Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Dolgozik a labor:888.hu/amerika-london-parizs/bezarnak-az-iskolak-es-a-bevasarlokozpontok-ausztriaban-4283410/

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
A cigizősöknek kemény azért az utcán😊 maszkban nem lehet, anélkül meg bünti!Jó, nem sajnálom őket...
több mint 5 éve
Jobbulást Gyurma Papa.Ehhez képest nekem enyhék a tüneteim.
Hőemelkedés, magas pulzus, kis köhögés.
4.napban vagyok azt mondják, hogy 5.-10.dől el hogy lesz e nagyobb baj.
több mint 5 éve
Na, megkezdtem hivatalosan a karanténomat, COVID gyanúval. Majd megyek valamikor teszteltetni, már amikor hívnak.jobbulást +1
Fáj a fejem, a torkom, a mellkasom és köhögök, levert vagyok, utálok mindenkit (ez mondjuk szerintem nem a betegségtől van elsősorban). Szagokat még érzem, bár a kollégám, aki kezdte az otthonmaradást, csak a 3 napon vesztette el a szaglását. Család itthon, a gyerekek sokkal jobban aggódnak, mint én, főleg ugye hogy tudják ahogy az igazgató bácsi még mindig gépen van (állítólag, nem tudunk pontosat). A házi orvos szerint hétfő-kedden hívnak tesztelni, meglátjuk, én jó állampolgárként biztosan nem megyek a következő két hétben sehova.
Az irodában már múlt hét óta nincs ügyfélfogadás, de a biztonság kedvéért rendeltem egy ózonos fertőtlenítést, meg nagytakarítást, ki tudja. Amúgy sem ártott már, a tavaszi nagy takarítás valahogy elmaradt...
Gyurma Pappa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
itt is volt sztem 😀Nem vagyok a Facen (olv: Fácse!), gondolom, ott jobban terjednek az ilyenek, mint maga a vírus! 😊😊"Tegnap jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére. Ma 07:00-kor kaptam meg az oltást, és szerettem volna tjudtára adni mjindenkinek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши"meg pár hónappal ezelőtt 😀
Lehet, a viccekbe kellett volna...
zemanla
Negritis
zemanla
több mint 5 éve
Na, megkezdtem hivatalosan a karanténomat, COVID gyanúval. Majd megyek valamikor teszteltetni, már amikor hívnak.Huh, jobbulást!
Fáj a fejem, a torkom, a mellkasom és köhögök, levert vagyok, utálok mindenkit (ez mondjuk szerintem nem a betegségtől van elsősorban). Szagokat még érzem, bár a kollégám, aki kezdte az otthonmaradást, csak a 3 napon vesztette el a szaglását. Család itthon, a gyerekek sokkal jobban aggódnak, mint én, főleg ugye hogy tudják ahogy az igazgató bácsi még mindig gépen van (állítólag, nem tudunk pontosat). A házi orvos szerint hétfő-kedden hívnak tesztelni, meglátjuk, én jó állampolgárként biztosan nem megyek a következő két hétben sehova.
Az irodában már múlt hét óta nincs ügyfélfogadás, de a biztonság kedvéért rendeltem egy ózonos fertőtlenítést, meg nagytakarítást, ki tudja. Amúgy sem ártott már, a tavaszi nagy takarítás valahogy elmaradt...
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Na, megkezdtem hivatalosan a karanténomat, COVID gyanúval. Majd megyek valamikor teszteltetni, már amikor hívnak.jobbulást, kitartást neked is!
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nem vagyok a Facen (olv: Fácse!), gondolom, ott jobban terjednek az ilyenek, mint maga a vírus! 😊😊"Tegnap jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére. Ma 07:00-kor kaptam meg az oltást, és szerettem volna tjudtára adni mjindenkinek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши"meg pár hónappal ezelőtt 😀
zemanla
Negritis

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Na, megkezdtem hivatalosan a karanténomat, COVID gyanúval. Majd megyek valamikor teszteltetni, már amikor hívnak.Basszus!
Gyurma Pappa
Kitartás!

több mint 5 éve
Na, megkezdtem hivatalosan a karanténomat, COVID gyanúval. Majd megyek valamikor teszteltetni, már amikor hívnak.Gyógyulást neked is Szeszének is meg mindenkinek aki elkapja ezt a nyavaját...
Gyurma Pappa
Remélem Doki barátja is jobban van akit kb két hete említett!
több mint 5 éve
Na, megkezdtem hivatalosan a karanténomat, COVID gyanúval. Majd megyek valamikor teszteltetni, már amikor hívnak. Fáj a fejem, a torkom, a mellkasom és köhögök, levert vagyok, utálok mindenkit (ez mondjuk szerintem nem a betegségtől van elsősorban). Szagokat még érzem, bár a kollégám, aki kezdte az otthonmaradást, csak a 3 napon vesztette el a szaglását. Család itthon, a gyerekek sokkal jobban aggódnak, mint én, főleg ugye hogy tudják ahogy az igazgató bácsi még mindig gépen van (állítólag, nem tudunk pontosat). A házi orvos szerint hétfő-kedden hívnak tesztelni, meglátjuk, én jó állampolgárként biztosan nem megyek a következő két hétben sehova.

több mint 5 éve
"Tegnap jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére. Ma 07:00-kor kaptam meg az oltást, és szerettem volna tjudtára adni mjindenkinek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши"meg pár hónappal ezelőtt 😀
zemanla
haver írta discordon, ez se igazán vicces amúgy
Némi infó a különféle vakcinákról, az első tesztek alapján:
- Kínai: nagyrészt hatásos, de a páciensek folyamatosan attól rettegnek, hogy lehallgatják őket, illetve erős undort éreznek Micimackó iránt.
- Orosz: állítólag hatásos, bár az elemzések szerint 70%-a vodka, a másik 30% meg valami szerves anyag, ami Putyin DNS-ét tartalmazza.
- Japán: tökéletesen hatásos, de senki sem kap belőle, aki mégis szerez, azt a Nintendo és a Sony közösen beperlik.
- Amerikai: néha hatásos, de sokaknál figyeltek meg bőr barnulást, jelentős intelligencia romlást. esetleg vonzalmat a szivárványos dolgokhoz.
- Magyar: az esetek kétharmadában hatásos, a gyógyult páciensek gyakran mormolnak olyan szavakat, hogy "migráns, soros, brüsszel"
több mint 5 éve
"Tegnap jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére. Ma 07:00-kor kaptam meg az oltást, és szerettem volna tjudtára adni mjindenkinek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши"Lehet, a viccekbe kellett volna...
Szerkesztette: zemanla

több mint 5 éve
Azért bazi jó, hogy legalább az izlandi meccs előtt meghozták a korlátozást, apokalipszis lett volna a végén ha a sok értelmiségi kiszabadul a városba tombolni miután jól egymás nyakába ugrálnak a góloknál.Igen, írjunk be egy piros pontot (a sok fekete mellé).
FLZOLI
több mint 5 éve
Azért bazi jó, hogy legalább az izlandi meccs előtt meghozták a korlátozást, apokalipszis lett volna a végén ha a sok értelmiségi kiszabadul a városba tombolni miután jól egymás nyakába ugrálnak a góloknál.
több mint 5 éve
mok.hu/realitas/cikk/intenziv-terapias-osztalyok---realitas
több mint 5 éve
Viszont ami bíztató lehet, hogy a cseheknél a 2-3 hete meghozott intézkedések működni látszanak.ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-08-31..latest&country=~CZE®ion=World&casesMetric=true&interval=smoothed&smoothing=7&pickerMetric=total_cases&pickerSort=desc
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
5097/99 és többen vannak lélegeztetőgépen, mint tegnap.
több mint 5 éve
444.hu/2020/11/12/a-pecsi-korhaz-professzora-szerint-rettenetes-turhetetlen-vegveszelyig-sodro-allapotban-van-naluk-a-covidosok-intenziv-ellatasaMűködik a terv és a hatékony felkeszules...
több mint 5 éve
m.facebook.com/illiberalmemes/photos/a.1344002632358697/3503455839746688/?type=3&source=48
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
otthoni kezelésre, már vannak kidolgozott terápiák:őmerényi?
Budapest protokoll:
1. IVERMECTIN: 1 x 10-40 mg p.os (0,2-0,4 mg/ttkg) 1-5 napig, dózis és időtartam a beteg kockázati megítélésének és a lefolyás alapján, bevétel előtt zsíros étel fogyasztása ajánlott, (kontraindikáció: warfarin, 48 órán belüli alkohol vagy benzodiazepin származék fogyasztás, ivermectin allergia, korábbi stroke és bármely BBB-t károsító betegség, terhesség, májbetegség).
ivermectin- 41 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?term=Ivermectin...#
2. DOXYCYCLIN: 2 x 100 mg 5 napig (enyhébb esetben vagy kis súlynál a 2. naptól elég az 1x100 mg per nap).
doxycyclin- 13 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=doxycyclin&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
3. CINK: 2 x 50-75 mg 10 napig (3 óra különbséggel a doxycyclintől).
cink- 36 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=zinc&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
4. ASPIRIN: 1 x 100 mg 10 napig.
aspirin- 15 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=aspirin&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
5. D VITAMIN: 1 x 10 -20 000 NE 10 napig.
D vitamin- 58 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=vitamin+D&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
6. FAMOTIDIN: 20-40 mg este 5 napig.
famotidin- 7 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=famotidine&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
7. AMBROXOL: 3x30 mg 3 napig, majd 2x30 mg 3 napig.
ambroxol- 5 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=bromhexine&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
8. MELATONIN: 1-6 mg esténként 5 napig.
melatonin- 8 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=melatonine&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
9. C VITAMIN: 2x1000 mg 8 napig (liposzómás előnyben).
vitamin C- 45 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=vitamin+C&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
10. AZELASZTIN: 2 x 2 x 1 puff 8 napig.
azelastine- Prof. Jakab kutatja vírusgátló hatását profilaxisra és vannak beszámolók vele a szaglási neuropátia gyors javulására
(forrás: Merényi Attila)
beltazor
merenyi.hu/
őceósága a szárnyas féreghajtóval, gratulálok

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
5-6 napNem.Ezt mar leirtam egy ket pm- ben. Nem tud haziorvos mit tenni, vsak annyit, hogy tuneti terspiat javasol es hogy maradj otthon. Akkor is, ha van pozitiv teszt es akkor is ha nincs teszt. Nincs oki terapia, tanulmany kereteben van ITO-n gyogyszerkripobalas. Csak es kizarolag tuneti terapia letezik es szovodmeny eseten annak az ellatasa. Ha valaki fullad, illetve napokig magas laza van annak kell orvosi kezeles. Azoknak viszont nagyon. Tesztelesi kapacitas meg emberhiany es laborkapacitas hiany miatt nincs. Fiam 14 oraban szurt naponta. Ez alatt max 27 embert tudott tesztelni ( mondjuk Ormansag kulon nehezito faktor) . Minden 4. tesztelendobmegkrte ne dugja fel a palcat mert semmi baja csak nem akart dolgozni. No komment. Tegnap 100 medikust rantottak be itt Pecsett, intezeti munkara, fiam ma mar KEK ITO-n van muszakban, 88- at a mentokhoz vittek. Nincs ember mar egyaltalan, sajat osztalyomrol 5 beteg kollega, 20 elvezenyelve, rtg asszisztens, dietetikus, gyogytornasz apol mar, pszichoater, fulorrgegesz, szemesz, urologis visz belprofilt. Mi mar duplan hordjuk a maszkot, mert ugy mar 2 es ha ele kepzelem az FFP roviditest az illuzio is megvan. Ma 6:30- kor kezdtem operalni, hogy az egy anesztessel minnel tobb beteget ellassunk. De egyebkent megertem a problemat, hogy kozteruleten is kell a maszk.Nem tudod véletlenül, hogy kb hány napos átfutási idő a reális most a tesztelés meg az eredmény tekintetében?
diverdoc
Szesze
diverdoc

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Erre utaltam, az irónia nem jött át ezek szerint.hét százalékuk, na de mennyit teszteltek le? mert ha harminc százalékot, akkor is csak hét százalék pozitív lesz, de emellett minden negyedik fertőzött is... szóval minden relatívA legfontosabb az EÜ személyzet (beleértve az idősgondozókat is) folyamatos tesztelése lenne.De hát ez nem lehet igaz, hiszen a hivatalos adatok szerint az eü dolgozók csupán 7%-a lett pozitív. mondjuk, ahhoz képest, hogy nem tesztelnek, jól saccolnak......
Ezzel szemben:
anyám 8 munkatársának lett pozitív a tesztje múlt hétre. anyámat + két kollégáját már több, mint egy hete tesztelték (ők merültek fel a kontakt kutatásnál), de még nincs eredmény (azt mondták, valszeg nem is lesz már). Most már majd két hete volt, hogy olyannal dolgoztak, akinek utána pozitív lett a tesztje, így valszeg megúszták. De végig dolgoztak, csak akkor hagytak volna ki napot, ha lett volna tünetük...
Most már visszatért a legtöbb a karanténból is (van aki 6, van aki 10 nap után), legalább vannak elegen.
De a konténerkórházról olyanokat mesélt...(orvos még csak-csak van, de szakképzett ápoló alig, ráadásul az ország különböző részeiről lettek összeszedve. volt olyan ápoló, aki nem tudta, mit jelent az, hogy sterilen átadni a fecskendőt...de Pesten, Szegeden és Pécsett is már egyetemistákat is alkalmaznak, hogy legyen elég ember)
Borbinho
csi77
slowmotion
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
444.hu/2020/11/12/a-szekelyudvarhelyi-covid-korhazban-megengedtek-egy-stabnak-hogy-forgassanak-az-ottani-allapotokrol
több mint 5 éve
párszor legurulhatott volna a lépcsőn, függetlenül a bőrszíntőlMegkéseltek egy férfit az 1-es villamoson, mert szólt a rossz maszkhasználat miattVéletlenül egy nyolckeres cigány a tettes.
24.hu/belfold/2020/11/12/budapest-1-es-villamos-keseles-eletveszelyes-serules/
r.baggio
Bazzani