Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Persze lehet dátum nélküli, információs plakát is, amit bármikor ki lehet rakni, és olyanból lehet is kész előre bármennyi, csak abból meg nem következik, hogy pont október 12-étől lesz a zárás.Kövezz meg ha konteósnak tartasz emiatt, de okt.12. és okt.23. közt 11 nap van.
Sobri Jóska
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
...diverdocazért én komolyan elgondolkoztam azon, hogy a közfeladatot ellátó személyeket fenyegetők ne kaphassanak felfüggesztettet
több mint 5 éve
Ez vmi végtelenül szomorú. 😕a mostani idők hátránya, nem elég h a modern orvostudomány és a sokszoros túlbiztosítottság miatt minden hülye életben marad, még platformjuk is van h nyomassák a faszságaikat.
empty taxi
több mint 5 éve
Ez vmi végtelenül szomorú. 😕

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Csúnya, de sajnos reális (mondjuk nem a bowl.hu-ra gondolok, de innen is kikerülhet, mondjuk kép formájában). Kollégám és barátom CoVid beteg a feleségével és az 5 gyereke közül 4-el egyetemben. Nagyon megszenvedik a betegséget. Mások okulására az esetüket leírta a facebookon. Nem volt a bejegyzésd megosztható nyilvánosan, csak ismerősök körében (ehhez annyira nem értek, hogy ez mit is jelent). Viszont sokan kérték tőle, hogy legyen megosztható, megtette. Ami támadásokat azóta kap, az hihetetlen. Hihetetlen sötétség uralkodik a magyar embereke fejében. A legenyhébb az volt, hogy az ilyen orvostól el kellene venni a diplomát és a kutyát sem szabadna rábízni, nem ám embert, mert pénzért eladta magát és terjeszti a hazugságojta a betegségről és a maszkhasználatról. Halálos (!!!) fenyegetéseket kapott ő és családja (feljelentéseket megtették (nem csak ő, hanem ismerősök is)) a "pánikkeltése" és "aljas propagandatevékenysége" miatt. Nagyjából törölnie kellett magát a szociális plattformokról. Értelemszerűen addig nem volt baj, amíg csak az ismerősei körében volt látható, zöme az ismerőseinek normál értelmi és intelligencia szinten állt. Ott kezdődtek, amikor a nevével kikerült.Milyen gáz már, h "megijedtem, h kicsesztem a doktornővel". 2020-ban...azé' csúnya lenne, ha egy korlátozott látogatottságú oldal fórumán megosztva hozná a bajt valakire egy facebook-poszt...
Teabee
slowmotion
Egy szülész kolléganőm (nagyon jól ismerem, PhD kurzusomra jár most is) feltett egy posztot, a maszk használata mellett végzett O2 szaturációmérésről és a saját vérgáz analíziséről, hogy hangsúlyozza nem okoz légzési problémát a maszk és, hogy szükséges. Bár figyelmeztettük nyilvánossá tette a posztot, mert ahogy elmondta, nem nekünk hozzáértőknek és ismerőseinek szánja, hiszen ők amúgy is tisztában vannak vele, hanem a nagy átlagnak, hátha segít. Hétvégi esemény, hogy nyilvánossá tette. 200 feletti a komment cunami támadják, a megszólítása a hazudós kurva, hazudós Vikike stb. Fenyegetéseket kap, "lementettem a profilodat, később visszatérünk rá" stb.
Saját szűkebb és szakmai körökben névvel és adott esetben egyértelmű orvosi dokumentációval támogatott történetek, betegutak, fertőződések stb hozzáférhetőek, de pont az említettek miatt nem teszek be sehova ilyeneket, facebookon sem nagyon szólunk hozzá az égbe kiáltó ostobaságok ellenére sem. Itt sem írok neveket és beazonosíthatóságot (csak annyit pl "azon kevés magyar urológusok egyike akitől sokat tanultam", vagy "barátom és kollégám", "szülésznő kollégám" stb-ként hivatkozok még itt is). Mert ahogy slowmotion írja sajnos tényleg nagyon gáz.
Ady írta: "Amely nép sötétségben él ne zászlót vigyetek előtte hanem lámpást" Ezt próbáljuk sokan. DE a heves zászlólengetők keltette szél folyamatosan elfújja a lápa lángját. Ha a zászlót kitekernék a kezükből a lengetőknek akkor lehetne a lámpást feltartani. De sajnos akinek hatalmában állna szankciókat meghozni és a zászlót kitépni a sötétek kezéből az nem teszi meg. Így lassan azonban belefáradunk abba, hogy szélmalom harcot folytatunk a sötétség ellen.
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Én nem bánnám ha szigorúbb zárás lenne, sőt, de amennyit a plakátkihelyezésről, nyomdai munkákról tudok, nem igazán életszerű -igaz, nem is kizárt- ennyivel előre dolgozni, hogy már most készen legyenek plakátok. Pár nap alatt legyártja a nyomda, ha bármi történik addig (pro vagy kontra) akkor feleslegesen készültek el.át lehet satírozni a ketteseket (vagy leragasztani), ha arra van szükség
Október 12-i kihelyezésig még több, mint 3 hét van vissza.
Persze lehet dátum nélküli, információs plakát is, amit bármikor ki lehet rakni, és olyanból lehet is kész előre bármennyi, csak abból meg nem következik, hogy pont október 12-étől lesz a zárás.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Milyen gáz már, h "megijedtem, h kicsesztem a doktornővel". 2020-ban...azé' csúnya lenne, ha egy korlátozott látogatottságú oldal fórumán megosztva hozná a bajt valakire egy facebook-poszt...
Teabee
több mint 5 éve
Én nem bánnám ha szigorúbb zárás lenne, sőt, de amennyit a plakátkihelyezésről, nyomdai munkákról tudok, nem igazán életszerű -igaz, nem is kizárt- ennyivel előre dolgozni, hogy már most készen legyenek plakátok. Pár nap alatt legyártja a nyomda, ha bármi történik addig (pro vagy kontra) akkor feleslegesen készültek el.Október 12-i kihelyezésig még több, mint 3 hét van vissza.
Persze lehet dátum nélküli, információs plakát is, amit bármikor ki lehet rakni, és olyanból lehet is kész előre bármennyi, csak abból meg nem következik, hogy pont október 12-étől lesz a zárás.
több mint 5 éve
Ismerős aki abban a nyomdában dolgozik ahol a kormányzati plakátokat nyomják azt mondta már kész vannak a plakátok október 12től kijárási korlátozás megint. Ki tudja miért akkortól.nem akartam elhinni, azonban így mástól is hallva...
samu09
szóval ifjú munkavállaló nyomdától érkezett a céghez, s hasonlóakat mondott.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Gondolom a bilikék szar.Ismerős aki abban a nyomdában dolgozik ahol a kormányzati plakátokat nyomják azt mondta már kész vannak a plakátok október 12től kijárási korlátozás megint. Ki tudja miért akkortól.3 hét múlva hetfő, gondolom szokás szerint 1 héttel előre bejelentve én korainak érzem h már le vannak nyomtatva a plakátok
samu09
briareos
több mint 5 éve
Ismerős aki abban a nyomdában dolgozik ahol a kormányzati plakátokat nyomják azt mondta már kész vannak a plakátok október 12től kijárási korlátozás megint. Ki tudja miért akkortól.3 hét múlva hetfő, gondolom szokás szerint 1 héttel előre bejelentve én korainak érzem h már le vannak nyomtatva a plakátok
samu09
Szerkesztette: Kúrfürst briareos
több mint 5 éve
Mintha a gránit szilárdságú alaptörvényben lenne egy ilyen ígéret ...De nem azt mondja amit hallani akarnak, így ignorálják, hisz "hülyeséget beszél, maradjak otthon, amikor holnap jatszik a Fradi/házasodik a Laci/lesz 20 éves Vivienn, peeeeeersze.De épp az a fő gond, hogy jelenleg ezt kb a lakosság max 20%-a látja így.. szóval nagyon is hasznos lehet ez, csak kapjon kellő publicitást.Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Az esküvő, legénybúcsú, meccs, étterem, színház, buli stb. nyilván nem szükséges.
Ezt írja nekünk.
Amit a politikusoknak ír, az számunkra irreleváns, hiszen nem vagyunk politikusok.
Sobri Jóska
Szesze
A gyúrós doki megmondta nincs baj, kamu az egész, inkább neki adok igazat, hisz ő is azt mondja, amit én."
Így működik a tömegkommunikáció.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ismerős aki abban a nyomdában dolgozik ahol a kormányzati plakátokat nyomják azt mondta már kész vannak a plakátok október 12től kijárási korlátozás megint. Ki tudja miért akkortól.
több mint 5 éve
Sajna 5-10 évvel ezelőttig még ilyen szinten (bennem legalábbis) ez nem merült föl. Pláne h a politika ennyire ignorálja/kontrollálja/adott esetben szankcionálja az egyértelműen szakmai kompetenciába tartozó ügyeketMilyen gáz már, h "megijedtem, h kicsesztem a doktornővel". 2020-ban...Miért, valaki megígérte, hogy 2020-ban már nem lehet kicseszni senkivel, ha a véleménye nem tetszik egy nagyobb hatalmúnak? Szerintem nem.
Teabee
Egyébként még 2020-ban is több ember él olyan rezsimbena világban, ahol okosabb, ha odafigyel kire mit mond, mint ahány nem.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Elég szomorú lenne, ha ez így lenne. Vannak sokan akikre nem lehet, de sokakra igen. Te pl minek olvasol könyveket, szakértői cikkeket vagy bármit? Szerintem ha ezt mondjuk mindenkivel kötelező jelleggel elolvastatnák elég sokaknak nyitná fel a szemét. Nyilván a jelenlegi helyzetben csodát nem lehet várni egy ilyentől, de szerintem akkor is hiánypótló volt ez.Szerintem nem lehet senkire se hatni, pláne nem 150 karakternél hosszabb írásokkal, mindenki a saját érdekeinek megfelelően választ hitet, de inkább legyen neked igazad.Vannak menthetetlenek, én azokkal már régen nem foglalkozom politikai szinten se. De itt most egyrészt sokkal nagyobb a tét, másrészt nagyon sokan váltak olyanok is szkeptikussá akikre még lehet észérvekkel hatni és arra nagyon jó lehet az ilyen írás.De nem azt mondja amit hallani akarnak, így ignorálják, hisz "hülyeséget beszél, maradjak otthon, amikor holnap jatszik a Fradi/házasodik a Laci/lesz 20 éves Vivienn, peeeeeersze.De épp az a fő gond, hogy jelenleg ezt kb a lakosság max 20%-a látja így.. szóval nagyon is hasznos lehet ez, csak kapjon kellő publicitást.Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Az esküvő, legénybúcsú, meccs, étterem, színház, buli stb. nyilván nem szükséges.
Ezt írja nekünk.
Amit a politikusoknak ír, az számunkra irreleváns, hiszen nem vagyunk politikusok.
Sobri Jóska
Szesze
A gyúrós doki megmondta nincs baj, kamu az egész, inkább neki adok igazat, hisz ő is azt mondja, amit én."
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Szerintem nem lehet senkire se hatni, pláne nem 150 karakternél hosszabb írásokkal, mindenki a saját érdekeinek megfelelően választ hitet, de inkább legyen neked igazad.Vannak menthetetlenek, én azokkal már régen nem foglalkozom politikai szinten se. De itt most egyrészt sokkal nagyobb a tét, másrészt nagyon sokan váltak olyanok is szkeptikussá akikre még lehet észérvekkel hatni és arra nagyon jó lehet az ilyen írás.De nem azt mondja amit hallani akarnak, így ignorálják, hisz "hülyeséget beszél, maradjak otthon, amikor holnap jatszik a Fradi/házasodik a Laci/lesz 20 éves Vivienn, peeeeeersze.De épp az a fő gond, hogy jelenleg ezt kb a lakosság max 20%-a látja így.. szóval nagyon is hasznos lehet ez, csak kapjon kellő publicitást.Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Ezt írja nekünk.
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
Szesze
több mint 5 éve
Vannak menthetetlenek, én azokkal már régen nem foglalkozom politikai szinten se. De itt most egyrészt sokkal nagyobb a tét, másrészt nagyon sokan váltak olyanok is szkeptikussá akikre még lehet észérvekkel hatni és arra nagyon jó lehet az ilyen írás.De nem azt mondja amit hallani akarnak, így ignorálják, hisz "hülyeséget beszél, maradjak otthon, amikor holnap jatszik a Fradi/házasodik a Laci/lesz 20 éves Vivienn, peeeeeersze.De épp az a fő gond, hogy jelenleg ezt kb a lakosság max 20%-a látja így.. szóval nagyon is hasznos lehet ez, csak kapjon kellő publicitást.Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Ezt írja nekünk.
Sobri Jóska
Szesze
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De nem azt mondja amit hallani akarnak, így ignorálják, hisz "hülyeséget beszél, maradjak otthon, amikor holnap jatszik a Fradi/házasodik a Laci/lesz 20 éves Vivienn, peeeeeersze.De épp az a fő gond, hogy jelenleg ezt kb a lakosság max 20%-a látja így.. szóval nagyon is hasznos lehet ez, csak kapjon kellő publicitást.Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Ezt írja nekünk.
Sobri Jóska
Szesze
több mint 5 éve
Milyen gáz már, h "megijedtem, h kicsesztem a doktornővel". 2020-ban...Miért, valaki megígérte, hogy 2020-ban már nem lehet kicseszni senkivel, ha a véleménye nem tetszik egy nagyobb hatalmúnak? Szerintem nem.
Teabee
Egyébként még 2020-ban is több ember él olyan rezsimbena világban, ahol okosabb, ha odafigyel kire mit mond, mint ahány nem.
több mint 5 éve
De épp az a fő gond, hogy jelenleg ezt kb a lakosság max 20%-a látja így.. szóval nagyon is hasznos lehet ez, csak kapjon kellő publicitást.Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Ezt írja nekünk.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Milyen gáz már, h "megijedtem, h kicsesztem a doktornővel". 2020-ban...Gáz, jah.. de ez épp azért nagyon jó írás, mert kb lehetetlen lesz belekötni bárkinek is + teljesen hiteles is nyilván. Most már csak terjeszteni kell minden szinten. 444 és 24 már lehozta.
Teabee
több mint 5 éve
Lehet én lettem Mórickává, akinek mindenről az jut eszébe, de nekem ebből is az jön le, hogy aki teheti maradjon otthon, és pusztán szórakozásból, megszokásból, passzióból indokolatlanul ne bóklásszon, csak akkor tegye, ha ez feltétlenül szükséges.Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze
diverdoc
Ezt írja nekünk.
több mint 5 éve
Milyen gáz már, h "megijedtem, h kicsesztem a doktornővel". 2020-ban...
több mint 5 éve
Kicsit megijedtem, h kicsesztem a doktornővel, de úgy látom, nyílt levél.