USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Na, hát akkor ennyit ér ez az elemzés. Mondjuk a kiemelt alapból vicces volt, majd a nyugati (befektetői!) pénz pont arra a helyre jön, amelyik a volt Szovjetúnió területén kívül az egyetlen amelyik hagyja az orosz és a kínai érdekeket is érvényesülni házon belül.Köszönöm 😊Ez amúgy mennyire lehet reális?Végigolvastam. Kurva nehezen. De ennyi sületlenséget már régen nem olvastam.
Vagy szintén egy kormányközeli szónokot hallottunk?
www.portfolio.hu/gazdasag/20220316/pozsar-zoltan-csunyan-labon-lotte-magat-a-nyugat-az-orosz-szankciokkal-es-fel-nem-fogom-ezt-hogy-nem-lattak-elore-533009?fbclid=IwAR0YkHnw8Z8Bsrq1InZBsKdkD5LDuINeLM7EBKGAsrYk9xA_ef0ojDW4eiA
Solymi
Nem fogom tételesen cáfolni, nincs hozzá kedvem, csak egy gondolat, szerintem elég is lesz: a yüan nem konvertibilis valuta, tehát sosem lesz tartalék/elszámoló valuta, hiszen ki akarja olyan helyen tartani a vagyonát, aminek az értékéről egy ember dönt.
Gyurma Pappa
Megpróbálok majd vmelyik nap végigmenni én is rajta, de már ennél a résznél elvesztett a fazon, pedig én szeretem a sci-fit.
A szakember szerint a nyugati szankciók kontraproduktívak: azok rövid távon is fájni fognak Európának, hosszú távon pedig az euródollár dominanciáját kérdőjelezhetik meg, és segíthetik a kínai központú pénzügyi rendszer felemelkedését. Történelmi pillanatokat élünk, és Magyarországnak is oldalt kell választania. Pozsár szerint Magyarország - Matolcsy György korábbi céljai szerint - megpróbálhat ebben a helyzetben egy új pénzügyi központtá válni, ilyen zavaros időkben ugyanis bármi megtörténhet.
Solymi
Azért érdekes, hogy egy Credit Suisse, FED, IMF karrier múlttal bíró ember ennyire vadakat gondol.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Zelenszky nagyot ment az amcsiknál ma.Helyre is lett téve mondjuk.
Amadeus
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Igazából egész Európanak, főleg a keleti részének teljes mértékben meg kéne hajolni az ukrán nép előtt, mert megvívják helyettünk a harcot azért, hogy ne térjenek vissza ide a 90es évek előtti idők.Lengyelek, csehek, baltiak ertik egybol. Nyilvan.
A lengyelek meg is értik a helyzetet, úgy tűnik csak nekünk nem sikerül felfogni, miről szól ez a háború...
gabokocka
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
18+-os, felkavaró képek 😕Ezt kellene itthon a Békemeneteseknek levetíteni meg mindenkinek, aki szerint függetleneknek kell lennünk.
Mert ez az ára, mert ezt engedjük.
Today, speaking before the #US Congress, Zelenskyy showed this video. pic.twitter.com/Gnz8UETK9Z
— NEXTA (@nexta_tv) March 16, 2022
Ha már valaki említette, hogy az oroszok szeretnek sakkozni:
Reminder that to Putin “ceasefire” just means “reload”. Sanctions must stay and get stronger as long as any Russian forces are in Ukraine.
— Garry Kasparov (@Kasparov63) March 16, 2022
Úgy látszik Lukasenko se tehet meg mindent:
Belarusians interrupt the movement over the railway to stop the deployment of Russia's equipment to Ukraine. Yesterday, they stopped the trains near the Belarus-Ukraine border. No one in the country supports the Russian invasion. Belarusians keep fighting by all possible means. pic.twitter.com/sviXBWaXJk
— Franak Viačorka (@franakviacorka) March 16, 2022
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Zelenszky nagyot ment az amcsiknál ma.
több mint 3 éve
#Russian company "Avtovaz" will send its employees on vacation for 20 days because of the supply #crisis. Earlier the corporate vacations were planned from July 25 to August 14, but it was decided to postpone them because of the supply crisis.
😀
több mint 3 éve
viláágcsakra!Köszönöm 😊Ez amúgy mennyire lehet reális?Végigolvastam. Kurva nehezen. De ennyi sületlenséget már régen nem olvastam.
www.portfolio.hu/gazdasag/20220316/pozsar-zoltan-csunyan-labon-lotte-magat-a-nyugat-az-orosz-szankciokkal-es-fel-nem-fogom-ezt-hogy-nem-lattak-elore-533009?fbclid=IwAR0YkHnw8Z8Bsrq1InZBsKdkD5LDuINeLM7EBKGAsrYk9xA_ef0ojDW4eiA
Solymi
Nem fogom tételesen cáfolni, nincs hozzá kedvem, csak egy gondolat, szerintem elég is lesz: a yüan nem konvertibilis valuta, tehát sosem lesz tartalék/elszámoló valuta, hiszen ki akarja olyan helyen tartani a vagyonát, aminek az értékéről egy ember dönt.
Gyurma Pappa
Megpróbálok majd vmelyik nap végigmenni én is rajta, de már ennél a résznél elvesztett a fazon, pedig én szeretem a sci-fit.
A szakember szerint a nyugati szankciók kontraproduktívak: azok rövid távon is fájni fognak Európának, hosszú távon pedig az euródollár dominanciáját kérdőjelezhetik meg, és segíthetik a kínai központú pénzügyi rendszer felemelkedését. Történelmi pillanatokat élünk, és Magyarországnak is oldalt kell választania. Pozsár szerint Magyarország - Matolcsy György korábbi céljai szerint - megpróbálhat ebben a helyzetben egy új pénzügyi központtá válni, ilyen zavaros időkben ugyanis bármi megtörténhet.
Solymi
és jézus is magyarvót csaknemtudottrólla
ha megnyissátok a csakrátokat
csakrájöttök...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Köszönöm 😊Ez amúgy mennyire lehet reális?Végigolvastam. Kurva nehezen. De ennyi sületlenséget már régen nem olvastam.
Solymi
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Fene, lebuktam.meg mki aki nem OVs fulbevalot hord mocskos kommer.Szorgos népünk győzni fog?nezz be egy tibiatyas, vakmajom, muzsas kommentszekcioba, es meg lennel gyozodve.nem vagyok meggyőződve róla, hogy nincs tudatod stratégia arra, hogy szétverjék az online diskurzust.Kicsit kezd kurva unalmas lenni tökugyanazokat a köröket futni huszonhetedszerre, nemdebár?Csodálatos, hogy a politika topik mellett, már ezt is teleokádják ugyanazzal a szarral... péntek óta legalább ezt is lehet tízessével scrollolva olvasni.
warr_b
Hanni
Amadeus
csebi
warr_b
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
meg mki aki nem OVs fulbevalot hord mocskos kommer.Szorgos népünk győzni fog?nezz be egy tibiatyas, vakmajom, muzsas kommentszekcioba, es meg lennel gyozodve.nem vagyok meggyőződve róla, hogy nincs tudatod stratégia arra, hogy szétverjék az online diskurzust.Kicsit kezd kurva unalmas lenni tökugyanazokat a köröket futni huszonhetedszerre, nemdebár?Csodálatos, hogy a politika topik mellett, már ezt is teleokádják ugyanazzal a szarral... péntek óta legalább ezt is lehet tízessével scrollolva olvasni.
warr_b
Hanni
Amadeus
csebi
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Szorgos népünk győzni fog?nezz be egy tibiatyas, vakmajom, muzsas kommentszekcioba, es meg lennel gyozodve.nem vagyok meggyőződve róla, hogy nincs tudatod stratégia arra, hogy szétverjék az online diskurzust.Kicsit kezd kurva unalmas lenni tökugyanazokat a köröket futni huszonhetedszerre, nemdebár?Csodálatos, hogy a politika topik mellett, már ezt is teleokádják ugyanazzal a szarral... péntek óta legalább ezt is lehet tízessével scrollolva olvasni.
warr_b
Hanni
Amadeus
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
nezz be egy tibiatyas, vakmajom, muzsas kommentszekcioba, es meg lennel gyozodve.nem vagyok meggyőződve róla, hogy nincs tudatod stratégia arra, hogy szétverjék az online diskurzust.Kicsit kezd kurva unalmas lenni tökugyanazokat a köröket futni huszonhetedszerre, nemdebár?Csodálatos, hogy a politika topik mellett, már ezt is teleokádják ugyanazzal a szarral... péntek óta legalább ezt is lehet tízessével scrollolva olvasni.
warr_b
Hanni
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
nem vagyok meggyőződve róla, hogy nincs tudatod stratégia arra, hogy szétverjék az online diskurzust.Kicsit kezd kurva unalmas lenni tökugyanazokat a köröket futni huszonhetedszerre, nemdebár?Csodálatos, hogy a politika topik mellett, már ezt is teleokádják ugyanazzal a szarral... péntek óta legalább ezt is lehet tízessével scrollolva olvasni.
warr_b
Hanni
több mint 3 éve
Ez amúgy mennyire lehet reális?Végigolvastam. Kurva nehezen. De ennyi sületlenséget már régen nem olvastam.
Solymi

több mint 3 éve
Kicsit kezd kurva unalmas lenni tökugyanazokat a köröket futni huszonhetedszerre, nemdebár?Csodálatos, hogy a politika topik mellett, már ezt is teleokádják ugyanazzal a szarral... péntek óta legalább ezt is lehet tízessével scrollolva olvasni.
warr_b
több mint 3 éve
Mert mi tudunk amerikai vagy brüsszeli fejjel gondolkodni? Mert orosszal még csak-csak...hmmm azert ez elgondolkodtato:Összekeveritek a dolgokat. Az hogy mi itt most semlegességre törekszünk nem azt jelenti hogy ki akarunk lépni a nato-ból, ez direkt belemagyarázás és ezt te is tudod. Persze azt látsz bele amit akarsz, csak a következő ember aki meg ezt olvassa mar úgy adja tovább hogy "Orbán ki akar minket léptetni a nato-ból!". Persze ha ez a célod, akkor bocs ha belerondítottam...Ha nem lennénk nato tagok ez a félelmed teljesen jogos lenne, de mi már azok vagyunk így sztem ez felesleges hangulatkeltés. Öngyilkossag lenne Putyinnak nekimenni egy nato országnak, ezt ők ugyanúgy tudják mint mi.Tegnap az idolod, a mindenki által nagyrabecsült politikai géniuszod a semlegességet, tehát a nato-ból való kilépést lebegtette be, de ilyenek végképp ne zavarjanak össze
davemayer
r.baggio
davemayer
Se az Egyesült Államok, se Brüsszel nem fog magyar fejjel gondolkodni és magyar szívvel érezni. A magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk – higgadtan és bátran.
csebi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
hmmm azert ez elgondolkodtato:Összekeveritek a dolgokat. Az hogy mi itt most semlegességre törekszünk nem azt jelenti hogy ki akarunk lépni a nato-ból, ez direkt belemagyarázás és ezt te is tudod. Persze azt látsz bele amit akarsz, csak a következő ember aki meg ezt olvassa mar úgy adja tovább hogy "Orbán ki akar minket léptetni a nato-ból!". Persze ha ez a célod, akkor bocs ha belerondítottam...Ha nem lennénk nato tagok ez a félelmed teljesen jogos lenne, de mi már azok vagyunk így sztem ez felesleges hangulatkeltés. Öngyilkossag lenne Putyinnak nekimenni egy nato országnak, ezt ők ugyanúgy tudják mint mi.Tegnap az idolod, a mindenki által nagyrabecsült politikai géniuszod a semlegességet, tehát a nato-ból való kilépést lebegtette be, de ilyenek végképp ne zavarjanak össze
davemayer
r.baggio
davemayer
Se az Egyesült Államok, se Brüsszel nem fog magyar fejjel gondolkodni és magyar szívvel érezni. A magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk – higgadtan és bátran.
több mint 3 éve
Nem tudom észrevetted-e a kérdőjelet a mondat végén. Nem kijelentés volt, hanem kérdeztem hogy mi értelme (az orosz valag fényesre nyalásán kívül persze)...A 2 mondatod üti egymást, ugyanis ha nincs értelme (=nem okoz problémát) akkor nem is szarunk bele a palacsintába.hát ezaz, akkor meg mi értelme?Nem értem hogy miért ezt látod bele ebbe a "semlegességbe".Hát izé. OV sok hülyeséget szokott mondani, de ez egy közhely volt, ráadásul igaz közhely. Volt olyan történelemben amikor Kelet-Közép Európa nem aktuális nagyhatalmak játszótere volt? Amikor nem osztották fel egymást között az osztrákok, poroszok és az oroszok? Aztán Napóleon? A Bécsi Kongresszus? Az első világháború után az antant? Aztán megint a németek. Aztán az USA az angolok és az oroszok meg a papírcetli. Aztán '90 után megint az USA és a nyugat.azert ez ennel osszetettebb kerdes, mint hogy ezeken a tortenelmi esemenyeken aktualisan KK Europa volt a jatszoter. konkretan egesz Europa volt a jatszoter, akkor ennyi erovel ugraljanak az olaszok a totalis semlegesseg fele?
MC12
becsi kongresszus egesz Europat rendezte: franciak bezarasa a Belgium-Hollandia parossal, plusz rajna menti allamok poroszorszaghoz csatolasa meg a szard kiralysag erositese, raadasul Lengyelorszag felosztasa mellett pl UK tengeri terulet szerzeseit is szentesitette pl Malta vagy Helgoland.
ugyanigy elso VH es 2. VH utan is nem csupan KK Europa volt jatszoter, hanem eloszor bo Europa majd lenyegeben a teljes vilag. ehhez kepest nem latom ugralni a lengyeleket, hogy jajj mi megint csak aktualis jatszoter vagyunk. vajon miert?
Azert az igen eleg nagy hulyeseg, hogy mi csupan egy felaldozhato sakk babu lennenk a NATOnak. akkor ennyi erovel elfogadtak volna az orosz koveteleseket, es visszaleptek volna a 97es NATO allapothoz. vagy ha pl mi HU tenyleg csak felaldozhatok lennenk, azert egyedul Orbant lehetne okolni. meg lehet nezni, hogy az USA es a NATO hogyan all a tobbi erintett tagallamhoz, OV meg arrol beszel, hogy semlegesseg, meg mkeppen ki akarunk/fogunk maradni a haborubol, meg ide NATO katona nem johet. erted, egy NATO tagallamba.
btw: ha annyira csak fel akartak volna aldozni UAt is akkor az osszes orszagnak megtiltottak volna az amcsik, hogy bmien tamogatast nyujtsanak UAnak akar katonait, akar penzbelit.
nem kell naivnak lenni: egyszeruen olyan szinten be vagyunk kotve az oroszokhoz (marmint nem csak orszag szintjen, hanem OV szintjen is), hogy ki kell enekelnunk a NATObol, mert ez az elvaras. tudod a trojai falonak sem csak az volt a celja, hogy bejusson Trojaba hanem, hogy ki lehessen belole maszni. most van az, hogy szep csendben maszunk ki a falobol, es probalunk ott segiteni az ostromlo seregnek a vedok karara, amennyire tudunk.
csebi
Ha mi lennénk egyedül határos Ukrajnával vagy komoly logisztikai problémát okoznánk a natonak ezzel a lépéssel és hátráltatnànk abban a szervezetet amit szeretne elérni Ukrajnában azt mondom teljesen igazad van, erről azonban szó sincs.
davemayer
azon kívül persze, hogy így mi lehetünk a kisköcsög aki folyamatosan beleszarik a palacsintába.
eaglesmcnabb
davemayer
Én ugyanis nem látom, ezért kérdeztem tőled te hátha tudod... szóval segíts a kérdésben: Mi értelme látszólagosan keresztbe tenni, a NATO szövetségeseinkkel teljesen ellentétesen cselekedni, ha azzal hogy mi lezárjuk a légterünket nem érünk el semmit. Mi értelme ennek a "csakazértsem" mentalitásnak amit Orbán folytat?
Nyilván teljesen vakon vagyok, és még véletlenül sincs így, de nekem valahogy feltűnt hogy Orbán hobbija szembe menni az Európai országokkal, legyen szó EU-ról vagy NATO-ról. Ha vétózni kell, vagy szembe menni a fősodorral Orbán mindig az élen jár!
Ezzel szemben az oroszoknak, kínaiaknak folyamatosan polírozza a hátsóját.
Szóval segíts, mi értelme?
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Orban vakvaganyon van realpolitikailag amikor azt hiszi (eros a gyanum, hogy a hintapolitika is csak egy alca es maximum szemelyes erdekek vannak csak), hogy a 100 evvel ezelotti hintapolitka ma alkalmazhato. Nem, ma mar a NATO es az EU szovetsegi rednszerenek tagjai vagyunk, nincs itt semmilyen szukseg hintapolitkara. Az Unio belso reformja teljesen mas teszta. Ezt a lengyelek ugy tunik megertettek, csak mi nem.undisputedlyAlapvetően én is ezt gondolom. Szerintem úgy a migránsozásig egyébként még nagyjából volt stratégiai elképzelése. Már a centrális erőtéren kívül. Kb. a migráns sztori óta viszont már nem kormányoz ilyen értelemben. Sodródik az eseményekkel és napi szinten dönt aszerint, hogy mit mérnek az emberei. És ezzel a számára legfontosabbat (itthoni választások) még meg tudta / tudja? nyerni. Minden másban fokozatosan szorul vissza. Azt nem tudom eldönteni, hogy az illiberalizmus meg a keleti nyitásnak ez a betorzult formája (az eredeti elképzelésben lett volna fantázia) hogyan alakult ki. A visszaszorulásból adódó kényszer-alternatívák-e, vagy nála is az van, hogy elkezdte a rendszer számára is termelni a valóság helyett a neki tetszó "tényeket", és ezért a valóság érzékelése bicsaklott meg. Valószínűleg valami hibridje lehet a kettőnek, mert a baltás gyilkos azért már jó régen volt, szóval régen is lehettek ilyen gondolatai.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Irtam egy hosszu HSZ-t, de ki kellett torolnom. Szerintem hatalmas tevuton jar az, aki azt gondolja, hogy a 2. vh elotti USA igervenyek a lengyeleknek (ezt a peldat most MC kommentjebol szedtem ki, akinek szeretem a hozzaszolasait, de nem csak neki szol) egy lapon emlithetoek a NATO, mint europai tortenelem legerosebb vedelmi es katonai szovetsegevel, amelynek egyetlen kimondott-kimondatlan celja az oroszok nyugati katonai terjeszkedesenek megallitasa. Ha eljon az ido -Isten adja, hogy ne jojjon- akkor az 5. cikkely elesitve lesz.ritkan van, hogy vmiben teljesen egyetertunk, de ez az. ezt probaltam megmagyarozni delelott en is.
Orban vakvaganyon van realpolitikailag amikor azt hiszi (eros a gyanum, hogy a hintapolitika is csak egy alca es maximum szemelyes erdekek vannak csak), hogy a 100 evvel ezelotti hintapolitika ma alkalmazhato. Nem, ma mar a NATO es az EU szovetsegi rendszerenek tagjai vagyunk, nincs itt semmilyen szukseg hintapolitkara. Az Unio belso reformja teljesen mas teszta. Ezt a lengyelek ugy tunik megertettek, csak mi nem.
Elszomorit, hogy itt emberekben megkerdojelezodik akar csak egy pillanatra 18 ev EU tagsag es 20+ Nato tagsag utan, hogy hova is tartozunk. Ezt az vegye magara aki akarja.
undisputedly
több mint 3 éve
Az a hihetetlen, hogy te elhiszed azt a maszlagot, amivel etetnek viktorek.Igazából egész Európanak, főleg a keleti részének teljes mértékben meg kéne hajolni az ukrán nép előtt, mert megvívják helyettünk a harcot azért, hogy ne térjenek vissza ide a 90es évek előtti idők.Szted ez erről szól? Hihetetlen.
A lengyelek meg is értik a helyzetet, úgy tűnik csak nekünk nem sikerül felfogni, miről szól ez a háború...
gabokocka
davemayer
Mindenki szembejon az autopalyan, a kurvaannyukat...
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Igazából egész Európanak, főleg a keleti részének teljes mértékben meg kéne hajolni az ukrán nép előtt, mert megvívják helyettünk a harcot azért, hogy ne térjenek vissza ide a 90es évek előtti idők.Szted ez erről szól? Hihetetlen.
gabokocka
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
De hát bayerzsolti is elmondta, hogy a hulye is tudja, hogy az oroszok nem tamadjak meg ukrajnat.A nato, szvsz az hogy Putyin most világuralomra akar törni oriasi blődség, ez a haború nem e célból indult, ezért sem érdemes a 2.világhaborúval összehasonlítani.Hitler is csak ausztria feletti befolyasat akarta megtartani. Aztan sorra a tobbi orszag feletti befolyasat.1 év alatt ők bőven végig is rohantak a világon, európán mindenképp. Ez a háború pedig nem összehasonlítható a 2.világháborúval, nem ugyanaz a motiváció. Oroszország nem európát és a világot akarja elfoglalni, az ukrán befolyását akarja megtartani.Mindenkinek baja van a haboruval.Illetve ha semlegesek akarunk lenni akkor gondolom a NATO-ból is ki kéne lépni...Nem érted, a semlegesség ez esetben nem azt jelenti amire gondolsz, nem a nato-val van bajunk hanem ezzel a háborúval.
Retardalt fasz
gabokocka
davemayer
A 2. Vh. Is csunya dolog volt.
Barcsak gyorsan kapitulalt volna mindenki, 1 ev alatt a nacik vegigrohannak a vilagon, gyoznek, es 6 ev helyett csak 1 ev haboru lett volna.
Szuperul hangzik a beke nem?
gabokocka
davemayer
Nem lehet tudni mit akar putyin.
Ha itt most engedsz neki mi gatolja a kovetkezo orszag elfoglalasaban?
gabokocka
Ha az oroszok megtámadnak egy nato országot a saját halálos itéletüket írják alá, és ezt ők is tudják.
davemayer
Na ez is pont egy ilyen allitas volt.
Kerdezd meg a balti allamokban eloket ok is ennyire biztosak ebben.
De nyilvan most kell nekunk pilinckazni az eu es a nato szelen, semlegesdit jatszani, es koron kivulre kerulni mindenhol.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Összekeveritek a dolgokat. Az hogy mi itt most semlegességre törekszünk nem azt jelenti hogy ki akarunk lépni a nato-ból, ez direkt belemagyarázás és ezt te is tudod. Persze azt látsz bele amit akarsz, csak a következő ember aki meg ezt olvassa mar úgy adja tovább hogy "Orbán ki akar minket léptetni a nato-ból!". Persze ha ez a célod, akkor bocs ha belerondítottam...Ha nem lennénk nato tagok ez a félelmed teljesen jogos lenne, de mi már azok vagyunk így sztem ez felesleges hangulatkeltés. Öngyilkossag lenne Putyinnak nekimenni egy nato országnak, ezt ők ugyanúgy tudják mint mi.Tegnap az idolod, a mindenki által nagyrabecsült politikai géniuszod a semlegességet, tehát a nato-ból való kilépést lebegtette be, de ilyenek végképp ne zavarjanak össze
davemayer
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
A nato, szvsz az hogy Putyin most világuralomra akar törni oriasi blődség, ez a haború nem e célból indult, ezért sem érdemes a 2.világhaborúval összehasonlítani.Hitler is csak ausztria feletti befolyasat akarta megtartani. Aztan sorra a tobbi orszag feletti befolyasat.1 év alatt ők bőven végig is rohantak a világon, európán mindenképp. Ez a háború pedig nem összehasonlítható a 2.világháborúval, nem ugyanaz a motiváció. Oroszország nem európát és a világot akarja elfoglalni, az ukrán befolyását akarja megtartani.Mindenkinek baja van a haboruval.Illetve ha semlegesek akarunk lenni akkor gondolom a NATO-ból is ki kéne lépni...Nem érted, a semlegesség ez esetben nem azt jelenti amire gondolsz, nem a nato-val van bajunk hanem ezzel a háborúval.
Retardalt fasz
gabokocka
davemayer
A 2. Vh. Is csunya dolog volt.
Barcsak gyorsan kapitulalt volna mindenki, 1 ev alatt a nacik vegigrohannak a vilagon, gyoznek, es 6 ev helyett csak 1 ev haboru lett volna.
Szuperul hangzik a beke nem?
gabokocka
davemayer
Nem lehet tudni mit akar putyin.
Ha itt most engedsz neki mi gatolja a kovetkezo orszag elfoglalasaban?
gabokocka
Ha az oroszok megtámadnak egy nato országot a saját halálos itéletüket írják alá, és ezt ők is tudják.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal