OFF topik
31 feliratkozó
több mint 3 éve
rokaur
876
Nekem bejott, nyilvan a falusi hatterem ad is hozza mivel az o karaktereit "ismerem". Persze olyan mar mint 10 eve nem lesz de ez szerintem eleg jo volt most tole. Az apa aki a kerdesekkel segit megtalalni a kulcsot, a csempe kint az udvarban, a hozzaallas ezekhez a szobakutyakhoz / macskakhoz nagyon ismeros volt, kozelet gyengebb volt valamivel de szorakoztato nekem inkabb ez a vallasos tema nem jott at annyira.Bödőcs mai műsora elég nívótlan lett, legalább is az ő szintjéhez képest, nem? Gyakorlatilag egyetlen poénja sem maradt meg fél óraval az adás után.én sem voltam elájulva tőle
Szokol
NB2
illetve hat ezt mindig jobb eloben nezni mikor az elhangzottak igazan aktualisak, es a hangulata is nagyon mas.
Szerkesztette: rokaur
több mint 3 éve
Na csütörtökön átestem 14 év után, a második elülső keresztszalag (LCA) műtétemen. Akkor bal térd volt, most jobb.Gyógyulást!
Tavaly szeptemberben sikerült elszakítani foci közben, de a covid helyzet miatt nem volt reményem gyors műtétre.
A balesetiben kezdtem, ahol egy traumás doki nem talált szakadásra utaló jelet, de kérésemre azért kiírt egy MRI-t ami megmutatta, hogy a szalag sajnos elszakadt (az egyébként teljesen normális, hogy nem érzik a szakadást az orvosok, mert az izomzat átveszi némileg a szalag szerepét és nem engedi azt az asztal-fiók mozdulatot a térdnek, amiből érezné a doki a szakadás tényét) Én a pattanást hallottam, éreztem foci közben, abból tudtam, hogy baj van.
Sajnos a baleseti a covid és az átalakítás miatt nem tudott foglalkozni velem, a faluban meg ahol lakom, van ugyan traumás sebészet, de neverending story-nak tűnt a dolog, ezért 13 évvel az első ilyen műtétem után felhívtam a sportkórházat és beiratkoztam Dobos doktorhoz. Ez kb 1-1,5 hónap várakozást jelentett.
A doki fogadott, elmondta a lehetőségeket, de sajnos azt is, hogy mivel már nyugdíjban van, ő műtétet nem vállal. Mondta, hogy szilveszterig nem lesz lehetőségem, ezért gondoljam át, hogy akarom e a műtétet és a vele járó 9 hónapos felépülést és újévben szóljak vissza.
Egyértelmű volt, hogy 42 évesen még nem akarom szögre akasztani a stoplist, úgyhogy január 3-án kaptam két nevet, akik közül azt választottam, aki február 8-án már tudott fogadni. (A másik egy főorvos a kórházban, neki csak márciusi időpontja volt)
Elmentem dr. Frigyesi Lászlóhoz és abban maradtunk, hogy még tavasszal megműti a lábam, amire végül egy lemondás miatt március 31-én sor került.
Ez természetesen teljesen TB alapon működik.
Reggel fél 7-kor covid teszt, majd délután 2-kor műtő. Gerincbe kapott érzéstelenítő, majd bár szerettem volna aludni, nem tudtam végül és végignéztem a műtétet, a tv képernyőn, amint a doktorbácsik dolgoztak rajtam.
kb 57 perc alatt megvolt az egész, aztán a gerincszúrás után 8 órával végre tudtam pisilni is. Ezek az apróbb örömök fontosak, ha valaki tudja miről beszélek 😊
Másnap már gyógytorna és higgyétek el, ilyenkor egy lábemelés is bizony komoly megpróbáltatást jelent, de estére hazaértem és megkezdtem a 9 hónapos felépülési időszakot. Némi motivációt jelent Jameson Williams videója, aki 2 hónappal a műtét után úgy szökken, ahogy én már a büdös életben nem fogok 😀
Csak és kizárólag jót tudok mondani a Sportkórházról és a doktoromról. Műtét másnapján is bejött, elmondott mindent ami fontos és még olyanokat is, amik érdekesek. A többi kolléga a szobában csodálkozott is, hogy mennyire rendes a doki, csak ajánlani tudom, ha valaki esetleg hasonló cipőben járna majd.
Klaci79
több mint 3 éve
Na csütörtökön átestem 14 év után, a második elülső keresztszalag (LCA) műtétemen. Akkor bal térd volt, most jobb.Tavaly szeptemberben sikerült elszakítani foci közben, de a covid helyzet miatt nem volt reményem gyors műtétre.
A balesetiben kezdtem, ahol egy traumás doki nem talált szakadásra utaló jelet, de kérésemre azért kiírt egy MRI-t ami megmutatta, hogy a szalag sajnos elszakadt (az egyébként teljesen normális, hogy nem érzik a szakadást az orvosok, mert az izomzat átveszi némileg a szalag szerepét és nem engedi azt az asztal-fiók mozdulatot a térdnek, amiből érezné a doki a szakadás tényét) Én a pattanást hallottam, éreztem foci közben, abból tudtam, hogy baj van.
Sajnos a baleseti a covid és az átalakítás miatt nem tudott foglalkozni velem, a faluban meg ahol lakom, van ugyan traumás sebészet, de neverending story-nak tűnt a dolog, ezért 13 évvel az első ilyen műtétem után felhívtam a sportkórházat és beiratkoztam Dobos doktorhoz. Ez kb 1-1,5 hónap várakozást jelentett.
A doki fogadott, elmondta a lehetőségeket, de sajnos azt is, hogy mivel már nyugdíjban van, ő műtétet nem vállal. Mondta, hogy szilveszterig nem lesz lehetőségem, ezért gondoljam át, hogy akarom e a műtétet és a vele járó 9 hónapos felépülést és újévben szóljak vissza.
Egyértelmű volt, hogy 42 évesen még nem akarom szögre akasztani a stoplist, úgyhogy január 3-án kaptam két nevet, akik közül azt választottam, aki február 8-án már tudott fogadni. (A másik egy főorvos a kórházban, neki csak márciusi időpontja volt)
Elmentem dr. Frigyesi Lászlóhoz és abban maradtunk, hogy még tavasszal megműti a lábam, amire végül egy lemondás miatt március 31-én sor került.
Ez természetesen teljesen TB alapon működik.
Reggel fél 7-kor covid teszt, majd délután 2-kor műtő. Gerincbe kapott érzéstelenítő, majd bár szerettem volna aludni, nem tudtam végül és végignéztem a műtétet, a tv képernyőn, amint a doktorbácsik dolgoztak rajtam.
kb 57 perc alatt megvolt az egész, aztán a gerincszúrás után 8 órával végre tudtam pisilni is. Ezek az apróbb örömök fontosak, ha valaki tudja miről beszélek 😊
Másnap már gyógytorna és higgyétek el, ilyenkor egy lábemelés is bizony komoly megpróbáltatást jelent, de estére hazaértem és megkezdtem a 9 hónapos felépülési időszakot. Némi motivációt jelent Jameson Williams videója, aki 2 hónappal a műtét után úgy szökken, ahogy én már a büdös életben nem fogok 😀
Csak és kizárólag jót tudok mondani a Sportkórházról és a doktoromról. Műtét másnapján is bejött, elmondott mindent ami fontos és még olyanokat is, amik érdekesek. A többi kolléga a szobában csodálkozott is, hogy mennyire rendes a doki, csak ajánlani tudom, ha valaki esetleg hasonló cipőben járna majd.
több mint 3 éve
Bödőcs mai műsora elég nívótlan lett, legalább is az ő szintjéhez képest, nem? Gyakorlatilag egyetlen poénja sem maradt meg fél óraval az adás után.rosszul volt összevágva...a 25%-át már előre leadták, ráadásul maga a színpadi rész volt kb egy fél óra, már javarészt ismert poénokkal...
Szokol
azért az egész estéset megnézném egyben, de gondolom a Comedy több bőrt akar lehúzni róla
több mint 3 éve
Bödőcs mai műsora elég nívótlan lett, legalább is az ő szintjéhez képest, nem? Gyakorlatilag egyetlen poénja sem maradt meg fél óraval az adás után.én sem voltam elájulva tőle
Szokol
több mint 3 éve
Bödőcs mai műsora elég nívótlan lett, legalább is az ő szintjéhez képest, nem? Gyakorlatilag egyetlen poénja sem maradt meg fél óraval az adás után.
több mint 3 éve
Valahol északon szar idő van ám:What happened today in Pennsylvania can only be described as “Carpocalypse” #Carpocalypse #PA pic.twitter.com/PeWtOJUq4z
— Rob Gill 🇨🇦❤️🇺🇦 (@vote4robgill) March 28, 2022
több mint 3 éve
Gondolkodjunk, Béláim 😁Negri biztos ismeri.
m.youtube.com/watch?v=l_ffdarcJiQ

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
mobile.twitter.com/aerowanderer/status/1505851193058234368Bakker, szinte teljesen függőlegesen jön le, mint egy darab kő...
Mintha hiányozna a farka, de elvileg 6 éves gép volt 😬😳

több mint 3 éve
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoU5zXOOeZn2te2PqxhD_W7JgcK2dojAFEz1o31NoIMXqj8Q/viewform?fbclid=IwAR2vriQU7o-E0M0agLESSk0RHpFCE2p6oKkxuD30e1gNT2yPOHyYKxGBRbw✔️
zacknorb

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve
Köszönöm a lehetőséget, ide be is másolom a kérdőív linkjét
Poloska vagyok.
több mint 3 éve
a kitöltők között sört kisorsolni 😊
több mint 3 éve
Nem tudom, van-e erre szabályozás, de esetleg be lehetne ide küldeni a szakdolgozatom kérdőívét?Szerintem volt már ilyesmi korábban.
A sörökről szól.
zacknorb
🍻

több mint 3 éve
Nem tudom, van-e erre szabályozás, de esetleg be lehetne ide küldeni a szakdolgozatom kérdőívét?A sörökről szól.
Poloska vagyok.
több mint 4 éve
rokaur
876
En is segitek a helyemre keresni embert es hat igen, ha a tudas meg is van sokszor az arrogancia mero kiakad a jelolteknel...Hát ha nem BPn keresel akkor ne nézz Hayst.szenior .net, Szeged.Most en vagyok nagyon rossz bertargyalo vagy azert ennek sok koze nincs a valosaghoz:Milyen fejlesztő ?
www.hwsw.hu/hirek/64388/hays-salary-guide-2022-fejlesztoi-berek-fizetesek-hr.html
Most mentem egy kort a piacon januarban mint szenior fejleszto es 1.2m+ fizetessel en nem talalkoztam, igaz megyeszekhely de mostanaban ez mar a HO miatt nem nagyon szamit - gondolom en.
rokaur
BP vagy vidék ?
Toca
rokaur
Mondjuk mi keresünk .Net fejlesztot és nem találunk normálisat sehol 😕
Toca
Vagy junior bemond brutto 1m-et.
több mint 4 éve
Hát ha nem BPn keresel akkor ne nézz Hayst.szenior .net, Szeged.Most en vagyok nagyon rossz bertargyalo vagy azert ennek sok koze nincs a valosaghoz:Milyen fejlesztő ?
www.hwsw.hu/hirek/64388/hays-salary-guide-2022-fejlesztoi-berek-fizetesek-hr.html
Most mentem egy kort a piacon januarban mint szenior fejleszto es 1.2m+ fizetessel en nem talalkoztam, igaz megyeszekhely de mostanaban ez mar a HO miatt nem nagyon szamit - gondolom en.
rokaur
BP vagy vidék ?
Toca
rokaur
Mondjuk mi keresünk .Net fejlesztot és nem találunk normálisat sehol 😕
több mint 4 éve
rokaur
876
szenior .net, Szeged.Most en vagyok nagyon rossz bertargyalo vagy azert ennek sok koze nincs a valosaghoz:Milyen fejlesztő ?
rokaur
BP vagy vidék ?
Toca
több mint 4 éve
Most en vagyok nagyon rossz bertargyalo vagy azert ennek sok koze nincs a valosaghoz:Milyen fejlesztő ?
rokaur
BP vagy vidék ?
több mint 4 éve
Most akkor van benzin vagy nincs? Molnal mar masodik napja nincs lukoilnal kannaba nem lehet tenni🤣Nincs és mindmeghalunk!
YoungZeeZee
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 513
Most akkor van benzin vagy nincs? Molnal mar masodik napja nincs lukoilnal kannaba nem lehet tenni🤣
több mint 4 éve
Amúgy sokszor tényleg elég lenne kb annyi, hogy kiküldeni a szülőknek két hétre előre mondjuk három féle menüsort, aztán válasszák ki, hogy melyiket eszi meg a gyerek.az érdeklődés hiányában benne van hogy van 1-2 jobb hely de nagyrészt leszarjákAkarni kell. Anyum vezető ovonokent a 90 és évek végén simán fozetett 2-3 gyerekre külön ha objektív ok volt (allergia stb).telex.hu/belfold/2022/03/11/anya-otthon-megfozi-az-iskolai-ebedet-etkezesi-nehezseggel-elo-allergias-spd-s-gyerekek-es-a-menzalehetne, de ez iszonyat nehéz sztem
Azért ezt is lehetne sokkal-sokkal jobban csinálni.
warr_b
eleve az étkeztetésben bár fejlődtek sokat, de még mindig sok helyen borzalmasan elmaradottak a menük és rohadtul nem egészséges amit esznek a gyerekek
az nem hiszem hogy elvárható hogy MINDENKI igényét kielégítsék, márpedig ha 2-3 gyerek egyedi cuccot kap akkor jön majd tovább a hiszti hogy ...
viszont lehetne 2-3 előre kiosztott lehetőség amiben liszt/tej/tojás érzékenyek esetleg vegetáriánusok/vegánok tudnak választani (az hogy egy 8 éves gyerek miért vegán hagyjuk, ahogy a vallássosságát is)
csak hát itt is előjön a forrás és érdeklődés hiánya
Negritis
csebi
Negritis
Nálunk a nagyobbik eléggé válogatós, a kisebbik meg tejérzekeny (nem csak laktóz), szóval nem egyszerű.

több mint 4 éve
az érdeklődés hiányában benne van hogy van 1-2 jobb hely de nagyrészt leszarjákAkarni kell. Anyum vezető ovonokent a 90 és évek végén simán fozetett 2-3 gyerekre külön ha objektív ok volt (allergia stb).telex.hu/belfold/2022/03/11/anya-otthon-megfozi-az-iskolai-ebedet-etkezesi-nehezseggel-elo-allergias-spd-s-gyerekek-es-a-menzalehetne, de ez iszonyat nehéz sztem
warr_b
eleve az étkeztetésben bár fejlődtek sokat, de még mindig sok helyen borzalmasan elmaradottak a menük és rohadtul nem egészséges amit esznek a gyerekek
az nem hiszem hogy elvárható hogy MINDENKI igényét kielégítsék, márpedig ha 2-3 gyerek egyedi cuccot kap akkor jön majd tovább a hiszti hogy ...
viszont lehetne 2-3 előre kiosztott lehetőség amiben liszt/tej/tojás érzékenyek esetleg vegetáriánusok/vegánok tudnak választani (az hogy egy 8 éves gyerek miért vegán hagyjuk, ahogy a vallássosságát is)
Negritis
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Akarni kell. Anyum vezető ovonokent a 90 és évek végén simán fozetett 2-3 gyerekre külön ha objektív ok volt (allergia stb).telex.hu/belfold/2022/03/11/anya-otthon-megfozi-az-iskolai-ebedet-etkezesi-nehezseggel-elo-allergias-spd-s-gyerekek-es-a-menzalehetne, de ez iszonyat nehéz sztem
warr_b
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Most en vagyok nagyon rossz bertargyalo vagy azert ennek sok koze nincs a valosaghoz:nofluffjobs.com/hu/job/python-developer-united-consult-zrt-remote-uo98sbgt?utm_source=email&utm_medium=system&utm_campaign=app-sent-no-tech-profile&utm_content=link-category_set
rokaur
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!