Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Ezt Te rakod bele mindenhova, én leszarom, mi miatt van.hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaVagy nem.
Tehát ha napi 13-15.000 teszt helyett végzünk 7-8.000 tesztet, emiatt 8-10% pizitivitás mellett kijön napi 700-800-900 eset, akkor a vírust sikerült megállítani, mert a reprodukciós ráta 1 közelébe szorult vissza... Persze ha 15.000-et tesztelnénk, akkor lenne 2.000 eset, 2,3-2,5 közötti rátával, de ez ugyebár kit érdekel...
somoskovig
A tesztek végzésével nem egyenes arányban emelkedne a pozitívak száma, minél több a teszt, annál inkább csökken a görbe meredeksége, majd a teljes lakosság összes valós eseténel egy szép vízszintes vonal lesz belőle.
Illetve azt olvastam -aztán majd diverdoc vagy más expert megcáfol-, hogy a teljes magyar laborkapacitás kb. 12.000 teszt naponta fullra tolva. Idő, emberanyag, források ezt teszik lehetővé.
Szóval eza napi 8-10ezres tesztszám nem hanyagság vagy beleszarás eredménye, hanem ez a laborkapacitásunk.
De nyilván Orbán miatt, meg stadion, cilinéni, határzár, soros, brüsszel.
Sobri Jóska
Volt 13.400-as napi tesztszám, ehhez képest az elmúlt 2 napban 7-7.000 tesztet sikerült elvégezni, mindkét napon 10% feletti pozitivitási aránnyal, ma 12% felettivel. A WHO szerint 5% alatti pozitivitásnál van kordában tartva a járvány, 12% a felső határ, ami felett már igazából fogalma sincs senkinek, mi történik. Ha ez Neked azt jelenti, amit Cilike mond, hogy kedvezően változott a járvány dinamikája, és a reprodukciós rátát sikerült 1 körülre leszorítani, akkor jó. Én szimplán nem szeretem, ha ennyire hülyének néznek.
Szerkesztette: somoskovig
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaVagy nem.
Tehát ha napi 13-15.000 teszt helyett végzünk 7-8.000 tesztet, emiatt 8-10% pizitivitás mellett kijön napi 700-800-900 eset, akkor a vírust sikerült megállítani, mert a reprodukciós ráta 1 közelébe szorult vissza... Persze ha 15.000-et tesztelnénk, akkor lenne 2.000 eset, 2,3-2,5 közötti rátával, de ez ugyebár kit érdekel...
somoskovig
A tesztek végzésével nem egyenes arányban emelkedne a pozitívak száma, minél több a teszt, annál inkább csökken a görbe meredeksége, majd a teljes lakosság összes valós eseténel egy szép vízszintes vonal lesz belőle.
Illetve azt olvastam -aztán majd diverdoc vagy más expert megcáfol-, hogy a teljes magyar laborkapacitás kb. 12.000 teszt naponta fullra tolva. Idő, emberanyag, források ezt teszik lehetővé.
Szóval eza napi 8-10ezres tesztszám nem hanyagság vagy beleszarás eredménye, hanem ez a laborkapacitásunk.
De nyilván Orbán miatt, meg stadion, cilinéni, határzár, soros, brüsszel.
több mint 5 éve
Szóval kedves Sóbri. Az itt felvázoltak a totalis alkalmatlanság dilletantiznus, hülyeség miatti történések, vagy direkt hozott jól átgondolt intézkedés. Nem kényszerpálya, mert a mostaninál sokkal okosabb kényszerpályák vannak. Tehát vagy előbbi, vagy az utóbbi. Ha utóbbi, mi a célja? bár én sem gondolom, hogy direkt csinálják. Simán a NER szaros kondérja elkezdett forrni, a mindenhonnan kiírtott nem NER kompatibilis szakértők hiánya, az egyszemélyi paranoias kézi vezérlés eredménye. Dilettantizmus, alkalmatlanság, ország veszélyeztetetés. És mielőtt azzal jössz, más országok is megfekszenek, az nem így történik, Eü rendszerük és jelenlegi menedzsmentjük abszolut más (belső orvosi forumon, rendszeresen kommunikáluink külföldön dolgozókkal).Kedves dóc 😊
Nem konteo gyártás, simán tény ez minden mit leírtam
diverdoc
Egyrészt:
Ha elolvastad volna az ajánlott könyvet (vagy legalább az első negyedét), amit Orbán bizonyára megtett, akkor tudnád, hogy milyen hatalommegőrzési technikák alkalmazhatóak ilyen helyzetekben.
A jó kormányzás nem kritérium.
Ez szomorú, de tény, te pedig elveszel a szakmai részletekben. Amelyekben egytől egyik igazad is van.
Csak ugye ez a történet nem erről szól.
De -leegyszerűsítve- egy aluledukált, államtól függő választói csoport inkább biztosítja a hatalom túlélését, és a pénzek feletti diszponálás megőrzését.
Nem véletlen az, ami az elmúlt 10 évben történt. A hatalom logikája.
Ami neked skandallum, meg az itt pikírten gyűlölködő többi értelmiséginek, az a valóságban csak egy módszer, ami vagy bejön, vagy nem.
Ha autokrácia vagyunk, akkor bejön, és marad Orbán, ha demokrácia, akkor nem jön be, és belebukik. 22-ben kiderül.
Szerintem demokrácia vagyunk, én erre tippelek.
Másrészt:
Nem tudsz mutatni olyan európai országot, akik nem kapták volna ugyanígy torokra a faszt. Ha téged megnyugtat, hogy máshol jobb a helyzet és csak Magyarországon nem tudják kezelni a vírushelyzetet, legyen így. Én a hírekből informálódom több, mint 30 éve, nekem összeállnak konteo nélkül is, én azt hámozom ki a napi több órányi hírgyűjtésből, hogy egész Európa improvizál és közben szív. Nincs egy garantáltan sikeres metodika, amit mindenki követ, mi meg direkt nem.
Ezügyben mindenhol igyekeznek ellavírozni az egészségügyi és a gazdasági lehetőségek között, hisz az ő céljuk is a hatalmuk megtartása, de egy lutri az egész.
Nyilván orbanutálóként te úgy látod, hogy mindez Orbán hibája, és a haszontalan stadionozás, ilinénizés, élcelődés, a megoldás. Szerintem ugyanaz a gáz az orbánozás mint a sorosozásgáz, de aki nem tud jobbat, annak ez marad, valóban, ezt elismerem.
több mint 5 éve
NaésaztánEz amúgy inkább kicsiny hazánk megnevezése lehetne inkább. 😊
briareos
Tarthatatlan állapot, remélem gyorsan követi őket a többi.Melyik közép-ázsiai ex-szovjet mintademokráciába nincs még közvetlen repülőjárat BP-ről?Kirgizisztán az első 😊
Mikey
r.baggio
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
ezaz hozzák a pestist 😀Melyik közép-ázsiai ex-szovjet mintademokráciába nincs még közvetlen repülőjárat BP-ről?Kirgizisztán az első 😊 bár múlt héten a Mongolian Airlines-nak is jött egy charter járata, kb 100 mongol diákot tett le mielőtt Frankfurtba repült tovább
Mikey
r.baggio
több mint 5 éve
Melyik közép-ázsiai ex-szovjet mintademokráciába nincs még közvetlen repülőjárat BP-ről?Kirgizisztán az első 😊 bár múlt héten a Mongolian Airlines-nak is jött egy charter járata, kb 100 mongol diákot tett le mielőtt Frankfurtba repült tovább
Mikey

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
NaésaztánMelyik közép-ázsiai ex-szovjet mintademokráciába nincs még közvetlen repülőjárat BP-ről?te inkább már az Air Kyrgyzstan rendszerét tanulmányozd, legyen kinek csekkolnia a beözönlő utasokat a Bp-Biskek járatra 😊mennyi támogatást is kapott az állam brüsszeltől? 😊hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
Ventura
r.baggio
Mikey
több mint 5 éve
Melyik közép-ázsiai ex-szovjet mintademokráciába nincs még közvetlen repülőjárat BP-ről?te inkább már az Air Kyrgyzstan rendszerét tanulmányozd, legyen kinek csekkolnia a beözönlő utasokat a Bp-Biskek járatra 😊mennyi támogatást is kapott az állam brüsszeltől? 😊hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
Ventura
r.baggio
több mint 5 éve
mármint?pcworld.hu/pcwlite/a-bosch-uj-koronavirus-tesztje-39-perc-alatt-megbizhato-eredmenyt-ad-285009.htmlRákérdeztem ma a cégnél, állítólag nem fogadják el hivatalos PRC tesztnek 😕. Azért saját hatáskörben használjuk.
Negritis
bcsarli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
te inkább már az Air Kyrgyzstan rendszerét tanulmányozd, legyen kinek csekkolnia a beözönlő utasokat a Bp-Biskek járatra 😊mennyi támogatást is kapott az állam brüsszeltől? 😊hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
Ventura

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
SOROSSEMENNYIT!!mennyi támogatást is kapott az állam brüsszeltől? 😊hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
Ventura
Mikey
több mint 5 éve
SEMENNYIT!!mennyi támogatást is kapott az állam brüsszeltől? 😊hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
Ventura
több mint 5 éve
pcworld.hu/pcwlite/a-bosch-uj-koronavirus-tesztje-39-perc-alatt-megbizhato-eredmenyt-ad-285009.htmlRákérdeztem ma a cégnél, állítólag nem fogadják el hivatalos PRC tesztnek 😕. Azért saját hatáskörben használjuk.
Negritis
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
mennyi támogatást is kapott az állam brüsszeltől? 😊hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Éljen a Gyúcsány, éljen soká!hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig
r.baggio
(Kedvezően alakul a járvány, komolyan összeszarom magam. 😀 😀) Egészen elképesztő.
4 nap alatt 30 főről 51-re nőtt a lélegeztetőkön lévők száma.
1 hónap alatt 90 főről 755 főre nőtt a kórházban kezeltek száma.)
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
pcworld.hu/pcwlite/a-bosch-uj-koronavirus-tesztje-39-perc-alatt-megbizhato-eredmenyt-ad-285009.html
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaA határzár működik!
somoskovig

---
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200929_koronavirus_operativ_torzs_tajekoztatoja_szeptember_29en_muller_ceciliaTehát ha napi 13-15.000 teszt helyett végzünk 7-8.000 tesztet, emiatt 8-10% pizitivitás mellett kijön napi 700-800-900 eset, akkor a vírust sikerült megállítani, mert a reprodukciós ráta 1 közelébe szorult vissza... Persze ha 15.000-et tesztelnénk, akkor lenne 2.000 eset, 2,3-2,5 közötti rátával, de ez ugyebár kit érdekel...
több mint 5 éve
m.hvg.hu/tudomany/20200929_koronavirus_tulsuly_elhizasEgy jól irányzott tüsszentés...
több mint 5 éve
Doki!Nem ellenvéleménytől sértődtem meg, hanem a kijelentésedtől, hogy minden háziorvos hülye, és semmihez sem értenek.Huhh, látom nagyon megsértődtél egy (két) ellenvéleménytől 😊Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...Ez netto baromság. Bár ezt én mondom, és nem néztem meg mit ír a gugli róla. Az hogy Magyarország első számú penis tumor szakértője vagyok (Diagnosztikában kezelésben számos újítást vezettem be, a hatályos magyar irányelvet én írtam, az ezzel foglakozó orvosi tankönyvek ezen fejezetét én írtam, a műtéttechnikát Európában tanítom és az Európai Urológus Társaság vizsgáztató bizottságában a penis tumorért én feleltem. Penis tumorok jó része HPV asszociált, ezért euz a kutatás jelenlegi fő csapásiránya, a mostani médiában sokat szereplő Jakab Ferivel több közös közleményünk van) valószínű nem annyira hiteles forrás mint a gugliegyetem. Ezért lehet, hogy az olyan hülyeség mint a bizonyítékon alapuló orvoslás, az evidencia szintek alapján megalkotott ajánlások, amik mind a fiúk oltását szüségszerünek tartják (nem csak a fiúk, hanem leendő partnereik szemszögéből is). A legutolsó EAU kongresszuson, a penis tumorral foglakozó szekcióban 60-70-en voltunk, a világ vezető urológusai, akik ezzel foglalkozunk. Ez teljesen egyértelmű konszenzusnyilatkozat volt.
Szerintrm már a bárányhimlő elleni is faszság.
warr_b
De értelemszerűen valószínű mint minden háziorvos hülye vagyok, ezzel a véleménnyel nem kell foglakozni, hisz hátha autizmust okoznának ezek az agyhalott orvosok.
diverdoc
Nem baj, szerintem mindketten túl fogjuk élni.
warr_b
Dunningék ezt szépen leírták híres közleményükben: "Unskilled and unaware of it:how difficulties in recognizing one's incompetence lead to inflated self assesments"
Magyarul a buta ember nem ismeri fel, saját tudatlanságát és tudatlanságából adódóan bölcsnek képzeli magát. Te a Mount of Stupiditynél vagy mondjuk HPV oltás kérdésében én meg miután eltöltöttem a kétségbeesés völgyében bár évet jelenleg ebben a témában az expert szinten (ezért írtam le, hogy ausgetippt a HPV kapcsán milyen backgrounddal rendelkezem és nem önfényezés miatt). Értelmes ember ezen elgondolkodik, hogy talán az a csóka aki ezzel foglakozik, kutatja lehet jobban ért hozzá. Ők kerülnek bele a valley of despairbe. Buta ember meg a hülyeség hegycsúcsán trónol és osztja az észt " huh de megsértődtél egy ellenvéleménytől"
Neked ellenvéleményed a fennt idézet témában minimálisan is megmosolyogtató, viszont rávilágít, hogy ha valakit te lehülyézel, az valószínű dicséret.
Te semmilyen szinten nem vagy vitapartner nekem egy HPV oltás témában, bár természetesen azt hiszed.
diverdoc
Két kérdésem lenne, kifejezetten HPV oltás kapcsán:
1.) Vannak magyarországi/nemzetközi kutatások arról, hogy milyen alapbetegségek, immunállapot, - mit tudom én - gének idézhetnek elő súlyosabb mellékhatásokat pl bénulást vagy vérrögképződést Gardasilnál? (Ugye ismerősi körömben bekövetkezett egy ilyen eset.)
2.) Ha vannak ilyen összegző tapasztalatok, akkor érdemes a gyereket egy általános vagy specifikus kivizsgálásnak alávetni az oltás előtt?
több mint 5 éve
24.hu/kultura/2020/09/28/a-magyar-tarsadalom-alkalmatlan-arra-hogy-ne-ejjel-11-utan-bulizzon-video/
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Vitatkozott a fene 😊Az én postomra reagáltál, és tényleg az volt a konklúziója, hogy a háziorvosban nem lehet megbízni. Sajnos gyakori, valós tapasztalat ez. Bár minden orvos Diverdoc lenne, de sajnos tényleg nem az. Velem is fordult már elő, hogy vesegörcsöm lett, bementem a kórház ügyeletre, onnan átküldtek az ügyeletes orvoshoz azzal, hogy rengeteg a beteg, jobban járok ha átmegyek oda, mert hamarabb megkapom a görcsoldómat, aztán reggel menjek majd vissza ultrahangra, én átmentem, elmondtam a dokinak, hogy doktor úr valószínűleg vesegörcsöm van (mert 25 éve rendszeresen van, ismerem a tüneteit, egyébként is az ügyeletről küldtek), és erre lehordott, hogy ne diagnosztizálgassam magam, az az ő dolga. És megnyomkodta a hasamat, közölte, hogy elrontottam a gyomrom, felírt valami bogyót és szevasz. Én meg mehettem vissza az ügyeletre, újra beállni a sorba (természetesen vesegörcsöm volt.) Ezek a tapasztalatok nem erősítik enyhén szólva sem a bizalmat az egészségügyben. De általánosítani akkor sem jó, mert rengeted Diverdoc is dolgozik. Minden ilyen rossz tapasztalatomra szerencsére 5 olyan jut, amikor kedvesek, odafigyelőek, gondoskodóak azok után is, hogy lehet, hogy a 14. órájukat nyomják éppen, és előttem csak Rózi nénikkel volt egész nap dolguk, akikkel azt is nehéz lekommunikálni, hogy jó székre üljenek le.
Bár látom az expert szint után a gondolatolvasás következik a számegyenesen.
warr_b
Szóval béke urak. 😊 A jó orvos felé minden páciens hálás, mert gyógyít, életet ment, és sok ilyen van, már csak miattuk se általánosítsunk. Ugyanakkor muszáj "szidni is" a rendszert, különben a szintén tapasztalható rengeteg probléma sose fog megoldódni. Csak próbáljuk meg úgy, hogy sem szakmájában, sem személyében nem sértünk meg embereket. (Kivéve politikusokat 😊 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
nálam metró az elmúlt 2 hétben kb 1-2 gimnazista baszott maszkot húzni, de mondjuk 100 emberből 95-ön van, ebből mondjuk 90-nek az orrát is takarja.
Vrij6
Akit láttam most, azon volt, igaz három renitens emberen csak a száját takarva. (Ezt amúgy sosem fogom megérteni.)
Viszont meglepően sok emberen volt az utcán is, simán volt 40% körüli az arány.
Szerkesztette: Mikey
több mint 5 éve
nálam metró az elmúlt 2 hétben kb 1-2 gimnazista baszott maszkot húzni, de mondjuk 100 emberből 95-ön van, ebből mondjuk 90-nek az orrát is takarja.
több mint 5 éve
Vonaton van mindenkin, akit láttam. A metróra kíváncsi leszek.Most, hogy megyek vonattal, majd metróval a Péterfybe kezelésre, elgondolkozom hogy vajon hány potenciális fertőző ember mellett ülök/állok/sétálok majd. Nem mondom hogy félek, de azért ha lehetne inkább kihagynám ezt az utat.milyen a maszk arány?
Mikey
Negritis