NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Karácsonyi tripla
126
16
19:00, Netflix
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Nem, nem ismerek ilyeneket, de ezért vagy Te itt, hogy tanítsál.
több mint 11 éve
Az említett időszakban Bod Péter Ákos is politikus volt.LecsóIgen.
És kik írták a törvényeket?
Kik vezették a kezét?
Egyébként nem tudom ismered e Clausewitz mondását, miszerint:
A háború a politika folytatása egyéb eszközökkel.
Ezt én úgy folytatnám, hogy:
A politika az üzlet folytatása egyéb eszközökkel.
több mint 11 éve
Az említett időszakban Bod Péter Ákos is politikus volt.
több mint 11 éve
A lopás és a korrupció nem politikai oldaltól függ, az viszont az NER újdonsága, hogy a törvényeket a gazdasági szereplők írják a saját számítógépükön.LecsóÚjdonság??
90-es évek eleje, olajszőkítés, Bod Péter Ákos?
Kárpótlási jegyek, privatizáció, exporttámogatások, stb?
Mondjuk az igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új.
több mint 11 éve
Most is azt mondom: többfajta következtetés létezik, és azok közül az egyik/bármelyik elfogadása csak rajtad múlik.Pontosan ezért Török Gábor megállapítása is egy a sok közül. Aztán majd a történelem igazol valakit. Remélem, hogy őt.Ja, csak az eredeti mondatod azt sugallta, hogy mert én nem vizsgálom a hajlamait, mások vizsgálják és a következtetéseik elfogadása csak rajtam múlik. Miközben többfajta következtetés is létezik. atapapa
Lecsó
Nem akarsz különbséget tenni aközött, hogy egy jelölt milyen (amúgy jogosan megkérdőjelezhető) kijelentéseket tesz, és egy hatalmon lévő milyen rendeleteket alkot. Az egyiknek nincs közvetlen hatása, a másiknak meg van.A kirekesztéshez jó példa mondjuk a ma reggeli index cikk.Nem a szocik indítottak rasszista kijelentést hangoztató rendőrfőnököt? atapapa
Lecsó
Ha Pásztor Albert hozta volna, ugyanolyan szar lenne...
Cinikus leszek: olyan pártra kell szavazni, amelyik azt hirdeti, hogy a településen segélyt és közmunkát ad az odatelepülő romáknak.Gyönyörű ferdítés, gratulálok. 😊
Nincs ilyen párt jelenlegatapapa
Heh, szerintem összekeversz valakivel. Nem hivatkoztam rá. Ez nem a diktatúra jele.Az nálam már régen nem érv, hogy mindenki ezt vagy azt csinálja, meg ilyen máshol is van.Heh, te említetted diferentia specificaként a haverok pénzzel történő kitömését. Ha a jelenlegi "diktatúra" megkülönböztető jeleként hivatkozol rá, engedtessék már hogy leírjam: ha ez a diktatúra jele, akkor nálunk soha nem volt "nemdiktatúra".atapapa
Lecsó
A lopás és a korrupció nem politikai oldaltól függ, az viszont az NER újdonsága, hogy a törvényeket a gazdasági szereplők írják a saját számítógépükön.
több mint 11 éve
Pontosan ezért Török Gábor megállapítása is egy a sok közül. Aztán majd a történelem igazol valakit. Remélem, hogy őt.Ja, csak az eredeti mondatod azt sugallta, hogy mert én nem vizsgálom a hajlamait, mások vizsgálják és a következtetéseik elfogadása csak rajtam múlik. Miközben többfajta következtetés is létezik.
Lecsó
A kirekesztéshez jó példa mondjuk a ma reggeli index cikk.Nem a szocik indítottak rasszista kijelentést hangoztató rendőrfőnököt?
Lecsó
Cinikus leszek: olyan pártra kell szavazni, amelyik azt hirdeti, hogy a településen segélyt és közmunkát ad az odatelepülő romáknak.
Nincs ilyen párt jelenleg
Az nálam már régen nem érv, hogy mindenki ezt vagy azt csinálja, meg ilyen máshol is van.Heh, te említetted diferentia specificaként a haverok pénzzel történő kitömését. Ha a jelenlegi "diktatúra" megkülönböztető jeleként hivatkozol rá, engedtessék már hogy leírjam: ha ez a diktatúra jele, akkor nálunk soha nem volt "nemdiktatúra".
Lecsó
több mint 11 éve
Pontosan ezért Török Gábor megállapítása is egy a sok közül. Aztán majd a történelem igazol valakit. Remélem, hogy őt.Kinek a következtetéseit? Mert a Török Gábor pőlő azt írja, hogy OVI a legkevésbé se diktátor meg újfasiszta.Nem vagyok pszichológus, hogy hajlamokat vizsgáljak.Attól, hogy te nem vizsgálod, mások még megtehetik. Te meg vagy elfogadod a következtetéseiket, vagy nem. Szíved joga. mint ahogy másnak is a vizsgálódás.
Ha Orbán neofasiszta diktátor, akkor a kétharmadával már diktatúrát épített volna ki. Ez nem történt meg. atapapa
Lecsó
Arra próbálok nem annyira indirekt módon utalni, hogy nem valami egzakt és még kevésbé objektív tudományág a diktátori hajlamok felmérője. atapapa
A társadalom melyik részét rekesztik ki honnan? atapapaA kirekesztéshez jó példa mondjuk a ma reggeli index cikk.
index.hu/belfold/2014/12/08/beindult_a_borsodi_kiszoritosdi/
A többiek most kíméljenek meg a "lakjál te is mellettük aztán majd megtudod"-hoz hasonló hozzászólásoktól. Az elvekről beszélek, hogy önkormányzatok törvénnyel szembehelyezkedő rendeletekkel emberi sorsok felett diszponálnak, és ezt büntetlenül, vagy a társadalom kritikája nélkül megtehetik.
Az állami intézményeket melyik korábbi kormány nem szállta meg?atapapaAz nálam már régen nem érv, hogy mindenki ezt vagy azt csinálja, meg ilyen máshol is van. Az is szar volt, ez is az, máshol is szarul működik meg itt is. Ettől nem leszek boldogabb,
több mint 11 éve
index.hu/belfold/2014/12/07/akik_visszaallitanak_a_kiralysagot_magyarorszagon/444.hu/2014/12/07/figyelem-bo-egy-het-mulva-hatalomatvetel-lesz-az-orszagban/
Nah, van itt monarchista? 😀Schleck
több mint 11 éve
index.hu/belfold/2014/12/07/akik_visszaallitanak_a_kiralysagot_magyarorszagon/Nah, van itt monarchista? 😀
több mint 11 éve
Akkor ne nevezd annak.ezek alapján továbbra is áll a probléma, hogy demokráciának neccesen nevezhető az, ami itt van, hiszen a követelményei nem teljesülnek maradéktalanul: népakarat, necces a választási rendszer berhelése óta, hatalmi ágak elválasztása, elég véleményes, fékek és egyensúlyok, gyakorlatilag nincsenek.Amadeus91Tán menj ki a valóságba, beszélgess emberekkel, olvass, informálódj, foglalkozz a saját boldogulásoddal, szűrd át magadon a látottakat, majd összegezd a tapasztalataidat.akkor mi van?Amadeus91Akkor szerinted kisebb kiigazítások még szükségesek, de az irány láthatóan jó?vandeminekNem, szerintem vannak olyan lépések, amelyek szükségesek voltak, vannak olyanok, amelyek nem, de nem zavarnak és vannak olyanok, amelyek elfogadhatatlanok a számomra.
Teszem hozzá nincs a zsebemben a bölcsek köve, vannak vízióim a szerintem ideális államról, újraelosztásról, társadalmi igazságosságról, állami vezetőkről, stb.
És nem, a 2010 óta fungáló kormány messze nem fedi ezeket az elképzeléseket, de az előtte kormányzók se, viszont akkor sincs diktátor, se diktatúra.atapapa
Na az van.Sobri Jóska
Sok helyzet jön majd az életedben, ami nem vegytisztán "valami", hanem afféle öszvérmegoldás, "ebből is egy kicsi, abból is egy kicsi", "senemez, senemaz", szinte, majdnem, épphogynem, stb.
Dehát miért kéne mindent szépen felcímkézett skatulyákba tömködni?
Nem kell.
több mint 11 éve
ezek alapján továbbra is áll a probléma, hogy demokráciának neccesen nevezhető az, ami itt van, hiszen a követelményei nem teljesülnek maradéktalanul: népakarat, necces a választási rendszer berhelése óta, hatalmi ágak elválasztása, elég véleményes, fékek és egyensúlyok, gyakorlatilag nincsenek.Tán menj ki a valóságba, beszélgess emberekkel, olvass, informálódj, foglalkozz a saját boldogulásoddal, szűrd át magadon a látottakat, majd összegezd a tapasztalataidat.akkor mi van?Amadeus91Akkor szerinted kisebb kiigazítások még szükségesek, de az irány láthatóan jó?vandeminekNem, szerintem vannak olyan lépések, amelyek szükségesek voltak, vannak olyanok, amelyek nem, de nem zavarnak és vannak olyanok, amelyek elfogadhatatlanok a számomra.
Teszem hozzá nincs a zsebemben a bölcsek köve, vannak vízióim a szerintem ideális államról, újraelosztásról, társadalmi igazságosságról, állami vezetőkről, stb.
És nem, a 2010 óta fungáló kormány messze nem fedi ezeket az elképzeléseket, de az előtte kormányzók se, viszont akkor sincs diktátor, se diktatúra.atapapa
Na az van.Sobri Jóska
több mint 11 éve
És nem, a 2010 óta fungáló kormány messze nem fedi ezeket az elképzeléseket, de az előtte kormányzók se, viszont akkor sincs diktátor, se diktatúra.atapapaNemrég hallgattam egy 2007-es rádióadást, ahol a műsorvezetők azon hüledeztek, hogy az rtl klub időjárásjelentését a gazdasági és közlekedési minisztérium támogatja... 😊 ó a régi szép idők

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Tán menj ki a valóságba, beszélgess emberekkel, olvass, informálódj, foglalkozz a saját boldogulásoddal, szűrd át magadon a látottakat, majd összegezd a tapasztalataidat.akkor mi van?Amadeus91Akkor szerinted kisebb kiigazítások még szükségesek, de az irány láthatóan jó?vandeminekNem, szerintem vannak olyan lépések, amelyek szükségesek voltak, vannak olyanok, amelyek nem, de nem zavarnak és vannak olyanok, amelyek elfogadhatatlanok a számomra.
Na az van.
több mint 11 éve
akkor mi van?Akkor szerinted kisebb kiigazítások még szükségesek, de az irány láthatóan jó?vandeminekNem, szerintem vannak olyan lépések, amelyek szükségesek voltak, vannak olyanok, amelyek nem, de nem zavarnak és vannak olyanok, amelyek elfogadhatatlanok a számomra.
több mint 11 éve
A választásokat tavasszal az a párt nyerte, aki nyerte volna az előző választási rendszerrel is. Legfeljebb nem lett volna kétharmada. De a most éppen fasisztázó szenátor hazájában honos választási rendszerrel Orbánnak 90% feletti többsége lenne.Szinte semmivel se nehezebb leváltani őt, mint amilyen nehéz volt leváltani Gyurcsányt.Én nem a fasizálódásra reagáltam, csak arra, hogy a diktatúra-demokrácia tengelyen melyik végpont felé és mennyit mozdult el az ország az elmúlt 4 és fél évben. Az én ízlésem szerint sokkal többet, mint kellett volna, és a rendszerváltás óta most vagyunk ebben a tekintetben legközelebb az egyik szélsőértékhez.
Az AB rendre hoz olyan döntéseket, amelyek igazolják, hogy megalapozatlanok voltak a megfogalmazott félelmek.
A sajtóban volt már ilyen dominancia, pl. első Horn-kormány, ekkor a balos kormány maga volt kénytelen fizetni egy jobbos napilapot, hogy legyen valamiféle pluralizmus a sajtóban. Arról nem szólva, hogy a "sajtót" ma már jóval nehezebb uralni, mint akkor, ma már millió alternatív tájékozódási pont van, ahol minden dominanciára való törekvés kontra-produktívvá válik.
A haverok kitömése pénzzel szintén nem diktatórikus jelenség.
A véleményem: történt tekintélyelvű elmozdulás, súlyponti eltolódás a hatalommegosztásban, de mindez a demokratikus keretek között maradt (amit masszívan legitimált a tavaszi választás).
Szó sincs fasizálódásról, még "neo" szinten sem.atapapa
Az pedig, hogy az új választási rendszerrel ugyanannyi esély van leváltani a Fideszt, mint a régivel Gyurcsányt, egyszerűen nem igaz. És ehhez még hozzá sem tettük pl. a budapesti választást átszabó törvényt, ami nélkül nem lenne Fidesz-többség a fővárosi közgyűlésben, most meg van.
somoskovig
Az nem demokrácia-diktatúra kérdése, hogy miként váltja egy választási rendszer a voksokat mandátumra.
Az kétségkívül nem elegáns, hogy pillanatnyi elgondolások vagy érdekek mentén módosítgatják a processzust, de amíg nem a kevesebb szavazatot szerző nyeri a választást (hmBushAlGorehm), addig nincs gond.
több mint 11 éve
Akkor szerinted kisebb kiigazítások még szükségesek, de az irány láthatóan jó?vandeminekNem, szerintem vannak olyan lépések, amelyek szükségesek voltak, vannak olyanok, amelyek nem, de nem zavarnak és vannak olyanok, amelyek elfogadhatatlanok a számomra.
És nem, a 2010 óta fungáló kormány messze nem fedi ezeket az elképzeléseket, de az előtte kormányzók se, viszont akkor sincs diktátor, se diktatúra.
több mint 11 éve
Kinek a következtetéseit? Mert a Török Gábor pőlő azt írja, hogy OVI a legkevésbé se diktátor meg újfasiszta.Nem vagyok pszichológus, hogy hajlamokat vizsgáljak.Attól, hogy te nem vizsgálod, mások még megtehetik. Te meg vagy elfogadod a következtetéseiket, vagy nem. Szíved joga. mint ahogy másnak is a vizsgálódás.
Ha Orbán neofasiszta diktátor, akkor a kétharmadával már diktatúrát épített volna ki. Ez nem történt meg. atapapa
Lecsó
Arra próbálok nem annyira indirekt módon utalni, hogy nem valami egzakt és még kevésbé objektív tudományág a diktátori hajlamok felmérője.
Mellé társul egy vezérelvű már-már személyi kultuszba hajló vezetési struktúra, harmadik utas gazdaságpolitika, hűségelv érvényesülése az államigazgatásban, megszállt állami intézmények, a társadalom bizonyos rétegeinek kirekesztése, és még lehetne sorolni sokáig.A társadalom melyik részét rekesztik ki honnan?
Lecsó
Az állami intézményeket melyik korábbi kormány nem szállta meg?
több mint 11 éve
1. vagy én nem értem az iróniát, vagy te lettél kirekesztő444.hu/2014/12/05/a-miniszterelnokseg-azt-kutatja-ki-kell-e-tiltani-gyurcsanyt-a-parlamentbol/Gyurcsány magasan a legkártékonyabb magyar politikus az elmúlt évtizedből. Politikus nála többet nem ártott a rendszerváltás óta.
-Elképzelhetőnek tartod, hogy Gyurcsány Ferenc külföldi érdekekkel szövetkezve árthat Magyarország érdekeinek?
-Ki kell tiltani Gyurcsányt a Parlamentből?
-Mit gondolsz André Goodfriendről?
beteg.
Gyurcsány lett a magyar Hógolyó. | Orwell: Állatfarm | Amadeus91
Dilettáns kormányzásával telibekaptuk a válságot, még bele is feszültünk, szépen vigyorogva kaptuk a faszt orcába.
Nála többet senki se tett Orbán kétharmadáért, majd ismétléséért.
Atomjaira kúrta szét a baloldalt (vagy csak rávilágított arra a szarkupacra amiben néhányan még azért hittek/reméltek/dagonyáztak).
Megágyazott a Jobbiknak, és az ordas, zsigeri, rasszista politizálásuknak.
És persze tette mindezt végtelen ostobaságában, puszta jóakaratból, segítő szándékkal.
Gyurcsányt a világegyetemből ki kéne tiltani, nemhogy a parlamentből, remélem a vogonok már kutatják ennek a sikeres kivitelezési metódusát.Sobri Jóska
2. Gyurcsány politikailag hulla, nevetséges a vele való ijesztgetés. Ugyanaz a kategória mint az szdsz.
több mint 11 éve
Ott is van egy kicsi csúszàs, hogy mit írunk le aztàn meg mit mondunk azindexnek, meghamà mindenki meg van nevezve, íme a zsűriKorábbi pécsi szobros posztomhozNehéz mit mondani, mert ez egy index cikk, melynek tartalma azért nem a hivatkozások csimborasszója,
index.hu/belfold/2014/12/04/weores_sandor/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
Sobri kérdezte akkor, mi a bajom ezzel a remekművel. Most majd 1 hónap után, ez jól összefoglaljadiverdoc
de,
tételezzük fel, mondjuk azt, minden úgy történt, ahogy a cikkben áll.
Mi derül ki belőle?
Hogy a szoborrendelés korrupt úton történt, hogy a szakmai zsűrit leszarták, hogy az egész ügyben mindenki valakinek a valakije.
A kérdésem: 2014-ben Magyarországon hol nem?!
Mondhatni ez egy teljesen standard eljárás.
Egy rövid idézet a cikk szerzőjétől:
"Egyedül talán a szobrász autonóm személyiség annyiban, hogy a saját szobraira saját maga juttat állami pénzt."
Most őszintén:
Ha te tagja lennél egy grémiumnak, mely a te osztályodnak ítélhet meg támogatást, nem ítélnéd meg?
És mindezektől függetlenül, a szobor valóban bénácska, így jobban megnézve, de a helyszínválasztás szerintem modern és ötletes. (És ugye ez az egyetlen "baki" a szobrot tekintve, amiből senkinek se származik semmi haszna, és szerintem nem is baki.)Sobri Jóska
Sűtő Ferenc www.kozterkep.hu/a/1445/suto_ferenc.html
Palatinus Dóra www.kozterkep.hu/a/4584/palatinus-dora.html
Jó szórakozàst

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Korábbi pécsi szobros posztomhozNehéz mit mondani, mert ez egy index cikk, melynek tartalma azért nem a hivatkozások csimborasszója,
index.hu/belfold/2014/12/04/weores_sandor/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
Sobri kérdezte akkor, mi a bajom ezzel a remekművel. Most majd 1 hónap után, ez jól összefoglaljadiverdoc
de,
tételezzük fel, mondjuk azt, minden úgy történt, ahogy a cikkben áll.
Mi derül ki belőle?
Hogy a szoborrendelés korrupt úton történt, hogy a szakmai zsűrit leszarták, hogy az egész ügyben mindenki valakinek a valakije.
A kérdésem: 2014-ben Magyarországon hol nem?!
Mondhatni ez egy teljesen standard eljárás.
Egy rövid idézet a cikk szerzőjétől:
"Egyedül talán a szobrász autonóm személyiség annyiban, hogy a saját szobraira saját maga juttat állami pénzt."
Most őszintén:
Ha te tagja lennél egy grémiumnak, mely a te osztályodnak ítélhet meg támogatást, nem ítélnéd meg?
És mindezektől függetlenül, a szobor valóban bénácska, így jobban megnézve, de a helyszínválasztás szerintem modern és ötletes. (És ugye ez az egyetlen "baki" a szobrot tekintve, amiből senkinek se származik semmi haszna, és szerintem nem is baki.)
több mint 11 éve
444.hu/2014/12/05/a-miniszterelnokseg-azt-kutatja-ki-kell-e-tiltani-gyurcsanyt-a-parlamentbol/Gyurcsány magasan a legkártékonyabb magyar politikus az elmúlt évtizedből. Politikus nála többet nem ártott a rendszerváltás óta.
-Elképzelhetőnek tartod, hogy Gyurcsány Ferenc külföldi érdekekkel szövetkezve árthat Magyarország érdekeinek?
beteg.
Gyurcsány lett a magyar Hógolyó. | Orwell: Állatfarm | Amadeus91
Dilettáns kormányzásával telibekaptuk a válságot, még bele is feszültünk, szépen vigyorogva kaptuk a faszt orcába.
Nála többet senki se tett Orbán kétharmadáért, majd ismétléséért.
Atomjaira kúrta szét a baloldalt (vagy csak rávilágított arra a szarkupacra amiben néhányan még azért hittek/reméltek/dagonyáztak).
Megágyazott a Jobbiknak, és az ordas, zsigeri, rasszista politizálásuknak.
És persze tette mindezt végtelen ostobaságában, puszta jóakaratból, segítő szándékkal.
Gyurcsányt a világegyetemből ki kéne tiltani, nemhogy a parlamentből, remélem a vogonok már kutatják ennek a sikeres kivitelezési metódusát.
több mint 11 éve
444.hu/2014/12/05/a-miniszterelnokseg-azt-kutatja-ki-kell-e-tiltani-gyurcsanyt-a-parlamentbol/-Elképzelhetőnek tartod, hogy Gyurcsány Ferenc külföldi érdekekkel szövetkezve árthat Magyarország érdekeinek?
beteg.
Gyurcsány lett a magyar Hógolyó. | Orwell: Állatfarm |
több mint 11 éve
és a szombat-vasárnap mikor lesz banki nap?

több mint 11 éve
arra utalok, hogy van még a világon (- ölég puritán.) Ahol életbe van a blue law, nem egy istentől erugaszkodott dolog. Hogy itthonlegyünk a szabad-szombat se az. Alapvetően én a szakszervezetis irányból közelíteném meg, tehát ha mista Tesco ki akar nyitni, nyisson ki, de ne kötelezhesse rá a dolgozóit, ha meg közbe megkövezik a mormonok, az is az ű dolga.blue laws megittNem biztos hogy jol ertem, de arra utalsz hogy a franciak/angolok/a vilag tobbi resze flexibilisebb szemlelettel all hozza, csak mi vagyunk akik visszamegyunk a kozepkori teokratikus elvek iranyaba, es kotelezo, "one size fits all" megoldast alkalmazunk were is?
ffrf.org/legal/item/14008-blue-laws-sunday-closing-laws
www.gov.uk/trading-hours-for-retailers-the-law
www.bbc.co.uk/news/magazine-24458571sutianap
Ha mar itt tartunk visszahozhatnank a szentek unnepeit is, jol jonne az a plusz 30-50 unnepnap pluszba 😊 meg a vasarokon ki lehet vetni mindenfele egyeb adokat is! De szep is volt...Igor