Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Orulok, hogy kikerult, belsos oldalakon keringett eddigwww.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
Szesze

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
www.facebook.com/greentzatziki/posts/10159506755869587ez mondjuk eléggé telitalálat
Teabee
több mint 5 éve
itt is milyen szép a social distancing 😒de nem isznak szóval nincs gond
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Innen is szeretnék gratulálni a 14-es villamoson az utasok között maszk nélkül dolgozó BKV-s alkalmazottnak. Bassza meg az anyját.
több mint 5 éve
Pedig ebben az évadban lehet kiderül, hogy a Nagymamát megcsalta a férje a vak cselédlánnyal... Hiába kérte szépen, hogy legyen szabálykoveto és húzzon mindig maszkot.Jobb lenne ha vége lenne inkább a pandémiának, de én azért vártam a 2.évadot. NERflix originalLesz Operatív Törzs S02, nem elég?Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
FLZOLI
Heisman Trophy
Mellékszállként a csend éber őrei két migransinvázio közepette néha vegyszerrel végigmennek az idősotthonokon (a nőkön kétszer is).
És persze a végén az ugyefogyott nagypapa a régi jó dolgokon mereng
több mint 5 éve
Pesti CetlirőlMehet az archivumba, mint látlelet erről az országról
Negritis
több mint 5 éve
Pesti Cetliről
több mint 5 éve
És az a vicc, hogy ezzel a sok kivétellel jobban megszivatják a bankokat mintha mindenki kapna 6 hónap laufot 😊Most hosszabbította meg a moratóriumot , igaz kissé diszkriminatív módon, valamint kijelentette, hogy a kórházakban minden eszköz rendelkezésre áll.Ha akartak volna már megtették volna. Már csak komoly társadalmi nyomásra vagy igen komoly halálozási arányra változtatnának. Az előbbi nem lesz, az utóbbi meg inkább ne legyen.Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
Orbántól mindenesetre érdekes volt hallani hogy "majd ha a halálozások számai is elindulnak felfelé akkor szigorítunk", ez kvázi nálam azt jelenti hogy majd utólag okosak leszünk, ha meg nem lesz katasztrófa akkor meg minden jó volt. Nagy felelőtlenség, és amit Sobri említett, ez akár politikai hatalomvesztéssel is járhat ha bekövetkezik vmi nagy baj.
davemayer
Én meg is nyugodtam.
gordon
több mint 5 éve
nem hogy örülnénk, számára az emberek nem eszközök!Most hosszabbította meg a moratóriumot , igaz kissé diszkriminatív módon, valamint kijelentette, hogy a kórházakban minden eszköz rendelkezésre áll.Ha akartak volna már megtették volna. Már csak komoly társadalmi nyomásra vagy igen komoly halálozási arányra változtatnának. Az előbbi nem lesz, az utóbbi meg inkább ne legyen.Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
Orbántól mindenesetre érdekes volt hallani hogy "majd ha a halálozások számai is elindulnak felfelé akkor szigorítunk", ez kvázi nálam azt jelenti hogy majd utólag okosak leszünk, ha meg nem lesz katasztrófa akkor meg minden jó volt. Nagy felelőtlenség, és amit Sobri említett, ez akár politikai hatalomvesztéssel is járhat ha bekövetkezik vmi nagy baj.
davemayer
Én meg is nyugodtam.
gordon
több mint 5 éve
Most hosszabbította meg a moratóriumot , igaz kissé diszkriminatív módon, valamint kijelentette, hogy a kórházakban minden eszköz rendelkezésre áll.Ha akartak volna már megtették volna. Már csak komoly társadalmi nyomásra vagy igen komoly halálozási arányra változtatnának. Az előbbi nem lesz, az utóbbi meg inkább ne legyen.Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
davemayer
Én meg is nyugodtam.
több mint 5 éve
beleférne a pureflix kínálatába is 😀Jobb lenne ha vége lenne inkább a pandémiának, de én azért vártam a 2.évadot. NERflix originalLesz Operatív Törzs S02, nem elég?Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
FLZOLI
Heisman Trophy
több mint 5 éve
Jobb lenne ha vége lenne inkább a pandémiának, de én azért vártam a 2.évadot. NERflix originalLesz Operatív Törzs S02, nem elég?Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
FLZOLI
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Most komolyan mért gondoljátok, hogy a kézi vezért penészes sajt(ó) bármikor is pánikkeltésre játszana majd. Szépen tartja a folyamatos mindenki stresszben legyen szintet, néha ha túl nagy lesz a nyomás pár áldozatot bedobnak a vonat elé (Karácsony, migránsok, helyi hülyék) és ennyi. Nem fogják a vészharangot kongatni, sem az intézkedésekbe beleszállni páros lábbal. Az, hogy idéznek pár komoly embert (akik értenek hozzá legalább amiről beszélnek) már régen nem üti át az egyszerű balkáni ugaron nevelkedett gyökerek felfogási küszöbszintjét.
több mint 5 éve
Ha akartak volna már megtették volna. Már csak komoly társadalmi nyomásra vagy igen komoly halálozási arányra változtatnának. Az előbbi nem lesz, az utóbbi meg inkább ne legyen.Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Lesz Operatív Törzs S02, nem elég?Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
Amadeus
több mint 5 éve
Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....Magam ismétlem; nem kellene valamit csinálni???
dande
több mint 5 éve
Az "szuper" .... majdnem 10 százalék....
több mint 5 éve
1070/8Vitya jövő hetet mondott, itt valaki nagyon rá fog szabni
briareos
több mint 5 éve
11 877 db tesztbol hivatalosan.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Legyen tüzes szareső.Ez a jeti rossz hasonlat, mert lokális, és csak a mászót érinti.Az everest mászásában alapból benne van az oxigénhiány, a hideg, a zord időjárás, baleset.Semmi rosszindulat nincs a hozzászólásomban.ezt a hozzaszolast nem is tudom ertelmezni es igen rossz indulatu is. Kb senki ne vallaljon gyereket, mert ?nehez?. en nem mondom, hogy nehez, csak az egesz addigi eleted megvaltozik amitol sok ember kiborul lasd arena4 az nfl-en.Tökéletesen értem hogy akinek gyereke van annak a haja égnek áll a gondolatától is hogy újra heteket kelljen 0-24ben együtt lenni de ha egyszer ez a legbiztosabb megoldása egy ilyen problémának mi mást lehet tenni?Szerintem tök aranyos, amikor a gyerekesek panaszkodnak ill. sajnáltatják magukat, hogy milyen nehéz a gyerekeseknek. Mintha bárki kényszerítette volna fegyvert a fejükhöz tartva őket a szaporodásra.
Az anyagi részére nem térek ki újra, ott az államnak segitenie kellene szvsz (pont ezért nincs full zár).
davemayer
Munkahelyen is csak a picsogás megy. Aztán amikor én gyerektelen megkérdezem, hogy ha mindig csak a panaszkodás megy, akkor minek vállaltak gyereket, akkor én vagyok a hülye fasz.
A félreértések elkerülése végett: nyilván, ebben a megváltozott helyzetben szerintem is az államnak segítenie kellene. Nemcsak a gyerekesek otthon maradását, hanem mindenki másét is, aki biztonságosabbnak érezné otthon maradni. És értem, hogy normál esetben mindenki dolgozzon, ne otthon éljen az állam pénzén, de most nem normál eset van. Most az államon lenne a sor hogy visszaadjon... szóval a fenti észrevétel inkább úgy általánosságban értendő.
Mikey
az ilyenek ne is vallaljanak gyereket.
volt olyan szomszed aki az uvoltette a gyereknek hogy elbasztad az eletem.
vannak a gyerekkel jaro dolgok amit egy csomagban kapsz, ugy, mint az aktualis baratnod csaladjat.
egy vilagjarvannyal mikent tudsz szamolni? egy bizonyos szintig meg kell tervezni, de van egy hatar.
Altalaban meg azt sem lehet tudni, hogy mikor rugjak ki az embert.
a sulik ovodak nem segitenek. a munkahelyek sem csaladbaratok. idoben be kell erni, idoben el kell hozni stb...
ZoliMP
Ez szerintem olyan dolog, hogy a) aki tudja hogy mennyivel nehezebb lesz az élete ha gyereket vállal, az tudja hogy mit vállal, tehát utána nem jogos a panaszkodása vagy b) felelőtlenül, tudattalanul vállal gyereket és akkor pedig pont emiatt nem jogos a panaszkodása, mert aki hülye az megérdemli a sorsát.
A gyerekvállalás az nem csak annyiból áll hogy dugunk egy jót, hanem az min. 18 év felelősség, pénzbeli kiadás, satöbbi, nem sorolom, tudjátok ti is.
Aki ezt előre tudja, az ennek ellenére is vállalja, tehát a nehézséget is vállalja. Mintha én vállalnám hogy megmászom a Mt. Everestet, és utána panaszkodnék hogy alig kaptam levegőt odafent.
Mint írtam, a világjárvány egészen speciális helyzet, nem normális, nem megszokott, így az egészen gazdagokat leszámítva mindenkinek nehéz és alkalmazkodnunk kell. Neked is gyerekkel, nekem is anélkül. Pont ezért kellene vagy mindenkinek segíteni, vagy senkinek.
Mikey
Ezekre lehet készülni.
Benne lehet még extrém esetben mondjuk egy serpa sztrájk, vagy valami hasonló amire nem feltétlen számít az ember, de még erre is rábiztosíthat.
A globális felmelegedéstől az otthonukat elhagyó és csapatokban megjelenő jetihordákkal viszont egy merőben új helyzet áll elő.
No erről megy a "picsogás".
kittli
Inkább az passzolna, hogy mondjuk rászakad az égből egy pusztító tüzes szareső, de nem csak rá, hanem az egész világra.
Ez mindenkinek felettébb kellemetlen, de a hegymászó a hegyen "picsog", hogy ő itt nyolcezer méter felett, oxigénhiányos környezetben ezzel ugyan mégis mi a faszt tud kezdeni, de lent a völgyben, vagy Pesten az utcán, vagy a floridai tengerparton ugyanúgy ér mindenkit, de a hegymászód csak "picsog" hogy vigyék le, meg útvisszatérítést akar a NepalTourstól, és az a gondja, hogy őt éri legjobban, hisz ő van a legközelebb az éghez. És ez igaz, csak azt felejti el, hogy senki se kényszerítette, hogy odamenjen, önszántából került nehezebb helyzetbe, mint aki nem mászik. Nem véletlenül, vagy valaki gonoszsága miatt. Csakis magának köszönheti, hogy jobban éri a szar, mint azt, aki nem mászik.
Így pontosabb a hasonlat.
Sobri Jóska
A Te hasonlatod viszont ott sántít, hogy fel sem merül a visszafordulás kérdése, hiszen az a hegymászó aki tudatosan vállalja az
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Ez a jeti rossz hasonlat, mert lokális, és csak a mászót érinti.Az everest mászásában alapból benne van az oxigénhiány, a hideg, a zord időjárás, baleset.Semmi rosszindulat nincs a hozzászólásomban.ezt a hozzaszolast nem is tudom ertelmezni es igen rossz indulatu is. Kb senki ne vallaljon gyereket, mert ?nehez?. en nem mondom, hogy nehez, csak az egesz addigi eleted megvaltozik amitol sok ember kiborul lasd arena4 az nfl-en.Tökéletesen értem hogy akinek gyereke van annak a haja égnek áll a gondolatától is hogy újra heteket kelljen 0-24ben együtt lenni de ha egyszer ez a legbiztosabb megoldása egy ilyen problémának mi mást lehet tenni?Szerintem tök aranyos, amikor a gyerekesek panaszkodnak ill. sajnáltatják magukat, hogy milyen nehéz a gyerekeseknek. Mintha bárki kényszerítette volna fegyvert a fejükhöz tartva őket a szaporodásra.
Az anyagi részére nem térek ki újra, ott az államnak segitenie kellene szvsz (pont ezért nincs full zár).
davemayer
Munkahelyen is csak a picsogás megy. Aztán amikor én gyerektelen megkérdezem, hogy ha mindig csak a panaszkodás megy, akkor minek vállaltak gyereket, akkor én vagyok a hülye fasz.
A félreértések elkerülése végett: nyilván, ebben a megváltozott helyzetben szerintem is az államnak segítenie kellene. Nemcsak a gyerekesek otthon maradását, hanem mindenki másét is, aki biztonságosabbnak érezné otthon maradni. És értem, hogy normál esetben mindenki dolgozzon, ne otthon éljen az állam pénzén, de most nem normál eset van. Most az államon lenne a sor hogy visszaadjon... szóval a fenti észrevétel inkább úgy általánosságban értendő.
Mikey
vannak a gyerekkel jaro dolgok amit egy csomagban kapsz, ugy, mint az aktualis baratnod csaladjat.
egy vilagjarvannyal mikent tudsz szamolni? egy bizonyos szintig meg kell tervezni, de van egy hatar.
a sulik ovodak nem segitenek. a munkahelyek sem csaladbaratok. idoben be kell erni, idoben el kell hozni stb...
ZoliMP
Ez szerintem olyan dolog, hogy a) aki tudja hogy mennyivel nehezebb lesz az élete ha gyereket vállal, az tudja hogy mit vállal, tehát utána nem jogos a panaszkodása vagy b) felelőtlenül, tudattalanul vállal gyereket és akkor pedig pont emiatt nem jogos a panaszkodása, mert aki hülye az megérdemli a sorsát.
A gyerekvállalás az nem csak annyiból áll hogy dugunk egy jót, hanem az min. 18 év felelősség, pénzbeli kiadás, satöbbi, nem sorolom, tudjátok ti is.
Aki ezt előre tudja, az ennek ellenére is vállalja, tehát a nehézséget is vállalja. Mintha én vállalnám hogy megmászom a Mt. Everestet, és utána panaszkodnék hogy alig kaptam levegőt odafent.
Mint írtam, a világjárvány egészen speciális helyzet, nem normális, nem megszokott, így az egészen gazdagokat leszámítva mindenkinek nehéz és alkalmazkodnunk kell. Neked is gyerekkel, nekem is anélkül. Pont ezért kellene vagy mindenkinek segíteni, vagy senkinek.
Mikey
Ezekre lehet készülni.
Benne lehet még extrém esetben mondjuk egy serpa sztrájk, vagy valami hasonló amire nem feltétlen számít az ember, de még erre is rábiztosíthat.
A globális felmelegedéstől az otthonukat elhagyó és csapatokban megjelenő jetihordákkal viszont egy merőben új helyzet áll elő.
kittli
Inkább az passzolna, hogy mondjuk rászakad az égből egy pusztító tüzes szareső, de nem csak rá, hanem az egész világra.
Ez mindenkinek felettébb kellemetlen, de a hegymászó a hegyen "picsog", hogy ő itt nyolcezer méter felett, oxigénhiányos környezetben ezzel ugyan mégis mi a faszt tud kezdeni, de lent a völgyben, vagy Pesten az utcán, vagy a floridai tengerparton ugyanúgy ér mindenkit, de a hegymászód csak "picsog" hogy vigyék le, meg útvisszatérítést akar a NepalTourstól, és az a gondja, hogy őt éri legjobban, hisz ő van a legközelebb az éghez. És ez igaz, csak azt felejti el, hogy senki se kényszerítette, hogy odamenjen, önszántából került nehezebb helyzetbe, mint aki nem mászik. Nem véletlenül, vagy valaki gonoszsága miatt. Csakis magának köszönheti, hogy jobban éri a szar, mint azt, aki nem mászik.
Így pontosabb a hasonlat.
több mint 5 éve
Az everest mászásában alapból benne van az oxigénhiány, a hideg, a zord időjárás, baleset.Semmi rosszindulat nincs a hozzászólásomban.ezt a hozzaszolast nem is tudom ertelmezni es igen rossz indulatu is. Kb senki ne vallaljon gyereket, mert ?nehez?. en nem mondom, hogy nehez, csak az egesz addigi eleted megvaltozik amitol sok ember kiborul lasd arena4 az nfl-en.Tökéletesen értem hogy akinek gyereke van annak a haja égnek áll a gondolatától is hogy újra heteket kelljen 0-24ben együtt lenni de ha egyszer ez a legbiztosabb megoldása egy ilyen problémának mi mást lehet tenni?Szerintem tök aranyos, amikor a gyerekesek panaszkodnak ill. sajnáltatják magukat, hogy milyen nehéz a gyerekeseknek. Mintha bárki kényszerítette volna fegyvert a fejükhöz tartva őket a szaporodásra.
davemayer
Mikey
ZoliMP
Mikey
Ezekre lehet készülni.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Mert most nem atomháború lehetséges bekövetkeztétől félünk? Kim bármikor gondol egyet szevasz.Nem tudom te mitől félsz, azt tudom, hogy a 80-as években kisgyerekként, gyerekként napi szorongása volt az embernek az örökös leszerelés, nemleszerelés hírektől, Reykjavík, Reagan, Gorbacsov, kb 89-90-ig ez benne volt a levegőben, ezzel volt tele a híradó, a tévé. Én ezt most Észak-Korea kapcsán egy másodpercig nem érzem, szerintem a világ is más, én bizonyára már más vagyok.
De fordítsuk meg. Egy átlag ember él 80 évet. A 80 évből hány nap jut sosem látott világjárvány és gazdasági válságban eltöltött időre? 1%? Ilyen kockazatnál nem éri meg befektetni?
samu09
Megfordíthatod, csak az torzításhoz vezet. Az átlag ember akkor él 80 évet, ha 1 százaléknyi nap jut világjárványra, háborúra, gazdasági válságra.
Ha több ilyen esemény van, akkor lehet csak 20 vagy 40 évet él.
1% kockázatnál van, hogy megéri befektetni, van, hogy nem.
Egyrészt függ a befektetés méretétől, másrészt a várható hozamtól. Ugye a ROI a lényeg, a megtérülés.
1000 forintot nem éri meg befektetni 1% kockázattal, ha a haszon csak 9 forint.
Ha a haszon 20 forint, akkor megéri. Ha meg a várható haszon 1000 forint, akkor nagyon megéri.
De ha ez az 1000 forint a teljes vagyonod, amiből 1 hétig meg kell élned, akkor még 10ezer forint haszonért se fogod befektetni, mert kvázi az egész életét az ember még 1% kockázatért se teszi fel.
Ugye az alap példa az orosz rulett.
1 milliárd forintért meghúznád a ravaszt egy fejedhez tartott revolveren, ha a forgótáron az 5 lehetőségből csak egyben van lövedék?
Valószínűleg épeszű ember nem. Egy nagyon elkeseredett talán.
És ha egy olyan pisztoly lenne, ahol már 50 hely van, és csak egyben van lövedék?
És ha csak 500 az egyhez, hogy meghalsz?
Mi az a határszám, ahol megéri a kockázat?