Soccer
Így van. Szerintem is inkább ennek szól az öröm. Illetve ha megnézed a játékosokat meccs közben... Hogy Casemiro meg Varane honnan a picsából szedi ezt a szenvedélyt és akarást ennyi BL cím után, arról fogalmam sincs. 😀hát valahol el kell kezdeni, a csirkék pl a lelküket eladnák bármilyen fiszfaszkupa serlegéért, de azért Ti sem emelgettetek semmit majdnem hat egész éve.Nagy paraszt ez a PMParasztnak az de kicsit megértem. Ennek a ligakupának nem sok értelme van, 0 rangot vívott ki magának az évek alatt és tényleg maximum azt érdekli aki megnyeri - engem még most sem nagyon. PL, FA, BL ez a 3 számít.
Can’t believe I’m watching a @ManUtd manager & players dancing with joy after winning the Carabao Cup … so embarrassing. 🙈pic.twitter.com/A0HY7ixEoX
— Piers Morgan (@piersmorgan) February 26, 2023
Sixo
Morgan arra utal hogy egy MU edzője ne táncikáljon így ha nyer egy ligakupát, ha az út végére ér egyszer és mondjuk BL-t és PL-t nyer akkor a győztes BL döntőben igen, ott elhiszem.
Amúgy nagy spanok az ex-ajaxosok, ezért volt a tánc de ezt ugye Morgan már nem fogja fel ésszel.
davemayer
valahogy, valahol el kell kezdeni a winning mindset elsajátítását, ez simán lehet valami új éra kezdete.
slowmotion
hát valahol el kell kezdeni, a csirkék pl a lelküket eladnák bármilyen fiszfaszkupa serlegéért, de azért Ti sem emelgettetek semmit majdnem hat egész éve.Nagy paraszt ez a PMParasztnak az de kicsit megértem. Ennek a ligakupának nem sok értelme van, 0 rangot vívott ki magának az évek alatt és tényleg maximum azt érdekli aki megnyeri - engem még most sem nagyon. PL, FA, BL ez a 3 számít.
Can’t believe I’m watching a @ManUtd manager & players dancing with joy after winning the Carabao Cup … so embarrassing. 🙈pic.twitter.com/A0HY7ixEoX
Sixo
Morgan arra utal hogy egy MU edzője ne táncikáljon így ha nyer egy ligakupát, ha az út végére ér egyszer és mondjuk BL-t és PL-t nyer akkor a győztes BL döntőben igen, ott elhiszem.
Amúgy nagy spanok az ex-ajaxosok, ezért volt a tánc de ezt ugye Morgan már nem fogja fel ésszel.
davemayer
valahogy, valahol el kell kezdeni a winning mindset elsajátítását, ez simán lehet valami új éra kezdete.
Szerkesztette: slowmotion
Egy rugóra jár az agyad a Trollfocival:Én a saját véleményemet fogalmaztam meg de nem ítélem el azt aki máshogy áll hozzá.Azért azt jó lenne leszabályozni, hogy mikor mennyire lehet örülni, mert mi például a városi focibajnokság másodosztály megnyerését ennél jobban megünnepeltük, aztán ahhoz közel se társult ennyi pénz.Nagy paraszt ez a PMParasztnak az de kicsit megértem. Ennek a ligakupának nem sok értelme van, 0 rangot vívott ki magának az évek alatt és tényleg maximum azt érdekli aki megnyeri - engem még most sem nagyon. PL, FA, BL ez a 3 számít.
Sixo
davemayer
Tehát:
- ligakupa -> félszeg mosoly, kis integetés
- premier league -> kicsi ugrálás, fog kilátszós mosoly
- BL -> helikopterezés, pezsgő locsolás, ugrálás, néha táncra hasonlító mozgás
Matthew99
davemayer

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Én a saját véleményemet fogalmaztam meg de nem ítélem el azt aki máshogy áll hozzá.Azért azt jó lenne leszabályozni, hogy mikor mennyire lehet örülni, mert mi például a városi focibajnokság másodosztály megnyerését ennél jobban megünnepeltük, aztán ahhoz közel se társult ennyi pénz.Nagy paraszt ez a PMParasztnak az de kicsit megértem. Ennek a ligakupának nem sok értelme van, 0 rangot vívott ki magának az évek alatt és tényleg maximum azt érdekli aki megnyeri - engem még most sem nagyon. PL, FA, BL ez a 3 számít.
Sixo
davemayer
Tehát:
Matthew99
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
Azért azt jó lenne leszabályozni, hogy mikor mennyire lehet örülni, mert mi például a városi focibajnokság másodosztály megnyerését ennél jobban megünnepeltük, aztán ahhoz közel se társult ennyi pénz.Nagy paraszt ez a PMParasztnak az de kicsit megértem. Ennek a ligakupának nem sok értelme van, 0 rangot vívott ki magának az évek alatt és tényleg maximum azt érdekli aki megnyeri - engem még most sem nagyon. PL, FA, BL ez a 3 számít.
Sixo
davemayer
Tehát:

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Ez a lényeg igazából, minek kirangatni a disznót a dagonyából másféle életképpel vagy egészséges diétával ha amúgy a disznó boldog, hisz nem is tudja, hogy lehetne jobb élete, a gazda meg örül, hogy nincs visítás és majd kövéren tudja elvinni a henteshezkoszonom h koltoi kerdesemre ilyen szep valaszt adtal.Ha nem megy piaci alapon akkor minek foci?Ezt ketté kell venni, először a második kérdésed:
Meghalunk foci nelkul?
YoungZeeZee
Egyrészt nem halunk meg foci nélkül, ahogy amerikaifoci, kosárlabda, tenisz, zene, irodalom, festészet vagy netflix és playstation nélkül se.
Másrészt viszont sokaknak a foci (és az amerikaifoci, a kosár, a tenisz, a zene, az irodalom, festészet vagy a sorozatnézés, konzoljátékozás) kurva szórakoztató.
Ergo ezek a nem létfontosságú, de életminőségjavító szórakozások velünk lesznek az emberiség végéig.
Ilyen az emberi természet, az ember így működik, hogy nem csak azzal foglalkozik, amitől nem hal meg. Tetszik, nem tetszik, itt evidens, hogy mindannyiunkat egyfajta sport szeretete hozott össze, ezért a kérdés így feltéve, hogy "meghalunk foci nélkü?l" eléggé butuska.
Az első kérdésedre meg a fentiek tükrében az a válasz, hogy a politika (a posztmodern politika még inkább) mindig jó érzékkel tudott találni olyan nem létfontoságú, de az emberek nagy tömegeit erősen érdeklő szórakozásokat, amiket valamilyen módon be tudtak csatornázni a hatalomgyakorlás pragmatikus metodikái közé.
A "Panem et circenses" alapigazságára már két évezreddel ezelőtt rájöttek az akkori hatalomgyakorlók, és a lovagi viadalokon, olimpiákon, stb., keresztül egyetlen politikai aktor sem hagyta elveszni ezen alapigazság hasznosságát. Hülyék is lettek volna.
Számomra az a furcsa, hogy vannak emberek, akik a magyar foci kapcsán, 13 év Orbán után, az 50-es évek összetoborzott Honvédja, az "Aranycsapat" után, a "piaci alapot" komolyan számonkérik, és felmerül bennük valamiféle racionális megközelítés, profitorientált folyamatszervezés vagy üzemeltetés lehetősége.
Aki itt él, vagy csak némileg tájékozott a közéletben, abban miért és miként merül fel a lehetőség arra, hogy az aktuális -ráadásul focibuzi- vezető majd nem aknázza ki, vagy nem próbálja meg kiaknázni a legnépszerűbb magyar sportban rejlő politikai lehetőségeket, nem próbálja meg becsatornázni a hatalomtechnikába, esetleg kihagyja a benne rejlő ziccereket?
Hihetnők, hogy a fenti kérdésed naivitás, de ennyire nem lehet írni-olvasni tudó ember naív.
Ha meg egy rövid válasszal akarod megérteni a helyzetet, akkor egy visszakérdezésbe burkolt álltás hátha segít ebben. Miért pont a foci menne Magyarországon piaci alapon, amikor egy bő évtizede nagyjából semmi nem megy piaci alapon?
Őszentsége Sobri Jóska
tudom, hogy sokaknak mit jelent a sport, de ha nem lenne foci az emberek mast valasztananak szorakozasnak. mikor nekem nem volt tv-m nem neztem nfl-t, massal szorakoztattam magam.
azert mert vmi vhogy volt lehetne mashogy csinalni ha 2/3 ha 1/5 ha 4/3 ha 3/3 ha focibuzi hanem.
nalunk nagyobb futball nemzet nem kap ennyi penz, de az emberek butak, meg vannak vezetve es tovabb nem latnak ezen
YoungZeeZee
Az egyszerű proli boldog, hisz a fradika nyer, a polgármester adja a kozmunkat, az asszony két pofon után már nem ordít, a gyerekek hangja meg nem hallatszik ki 4 takaró alól a hidegben Migráns nincs, háború nincs, fűtés és étel nincs, kilátás nincs, mégiscsak jó helyre került az X...
Nagy paraszt ez a PMParasztnak az de kicsit megértem. Ennek a ligakupának nem sok értelme van, 0 rangot vívott ki magának az évek alatt és tényleg maximum azt érdekli aki megnyeri - engem még most sem nagyon. PL, FA, BL ez a 3 számít.
Sixo
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
en az MVMt tudom, mert kozeli rokon dolgozik ott. elkepeszto lelki terror megy, es leterheles (6 oraban van bejelentve, hat 50 ora alatt nehezen ussza meg a hetet ...), raadasul szamomra is elkeserito, hogy a fradinak kell utalni a penzt, kozben meg rugjak ki az embereket (kozos megegyezessel mielott, ergo semmibe sem kerul nekik) plusz kenyszerfizu csokkentes. raadasul ez a nemreg bejelentett plusz akarhany milliard, az az alapszponzori szerzodesen felul van. nem is gondolok bele, hogy hany embernek jelentene a megelheteset ...Nem tudom, ne tőlem kérdezd. Azt viszont nehezen tudom elképzelni hogy azt a pénzt utalják át a fradinak amit amúgy a dolgozókra költenének. Akár még az is előfordulhat hogy az adott dolgozókra nem volt éppen szüksége a cégnek, de ez már spekuláció mivel értékes belső információkkal nem rendelkezem. Te igen?ha nincs pénz a dolgozókra akkor miért van pénz egy olyan dolgokra amire semmi szükség?A kettő között biztos egyenes kapcsolat van.Én azt is elfogadnám, a félutas megoldásnak nem volt semmi értelme, na az az igazi kidobott pénz. Most a fradi kellően sikeres ahhoz hogy igazolva legyen a beletett összeg - persze aki nem nekik szurkol az ennek nem örül, aki meg politikai indíttatásból ellenük szurkol az meg pláne nem.szal ez a siker igazolja hogy állami cégtől kirúgjanak embereket és helyette a csapatba öljék a pénzt?
2 hét múlva EL- kieséses meccset fognak rendezi pesten, márciusban kb 60 ezer emberrel. Most őszintén, mi volt erre az esély 5-10 éve? 0, zéró, semmi. Stadion sem lett volna rá.
De persze tudom, szégyen-gyalázat.
davemayer
oké ...
Negritis, a vajda
davemayer
Negritis, a vajda
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
ez igy nem igaz. 75% a klub (290.000+ taggall egyutt, mint en), 8.33%: Audi, Allianz es Adidas. harman egyenlo reszben, de a negyedik azert messze nem egyenlo.A Bayern Munchent nagyjából 4 egyenlõ részben tulajdonolja: maga az eredeti BM mint klub, az Allianz biztosító- bank csoport, az Adidas, és az Audi (Volkswagen csoport).Valahogy nem tudom elképzelni hogy mondjuk ha egy német csapat x évig nem nyer mondjuk blt akkor a német kormány teletolja állami pénzzel hogy legyen eredmény.németnél nem, de ugye spanyolnál is megvan ez
kapitnono
Negritis, a vajda
Nem gond, ha pár igazolás picit drágább lesz.
ulpianus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
És akkor ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a Bundás 2-ben milyen csapatok vannak, milyen stadionokkal és akkor elsírom magam, hogy mi milyen messze vagyunk ettől...
koszonom h koltoi kerdesemre ilyen szep valaszt adtal.Ha nem megy piaci alapon akkor minek foci?Ezt ketté kell venni, először a második kérdésed:
Meghalunk foci nelkul?
YoungZeeZee
Egyrészt nem halunk meg foci nélkül, ahogy amerikaifoci, kosárlabda, tenisz, zene, irodalom, festészet vagy netflix és playstation nélkül se.
Másrészt viszont sokaknak a foci (és az amerikaifoci, a kosár, a tenisz, a zene, az irodalom, festészet vagy a sorozatnézés, konzoljátékozás) kurva szórakoztató.
Ergo ezek a nem létfontosságú, de életminőségjavító szórakozások velünk lesznek az emberiség végéig.
Ilyen az emberi természet, az ember így működik, hogy nem csak azzal foglalkozik, amitől nem hal meg. Tetszik, nem tetszik, itt evidens, hogy mindannyiunkat egyfajta sport szeretete hozott össze, ezért a kérdés így feltéve, hogy "meghalunk foci nélkü?l" eléggé butuska.
Az első kérdésedre meg a fentiek tükrében az a válasz, hogy a politika (a posztmodern politika még inkább) mindig jó érzékkel tudott találni olyan nem létfontoságú, de az emberek nagy tömegeit erősen érdeklő szórakozásokat, amiket valamilyen módon be tudtak csatornázni a hatalomgyakorlás pragmatikus metodikái közé.
A "Panem et circenses" alapigazságára már két évezreddel ezelőtt rájöttek az akkori hatalomgyakorlók, és a lovagi viadalokon, olimpiákon, stb., keresztül egyetlen politikai aktor sem hagyta elveszni ezen alapigazság hasznosságát. Hülyék is lettek volna.
Számomra az a furcsa, hogy vannak emberek, akik a magyar foci kapcsán, 13 év Orbán után, az 50-es évek összetoborzott Honvédja, az "Aranycsapat" után, a "piaci alapot" komolyan számonkérik, és felmerül bennük valamiféle racionális megközelítés, profitorientált folyamatszervezés vagy üzemeltetés lehetősége.
Aki itt él, vagy csak némileg tájékozott a közéletben, abban miért és miként merül fel a lehetőség arra, hogy az aktuális -ráadásul focibuzi- vezető majd nem aknázza ki, vagy nem próbálja meg kiaknázni a legnépszerűbb magyar sportban rejlő politikai lehetőségeket, nem próbálja meg becsatornázni a hatalomtechnikába, esetleg kihagyja a benne rejlő ziccereket?
Hihetnők, hogy a fenti kérdésed naivitás, de ennyire nem lehet írni-olvasni tudó ember naív.
Ha meg egy rövid válasszal akarod megérteni a helyzetet, akkor egy visszakérdezésbe burkolt álltás hátha segít ebben. Miért pont a foci menne Magyarországon piaci alapon, amikor egy bő évtizede nagyjából semmi nem megy piaci alapon?
Őszentsége Sobri Jóska
tudom, hogy sokaknak mit jelent a sport, de ha nem lenne foci az emberek mast valasztananak szorakozasnak. mikor nekem nem volt tv-m nem neztem nfl-t, massal szorakoztattam magam.
azert mert vmi vhogy volt lehetne mashogy csinalni ha 2/3 ha 1/5 ha 4/3 ha 3/3 ha focibuzi hanem.
nalunk nagyobb futball nemzet nem kap ennyi penz, de az emberek butak, meg vannak vezetve es tovabb nem latnak ezen
Ha nem megy piaci alapon akkor minek foci?Ezt ketté kell venni, először a második kérdésed:
Meghalunk foci nelkul?
YoungZeeZee
Horvát utánpótlás sajnos sokkal professzionálisabb mint hazánkban, ők abból élnek. De ez is csak kb 3 klubra igaz, a többi kb nb1es szinten van. Amúgy a horvát klubokat a magáncégek finanszírozzák?Az alig 4 milliós Horvátország van akkora piac, Mo. meg nincs? 🙂Megkaptad a választ már mástól, leírhatom ugyanazt ha szeretnéd.De a kérdésre nem válaszoltál most. Csak annyit hogy az előzőt megvalaszoltad. Szóval?Te azt irtad nem létezett, én arra reagáltam.Akkor melyik magyar csapatot borították el a közpénz milliárdok?Ez nem igaz.2010 előtt kb nem létezett az állami támogatás. Akkor szar volt a foci. Most is ugyanaz lenne. Bár a loki a kormány nélkül jutott blbe, szóval nem tudom mit veri magát a fradi egy Európa ligara más pénzéből.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Én azt is elfogadnám, a félutas megoldásnak nem volt semmi értelme, na az az igazi kidobott pénz. Most a fradi kellően sikeres ahhoz hogy igazolva legyen a beletett összeg - persze aki nem nekik szurkol az ennek nem örül, aki meg politikai indíttatásból ellenük szurkol az meg pláne nem.Hát engem nem nagyon érdekelnek az eredmények,mert ilyen körülmények között születtek, számomra ez már a bundával ér fel,mert a többi csapattal szemben jogtalan előnyt szerez az óriási állami pénzek miatt.
2 hét múlva EL- kieséses meccset fognak rendezi pesten, márciusban kb 60 ezer emberrel. Most őszintén, mi volt erre az esély 5-10 éve? 0, zéró, semmi. Stadion sem lett volna rá.
davemayer
Én ezt rohadtul betiltanám, ha rendes piaci körülmények között nem jön össze, akkor ez van legyünk inkább szarok x évig.
Valahogy nem tudom elképzelni hogy mondjuk ha egy német csapat x évig nem nyer mondjuk blt akkor a német kormány teletolja állami pénzzel hogy legyen eredmény.
kapitnono
2. Egy német piacot akarsz összehasonlítani egy magyarral? Nem okos gondolat.
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
Értem én ha nem tetszik ami most megy, elfogadom. Szerintem is az ideális az lenne ha közpénz nélkül tudna működni a magyar labdarúgás de ez nem lehetséges, még egy fradinak sem akinek a meccseire 10x annyian járnak kb mint a klubok 90%-ára. Egyszerűen nem akkora piac hogy fel lehessen építeni egy nemzetközileg megfelelő csapatot, vissza lehetne állni az alapjáratra de szvsz az meg teljesen felesleges, az lenne az igazi pénzkidobás.
Idén a fradinak van esélye hogy a nemzetközi szerepléssel kitermelje a büdzséjét, nem hiszem hogy volt eddig magyar klub akinek ez sikerült volna, de lehet tévedek. Szezon végén meglátjuk, mindenesetre sokat számit pénz szempontjából hogy a koefficiens pontok miatt a kövi bl selejtezökben még a 3.körben is kiemelt lehet a csapat ami azt jelenti hogy komoly sansz lesz elérni a BL playoff kört ami megint instant 5M euro.
davemayer
warr_b
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
sőt saját szolgáltatót is indíthatna 😀Miert ne lenne, mehetnének egyedi közműszolgáltatóhoz, legfeljebb költséges lenne azt a kurva hosszú kábelt elvezetni a házhoz.de egy olyan cégnél ahol nincs választása a parasztnak mint az mvm ott ennek nincs értelmeUgyan, nehogy már azt akard mondani hogy a DB azért ölt annyi eurót a Herthába hogy többen utazzanak vele, nemár.a máv vagy volán tud profitálni abból ha többen használják a szolgáltatástMvm-nek milyen marketing celjai vannak Magyarorszagon? Vagy a fovarosi csatornazasi muveknek?Egy Deutche Bahn-nak milyen marketing céljai vannak egy Herthával kapcsolatban?
Megnezel egy meccset es estere egve hagysz minden lampat?
Vagy 4x huzod le a WC-t?
Magyarorszagon nincs erdemi valodi szponzor a sportban, politikai utasitasra jelennek meg bizonyos csapatoknal.
Ennyi.
gabokocka
davemayer
de te mit csinálsz? kinyitod a gázt?
Negritis, a vajda
Sokkal inkább egyéb marketing szempontok játszhatnak szerepet, pozitív imázs építés pl ha sikeres klubot szponzorálsz.
davemayer
egy tömegközlekedés esetén ahol van más lehetőség ott számít
nem ugyanaz
Negritis, a vajda
slowmotion
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Ha nem megy piaci alapon akkor minek foci?Az alig 4 milliós Horvátország van akkora piac, Mo. meg nincs? 🙂Megkaptad a választ már mástól, leírhatom ugyanazt ha szeretnéd.De a kérdésre nem válaszoltál most. Csak annyit hogy az előzőt megvalaszoltad. Szóval?Te azt irtad nem létezett, én arra reagáltam.Akkor melyik magyar csapatot borították el a közpénz milliárdok?Ez nem igaz.2010 előtt kb nem létezett az állami támogatás. Akkor szar volt a foci. Most is ugyanaz lenne. Bár a loki a kormány nélkül jutott blbe, szóval nem tudom mit veri magát a fradi egy Európa ligara más pénzéből.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Én azt is elfogadnám, a félutas megoldásnak nem volt semmi értelme, na az az igazi kidobott pénz. Most a fradi kellően sikeres ahhoz hogy igazolva legyen a beletett összeg - persze aki nem nekik szurkol az ennek nem örül, aki meg politikai indíttatásból ellenük szurkol az meg pláne nem.Hát engem nem nagyon érdekelnek az eredmények,mert ilyen körülmények között születtek, számomra ez már a bundával ér fel,mert a többi csapattal szemben jogtalan előnyt szerez az óriási állami pénzek miatt.
davemayer
Én ezt rohadtul betiltanám, ha rendes piaci körülmények között nem jön össze, akkor ez van legyünk inkább szarok x évig.
Valahogy nem tudom elképzelni hogy mondjuk ha egy német csapat x évig nem nyer mondjuk blt akkor a német kormány teletolja állami pénzzel hogy legyen eredmény.
kapitnono
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
Értem én ha nem tetszik ami most megy, elfogadom. Szerintem is az ideális az lenne ha közpénz nélkül tudna működni a magyar labdarúgás de ez nem lehetséges, még egy fradinak sem akinek a meccseire 10x annyian járnak kb mint a klubok 90%-ára. Egyszerűen nem akkora piac hogy fel lehessen építeni egy nemzetközileg megfelelő csapatot, vissza lehetne állni az alapjáratra de szvsz az meg teljesen felesleges, az lenne az igazi pénzkidobás.
Idén a fradinak van esélye hogy a nemzetközi szerepléssel kitermelje a büdzséjét, nem hiszem hogy volt eddig magyar klub akinek ez sikerült volna, de lehet tévedek. Szezon végén meglátjuk, mindenesetre sokat számit pénz szempontjából hogy a koefficiens pontok miatt a kövi bl selejtezökben még a 3.körben is kiemelt lehet a csapat ami azt jelenti hogy komoly sansz lesz elérni a BL playoff kört ami megint instant 5M euro.
davemayer
warr_b
Meghalunk foci nelkul?
Az alig 4 milliós Horvátország van akkora piac, Mo. meg nincs? 🙂Megkaptad a választ már mástól, leírhatom ugyanazt ha szeretnéd.De a kérdésre nem válaszoltál most. Csak annyit hogy az előzőt megvalaszoltad. Szóval?Te azt irtad nem létezett, én arra reagáltam.Akkor melyik magyar csapatot borították el a közpénz milliárdok?Ez nem igaz.2010 előtt kb nem létezett az állami támogatás. Akkor szar volt a foci. Most is ugyanaz lenne. Bár a loki a kormány nélkül jutott blbe, szóval nem tudom mit veri magát a fradi egy Európa ligara más pénzéből.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Én azt is elfogadnám, a félutas megoldásnak nem volt semmi értelme, na az az igazi kidobott pénz. Most a fradi kellően sikeres ahhoz hogy igazolva legyen a beletett összeg - persze aki nem nekik szurkol az ennek nem örül, aki meg politikai indíttatásból ellenük szurkol az meg pláne nem.Hát engem nem nagyon érdekelnek az eredmények,mert ilyen körülmények között születtek, számomra ez már a bundával ér fel,mert a többi csapattal szemben jogtalan előnyt szerez az óriási állami pénzek miatt.
davemayer
kapitnono
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
davemayer

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
Miert ne lenne, mehetnének egyedi közműszolgáltatóhoz, legfeljebb költséges lenne azt a kurva hosszú kábelt elvezetni a házhoz.de egy olyan cégnél ahol nincs választása a parasztnak mint az mvm ott ennek nincs értelmeUgyan, nehogy már azt akard mondani hogy a DB azért ölt annyi eurót a Herthába hogy többen utazzanak vele, nemár.a máv vagy volán tud profitálni abból ha többen használják a szolgáltatástMvm-nek milyen marketing celjai vannak Magyarorszagon? Vagy a fovarosi csatornazasi muveknek?Egy Deutche Bahn-nak milyen marketing céljai vannak egy Herthával kapcsolatban?
Vagy 4x huzod le a WC-t?
Magyarorszagon nincs erdemi valodi szponzor a sportban, politikai utasitasra jelennek meg bizonyos csapatoknal.
Ennyi.
gabokocka
davemayer
Negritis, a vajda
Sokkal inkább egyéb marketing szempontok játszhatnak szerepet, pozitív imázs építés pl ha sikeres klubot szponzorálsz.
davemayer
nem ugyanaz
Negritis, a vajda
Főtámogatót mondtál,fradi hivatalos oldala szerint 2014 óta,ha nem az akkor elnézést,tévedtemAmikor épült az új stadion és megszületett a megállapodás a székhazukról is. De persze, tuti ez is Orbánnal meg a 2/3-dal függ össze, nem az építkezéssel.Igen pontosan2014, Viktor második kétharmada óta, biztos véletlenAha, vágod mióta a T-com a főtámogatója a fradinak?ŐŐŐ, a Telekom hazai része Lőrinc kezében van, ahogy az MVM is a NER-bem, szóval szerintem nem csak marketing miatt támogatják....Igen, de ezt az mvm és a t-com is marketing célokból teszi. A T-comot felelősségre vonnád mert erősen nyomja a bayernt? Vagy a Deutche Bahnt amikor a Hertha főtámogatója volt (vagy még mindig az nem tudom)?Én nem az esetleg nyíltan az állam áltan támogatásra adott pénzekről beszéltem, mert az lehet tényleg nem annyira különböző. Hanem az összes állami óriásvállalaton/MVM, Telekom, stb/ keresztül beleraknak annyi pénzt amennyit nem szégyllnek. És ezt más csapat nem kapja, nem hinném, hogy az mvm milliárdokat adna mondjuk egy KecskemétnekÍrtam már itt korábban hogy azért az "odatolnak mindent" vs "morzsák" azért elég hamis képet mutatnak a valós helyzetről, nem hinném hogy amíg pl a fradi 10 milliardot kap addig egy újpest meg 500 milliót.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Dehát most sincs 😀
davemayer
Az, hogy egy csapatnak odaadnak minden pénzt, a mögöttük állóknak morzsák jutnak max annak pont az az eredménye, hogy van majd 20 pont az első és a második között....
kapitnono
Nem tudom a valós számokat de gondolom ilyen arány lehet hogy minden klub kap egy alap pénzt (mondjuk 3 milliardot) az évre+ arányosan a marketinget figyelembe véve egyeb bevételeket - ez utóbbi nyilván más egy fradinál meg egy kecskemétnél.
Nem is a kecskemét készül cirka 60 ezer ember előtt nemzetközi kupameccset játszani annak az összes marketing részét számítasba véve...
Igazságos? Nem biztos, de megindokolható hogy egy csapat akinek a meccseire sokkal nagyobb az érdeklődés annak több szponzor pénz is jut. És ez az olló csak tovább fog nyílni amig a többi ígéretesebb csapat haldoklik szakmailag.
davemayer
kapitnono
Pont erre próbaltam utalni hogy a fradi marketing szempontból nagyon más polcon van mint egy atlagos nb1es klub, a mostani eredményeket figyelembe véve pedig ez hatványozottan igaz.
davemayer
kapitnono
davemayer
kapitnono
Amúgy Westelként is volt támogatója a fradinak anno.
davemayer

de egy olyan cégnél ahol nincs választása a parasztnak mint az mvm ott ennek nincs értelmeUgyan, nehogy már azt akard mondani hogy a DB azért ölt annyi eurót a Herthába hogy többen utazzanak vele, nemár.a máv vagy volán tud profitálni abból ha többen használják a szolgáltatástMvm-nek milyen marketing celjai vannak Magyarorszagon? Vagy a fovarosi csatornazasi muveknek?Egy Deutche Bahn-nak milyen marketing céljai vannak egy Herthával kapcsolatban?
Vagy 4x huzod le a WC-t?
Ennyi.
gabokocka
davemayer
Negritis, a vajda
davemayer
nem ugyanaz
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Amikor épült az új stadion és megszületett a megállapodás a székhazukról is. De persze, tuti ez is Orbánnal meg a 2/3-dal függ össze, nem az építkezéssel.Igen pontosan2014, Viktor második kétharmada óta, biztos véletlenAha, vágod mióta a T-com a főtámogatója a fradinak?ŐŐŐ, a Telekom hazai része Lőrinc kezében van, ahogy az MVM is a NER-bem, szóval szerintem nem csak marketing miatt támogatják....Igen, de ezt az mvm és a t-com is marketing célokból teszi. A T-comot felelősségre vonnád mert erősen nyomja a bayernt? Vagy a Deutche Bahnt amikor a Hertha főtámogatója volt (vagy még mindig az nem tudom)?Én nem az esetleg nyíltan az állam áltan támogatásra adott pénzekről beszéltem, mert az lehet tényleg nem annyira különböző. Hanem az összes állami óriásvállalaton/MVM, Telekom, stb/ keresztül beleraknak annyi pénzt amennyit nem szégyllnek. És ezt más csapat nem kapja, nem hinném, hogy az mvm milliárdokat adna mondjuk egy KecskemétnekÍrtam már itt korábban hogy azért az "odatolnak mindent" vs "morzsák" azért elég hamis képet mutatnak a valós helyzetről, nem hinném hogy amíg pl a fradi 10 milliardot kap addig egy újpest meg 500 milliót.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Dehát most sincs 😀
davemayer
Az, hogy egy csapatnak odaadnak minden pénzt, a mögöttük állóknak morzsák jutnak max annak pont az az eredménye, hogy van majd 20 pont az első és a második között....
kapitnono
Nem tudom a valós számokat de gondolom ilyen arány lehet hogy minden klub kap egy alap pénzt (mondjuk 3 milliardot) az évre+ arányosan a marketinget figyelembe véve egyeb bevételeket - ez utóbbi nyilván más egy fradinál meg egy kecskemétnél.
Nem is a kecskemét készül cirka 60 ezer ember előtt nemzetközi kupameccset játszani annak az összes marketing részét számítasba véve...
Igazságos? Nem biztos, de megindokolható hogy egy csapat akinek a meccseire sokkal nagyobb az érdeklődés annak több szponzor pénz is jut. És ez az olló csak tovább fog nyílni amig a többi ígéretesebb csapat haldoklik szakmailag.
davemayer
kapitnono
Pont erre próbaltam utalni hogy a fradi marketing szempontból nagyon más polcon van mint egy atlagos nb1es klub, a mostani eredményeket figyelembe véve pedig ez hatványozottan igaz.
davemayer
kapitnono
davemayer
kapitnono
Amúgy Westelként is volt támogatója a fradinak anno.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
Köszönöm. Szerintem most először adtál kielégítő választ nem csak odamondásokat és terelést. Ezt el is fogadom.Megkaptad a választ már mástól, leírhatom ugyanazt ha szeretnéd.De a kérdésre nem válaszoltál most. Csak annyit hogy az előzőt megvalaszoltad. Szóval?Te azt irtad nem létezett, én arra reagáltam.Akkor melyik magyar csapatot borították el a közpénz milliárdok?Ez nem igaz.2010 előtt kb nem létezett az állami támogatás. Akkor szar volt a foci. Most is ugyanaz lenne. Bár a loki a kormány nélkül jutott blbe, szóval nem tudom mit veri magát a fradi egy Európa ligara más pénzéből.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Én azt is elfogadnám, a félutas megoldásnak nem volt semmi értelme, na az az igazi kidobott pénz. Most a fradi kellően sikeres ahhoz hogy igazolva legyen a beletett összeg - persze aki nem nekik szurkol az ennek nem örül, aki meg politikai indíttatásból ellenük szurkol az meg pláne nem.Hát engem nem nagyon érdekelnek az eredmények,mert ilyen körülmények között születtek, számomra ez már a bundával ér fel,mert a többi csapattal szemben jogtalan előnyt szerez az óriási állami pénzek miatt.
davemayer
kapitnono
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Nemes samu09
davemayer
Szerintem pont, hogy van akkora piac, hogy 3-4 csapatot is fenn tudjon tartani az itt megjelenő befektetni képes és hajlandó cégek nagy része. De amíg az állam jelen van, addig nem jönnek ide, mert nem kiegyenlített a pálya.
A 2000-es években is volt már köztük együttműködés, még a Westeles időkben is, de az átnevezés után is.Igen pontosan2014, Viktor második kétharmada óta, biztos véletlenAha, vágod mióta a T-com a főtámogatója a fradinak?ŐŐŐ, a Telekom hazai része Lőrinc kezében van, ahogy az MVM is a NER-bem, szóval szerintem nem csak marketing miatt támogatják....Igen, de ezt az mvm és a t-com is marketing célokból teszi. A T-comot felelősségre vonnád mert erősen nyomja a bayernt? Vagy a Deutche Bahnt amikor a Hertha főtámogatója volt (vagy még mindig az nem tudom)?Én nem az esetleg nyíltan az állam áltan támogatásra adott pénzekről beszéltem, mert az lehet tényleg nem annyira különböző. Hanem az összes állami óriásvállalaton/MVM, Telekom, stb/ keresztül beleraknak annyi pénzt amennyit nem szégyllnek. És ezt más csapat nem kapja, nem hinném, hogy az mvm milliárdokat adna mondjuk egy KecskemétnekÍrtam már itt korábban hogy azért az "odatolnak mindent" vs "morzsák" azért elég hamis képet mutatnak a valós helyzetről, nem hinném hogy amíg pl a fradi 10 milliardot kap addig egy újpest meg 500 milliót.1. Nem szar lenne a magyar foci állami pénz nélkül hanem nem lenne.Dehát most sincs 😀
davemayer
kapitnono
davemayer
kapitnono
davemayer
kapitnono
davemayer
kapitnono
nem volt magasan a léc, de az Atalanta még szarabb volt mint a Chelsea 😀Atalanta elképesztő mit mutat miota megverték a Laziot idegenben.
Löfli
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
Ugyan, nehogy már azt akard mondani hogy a DB azért ölt annyi eurót a Herthába hogy többen utazzanak vele, nemár.a máv vagy volán tud profitálni abból ha többen használják a szolgáltatástMvm-nek milyen marketing celjai vannak Magyarorszagon? Vagy a fovarosi csatornazasi muveknek?Egy Deutche Bahn-nak milyen marketing céljai vannak egy Herthával kapcsolatban?
Vagy 4x huzod le a WC-t?
Ennyi.
gabokocka
davemayer
Negritis, a vajda
BEARS BABY!
Sir Alex immortal