Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
hét százalékuk, na de mennyit teszteltek le? mert ha harminc százalékot, akkor is csak hét százalék pozitív lesz, de emellett minden negyedik fertőzött is... szóval minden relatívA legfontosabb az EÜ személyzet (beleértve az idősgondozókat is) folyamatos tesztelése lenne.De hát ez nem lehet igaz, hiszen a hivatalos adatok szerint az eü dolgozók csupán 7%-a lett pozitív. mondjuk, ahhoz képest, hogy nem tesztelnek, jól saccolnak......
Ezzel szemben:
anyám 8 munkatársának lett pozitív a tesztje múlt hétre. anyámat + két kollégáját már több, mint egy hete tesztelték (ők merültek fel a kontakt kutatásnál), de még nincs eredmény (azt mondták, valszeg nem is lesz már). Most már majd két hete volt, hogy olyannal dolgoztak, akinek utána pozitív lett a tesztje, így valszeg megúszták. De végig dolgoztak, csak akkor hagytak volna ki napot, ha lett volna tünetük...
Most már visszatért a legtöbb a karanténból is (van aki 6, van aki 10 nap után), legalább vannak elegen.
De a konténerkórházról olyanokat mesélt...(orvos még csak-csak van, de szakképzett ápoló alig, ráadásul az ország különböző részeiről lettek összeszedve. volt olyan ápoló, aki nem tudta, mit jelent az, hogy sterilen átadni a fecskendőt...de Pesten, Szegeden és Pécsett is már egyetemistákat is alkalmaznak, hogy legyen elég ember)
Borbinho
csi77
több mint 5 éve
Kolléganőmtől ma vettek tesztet.a gyorsteszt az sajnos kb használhatatlan ezzel a megbízhatósági aránnyal
Gyorstesztet és orrturkálósat is.
Nem érez ízeket meg szagokat de a gyorsteszt negatív.
Bazzani
több mint 5 éve
Megkéseltek egy férfit az 1-es villamoson, mert szólt a rossz maszkhasználat miattVéletlenül egy nyolckeres cigány a tettes.
24.hu/belfold/2020/11/12/budapest-1-es-villamos-keseles-eletveszelyes-serules/
r.baggio
több mint 5 éve
Kolléganőmtől ma vettek tesztet.Gyorstesztet és orrturkálósat is.
Nem érez ízeket meg szagokat de a gyorsteszt negatív.
több mint 5 éve
ezzel még viszonylag szerencsém is volt, mert aznap amikor felvette a doki az adataimat, délután már hívtak is telefonon hogy estére van egy szabad időpont, ha be tudok menni saját járművel a mintavételi pontra.épp ezt akartam én is kérdezni, hogy van-e valakinek infója, hogy jelenleg mennyi idő alatt van eredmény a tesztelésről...kaszoEgyik kollégám két hete van otthon a jellemző tünetekkel, és még nem értek ki hozzá, pedig mennek. Hiába nem lakik a világ vége után 2 km-rel.
Mikey
már előtte is hallottam, hogy mennyire telítettek, azért is mentem be inkább végül, így "csak" az eredményre kell várni
több mint 5 éve
A véleményemet mondom a dolgokról, ha úgy érzem, hogy szükség van rá akkor próbálva érvekkel alátámasztva, ha nem akkor meg anélkül. Többiek is nagyjából ezt teszik, általában ez zajlik egy fórumon.Hogy mit tesz a kormányzat?Én nem is állítottam, hogy az én véleményem döntő a kérdésben, csak leírtam hogy mit gondolok, mert ugye ez egy fórum ami tudtommal erre való 😛 Vagy ez csak a te kinyilatkoztatásaidra érvényes? Vagy esetleg a te véleményed kevésbé indifferens, mint az enyém?Nem jók, szükségszerűek, mert egyszerre nem csak egy koordinátarendszerben kell megoldással szolgálniuk. És szerinted rosssz a döntés, oké. Szerintük meg nem.Ok, de vannak jó politikusok meg rossz politikusok, vannak jó politikai döntések, meg rossz politikai döntések. Te mindig úgy állítod be, hogy ezek a döntések amiket meghoznak politikailag mind jók, hisz politikusok hozzák és nekik ez a szakmájuk. Szerintem meg hiába ez a szakmájuk ettől még egy csomó balfaszságot csinálnak pusztán politikai síkon nézve (is), ahogy bárki más is hibázhat és hibázik is a saját szakterületén belül.Hát cseszdmeg most pedig pont azt kellene. Ha tudnák az emberek hogy kurvára nem fognak ellátást kapni meg teljesen magukra maradnak a szituban akkor azért máshogy kezelnék a helyzetet.Így van.
De így van egy hamis biztonság érzetük.
Tudom nem a gyógyítás a cél hanem a hatalom megtartás.
Bazzani
Illetve én március óta tudom. Az emberek miért nem tudják?
Lehet, hogy tök felelőtlenek, ostobák, és nem látnak tovább az orruknál?
Elképzelhetőnek tartod?
Az a baj, hogy eljutott az egész politikának nevezett dolog egy olyan szintre, hogy azt gondolják, hogy mindig mindenben hazudni kell. Én aztán nem vagyok egy naív ember, meg nincsenek illúzióim a politikát illetően, de ennek ellenére úgy vélem rengeteg olyan helyzet van amikor pusztán politikai szempontból is az igazmondás/tiszta kommunikáció lenne a célravezető. Konkrétan sztem ez a fertőzöttségi/teszteléses kommunikáció is egy ilyen.Elfogadom, hogy te így véled, mert te nem vagy politikus, és a te életedben a legtöbbször ez a leginkább célravezető.
Szesze
Meg fogsz lepődni, az enyémben is. De én se vagyok politikus.
Sorry amugy ez picit off, de ki kellett irnom magambol.Látod, ezt írom egy ideje, ez van kimérve. És a politikus amikor intézkedik ezt mérlegeli, hogy a cimborád végül megmarad a fb-os hőbörgésnél, vagy tényleg kimegy, és tüntet e, vagy ki tudja még mit csinál.
A Soros meg migransozas az nem parasztvakitas/beetetes, de az hogy maszkot kell hordani kozteruleteken az az...
Borbinho
Hiába sokunknak egyértelmű, hogy mit kellene tenni, meg mikor, nekünk nincs felelősségünk egy ilyen döntésben, egy adott kormányzatnak igen.
És a barátod csak a jéghegy csúcsa, mert alapvetően átlátja a dolgokat, könyvet olvas, legfeljebb kicsit máshova helyezi a fókuszt a szabadság- és alapjogok irányába és nem az egészségügyi védekezésre. De még mindig biztos vagyok benne, hogy a haverod a top10% értelmesebb közé tartozik, és akkor még ott a 90% full hülye.
Sobri Jóska
Szesze
Az ő faszuk van a csalánnál, indifferens szerinted mi helyes mi nem.
Sobri Jóska
Szesze
Azügyben pont ugyanannyira.
Ezért se értem miért érv nálad az, hogy "szerinted" mi jó, mi hasznos. Én sose azzal érvelek, hogy szerintem mi jó, hanem azzal, hogy a kormányzat miként véli jónak. Pici különbség. 😊
Sobri Jóska
Itt az a különbség, hogy szerencsénkre van egy ilyen elképesztően briliáns elme, aki mindentől elvonatkoztatva képes felnyitni minden témában a szemünket ezzel visszahozva a realitások talajára.
Szerkesztette: Szesze
több mint 5 éve
otthoni kezelésre, már vannak kidolgozott terápiák: Budapest protokoll:
1. IVERMECTIN: 1 x 10-40 mg p.os (0,2-0,4 mg/ttkg) 1-5 napig, dózis és időtartam a beteg kockázati megítélésének és a lefolyás alapján, bevétel előtt zsíros étel fogyasztása ajánlott, (kontraindikáció: warfarin, 48 órán belüli alkohol vagy benzodiazepin származék fogyasztás, ivermectin allergia, korábbi stroke és bármely BBB-t károsító betegség, terhesség, májbetegség).
ivermectin- 41 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?term=Ivermectin...#
2. DOXYCYCLIN: 2 x 100 mg 5 napig (enyhébb esetben vagy kis súlynál a 2. naptól elég az 1x100 mg per nap).
doxycyclin- 13 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=doxycyclin&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
3. CINK: 2 x 50-75 mg 10 napig (3 óra különbséggel a doxycyclintől).
cink- 36 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=zinc&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
4. ASPIRIN: 1 x 100 mg 10 napig.
aspirin- 15 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=aspirin&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
5. D VITAMIN: 1 x 10 -20 000 NE 10 napig.
D vitamin- 58 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=vitamin+D&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
6. FAMOTIDIN: 20-40 mg este 5 napig.
famotidin- 7 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=famotidine&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
7. AMBROXOL: 3x30 mg 3 napig, majd 2x30 mg 3 napig.
ambroxol- 5 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=bromhexine&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
8. MELATONIN: 1-6 mg esténként 5 napig.
melatonin- 8 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=melatonine&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
9. C VITAMIN: 2x1000 mg 8 napig (liposzómás előnyben).
vitamin C- 45 klinikai kutatás:
clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=Covid&term=vitamin+C&cntry=&state=&city=&dist=&Search=Search
10. AZELASZTIN: 2 x 2 x 1 puff 8 napig.
azelastine- Prof. Jakab kutatja vírusgátló hatását profilaxisra és vannak beszámolók vele a szaglási neuropátia gyors javulására
(forrás: Merényi Attila)

több mint 5 éve
Hogy mit tesz a kormányzat?Én nem is állítottam, hogy az én véleményem döntő a kérdésben, csak leírtam hogy mit gondolok, mert ugye ez egy fórum ami tudtommal erre való 😛 Vagy ez csak a te kinyilatkoztatásaidra érvényes? Vagy esetleg a te véleményed kevésbé indifferens, mint az enyém?Nem jók, szükségszerűek, mert egyszerre nem csak egy koordinátarendszerben kell megoldással szolgálniuk. És szerinted rosssz a döntés, oké. Szerintük meg nem.Ok, de vannak jó politikusok meg rossz politikusok, vannak jó politikai döntések, meg rossz politikai döntések. Te mindig úgy állítod be, hogy ezek a döntések amiket meghoznak politikailag mind jók, hisz politikusok hozzák és nekik ez a szakmájuk. Szerintem meg hiába ez a szakmájuk ettől még egy csomó balfaszságot csinálnak pusztán politikai síkon nézve (is), ahogy bárki más is hibázhat és hibázik is a saját szakterületén belül.Hát cseszdmeg most pedig pont azt kellene. Ha tudnák az emberek hogy kurvára nem fognak ellátást kapni meg teljesen magukra maradnak a szituban akkor azért máshogy kezelnék a helyzetet.Így van.
Bazzani
Elképzelhetőnek tartod?
Az a baj, hogy eljutott az egész politikának nevezett dolog egy olyan szintre, hogy azt gondolják, hogy mindig mindenben hazudni kell. Én aztán nem vagyok egy naív ember, meg nincsenek illúzióim a politikát illetően, de ennek ellenére úgy vélem rengeteg olyan helyzet van amikor pusztán politikai szempontból is az igazmondás/tiszta kommunikáció lenne a célravezető. Konkrétan sztem ez a fertőzöttségi/teszteléses kommunikáció is egy ilyen.Elfogadom, hogy te így véled, mert te nem vagy politikus, és a te életedben a legtöbbször ez a leginkább célravezető.
Szesze
Sorry amugy ez picit off, de ki kellett irnom magambol.Látod, ezt írom egy ideje, ez van kimérve. És a politikus amikor intézkedik ezt mérlegeli, hogy a cimborád végül megmarad a fb-os hőbörgésnél, vagy tényleg kimegy, és tüntet e, vagy ki tudja még mit csinál.
A Soros meg migransozas az nem parasztvakitas/beetetes, de az hogy maszkot kell hordani kozteruleteken az az...
Borbinho
Hiába sokunknak egyértelmű, hogy mit kellene tenni, meg mikor, nekünk nincs felelősségünk egy ilyen döntésben, egy adott kormányzatnak igen.
És a barátod csak a jéghegy csúcsa, mert alapvetően átlátja a dolgokat, könyvet olvas, legfeljebb kicsit máshova helyezi a fókuszt a szabadság- és alapjogok irányába és nem az egészségügyi védekezésre. De még mindig biztos vagyok benne, hogy a haverod a top10% értelmesebb közé tartozik, és akkor még ott a 90% full hülye.
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Szesze
Azügyben pont ugyanannyira.
Ezért se értem miért érv nálad az, hogy "szerinted" mi jó, mi hasznos. Én sose azzal érvelek, hogy szerintem mi jó, hanem azzal, hogy a kormányzat miként véli jónak. Pici különbség. 😊
több mint 5 éve
TeabeeNem tudod véletlenül, hogy kb hány napos átfutási idő a reális most a tesztelés meg az eredmény tekintetében?
[/quote]Szegeden azt mondják, h 4-5 nap
[/quote]Köszi, azt most már így a 4. napon el is fogadnám 😊 Nemcsak azért kérdeztem amúgy dokitól, mert ő doki, hanem mert pécsi is ráadásul és én is ide várok.
több mint 5 éve
Ok, akkor majd most kiderül..Nem.Ezt mar leirtam egy ket pm- ben. Nem tud haziorvos mit tenni, vsak annyit, hogy tuneti terspiat javasol es hogy maradj otthon. Akkor is, ha van pozitiv teszt es akkor is ha nincs teszt. Nincs oki terapia, tanulmany kereteben van ITO-n gyogyszerkripobalas. Csak es kizarolag tuneti terapia letezik es szovodmeny eseten annak az ellatasa. Ha valaki fullad, illetve napokig magas laza van annak kell orvosi kezeles. Azoknak viszont nagyon. Tesztelesi kapacitas meg emberhiany es laborkapacitas hiany miatt nincs. Fiam 14 oraban szurt naponta. Ez alatt max 27 embert tudott tesztelni ( mondjuk Ormansag kulon nehezito faktor) . Minden 4. tesztelendobmegkrte ne dugja fel a palcat mert semmi baja csak nem akart dolgozni. No komment. Tegnap 100 medikust rantottak be itt Pecsett, intezeti munkara, fiam ma mar KEK ITO-n van muszakban, 88- at a mentokhoz vittek. Nincs ember mar egyaltalan, sajat osztalyomrol 5 beteg kollega, 20 elvezenyelve, rtg asszisztens, dietetikus, gyogytornasz apol mar, pszichoater, fulorrgegesz, szemesz, urologis visz belprofilt. Mi mar duplan hordjuk a maszkot, mert ugy mar 2 es ha ele kepzelem az FFP roviditest az illuzio is megvan. Ma 6:30- kor kezdtem operalni, hogy az egy anesztessel minnel tobb beteget ellassunk. De egyebkent megertem a problemat, hogy kozteruleten is kell a maszk.Nem tudod véletlenül, hogy kb hány napos átfutási idő a reális most a tesztelés meg az eredmény tekintetében?
diverdoc
Szesze
diverdoc
több mint 5 éve
Nem.Ezt mar leirtam egy ket pm- ben. Nem tud haziorvos mit tenni, vsak annyit, hogy tuneti terspiat javasol es hogy maradj otthon. Akkor is, ha van pozitiv teszt es akkor is ha nincs teszt. Nincs oki terapia, tanulmany kereteben van ITO-n gyogyszerkripobalas. Csak es kizarolag tuneti terapia letezik es szovodmeny eseten annak az ellatasa. Ha valaki fullad, illetve napokig magas laza van annak kell orvosi kezeles. Azoknak viszont nagyon. Tesztelesi kapacitas meg emberhiany es laborkapacitas hiany miatt nincs. Fiam 14 oraban szurt naponta. Ez alatt max 27 embert tudott tesztelni ( mondjuk Ormansag kulon nehezito faktor) . Minden 4. tesztelendobmegkrte ne dugja fel a palcat mert semmi baja csak nem akart dolgozni. No komment. Tegnap 100 medikust rantottak be itt Pecsett, intezeti munkara, fiam ma mar KEK ITO-n van muszakban, 88- at a mentokhoz vittek. Nincs ember mar egyaltalan, sajat osztalyomrol 5 beteg kollega, 20 elvezenyelve, rtg asszisztens, dietetikus, gyogytornasz apol mar, pszichoater, fulorrgegesz, szemesz, urologis visz belprofilt. Mi mar duplan hordjuk a maszkot, mert ugy mar 2 es ha ele kepzelem az FFP roviditest az illuzio is megvan. Ma 6:30- kor kezdtem operalni, hogy az egy anesztessel minnel tobb beteget ellassunk. De egyebkent megertem a problemat, hogy kozteruleten is kell a maszk.Nem tudod véletlenül, hogy kb hány napos átfutási idő a reális most a tesztelés meg az eredmény tekintetében?
diverdoc
Szesze

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Én nem is állítottam, hogy az én véleményem döntő a kérdésben, csak leírtam hogy mit gondolok, mert ugye ez egy fórum ami tudtommal erre való 😛 Vagy ez csak a te kinyilatkoztatásaidra érvényes? Vagy esetleg a te véleményed kevésbé indifferens, mint az enyém?Nem jók, szükségszerűek, mert egyszerre nem csak egy koordinátarendszerben kell megoldással szolgálniuk. És szerinted rosssz a döntés, oké. Szerintük meg nem.Ok, de vannak jó politikusok meg rossz politikusok, vannak jó politikai döntések, meg rossz politikai döntések. Te mindig úgy állítod be, hogy ezek a döntések amiket meghoznak politikailag mind jók, hisz politikusok hozzák és nekik ez a szakmájuk. Szerintem meg hiába ez a szakmájuk ettől még egy csomó balfaszságot csinálnak pusztán politikai síkon nézve (is), ahogy bárki más is hibázhat és hibázik is a saját szakterületén belül.Hát cseszdmeg most pedig pont azt kellene. Ha tudnák az emberek hogy kurvára nem fognak ellátást kapni meg teljesen magukra maradnak a szituban akkor azért máshogy kezelnék a helyzetet.Így van.
Bazzani
Elképzelhetőnek tartod?
Szesze
Borbinho
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem jók, szükségszerűek, mert egyszerre nem csak egy koordinátarendszerben kell megoldással szolgálniuk. És szerinted rosssz a döntés, oké. Szerintük meg nem.Ok, de vannak jó politikusok meg rossz politikusok, vannak jó politikai döntések, meg rossz politikai döntések. Te mindig úgy állítod be, hogy ezek a döntések amiket meghoznak politikailag mind jók, hisz politikusok hozzák és nekik ez a szakmájuk. Szerintem meg hiába ez a szakmájuk ettől még egy csomó balfaszságot csinálnak pusztán politikai síkon nézve (is), ahogy bárki más is hibázhat és hibázik is a saját szakterületén belül.Hát cseszdmeg most pedig pont azt kellene. Ha tudnák az emberek hogy kurvára nem fognak ellátást kapni meg teljesen magukra maradnak a szituban akkor azért máshogy kezelnék a helyzetet.Így van.
Bazzani
Elképzelhetőnek tartod?
Szesze
Borbinho
Sobri Jóska
Szesze
több mint 5 éve
Én is!🙂Az előbb visszaolvastam ami írtam és egyből beugrott, hogy nehogy félreértsd majd, ha esetleg olvasod 😊 A kormánykommunikációra gondoltam.Ezt a haziorvosok kommunikaltak hogy minden rendben van?Oké, csak akkor kommunikáljanak normálisan az emberek felé, ne kamuzzanak össze-vissza, hogy minden rendben van, uraljuk a helyzetet meg a többi baromság.Valahol azért érthető is, ha tudják hogy így sem jön meg időben az eredmény szeretnék lejjebb tornászni vhogy a beküldött tesztek számát.Azért a vírus felfutása itt a fórumon is látszik. Egyre többen vagyunk betegek itt is.Hát jah.. én ki voltam akadva az orvosomra, hogy nem akar elküldeni, de ezek szerint ez az általános trend sajnos.
Mondjuk ha a háziorvos kb tünetesnek is azt mondja hogy csináljon amit akar akkor mit várunk...
Bazzani
Szesze
davemayer
Szesze
diverdoc
Szesze

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Megkéseltek egy férfit az 1-es villamoson, mert szólt a rossz maszkhasználat miatt24.hu/belfold/2020/11/12/budapest-1-es-villamos-keseles-eletveszelyes-serules/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ok, de vannak jó politikusok meg rossz politikusok, vannak jó politikai döntések, meg rossz politikai döntések. Te mindig úgy állítod be, hogy ezek a döntések amiket meghoznak politikailag mind jók, hisz politikusok hozzák és nekik ez a szakmájuk. Szerintem meg hiába ez a szakmájuk ettől még egy csomó balfaszságot csinálnak pusztán politikai síkon nézve (is), ahogy bárki más is hibázhat és hibázik is a saját szakterületén belül.Hát cseszdmeg most pedig pont azt kellene. Ha tudnák az emberek hogy kurvára nem fognak ellátást kapni meg teljesen magukra maradnak a szituban akkor azért máshogy kezelnék a helyzetet.Így van.
Bazzani
Elképzelhetőnek tartod?
Szesze
Borbinho
Sobri Jóska
több mint 5 éve
24.hu/belfold/2020/11/12/koronavirus-korhazak-intenziv-osztaly-kuzdelem/Ezek a kemény számok:
Vrij6
Az orosházi járványkórházból felszólaló orvos mondta, hogy kórházában 29 intenzíves ágyat kellene fenntartani, de erre személyzet és infrastruktúra sincs. Nemcsak ágy kell, hanem egészségügyi szakdolgozó is, akikből híján vannak, így 29 helyett jelenleg csak 6 intenzíves ágyon tudnak covidos beteget ellátni.
Betekintést kaptunk egy Budapest melletti kórház működésébe is, ahol 22 intenzíves ágyat kellett kialakítaniuk koronavírusos betegek számára. Az ágyak ugyan már megvannak, mivel azonban a kórházból több orvost és ápolót is átvezényeltek másik kórházba, megfelelő számú személyzet egyelőre ott sincs. Hétfőn jött a hideg zuhany: összesen 54 intenzíves ágy kialakítását irányozták elő náluk, erre azonban biztosan képtelen szakorvost és szakápolót biztosítani, egyelőre legfeljebb nyolc intenzíves ágyon tudnak beteget ellátni.
Egy másik ezt úgy érzékeltette, hogy bár 64 Covid-ágyat várnak el tőlük, valójában csak 16-on tudnak ellátást biztosítani.
Szerkesztette: somoskovig
több mint 5 éve
[/quote]Nem tudod véletlenül, hogy kb hány napos átfutási idő a reális most a tesztelés meg az eredmény tekintetében?[/quote]Szegeden azt mondják, h 4-5 nap
több mint 5 éve
Hát cseszdmeg most pedig pont azt kellene. Ha tudnák az emberek hogy kurvára nem fognak ellátást kapni meg teljesen magukra maradnak a szituban akkor azért máshogy kezelnék a helyzetet.Így van.
Bazzani
Elképzelhetőnek tartod?
Szesze
Borbinho
több mint 5 éve
Igen mert nem ér semmit a maszk, ma is csak 4x mondták nekem.Sorry amugy ez picit off, de ki kellett irnom magambol.Valóban fájdalmas.
Borbinho
Szesze
Borbinho
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Sorry amugy ez picit off, de ki kellett irnom magambol.Valóban fájdalmas.
Borbinho
Szesze
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
épp ezt akartam én is kérdezni, hogy van-e valakinek infója, hogy jelenleg mennyi idő alatt van eredmény a tesztelésről...kaszoEgyik kollégám két hete van otthon a jellemző tünetekkel, és még nem értek ki hozzá, pedig mennek. Hiába nem lakik a világ vége után 2 km-rel.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Ezt mar leirtam egy ket pm- ben. Nem tud haziorvos mit tenni, vsak annyit, hogy tuneti terspiat javasol es hogy maradj otthon. Akkor is, ha van pozitiv teszt es akkor is ha nincs teszt. Nincs oki terapia, tanulmany kereteben van ITO-n gyogyszerkripobalas. Csak es kizarolag tuneti terapia letezik es szovodmeny eseten annak az ellatasa. Ha valaki fullad, illetve napokig magas laza van annak kell orvosi kezeles. Azoknak viszont nagyon. Tesztelesi kapacitas meg emberhiany es laborkapacitas hiany miatt nincs. Fiam 14 oraban szurt naponta. Ez alatt max 27 embert tudott tesztelni ( mondjuk Ormansag kulon nehezito faktor) . Minden 4. tesztelendobmegkrte ne dugja fel a palcat mert semmi baja csak nem akart dolgozni. No komment. Tegnap 100 medikust rantottak be itt Pecsett, intezeti munkara, fiam ma mar KEK ITO-n van muszakban, 88- at a mentokhoz vittek. Nincs ember mar egyaltalan, sajat osztalyomrol 5 beteg kollega, 20 elvezenyelve, rtg asszisztens, dietetikus, gyogytornasz apol mar, pszichoater, fulorrgegesz, szemesz, urologis visz belprofilt. Mi mar duplan hordjuk a maszkot, mert ugy mar 2 es ha ele kepzelem az FFP roviditest az illuzio is megvan. Ma 6:30- kor kezdtem operalni, hogy az egy anesztessel minnel tobb beteget ellassunk. De egyebkent megertem a problemat, hogy kozteruleten is kell a maszk.Nem tudod véletlenül, hogy kb hány napos átfutási idő a reális most a tesztelés meg az eredmény tekintetében?
diverdoc
több mint 5 éve
Egyik jo baratom, volt szaktarsam, olyat irt ma a kozos csoportba, hogy nehezemre esett komolyan vennem.Valóban fájdalmas.
Lenyegeben megkerdezte (nem hiszem h teljesen komolyan, de nem is viccbol), h nem megyunk-e tuntetni a kulteri maszkviseles ellen, mert mar a fasza kivan, es azt tartja a legnagyobb veszelynek, hogy az allam birkakkent iranyitja az embereket, es szerinte most ott vagyunk, mert alapveto szabadsagjogokba korlatozza a nepet: a szabad levegovetelben. O tul tudja tenni magat a csalasokon, azon hogy ellopnak mindent, de azt mar a veg kezdetenek gondolja, hogy elhitetik az emberekkel hogy a sajat erdekukben van a maszkhasznalat, es az emberek birkak modjan mar a szabadban is maszkot hordjanak (olvasta Orwell 1984et, eleg sok temaban fel szokta hozni, most is azt irta, hogy az orwelli valosaghoz kozelitunk ezzel).
Nem kell korlatozni, felnott tarsadalom van es vallaljak az emberek a felelosseget a donteseikert, ne mondjak meg mit szabad es mit nem, meg hogy hanyra kelljen hazaerni.
Helyette az egeszsegugyet kellett vna/kellene fejleszteni, h ne menjenek el az orvosok.
I mean...ha most nem hozunk korlatozasokat (es meg lehet ez se lesz eleg), akkor 3 het mulva muszajbol kellett volna leallitani az orszagot, de akkor mindent teljesen, es ugy is hetek kellenenek hogy az EU helyrealljon (ertsd mukodni tudjon egy elfogadhato szinten), es a gazdasagnak meg a tarsadalomnak is egy sokkal nagyobb utest jelentene.
Komolyan bazmeg, fogtam a fejem. Ha egy fiatal pesti, egyetemet vegzett is igy all hozza, akkor tenyleg mit varjunk az idosebb, videki tarsadalomtol? (nem akarok megbantani senkit, en is videki vagyok meg a srac is zalai).
Orwell bazmeg...az
Borbinho
több mint 5 éve
24.hu/belfold/2020/11/12/koronavirus-korhazak-intenziv-osztaly-kuzdelem/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil