Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Várunk anesztesre ezért tudok irogatni.Szeretném megvilágítani hogy működik egy eljárás, gyógykezelés eldöntése, mi alapján dolgozunk. Hátha pár embernek, ez új információ lesz, és megértitek miért gondoljuk azt, hogy az a helyes, amit mi mondunk. Vonatkozik ez pl HPV oltásra, vírus kezelésre stb.
Jelenleg az un. evidence based medicine (EBM), a bizonyítékon alapuló orvoslás éráját éljük. Nagyon nagy előrelépés volt a korábbi un authority based medicine-hez képest, ahol a kérdésre, hogy miért ezt csináljuk a válasz az volt, hogy csak, meg mert én így szoktam.
Az EBM metodikán alapuló manapság szinte minden. Az alapja az un bizonyíték szintek a Level of evidence (LE), vizsgálata során kialakított ajánlási fokok (Grade of recommendation GoR). A bizonyíték szintek 1-4 ig vannak bekategorizálva. Minnél kisebb a szám, annál erősebb a bizonyítottság. Pl egy LE1a azt jelenti, hogy randomizált, prospektív, multicentrikus tanulmányok metaanalízise alapján levont következtetés van. Míg a LE4 az azt jelenti, hogy egy "well known and accepted expert" (tehát egy olyan szakember, akinek ilyen irányú tevékenysége ismeret és publikált) véleménye alapján megalkotott kijelentés. LE4-et általában akkor lehet használni, ha nagyon kevés a bizonyíték, nincsenek tanulmányok amik rendelkezésre állnak és tényléeg tapasztalati úton történő megállapítások. Ezek általában műtét technikai dolgokban elfogadottak. Pl. saját esetemben egy ágyéki nyirokcsomó műtét során azt írom és mondom hogy az egyik véna megkimélhető akkor az egy LE4. Ha lenne olyan multicentrikus randomizált prospektív tanulmány, ahol ezt vizsgálnánk mind elsődleges végpont, hogy a v. saphena magna megkímélése okoz-e onkológiai hátrányt és az jönne ki, hogy igen, akkor az LE1 lenne és az "expert" véleményem és LE4-em menne a kukába.
Mondjuk ez rögtön rá is mutat az EBM egyik nagy hibájára, hogy ezeket a multicentrikus tanulmányokat szponzorálni kell, nagyon idő és pénzigényes egy ilyen "well designed study". Érteklemszerűen gyógyszercégek a fő szponzorok és értelemszerű, hogy ők gyógyszerekben alkalmazzák ezt. MOndjuk egy alacsony stádiumú heredaganat kezelésében magasabb szintű evidenciáink vanna a primér kemoterápiára mint a primér nyirokcsomó eltávolító műtétre. Kemos cégek számtalan studyt le tudtak folytatni és ezek alapján nagyon magas evidencia szinttel tudjuk ajánlani a kemot. Értelemszerűen műtéti megoldásra jóval kevesebb ilyen van, nem annyira jól szerkesztett tanulmányok, nem annyira multicentrikusak stb. Így ezek LE2-3 ba fognak kerülni. Ez azért fontos mert a bizonyíték szintek alapján hozzák meg az érintett legmagasabb szakmai fórumok az ajánlásokat. LE1-2 alapján hozott ajánlás nagyon erős ajánlás, míg egy LE3-4 gyenge ajánlási fokot hoz magával.
Így pl egy HPV oltás esetén LE1a-ink és strong Grade of Recommendationünk van.
Ha egy tudós valamit állít ezek alapján teszi. Ezért van az, hogy pl a koronavírusról "vitázik" egy tudós, ő nem mondhat hangzatos, ex katedra kijelentéseket, mert óvatos és bizonytalansági faktor van, nincsenek több éves utókövetési eredmények, LE1a-k, "csak" LE2-3-ak. A DK görbén a tudós társadalom már elhagyta a kétségbeesés völgyét és a felszálló ágban van, de nincs még a csúcson. Ezzel szemben egy Gödény puffogtat nem megalapozott, aggreszívan előadott semmilyen LE-l nem rendelkező állítást. Laikusnak az jön le, hogy a virulógus semmit nem tud, bezzeg Gödény mennyire magabiztos (ő is a Mount of Stupidity peakjen trónol) és nagy tudású.
Bevezetett és alkalmazott gyógyszerek mindegyike igen kemény (FDA talán a legkeményeb, egyszer egy tanulmáényban amiben részt vettem egy vessző elírás miatt egy évi munkánkat kidobatták) vizsgálati sorokon megy át, már fázis 3-ba nem tud jutni, ha nincs ledokumentált bizonyított alapja.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Most, hogy megyek vonattal, majd metróval a Péterfybe kezelésre, elgondolkozom hogy vajon hány potenciális fertőző ember mellett ülök/állok/sétálok majd. Nem mondom hogy félek, de azért ha lehetne inkább kihagynám ezt az utat.milyen a maszk arány?
Mikey
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Most, hogy megyek vonattal, majd metróval a Péterfybe kezelésre, elgondolkozom hogy vajon hány potenciális fertőző ember mellett ülök/állok/sétálok majd. Nem mondom hogy félek, de azért ha lehetne inkább kihagynám ezt az utat.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
ahogy a költő is montaEz nem arra vonatkozott. Azt akkor még a jelenleg érvényes eljárásrend előtt írtam, hogy Szekszárd borzalom.Kialakították az országban az 5 Covid Központot. Nézzük az én régiómat, Dél-nyugat Mo. Szekszárdi Kórház lett kijelölve. Itt vagyun ugye Pécs, ahol kialakítattak velünk egy telejs CoVid ellátó Központot, 4 osztállyal, rendes ITO háttérrel két szeparálható műtőblokkal. Van egy világszinvonalú virológiai laborunk. Tehát értelemszerűen itt ne legyen, legyen Szekszárd. Én ott rendszeresen operálok, ismerem a viszonyokat. Borzalom, eddig sem etszteltek senkit, a járványkórház védekezése annyi volt hogy egy hőmérővel a homlokra néztek, Tolna megye gócpontja értelemszerúen a szekszárdi kórház műtő blokkja lett, ahol pl a 10 műtósnőből 2 maradt hadra fogható, és az anesztesek közül is de facto Covid betegek vannak. Szekszárdi kórház jelenleg max 4 beteget tud lélegeztetni és az ITO-nak vagy 10 ágya van (Péxcsett jelenleg 42 embert kezelünk kettő van gépen). Szekszárdi kórházban egy (1) db infektológus szakorvos van, ő is 60 plusszos. Szekszárdon Covid tesztet nem lehet végezni. Na kérem az ország 5 központja közül ez a miénk, szerintem a többi sem lehet jobb talán a Petz Aladár igen, akik viszont bele is rokkantak.@csi77 itt van, amit napok óta kérdezel
diverdoc
slowmotion
Ott alapból van iszonyatos gond. Csak nem nagyon akartam leírni.
Évek óta oda járok segíteni, tehát több éves tapasztalatom van. Kicsinyes vezetés a legnagyobb gond szerintem. Amit írtam az még csak nem is erre vonatkozott, hanem a teljes dilletantizmusra és felelőtlenségre. Pécsett minden felvételre kerülő beteget tesztelünk már egy hónapja. Ez az egyetem döntése. Szekszárdon senkit. Mivel tudtam, hogy az ország egyik gócpontja a szekszárdi műtőblokk volt, kértem a szekszárdi főnököt, hogy az általam operálandó betegeket szűrjék le. Válasz a kórház parancsnok (nem az igazgató, hanem a katonai vezető) döntése értelmében senkit nem tesztelnek. Tekintve, hogy a 10 műtösnőjük közül 8 kidőlt CoVid miatt, próbáltam biztosítékot kapni. Megnyugtattak, hogy mindenki aki a műtőblokkban van, azt letesztelték. Műtét közben kérdeztem az aneszt-intenzíves kolléganőt, aki altatott, hogy mi a helyzet most az ITO-n? Válasz: "hát nem jó a helyzet, remélem a mi tesztjeink negativak LESZNEK". Lesznek???? Végül is nem hazudtak, tesztelték őket, csak még eredmény nem volt. Mikor végigkérdeztem abban a műtőben tartózkodó embereket, csak egynek volt negatív tesztje. Kiborultam, hogy adott esetben ezért fertőződöm, vagy jobb esetben basznak karanténba. Viszont engem mint ott operáló orvost reggel beállítottak a főbejárati sorba, hogy le triázsoljanak. Ott dekkoltam a szekszárdi főorvossal tüsszögő, köhögő, mankós, orrvérző betegek között, majd megkérdezték köhögök e és egy szaros felületi mérővel rögzítették, hogy 35,2 C a hőm. Kitöltöttek egy papírt és máris mehettem operálni. Na erre vonatkozott amit csi kérdezett.
diverdoc
"... ebben a városban meghalna a halál..."
s itt konkrét esetben a Szekszárdra gondolt
váteszek, váteszek mindenütt!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Lányomnak kezdődik (?) a kórházi gyakorlata, csütörtök-péntekenként.Azt mondja, őket sem tesztelik....ill van olyan kórház, amelyik már visszamondta a gyakorlatot.
Kíváncsi leszek!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Alig 7 ezer tesztből. Így az elvégzett teszteknek már 12%-a pozitív.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Ez nem arra vonatkozott. Azt akkor még a jelenleg érvényes eljárásrend előtt írtam, hogy Szekszárd borzalom.Kialakították az országban az 5 Covid Központot. Nézzük az én régiómat, Dél-nyugat Mo. Szekszárdi Kórház lett kijelölve. Itt vagyun ugye Pécs, ahol kialakítattak velünk egy telejs CoVid ellátó Központot, 4 osztállyal, rendes ITO háttérrel két szeparálható műtőblokkal. Van egy világszinvonalú virológiai laborunk. Tehát értelemszerűen itt ne legyen, legyen Szekszárd. Én ott rendszeresen operálok, ismerem a viszonyokat. Borzalom, eddig sem etszteltek senkit, a járványkórház védekezése annyi volt hogy egy hőmérővel a homlokra néztek, Tolna megye gócpontja értelemszerúen a szekszárdi kórház műtő blokkja lett, ahol pl a 10 műtósnőből 2 maradt hadra fogható, és az anesztesek közül is de facto Covid betegek vannak. Szekszárdi kórház jelenleg max 4 beteget tud lélegeztetni és az ITO-nak vagy 10 ágya van (Péxcsett jelenleg 42 embert kezelünk kettő van gépen). Szekszárdi kórházban egy (1) db infektológus szakorvos van, ő is 60 plusszos. Szekszárdon Covid tesztet nem lehet végezni. Na kérem az ország 5 központja közül ez a miénk, szerintem a többi sem lehet jobb talán a Petz Aladár igen, akik viszont bele is rokkantak.@csi77 itt van, amit napok óta kérdezel
diverdoc
slowmotion
Ott alapból van iszonyatos gond. Csak nem nagyon akartam leírni.
Évek óta oda járok segíteni, tehát több éves tapasztalatom van. Kicsinyes vezetés a legnagyobb gond szerintem. Amit írtam az még csak nem is erre vonatkozott, hanem a teljes dilletantizmusra és felelőtlenségre. Pécsett minden felvételre kerülő beteget tesztelünk már egy hónapja. Ez az egyetem döntése. Szekszárdon senkit. Mivel tudtam, hogy az ország egyik gócpontja a szekszárdi műtőblokk volt, kértem a szekszárdi főnököt, hogy az általam operálandó betegeket szűrjék le. Válasz a kórház parancsnok (nem az igazgató, hanem a katonai vezető) döntése értelmében senkit nem tesztelnek. Tekintve, hogy a 10 műtösnőjük közül 8 kidőlt CoVid miatt, próbáltam biztosítékot kapni. Megnyugtattak, hogy mindenki aki a műtőblokkban van, azt letesztelték. Műtét közben kérdeztem az aneszt-intenzíves kolléganőt, aki altatott, hogy mi a helyzet most az ITO-n? Válasz: "hát nem jó a helyzet, remélem a mi tesztjeink negativak LESZNEK". Lesznek???? Végül is nem hazudtak, tesztelték őket, csak még eredmény nem volt. Mikor végigkérdeztem abban a műtőben tartózkodó embereket, csak egynek volt negatív tesztje. Kiborultam, hogy adott esetben ezért fertőződöm, vagy jobb esetben basznak karanténba. Viszont engem mint ott operáló orvost reggel beállítottak a főbejárati sorba, hogy le triázsoljanak. Ott dekkoltam a szekszárdi főorvossal tüsszögő, köhögő, mankós, orrvérző betegek között, majd megkérdezték köhögök e és egy szaros felületi mérővel rögzítették, hogy 35,2 C a hőm. Kitöltöttek egy papírt és máris mehettem operálni. Na erre vonatkozott amit csi kérdezett.

több mint 5 éve
851/8

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Vitatkozott a fene 😊Nem ellenvéleménytől sértődtem meg, hanem a kijelentésedtől, hogy minden háziorvos hülye, és semmihez sem értenek.Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
Szerintrm már a bárányhimlő elleni is faszság.
warr_b
De értelemszerűen valószínű mint minden háziorvos hülye vagyok, ezzel a véleménnyel nem kell foglakozni, hisz hátha autizmust okoznának ezek az agyhalott orvosok.
diverdoc
Nem baj, szerintem mindketten túl fogjuk élni.
warr_b
Dunningék ezt szépen leírták híres közleményükben: "Unskilled and unaware of it:how difficulties in recognizing one's incompetence lead to inflated self assesments"
Magyarul a buta ember nem ismeri fel, saját tudatlanságát és tudatlanságából adódóan bölcsnek képzeli magát. Te a Mount of Stupiditynél vagy mondjuk HPV oltás kérdésében én meg miután eltöltöttem a kétségbeesés völgyében bár évet jelenleg ebben a témában az expert szinten (ezért írtam le, hogy ausgetippt a HPV kapcsán milyen backgrounddal rendelkezem és nem önfényezés miatt). Értelmes ember ezen elgondolkodik, hogy talán az a csóka aki ezzel foglakozik, kutatja lehet jobban ért hozzá. Ők kerülnek bele a valley of despairbe. Buta ember meg a hülyeség hegycsúcsán trónol és osztja az észt " huh de megsértődtél egy ellenvéleménytől"
Neked ellenvéleményed a fennt idézet témában minimálisan is megmosolyogtató, viszont rávilágít, hogy ha valakit te lehülyézel, az valószínű dicséret.
Te semmilyen szinten nem vagy vitapartner nekem egy HPV oltás témában, bár természetesen azt hiszed.
diverdoc
Bár látom az expert szint után a gondolatolvasás következik a számegyenesen.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=UcZzlPGnKdUNem ellenvéleménytől sértődtem meg, hanem a kijelentésedtől, hogy minden háziorvos hülye, és semmihez sem értenek.Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
warr_b
De értelemszerűen valószínű mint minden háziorvos hülye vagyok, ezzel a véleménnyel nem kell foglakozni, hisz hátha autizmust okoznának ezek az agyhalott orvosok.
diverdoc
warr_b
Dunningék ezt szépen leírták híres közleményükben: "Unskilled and unaware of it:how difficulties in recognizing one's incompetence lead to inflated self assesments"
Magyarul a buta ember nem ismeri fel, saját tudatlanságát és tudatlanságából adódóan bölcsnek képzeli magát. Te a Mount of Stupiditynél vagy mondjuk HPV oltás kérdésében én meg mkiután eltöltöttem a kétségbeesés völgyében bár évet jelenleg ebben a témában az expert szinten (ezért írtam le, hogy ausgetrippt a HPV kapcsán milyen backgrounddal rendelkezem és nem önfényezés miatt). Értelmes ember ezen elgondolkodik, hogy talán az a csóka aki ezzel foglakozik, kutatja lehet jobban ért hozzá. Ők kerülnek bele a valley of despairbe. Buta ember meg a hülyeség hegycsúcsán trónol és osztja az észt " huh de megsértődtél egy ellenvéleménytől"
Neked ellenvéleményed a fennt idézet témában minimálisan is megmosolyogtató, viszont rávilágít, hogy ha valakit te lehülyézel, az valószínű dicséret.
Te semmilyen szinten nem vagy vitapartner nekem egy HPV oltás témában, bár természetesen azt hiszed.
diverdoc
több mint 5 éve
Nem ellenvéleménytől sértődtem meg, hanem a kijelentésedtől, hogy minden háziorvos hülye, és semmihez sem értenek.Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
warr_b
diverdoc
warr_b

Magyarul a buta ember nem ismeri fel, saját tudatlanságát és tudatlanságából adódóan bölcsnek képzeli magát. Te a Mount of Stupiditynél vagy mondjuk HPV oltás kérdésében én meg miután eltöltöttem a kétségbeesés völgyében bár évet jelenleg ebben a témában az expert szinten (ezért írtam le, hogy ausgetippt a HPV kapcsán milyen backgrounddal rendelkezem és nem önfényezés miatt). Értelmes ember ezen elgondolkodik, hogy talán az a csóka aki ezzel foglakozik, kutatja lehet jobban ért hozzá. Ők kerülnek bele a valley of despairbe. Buta ember meg a hülyeség hegycsúcsán trónol és osztja az észt " huh de megsértődtél egy ellenvéleménytől"
Szerkesztette: diverdoc

több mint 5 éve
Eléggé túl van tolva ez az oltásos hülyéskedés.Azért nem mert fontos a nyajimmunitas azok védelmében akiket nem lehet beoltani
Pedig egyszerűbb lenne, ha minden "kötelező" oltást el lehetne utasítani, de utána ha mégis elkapja valaki az adott betegséget, arra szépen a végén rá kellene terhelni a kórházi költségeket.
Meg lehet adni a szabadságot az embereknek, hogy eldöntsék mi jó nekik, de utána viseljék a következményeket és ne első adandó alkalommal az államhoz menjenek segítséget kérni/követelni, ha valami rosszul alakul
FLZOLI
több mint 5 éve
Eléggé túl van tolva ez az oltásos hülyéskedés. Pedig egyszerűbb lenne, ha minden "kötelező" oltást el lehetne utasítani, de utána ha mégis elkapja valaki az adott betegséget, arra szépen a végén rá kellene terhelni a kórházi költségeket.
Meg lehet adni a szabadságot az embereknek, hogy eldöntsék mi jó nekik, de utána viseljék a következményeket és ne első adandó alkalommal az államhoz menjenek segítséget kérni/követelni, ha valami rosszul alakul
több mint 5 éve
Szerintem a bárányhimlő elleni kötelező oltás felesleges. Szerencsére mindkét fiam előbb lett bárányhimlős, mintsem kötelezővé tették volna az oltást. Semmi bajuk nem volt, pöttyösek voltak aztán annyi. HPV ellen sem szeretném beoltani őket. Agyhártyagyulladás ellen viszont oltattunk, pedig az nem kötelező. Azt kötelezővé tenni szerintem sokkal több értelme lenne, mint a bárnyhimlő ellenit...Szerintem csak az emberi hülyeség fáj neki, meg hogy emberek azért nem oltják be a gyereküket , mert hu az oltás milyen veszélyes, ő meg nap mint nap látja, hogy megelőzhető eseteket okoz az emberi felelőtlenség.Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
warr_b
diverdoc
warr_b
Amúgy neked nem ellenvéleményed volt, te nyíltan leszóltál minden háziorvost. Ez ha enyhén fogalmazok is szűklatokörűség mint sem releváns vélemény.
Toca
A nagyobbik nálunk rosszul viselt több oltást, pl a hatéves kori után vagy két napig magas láza volt és szarul volt.
Hát ez van, én csak ilyen háziorvosokkal találkoztam. Nekem egy sem segített érdemben soha semmin, se a gyerekeimen, bunkózást, magyarázást viszont többször kaptam. Nyilván doki felesége meg a többi háromezer-akárhányszáz akivel nem volt dolgom az nem ilyen.
Lehet hogy szűklátókörű vagyok, meg maradi, aláírom. De ez már csak rosszabb lesz 😊

több mint 5 éve
Szerintem csak az emberi hülyeség fáj neki, meg hogy emberek azért nem oltják be a gyereküket , mert hu az oltás milyen veszélyes, ő meg nap mint nap látja, hogy megelőzhető eseteket okoz az emberi felelőtlenség.Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
warr_b
diverdoc
warr_b
Amúgy neked nem ellenvéleményed volt, te nyíltan leszóltál minden háziorvost. Ez ha enyhén fogalmazok is szűklatokörűség mint sem releváns vélemény.
több mint 5 éve
Mi van most? Fingunk nincs. Káosz átláthatatlanság, egymásnak szögesen ellentmondó naponta változó eljárásrendek között lavírozunk. feleségem küzdelmén látom, hogy hogyan próbálja a betegeket irányítani, de senki nem tud semmit. OMSZ mutat ANTSZ-re, ANTSZ OMSZ-ra, beteg örjöng a háziorvosával, vagy velünk. 5 napja leadott teszt igény után felhívja vasárnap a nejem, hogy már nem ők végzik a tesztelést, így mindenkinek akinek beadott igénylése van most felhívnak, hogy nem is fogják megcsinálni, mert ez az utasítás. Feleségem kérdése:akkor hova küldje a kérést? Válasz: fogalmuk sincs, hívja fel az ANTSZ-t. Fasza vasárnap déli programként foglalt illetve kicsengő telefont hallgatot, majd nagy nehezen elérve őket a válasz: Fogalmuk sincs, ők nem kaptak semmit.@csi77 itt van, amit napok óta kérdezel
Kialakították az országban az 5 Covid Központot. Nézzük az én régiómat, Dél-nyugat Mo. Szekszárdi Kórház lett kijelölve. Itt vagyun ugye Pécs, ahol kialakítattak velünk egy telejs CoVid ellátó Központot, 4 osztállyal, rendes ITO háttérrel két szeparálható műtőblokkal. Van egy világszinvonalú virológiai laborunk. Tehát értelemszerűen itt ne legyen, legyen Szekszárd. Én ott rendszeresen operálok, ismerem a viszonyokat. Borzalom, eddig sem etszteltek senkit, a járványkórház védekezése annyi volt hogy egy hőmérővel a homlokra néztek, Tolna megye gócpontja értelemszerúen a szekszárdi kórház műtő blokkja lett, ahol pl a 10 műtósnőből 2 maradt hadra fogható, és az anesztesek közül is de facto Covid betegek vannak. Szekszárdi kórház jelenleg max 4 beteget tud lélegeztetni és az ITO-nak vagy 10 ágya van (Péxcsett jelenleg 42 embert kezelünk kettő van gépen). Szekszárdi kórházban egy (1) db infektológus szakorvos van, ő is 60 plusszos. Szekszárdon Covid tesztet nem lehet végezni. Na kérem az ország 5 központja közül ez a miénk, szerintem a többi sem lehet jobb talán a Petz Aladár igen, akik viszont bele is rokkantak.
Ma beszéltem az ITO-sokkal, hogy ugye az eljárásrend alapján MINDEN Covid beteget Szekszárdra kell küldeni?Eljárásrend kijövetele után másnap visitottak, hogy legalább Pécsről ne küldjük, a többit sem tudják ellátni. Péntek estig egy db beteget vett át Szekszárd.
Hétvégén már Pécsett nem volt mentőautó, mert vagy elvezényelték őket Pestre, vagy Szekszárd és Pécs között ingáztak, hogy a levett szekszárdi mintákat Pécsre hozzák, mert itt van labor a tesztelésre!!! Ezért kell az éjszaka az altatott akut beteget nekünk kézzel órákig lélegeztetni, mert nincs mentő aki el tudná vinni az ITO-ra ahol van lélegeztetőgép!!!! Értelemszerűen a CoVid központban a kubatura és infrastruktura hiánya mellett humán erőforrás sincs. Nem baj elvezényeljük mondjuk a Pécsről. Viszont akkor ott nem lesz, tehát a fertőző osztályra visszük az embereket mondjuk az urológiáról. Így sikerül elérni, hogy a három hely közül egyik sem tud működni. A tavaszi esetszám százszorosa van, de igazándiból semmi korlátozás nincs az ellátásunkban fullon vagyunk, és az idióták miatt lassan nem bírjuk.
diverdoc
több mint 5 éve
Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
warr_b
diverdoc

több mint 5 éve
Nem értem miért gondolta itt bárki is, hogy na majd most beindul a NER henger és tudatos lépésekkel majd okosan levezenyli a járványt. Nyilván nincs tuti recept, meg kívülről könnyű okosnak lenni, de amikor primitív hulyeket tolnak kulcs poziciokba eleve kár várni, hogy majd amikor nagyon kell megtáltosodnak. Vagy legalább tegyek félre az anyagi és önös érdekeik és probalkozzanak hasznosat tenni.De nem, ez egy nem ilyen ország. Itt fogunk megdogleni abban a gané kupacban amivel körülvesszuk magunkat. Hiába tragyazzak sokan becsülettel, csak a gaz nő ki belőle maximum.
Ezért kár volt lemaszni a gazdatestről rendszerváltást hazudva 😊
több mint 5 éve
A PR fogáshoz: Erzsébet utalvány, krumplis zsák sorba tartozik az 500 jegy. Ráadásul nagyon jól lekommunikálható, hogy nem vészes a meccs megrendezése, hisz egészségügyisek is simán elmentek rá.Hiba volt nezokkel megrendezni, szokasos Orban fele PR az 500 jegy szonten hiba volt. Mint ahogy az osszes tavaszi intezkedes szinte, a moszani intezkedeseik meg annyira elvseszettek, hpgy tenyleg nem hoszem el, hogy emnyire hulyek lennenek, tehat tudatos rombolas es kapszkeltesre kell gondolnunk. Errol majd ha lesz idom talan irok reszletesenMielőtt belebonyolódsz valami Orbán-ellenes konteóba, ez azért sokkal egyszerűbb.
diverdoc
Hatalomban akarnak maradni.
Ennek nem feltétele a jó kormányzás.
Elég ha nincs jobb alternatíva.
És hiába csesznek el akármit is (akár törvényszerűen a világjárvány kalkulálhatatlansága okán, ahogy máshol is, akár a "szakembereik" dilettantizmusa miatt) egyikről se gondolnék direkt ártó szándékot. Inkább azt, hogy telibeszarják a néptömegeket.
Se Orbánnál, se Gyurcsánynál, se előtte Torgyánnál vagy Hornnál, nem cél a rombolás, pláne nem tudatosan, csak következmény.
Egyszerűen miközben a saját érdekeiket nézik, próbálják kihozni maguk számára a legjobbat, megőrizni a hatalmukat, közben óhatatlanul is hull a forgács, ahol a fákat vágják.
Kommunikációs demokráciában élünk, mindent el lehet maszkolni kommunikációval, kivéve a sok halottat. Abba bele lehet bukni. Másba nem.
Sobri Jóska
Persze a rombolást vagylagosan írtam, mert szerintem is teljes alkalmatlanság, hülyeség dilletantizmus áll az intézkedéseik hátterében. Korábban már leírtam, hogy ennek jól megalopozta Orbán az alapszituációját (Eü. minisztérium megszüntetése, Járványügy megszüntetése, Tisztiorvosi szolgálat megszüntetése, majd jogkötr nélküli kiherélt változatának bevezetése, az orvosi szakmai kollégiumok megszüntetése és politikai vonalra helyezése (saját szakmámhoz: Az összes magyar urológust képviselő legfőbb szakmai társaság a Magyar Urológusok Társasága, aminek SEMMI beleszólása nem volt a az Uriológiai Szakmai Kolláégium 3 főjének kinevezésébe, a 10 fős tanácsadói testületbe pedig 3 főt delegálhattunk. Minden Szakmát érintő döntést a kollégium hagy jóvá) megteremtette a lehetlen működésnek már a CoVid előtt. Első hullámban agyatlan, kapkodó borzasztó intézkedéseket tettek, észérveket, tanácsokat gyurcsányista felforgatásnak tartották. De ezt leírtam már korábban.
Mi van most? Fingunk nincs. Káosz átláthatatlanság, egymásnak szögesen ellentmondó naponta változó eljárásrendek között lavírozunk. feleségem küzdelmén látom, hogy hogyan próbálja a betegeket irányítani, de senki nem tud semmit. OMSZ mutat ANTSZ-re, ANTSZ OMSZ-ra, beteg örjöng a háziorvosával, vagy velünk. 5 napja leadott teszt igény után felhívja vasárnap a nejem, hogy már nem ők végzik a tesztelést, így mindenkinek akinek beadott igénylése van most felhívnak, hogy nem is fogják megcsinálni, mert ez az utasítás. Feleségem kérdése:akkor hova küldje a kérést? Válasz: fogalmuk sincs, hívja fel az ANTSZ-t. Fasza vasárnap déli programként foglalt illetve kicsengő telefont hallgatot, majd nagy nehezen elérve őket a válasz: Fogalmuk sincs, ők nem kaptak semmit.
Kialakították az országban az 5 Covid Központot. Nézzük az én régiómat, Dél-nyugat Mo. Szekszárdi Kórház lett kijelölve. Itt vagyun ugye Pécs, ahol kialakítattak velünk egy telejs CoVid ellátó Központot, 4 osztállyal, rendes ITO háttérrel két szeparálható műtőblokkal. Van egy világszinvonalú virológiai laborunk. Tehát értelemszerűen itt ne legyen, legyen Szekszárd. Én ott rendszeresen operálok, ismerem a viszonyokat. Borzalom, eddig sem etszteltek senkit, a járványkórház védekezése annyi volt hogy egy hőmérővel a homlokra néztek, Tolna megye gócpontja értelemszerúen a szekszárdi kórház műtő blokkja lett, ahol pl a 10 műtósnőből 2 maradt hadra fogható, és az anesztesek közül is de facto Covid betegek vannak. Szekszárdi kórház jelenleg max 4 beteget tud lélegeztetni és az ITO-nak vagy 10 ágya van (Péxcsett jelenleg 42 embert kezelünk kettő van gépen). Szekszárdi kórházban egy (1) db infektológus szakorvos van, ő is 60 plusszos. Szekszárdon Covid tesztet nem lehet végezni. Na kérem az ország 5 központja közül ez a miénk, szerintem a többi sem lehet jobb talán a Petz Aladár igen, akik viszont bele is rokkantak.
Ma beszéltem az ITO-sokkal, hogy ugye az eljárásrend alapján MINDEN Covid beteget Szekszárdra kell küldeni?Eljárásrend kijövetele után másnap visitottak, hogy legalább Pécsről ne küldjük, a többit sem tudják ellátni. Péntek estig egy db beteget vett át Szekszárd.
Hétvégén már Pécsett nem volt mentőautó, mert vagy elvezényelték őket Pestre, vagy Szekszárd és Pécs között ingáztak, hogy a levett szekszárdi mintákat Pécsre hozzák, mert itt van labor a tesztelésre!!! Ezért kell az éjszaka az altatott akut beteget nekünk kézzel órákig lélegeztetni, mert nincs mentő aki el tudná vinni az ITO-ra ahol van lélegeztetőgép!!!! Értelemszerűen a CoVid központban a kubatura és infrastruktura hiánya mellett humán erőforrás sincs. Nem baj elvezényeljük mondjuk a Pécsről. Viszont akkor ott nem lesz, tehát a fertőző osztályra visszük az embereket mondjuk az urológiáról. Így sikerül elérni, hogy a három hely közül egyik sem tud működni. A tavaszi esetszám százszorosa van, de igazándiból semmi korlátozás nincs az ellátásunkban fullon vagyunk, és az idióták miatt lassan nem bírjuk.
Lehet, hogy a diktátorok kézikönyve 8. fejezetben ez van leírva és a hatalom megtartáshoz ez kell. De a hatalom megtartást akadályozta volna esetleg Pécset kijelölni.
Tehát betarthatatlan, eleve kivitelezhetetlen döntéseket hozni, kijelölni egy minden szempontból alkalmatlan helyet központnak, az addigi kiépített és kurva drága, de viszonylagosan működő rendszert rögtön lerombolni, amit 2 hét múlva (tudjuk, hogy ez lesz, hisz már most is ez van csak miniszteri utasítással ellentétesen (két hét múlva majd Késler ránk hárítja, hogy nem kellettvolna Szekszárdra kKiskunhalasra stb küldeni beteget, az orvosok felelőssége) vissza próbálnak csinálni. De akkor már a sok ide-oda vezényléstől, a védőeszközök hiánya, a fejetlenség miatt fertőződött kollégák miatt fele annyi emberrel.
Szóval kedves Sóbri. Az itt felvázoltak a totalis alkalmatlanság dilletantiznus, hülyeség miatti történések, vagy direkt hozott jól átgondolt intézkedés. Nem kényszerpálya, mert a mostaninál sokkal okosabb kényszerpályák vannak. Tehát vagy előbbi, vagy az utóbbi. Ha utóbbi, mi a célja? bár én sem gondolom, hogy direkt csinálják. Simán a NER szaros kondérja elkezdett forrni, a mindenhonnan kiírtott nem NER kompatibilis szakértők hiánya, az egyszemélyi paranoias kézi vezérlés eredménye. Dilettantizmus, alkalmatlanság, ország veszélyeztetetés. És mielőtt azzal jössz, más országok is megfekszenek, az nem így történik, Eü rendszerük és jelenlegi menedzsmentjük abszolut más (belső orvosi forumon, rendszeresen kommunikáluink külföldön dolgozókkal).
Nem konteo gyártás, simán tény ez minden mit leírtam

több mint 5 éve
be van baszva 😀Süti, ideges vagy, hogy ilyen érthetően írsz? 😀A hatás meg a mellékhatás az együtt járnak, csak ki van domborítva az a rész, ami a hasznos. Ez esetben a nomenklatúra a nem kívánatos, járulékos károsnak ítélt mechanizmusokat mellékhatásként tartja számon. De teknikailag a gyógynôvény hatás ugyanúgy gyógyszerhatás, allopátia, ugyanúgy jár hozzá a mellékhatás is ajándékba, hogy profán legyek a fokhagymától eltávoznak a férgeid, de büdös lesz a szád, a káposztás hagymás babos krumpli is finom, de mellé modellezheted az yperni gáztámadást. Akkor vagy hatásmentes, ha kis üveggyöngyöket kanalazol. A összes többi a hatásspektumban elhelyeződő inkább hasznos, inkább káros csúszkán tologatható, a fő- és mellékhatásokkal együtt. Dejegy mellékhatás is lehet hasznos, igaz ijenkon plejotróp hatásnak nevezik, mert az eredeti jelentéshez már hozzátapadt a negatívum. Nyilván mennyire vonzó növényeket összvetni tablettákkal, de ne hidd, hogy 2020ban kézbe vett növényed nem esett át semmilyen kezelésen, s perzse a tabletkázás mijjen szennyes dolog, mikor ugyan ezeken az elveken gyártják a drazsékat, azt a pici hatóanyagot le kell préselni, majd olyan formába hozni, hogy 5 évig stabil maradjon, nem mimt egy fokhagyma, ne tapadjon össze, ne változzon el, ne sérüljön a hatóanyag, bevonat, bevonat, bevonat, ettémá franciadrazsét, na az a teknológia...csak egy pelda a tobbihez se kedvem ,se idom nincs mar.A fokhagymában, csipkebogyóban hatóanyagok vannak.Gondoltam reagalok, csak hogy tiszta legyen.Ja.Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.A herpesz dolog meg hülyeség. Nem HPV okozza, a herpes genitalis kórokozója a herpes vírus. Oltástól nem kaphatta.
Nem biztos hogy van ok-okozati osszefugges, de mindenesetre erdekes.
Borbinho
diverdoc
Ezek olyan összefüggések, hogy pl. haverom pár éve megnézte a moziban a Bosszúállók - Végjátékot, majd utána karambolozott, mert nekiment egy hülye, aki nem vette észre a stoptábláját. Bizonyára van, aki összefüggést, ok-okozatiságot tud belelátni, de attól még nincs.
Ugye orvosi dolgoknál (pláne olyan attitűddel hozzáállóknál, akik a "lélektől" indítanak fiziológia helyett) nagyobb a homály, mert eleve sokkal kevesebb legtöbbünknél a valós élettani tudás, így még könnyebben vízionálható összefüggés oda, ahol nincs.
Az oltások ugyan nem ultimate megoldások, van akinek ártanak, van akinek meg szimplán nem használnak, de a nagy többségnek meg igen. Jó a hatékonyságuk, ha nem is 100%-os, csak mondjuk 95. De az is 95-el hatékonyabb, mintha nem kapnának.
A kis esélyekről meg annyit, hogy az egy vállalható, mondhatni nagyon hatékony oltás, aminél mondjuk 10ezer emberből egynél van valamiféle mellékhatás, 100ezerből egynél van súlyos, 1 millióból egynél halálos, de az emberek annyira nem tudják az ilyen kis esélyeket kezelni, hogy lottószelvényt vásárolnak, és kalkulálnak azzal, hogy telitalálatuk lesz, miközben ott 44millió variációból egynél van esélyük nyerni - és mégis.
Sobri Jóska
Neked ez a lelek dolog nagyon beakadt tegnap es kb csak frocsogsz. 😀 es ebbol latszik, hogy nem teljesen jott at amit mondtam, mivel olyan peldakat is hoztal amik teged igazolnak.
pl egy arva szoval nem mondtam, hogy az orvosok igy vagy ugy ,ne menjunk , szart sem er a tudasuk. es agymutet godenynek kene vegezni.
Az orvosok es a gyogszereszek is hatalmas es fontos tudassal rendelkeznek, olyanokkal is , mint pl melyik "gyogy"noveny mire jo.
Es ha az egeszseget nezzuk amiben benne van vedekezes is, akkor inkabb termeszetesen uton toltom fel magam, mint pezsgotablettaval, meg ultra c vitamin pro-val.
Persze nem estem at minden letezo betegsegen, tuneten, de ami volt es valtottam bevallt es nem katyvaszokrol beszelek hanem pl fermentalt etelek, anizs tea stb...amit akar meg a nagymamad is ismerhet es nem godenytol. fokhagyma, csipkebogyo stb...soroljam?
pl Ha nem vagy jol belul, stresszelsz, felsz valamitol az kihat az egeszsegedre. ne adj isten panikrohamok, panikbetegseg alakul ki Emesztesi zavarok, szivbetegseg stb ezt barmelyik orvos is megmondja es pl azert hogy jol aludj vagy ne legyen ilyen-olyan tuneted a stressztol inkabb vezesd le a feszultseget futassal, jogaval, meditacioval, mint beszedsz nyugtatot vagy mondj fel , valtoztas azon ami miatt stresszelsz.
Tovabb nem irok errol. Mert az egod nem engedi, hogy masnak -is -igazat -adj es elfogad azt, hogy nemcsak az van amit te tudsz, ismersz, velelmezel.
ZoliMP
Kémiai vegyületek, mondjuk allicin, vitaminok, mondjuk c-vitamin.
Ugyanezeket állítja elő az orvostudomány, a gyógyszerészet, és használja gógyításra, csak tisztább, hatékonyabb formában.
A stressz az idegrendszer túlterheltsége. Semmi köze a "lélekhez".
Ami eleve tudomanytalan, nem létező terminológia.
Van a tested, amivel a fiziológia foglalkozik, meg van a tudatod, amivel a pszichológia.
Lélek nincs.
Sobri Jóska
"Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, dikalcium-foszfát, hidroxipropil-metil-cellulóz), csipkebogyó kivonat, cink-oxid, fényező anyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, talkum, szilícium-dioxid), színezékek (titán-dioxid, vasoxidok és vas-hidroxidok), módosított kukoricakeményítő, nedvesítőszer (polidextróz), kókuszolaj, cukor, antioxidánsok (nátium-L-aszkorbát, alfa-tokoferol), közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kolekalciferol."
ZoliMP
sutianap
bcsarli
több mint 5 éve
Süti, ideges vagy, hogy ilyen érthetően írsz? 😀A hatás meg a mellékhatás az együtt járnak, csak ki van domborítva az a rész, ami a hasznos. Ez esetben a nomenklatúra a nem kívánatos, járulékos károsnak ítélt mechanizmusokat mellékhatásként tartja számon. De teknikailag a gyógynôvény hatás ugyanúgy gyógyszerhatás, allopátia, ugyanúgy jár hozzá a mellékhatás is ajándékba, hogy profán legyek a fokhagymától eltávoznak a férgeid, de büdös lesz a szád, a káposztás hagymás babos krumpli is finom, de mellé modellezheted az yperni gáztámadást. Akkor vagy hatásmentes, ha kis üveggyöngyöket kanalazol. A összes többi a hatásspektumban elhelyeződő inkább hasznos, inkább káros csúszkán tologatható, a fő- és mellékhatásokkal együtt. Dejegy mellékhatás is lehet hasznos, igaz ijenkon plejotróp hatásnak nevezik, mert az eredeti jelentéshez már hozzátapadt a negatívum. Nyilván mennyire vonzó növényeket összvetni tablettákkal, de ne hidd, hogy 2020ban kézbe vett növényed nem esett át semmilyen kezelésen, s perzse a tabletkázás mijjen szennyes dolog, mikor ugyan ezeken az elveken gyártják a drazsékat, azt a pici hatóanyagot le kell préselni, majd olyan formába hozni, hogy 5 évig stabil maradjon, nem mimt egy fokhagyma, ne tapadjon össze, ne változzon el, ne sérüljön a hatóanyag, bevonat, bevonat, bevonat, ettémá franciadrazsét, na az a teknológia...csak egy pelda a tobbihez se kedvem ,se idom nincs mar.A fokhagymában, csipkebogyóban hatóanyagok vannak.Gondoltam reagalok, csak hogy tiszta legyen.Ja.Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.A herpesz dolog meg hülyeség. Nem HPV okozza, a herpes genitalis kórokozója a herpes vírus. Oltástól nem kaphatta.
Borbinho
diverdoc
Ezek olyan összefüggések, hogy pl. haverom pár éve megnézte a moziban a Bosszúállók - Végjátékot, majd utána karambolozott, mert nekiment egy hülye, aki nem vette észre a stoptábláját. Bizonyára van, aki összefüggést, ok-okozatiságot tud belelátni, de attól még nincs.
Ugye orvosi dolgoknál (pláne olyan attitűddel hozzáállóknál, akik a "lélektől" indítanak fiziológia helyett) nagyobb a homály, mert eleve sokkal kevesebb legtöbbünknél a valós élettani tudás, így még könnyebben vízionálható összefüggés oda, ahol nincs.
Az oltások ugyan nem ultimate megoldások, van akinek ártanak, van akinek meg szimplán nem használnak, de a nagy többségnek meg igen. Jó a hatékonyságuk, ha nem is 100%-os, csak mondjuk 95. De az is 95-el hatékonyabb, mintha nem kapnának.
A kis esélyekről meg annyit, hogy az egy vállalható, mondhatni nagyon hatékony oltás, aminél mondjuk 10ezer emberből egynél van valamiféle mellékhatás, 100ezerből egynél van súlyos, 1 millióból egynél halálos, de az emberek annyira nem tudják az ilyen kis esélyeket kezelni, hogy lottószelvényt vásárolnak, és kalkulálnak azzal, hogy telitalálatuk lesz, miközben ott 44millió variációból egynél van esélyük nyerni - és mégis.
Sobri Jóska
Neked ez a lelek dolog nagyon beakadt tegnap es kb csak frocsogsz. 😀 es ebbol latszik, hogy nem teljesen jott at amit mondtam, mivel olyan peldakat is hoztal amik teged igazolnak.
pl egy arva szoval nem mondtam, hogy az orvosok igy vagy ugy ,ne menjunk , szart sem er a tudasuk. es agymutet godenynek kene vegezni.
Az orvosok es a gyogszereszek is hatalmas es fontos tudassal rendelkeznek, olyanokkal is , mint pl melyik "gyogy"noveny mire jo.
Es ha az egeszseget nezzuk amiben benne van vedekezes is, akkor inkabb termeszetesen uton toltom fel magam, mint pezsgotablettaval, meg ultra c vitamin pro-val.
Persze nem estem at minden letezo betegsegen, tuneten, de ami volt es valtottam bevallt es nem katyvaszokrol beszelek hanem pl fermentalt etelek, anizs tea stb...amit akar meg a nagymamad is ismerhet es nem godenytol. fokhagyma, csipkebogyo stb...soroljam?
pl Ha nem vagy jol belul, stresszelsz, felsz valamitol az kihat az egeszsegedre. ne adj isten panikrohamok, panikbetegseg alakul ki Emesztesi zavarok, szivbetegseg stb ezt barmelyik orvos is megmondja es pl azert hogy jol aludj vagy ne legyen ilyen-olyan tuneted a stressztol inkabb vezesd le a feszultseget futassal, jogaval, meditacioval, mint beszedsz nyugtatot vagy mondj fel , valtoztas azon ami miatt stresszelsz.
Tovabb nem irok errol. Mert az egod nem engedi, hogy masnak -is -igazat -adj es elfogad azt, hogy nemcsak az van amit te tudsz, ismersz, velelmezel.
ZoliMP
Ugyanezeket állítja elő az orvostudomány, a gyógyszerészet, és használja gógyításra, csak tisztább, hatékonyabb formában.
Van a tested, amivel a fiziológia foglalkozik, meg van a tudatod, amivel a pszichológia.
Lélek nincs.
Sobri Jóska
"Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, dikalcium-foszfát, hidroxipropil-metil-cellulóz), csipkebogyó kivonat, cink-oxid, fényező anyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, talkum, szilícium-dioxid), színezékek (titán-dioxid, vasoxidok és vas-hidroxidok), módosított kukoricakeményítő, nedvesítőszer (polidextróz), kókuszolaj, cukor, antioxidánsok (nátium-L-aszkorbát, alfa-tokoferol), közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kolekalciferol."
ZoliMP
sutianap
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Koszi a a reszletes leirast , ertheto nyelven 😊Nyilván mennyire vonzó növényeket összvetni tablettákkal, de ne hidd, hogy 2020ban kézbe vett növényed nem esett át semmilyen kezelésen, s perzse a tabletkázás mijjen szennyes dolog, mikor ugyan ezeken az elveken gyártják a drazsékat,....csak egy pelda a tobbihez se kedvem ,se idom nincs mar.A fokhagymában, csipkebogyóban hatóanyagok vannak.Gondoltam reagalok, csak hogy tiszta legyen.Ja.Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.A herpesz dolog meg hülyeség. Nem HPV okozza, a herpes genitalis kórokozója a herpes vírus. Oltástól nem kaphatta.
Borbinho
diverdoc
Sobri Jóska
ZoliMP
Lélek nincs.
Sobri Jóska
ZoliMP
sutianap
Es ez az, ez a gaz a mostani vilagban...olyanokat hallani, hogy az ember haja egnek all, hogy mit , hogyan termelnek, gondoznak, szoval nehez minosegit talalni mindenfele ertelemben.
több mint 5 éve
www.valaszonline.hu/2020/09/28/svedorszag-anders-tegnell-masodik-hullam-koronavirus/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
A hatás meg a mellékhatás az együtt járnak, csak ki van domborítva az a rész, ami a hasznos. Ez esetben a nomenklatúra a nem kívánatos, járulékos károsnak ítélt mechanizmusokat mellékhatásként tartja számon. De teknikailag a gyógynôvény hatás ugyanúgy gyógyszerhatás, allopátia, ugyanúgy jár hozzá a mellékhatás is ajándékba, hogy profán legyek a fokhagymától eltávoznak a férgeid, de büdös lesz a szád, a káposztás hagymás babos krumpli is finom, de mellé modellezheted az yperni gáztámadást. Akkor vagy hatásmentes, ha kis üveggyöngyöket kanalazol. A összes többi a hatásspektumban elhelyeződő inkább hasznos, inkább káros csúszkán tologatható, a fő- és mellékhatásokkal együtt. Dejegy mellékhatás is lehet hasznos, igaz ijenkon plejotróp hatásnak nevezik, mert az eredeti jelentéshez már hozzátapadt a negatívum. Nyilván mennyire vonzó növényeket összvetni tablettákkal, de ne hidd, hogy 2020ban kézbe vett növényed nem esett át semmilyen kezelésen, s perzse a tabletkázás mijjen szennyes dolog, mikor ugyan ezeken az elveken gyártják a drazsékat, azt a pici hatóanyagot le kell préselni, majd olyan formába hozni, hogy 5 évig stabil maradjon, nem mimt egy fokhagyma, ne tapadjon össze, ne változzon el, ne sérüljön a hatóanyag, bevonat, bevonat, bevonat, ettémá franciadrazsét, na az a teknológia...csak egy pelda a tobbihez se kedvem ,se idom nincs mar.A fokhagymában, csipkebogyóban hatóanyagok vannak.Gondoltam reagalok, csak hogy tiszta legyen.Ja.Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.A herpesz dolog meg hülyeség. Nem HPV okozza, a herpes genitalis kórokozója a herpes vírus. Oltástól nem kaphatta.
Borbinho
diverdoc
Sobri Jóska
ZoliMP
Lélek nincs.
Sobri Jóska
ZoliMP
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak