Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Na látod, te is bevállalod a civil életben, hogy elcseszted. 😊 Innen már csak 1 pici lépés, hogy elvárjuk, hogy a fejünk fölött döntők is - ha mást nem is, de legalább - bevállalják.Mindennel egyetértek, kivéve a kiemelt részt. Mert azt bizony Én csesztem el, nem Ők nem csinálták jól. 😊Teljesen igazad van.A halottaknak nem, de egyébként persze. Lehet, hogy engem drótoztak be rosszul, de én a civil életemet is úgy élem, hogy ha valaki valamit elkúr, akkor ha nincs főbe lőve, de legalább ki van mondva, hogy elkúrta. Még saját magammal kapcsolatban is azt szeretem, hogy ha elbaszok egy tárgyalást és elbukunk emiatt egy munkát, akkor kimondjam, hogy elbasztam. Ha másért nem, akkor azért, hogy tiszta víz legyen a pohárban, és legközelebb tudjam, hogy nem kéne ugyanazt ismét elkúrni ugyanúgy.Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?És akkor neked, vagy a halottaknak, vagy nekem aki itthon van pozitívan karanténban jobb lesz? Tipikusan azok a hozzászólások jönnek tőled a kormány irányába, hogy teljesen mindegy mit nyilatkoznak szar. Ha meg nem nyilatkoznak, az is szar. Imádom Sobrit, hogy van kitartása az ilyen hozzászólásokra való reagálásra. 😊
Borbinho
kristóf17
Egyébként ha én pozitív lennék és karanténban ücsörögnék, akkor kifejezetten elvárnám, hogy ha már így jártam, akkor legalább álljanak ki a döntéshozatalokban felelősök, és mondják azt, hogy ez nem volt így jó. Nem csak covid ügyben, hanem bármi más ügyben is. Gazdasági, egészségügyi, bármi. Már csak választópolgárként is, hiszen hogy a rákba várjuk el, hogy bármi jobban működjön valamikor is a jövőben, ha polgárként csak megvonjuk a vállunkat, ha megszívjuk? A politikusnak éppen ez az álma. A vállát megvonó birka választó, aki rálegyint, hogy úgyis ilyen az élet, itt is, máshol is.
peterk2005
És ezzel a gondolkodással lefeded az emberek kb. 0,5 százalékát.
A többi jobban szeret birka lenni.
Légy rájuk is tekintettel.
Sobri Jóska
kristóf17
(És persze jobbulást!)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Traffikos tapasztalat, vidéki falu. Úgy tapasztalom 99%-ban elég szólni. Biztos akad időnként 1-2 igenbunkó is, de általában zokszó nélkül felteszik. Sőt, mivel kb. 3 hete kéri a trafikus ismét a maszkot, mára már ritka az is, hogy valaki egyáltalán maszk nélkül próbál bemenni. Szerintem ezeket az intézkedéseket elég jó arányban be lehet tartatni azért. Még nyáron is az volt, hogy ugyan a trafikban nem, de az üzletekben kifejezetten jó arányban maradt fenn a maszk. Itt a környéken legalábbis. Igazából csak azon múlik, hogy az üzletek mennyire általánosan kérik. Ha lényegében mindenütt, akkor a kezdeti 1-2 akadékoskodó barom is be fog állni a sorba, mert az ökröt is rá lehet venni hogy kimenjen a legelőre, ha a csorda is arra megy.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mindennel egyetértek, kivéve a kiemelt részt. Mert azt bizony Én csesztem el, nem Ők nem csinálták jól. 😊Teljesen igazad van.A halottaknak nem, de egyébként persze. Lehet, hogy engem drótoztak be rosszul, de én a civil életemet is úgy élem, hogy ha valaki valamit elkúr, akkor ha nincs főbe lőve, de legalább ki van mondva, hogy elkúrta. Még saját magammal kapcsolatban is azt szeretem, hogy ha elbaszok egy tárgyalást és elbukunk emiatt egy munkát, akkor kimondjam, hogy elbasztam. Ha másért nem, akkor azért, hogy tiszta víz legyen a pohárban, és legközelebb tudjam, hogy nem kéne ugyanazt ismét elkúrni ugyanúgy.Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?És akkor neked, vagy a halottaknak, vagy nekem aki itthon van pozitívan karanténban jobb lesz? Tipikusan azok a hozzászólások jönnek tőled a kormány irányába, hogy teljesen mindegy mit nyilatkoznak szar. Ha meg nem nyilatkoznak, az is szar. Imádom Sobrit, hogy van kitartása az ilyen hozzászólásokra való reagálásra. 😊
Borbinho
kristóf17
Egyébként ha én pozitív lennék és karanténban ücsörögnék, akkor kifejezetten elvárnám, hogy ha már így jártam, akkor legalább álljanak ki a döntéshozatalokban felelősök, és mondják azt, hogy ez nem volt így jó. Nem csak covid ügyben, hanem bármi más ügyben is. Gazdasági, egészségügyi, bármi. Már csak választópolgárként is, hiszen hogy a rákba várjuk el, hogy bármi jobban működjön valamikor is a jövőben, ha polgárként csak megvonjuk a vállunkat, ha megszívjuk? A politikusnak éppen ez az álma. A vállát megvonó birka választó, aki rálegyint, hogy úgyis ilyen az élet, itt is, máshol is.
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem bizonyítóerejű egy kamerafelvétel.Amúgy a dohány boltokban kötelező a kamera, megmutatod a rendőrnek.nepszava.hu/3095789_jarvany-hetfon-szigorit-a-kormanyJelenleg üzletekben és a tömegközlekedésben (az állomásokon is) kötelező a maszk viselése, ha ezt valaki elmulasztja kizárható az utazásból, vagy megtagadhatják a belépését egy kereskedelmi helyiségbe. Ha a felszólításra sem hajlandó maszkot felvenni, rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat.
Beki
Mennyire életszerű, hogy Mókamiki bemegy a cigiboltba a tokáján lifegő maszkkal, majd szól neki az eladó, hogy legyen kedves felhúzni, mire megkapja, hogy "anyád!", majd az eladó rendőrt hív, és fél órán át szépen együtt, lehúzott maszkkal megvárják a hatóságot?
Ha neadjisten így is történik, akkor meg mire a rendőr kiér egyszerűen felhúzza, és akkor mi lesz? Megy bíróságra az ügy?
Vagy az a valószínűbb, hogy megkapja a doboz Bondját, aztán menjen mielőbb a gyíkba?
Ezt így csebinek a
Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj.felvetésére is válaszul.
csebi
Sobri Jóska
Én nem erre gondoltam feltétlenül. Főleg a szárazföldi határzarrol ami vicc. Meg az este 11kor bezár minden miközben nem.
csebi
De ha mondjuk Mókamiki meg is várja a rendőrt, az meg is bünteti, az is fellebbezhető, és el lehet vele huzakodni évekig.
De nem erre gondoltál.
Hanem olyan kommunikációs fogásokra, amit még te is tévesen "intézkedésnek" gondolsz. Pedig az csak kommunikáció. Hogy határzár meg esti bezárás.
Biri néni az ország közepén a kis falujában megnyugszik, ahogy már attól se fél, hogy jön a migráns és megerőszakolja vagy Soros és elveszi amije van. Főként nekik szól, nem azon keveseknek, akik látják mi van nyitva, mi nincs lezárva.
Politika.
több mint 5 éve
A metodikáról: te életszerűnek tartod, h Szlovákiában 71-en, Csehországban meg 1230-an haltak meg?Nagyon meglepő h látva az elmúlt 10 év propagandáját itthon, tényleg elhiszed h a kommunikációnak ennyire nincsen jelentősége a magyar emberek döntéseiben. De könnyen lehet h vhol félúton lehet az igazság.Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem.Megnézek minden adatot, elhiheted.
Amúgy érdekes lenne megnezned a gorbeket Jóska illetve a 100.00 lakosra levetitett elmúlt két hetes halálozási rátát. Arról nem is beszélve h EU-ban 3. Legalacsonyabb a tesztelési értékünk. Lehet kiderülne számodra h lehet kapkodnak máshol de ahogy egy öreg dakota közmondás tartja: inkább kapkodva ugrálni a tüzes nyilbol jövő gömbölyű elől, mint várd a becsapodasukat nyugodtan miközben azt kiabalod h minden rendben.
csebi
Amilyen szerencsénk volt tavasszal (nem a kormányzat zsenialitása miatt), olyannyira vagyunk most pechesek (nem a kormányzat faszkalapsága miatt).
Úgy vélem itt sokan -pl. te is- módfelett túlmisztifikálják a magyar kormányzat szerepét a mindennapi életünkre 2020-ban járványkezelési szempontból.
Az elmúlt 30 év mindenkit megtaníthatott arra, hogy az embernek magára kell vigyáznia, magával kell törődnie, magára kell figyelnie, hiszen a kormányzatnak nem ez a dolga és nem is ez az erőssége.
Ez most hatványozottan igaz.
Senki se tiltja, hogy itthonmaradjak, ha elmegyek maszkot vegyek fel akárhol, ne legyek zárt térben pár percnél többet, hogy ha dolgom van azt odafigyelve a higiéniára, social distansingra tegyem.
Kötelezővé tenni ezeket olyan országban lehet, ahol a be nem tartásuk szankconálható, számonkérhető. Pl. Kína, Koreák, vagy kisterületű, kislakosságszámú országok.
Európában nem.
Ha olvasol Angliáról, akkor látod, hogy ott még nálunk is fegyelmezetlenebbek az emberek, nyáron is azok voltak, a kormányzatuk ugyanolyan marginális szereplő a járványvédekezésben, az egészségügyük ugyanannyira kaotikus, a tesztjeik elfogytak, az intézkedéseket nem tudják végrehajtatni, se kikényszeríteni, mindenki szarik bele mindenbe, próbál úgy élni, mint a pandémia előtt.
De mint írtam egész Európában ez van. Kormányzatfüggetlenül.
Azok a statisztikák, ráták meg amiket látunk, kb. szart se számítanak.
Egyrészt mert különböző országok különböző adatkezelési, rögzítési, felvételi metodikákat alkalmaznak, ami eleve irreálissá teszi az összevetést.
Másrészt, mert az is nyilvánvaló, hogy bárhogy is csinálják, úgyse tükrözi még nagyjából se a valós adatokat. Én Magyarországról is, Angliából is hallok olyan sztorikat, hogy XY full koronás, és nem kerül a rendszerbe vagy negatívra tesztelik, ahogy olyat is, akinek a PCR tesztje többször is negatív volt, semmilyen statisztikába nem került, aztán 2 hónappal késöbb a szerológiai tesztje igazolta a lezajlott fertőzést. És mindenki tud egy rakás ilyen valós történetet.
Harmadrészt nézd meg az USA-t. Minden adatuk, infójuk dacára élik tovább a világukat, fociszezont indítanak, választanak, utazgatnak országon belül, tüntetnek naphosszat, szóval pár százaléknyi embertől eltekintve pont úgy élnek, ahogy a világjárvány előtt.
Akkor meg mit számítanak nekik a saját statisztikáik? Lófaszt se.
Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy az ember, az emberiség, a társadalom, a civilizációnk alapállapota a rend, a fegyelmezetség, a szabálykövetés, az összeszedettség.
A káosz az alapállapot, ami egy átlagos őszi délutánon 2 évvel ezelőtt nem volt szembeötlő, most a világjárvány közepén, napi 200 hírt elolvasva meg az.
Sobri Jóska
Ha meg elfogadjuk h minden országban ugyanúgy létezik stat hiba akkor a statisztika továbbra is gyönyörűen mutatja az arányokat. De sztem a metodikat felesleges ide venni mert én az EUs intézmény adatait néztem ahol sztem kínosan ügyelnek arra h a tagállamoktól ugyanolyan metodikával szolgáltatott adatokat hasonlítanak össze. Ez nálunk is így van a cégen belül.
csebi
több mint 5 éve
Amúgy a dohány boltokban kötelező a kamera, megmutatod a rendőrnek.nepszava.hu/3095789_jarvany-hetfon-szigorit-a-kormanyJelenleg üzletekben és a tömegközlekedésben (az állomásokon is) kötelező a maszk viselése, ha ezt valaki elmulasztja kizárható az utazásból, vagy megtagadhatják a belépését egy kereskedelmi helyiségbe. Ha a felszólításra sem hajlandó maszkot felvenni, rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat.
Beki
Mennyire életszerű, hogy Mókamiki bemegy a cigiboltba a tokáján lifegő maszkkal, majd szól neki az eladó, hogy legyen kedves felhúzni, mire megkapja, hogy "anyád!", majd az eladó rendőrt hív, és fél órán át szépen együtt, lehúzott maszkkal megvárják a hatóságot?
Ha neadjisten így is történik, akkor meg mire a rendőr kiér egyszerűen felhúzza, és akkor mi lesz? Megy bíróságra az ügy?
Vagy az a valószínűbb, hogy megkapja a doboz Bondját, aztán menjen mielőbb a gyíkba?
Ezt így csebinek a
Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj.felvetésére is válaszul.
csebi
Sobri Jóska
Én nem erre gondoltam feltétlenül. Főleg a szárazföldi határzarrol ami vicc. Meg az este 11kor bezár minden miközben nem.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Teljesen igazad van.A halottaknak nem, de egyébként persze. Lehet, hogy engem drótoztak be rosszul, de én a civil életemet is úgy élem, hogy ha valaki valamit elkúr, akkor ha nincs főbe lőve, de legalább ki van mondva, hogy elkúrta. Még saját magammal kapcsolatban is azt szeretem, hogy ha elbaszok egy tárgyalást és elbukunk emiatt egy munkát, akkor kimondjam, hogy elbasztam. Ha másért nem, akkor azért, hogy tiszta víz legyen a pohárban, és legközelebb tudjam, hogy nem kéne ugyanazt ismét elkúrni ugyanúgy.Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?És akkor neked, vagy a halottaknak, vagy nekem aki itthon van pozitívan karanténban jobb lesz? Tipikusan azok a hozzászólások jönnek tőled a kormány irányába, hogy teljesen mindegy mit nyilatkoznak szar. Ha meg nem nyilatkoznak, az is szar. Imádom Sobrit, hogy van kitartása az ilyen hozzászólásokra való reagálásra. 😊
Borbinho
kristóf17
peterk2005
több mint 5 éve
nepszava.hu/3095789_jarvany-hetfon-szigorit-a-kormanyJelenleg üzletekben és a tömegközlekedésben (az állomásokon is) kötelező a maszk viselése, ha ezt valaki elmulasztja kizárható az utazásból, vagy megtagadhatják a belépését egy kereskedelmi helyiségbe. Ha a felszólításra sem hajlandó maszkot felvenni, rendőri intézkedés kérhető ellene, ami 10-50 ezer forintos bírsággal járhat.
Beki
Ezt így csebinek a
csebi
több mint 5 éve
A halottaknak nem, de egyébként persze. Lehet, hogy engem drótoztak be rosszul, de én a civil életemet is úgy élem, hogy ha valaki valamit elkúr, akkor ha nincs főbe lőve, de legalább ki van mondva, hogy elkúrta. Még saját magammal kapcsolatban is azt szeretem, hogy ha elbaszok egy tárgyalást és elbukunk emiatt egy munkát, akkor kimondjam, hogy elbasztam. Ha másért nem, akkor azért, hogy tiszta víz legyen a pohárban, és legközelebb tudjam, hogy nem kéne ugyanazt ismét elkúrni ugyanúgy.Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?És akkor neked, vagy a halottaknak, vagy nekem aki itthon van pozitívan karanténban jobb lesz? Tipikusan azok a hozzászólások jönnek tőled a kormány irányába, hogy teljesen mindegy mit nyilatkoznak szar. Ha meg nem nyilatkoznak, az is szar. Imádom Sobrit, hogy van kitartása az ilyen hozzászólásokra való reagálásra. 😊
Borbinho
kristóf17

több mint 5 éve
Ha meg elfogadjuk h minden országban ugyanúgy létezik stat hiba akkor a statisztika továbbra is gyönyörűen mutatja az arányokat. De sztem a metodikat felesleges ide venni mert én az EUs intézmény adatait néztem ahol sztem kínosan ügyelnek arra h a tagállamoktól ugyanolyan metodikával szolgáltatott adatokat hasonlítanak össze. Ez nálunk is így van a cégen belül.De nem tudnak ugyanolyan metodikával származó adatokat összevetni, ha már az minden országban más, hogy ki számít koronavírusfertőzöttnek, ki az aki valójában az, ki halt meg a koronavírus miatt, ki az alapbetegsége miatt, de koronavírusfertőzötten, stb.
csebi
Arról nem is beszélve, hogy egyik országban se tesztelnek mindenkit minden nap, így valódi fertőzöttségi adatok még az adott ország metodikájával se állnak rendelkezésre.
Pl. Magyarországról tudod, hogy kb tízszer annyi fertőzött lehet, mint amennyi a hivatalos adatokban szerepel, de azt tudod e, hogy mi a szorzó Szlovákiában, Belgiumban, Lettországban vagy Németországban? Meglepne, mert nem tudható, hogy 1, 2, 5 vagy 10.
Teljesen felesleges, haszontalan és rossz irány a fertőzési vagy halálozási számok oldaláról megközelíteni ezt a világjárványt.
A veszélyeztetettség tényleges oka (hogy huszonéves élsportoló majd belehal, 50 éves nyüzüge meg kihordja lábon) a lényeges szempont, az időben történő beazonosíthatóság (hogy ne lehessen fertőzötten bóklászni tünetmentesen napokig) és a gyógyíthatóság (hogy legyen olyan gyógyszer, ami enyhíti a tüneteket, és csökkenti a tragikus kimenetelek esélyét).
Majd végül a vakcina (mert nyájimmunitás nincs, ha fél év múlva újra elkapható).
Ezekről meg senkinek nincs egyelőre lövése se, akkor nem mindegy, hogy mi a tényleges szám, hogy 1200 fertőzöttből meghal 30 ember, vagy 6500-ból 34, esetleg 9-ből 1?
több mint 5 éve
BTW: ma jelent meg a 21.(!) Alvin és a Mókusok lemez. A magyar pop-punk csatahajója, utolsó mohikánja és álló csillaga. Nem olyan jó, mint az Élet szaga, ami az egyik legjobb pop-punk anyag, globálisan 😊

több mint 5 éve
Nagyon meglepő h látva az elmúlt 10 év propagandáját itthon, tényleg elhiszed h a kommunikációnak ennyire nincsen jelentősége a magyar emberek döntéseiben. De könnyen lehet h vhol félúton lehet az igazság.Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem.Megnézek minden adatot, elhiheted.
Amúgy érdekes lenne megnezned a gorbeket Jóska illetve a 100.00 lakosra levetitett elmúlt két hetes halálozási rátát. Arról nem is beszélve h EU-ban 3. Legalacsonyabb a tesztelési értékünk. Lehet kiderülne számodra h lehet kapkodnak máshol de ahogy egy öreg dakota közmondás tartja: inkább kapkodva ugrálni a tüzes nyilbol jövő gömbölyű elől, mint várd a becsapodasukat nyugodtan miközben azt kiabalod h minden rendben.
csebi
Amilyen szerencsénk volt tavasszal (nem a kormányzat zsenialitása miatt), olyannyira vagyunk most pechesek (nem a kormányzat faszkalapsága miatt).
Úgy vélem itt sokan -pl. te is- módfelett túlmisztifikálják a magyar kormányzat szerepét a mindennapi életünkre 2020-ban járványkezelési szempontból.
Az elmúlt 30 év mindenkit megtaníthatott arra, hogy az embernek magára kell vigyáznia, magával kell törődnie, magára kell figyelnie, hiszen a kormányzatnak nem ez a dolga és nem is ez az erőssége.
Senki se tiltja, hogy itthonmaradjak, ha elmegyek maszkot vegyek fel akárhol, ne legyek zárt térben pár percnél többet, hogy ha dolgom van azt odafigyelve a higiéniára, social distansingra tegyem.
Kötelezővé tenni ezeket olyan országban lehet, ahol a be nem tartásuk szankconálható, számonkérhető. Pl. Kína, Koreák, vagy kisterületű, kislakosságszámú országok.
Európában nem.
Ha olvasol Angliáról, akkor látod, hogy ott még nálunk is fegyelmezetlenebbek az emberek, nyáron is azok voltak, a kormányzatuk ugyanolyan marginális szereplő a járványvédekezésben, az egészségügyük ugyanannyira kaotikus, a tesztjeik elfogytak, az intézkedéseket nem tudják végrehajtatni, se kikényszeríteni, mindenki szarik bele mindenbe, próbál úgy élni, mint a pandémia előtt.
Egyrészt mert különböző országok különböző adatkezelési, rögzítési, felvételi metodikákat alkalmaznak, ami eleve irreálissá teszi az összevetést.
Másrészt, mert az is nyilvánvaló, hogy bárhogy is csinálják, úgyse tükrözi még nagyjából se a valós adatokat. Én Magyarországról is, Angliából is hallok olyan sztorikat, hogy XY full koronás, és nem kerül a rendszerbe vagy negatívra tesztelik, ahogy olyat is, akinek a PCR tesztje többször is negatív volt, semmilyen statisztikába nem került, aztán 2 hónappal késöbb a szerológiai tesztje igazolta a lezajlott fertőzést. És mindenki tud egy rakás ilyen valós történetet.
Harmadrészt nézd meg az USA-t. Minden adatuk, infójuk dacára élik tovább a világukat, fociszezont indítanak, választanak, utazgatnak országon belül, tüntetnek naphosszat, szóval pár százaléknyi embertől eltekintve pont úgy élnek, ahogy a világjárvány előtt.
Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy az ember, az emberiség, a társadalom, a civilizációnk alapállapota a rend, a fegyelmezetség, a szabálykövetés, az összeszedettség.
A káosz az alapállapot, ami egy átlagos őszi délutánon 2 évvel ezelőtt nem volt szembeötlő, most a világjárvány közepén, napi 200 hírt elolvasva meg az.
Sobri Jóska
Ha meg elfogadjuk h minden országban ugyanúgy létezik stat hiba akkor a statisztika továbbra is gyönyörűen mutatja az arányokat. De sztem a metodikat felesleges ide venni mert én az EUs intézmény adatait néztem ahol sztem kínosan ügyelnek arra h a tagállamoktól ugyanolyan metodikával szolgáltatott adatokat hasonlítanak össze. Ez nálunk is így van a cégen belül.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem.Megnézek minden adatot, elhiheted.
csebi
Európában nem.
több mint 5 éve
Akkor ők jobban járnak a békességgel, mint a pánikkal. Szerintem persze.Nem tudja mindenki h mi van.Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem.Csak a kommunikációs részre reagálva. Kedves Feleségem anyukája adta át nekünk a kicsikét. Na, Ő annak ellenére, hogy igen enyhe híreket szolgáltatnak, nincs pánikkeltés úgy ráparázott, hogy nem evett, a gyomorgörcs miatt, nem csinált semmit, minden baja volt, bőgött stb. stb. Vihették be a mentők, ahol megállapították, hogy enyhe tünetek, semmi baj a tüdővel stb. Nem nevezném egy buta nőnek, persze nem is csillagász, de akkor is. Egy ágyat elfoglalt. Szóval utálom a népbutítást, de ha ezzel terhet lehet levenni az egészségügyről, ám legyen. Mindenki úgyis tudja mi van, de elég sok ideggyenge ember él közöttünk. lásd példa.
csebi
kristóf17
csebi
több mint 5 éve
Nem tudja mindenki h mi van.Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem.Csak a kommunikációs részre reagálva. Kedves Feleségem anyukája adta át nekünk a kicsikét. Na, Ő annak ellenére, hogy igen enyhe híreket szolgáltatnak, nincs pánikkeltés úgy ráparázott, hogy nem evett, a gyomorgörcs miatt, nem csinált semmit, minden baja volt, bőgött stb. stb. Vihették be a mentők, ahol megállapították, hogy enyhe tünetek, semmi baj a tüdővel stb. Nem nevezném egy buta nőnek, persze nem is csillagász, de akkor is. Egy ágyat elfoglalt. Szóval utálom a népbutítást, de ha ezzel terhet lehet levenni az egészségügyről, ám legyen. Mindenki úgyis tudja mi van, de elég sok ideggyenge ember él közöttünk. lásd példa.
csebi
kristóf17
több mint 5 éve
Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem.Csak a kommunikációs részre reagálva. Kedves Feleségem anyukája adta át nekünk a kicsikét. Na, Ő annak ellenére, hogy igen enyhe híreket szolgáltatnak, nincs pánikkeltés úgy ráparázott, hogy nem evett, a gyomorgörcs miatt, nem csinált semmit, minden baja volt, bőgött stb. stb. Vihették be a mentők, ahol megállapították, hogy enyhe tünetek, semmi baj a tüdővel stb. Nem nevezném egy buta nőnek, persze nem is csillagász, de akkor is. Egy ágyat elfoglalt. Szóval utálom a népbutítást, de ha ezzel terhet lehet levenni az egészségügyről, ám legyen. Mindenki úgyis tudja mi van, de elég sok ideggyenge ember él közöttünk. lásd példa.
csebi
több mint 5 éve
Jóska igazad lenne. De sajnos nincs. Nálunk a bevezetett intézkedéseket nem kényszerítik ki, és ez a baj. Plusz az is látszik h továbbra is érdekes a kommunikáció. Minimum azt lehet mondani h nem konzekvens, de inkább arról szól a kommunikáció h minden rendben van, miközben nem. Látva azt h a kormányzati kommunikáció milyen hatással van az átlag magyar emberre m, igen sokat számítana sztem, és ezt megint tenykerdesnek tekintem. Amúgy érdekes lenne megnezned a gorbeket Jóska illetve a 100.00 lakosra levetitett elmúlt két hetes halálozási rátát. Arról nem is beszélve h EU-ban 3. Legalacsonyabb a tesztelési értékünk. Lehet kiderülne számodra h lehet kapkodnak máshol de ahogy egy öreg dakota közmondás tartja: inkább kapkodva ugrálni a tüzes nyilbol jövő gömbölyű elől, mint várd a becsapodasukat nyugodtan miközben azt kiabalod h minden rendben.
több mint 5 éve
Nyilván tök indifferens a kommunikáció a lakosság felé, hisz látod, hogy mi a valóság. Kommunikálhatnak bármit, úgyse hagyod magad "becsapni".[...]Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?
Sobri Jóska
Borbinho
Mi a jelentősége, hogy mi a kommunikáció a lakosság felé? Semmi.
Max. bizonyos alsóbb néprétegekben elejét veszi a teljes kilátástalanság érzésének, a kétségbeesésnek egy összeszedett, optimista kormányzati kommunikáció.
(Egyébként igen. Sehol se kommunikálja azt egyetlen politikai vezetés sem, hogy ne tennének meg minden tőlük telhetőt, ne törekednének a legújabb, legmodernebb, legblabla problémamegoldásra, ne igyekeznének mielőbb, mihamarabb, minél kevesebb áldozattal, a leghatékonyabban, a rendelkezésre álló legblablabla. A politikus mindenhol politikus, hasonló kommunikációval, hsonló célokkal. Libernyákabb országokban annyiban más, hogy a sajtó keményebbeket bekérdez és a politikus szofisztikáltabban hazudik, terel, beszél mellé.)
több mint 5 éve
Nyereszkedo dogevo phase X+1444.hu/2020/10/16/368-ezer-forintot-kernek-azert-hogy-szlavik-janos-egyoras-eloadast-tartson-videken-a-jarvanyrol
több mint 5 éve
Olyan jó, hogy nekem elég csak egyetértős kommenteket írnom, mert van időd tökéletesen összefoglalni.Engem is felbasz. 1 honapja fingjuk sincs a jarvany valos kiterjedeserol, es ez egyaltalan nem zavarja oket. Hany halottnal lesz alkalmatlan itt barki aki nem karacsony? Pofazott ma a kossuth radioban a dagadt arrol milyen kurva jol vedekezunk? Vagy most inkabb csendben van?De, zavarja.
Vrij6
De attól még nem könnyebb megoldani egy világjárvány hazánkra eső részét, hogy zavar vagy sem.
Te komolyan azt gondolod, hogy kevesebb halott lenne, ha más kormányzat vezetné Magyarországot? Vagy csak jólesik minden nap Orbánegydagadtgecizni?
Nézz már szét Európában.
Mindenhol teljesen random védekeznek.
Mindenhol tövig szopják a faszt.
Az infrastrukturális és forrásban gazdag háttértől eltekintve melyik ország az, amelyiknek a vírusvédekezése jobb, mint a mienk? Vagy rosszabb?
Itt nincsenek érdemi különbségek. Minden európai ország vezetése azt se tudja mit csináljon, kapkod össze vissza, próbálkozik ezzel-azzal, de teljesen random eredménnyel, betegednek és halnak meg az emberek mindenhol, Görögországtól Angliáig, Németországtól, Olaszországon át Szlovéniáig. Nincs egy tuti módszer, amit direkt, geciségből ignorálunk, csak Extremisztán van, és mindenki próbál túlélni. Egyénileg, politikailag, egészségügyileg, gazdaságilag.
Fura, hogy a világjárvány kilencedik hónapjában azt gondolod, hogy "lehetne jobban is csinálni".
Vagy nem lehet, mivel sehol se csinálják jobban, vagy lehetne, de senki se tudja miként, mert sehol se csinálják jobban.
Európában huszoniksz ország össze-vissza védekezik. Nincs központi direktíva, ajánlás, terv, módszer, metodika a járvány ellen, mindenhol random reagálnak, és ez teljesen véletlenszerűen hoz eredményeket vagy nem. Nincs siker know-how, amit átvehetnénk/átadhatnánk a németektől/nek, franciáktól/nak, spanyoloktól/nak, hollandoktól/nak. Mert nincs siker.
Angliában pl. sokat teszteltek, annyit, hogy elfogyott a teszt. És? Beljebb vannak? Kevesebb a fertőzött, a korházi ápolásra szoruló, a halott? Lófaszt. Bizonyos területek már full lockdown alatt és lassan visszazár az egész országuk.
Kilenc hónap alatt még egy olcsó, pontos gyorsteszt sincs, egy általánosan elfogadott hatékony gyógyszer sincs, nemhogy vakcina.
Te komolyan azt gondolod, hogy Orbán tehet ezekről? Egész Európában miatta betegszenek meg és hullanak az emberek? Vagy úgy kérdezem, hogy melyik európai országban jobb most élni, dolgozni, megbetegedni, meghalni a koronavírus relációjában szerinted? Utána tudsz olvasni, mindenhol ugyanaz a szar hömpölyög, és nem Orbán vagy Macron vagy Johnson hömpölyögteti.
De azt is kérdezem, hogyha nem Orbán vezetné most az országot, hanem bárki, Széchenyi, Kossuth, Deák, Gyurcsány, Márki-Zay, Karácsony, tényleg bárki, akkor jobb lenne? Mert ha racionálisan végiggondolod, elég pici az esélye, hogy huszoniksz európai országban mindenhol pont a legrosszabb opció vezet, mert minden európai országban ugyanúgy szopóág van.
Ami valóban tény és egyben gáz, hogy lófaszt se tudunk tenni a világjárvány ellen. De egyik államvezető se tud jobban tenni vagy nem tenni, mint a másik.
Még ilyenkor is Orbán-fóbiásan gyűlölködni nem túl építő és előremutató pozíció. De persze ha ettől áll vissza a lelki béke... akkor azzal a lelki békével valami nagyon nincs rendben.
Sobri Jóska
És akkor neked, vagy a halottaknak, vagy nekem aki itthon van pozitívan karanténban jobb lesz? Tipikusan azok a hozzászólások jönnek tőled a kormány irányába, hogy teljesen mindegy mit nyilatkoznak szar. Ha meg nem nyilatkoznak, az is szar. Imádom Sobrit, hogy van kitartása az ilyen hozzászólásokra való reagálásra. 😊[...]Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?
Sobri Jóska
Borbinho
több mint 5 éve
Járványtól függetlenül, a mai imádságból nekem ez a kedvenc félmondatom:"közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját"
több mint 5 éve
[...]Máshol is az a kommunikáció a lakosság felé, hogy minden rendben van?
Sobri Jóska
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Engem is felbasz. 1 honapja fingjuk sincs a jarvany valos kiterjedeserol, es ez egyaltalan nem zavarja oket. Hany halottnal lesz alkalmatlan itt barki aki nem karacsony? Pofazott ma a kossuth radioban a dagadt arrol milyen kurva jol vedekezunk? Vagy most inkabb csendben van?De, zavarja.
Vrij6
De attól még nem könnyebb megoldani egy világjárvány hazánkra eső részét, hogy zavar vagy sem.
Te komolyan azt gondolod, hogy kevesebb halott lenne, ha más kormányzat vezetné Magyarországot? Vagy csak jólesik minden nap Orbánegydagadtgecizni?
Nézz már szét Európában.
Mindenhol teljesen random védekeznek.
Mindenhol tövig szopják a faszt.
Az infrastrukturális és forrásban gazdag háttértől eltekintve melyik ország az, amelyiknek a vírusvédekezése jobb, mint a mienk? Vagy rosszabb?
Itt nincsenek érdemi különbségek. Minden európai ország vezetése azt se tudja mit csináljon, kapkod össze vissza, próbálkozik ezzel-azzal, de teljesen random eredménnyel, betegednek és halnak meg az emberek mindenhol, Görögországtól Angliáig, Németországtól, Olaszországon át Szlovéniáig. Nincs egy tuti módszer, amit direkt, geciségből ignorálunk, csak Extremisztán van, és mindenki próbál túlélni. Egyénileg, politikailag, egészségügyileg, gazdaságilag.
Fura, hogy a világjárvány kilencedik hónapjában azt gondolod, hogy "lehetne jobban is csinálni".
Vagy nem lehet, mivel sehol se csinálják jobban, vagy lehetne, de senki se tudja miként, mert sehol se csinálják jobban.
Európában huszoniksz ország össze-vissza védekezik. Nincs központi direktíva, ajánlás, terv, módszer, metodika a járvány ellen, mindenhol random reagálnak, és ez teljesen véletlenszerűen hoz eredményeket vagy nem. Nincs siker know-how, amit átvehetnénk/átadhatnánk a németektől/nek, franciáktól/nak, spanyoloktól/nak, hollandoktól/nak. Mert nincs siker.
Angliában pl. sokat teszteltek, annyit, hogy elfogyott a teszt. És? Beljebb vannak? Kevesebb a fertőzött, a korházi ápolásra szoruló, a halott? Lófaszt. Bizonyos területek már full lockdown alatt és lassan visszazár az egész országuk.
Kilenc hónap alatt még egy olcsó, pontos gyorsteszt sincs, egy általánosan elfogadott hatékony gyógyszer sincs, nemhogy vakcina.
Te komolyan azt gondolod, hogy Orbán tehet ezekről? Egész Európában miatta betegszenek meg és hullanak az emberek? Vagy úgy kérdezem, hogy melyik európai országban jobb most élni, dolgozni, megbetegedni, meghalni a koronavírus relációjában szerinted? Utána tudsz olvasni, mindenhol ugyanaz a szar hömpölyög, és nem Orbán vagy Macron vagy Johnson hömpölyögteti.
De azt is kérdezem, hogyha nem Orbán vezetné most az országot, hanem bárki, Széchenyi, Kossuth, Deák, Gyurcsány, Márki-Zay, Karácsony, tényleg bárki, akkor jobb lenne? Mert ha racionálisan végiggondolod, elég pici az esélye, hogy huszoniksz európai országban mindenhol pont a legrosszabb opció vezet, mert minden európai országban ugyanúgy szopóág van.
Ami valóban tény és egyben gáz, hogy lófaszt se tudunk tenni a világjárvány ellen. De egyik államvezető se tud jobban tenni vagy nem tenni, mint a másik.
Még ilyenkor is Orbán-fóbiásan gyűlölködni nem túl építő és előremutató pozíció. De persze ha ettől áll vissza a lelki béke... akkor azzal a lelki békével valami nagyon nincs rendben.
több mint 5 éve
😀 Hiányolta a fene. Igaz azt nem kell hozzátenni, hogy a dojcsok 80 millióan vannak, na de az csak egy idegesítő kis részlet, elhanyagolható. 😀Engem is felbasz. 1 honapja fingjuk sincs a jarvany valos kiterjedeserol, es ez egyaltalan nem zavarja oket. Hany halottnal lesz alkalmatlan itt barki aki nem karacsony? Pofazott ma a kossuth radioban a dagadt arrol milyen kurva jol vedekezunk? Vagy most inkabb csendben van?"Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben. És bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben."
Vrij6
"Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon..."
Tényleg ezeket a megnyilvánulásokat hiányoltad?
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil