett volna arra, hogy milyen közvetlen repülőjáratok vannak Dél-Amerikából, nyilván 20 perc Skyscanner bámulás után jöttem rá, hogy mekkora kretén vagyok 😀ezt nem teljesen értem, közvetlen latin-amerikai járat szerintem soha nem volt
Gyurma Pappa
r.baggio
Sejtettem hogy nincs közvetlen járat, épp azt akartam bizonyítani 😀

több mint 5 éve
index.hu/techtud/egeszseg/2020/11/25/feregirtoval_a_koronavirus_ellen/Hónapokkal ezelőtt linkeltem vele egy interjút. Fácsén nyomja ezerrel.
Simán ki lehetne szórni a patikákba normális nem veszélyes dózisú méretben
FLZOLI
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
index.hu/techtud/egeszseg/2020/11/25/feregirtoval_a_koronavirus_ellen/Simán ki lehetne szórni a patikákba normális nem veszélyes dózisú méretben
több mint 5 éve
Egy adós perben szükségem lett volna arra, hogy milyen közvetlen repülőjáratok vannak Dél-Amerikából, nyilván 20 perc Skyscanner bámulás után jöttem rá, hogy mekkora kretén vagyok 😀ezt nem teljesen értem, közvetlen latin-amerikai járat szerintem soha nem volt
Gyurma Pappa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Mondjuk az én orvosom meg például végletesen antibiotikum ellenes..Ezért mondtam, hogy az orvosom véleménye 😊Szerintem korona. De egyébként mindegy, a kezelés kb. ugyanaz. Szólj a háziorvosnak, nekem szerintem a trend megfordításban sokat segített az antibiotikum, ami ugyan a vírusra hatástalan, de a felülfertőződést megfogja, és az a nagyobb veszély.Szerintem ezekre a tünetekre még nem fog antibiotikumot kapni, de mondjuk orvosa válogatja ezt is.
Nyilván csak az orvosom véleményét visszhangzom, lehet hogy a tiéd mást fog mondani, én nem vagyok szakértő.
Gyurma Pappa
Szesze
Én ugyanezekre a tünetekre kaptam gyógyszert.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Ezért mondtam, hogy az orvosom véleménye 😊Szerintem korona. De egyébként mindegy, a kezelés kb. ugyanaz. Szólj a háziorvosnak, nekem szerintem a trend megfordításban sokat segített az antibiotikum, ami ugyan a vírusra hatástalan, de a felülfertőződést megfogja, és az a nagyobb veszély.Szerintem ezekre a tünetekre még nem fog antibiotikumot kapni, de mondjuk orvosa válogatja ezt is.
Nyilván csak az orvosom véleményét visszhangzom, lehet hogy a tiéd mást fog mondani, én nem vagyok szakértő.
Gyurma Pappa
Szesze
Én ugyanezekre a tünetekre kaptam gyógyszert.

több mint 5 éve
Szerintem korona. De egyébként mindegy, a kezelés kb. ugyanaz. Szólj a háziorvosnak, nekem szerintem a trend megfordításban sokat segített az antibiotikum, ami ugyan a vírusra hatástalan, de a felülfertőződést megfogja, és az a nagyobb veszély.Szerintem ezekre a tünetekre még nem fog antibiotikumot kapni, de mondjuk orvosa válogatja ezt is.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Egy adós perben szükségem lett volna arra, hogy milyen közvetlen repülőjáratok vannak Dél-Amerikából, nyilván 20 perc Skyscanner bámulás után jöttem rá, hogy mekkora kretén vagyok 😀Csak, hogy mennyire extrémisztáni a helyzet.
Egyébként jelentem, ma már köhögés nélkül ébredtem. Napra pontosan két hét volt.
Amit nem írtam le az nincs jelen. Ti kihordásotokkal összevetve mit tippeltek: influenza vagy korona?Szerintem korona. De egyébként mindegy, a kezelés kb. ugyanaz. Szólj a háziorvosnak, nekem szerintem a trend megfordításban sokat segített az antibiotikum, ami ugyan a vírusra hatástalan, de a felülfertőződést megfogja, és az a nagyobb veszély.
gyeek