Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ez most nagyon félre mentPersze, hogy nem akarod, hiszen te valószínűleg az elhulló 50%-ban lennél, mint elkorcsosult, elkényelmesedett, idős közép-európai, aki szinte teljesen ki van szolgáltatva a fejlett nyugat infrastruktúrájának.Mondjuk egy komoly vírus (ne adj isten a covid mutalodik és a halálozási mutatója fölugrik pl. 50%)sokat tudna segíteni ebben a témában.Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Hosszútávon minden bizonnyal kihal az emberiség.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok.
De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.
Nem lehet hogy pl. Ez corona vírus a természet adta reakció az egyensúly fenntartására.
Mielőtt még mindenki letámad és leidiótáz meg hasonlók 😄
Jelzem csak hangosan gondolkodom.
Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Rózsa Sándor (betyár)
Se a lemeztektonikával, se a napunk vörös óriássá válásával most nem tudunk mit kezdeni.
De ez legyen a pármilliárd év múlva élők problémája.
A jelenben mindig a túlélés kell legyen a cél.
Abban most többet segít a gyógyszer, mint árt.
Illetve nyilván, az emberiség jelenlegi fő problémája a túlnépesedés. De ezt se oldja meg helyettünk egy külső természeti csapás, katasztrófa, ezt házon belül kell megnyugtatóan rendezni.
Sobri Jóska
Egyáltalán nem akarom ezt.
Vagy hogy most egyre gyakrabban lesznek újabb és újabb vírus variánsok amik együttesen tesznek ki közel 50 %
De mondom ez csak csupán fikció részemről nem akarom és nem kívánom ezt
Rózsa Sándor (betyár)
A túlélők zömét a 12-18 év közötti, pókot meg sáskát is gond nélkül ebédelő, szabad ég alatt alvó, nulla kulturális igényű, meleg égövön élők adnák.
Te az első disztópikus télbe belehalnál egy lemerült mobiltelefont és egy 299 eurós rozsdamentes rambókést szorongatva, miközben nem értenéd, hogy miért nem tudod 4k minőségben nézni az NFL-t az Arena4-en a beígért innovációkkal . 😉
Sobri Jóska
Nem mondom hogy nem történhet meg
De egy én tök elégedett vagyok az aréna 4-el eddig mindegyik Sea mérkőzést online magyar kommentárral tudtam nézni (sport tv ilyen lehetőség hogy online nem volt)
Kettő vidéki gyerek lévén rengeteget voltam a természetben sőt egy jó két évig nem volt se nem vezetékes víz se nem áram meg központi fűtés nálunk . Nem beszélve arról tudok nyulat baromfit disznót tehenet lovat nevelni ebből következik le is tudom vágni el is tudom készíteni és még tartositani is tudom.
Szóval kicsit szerintem több esélyem lenne mint egy 5 vagy 6 vagy tudom is én hányadik kerületi vidéket csak tv-ben látott embernek.
Vagy annak aki az erkélyen dekkol 😝 ez csak vicc
De értem mit akarsz mondani ☝️😉
több mint 5 éve
embere és láza válogatja hogy van-e értelme gyógyszernek vagy semha jobb beszedni egy gogyszert lazra, mint termeszetesen uton lekuzdeni ( ami igazoltan hatasos, ahogy te szeretned) akkor....Amiben hinni kell az eleve nem lehet hasznosabb annál, mint ami tudható.en nem vetem el az orvosi terapiakat, kezeleseket, irtam is, a kettonek egyutt kene dolgoznia, mert attol , hogy te nem astal melyre ebben a temaban es csak godenyt vagy vmi youtuber indiait ismersz attol meg vannak es leteznek olyan dolgok amikben nem hiszel es hasznosak es hatasosak.Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog.Pont ez a lényeg.
ZoliMP
Hogy az orvostudomány nem hit kérdése.
Vannak tudományosan igazolt terápiák, összetevők, hatóanyagok, amikben nem kell hinni, hisz tudományosan igazoltak.
És van végtelen sok faszság az ostoba hülyéknek, akik azt hiszik, hogy egy nagyszakállú indiai csodafakír (vagy Gődény vagy Lenkei vagy nem is indiai nem is csodafakír, de mindenképp az agyhalottakat behülyítő fószer) ismer egy teafüvet vagy bogyót, ami hatékonyabb a tudományos módszertannal igazolt terápiánál.
Na ekkora ökörséghez valóban kell a hit.
Aki meg gondolkodik, az el van ilyen hit nélkül is.
Bajor Imre betegségének a kemoterápiás gyógyítása X százalékban sikeres. Ez az X egy 0 és 100 közti szám, nem tudom pontosan az értékét, de bizonyára kiguglizható.
Ha nem igényli valaki a kemót, akkor Y százalékban marad életben, vagyis Y százalékban sikeres terápia a nemkemó.
Ami bizonyos, hogy az X egy nagyságrenddel nagyobb érték, mint az Y.
Sobri Jóska
ZoliMP
És nem, nem kéne együtt dolgoznia a sarlatánságnak az orvostudománnyal.
Ahogy űrrepüléskor a vuduvarázslók se dolgoznak együtt a rakétamérnökökkel, vagy nem áll minden autószerelő mellett egy sámán, aki tud varázsigét a kardántengely-meghibásodásra.
Sobri Jóska
ez a te allaspontod, innentol csak ragoznank ugyanazt.
a tulodalon vagy egy masik bolygon megbeszlejuk, hogy ebben az eletben mit tapasztaltunk 😊
ZoliMP
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
ha jobb beszedni egy gogyszert lazra, mint termeszetesen uton lekuzdeni ( ami igazoltan hatasos, ahogy te szeretned) akkor....Amiben hinni kell az eleve nem lehet hasznosabb annál, mint ami tudható.en nem vetem el az orvosi terapiakat, kezeleseket, irtam is, a kettonek egyutt kene dolgoznia, mert attol , hogy te nem astal melyre ebben a temaban es csak godenyt vagy vmi youtuber indiait ismersz attol meg vannak es leteznek olyan dolgok amikben nem hiszel es hasznosak es hatasosak.Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog.Pont ez a lényeg.
ZoliMP
Vannak tudományosan igazolt terápiák, összetevők, hatóanyagok, amikben nem kell hinni, hisz tudományosan igazoltak.
És van végtelen sok faszság az ostoba hülyéknek, akik azt hiszik, hogy egy nagyszakállú indiai csodafakír (vagy Gődény vagy Lenkei vagy nem is indiai nem is csodafakír, de mindenképp az agyhalottakat behülyítő fószer) ismer egy teafüvet vagy bogyót, ami hatékonyabb a tudományos módszertannal igazolt terápiánál.
Bajor Imre betegségének a kemoterápiás gyógyítása X százalékban sikeres. Ez az X egy 0 és 100 közti szám, nem tudom pontosan az értékét, de bizonyára kiguglizható.
Ha nem igényli valaki a kemót, akkor Y százalékban marad életben, vagyis Y százalékban sikeres terápia a nemkemó.
Sobri Jóska
ZoliMP
Ahogy űrrepüléskor a vuduvarázslók se dolgoznak együtt a rakétamérnökökkel, vagy nem áll minden autószerelő mellett egy sámán, aki tud varázsigét a kardántengely-meghibásodásra.
Sobri Jóska
ez a te allaspontod, innentol csak ragoznank ugyanazt.
a tulodalon vagy egy masik bolygon megbeszlejuk, hogy ebben az eletben mit tapasztaltunk 😊
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 5 éve
Nálam ettől a giftől szétesik a fórum, hátha másnál nem.Fogjunk egy medvét, egy baszottul természetes, nem kotyvasztott grizzlit, nos kapsz vele egy percet a szobádban, egyfelől meg tudhatod mia stressz mielőtt természetesen megöl. Nyiván ez is egy lelki eredetű ââok, hiszen te voltál annyira kíváncsi, hogyan is dolgozik a természet valójában...erről a RRRR!! című film jut eszembe 😀
sutianap
Negritis
több mint 5 éve
Fogjunk egy medvét, egy baszottul természetes, nem kotyvasztott grizzlit, nos kapsz vele egy percet a szobádban, egyfelől meg tudhatod mia stressz mielőtt természetesen megöl. Nyiván ez is egy lelki eredetű ââok, hiszen te voltál annyira kíváncsi, hogyan is dolgozik a természet valójában...erről a RRRR!! című film jut eszembe 😀
sutianap
több mint 5 éve
Amiben hinni kell az eleve nem lehet hasznosabb annál, mint ami tudható.en nem vetem el az orvosi terapiakat, kezeleseket, irtam is, a kettonek egyutt kene dolgoznia, mert attol , hogy te nem astal melyre ebben a temaban es csak godenyt vagy vmi youtuber indiait ismersz attol meg vannak es leteznek olyan dolgok amikben nem hiszel es hasznosak es hatasosak.Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog.Pont ez a lényeg.
ZoliMP
Sobri Jóska
ZoliMP
több mint 5 éve
divany.hu/szuloseg/2008/08/14/benulast_okozhat_a_hpv_oltas/Ez sajnálatos. Ezt a tényt is ismerve, eldöntheted, hogy attól félsz-e, hogy beleesel abba a 0.00x%-ba akiknél ilyen súlyos reakciót vált ki, vagy attól félsz-e jobban, hogy a nők 80%-nak szervezetében kimutatható, a méhnyakrákok 99%-áért felelős HPV vírustól tartasz-e jobban, ami manapság a nők közötti rákos halálozások között a második leggyakoribb halálok. A betegség nem fertőző (bár a vírus az!!!), az oltás nem kötelező, választhatsz.
Egyik szombathelyi ismerősöm lánya gerinctől lefelé megbénult, pedig szegény ifjúsági kickbox világbajnok volt. 4 éve gyakorol lábra állni, pár percig már sikerült is neki.
Willie Parker

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Egy ilyen szerencsétlen esetre hány olyan jut, ahol nincs mellékhatás?Szóval, ha odafigyelsz magadra, akkor célzottan tedd, ne általában a gyógyszert utasítsd el, hanem nézd meg, hogy mit. ÉS ne is csak arra figyelj oda, hanem minden másra is, amit beviszel a szervezetedbe.divany.hu/szuloseg/2008/08/14/benulast_okozhat_a_hpv_oltas/
peterk2005
Egyik szombathelyi ismerősöm lánya gerinctől lefelé megbénult, pedig szegény ifjúsági kickbox világbajnok volt. 4 éve gyakorol lábra állni, pár percig már sikerült is neki.
Willie Parker
Illetve mennyi a bekapott HPV okozta halál, betegség, kellemetlenség?
Ezt van értelme összevetni, az összes többi csak egyedi eset lesz, amelyek bár nagyon sajnálatosak, de nem bizonyítanak semmit se pro, se kontra.
Pl. ha lesz vakcina a koronára, akkor nem mindegy, hogy minden második embernek megy tönkre tőle mondjuk a veséje vagy csak minden tízezrediknek.
Azt addigra tudjuk, hogy adott életkorban, egészségügyi állapotban a koronát elkapni milyen kockázattal fog járni. Mellé kell tenni a vakcina kockázatát, és onnan már csak kis matek, és mindenki eldöntheti magának melyiket vállalja.
Pl. apám 65 éves korától szed egy olyan gyógyszert, aminél az orvos tájékoztatta, hogy 25-35 év alatt tönkreteheti a máját.
Apám azt mondta, hogy rendben, vállalható.
Ha egy 25 évesnek mondják ezt, az lehet többet agyal rajta.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
en nem vetem el az orvosi terapiakat, kezeleseket, irtam is, a kettonek egyutt kene dolgoznia, mert attol , hogy te nem astal melyre ebben a temaban es csak godenyt vagy vmi youtuber indiait ismersz attol meg vannak es leteznek olyan dolgok amikben nem hiszel es hasznosak es hatasosak.Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog.Pont ez a lényeg.
ZoliMP
Sobri Jóska
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
ez egy pelda vagy minden ami termeszetes az stresszet okoz es megol?Fogjunk egy medvét, egy baszottul természetes, nem kotyvasztott grizzlit, nos kapsz vele egy percet a szobádban, egyfelől meg tudhatod mia stressz mielőtt természetesen megöl. Nyiván ez is egy lelki eredetű ââok, hiszen te voltál annyira kíváncsi, hogyan is dolgozik a természet valójában...En egy szoval nem mondtam, hogy csak ahhoz es csak ehhez. Ha eltorom a kezem vagy a labam akkor pl orvoshoz megyek es nem magamnak rogzitem.de meghulesre en inkabb gyombert illetve izzasztohatasu gyogynovenyteat- amit pl magam szedek- kombot jutottam a szervezetemben, mint egy patikai cuccot, mivel termeszetes es nem valami "kotyvasztott" cucc. Vagy mondjuk sziverositonek galagonyateat iszom.Aki orvos helyett természetgyógyászhoz vagy spiritisztához fordul.Ah most megnyugtatod magad ahogy szoktad es te nyertel.de a masodik reszere nem reagaltal.Ha jól értem, akkor te kamaszként jobban értettél a gyógyszerezéshez, mint egy orvos, és még most is.ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
Nekem is irtak el/fel gyogszert a testi/lelki egeszsegemert ,de rajottem nem kell. valtoztattam magamon , a taplalkozasomon a hozzaalasomon es nincs tobbe gondom azokkal amik voltak, amikre felirtak ezt-azt.
illetve tudjuk, hogy milyen jo fej vilagban elunk. en inkabb abbol indulok ki, hogy a profit szamit es nem az egeszseg.
ZoliMP
Sőt, minden extrémsportoló, irreális kockázatot, veszélyt vállaló is el tudja mondani, hogy "nem haltam bele". Még a bátor villanyszerelő is, aki a feszültség alatti vezetéket foggal blankolja.
De ennek csak egy oka van.
Hogy aki belehalt, az már nem tud semmit se mondani.
Sobri Jóska
tehat mikor gimiskent valami agyhalott orvos felirt nekem nyugtatot, mint megoldast a tunetetre es nem az okot akart megfejteni ( rivotril) akkor jol tette. olyan eros volt ,hogy ha 1 napig nem vettem be mar jelentkeztek a tunetek , hogy be kell szednem..erdekes sztem jol dontottem, hogy azt mondtam ok, nem kell es megoldom magamban.megoldottam
vagy ha lazam van vagy erzem , hogy valami "lesz" az faszabb, hogy beveszek vmi neoszar lofaszt ahelyett, hogy mez, tea termeszetes dologgal kurajam ki magam.
igy nem kerul belem sok felesleges anyag
ZoliMP
Ezt akkor körbe is jártuk.
Sobri Jóska
Aki szerint egy lelki eredetu problemara egy kurva eros nyugtato a megoldas annak gratulalok.erdekes egy argetin orvos azt javasolta h meditacio es nyugalom a legjobb
.es mindegyik allami korhazban dolgozott.
Sot van olyan orvos aki gyogyszert ir fel van aki nem.
Ki a hulye😀
ZoliMP
Azt tudom, hogy mi a klonazepám, a szakemberek tudják, hogy miként hat, végtelenszer elő is tudják állítani, de mi a lélek? Mi az, hogy "lelki eredetű"? Spirituálus bullshit a szellemileg gyengék becsapására, lehúzására, átverésére.
Nekem az algopiryn az aflamin vagy a mideton már sokszor használt, mivel nem a lelkem fájt, hanem a fejem vagy a derekam.
Szegény Bajor Iminek is hogy bejött a rák elleni harca lelki alapon. Ja, nem....
Sobri Jóska
Pl itt a stressz ami valahol lelkieredetu es a vilagon mindenki elismeri , hogy okoz szervi problemakat.
Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog. Igy vagy kondicionalva itt europaban .rajtad kivul pl tobb szaz millio ember hisz abban, hogy a lelkiegyensuly sok mindenre gyogyir.
Mindenbol bizniszt csinalnak, tehat a spiritualitasbol is, ezert erdemes utanaolvasni hogy meg az is szamit, hogy mikent veszel levegot.
En termeszetes uton probalom megoldani a dolgokat. az eletemnek volt olyan szakasza amikor en is ittam ettem ezt-azt es tobbet voltam beteg. aztan a "valtozas" ota 1-szer volt hoemelkedesem
Bajor Imret fasza, hogy felhoztad es akik kemot kapnak azok kozul is meghalnak?
ZoliMP
sutianap
több mint 5 éve
Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog.Pont ez a lényeg.
ZoliMP
több mint 5 éve
divany.hu/szuloseg/2008/08/14/benulast_okozhat_a_hpv_oltas/Az oltas ellenesseg kicsit eros kifejezes, a szkeptikus jobb lenne ra. Maga az oltas jo lenne, bar ki tudja mi a franc van bennuk.es ha megnezed egy gyogyszer mellekhatasait elegge ijeszto. Ha jol tudom az oltasokat tendereztetik es azt valasztjak ami a leg....es persze az ar ,olcsosag nem utolso szempont csak pl annak lehet gazabb az "osszetelete"ZoliMPA védőoltásokat nem "tendereztetik", hanem nagyon durva, sok éves eljáráson kell átmenniük - mindegyiknek - ahhoz, hogy oltás lehessen belőlük. Mikor hallottál - hallotál-e valaha - olyan hírről, hogy valaki egy védőoltás következményeként maradandó egészségkárosodást szenvedett, esetleg bele is halt? Ha hallottál is ilyenről, nagyon-nagyon utána kellett bogarászni, mert rendkívül ritka. Ha ezekkel kapcsolatban szkeptikus vagy, akkor be ne menj egy mai élelmiszérboltba, mert a védőoltáshoz képest pl. az élelmiszergyártók ellenőrzése sokkal-sokkal "lazább". Ahányszor leemelsz valamit egy supermarket polcáról, nagyjából annyiszor viszel be valami mesterséges anyagot (tartósító, színező, állagjavító, ésatöbbi) a szervezetedbe. Általában többfélét is egyszerre.
(A covid mindazonáltal más történet, még nem volt egyetlen oltás esetén sem ilyen hype és ilyen sietség, szóval itt az elején tényleg lesz értelme utána nézni, hogy mit is adat be magának az ember. De állítom, hogy még mindig jobb lesz erről például a háziorvost megkérdezni, mint saját magunk eldönteni, mert a háziorvos se hülye, és nem is akar nekünk rosszat. És ő ezerszer többet tud a témáról. Mindenki válasszon olyan háziorvost akiben úgy érzi megbízik ..... és utána bízzon is meg benne.)
Teny en nem vagyok az a tipus ha egy picit faj a fejem akkor gogyszerhez nyulok es igy igen nem szimpatikus az az agymosas amit a reklamok tolnak.porckopas , hat fajas stb..bakker 30 evesen mar tobb 10 gyogyszert kene szedni szerintuk....ZoliMPAzért érdemes a dolgot nem egybemosva véleményezni, mert ordas különbség van "gyógyszer és gyógyszer" (ami sokszor nem is az, hanem "gyógyhatású készítmény") illetve szükség és szükség között. Az nyilván nem jó, ha valaki tömi magába az összes TV reklámban látható "csodabogyót". De azért ez nem jelenti azt, hogy ne kaphatna be valaki egy fájdalomcsillapítót ha időnként fáj a feje. Feltéve, hogy tényleg csak időnként fordul elő, nem heti háromszor, mert akkor érdemesebb orvoshoz fordulni.
Másrészt a gyógyszer sok százezer embernek nem TV reklám általi meghülyülése, hanem szükséglet. Sok százezren kényszerülnek napi szinten gyógyszer szedésére - sokan már fiatal korban is - (allergiától asztmán át vérnyomástól milló egyéb bajig), és ehhez képest azért nem hallod a hírekben, hogy emberek szenvedtek súlyos károsodást, esetleg haltak meg ilyen gyógyszerek miatt. Nagy ritkán előfordul, de azért döntően az a tapasztalat, hogy ezek az emberek éppen a gyógyszereknek köszönhetően tudnak teljes élethosszig tartó normális életet leélni, a gyógyszerek nélkül pedig meghalnának / végigszenvednék az életet. Azt például tudod-e, hogy az inzulinra szoruló cukorbetegek átlagéletkora magasabb, mint a nem cukorbetegeké? Minden valószínűséggel egyszerűen amiatt, mert ők egész életükben rá vannak kényszerítve, hogy a - gyógyszerezés mellett - odafigyeljenek az étkezésükre. Ne tömjék magukat például cukros kólával, mesterséges serkentő tömkelegét tartalmazó energiaitalokkal, ésatöbbi. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy az életen át tartó inzulinozás kisebb összeadódó negatív mellékhatásokkal jár, mint az életen át tartó cukros kóla / energiaitalozás.
Szóval, ha odafigyelsz magadra, akkor célzottan tedd, ne általában a gyógyszert utasítsd el, hanem nézd meg, hogy mit. ÉS ne is csak arra figyelj oda, hanem minden másra is, amit beviszel a szervezetedbe.
peterk2005
több mint 5 éve
Fogjunk egy medvét, egy baszottul természetes, nem kotyvasztott grizzlit, nos kapsz vele egy percet a szobádban, egyfelől meg tudhatod mia stressz mielőtt természetesen megöl. Nyiván ez is egy lelki eredetű ââok, hiszen te voltál annyira kíváncsi, hogyan is dolgozik a természet valójában...En egy szoval nem mondtam, hogy csak ahhoz es csak ehhez. Ha eltorom a kezem vagy a labam akkor pl orvoshoz megyek es nem magamnak rogzitem.de meghulesre en inkabb gyombert illetve izzasztohatasu gyogynovenyteat- amit pl magam szedek- kombot jutottam a szervezetemben, mint egy patikai cuccot, mivel termeszetes es nem valami "kotyvasztott" cucc. Vagy mondjuk sziverositonek galagonyateat iszom.Aki orvos helyett természetgyógyászhoz vagy spiritisztához fordul.Ah most megnyugtatod magad ahogy szoktad es te nyertel.de a masodik reszere nem reagaltal.Ha jól értem, akkor te kamaszként jobban értettél a gyógyszerezéshez, mint egy orvos, és még most is.ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
Nekem is irtak el/fel gyogszert a testi/lelki egeszsegemert ,de rajottem nem kell. valtoztattam magamon , a taplalkozasomon a hozzaalasomon es nincs tobbe gondom azokkal amik voltak, amikre felirtak ezt-azt.
illetve tudjuk, hogy milyen jo fej vilagban elunk. en inkabb abbol indulok ki, hogy a profit szamit es nem az egeszseg.
ZoliMP
Sőt, minden extrémsportoló, irreális kockázatot, veszélyt vállaló is el tudja mondani, hogy "nem haltam bele". Még a bátor villanyszerelő is, aki a feszültség alatti vezetéket foggal blankolja.
Sobri Jóska
tehat mikor gimiskent valami agyhalott orvos felirt nekem nyugtatot, mint megoldast a tunetetre es nem az okot akart megfejteni ( rivotril) akkor jol tette. olyan eros volt ,hogy ha 1 napig nem vettem be mar jelentkeztek a tunetek , hogy be kell szednem..erdekes sztem jol dontottem, hogy azt mondtam ok, nem kell es megoldom magamban.megoldottam
vagy ha lazam van vagy erzem , hogy valami "lesz" az faszabb, hogy beveszek vmi neoszar lofaszt ahelyett, hogy mez, tea termeszetes dologgal kurajam ki magam.
ZoliMP
Sobri Jóska
Aki szerint egy lelki eredetu problemara egy kurva eros nyugtato a megoldas annak gratulalok.erdekes egy argetin orvos azt javasolta h meditacio es nyugalom a legjobb
Ki a hulye😀
ZoliMP
Azt tudom, hogy mi a klonazepám, a szakemberek tudják, hogy miként hat, végtelenszer elő is tudják állítani, de mi a lélek? Mi az, hogy "lelki eredetű"? Spirituálus bullshit a szellemileg gyengék becsapására, lehúzására, átverésére.
Nekem az algopiryn az aflamin vagy a mideton már sokszor használt, mivel nem a lelkem fájt, hanem a fejem vagy a derekam.
Szegény Bajor Iminek is hogy bejött a rák elleni harca lelki alapon. Ja, nem....
Sobri Jóska
Pl itt a stressz ami valahol lelkieredetu es a vilagon mindenki elismeri , hogy okoz szervi problemakat.
Az, hogy te mit es hogyan gondolsz es miben hiszel az egy dolog. Igy vagy kondicionalva itt europaban .rajtad kivul pl tobb szaz millio ember hisz abban, hogy a lelkiegyensuly sok mindenre gyogyir.
Mindenbol bizniszt csinalnak, tehat a spiritualitasbol is, ezert erdemes utanaolvasni hogy meg az is szamit, hogy mikent veszel levegot.
En termeszetes uton probalom megoldani a dolgokat. az eletemnek volt olyan szakasza amikor en is ittam ettem ezt-azt es tobbet voltam beteg. aztan a "valtozas" ota 1-szer volt hoemelkedesem
ZoliMP
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
En egy szoval nem mondtam, hogy csak ahhoz es csak ehhez. Ha eltorom a kezem vagy a labam akkor pl orvoshoz megyek es nem magamnak rogzitem.de meghulesre en inkabb gyombert illetve izzasztohatasu gyogynovenyteat- amit pl magam szedek- kombot jutottam a szervezetemben, mint egy patikai cuccot, mivel termeszetes es nem valami "kotyvasztott" cucc. Vagy mondjuk sziverositonek galagonyateat iszom.Aki orvos helyett természetgyógyászhoz vagy spiritisztához fordul.Ah most megnyugtatod magad ahogy szoktad es te nyertel.de a masodik reszere nem reagaltal.Ha jól értem, akkor te kamaszként jobban értettél a gyógyszerezéshez, mint egy orvos, és még most is.ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
ZoliMP
Sobri Jóska
ZoliMP
Sobri Jóska
Ki a hulye😀
ZoliMP
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Aki orvos helyett természetgyógyászhoz vagy spiritisztához fordul.Ah most megnyugtatod magad ahogy szoktad es te nyertel.de a masodik reszere nem reagaltal.Ha jól értem, akkor te kamaszként jobban értettél a gyógyszerezéshez, mint egy orvos, és még most is.ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
ZoliMP
Sobri Jóska
ZoliMP
Sobri Jóska
Ki a hulye😀
ZoliMP
több mint 5 éve
A pool testing egyébként érdekes dolog, Kína kezdte és már sok helyen csinálják. Pont az olyan helyzetekre lenne hatékony, ami pillanatnyilag nálunk is van, hogy nincs elég tesztelési lehetőség / kapacitás. El kéne dönteni és csinálni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ruanda.Uganda vagy Ruandavolt vmi cikk egy afrikai országról hogy brutálisan jól kezelték a vírustAbba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_growth_rate
Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok.
De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.
Nem lehet hogy pl. Ez corona vírus a természet adta reakció az egyensúly fenntartására.
Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Rózsa Sándor (betyár)
A világ 20 leggyorsabban növő népességű országa közül 17 afrikai: Niger, Egyenlítői-Guinea, Angola, Uganda, Kongói Demokratikus Köztársaság, Burundi, Tanzánia, Csád, Mali, Zambia, Gambia, Szomália, Burkina Faso, Malawi, Mozambik, Szenegál, Benin
Nah most a feljett egészségügyi ellátásról meg nem az afrikai kontinens jut az eszembe.
empty taxi
de nemtom hirtelen melyik
Negritis
slowmotion
index.hu/kulfold/2020/09/18/a_ruandai_recept_hogyan_gyozte_le_a_koronavirust_egy_afrikai_orszag/
Az ő természetes szaporodási rátájuk egyébként kb. ideális.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
valami ilyen tippem volt nekem is csak a felvezetés meg a cím után kicsit jobban "aggódtam"index.hu/belfold/2020/09/26/tudomanyos_attores_szegeden_mas_uton_is_fertoz_a_koronavirus/Alapvetően számunkra mindegy, mert nem arról van szó, hogy cseppfertőzésen kívül mondjuk bőrön át is bejut, és hordjunk emiatt szkafandert is. Arról szól, hogy ha már bejutott, akkor hogyan tudja a sejtet megtámadni. Innentől én sem értem, de az nem is fontos, az a lényeg, hogy a kutatók / gyógyszer / ellenszer készítők értsék. 😊
ez "sejtfelszíni cukrozott fehérjékkel is kapcsolatba kerül" mit jelent átlag emberi nyelven?
Negritis
peterk2005
kösziindex.hu/belfold/2020/09/26/tudomanyos_attores_szegeden_mas_uton_is_fertoz_a_koronavirus/Leginkább receptorok, a hozzájuk kötődéssel tudnak bejutni a sejtbe, és ezzel tud biokémiai reakció indulni, tehát sejten belüli anyagcsere-változás.
ez "sejtfelszíni cukrozott fehérjékkel is kapcsolatba kerül" mit jelent átlag emberi nyelven?
Negritis
adam8
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Ah most megnyugtatod magad ahogy szoktad es te nyertel.de a masodik reszere nem reagaltal.Ha jól értem, akkor te kamaszként jobban értettél a gyógyszerezéshez, mint egy orvos, és még most is.ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
ZoliMP
Sobri Jóska
ZoliMP
Sobri Jóska
Ki a hulye😀
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/09/26/tudomanyos_attores_szegeden_mas_uton_is_fertoz_a_koronavirus/Alapvetően számunkra mindegy, mert nem arról van szó, hogy cseppfertőzésen kívül mondjuk bőrön át is bejut, és hordjunk emiatt szkafandert is. Arról szól, hogy ha már bejutott, akkor hogyan tudja a sejtet megtámadni. Innentől én sem értem, de az nem is fontos, az a lényeg, hogy a kutatók / gyógyszer / ellenszer készítők értsék. 😊
Negritis

több mint 5 éve
Uganda vagy Ruandavolt vmi cikk egy afrikai országról hogy brutálisan jól kezelték a vírustAbba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_growth_rate
Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?
Rózsa Sándor (betyár)
A világ 20 leggyorsabban növő népességű országa közül 17 afrikai: Niger, Egyenlítői-Guinea, Angola, Uganda, Kongói Demokratikus Köztársaság, Burundi, Tanzánia, Csád, Mali, Zambia, Gambia, Szomália, Burkina Faso, Malawi, Mozambik, Szenegál, Benin
Nah most a feljett egészségügyi ellátásról meg nem az afrikai kontinens jut az eszembe.
empty taxi
de nemtom hirtelen melyik
Negritis
több mint 5 éve
Ha jól értem, akkor te kamaszként jobban értettél a gyógyszerezéshez, mint egy orvos, és még most is.ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
ZoliMP
Sobri Jóska
ZoliMP
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/09/26/tudomanyos_attores_szegeden_mas_uton_is_fertoz_a_koronavirus/Leginkább receptorok, a hozzájuk kötődéssel tudnak bejutni a sejtbe, és ezzel tud biokémiai reakció indulni, tehát sejten belüli anyagcsere-változás.
Negritis
több mint 5 éve
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok. De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.A serpenyő nem most borult meg, hanem akkor, amikor az ember lejött a fáról, és elkezdett a) gondolkodni, b) eszközt használni. A "természet" egyikre sincs felkészülve, egyikre sincs forgatókönyve. Az értelmes élet ilyen. Kilép a kizárólag természet diktálta törvényszerűségek közül, és elkezdi a szabályokat a saját előnyére alakítani. Ez nem jelenti azt, hogy egyből ki is lép a természet törvényei alól, csak annyit, hogy képessé válik azokat alakítani. Ennek köszönhetően például nem halt ki a jégkorszakban sok százezer egyéb állatfajjal együtt. És valószínűleg túlélné egy a dinoszauruszokat érő mértékű meteoritbecsapódás természeti katasztrófájának következményeit is, miközben az élővilág 90%-a belepusztulna.
Jelzem csak hangosan gondolkodom. Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.Rózsa Sándor (betyár)
Nem tudjuk, hogy mi a sok és mi a kevés, csak sejthetjük. A túlnépesedés - szerintem (én is csak véleményt mondok) - nem jelent gondot, mert egyrészt ez a bolygó nevetve elvisel 8 milliárd embert addig, amíg a zömének az ökológiai lábnyoma alig nagyobb, mint egy kecskéé. Másrészt, ahogy elkezd nőni a lábnyoma, azonnal elkezd a szaporodási ráta is csökkenni. Lásd Európa. De közben lehet, hogy elég lesz 1 milliárd fogyasztói módon élő ember is, hogy akkora lábnyomot növesszen, amit nem bír el a környezetünk hosszú távon.
Ennek a vírusnak egyébként velem vagy veled szemben van esélye. Meg is ölhet. Az emberiség ellen viszont semmi. Nem ez lesz a "természet nagy válasza". Sokkal inkább az elfogyó antarktiszi jég, polludálódó légkör és hasonló lesz ... ha lesz.

több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/09/26/tudomanyos_attores_szegeden_mas_uton_is_fertoz_a_koronavirus/ez "sejtfelszíni cukrozott fehérjékkel is kapcsolatba kerül" mit jelent átlag emberi nyelven?