Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
jó a royal. faszán oldja a festéket amikor DIY projektet csinálokHát, ha bármilyen Royalt iszol az azt jelenti valamit biztosan elbasztál.Akkor én most elbasztam, mert vacsora mellé ittam egy kis mogyorós Royalt.nem isznak így nem kell félniJó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |Vírusállóak a stadionjaink.
Heisman Trophy
Mikey
Negritis
Mikey
Toca
több mint 5 éve
Hát, ha bármilyen Royalt iszol az azt jelenti valamit biztosan elbasztál.Akkor én most elbasztam, mert vacsora mellé ittam egy kis mogyorós Royalt.nem isznak így nem kell félniJó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |Vírusállóak a stadionjaink.
Heisman Trophy
Mikey
Negritis
Mikey
több mint 5 éve
Mondjuk a NB1-re még a korona se hajlandó kimenni 😀Akkor én most elbasztam, mert vacsora mellé ittam egy kis mogyorós Royalt.nem isznak így nem kell félniJó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |Vírusállóak a stadionjaink.
Heisman Trophy
Mikey
Negritis
Mikey
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Akkor én most elbasztam, mert vacsora mellé ittam egy kis mogyorós Royalt.nem isznak így nem kell félniJó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |Vírusállóak a stadionjaink.
Heisman Trophy
Mikey
Negritis
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Ismerősöm szerint 162 ismert ilyen eset fordult elő világon, ők is benne vannak a vizsgálatsorban, ami elemzi az okfolyamatot. Valószínűleg vmi idegelhalást okozott a gerincnélNem tudjuk, mert a klinikai vizsgálatok szerint a legtöbb lehetséges mellékhatás gyakorisága "nem ismert"Rosszul értelmezted, mert a klinikai vizsgálatok szerinti minden mellékhatás gyakorisága meg van adva. Hiszen attól klinikai vizsgálatok szerinti mellékhatás egy mellékhatás, mert előjött valakinél a klinikai vizsgálatok során. A "nem ismert" olyan mellékhatások mellett van, amik a klinikai vizsgálatok során nem jelentkeztek senkinél, de az alkalmazása óta valahol jelentették. Ezeknek előbb a valódiságát kell még igazolni - hogy tényleg a gyógyszer okozta mellékhatásról volt szó -, aztán ha kiderül, hogy igen, akkor lehet a gyakoriságát megállapítani az alkalmazás során összegyűjtött adatokból. Az mindenesetre eléggé valószínű, hogy ezeknek a "nem ismert" mellékhatásoknak a gyakorisága kisebb, mint a klinikai vizsgálatok során előjött mellékhatásoké, mert több tízezer, nem, kor, egészségi állapot szerint is reprezentatívan kiválogatott teszt oltás esetén azért az a valószínű, hogy előjött volna, ha gyakoribb.
Willie Parker
Az említett sajnálatos teljes alsótesti lebénulás úgy gondolom nem mellékhatás, hanem inkább vagy valamilyen eddig nem ismert állapot (meglevő betegség, érzékenység, hormonszint, tudomisén) hatására bekövetkező reakció, amit fel kell deríteni, és az ilyen állapot esetén letiltani a szer beadását. Ha annyira ritka, hogy nem lesz elég adat, akkor pedig ez van. Annyira ritka, hogy nincs adat, de az azt is jelenti, hogy a kockázata is ennyire alacsony. Ami persze nem vígasztalja azt, aki egy lesz az egymillióból, de ez az életben mindennel így van. Autóba szállni sem nulla kockázat, sőt egy lángos megevése a strandon sem nulla rizikó. A balatonban fürdéstől is kaphat az ember halálos baktérium fertőzést, csak az esélye olyan alacsony, hogy az ember nem foglalkozik vele. Már a nagy többség, mert vannak olyanok, akiket ez is megijeszt, és nem mennek vízbe. Csak kevesen. Az oltás is ilyen, akit megijeszt, nem adatja be. Ne is tegye, nincs ezzel semmi baj, amíg sem a balatonban fürdés, sem autóba ülés, sem a vakcina ügy nem generál facebook hisztériát. Mert onnantól már gerjesztett félelemről van szó, ami akár nagyon káros is lehet.
peterk2005
Edit:
www.tenyek-tevhitek.hu/nagy_pusztitast_vegzett_daniaban_a_gardasil.htm
"Reális becslés szerint 500-ból egy, azaz a beoltott 500.000-ből 1.000 fiatal lánynál jelentkeztek súlyos mellékhatások." - Zömében POTS- (poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómát, azaz felálláskor hirtelen felgyorsul a szívverés) állapítottak meg, amely a HPV-vakcina egyik gyanított mellékhatása, ami legtöbbször ájulásig vezetett.
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
nem isznak így nem kell félniJó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |Vírusállóak a stadionjaink.
Heisman Trophy
Mikey
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Jó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |Vírusállóak a stadionjaink.
Heisman Trophy
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Bandába kell verődni ☝️😉azt ugye tudod hogy nekik is van fegyverük ergo amint kilépsz lelőnek a faszba 😀 ha meg nem lépsz ki éhenhalsz 😀Ok igazad vanSzerinted hányadik napon vennék el tőletek szomjazó emberek a kút használati jogát?Hát nemPeterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
A mondandom nem arra irányult hogy mi lenne orvosi ellátás nélkül
Hanem Jozska azon állitására hogy aréna 4 nélkül meg mobil nélkül meg élelmiszer bolt nélkül az elsőként halnák meg ☝️
De ez tényleg csak játék a gondolatokkal
Meg ha be is következik valami hasonló ilyen gondolom nem egyből az erdőbe gombát szedni meg vadászni kellene menni.
Gondolom lenne egy átmenet pl. Nem lenne áram vezetékes víz mobil aréna 4 😄 autó meg hasonlók.
Na ezeket dolgokat otthon vidéken gond nélkül áttudnám hidalni de nem csak én hanem még rengeteg falusi ember is.
Na de az erkélyen ülők akik ekte Pöstiek azok már igen csak gondba lennének hogy most nincs se víz se áram se fűtés se közért az aréna 4-ről nem is beszélve (Nem személyes Jozska csak nem hagyhattam ki😘)
Rózsa Sándor (betyár)
nem csak te a nyugati világ 90%a
Negritis
Nálunk a kút tökéletesen iható a mai napig azt használjuk (minden évben bevan méretve) ugyebár ez egy fúrt kút ami karsztvizet ad és engedélyeztetve is van.
Ja és van napkollektor is (volt erre egy fasza kis pályázat évekkel ezelőtt)
Plusz ahol én lakom két patak is ered az erdőben én nem nagyon hiszem hogy a forrásánal olyan rossz lenne a víz minősége főleg forralás után! De kitudja talán sutinap jobban megtudja mondani
Rózsa Sándor (betyár)
Most szofisztikáltan megfogalmaztam hogy kurvagyorsan agyonvernének a vizetekért. 😀
Mikey
Ezt adom tehát igazuk van az amcsiknak kellenek azok a fegyverek ☝️😄
De visszaterve a patakra szerintem az opció lehetne mivel tényleg ott ered.
És jól emlékszem Kőszegnél a hetforrásbol is lehetett inni igaz már rég voltam ott.
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Jó persze nagyobb lenne valószínűsége hogy megmurdelok mint sem de azért én inkább magamra fogadnék otthon a kis makró közösségemre mint a nagy Budapestre. De tény nehéz lenne annyi szent a disputa onnan indult hol van nagyobb esélyed és kinek a túlélésre.
több mint 5 éve
azt ugye tudod hogy nekik is van fegyverük ergo amint kilépsz lelőnek a faszba 😀 ha meg nem lépsz ki éhenhalsz 😀Ok igazad vanSzerinted hányadik napon vennék el tőletek szomjazó emberek a kút használati jogát?Hát nemPeterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Hanem Jozska azon állitására hogy aréna 4 nélkül meg mobil nélkül meg élelmiszer bolt nélkül az elsőként halnák meg ☝️
Meg ha be is következik valami hasonló ilyen gondolom nem egyből az erdőbe gombát szedni meg vadászni kellene menni.
Gondolom lenne egy átmenet pl. Nem lenne áram vezetékes víz mobil aréna 4 😄 autó meg hasonlók.
Na ezeket dolgokat otthon vidéken gond nélkül áttudnám hidalni de nem csak én hanem még rengeteg falusi ember is.
Na de az erkélyen ülők akik ekte Pöstiek azok már igen csak gondba lennének hogy most nincs se víz se áram se fűtés se közért az aréna 4-ről nem is beszélve (Nem személyes Jozska csak nem hagyhattam ki😘)
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Nálunk a kút tökéletesen iható a mai napig azt használjuk (minden évben bevan méretve) ugyebár ez egy fúrt kút ami karsztvizet ad és engedélyeztetve is van.
Plusz ahol én lakom két patak is ered az erdőben én nem nagyon hiszem hogy a forrásánal olyan rossz lenne a víz minősége főleg forralás után! De kitudja talán sutinap jobban megtudja mondani
Rózsa Sándor (betyár)
Most szofisztikáltan megfogalmaztam hogy kurvagyorsan agyonvernének a vizetekért. 😀
Mikey
És jól emlékszem Kőszegnél a hetforrásbol is lehetett inni igaz már rég voltam ott.
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ok igazad vanSzerinted hányadik napon vennék el tőletek szomjazó emberek a kút használati jogát?Hát nemPeterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Rózsa Sándor (betyár)
Mikey
több mint 5 éve
Jó látni hogy a Honvéd-Újpest meccsen a nézők egymástól tisztes távolságot tartva, de az esetleges érintkezés esetén biztos ami biztos maszkot is hordanak. | Nem |
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
van egy zombi apokalipszises kínai webnovel, amit sokan utálnak azért mert úgy írja le a virágot hogy erősebb kutya baszik, az öregek, gyerekek és a nők lényegében rabszolgákrengeteg a nemi erőszak és ...
miközben (sajnos) ha bekövetkezne vmi hasonló akkor ez történne, az álati ösztön amit a kúltúra/civilizáció elfojt az előre teörne a túlélésért
több mint 5 éve
Szerinted hányadik napon vennék el tőletek szomjazó emberek a kút használati jogát?Hát nemPeterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Kályhárol és tuzifarol hallottál e kedves barátom.Áram dettó.Peterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Ezért írtam első telet.
És Sándorom öreg vagy.
14-18 év közötti életkor, és meleg égöv. Ez a túlelés kulcsa.
Mindenki másnak kampó, nekem, neked, Joseph Rambonak egyaránt.
Sobri Jóska
De ez már tényleg felesleges kör
Értem mire akartál kilyukadni 😉
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20200927_Orban_Viktor_interju_vasarnapMigránsvírus, rossz vírus. Amúgy van nemzethy magyar vírus? Az jó lenne? Nem értem.
"A környező országok közül Csehországot említette, akiknél elszabadult a járvány. Ezért is tartja fontosnak a határzárat, mert a vírus ugyan itt pusztít, de kívülről került ide."
Valaki szólhatna neki, hogy... de mindegy is, ez már veszett fejsze nyele
r.baggio
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Hát nemPeterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
több mint 5 éve
Áram dettó.Peterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
Ezért írtam első telet.
És Sándorom öreg vagy.
14-18 év közötti életkor, és meleg égöv. Ez a túlelés kulcsa.
Mindenki másnak kampó, nekem, neked, Joseph Rambonak egyaránt.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 5 éve
Peterk Sutinap!ha nincs vezetékes víz meghalsz 1 hónapon belül
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Peterk Sutinap!A mondandom nem arra irányult hogy mi lenne orvosi ellátás nélkül
több mint 5 éve
m.hvg.hu/itthon/20200927_Orban_Viktor_interju_vasarnap"A környező országok közül Csehországot említette, akiknél elszabadult a járvány. Ezért is tartja fontosnak a határzárat, mert a vírus ugyan itt pusztít, de kívülről került ide."
Valaki szólhatna neki, hogy... de mindegy is, ez már veszett fejsze nyele

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Nem tudjuk, mert a klinikai vizsgálatok szerint a legtöbb lehetséges mellékhatás gyakorisága "nem ismert"Rosszul értelmezted, mert a klinikai vizsgálatok szerinti minden mellékhatás gyakorisága meg van adva. Hiszen attól klinikai vizsgálatok szerinti mellékhatás egy mellékhatás, mert előjött valakinél a klinikai vizsgálatok során. A "nem ismert" olyan mellékhatások mellett van, amik a klinikai vizsgálatok során nem jelentkeztek senkinél, de az alkalmazása óta valahol jelentették. Ezeknek előbb a valódiságát kell még igazolni - hogy tényleg a gyógyszer okozta mellékhatásról volt szó -, aztán ha kiderül, hogy igen, akkor lehet a gyakoriságát megállapítani az alkalmazás során összegyűjtött adatokból. Az mindenesetre eléggé valószínű, hogy ezeknek a "nem ismert" mellékhatásoknak a gyakorisága kisebb, mint a klinikai vizsgálatok során előjött mellékhatásoké, mert több tízezer, nem, kor, egészségi állapot szerint is reprezentatívan kiválogatott teszt oltás esetén azért az a valószínű, hogy előjött volna, ha gyakoribb.
Willie Parker
Az említett sajnálatos teljes alsótesti lebénulás úgy gondolom nem mellékhatás, hanem inkább vagy valamilyen eddig nem ismert állapot (meglevő betegség, érzékenység, hormonszint, tudomisén) hatására bekövetkező reakció, amit fel kell deríteni, és az ilyen állapot esetén letiltani a szer beadását. Ha annyira ritka, hogy nem lesz elég adat, akkor pedig ez van. Annyira ritka, hogy nincs adat, de az azt is jelenti, hogy a kockázata is ennyire alacsony. Ami persze nem vígasztalja azt, aki egy lesz az egymillióból, de ez az életben mindennel így van. Autóba szállni sem nulla kockázat, sőt egy lángos megevése a strandon sem nulla rizikó. A balatonban fürdéstől is kaphat az ember halálos baktérium fertőzést, csak az esélye olyan alacsony, hogy az ember nem foglalkozik vele. Már a nagy többség, mert vannak olyanok, akiket ez is megijeszt, és nem mennek vízbe. Csak kevesen. Az oltás is ilyen, akit megijeszt, nem adatja be. Ne is tegye, nincs ezzel semmi baj, amíg sem a balatonban fürdés, sem autóba ülés, sem a vakcina ügy nem generál facebook hisztériát. Mert onnantól már gerjesztett félelemről van szó, ami akár nagyon káros is lehet.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ja a nagyapámnak meg 6 testvére meghalt 2 éves kora előtt, a sok geci meg a laborban meg a kórházakban keveri a szintetikust meg a biznizt, a világ legnagyobb kártevői. Rakjuk mán össze, persze szabaccság van, oltás meg gyógyszer meg tudomány nélkül valahun Rhodéziában könyörgöm csináljanak már egy helyet.Ez most nagyon félre mentPersze, hogy nem akarod, hiszen te valószínűleg az elhulló 50%-ban lennél, mint elkorcsosult, elkényelmesedett, idős közép-európai, aki szinte teljesen ki van szolgáltatva a fejlett nyugat infrastruktúrájának.Mondjuk egy komoly vírus (ne adj isten a covid mutalodik és a halálozási mutatója fölugrik pl. 50%)sokat tudna segíteni ebben a témában.Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Hosszútávon minden bizonnyal kihal az emberiség.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok.
De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.
Nem lehet hogy pl. Ez corona vírus a természet adta reakció az egyensúly fenntartására.
Mielőtt még mindenki letámad és leidiótáz meg hasonlók 😄
Jelzem csak hangosan gondolkodom.
Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Rózsa Sándor (betyár)
Se a lemeztektonikával, se a napunk vörös óriássá válásával most nem tudunk mit kezdeni.
De ez legyen a pármilliárd év múlva élők problémája.
A jelenben mindig a túlélés kell legyen a cél.
Abban most többet segít a gyógyszer, mint árt.
Illetve nyilván, az emberiség jelenlegi fő problémája a túlnépesedés. De ezt se oldja meg helyettünk egy külső természeti csapás, katasztrófa, ezt házon belül kell megnyugtatóan rendezni.
Sobri Jóska
Egyáltalán nem akarom ezt.
Vagy hogy most egyre gyakrabban lesznek újabb és újabb vírus variánsok amik együttesen tesznek ki közel 50 %
De mondom ez csak csupán fikció részemről nem akarom és nem kívánom ezt
Rózsa Sándor (betyár)
A túlélők zömét a 12-18 év közötti, pókot meg sáskát is gond nélkül ebédelő, szabad ég alatt alvó, nulla kulturális igényű, meleg égövön élők adnák.
Te az első disztópikus télbe belehalnál egy lemerült mobiltelefont és egy 299 eurós rozsdamentes rambókést szorongatva, miközben nem értenéd, hogy miért nem tudod 4k minőségben nézni az NFL-t az Arena4-en a beígért innovációkkal . 😉
Sobri Jóska
Nem mondom hogy nem történhet meg
De egy én tök elégedett vagyok az aréna 4-el eddig mindegyik Sea mérkőzést online magyar kommentárral tudtam nézni (sport tv ilyen lehetőség hogy online nem volt)
Kettő vidéki gyerek lévén rengeteget voltam a természetben sőt egy jó két évig nem volt se nem vezetékes víz se nem áram meg központi fűtés nálunk . Nem beszélve arról tudok nyulat baromfit disznót tehenet lovat nevelni ebből következik le is tudom vágni el is tudom készíteni és még tartositani is tudom.
Szóval kicsit szerintem több esélyem lenne mint egy 5 vagy 6 vagy tudom is én hányadik kerületi vidéket csak tv-ben látott embernek.
Vagy annak aki az erkélyen dekkol 😝 ez csak vicc
De értem mit akarsz mondani ☝️😉
Rózsa Sándor (betyár)
Fogjuk úgy fel hamá jogászállamban vagyunk, hogy a védőoltás egy társadalmi szerződés, a gyógyszerelés pedig szintén egy terápiás szerződés, csak ugye mikor bebaszik a gebasz, akkor aztán rögtön de mindenki rohanjon...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Nem tudjuk, mert a klinikai vizsgálatok szerint a legtöbb lehetséges mellékhatás gyakorisága "nem ismert"Egy ilyen szerencsétlen esetre hány olyan jut, ahol nincs mellékhatás?Szóval, ha odafigyelsz magadra, akkor célzottan tedd, ne általában a gyógyszert utasítsd el, hanem nézd meg, hogy mit. ÉS ne is csak arra figyelj oda, hanem minden másra is, amit beviszel a szervezetedbe.divany.hu/szuloseg/2008/08/14/benulast_okozhat_a_hpv_oltas/
peterk2005
Egyik szombathelyi ismerősöm lánya gerinctől lefelé megbénult, pedig szegény ifjúsági kickbox világbajnok volt. 4 éve gyakorol lábra állni, pár percig már sikerült is neki.
Willie Parker
Illetve mennyi a bekapott HPV okozta halál, betegség, kellemetlenség?
Ezt van értelme összevetni, az összes többi csak egyedi eset lesz, amelyek bár nagyon sajnálatosak, de nem bizonyítanak semmit se pro, se kontra.
Pl. ha lesz vakcina a koronára, akkor nem mindegy, hogy minden második embernek megy tönkre tőle mondjuk a veséje vagy csak minden tízezrediknek.
Azt addigra tudjuk, hogy adott életkorban, egészségügyi állapotban a koronát elkapni milyen kockázattal fog járni. Mellé kell tenni a vakcina kockázatát, és onnan már csak kis matek, és mindenki eldöntheti magának melyiket vállalja.
Pl. apám 65 éves korától szed egy olyan gyógyszert, aminél az orvos tájékoztatta, hogy 25-35 év alatt tönkreteheti a máját.
Apám azt mondta, hogy rendben, vállalható.
Ha egy 25 évesnek mondják ezt, az lehet többet agyal rajta.
Sobri Jóska
1. táblázat: A Gardasil klinikai vizsgálatokban és a forgalomba hozatalt követően történő beadása
során megfigyelt nemkívánatos események
Szervrendszer Gyakoriság Nemkívánatos események
Fertőző betegségek és
parazitafertőzések
Nem ismert Cellulitis az injekció beadása helyén*
Vérképzőszervi és
nyirokrendszeri betegségek és
tünetek
Nem ismert Idiopathiás thrombocytopeniás purpura*,
lymphadenopathia*
Immunrendszeri betegségek és
tünetek
Nem ismert Túlérzékenységi reakciók, beleértve az
anaphylaxiás/anaphylactoid reakciókat*
Idegrendszeri betegségek és
tünetek
Nagyon
gyakori
Fejfájás
Nem ismert Acut disseminált encephalomyelitis*, szédülés1 *,
Guillain–Barré szindróma*, eszméletvesztés,
némely esetben tónusos-klónusos mozgásokkal
kísérve*
Emésztőrendszeri betegségek és
tünetek
Gyakori Hányinger
Nem ismert Hányás*
A csont- és izomrendszer,
valamint a kötőszövet betegségei
és tünetei
Gyakori Végtagfájdalom
Nem ismert Arthralgia*, myalgia*
Általános tünetek, az alkalmazás
helyén fellépő reakciók
Nagyon
gyakori
Az injekció beadásának helyén: erythema,
fájdalom, duzzanat
Gyakori Láz
Az injekció beadásának helyén: haematoma,
pruritus
Nem ismert Asthenia*, hidegrázás*, fáradtság*, rossz
közérzet*
www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/gardasil-epar-product-information_hu.pdf
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Betyar tarsad ilyen. szeret igy beszologatni.nem te vagy az elso sem az utolsoEz most nagyon félre mentPersze, hogy nem akarod, hiszen te valószínűleg az elhulló 50%-ban lennél, mint elkorcsosult, elkényelmesedett, idős közép-európai, aki szinte teljesen ki van szolgáltatva a fejlett nyugat infrastruktúrájának.Mondjuk egy komoly vírus (ne adj isten a covid mutalodik és a halálozási mutatója fölugrik pl. 50%)sokat tudna segíteni ebben a témában.Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Hosszútávon minden bizonnyal kihal az emberiség.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok.
De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.
Nem lehet hogy pl. Ez corona vírus a természet adta reakció az egyensúly fenntartására.
Mielőtt még mindenki letámad és leidiótáz meg hasonlók 😄
Jelzem csak hangosan gondolkodom.
Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Rózsa Sándor (betyár)
Se a lemeztektonikával, se a napunk vörös óriássá válásával most nem tudunk mit kezdeni.
De ez legyen a pármilliárd év múlva élők problémája.
A jelenben mindig a túlélés kell legyen a cél.
Abban most többet segít a gyógyszer, mint árt.
Illetve nyilván, az emberiség jelenlegi fő problémája a túlnépesedés. De ezt se oldja meg helyettünk egy külső természeti csapás, katasztrófa, ezt házon belül kell megnyugtatóan rendezni.
Sobri Jóska
Egyáltalán nem akarom ezt.
Vagy hogy most egyre gyakrabban lesznek újabb és újabb vírus variánsok amik együttesen tesznek ki közel 50 %
De mondom ez csak csupán fikció részemről nem akarom és nem kívánom ezt
Rózsa Sándor (betyár)
A túlélők zömét a 12-18 év közötti, pókot meg sáskát is gond nélkül ebédelő, szabad ég alatt alvó, nulla kulturális igényű, meleg égövön élők adnák.
Te az első disztópikus télbe belehalnál egy lemerült mobiltelefont és egy 299 eurós rozsdamentes rambókést szorongatva, miközben nem értenéd, hogy miért nem tudod 4k minőségben nézni az NFL-t az Arena4-en a beígért innovációkkal . 😉
Sobri Jóska
Nem mondom hogy nem történhet meg
De egy én tök elégedett vagyok az aréna 4-el eddig mindegyik Sea mérkőzést online magyar kommentárral tudtam nézni (sport tv ilyen lehetőség hogy online nem volt)
Kettő vidéki gyerek lévén rengeteget voltam a természetben sőt egy jó két évig nem volt se nem vezetékes víz se nem áram meg központi fűtés nálunk . Nem beszélve arról tudok nyulat baromfit disznót tehenet lovat nevelni ebből következik le is tudom vágni el is tudom készíteni és még tartositani is tudom.
Szóval kicsit szerintem több esélyem lenne mint egy 5 vagy 6 vagy tudom is én hányadik kerületi vidéket csak tv-ben látott embernek.
Vagy annak aki az erkélyen dekkol 😝 ez csak vicc
De értem mit akarsz mondani ☝️😉
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Kettő vidéki gyerek lévén rengeteget voltam a természetben sőt egy jó két évig nem volt se nem vezetékes víz se nem áram meg központi fűtés nálunk . Nem beszélve arról tudok nyulat baromfit disznót tehenet lovat nevelni ebből következik le is tudom vágni el is tudom készíteni és még tartositani is tudom.Én is vidéki gyerekként nőttem fel, az utcai porban rúgtam a házilag foltozott bőrgolyót a szomszéd kölkökkel, fáról ettük a mosatlan körtét, a pocsolyából ittunk (nem vicc, előfordult 😊 persze nem az utcai, hanem a réten feljött talajvízből, de mégiscsak abból ), hétvégén nyulat vágtam nagyapámmal, csirkét fosztottam nagyanyámmal. Mégsincs kétségem, hogy olyan rövid úton dobnám fel a talpam ha hirtelen a természetben kellene megélnem, mint annak a rendje. És nem is feltétlenül azért, mert nem találnék ehető gombát az erdőben, hanem pl. azért, mert nem tudnék mit kezdeni egy elfertőződött sebbel, egy begyulladt foggal, egy vesekővel. A természet népei is belehaltak persze sok mindenbe, amibe ma nem, de rengeteg dolgot megtanultak megoldani, amit mi nem tudnánk. (Agyat lékeltek, meg ilyesmi.)
Szóval kicsit szerintem több esélyem lenne mint egy 5 vagy 6 vagy tudom is én hányadik kerületi vidéket csak tv-ben látott embernek. Vagy annak aki az erkélyen dekkol 😝 ez csak vicc. De értem mit akarsz mondani ☝️😉
Rózsa Sándor (betyár)
De ez tényleg játék a gondolatokkal. Mindenesetre a természetbe való visszatérés csak addig áll tehénfejésből, amíg bármikor autóba lehet pattanni, ha megfájdul a gyerek hasa. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)