Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
 444.hu/2020/11/25/vegre-elkezdtek-vizsgalni-melyik-jarvanyugyi-intezkedesnek-mennyi-ertelme-van

Kutatásuk során 9 országban vagy tartományban bevezetett 6068 járványügyi intézkedés értelmét mérték statisztikai analizissel és mesterségesintelligencia-eszközökkel, melyek eredményét aztán további 226 ország és terület 42 151 különböző intézkedésével összevetve hitelesítették.

Vizsgálataik alapján a leghatásosabb módszerek

a kisebb csoportosulások tilalma;
az oktatási intézmények bezárása;
a határforgalom korlátozása;
a személyi védőfelszerelések hozzáférhetőségének növelése;
a személyi mozgás korlátozása;
az országos kijárási tilalom;
a tömegrendezvények tilalma;

A legkevésbé hatékony intézkedések

a tömegközlekedés korlátozása;
az utazási figyelmeztetések;
a rendőri és katonai beavatkozás;
az orvosi eszközök beszerzése;
a tesztelési kapacitás növelése, kontaktkutatás.

Mondjuk ha nulla teszt van, akkor nulla ismert eset, szóval ez huncut dolog, de az én konklúzióm az, hogy hiába 42ezer különböző intézkedés vizsgálata, csak az jön ki, amit a józan ész diktál, hogy maradjon mindenki a faszba otthon, ne bóklásszon feleslegesen, vigyázzon magára, legyen óvatos, a határokat meg zárják le.
Na ez Európában nem így történt.

több mint 5 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 341 — Sworn to the Dark
na megvolt a gyorsteszt. úgy 3-4 másodperc volt, csípte az orromat, de nem vészes. viszont az egyik kollégámmal 5 percig szarakodtak, mire sikerült levenni a mintát, jól megkínozták szerencsétlent. de legalább negatív. 😊

chemicals keep me under control

több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 752 — No 1 duplaszánkó fan
felkerült a 44. heti halálozási stat is ksh-ra, még mindig csak október végi, de szignifikáns a különbség a korábbi évekhez képest

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
r.baggio
Ezért nem jók ezek a számadatok semmire, mert a 2019-es év 1-7. hetében meg egyszer sem ment 3000 alá, míg idén pedig ugyanabban az időszakban nem érte el a 2800-at. Éves szinten érdemes majd összehasonlítani, illetve azt is, hogy volt-e komolyabb influenza járvány az adott évben és mikor tombolt leginkább, mert a korábbi években az egy meghatározó tényező volt sajnos.
csi77
Amúgy a 44. hétig a 2019-es év vezet
csi77
(én csak 60+ korra néztem statisztikát)

Belenéztem picit (értsd 5-10 perc erejéig), igazából '17 még durvább volt mint 19, de mindkét évben az év első 6-8 hete volt nagyon durva - valószínűleg ahogy mondtad, akkor volt erősebb influenzajárvány...

Viszont ettől függetlenül az tény, hogy az elmúlt 5 évben (2015-19), 41-48. hetek adatai (ez 40 db számadat)
range: 1967 - 2240
average: 2099

W42/43/44 meg 2379,2531,2698

Nyilván lehet normalizálni meg módosítgatni itt-ott, és sok következtetéstt nem vonnék le belőle, csak annyit hogy ez valóban szignifikáns stiatisztikai különbség.
De kb mindenki ezt mondta volna / erre tippelt volna, hogy nyilván lesz mérhető hatása... szóval sajnos nem túl meglepő.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Elképzelhetetlennek tartom, hogy további szigorítások legyenek. Szögezzük le, hogy a legutóbbi szigorítások azért már hatásosak lehetnek, azok már érdemben is érnek valamit.

Azt viszont kezeljük axiómaként, hogy az államnak nincs pénze. Innentől kezdve bevállalni azt, hogy a kereskedések elesnek a karácsony előtti bevételektől kizárt. egyfelől őket kárpótolni kellene (nincs pénz), másfelől jelentős adóhiány keletkezne.

Ebből pedig az következik, hogy az általános iskolák, óvodák mennek, mert kell a munkaerő.

Tehát összefoglalva: maradnia "kell" a boltoknak, általános iskoláknak, óvodáknak. Innentől kezdve pedig nincs már mozgástere, az ezeken felüli szigorítások nem valós szigorítások, csak szavazatnyerészkedések.
Szokol
Ok, viszont ha van egy kis eszük január-februárra meghozzák a legszigorúbb intezkedéseket, a gazdaságnak ez az időszak amúgy is uborkaszezon, legalább 1 hónapos lezárást én mindenképp előírnék, úgy hogy nincs suli, és munka sem csak annak aki élelmiszeriparban vagy eü-ben van + ami HO-ról megy. Ezzel normalizalni lehetne a helyzetet márciusra és akkor tavasszal ha meglesz a vakcina akkor májusra már nagyjából letisztulna a helyzet.

Az a baj hogy mire ezeknek a mostani szigorításoknak igazán elkezdene eredménye lenni addigra újra nyitni kell karácsony miatt.
davemayer
Igen, ugyanezt gondolom, de sajnos ebből szerintem nem lesz semmi. Pedig valószínűleg minimalizálná a fertőzési esélyeket.

Ez sok pénzbe kerülne az államnak, emiatt nem lesz........
csi77
Meg mindig a legkevesebbe kb mintha az ev bármely más részén tennék.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
legalább 1 hónapos lezárást én mindenképp előírnék, úgy hogy nincs suli, és munka sem csak annak aki élelmiszeriparban vagy eü-ben van + ami HO-ról megy.
davemayer
Egy gépgyártó vállalatnál, ahol a dolgozók 80%-a fizikai munkás (a munka jellegénél fogva nem igazán lehetséges a home office), és hát egy jelentős részüknek max. 2-3 hónapos tartaléka van, hazaküldenéd őket?
Kampman
Igen, de én segiteném is őket.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan
legalább 1 hónapos lezárást én mindenképp előírnék, úgy hogy nincs suli, és munka sem csak annak aki élelmiszeriparban vagy eü-ben van + ami HO-ról megy.
davemayer
Egy gépgyártó vállalatnál, ahol a dolgozók 80%-a fizikai munkás (a munka jellegénél fogva nem igazán lehetséges a home office), és hát egy jelentős részüknek max. 2-3 hónapos tartaléka van, hazaküldenéd őket?
Kampman
A normális reakció a nyilván nem. Aztán megint más kérdés, hogy ezek közül a melósok közül hányan maszk-ellenesek, Gődény vagy Horányi Ági fanok, vagy egyéb kuruzslás, kártékony PR stunt hívői. A nyers plebejus hülyeség és felelőtlenség még mindig veszélyesebb mint maga a vírus, emiatt kellenek drasztikus beavatkozások.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
Elképzelhetetlennek tartom, hogy további szigorítások legyenek. Szögezzük le, hogy a legutóbbi szigorítások azért már hatásosak lehetnek, azok már érdemben is érnek valamit.

Azt viszont kezeljük axiómaként, hogy az államnak nincs pénze. Innentől kezdve bevállalni azt, hogy a kereskedések elesnek a karácsony előtti bevételektől kizárt. egyfelől őket kárpótolni kellene (nincs pénz), másfelől jelentős adóhiány keletkezne.

Ebből pedig az következik, hogy az általános iskolák, óvodák mennek, mert kell a munkaerő.

Tehát összefoglalva: maradnia "kell" a boltoknak, általános iskoláknak, óvodáknak. Innentől kezdve pedig nincs már mozgástere, az ezeken felüli szigorítások nem valós szigorítások, csak szavazatnyerészkedések.
Szokol
Ok, viszont ha van egy kis eszük január-februárra meghozzák a legszigorúbb intezkedéseket, a gazdaságnak ez az időszak amúgy is uborkaszezon, legalább 1 hónapos lezárást én mindenképp előírnék, úgy hogy nincs suli, és munka sem csak annak aki élelmiszeriparban vagy eü-ben van + ami HO-ról megy. Ezzel normalizalni lehetne a helyzetet márciusra és akkor tavasszal ha meglesz a vakcina akkor májusra már nagyjából letisztulna a helyzet.

Az a baj hogy mire ezeknek a mostani szigorításoknak igazán elkezdene eredménye lenni addigra újra nyitni kell karácsony miatt.
davemayer
Igen, ugyanezt gondolom, de sajnos ebből szerintem nem lesz semmi. Pedig valószínűleg minimalizálná a fertőzési esélyeket.

Ez sok pénzbe kerülne az államnak, emiatt nem lesz........

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 672
davemayer

több mint 5 éve

Szokol

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan

több mint 5 éve
 www.youtube.com/watch?v=XCsiVRmIxNw
Vrij6
Feleségem épp most tesztelik...
clbass
Apukamat is ma fogjak majd delutan valamikor...
Vrij6
Hiába gyorsteszt, nem tájékoztatják őket azonnal, személyesen az eredményről.
A délután folyamán az igazgató kap egy összesített listát...
Nem ezt vártam :/ ...azaz de
clbass
Pozitív eredmény esetén az értesítéstől számítva 10 nap kari.
gyeek
Az első tünettől számítva 10 nap
Gyurma Pappa
Ismerősöm is ezt hitte, de váratták a teszt eredménnyel 2-3 napig, aztán a vége az lett, hogy annak a megérkezésétől számították a 10 napot, biztos ami biztos.
gyeek
Ezért nem kell teszt.
10+3 nap aztán irány a meló ha tünetmentes vagy.
Bazzani
Tudok úgy is dolgozni, hogy akkor megyek be amikor már senki sincs ott, maszk, kesztű rajtam és mivel este 10 után történik ez, még az utcán se jön szembe velem senki. Erre a hétre ez lesz a program fixen. A tünetek már most enyhülnek, de meglátjuk mi lesz hétvégére.

Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 161
A KORONAVÍRUS LEGFIATALABB ÁLDOZATA TEGNAP EGY 21 ÉVES NŐ VOLT, ALAPBETEGSÉGEI KÖZÖTT PERFORÁLT VAKBÉLGYULLADÁST ÉS HASHÁRTYAGYULLADÁST JELÖLTEK MEG.

Én azt gondoltam, hogy alapbetegségnek a krónikus betegségek számítanak.
Bazzani
Az a két dolog önmagában halálos. De mivel ráhúzták a koronát, így nincs idő nyomozni a felelősséget illetően, a héten belül temetik szerencsétlent.
gyeek
azt mondjuk el tudom képzelni, hogy koronás volt, de erre még jött az appendicitis/peritonitis, és így már legyengült annyira a szervezete, hogy a korona elvigye
slowmotion
Volt egy gimnáziumi ismerősöm, őt 26 évesen vitte el sajnos a hashártyagyulladás + influenza felülfertőzés, úgy hogy vírusos tüdőgyulladást kapott...RIP
Willie Parker
azért mondom. nem biztos, hogy nyomozni kell a felelősök után, egyszerűen rossz pillanatban jött a vakbél/hashártya.
slowmotion
A legbiztosabb viszont az, ha koronát húznak rá, nemde?
gyeek
Szerintem itthon az a protokoll, hogy ha volt valaha pozitív tesztje és bármikor elhunyt, akkor COVID-halottként kezelik
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 261 — Bears & Illinois fan
felkerült a 44. heti halálozási stat is ksh-ra, még mindig csak október végi, de szignifikáns a különbség a korábbi évekhez képest

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
r.baggio
Ezért nem jók ezek a számadatok semmire, mert a 2019-es év 1-7. hetében meg egyszer sem ment 3000 alá, míg idén pedig ugyanabban az időszakban nem érte el a 2800-at. Éves szinten érdemes majd összehasonlítani, illetve azt is, hogy volt-e komolyabb influenza járvány az adott évben és mikor tombolt leginkább, mert a korábbi években az egy meghatározó tényező volt sajnos.
csi77
Amúgy a 44. hétig a 2019-es év vezet

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
A KORONAVÍRUS LEGFIATALABB ÁLDOZATA TEGNAP EGY 21 ÉVES NŐ VOLT, ALAPBETEGSÉGEI KÖZÖTT PERFORÁLT VAKBÉLGYULLADÁST ÉS HASHÁRTYAGYULLADÁST JELÖLTEK MEG.

Bazzani
Az a két dolog önmagában halálos. De mivel ráhúzták a koronát, így nincs idő nyomozni a felelősséget illetően, a héten belül temetik szerencsétlent.
gyeek
azt mondjuk el tudom képzelni, hogy koronás volt, de erre még jött az appendicitis/peritonitis, és így már legyengült annyira a szervezete, hogy a korona elvigye
slowmotion
Volt egy gimnáziumi ismerősöm, őt 26 évesen vitte el sajnos a hashártyagyulladás + influenza felülfertőzés, úgy hogy vírusos tüdőgyulladást kapott...RIP
Willie Parker
azért mondom. nem biztos, hogy nyomozni kell a felelősök után, egyszerűen rossz pillanatban jött a vakbél/hashártya.
slowmotion
A legbiztosabb viszont az, ha koronát húznak rá, nemde?

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Elméletileg holnap lesz csak bejelentés.
Az is csak a Cili infón.
Bazzani
Igen? hol írták meg?
Vrij6
A csütörtöki Kormányinfón tájékoztatják majd a lakosságot a mai kormányülés járványvédelemmel kapcsolatos döntéseiről – közölte Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a mai sajtótájékoztatón. Ezt követően röviden beszámolt az elrendelt járványvédelmi korlátozásokkal kapcsolatban az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseiről.

Index
Bazzani
Hmm, hát akkor szigorítások nem nagyon lesznek szvsz, mert ahhoz megint jönne Vityás videó, ahogy aláírja.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan

Bazzani
gyeek
slowmotion
Willie Parker
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 095 — Axel Foley
Vrij6
clbass
Vrij6
clbass
gyeek
Gyurma Pappa
Ismerősöm is ezt hitte, de váratták a teszt eredménnyel 2-3 napig, aztán a vége az lett, hogy annak a megérkezésétől számították a 10 napot, biztos ami biztos.
gyeek
Ezért nem kell teszt.
10+3 nap aztán irány a meló ha tünetmentes vagy.

több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Vrij6
clbass
Vrij6
clbass
gyeek
Bazi nagy tévedés!
Pozitivitás estén, fű alatt haza azonnal. Az osztálya, osztályai csak az igazgató/központ álltali elbírálás után lesznek értesítve, vagy nem.
Az érintett tanár/tanárnő dönthet, hogy táppénz, vagy vállalja az online edukációt. (Felelősség áthárítva)
Az online edukáció esetén a pedagógusnak kell meghatároznia, hogy miként kívánja megtartani az óráit távoktatásban. Az összeset! Online kivetítve a nemlétező projektorokon...
A távoktatott óra alatt helyettesítő/felügyelő tanárt kell biztosítania az iskolának.
De mivel ez a pedagógus egyéni döntése, a felelősség ismét áthárítva.
Ugyanez vonatkozik az idős/krónikus beteg pedagógusokra, akik a kommunikáció szerint felmentést/távoktatási lehetőséget kaptak. Megoldja a távoktatás módját, vagy mehet táppézre... (Felelősség áthárítva)
Kidolgozott protokoll végülis, bár nekem nyáron még lettek volna ötleteim 😕
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 161

Bazzani
gyeek
slowmotion
több mint 5 éve
Vrij6
clbass
Vrij6
clbass
gyeek
Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Kövér pedig azt mondta állítólag karácsonyig nem lesz újabb szigorítás. Tehát sulik is maradnak.. .
dande
Tuti nem mondta ki, hogy Karácsony.

több mint 5 éve
Az is csak a Cili infón.
Bazzani
Igen? hol írták meg?
Vrij6
A csütörtöki Kormányinfón tájékoztatják majd a lakosságot a mai kormányülés járványvédelemmel kapcsolatos döntéseiről – közölte Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a mai sajtótájékoztatón. Ezt követően röviden beszámolt az elrendelt járványvédelmi korlátozásokkal kapcsolatban az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseiről.

Index

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 309 — Így remélem megfelelek nektek.....
Kövér pedig azt mondta állítólag karácsonyig nem lesz újabb szigorítás. Tehát sulik is maradnak.. .
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Az is csak a Cili infón.
Bazzani
Akkor az érdemben max maszkviseléssel kapcsolatos változás lehet kb. Vagy Gulyás mester tolja kormányinfón.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Sajnos nálunk is megjelent a kis mocsok ...hétfőn szabin voltam , délután hívtak h a kolégám képes volt bemenni 38 fokos lázzal , és ramaty állapotban , ... 2 másik kolégámat aki sima kontakt vele nem veszik annak mert a cégnél kötelező a maszk így tehát nincsenek is kontaktok ...csak hát sajnos ezek távolról sem hordják a maszkot csak ott ahol esetleg a kamera lát , felhívtam ezt a két embert h legyenek jók kérjék magukat táppénzre ... válasz: nem mert jön a karácsony kell a pénz..
Felhívtam az osztályvezetőt ha így marad én fogom magam oda kérni , annyit sikerült elérni h külön helyiségbe kerültünk.. ..
nando89
A 100%-os táppénzzel ezeket lehetne kezelni, mert bár lennének visszaélők, de kevesebben summantanának, arról nem is beszélve, ha tünetmentes kontakt vagy, illetve a karanténba került kisiskolással kell otthon legyél, akkor miért is 60-70% a lóvéd?

Sajnos, több helyről hallom, hogy nem mennek el tesztelni emiatt, mert úgy hosszabb az otthon eltöltendő idő......
csi77
Sajnos Mo-n sokan visszaélnének a 100%-os táppénzzel😕
NB2
Amúgy én eddig csak két embertípussal találkoztam ilyen szempontból az eddigi munkahelyeimen:
-az egyik aki még soha életében egy napot se volt táppénzen (volt 50+os kollégám is ilyen), akkor se ha előző nap hajtottak rajta végre dupla bypass műtétet
-a másik aki akkor is kiíratja magát a háziorvossal (aki kb puszi-pajtása), ha reggel bal lábbal kelt fel 😀

nyáron én kurvára meglepődtem amikor tapasztaltam, h nem a teljes fizut fizetik, nem is leszek beteg (itthon) soha többet 😀

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."