Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
ezzel most nem mondtal valami hu de nagy dolgot pedig annak szantad.Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
Nekem is irtak el/fel gyogszert a testi/lelki egeszsegemert ,de rajottem nem kell. valtoztattam magamon , a taplalkozasomon a hozzaalasomon es nincs tobbe gondom azokkal amik voltak, amikre felirtak ezt-azt.
illetve tudjuk, hogy milyen jo fej vilagban elunk. en inkabb abbol indulok ki, hogy a profit szamit es nem az egeszseg.
ZoliMP
Sőt, minden extrémsportoló, irreális kockázatot, veszélyt vállaló is el tudja mondani, hogy "nem haltam bele". Még a bátor villanyszerelő is, aki a feszültség alatti vezetéket foggal blankolja.
De ennek csak egy oka van.
Hogy aki belehalt, az már nem tud semmit se mondani.
Sobri Jóska
tehat mikor gimiskent valami agyhalott orvos felirt nekem nyugtatot, mint megoldast a tunetetre es nem az okot akart megfejteni ( rivotril) akkor jol tette. olyan eros volt ,hogy ha 1 napig nem vettem be mar jelentkeztek a tunetek , hogy be kell szednem..erdekes sztem jol dontottem, hogy azt mondtam ok, nem kell es megoldom magamban.megoldottam
vagy ha lazam van vagy erzem , hogy valami "lesz" az faszabb, hogy beveszek vmi neoszar lofaszt ahelyett, hogy mez, tea termeszetes dologgal kurajam ki magam.
igy nem kerul belem sok felesleges anyag
több mint 5 éve
www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-ujabb-pozitiv-eset-a-szegednel-megint-karantenban-a-csapat-2786265
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
volt vmi cikk egy afrikai országról hogy brutálisan jól kezelték a vírustAbba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_growth_rate
Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok.
De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.
Nem lehet hogy pl. Ez corona vírus a természet adta reakció az egyensúly fenntartására.
Mielőtt még mindenki letámad és leidiótáz meg hasonlók 😄
Jelzem csak hangosan gondolkodom.
Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Rózsa Sándor (betyár)
A világ 20 leggyorsabban növő népességű országa közül 17 afrikai: Niger, Egyenlítői-Guinea, Angola, Uganda, Kongói Demokratikus Köztársaság, Burundi, Tanzánia, Csád, Mali, Zambia, Gambia, Szomália, Burkina Faso, Malawi, Mozambik, Szenegál, Benin
Nah most a feljett egészségügyi ellátásról meg nem az afrikai kontinens jut az eszembe.
empty taxi
de nemtom hirtelen melyik
több mint 5 éve
Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.Ugye azt tudod, hogy minden ember el tudja mondani, hogy "nekem nem kell gyógyszer, én magamban hiszek, megfelelő hozzáállás, öngyógyítok, meg természet" és a többi agyhalott orvos-, gyógyszerellenes érvet?
Nekem is irtak el/fel gyogszert a testi/lelki egeszsegemert ,de rajottem nem kell. valtoztattam magamon , a taplalkozasomon a hozzaalasomon es nincs tobbe gondom azokkal amik voltak, amikre felirtak ezt-azt.
illetve tudjuk, hogy milyen jo fej vilagban elunk. en inkabb abbol indulok ki, hogy a profit szamit es nem az egeszseg.
ZoliMP
Sőt, minden extrémsportoló, irreális kockázatot, veszélyt vállaló is el tudja mondani, hogy "nem haltam bele". Még a bátor villanyszerelő is, aki a feszültség alatti vezetéket foggal blankolja.
De ennek csak egy oka van.
Hogy aki belehalt, az már nem tud semmit se mondani.
több mint 5 éve
Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_growth_rate
Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?
Meg még egy érdekes gondolat ugyebár a természetben van egy örökös körforgás ahol a természet az egyensúlyra törekszik pl. Ragadozók és préda állatok.
De most jelenleg a serpenyő egyik vége nagyon túlsúlyos lett ezzel a közel 8milliard emberrel a földön és még egy érdekes tény kb naponta 133.000 emberrel lesz több.
Nem lehet hogy pl. Ez corona vírus a természet adta reakció az egyensúly fenntartására.
Nem állítok semmit csak elgondolkodom ezen amit leirtam és kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Rózsa Sándor (betyár)
A világ 20 leggyorsabban növő népességű országa közül 17 afrikai: Niger, Egyenlítői-Guinea, Angola, Uganda, Kongói Demokratikus Köztársaság, Burundi, Tanzánia, Csád, Mali, Zambia, Gambia, Szomália, Burkina Faso, Malawi, Mozambik, Szenegál, Benin
Nah most a feljett egészségügyi ellátásról meg nem az afrikai kontinens jut az eszembe.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
De en ugy tudom es nem az ujjambol szoptam ezt az infot. kulonbozo cegek vannak aztan vagy x-tol veszik vagy y-tol.Persze a koronavirus vakcina mas kategoria, de az elso szeriatol isten ovjon mindenkit.Ha mar oltas pl spanyolban nincs kotelezo es megsincs armegeddon ott. MON-n van a legtobb, ha nem a legtobb kotelezo es persze, hogy nem azonnal okoznak tunetek a "beavatkozasok" az elelmiszerektol sem azonnal halsz meg...Az oltas ellenesseg kicsit eros kifejezes, a szkeptikus jobb lenne ra. Maga az oltas jo lenne, bar ki tudja mi a franc van bennuk.es ha megnezed egy gyogyszer mellekhatasait elegge ijeszto. Ha jol tudom az oltasokat tendereztetik es azt valasztjak ami a leg....es persze az ar ,olcsosag nem utolso szempont csak pl annak lehet gazabb az "osszetelete"ZoliMPA védőoltásokat nem "tendereztetik", hanem nagyon durva, sok éves eljáráson kell átmenniük - mindegyiknek - ahhoz, hogy oltás lehessen belőlük. Mikor hallottál - hallotál-e valaha - olyan hírről, hogy valaki egy védőoltás következményeként maradandó egészségkárosodást szenvedett, esetleg bele is halt? Ha hallottál is ilyenről, nagyon-nagyon utána kellett bogarászni, mert rendkívül ritka. Ha ezekkel kapcsolatban szkeptikus vagy, akkor be ne menj egy mai élelmiszérboltba, mert a védőoltáshoz képest pl. az élelmiszergyártók ellenőrzése sokkal-sokkal "lazább". Ahányszor leemelsz valamit egy supermarket polcáról, nagyjából annyiszor viszel be valami mesterséges anyagot (tartósító, színező, állagjavító, ésatöbbi) a szervezetedbe. Általában többfélét is egyszerre.
(A covid mindazonáltal más történet, még nem volt egyetlen oltás esetén sem ilyen hype és ilyen sietség, szóval itt az elején tényleg lesz értelme utána nézni, hogy mit is adat be magának az ember. De állítom, hogy még mindig jobb lesz erről például a háziorvost megkérdezni, mint saját magunk eldönteni, mert a háziorvos se hülye, és nem is akar nekünk rosszat. És ő ezerszer többet tud a témáról. Mindenki válasszon olyan háziorvost akiben úgy érzi megbízik ..... és utána bízzon is meg benne.)
Teny en nem vagyok az a tipus ha egy picit faj a fejem akkor gogyszerhez nyulok es igy igen nem szimpatikus az az agymosas amit a reklamok tolnak.porckopas , hat fajas stb..bakker 30 evesen mar tobb 10 gyogyszert kene szedni szerintuk....ZoliMPAzért érdemes a dolgot nem egybemosva véleményezni, mert ordas különbség van "gyógyszer és gyógyszer" (ami sokszor nem is az, hanem "gyógyhatású készítmény") illetve szükség és szükség között. Az nyilván nem jó, ha valaki tömi magába az összes TV reklámban látható "csodabogyót". De azért ez nem jelenti azt, hogy ne kaphatna be valaki egy fájdalomcsillapítót ha időnként fáj a feje. Feltéve, hogy tényleg csak időnként fordul elő, nem heti háromszor, mert akkor érdemesebb orvoshoz fordulni.
Másrészt a gyógyszer sok százezer embernek nem TV reklám általi meghülyülése, hanem szükséglet. Sok százezren kényszerülnek napi szinten gyógyszer szedésére - sokan már fiatal korban is - (allergiától asztmán át vérnyomástól milló egyéb bajig), és ehhez képest azért nem hallod a hírekben, hogy emberek szenvedtek súlyos károsodást, esetleg haltak meg ilyen gyógyszerek miatt. Nagy ritkán előfordul, de azért döntően az a tapasztalat, hogy ezek az emberek éppen a gyógyszereknek köszönhetően tudnak teljes élethosszig tartó normális életet leélni, a gyógyszerek nélkül pedig meghalnának / végigszenvednék az életet. Azt például tudod-e, hogy az inzulinra szoruló cukorbetegek átlagéletkora magasabb, mint a nem cukorbetegeké? Minden valószínűséggel egyszerűen amiatt, mert ők egész életükben rá vannak kényszerítve, hogy a - gyógyszerezés mellett - odafigyeljenek az étkezésükre. Ne tömjék magukat például cukros kólával, mesterséges serkentő tömkelegét tartalmazó energiaitalokkal, ésatöbbi. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy az életen át tartó inzulinozás kisebb összeadódó negatív mellékhatásokkal jár, mint az életen át tartó cukros kóla / energiaitalozás.
Szóval, ha odafigyelsz magadra, akkor célzottan tedd, ne általában a gyógyszert utasítsd el, hanem nézd meg, hogy mit. ÉS ne is csak arra figyelj oda, hanem minden másra is, amit beviszel a szervezetedbe.
peterk2005
es kepben vagyok ezekkel. egy vasarlas feler egy konyvtarral. mindennek a hatuljat elolvasom mi merre es csak kb a pure dolgot veszem meg ,de nehez. Ha ugy van a kertbol a "gazt" es beleteszem a turmixba, mert egeszseges. de akkor felhozom a kozmetikumokat. 24/48 oras vedelem ilyen-olyan kremek.
bakker evek ota nem hasznalok pl izzadasgatlot es nem, nem vagyok budos se foltos, pedig nem vagyok egy meleget turo ember.
De nagyon is sok ember a reklam altal nyulnak ilyenhez. faj a hasam, emesztes, hull a hajam mar egy hulye reklamra szzocialsz. aztan szedsz egy gyogyszert ami a masik gyogyszer mellekhatasat csillapitja.
ha csak neha faj a fejed akkor nalam alap h nem veszek be semmit mert tudom, hogy nem szokott fajni igy hamarosan elmulik. Akinek meg mindig faj az vizsgalja meg eloszor magat , hogy miert. mert sokszor mi magunk vagyunk az ok.
Nekem is irtak fel gyogszert a testi/lelki egeszsegemert ,de rajottem nem kell. valtoztattam magamon , a taplalkozasomon a hozzaalasomon es nincs tobbe gondom azokkal amik voltak, amikre felirtak ezt-azt.
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 5 éve
Persze, hogy nem akarod, hiszen te valószínűleg az elhulló 50%-ban lennél, mint elkorcsosult, elkényelmesedett, idős közép-európai, aki szinte teljesen ki van szolgáltatva a fejlett nyugat infrastruktúrájának.Mondjuk egy komoly vírus (ne adj isten a covid mutalodik és a halálozási mutatója fölugrik pl. 50%)sokat tudna segíteni ebben a témában.Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Hosszútávon minden bizonnyal kihal az emberiség.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Rózsa Sándor (betyár)
Se a lemeztektonikával, se a napunk vörös óriássá válásával most nem tudunk mit kezdeni.
De ez legyen a pármilliárd év múlva élők problémája.
A jelenben mindig a túlélés kell legyen a cél.
Abban most többet segít a gyógyszer, mint árt.
Illetve nyilván, az emberiség jelenlegi fő problémája a túlnépesedés. De ezt se oldja meg helyettünk egy külső természeti csapás, katasztrófa, ezt házon belül kell megnyugtatóan rendezni.
Sobri Jóska
Egyáltalán nem akarom ezt.
Vagy hogy most egyre gyakrabban lesznek újabb és újabb vírus variánsok amik együttesen tesznek ki közel 50 %
De mondom ez csak csupán fikció részemről nem akarom és nem kívánom ezt
Rózsa Sándor (betyár)
A túlélők zömét a 12-18 év közötti, pókot meg sáskát is gond nélkül ebédelő, szabad ég alatt alvó, nulla kulturális igényű, meleg égövön élők adnák.
Te az első disztópikus télbe belehalnál egy lemerült mobiltelefont és egy 299 eurós rozsdamentes rambókést szorongatva, miközben nem értenéd, hogy miért nem tudod 4k minőségben nézni az NFL-t az Arena4-en a beígért innovációkkal . 😉
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Mondjuk egy komoly vírus (ne adj isten a covid mutalodik és a halálozási mutatója fölugrik pl. 50%)sokat tudna segíteni ebben a témában.Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Hosszútávon minden bizonnyal kihal az emberiség.
Amire rá szeretnék világítani az nem más mint hogy hosszútávon ez nem az emberiség kihalásával fog végződni?Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
Rózsa Sándor (betyár)
Se a lemeztektonikával, se a napunk vörös óriássá válásával most nem tudunk mit kezdeni.
Illetve nyilván, az emberiség jelenlegi fő problémája a túlnépesedés. De ezt se oldja meg helyettünk egy külső természeti csapás, katasztrófa, ezt házon belül kell megnyugtatóan rendezni.
Sobri Jóska
Egyáltalán nem akarom ezt.
Vagy hogy most egyre gyakrabban lesznek újabb és újabb vírus variánsok amik együttesen tesznek ki közel 50 %
De mondom ez csak csupán fikció részemről nem akarom és nem kívánom ezt
több mint 5 éve
már az "beavatkozás" volt mikor az ember elkezdett eszközt használnide nem is kell a fejlett orvos tudományt nézni már az ókorban is egy csomó olyan orvosi eljárás volt amibe a kőkorhoz képest belehaltak volnva
viszont "intelligens" fajokra ami az emberiség jelenleg az evolúció hagyományos értelemben nem ráilleszthető, szerintem
a föld nincs tervezve, és az általad visszaütésnek gondolt dolog nem több mint a szelekció egy másik szintje
az emberiség és az élet szerintem nem fog kihalni, csak "life as we know it" fog megszűnni
több mint 5 éve
Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Hosszútávon minden bizonnyal kihal az emberiség.
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Abba nem gondoltatok bele hogy ez rengeteg beavatkozás (hogy fejlett a világ orvostudománya gyógyszerek oltasok eszközök) vissza fog ütni. Hogy soha ennyien nem éltek még a földön mint most. És nagyon sokan csak az orvostudomány miatt élnek (műtétek rendszeresen szedett gyógyszerek ezek nélkül már meghaltak volna).Egyszerűen a föld nem ennyi emberre van tervezve. És ezáltal beavatkozunk a természetes szelekcióba vagy is megszüntettük az emberekre nézve.
több mint 5 éve
ezek nagy része azért kell mert egy átlag ember esetében nincs gondVan olyan velemeny, hogy a kulonbozo oltasok/vakcinak szerepet jatszhatnak az auto-immun betegsegek kialakulasaban.Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...
Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.
Nem biztos hogy van ok-okozati osszefugges, de mindenesetre erdekes.
Egy tuti, en 2025 elottig nem fogok kerni a Covid 19 vakcinabol, ha lesz.
Szerk:
A fenti nem az en velemenyem, csak vannak akik ezt gondoljak
Borbinho
Szerintrm már a bárányhimlő elleni is faszság.
warr_b
viszont vannak olyanok akiket nem lehet beoltani és ha ő elkapja neki ott reszeltek
ugye nyájimmunitás
a vakcinál nem tökéletesek (a BCG-t ugye azért hagyták rá sok helyen mert nem túl hatékony) se védettség se mellékhatás szempontjából, de általában azért elég alacsony a valószínűsége bármilyen szövődménynek
nyilván én se szivesen lennék az 1 a millióból
több mint 5 éve
Van olyan velemeny, hogy a kulonbozo oltasok/vakcinak szerepet jatszhatnak az auto-immun betegsegek kialakulasaban.Hát mondjuk elgondolkodtató, hogy a hpv ellenit pl fiúk esetén is kötelezővé akarják tenni...
Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.
Szerk:
Borbinho
Szerintrm már a bárányhimlő elleni is faszság.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Van olyan velemeny, hogy a kulonbozo oltasok/vakcinak szerepet jatszhatnak az auto-immun betegsegek kialakulasaban.Anyum ismert olyat, aki kapott HPV oltast, megis mehnyakrakban halt meg. Illetve egyik kolleganoje beoltatta a lanyat, akinek tobb mint 3 evig huvelyi herpesze volt utana.
Szerk:
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Amúgy ha tényleg eljön, hogy kevés az orvos, mibe kerülne a kormánynak azt mondani, hogy oké, most válság van, minden maganpraxist végző orvos, magankorhazi dolgozó heti 3 napot mondjuk kötelezően állami feladatot kell ellásson vagy ugrik az engedély.Szerintem kérdés nélkül megcsinálhatják, nem véletlenül kérdezte körbe Cili, hogy hol mennyi orvos, ápoló van a magánintézményekben is
Tudom most is van ilyesmi szabályozás, de lehetne ezt szigorítani hogy ne jöjjön a sajnáljuk, várnia kell a szivmutetnek mert mindegyik orvos karantenban van. Próbáljon addig nem meghalni!
FLZOLI

több mint 5 éve
Amúgy ha tényleg eljön, hogy kevés az orvos, mibe kerülne a kormánynak azt mondani, hogy oké, most válság van, minden maganpraxist végző orvos, magankorhazi dolgozó heti 3 napot mondjuk kötelezően állami feladatot kell ellásson vagy ugrik az engedély. Tudom most is van ilyesmi szabályozás, de lehetne ezt szigorítani hogy ne jöjjön a sajnáljuk, várnia kell a szivmutetnek mert mindegyik orvos karantenban van. Próbáljon addig nem meghalni!
több mint 5 éve
Ez mondjuk nem az oltásról szól, hanem az egészségügyről. Egy darázscsípés okozta allergiás sokktól is meg lehet halni, ha nem látnak el rendesen...Mikor hallottál - hallotál-e valaha - olyan hírről, hogy valaki egy védőoltás következményeként maradandó egészségkárosodást szenvedett, esetleg bele is halt?Nagyon távol állnak tőlem az oltásellenesek, de:
hirklikk.hu/kozelet/a-magyar-egeszsegugy-olte-megvathy-zsuzsa-iront/334423
nagylaza

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mikor hallottál - hallotál-e valaha - olyan hírről, hogy valaki egy védőoltás következményeként maradandó egészségkárosodást szenvedett, esetleg bele is halt?Nagyon távol állnak tőlem az oltásellenesek, de:
hirklikk.hu/kozelet/a-magyar-egeszsegugy-olte-megvathy-zsuzsa-iront/334423
több mint 5 éve
Azzal a résszel vitatkoznék csak, hogy a háziorvos nem hülye.Az oltas ellenesseg kicsit eros kifejezes, a szkeptikus jobb lenne ra. Maga az oltas jo lenne, bar ki tudja mi a franc van bennuk.es ha megnezed egy gyogyszer mellekhatasait elegge ijeszto. Ha jol tudom az oltasokat tendereztetik es azt valasztjak ami a leg....es persze az ar ,olcsosag nem utolso szempont csak pl annak lehet gazabb az "osszetelete"ZoliMPA védőoltásokat nem "tendereztetik", hanem nagyon durva, sok éves eljáráson kell átmenniük - mindegyiknek - ahhoz, hogy oltás lehessen belőlük. Mikor hallottál - hallotál-e valaha - olyan hírről, hogy valaki egy védőoltás következményeként maradandó egészségkárosodást szenvedett, esetleg bele is halt? Ha hallottál is ilyenről, nagyon-nagyon utána kellett bogarászni, mert rendkívül ritka. Ha ezekkel kapcsolatban szkeptikus vagy, akkor be ne menj egy mai élelmiszérboltba, mert a védőoltáshoz képest pl. az élelmiszergyártók ellenőrzése sokkal-sokkal "lazább". Ahányszor leemelsz valamit egy supermarket polcáról, nagyjából annyiszor viszel be valami mesterséges anyagot (tartósító, színező, állagjavító, ésatöbbi) a szervezetedbe. Általában többfélét is egyszerre.
(A covid mindazonáltal más történet, még nem volt egyetlen oltás esetén sem ilyen hype és ilyen sietség, szóval itt az elején tényleg lesz értelme utána nézni, hogy mit is adat be magának az ember. De állítom, hogy még mindig jobb lesz erről például a háziorvost megkérdezni, mint saját magunk eldönteni, mert a háziorvos se hülye, és nem is akar nekünk rosszat. És ő ezerszer többet tud a témáról. Mindenki válasszon olyan háziorvost akiben úgy érzi megbízik ..... és utána bízzon is meg benne.)
Teny en nem vagyok az a tipus ha egy picit faj a fejem akkor gogyszerhez nyulok es igy igen nem szimpatikus az az agymosas amit a reklamok tolnak.porckopas , hat fajas stb..bakker 30 evesen mar tobb 10 gyogyszert kene szedni szerintuk....ZoliMPAzért érdemes a dolgot nem egybemosva véleményezni, mert ordas különbség van "gyógyszer és gyógyszer" (ami sokszor nem is az, hanem "gyógyhatású készítmény") illetve szükség és szükség között. Az nyilván nem jó, ha valaki tömi magába az összes TV reklámban látható "csodabogyót". De azért ez nem jelenti azt, hogy ne kaphatna be valaki egy fájdalomcsillapítót ha időnként fáj a feje. Feltéve, hogy tényleg csak időnként fordul elő, nem heti háromszor, mert akkor érdemesebb orvoshoz fordulni.
Másrészt a gyógyszer sok százezer embernek nem TV reklám általi meghülyülése, hanem szükséglet. Sok százezren kényszerülnek napi szinten gyógyszer szedésére - sokan már fiatal korban is - (allergiától asztmán át vérnyomástól milló egyéb bajig), és ehhez képest azért nem hallod a hírekben, hogy emberek szenvedtek súlyos károsodást, esetleg haltak meg ilyen gyógyszerek miatt. Nagy ritkán előfordul, de azért döntően az a tapasztalat, hogy ezek az emberek éppen a gyógyszereknek köszönhetően tudnak teljes élethosszig tartó normális életet leélni, a gyógyszerek nélkül pedig meghalnának / végigszenvednék az életet. Azt például tudod-e, hogy az inzulinra szoruló cukorbetegek átlagéletkora magasabb, mint a nem cukorbetegeké? Minden valószínűséggel egyszerűen amiatt, mert ők egész életükben rá vannak kényszerítve, hogy a - gyógyszerezés mellett - odafigyeljenek az étkezésükre. Ne tömjék magukat például cukros kólával, mesterséges serkentő tömkelegét tartalmazó energiaitalokkal, ésatöbbi. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy az életen át tartó inzulinozás kisebb összeadódó negatív mellékhatásokkal jár, mint az életen át tartó cukros kóla / energiaitalozás.
Szóval, ha odafigyelsz magadra, akkor célzottan tedd, ne általában a gyógyszert utasítsd el, hanem nézd meg, hogy mit. ÉS ne is csak arra figyelj oda, hanem minden másra is, amit beviszel a szervezetedbe.
peterk2005
De, az. Arra jók csak, hogy beutalót írjanak valahova, illetve "pihenés, sok folyadék, orrcsepp". Ami ennél a szintnél bonyolultabb, azzal már nem tudnak/akarnak mit kezdeni. Mindemellé persze a hülyének nézés és leereszkedés, rosszabb esetben arrogáns parasztság. Bocs az itteni dokiktól, de élőben én csak ilyenekkel találkoztam az elmúlt 30 évben.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Az oltas ellenesseg kicsit eros kifejezes, a szkeptikus jobb lenne ra. Maga az oltas jo lenne, bar ki tudja mi a franc van bennuk.es ha megnezed egy gyogyszer mellekhatasait elegge ijeszto. Ha jol tudom az oltasokat tendereztetik es azt valasztjak ami a leg....es persze az ar ,olcsosag nem utolso szempont csak pl annak lehet gazabb az "osszetelete"ZoliMPA védőoltásokat nem "tendereztetik", hanem nagyon durva, sok éves eljáráson kell átmenniük - mindegyiknek - ahhoz, hogy oltás lehessen belőlük. Mikor hallottál - hallotál-e valaha - olyan hírről, hogy valaki egy védőoltás következményeként maradandó egészségkárosodást szenvedett, esetleg bele is halt? Ha hallottál is ilyenről, nagyon-nagyon utána kellett bogarászni, mert rendkívül ritka. Ha ezekkel kapcsolatban szkeptikus vagy, akkor be ne menj egy mai élelmiszérboltba, mert a védőoltáshoz képest pl. az élelmiszergyártók ellenőrzése sokkal-sokkal "lazább". Ahányszor leemelsz valamit egy supermarket polcáról, nagyjából annyiszor viszel be valami mesterséges anyagot (tartósító, színező, állagjavító, ésatöbbi) a szervezetedbe. Általában többfélét is egyszerre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ferfi, 30 eves, szivbillentyu elegtelenseg. Ez pontosan mit takar(hat)? Koszonom!Krónikus visszér a lábán, ami visszaért egészen a szívéig.
Vrij6
több mint 5 éve
Ferfi, 30 eves, szivbillentyu elegtelenseg. Ez pontosan mit takar(hat)? Koszonom!
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
ne zavard össze ilyenekkel.Nekem pl. nem javasolta az orvosom a betegségem miatt hogy beoltassam magam influenza ellen. Szóval nem csak oltásellenesek léteznek, akik magukat (és másokat) teszik ki kockázatnak a butaságukkal és azzal hogy nem oltatják be magukat.Vagyis az oltásellenesek egymásra?Nem aggódok értük, inkább az a problémám, hogy ők jelentenek kockázatot azokra akik vmilyen okból még nincsenek beoltva.Viszont a jövőbe tekintve mi lesz az oltásellenesekkel, akik nem akarják majd beadatni maguknak a vakcinát?Mi lenne?
Őket legyőzi a nyájimmunitás vagy mi?
Solymi
Nem mindegy annak, aki beoltatta magát?
Ha te beadatod nem kaphatod el, ergo számodra az aktuális kontaktod mindegy, hogy oltásellenes, oltáspárti, fertőző, nem fertőző, stb.
Mint a KGFB. Ha neked van, akkor mindegy a másiknak van e.
De ha egy oltásellenes ismerősöd miatt aggódsz, akkor az ő szemszögéből az van, hogy éli az életét, és a védekezésének hatékonyságától függően vagy elkapja vagy nem.
Pl. én maximálisan otthonmaradás és védekezéspárti vagyok, de ha február 1-től lenne orosz vakcina, én biztos nem szaladnék egyből beadatni magamnak, el tudok még üldögélni itthon fél évet, amíg több gyakorlati infó lesz azokról, akik első körben bevállalták.
Ha majd lesz rendesen protokollokon átesett, megbízható gyártótól érkező vakcina, akkor jöhet.
H1N1 ellen se oltatott mindenki, ahogy influenza ellen se.
Sobri Jóska
Solymi
Ez legyen az ő bajuk.
Sobri Jóska
Mikey
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Az oltas ellenesseg kicsit eros kifejezes, a szkeptikus jobb lenne ra.Nekem pl. nem javasolta az orvosom a betegségem miatt hogy beoltassam magam influenza ellen. Szóval nem csak oltásellenesek léteznek, akik magukat (és másokat) teszik ki kockázatnak a butaságukkal és azzal hogy nem oltatják be magukat.Vagyis az oltásellenesek egymásra?Nem aggódok értük, inkább az a problémám, hogy ők jelentenek kockázatot azokra akik vmilyen okból még nincsenek beoltva.Viszont a jövőbe tekintve mi lesz az oltásellenesekkel, akik nem akarják majd beadatni maguknak a vakcinát?Mi lenne?
Őket legyőzi a nyájimmunitás vagy mi?
Solymi
Nem mindegy annak, aki beoltatta magát?
Ha te beadatod nem kaphatod el, ergo számodra az aktuális kontaktod mindegy, hogy oltásellenes, oltáspárti, fertőző, nem fertőző, stb.
Mint a KGFB. Ha neked van, akkor mindegy a másiknak van e.
De ha egy oltásellenes ismerősöd miatt aggódsz, akkor az ő szemszögéből az van, hogy éli az életét, és a védekezésének hatékonyságától függően vagy elkapja vagy nem.
Pl. én maximálisan otthonmaradás és védekezéspárti vagyok, de ha február 1-től lenne orosz vakcina, én biztos nem szaladnék egyből beadatni magamnak, el tudok még üldögélni itthon fél évet, amíg több gyakorlati infó lesz azokról, akik első körben bevállalták.
Ha majd lesz rendesen protokollokon átesett, megbízható gyártótól érkező vakcina, akkor jöhet.
H1N1 ellen se oltatott mindenki, ahogy influenza ellen se.
Sobri Jóska
Solymi
Ez legyen az ő bajuk.
Sobri Jóska
Mikey
Maga az oltas jo lenne, bar ki tudja mi a franc van bennuk.es ha megnezed egy gyogyszer mellekhatasait elegge ijeszto.
Ha jol tudom az oltasokat tendereztetik es azt valasztjak ami a leg....es persze az ar ,olcsosag nem utolso szempont csak pl annak lehet gazabb az "osszetelete"
Kikacsintas:
A richter reklamon a koronvirus idejen irto rohejesenek talalom.elismerem h okos es tanul t emberek a gyogyszeresek, de a reklamban az van h azon dolgozunk h a jovo betegsegeire is megoldast talaljunk.
Teny en nem vagyok az a tipus ha egy picit faj a fejem akkor gogyszerhez nyulok es igy igen nem szimpatikus az az agymosas amit a reklamok tolnak.porckopas , hat fajas stb..bakker 30 evesen mar tobb 10 gyogyszert kene szedni szerintuk....