Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Én most már így is úgy is pozitívként járok el magammal szemben, családban is elszeparáltam magam, gyerekeket itthon tartjuk, de azért ennek ellenére nagyon nem mindegy, hogy + vagy - az eredmény.Az a gond, hogy ha kapsz egy akármilyen eredmény (pozitív, negatív), nem tudhatod az tényleg az e ami.Statisztikailag nyilván lényegtelen, de egyrészt személy szerint nekem nem annyira, de ha mondjuk egyedül élnék akkor még nagyjából az is mindegy lenne. Viszont van egy családom, akiknek szintén sok dolga függ ettől az eredménytől, pl a gyerekeket nem engedjük edzésre, az asszony mondjuk ment dolgozni, mert a munkahelyén azt mondták, hogy amíg nincs konkrét eredmény vagy neki panaszai addig menjen. Plusz ezen kívül is van egy csomó érintett a melóhelyemen, a csapatomban meg a családban akik miatt nagyon nem mindegy, hogy mi lesz az eredmény és mikor derül ki.Ez a tesztelősdi el van engedve.Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
Oké baszdmeg, ha nincs komoly tünetem csak enyhe 10 napig mondjuk akkor visszamenjek tünetesen melózni?
Vagy szurkoljak hogy legyen tünetem komolyabb? Vagy hazudjak?
(Reméljük nem lesz.)
Hőemelkedés + enyhe köhögés 3 napja.
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Kibaszott nagy káosz lehet már a teszteléseken.
Bazzani
Szesze
Valójában egy teljesen átfertőződött (még ha csak a szlovákiai tesztelési eredményekhez hasonlóan, ami 1-2%, az is párszázezer embert jelent), nem gócpontos terjedésnél már tök mindegy, hogy a rendszer tudja e rólad vagy xy-ról, hogy covidos e vagy sem. Igazából ugyanaz a gyakorlati protokoll.
Maradjon otthon, akkor nem terjeszti, és majd felgyógyul, akár covid, akár nem covid a vírus, ha meg nem gyógyul fel, akkor úgyis korház a súlyosbodó tünetek alapján.
Ha nekem tüneteim lennének jobb érzés lenne ha tudnám, hogy covid vagy sem, de valójában tök mindegy, mert fetrengenék itthon, beszednék, amit tudnék lázcsillapítani, és ha súlyosbodna, légszomj, elviselhetetlen fájdalmak, akkor mennék korházba, és az összes valaha olvasott covid-tünetet bevallanám azonnal.
Ha meg felgyógyulnék magamtól, korház nélkül, akkor utána pár héttel mennék szerológiai antigén (IgG) tesztre, és akkor utólag biztosan (99%) tudnám, hogy ez covid volt, vagy sem.
Sobri Jóska
Szesze
Ezért ha felelős vagy, úgyis aszerint jársz el, mintha pozitív lenne, mivel látod mennyire döcögős ez az egész tesztelés, és így úgyse hiszed el az eredményét, bármi legyen is az.
De ez se magyar sajátosság, Angliában ha tesztet kérsz akkor vagy bemész az NHS tesztpontra, ha van elég teszt (nem igazán van), vagy idővel küldenek egy mintavételi szettet, és betegen, laikusként tolhatod fel az orrodba a pálcikát, és veheted le magadnak a mintát, és postázhatod vissza, hogy megtudd covidos vagy e. Gondolom ott is, aki nem kerül korházba elintézi inkább egy "dugjátok fel magatoknak a seggetekbe inkább"-al.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Az a gond, hogy ha kapsz egy akármilyen eredmény (pozitív, negatív), nem tudhatod az tényleg az e ami.Statisztikailag nyilván lényegtelen, de egyrészt személy szerint nekem nem annyira, de ha mondjuk egyedül élnék akkor még nagyjából az is mindegy lenne. Viszont van egy családom, akiknek szintén sok dolga függ ettől az eredménytől, pl a gyerekeket nem engedjük edzésre, az asszony mondjuk ment dolgozni, mert a munkahelyén azt mondták, hogy amíg nincs konkrét eredmény vagy neki panaszai addig menjen. Plusz ezen kívül is van egy csomó érintett a melóhelyemen, a csapatomban meg a családban akik miatt nagyon nem mindegy, hogy mi lesz az eredmény és mikor derül ki.Ez a tesztelősdi el van engedve.Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
Oké baszdmeg, ha nincs komoly tünetem csak enyhe 10 napig mondjuk akkor visszamenjek tünetesen melózni?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
Valójában egy teljesen átfertőződött (még ha csak a szlovákiai tesztelési eredményekhez hasonlóan, ami 1-2%, az is párszázezer embert jelent), nem gócpontos terjedésnél már tök mindegy, hogy a rendszer tudja e rólad vagy xy-ról, hogy covidos e vagy sem. Igazából ugyanaz a gyakorlati protokoll.
Maradjon otthon, akkor nem terjeszti, és majd felgyógyul, akár covid, akár nem covid a vírus, ha meg nem gyógyul fel, akkor úgyis korház a súlyosbodó tünetek alapján.
Ha nekem tüneteim lennének jobb érzés lenne ha tudnám, hogy covid vagy sem, de valójában tök mindegy, mert fetrengenék itthon, beszednék, amit tudnék lázcsillapítani, és ha súlyosbodna, légszomj, elviselhetetlen fájdalmak, akkor mennék korházba, és az összes valaha olvasott covid-tünetet bevallanám azonnal.
Ha meg felgyógyulnék magamtól, korház nélkül, akkor utána pár héttel mennék szerológiai antigén (IgG) tesztre, és akkor utólag biztosan (99%) tudnám, hogy ez covid volt, vagy sem.
Sobri Jóska
Szesze
Ezért ha felelős vagy, úgyis aszerint jársz el, mintha pozitív lenne, mivel látod mennyire döcögős ez az egész tesztelés, és így úgyse hiszed el az eredményét, bármi legyen is az.
De ez se magyar sajátosság, Angliában ha tesztet kérsz akkor vagy bemész az NHS tesztpontra, ha van elég teszt (nem igazán van), vagy idővel küldenek egy mintavételi szettet, és betegen, laikusként tolhatod fel az orrodba a pálcikát, és veheted le magadnak a mintát, és postázhatod vissza, hogy megtudd covidos vagy e. Gondolom ott is, aki nem kerül korházba elintézi inkább egy "dugjátok fel magatoknak a seggetekbe inkább"-al.
több mint 5 éve
Az oké, de ha mondjuk az egészségügyi dolgozók körében túl sok ilyen álnegatív teszteredmény van/lesz, az elég komoly következményekkel jár. Mert náluk azért 10x nagyobb jelentősége van a tesztelésnek, mint az átlagpolgárnál, szóval azért nem kis jelentősége van ennek.Erről írtam korábban, hogy jóbarátomék a feleségével és a 2 gyerekükkel egyszerre kapták el, teljesen ugyanazok a tünetek voltak a 2 felnőttnél, kétszer tesztelték őket, a barátom mindkétszer pozitív lett, a vele egy ágyban alvó felesége mindkétszer negatív. A gyerekek is pozitívak voltak, csak ők pár nap alatt, egyszerűbb tünetekkel letudták, a barátomék hetekig szenvedtek.A tesztelési káosszal kapcsolatban: A melóhelyemen kb másfél-két hete lebetegedett az egyik kollégám, kb minden jellemző tünetet produkált, íz/szaglásvesztés, láz, köhögés, izomfájdalom, gyengeség stb. Felesége is elkapta, mindkettőt letesztelték múlt héten és negatívak lettek.. Elég hihetetlen volt, de akkor rá lett fogva, h biztos influenza. Azt mondták neki, h e hét szerdán jöhet dolgozni. Végül nem jött mert még mindig szarul van, de időközben beteg lett az egyik gyerekük is aki 2 hete otthon van velük, az ő tesztje most jött meg és persze pozitív lett.. no comment.Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
A tesztek eleve nem 100 százalékosak, ráadásul PCR-nál nem nehéz elbénázni a mintavételt, még ha profi veszi, akkoris, ami szintén eredményezhet hamis negatív eredményt.
Én többek közt emiatt is azt gondolom az elejétől kezdve, hogy nem a tesztelés a fontos, sőt, tök lényegtelen, mert sok a fals eredmény, hanem az otthonmaradás, a prevenció.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
ez így szép is jó, de ahogy olvasod Szesze esetében nem tudnak otthon maradni, mert a felesége munkahelye nem rugalmas. ilyenkor azért jó lenne, ha megtörténne a teszt, és legalább nagy valószínűséggel tudhatnák, hogy mi a stájsz.Erről írtam korábban, hogy jóbarátomék a feleségével és a 2 gyerekükkel egyszerre kapták el, teljesen ugyanazok a tünetek voltak a 2 felnőttnél, kétszer tesztelték őket, a barátom mindkétszer pozitív lett, a vele egy ágyban alvó felesége mindkétszer negatív. A gyerekek is pozitívak voltak, csak ők pár nap alatt, egyszerűbb tünetekkel letudták, a barátomék hetekig szenvedtek.A tesztelési káosszal kapcsolatban: A melóhelyemen kb másfél-két hete lebetegedett az egyik kollégám, kb minden jellemző tünetet produkált, íz/szaglásvesztés, láz, köhögés, izomfájdalom, gyengeség stb. Felesége is elkapta, mindkettőt letesztelték múlt héten és negatívak lettek.. Elég hihetetlen volt, de akkor rá lett fogva, h biztos influenza. Azt mondták neki, h e hét szerdán jöhet dolgozni. Végül nem jött mert még mindig szarul van, de időközben beteg lett az egyik gyerekük is aki 2 hete otthon van velük, az ő tesztje most jött meg és persze pozitív lett.. no comment.Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
A tesztek eleve nem 100 százalékosak, ráadásul PCR-nál nem nehéz elbénázni a mintavételt, még ha profi veszi, akkoris, ami szintén eredményezhet hamis negatív eredményt.
Én többek közt emiatt is azt gondolom az elejétől kezdve, hogy nem a tesztelés a fontos, sőt, tök lényegtelen, mert sok a fals eredmény, hanem az otthonmaradás, a prevenció.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Erről írtam korábban, hogy jóbarátomék a feleségével és a 2 gyerekükkel egyszerre kapták el, teljesen ugyanazok a tünetek voltak a 2 felnőttnél, kétszer tesztelték őket, a barátom mindkétszer pozitív lett, a vele egy ágyban alvó felesége mindkétszer negatív. A gyerekek is pozitívak voltak, csak ők pár nap alatt, egyszerűbb tünetekkel letudták, a barátomék hetekig szenvedtek.A tesztelési káosszal kapcsolatban: A melóhelyemen kb másfél-két hete lebetegedett az egyik kollégám, kb minden jellemző tünetet produkált, íz/szaglásvesztés, láz, köhögés, izomfájdalom, gyengeség stb. Felesége is elkapta, mindkettőt letesztelték múlt héten és negatívak lettek.. Elég hihetetlen volt, de akkor rá lett fogva, h biztos influenza. Azt mondták neki, h e hét szerdán jöhet dolgozni. Végül nem jött mert még mindig szarul van, de időközben beteg lett az egyik gyerekük is aki 2 hete otthon van velük, az ő tesztje most jött meg és persze pozitív lett.. no comment.Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
több mint 5 éve
Statisztikailag nyilván lényegtelen, de egyrészt személy szerint nekem nem annyira, de ha mondjuk egyedül élnék akkor még nagyjából az is mindegy lenne. Viszont van egy családom, akiknek szintén sok dolga függ ettől az eredménytől, pl a gyerekeket nem engedjük edzésre, az asszony mondjuk ment dolgozni, mert a munkahelyén azt mondták, hogy amíg nincs konkrét eredmény vagy neki panaszai addig menjen. Plusz ezen kívül is van egy csomó érintett a melóhelyemen, a csapatomban meg a családban akik miatt nagyon nem mindegy, hogy mi lesz az eredmény és mikor derül ki.Ez a tesztelősdi el van engedve.Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Hát ez az, hogy eleve a mintavételre várok egy hetet, aztán az eredményre még egyet..Újabban 1 hét alatt sincs eredmény pár ismerősömnél, akiktől vettek mintát...Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
Beki
több mint 5 éve
Ez a tesztelősdi el van engedve.Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
több mint 5 éve
A tesztelési káosszal kapcsolatban: A melóhelyemen kb másfél-két hete lebetegedett az egyik kollégám, kb minden jellemző tünetet produkált, íz/szaglásvesztés, láz, köhögés, izomfájdalom, gyengeség stb. Felesége is elkapta, mindkettőt letesztelték múlt héten és negatívak lettek.. Elég hihetetlen volt, de akkor rá lett fogva, h biztos influenza. Azt mondták neki, h e hét szerdán jöhet dolgozni. Végül nem jött mert még mindig szarul van, de időközben beteg lett az egyik gyerekük is aki 2 hete otthon van velük, az ő tesztje most jött meg és persze pozitív lett.. no comment.Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
több mint 5 éve
Ez a youtuber fel is vette miket mondtak neki:Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
www.youtube.com/watch?v=OOCaSR58dxw&t=407s
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Újabban 1 hét alatt sincs eredmény pár ismerősömnél, akiktől vettek mintát...Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
Szesze
több mint 5 éve
Nekem is elég erélyesen kellett fellépnem, hogy beregisztráljon, más kérdés hogy azóta se kaptam időpontot..Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
Bazzani
több mint 5 éve
Nyilván nem megyek (még jövő hét is szabi) csak felidegeltek. Kb kiröhögött az orvos, hogy ilyen tünetekkel mit akarok.Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.De ha beteg vagy (és ezügyben irreleváns, hogy milyen vírus, korona-, influenza-, nátha-), minek mennél?
(Reméljük nem lesz.)
Bazzani
Jobbulást.
több mint 5 éve
Azt mondta a háziorvosom, hogy amíg nincs komolyabb tünetem addig nem tesztelnek.Oké baszdmeg, ha nincs komoly tünetem csak enyhe 10 napig mondjuk akkor visszamenjek tünetesen melózni?
(Reméljük nem lesz.)
több mint 5 éve
Akkor mostantól jön a Tökös TEK-es? 😊Indexen csinaltak egy galeriat a kijarasi korlatozasokrol. Az egyik kepen a TEK vagy a katonasag 3 tagja geokarabellyal jarorozik valamelyik palyaudvarnal.TEK lesz az, ott a kék váll-lap, meg alatta a TEK jelvénye.
Ezt azert kicsit tulzasnak erzem 😊
index.hu/galeria/index/belfold/2020/11/11/kijarasi_tilalom_budapest_2020_november_11/21
undisputedly
hát kell ez ahhoz, hogy megijedjenek az esetleges renitensek, és legközelebb már ne is maradjanak kint este 8 után.
már nem is tudom, mikor volt (talán valamelyik párizsi lövöldözés után, nemtom), hogy kiálltak a BTR-rel a ferihegyi ellenőrzőponthoz, mert az majd biztosan elriasztja a rosszfiúkat. kell a drámai antré, na.
slowmotion
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ezeket a köröket tavasszal már lefutottuk.Esküszöm, nem akartam az ezután követő flame áradatot, ezért nem írtam eddig erről, de talán azért mert egy faszságnak tartom, ott, ahol rajtam kívül nincs senki az utcán. Szimplán faszság. Nem, nem vagyok, sem agyhalott, sem vírustagadó, óvom a szüleimet, de a szabadtéri maszkhasználat haszna (egy-két zsúfolt helyet leszámítva), értelme a vírus elleni küzdelemben a nulla felé konvergál.Nem bírom én sem felfogni, hogy miért csak nem a belvárosban és egyes sűrű buszvégállomásoknál kötelező. Árkád környékénél nálunk sokan vannak, oda oké, de egy kis pi...nyi utcában ahol laknak 100-an???Na de pont ezert nem lehet az egyenre rabizni ezt, mert neked az az elkepzelesed, hogy oda nem kell ahol te nem hordanad, masnak meg ennel tagabb ertelemben van a komfortzonaja es ott sem hordana meg ahol viszont mar te is.
Mondjuk töredelmesen bevallom és kilépek az ajtón, megyek 1-50 métert a kocsiig és be a céghez, nem fogok maszkot húzni.
NB2
Amugy jol mutatja a helyzetet, hogy a 9 oras bevasarlasi savot is ugy kezelted, hogy te azert bementel a boltba, mert csak ez es ez kellett. De hat pont ez lenne a lenyeg, hogy mindenki megertse nincs kifogas, kiskapu, magyaros mutyi, meg hozzaallas es nem dontheti el senki, hogy felulirja ezt. Mert egy megteszi es a fogekonyakat, a komfortzonan kivulieket maris huzza magaval.
Mennyivel egyszerubb felrakni a maszkot, meg elobb boltba menni? Mondjuk a maszk nem felvetelet abszolut nem is ertem, egy mozdulat az egesz, nem fog belehalni senki. Plane ha 50 meterrol van szo. Mi olyan egetrengetoen nehez ebben a mozdulatban? Mi a logikus, ertelmes magyarazat erre?
topin
Természetesen ez is csak egy vélemény. Hordani fogom, mert alapvetően szabálykövető vagyok, de ha nincs senki körülöttem, lehet, hogy nem teljesen szabályosan. Zárt térben szabályosan hordom, kezdetektől
És akkor most jöhet a jól megérdemelt lebaszás, hogy micsoda agyhalott, szemétláda stb, stb vagyok.............
csi77
Süti rengeteget írt a témában.
+Sobri
+peterk
több mint 5 éve
www.valaszonline.hu/2020/11/12/almos-peter-mok-podcast-koronavirus/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
btw, ha már előkerült a depressziónekem ez a csatorna szokott segíteni
www.youtube.com/user/TheDodoSite/videos
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
ha nem engedjük el a nyaralásokat ÉS megszervezzük a tesztelést sztem igenis elkerülhető lett volna a második hullám, de sajnos nem vettük elég komolyan (és eu többi része se)De ez olyan, mintha én hamisítanám a statisztikát, utána meg meglepődök, hogy köze nincs a valósághoz. Tavasszal azért lett annyira gyorsan vége és azért volt olyan kis veszteség, mert akinek csak az orra folyt, azt is vitték kórházba (ugye mindenhol kiürítették a kórházakat). Ezért is volt olyan alacsony a halálozási arány akkor.Szlávik János az ATV-ben: "Tavasszal úgy gondoltam, hogy lesz majd második hullám, de az jóval enyhébb lesz, mint az első, de nagyot tévedtem."elszámolta magát. egyik oldalról úgy kalkulált, hogy a második hullámra már lesz bejáratott intézkedési lánc, és a megfelelő triggerek elérésekor ezeket meglépjük, csírájában elfojtva azt. a másik oldalról meg nem számított arra, hogy annyira gyorsan és relatíve kis veszteséggel ment le az első hullám itt, hogy az emberek onnantól kb telibe szarták a járványt.
Januárban pedig ugyanő arra tippelt, hogy a koronavírusból nem lesz világjárvány.
Erre mondják: tévedni emberi dolog. Istenkém... De legalább kezdjük megfejteni, hogy a kormány miért nem keményített be nyáron. (Speciel nem teljesen értem, Szlávik miből gondolta, hogy a második hullám "jóval enyhébb lesz" - miközben sokan az ellenkezőjét jósolták -, de én nem vagyok szakértő.)
nagylaza
ami a januárira vonatkozik, azért úgy tűnt, hogy sikerült megfogni nagyrészt még a Távol-Keleten, aztán megjöttek a turisták a velencei karneválra, és ott berobbant az egész.
slowmotion
Szlávik azért gondolhatta azt, hogy nem lesz második hullám, vagy enyhébb lesz, mert az volt a "gazdasági" érdek, hogy ezt gondolja. Hogy erre magától jött rá, vagy valaki szólt neki, az már jobb kérdés.
Borbinho
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
De ez olyan, mintha én hamisítanám a statisztikát, utána meg meglepődök, hogy köze nincs a valósághoz. Tavasszal azért lett annyira gyorsan vége és azért volt olyan kis veszteség, mert akinek csak az orra folyt, azt is vitték kórházba (ugye mindenhol kiürítették a kórházakat). Ezért is volt olyan alacsony a halálozási arány akkor.Szlávik János az ATV-ben: "Tavasszal úgy gondoltam, hogy lesz majd második hullám, de az jóval enyhébb lesz, mint az első, de nagyot tévedtem."elszámolta magát. egyik oldalról úgy kalkulált, hogy a második hullámra már lesz bejáratott intézkedési lánc, és a megfelelő triggerek elérésekor ezeket meglépjük, csírájában elfojtva azt. a másik oldalról meg nem számított arra, hogy annyira gyorsan és relatíve kis veszteséggel ment le az első hullám itt, hogy az emberek onnantól kb telibe szarták a járványt.
Januárban pedig ugyanő arra tippelt, hogy a koronavírusból nem lesz világjárvány.
Erre mondják: tévedni emberi dolog. Istenkém... De legalább kezdjük megfejteni, hogy a kormány miért nem keményített be nyáron. (Speciel nem teljesen értem, Szlávik miből gondolta, hogy a második hullám "jóval enyhébb lesz" - miközben sokan az ellenkezőjét jósolták -, de én nem vagyok szakértő.)
nagylaza
ami a januárira vonatkozik, azért úgy tűnt, hogy sikerült megfogni nagyrészt még a Távol-Keleten, aztán megjöttek a turisták a velencei karneválra, és ott berobbant az egész.
slowmotion
Szlávik azért gondolhatta azt, hogy nem lesz második hullám, vagy enyhébb lesz, mert az volt a "gazdasági" érdek, hogy ezt gondolja. Hogy erre magától jött rá, vagy valaki szólt neki, az már jobb kérdés.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Jogos. Szerintem meg 1-2 ev es rogzul, hogy Las Vegas. Vagy nem 😊Athletics az zöld, GSW meg kék. Más csapat nincs Oaklandben 😀Es ha Oakland drukkerre valt az elmult ehtek sikerei utan? 😀Nálunk van olyan targoncás akinek koromfekete a maszkja. Alapból fehér volt.és melyik a jobb, ott hordani a maszkot, ahol emberekkel is találkozhat, vagy egyetlen egyszerhasználatosat viselni március óta?Na ez az, most nagyon betaláltál. Ezt nem is értem hogy nem téma sehol
r.baggio
davemayer
Bazzani
undisputedly
Heisman
több mint 5 éve
Athletics az zöld, GSW meg kék. Más csapat nincs Oaklandben 😀Es ha Oakland drukkerre valt az elmult ehtek sikerei utan? 😀Nálunk van olyan targoncás akinek koromfekete a maszkja. Alapból fehér volt.és melyik a jobb, ott hordani a maszkot, ahol emberekkel is találkozhat, vagy egyetlen egyszerhasználatosat viselni március óta?Na ez az, most nagyon betaláltál. Ezt nem is értem hogy nem téma sehol
r.baggio
davemayer
Bazzani
undisputedly
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Dirk Gentlyoff: Tudnátok még ajánlani ehhez, vagy a galaxis útikalauzhoz hasonló humorú könyveket!?Ott még nem tartok, de már így is volt hangos felröhögés 😊Így hát belekezdtem a Biff evangéliuma könyvbe, röhögök nagyokat 😊Zseniális könyv, nekem a párbeszéd a lukban lakó indiaival a kedvencem. Az fetrengve röhögős.
bcsarli
Sobri Jóska
bcsarli
Pari

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Es ha Oakland drukkerre valt az elmult ehtek sikerei utan? 😀Nálunk van olyan targoncás akinek koromfekete a maszkja. Alapból fehér volt.és melyik a jobb, ott hordani a maszkot, ahol emberekkel is találkozhat, vagy egyetlen egyszerhasználatosat viselni március óta?Na ez az, most nagyon betaláltál. Ezt nem is értem hogy nem téma sehol
r.baggio
davemayer
Bazzani