USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
ha az első hullámot elemelik, akkor a usákok is reflexből tüzelnek, és ők nem nyugat-európai célpontokra pazarolják a tölténytUSA elvileg viszonlyag jol van biztositva allitolag a legrovidebb (Eszak-sarki) utvonal felol.nem biztos, hogy Európát kell célozniuk az első körrel, ha már mindenképpen lőni akarnakne legyel ebben biztos + ami ebben aggaszto, hogy Europa az elso csapasokat nem tudna kivedeni.Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.Bennem erősödik a gondolat, hogy azt azért sem fogják bevetni, mert át sem menne másik országba, hanem saját magukat lőnék lábon azzal is.
peterk2005
Mikey
csebi
slowmotion
csebi
több mint 3 éve
dupla vagy semmi. vagy megmutatják, hogy szabadon ki-be lehet járkálni Kijevbe, vagy kiugrasztják a nyulat a bokorból (persze mártírhalált halnak, de ha a lengyel ME meg a helyettese megmakkan, akkor a lengyel haderő oldalba kapja a nagy ruszki összeborulást)Az nekik miért lenne jó?Lehet pont azért mennekhat igen akkor a szitu eszkalalodnaAz rendben van, de elég kockázatos. Véletlenül eltéved egy ukr... izé, orosz rakéta...sztem ez egy statement lenyegebenKijevbe utazik a lengyel, a cseh, es a szloven miniszterelnok.Ez amúgy miért jó?
Vrij6
Mikey
csebi
Mikey
csebi
slowmotion
Mikey
több mint 3 éve
USA elvileg viszonlyag jol van biztositva allitolag a legrovidebb (Eszak-sarki) utvonal felol.nem biztos, hogy Európát kell célozniuk az első körrel, ha már mindenképpen lőni akarnakne legyel ebben biztos + ami ebben aggaszto, hogy Europa az elso csapasokat nem tudna kivedeni.Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.Bennem erősödik a gondolat, hogy azt azért sem fogják bevetni, mert át sem menne másik országba, hanem saját magukat lőnék lábon azzal is.
peterk2005
Mikey
csebi
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
nem biztos, hogy Európát kell célozniuk az első körrel, ha már mindenképpen lőni akarnakne legyel ebben biztos + ami ebben aggaszto, hogy Europa az elso csapasokat nem tudna kivedeni.Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.Bennem erősödik a gondolat, hogy azt azért sem fogják bevetni, mert át sem menne másik országba, hanem saját magukat lőnék lábon azzal is.
peterk2005
Mikey
csebi
több mint 3 éve
Ebben az a szép, hogy ezeket majd szépen összesítik, aztán ha egyszer nem Putyin lesz a vezető, akkor szépen benyújtják a kártérítési számlát a következő vezetőnek...aztán attól függően, hogy az megint nyitni vagy elzárkózni akar, majd válaszol.Putin signed a law today that will make it possible for Russia to nationalize the 500+ airplanes that Western leasing companies have demanded to be returned to them.föl, föl ti rabjai a földnek.
The planes are worth more than USD 10 billion.
This is how doing business with Russia often ends.
In theft.
Nomac
Amadeus
Nem annyira az orosz katonai potenciállal van baj, hanem azzal, ahogy azt hitték, hogy ezzel a haderővel is rohadt gyorsan eljutnak Kijevig, minimális ellenállás és vérontás nélkül és megcsinálják a leváltást.Ezt nem hiszem el, hogy ennyire benézték a saját képességeiket, szükségleteiket.Napok óta azon gondolkodom, hogy baszki akármennyire is vigyázok és probálom - és korábban mindig is próbáltam - lehámozni a kamut, hogy a valóságot érzékeljem, nekem se megy. Jó nagy reality check ez az orosz-ukrán konfliktus nekem. Sokkal-sokkal többet feltételeztem az orosz katonai képességekről, mint ami úgy látszik a valóság. Pedig megvolt minden, tudom, hogy kisebb a gazdasági erejük mint pl. Olasztországé, tudom, hogy egy autoriter rendszer hosszabb távon sokkal kevésbé hatékony mint egy nem autoriter, és tudtam azt is, hogy az orosz hadsereg a mai napig nem villámháborúkra van hangolva / felkészítve. Tudtam mindent, mégsem raktam össze, mégis hamis kép élt bennem az orosz katonai potenciálról. (Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.)
Túlságosan hitt Putyin a titkosszolgálatban. Majd ők megosztják az EU-t és mire lépnének már vége is az egésznek - gondolta.
vpi
Szóval van feladat, ha az ember a valósággal akar tisztában lenni, és nem akar áldozatául esni annak, hogy kézivezéreljék a gondolkodását.
peterk2005
Mert arra ez az akció elégséges lett volna, ilyen képzettségű katonákkal.
Azzal nem számoltak valszeg, hogy az ukránok amerikai segítséggel már jó előre felkészültek erre az eshetőségre és felszívták magukat.
Vagy tényleg jó volt a titkosszolgálati felderítésük, csak azzal senki se számolt, hogy az ukránok nem futamodnak meg vagy hogy sikerül eddig kitartaniuk.
Illetve a Nyugat reagálása sem éppen olyan lehetett mint amilyet tervezett, nemhiába dobta be idejekorán az atommal fenyegetőzést.
Később bizonyára kiderül, hogy ez mennyire volt tervezett vagy mennyire volt a pillanat szülte fellángolás, amit sikerült az ukránoknak fenntartani és a Nyugat reagálása is mennyire volt tervezett.
Mert ha mindkét reakció tervezett volt vagy legalábbis számoltak az eshetőséggel, akkor itt az ukránok, az USA és a Nyugat kurvára átbaszta Putyint és csatlósait (szia Viktor).
Én nem gondolnám, hogy az orosz haderő mondott csődöt, akármennyire is röhögünk rajtuk, hanem a felkészülés vagy válaszreakció volt tökéletes, amivel úgy látszik valamiért nem számoltak Putyinék.
És számomra az a kérdés, hogy miért nem.
több mint 3 éve
ne legyel ebben biztos + ami ebben aggaszto, hogy Europa az elso csapasokat nem tudna kivedeni.Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.Bennem erősödik a gondolat, hogy azt azért sem fogják bevetni, mert át sem menne másik országba, hanem saját magukat lőnék lábon azzal is.
peterk2005
Mikey
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
fol fol te ehes proletar.Putin signed a law today that will make it possible for Russia to nationalize the 500+ airplanes that Western leasing companies have demanded to be returned to them.föl, föl ti rabjai a földnek.
In theft.
Nomac
Amadeus
több mint 3 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Putin signed a law today that will make it possible for Russia to nationalize the 500+ airplanes that Western leasing companies have demanded to be returned to them.föl, föl ti rabjai a földnek.
In theft.
Nomac
több mint 3 éve
Putin signed a law today that will make it possible for Russia to nationalize the 500+ airplanes that Western leasing companies have demanded to be returned to them.The planes are worth more than USD 10 billion.
In theft.
több mint 3 éve
Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.Bennem erősödik a gondolat, hogy azt azért sem fogják bevetni, mert át sem menne másik országba, hanem saját magukat lőnék lábon azzal is.
peterk2005
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Ezt nem hiszem el, hogy ennyire benézték a saját képességeiket, szükségleteiket.Napok óta azon gondolkodom, hogy baszki akármennyire is vigyázok és probálom - és korábban mindig is próbáltam - lehámozni a kamut, hogy a valóságot érzékeljem, nekem se megy. Jó nagy reality check ez az orosz-ukrán konfliktus nekem. Sokkal-sokkal többet feltételeztem az orosz katonai képességekről, mint ami úgy látszik a valóság. Pedig megvolt minden, tudom, hogy kisebb a gazdasági erejük mint pl. Olasztországé, tudom, hogy egy autoriter rendszer hosszabb távon sokkal kevésbé hatékony mint egy nem autoriter, és tudtam azt is, hogy az orosz hadsereg a mai napig nem villámháborúkra van hangolva / felkészítve. Tudtam mindent, mégsem raktam össze, mégis hamis kép élt bennem az orosz katonai potenciálról. (Azon kívül persze, hogy van egy bődületes atom potenciáljuk, ami remélhetőleg soha nem lesz bevetve.)
Túlságosan hitt Putyin a titkosszolgálatban. Majd ők megosztják az EU-t és mire lépnének már vége is az egésznek - gondolta.
vpi
Szóval van feladat, ha az ember a valósággal akar tisztában lenni, és nem akar áldozatául esni annak, hogy kézivezéreljék a gondolkodását.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Tud a látogatásról, mert felajánlotta szolgálatait, mint tapasztalt európai politikus, pávatáncos, oroszokat elüldöző és visszafogadó személy.m.hvg.hu/itthon/20220315_orban_viktor_kijev_ukrajna sztrítfájter bézikli. Ha valaki keresne elbujt egy függöny mögé.tud rola, mert olvassak a hvgt. de nem hivtak meg. azert ennyire nem akarjak az oroszoknak talcan felkinalni, hogy hol lesz eppen Zelenszkij.
Vrij6
csebi
Aztán mondták neki, hogy kösz nem...
Az amúgy milyen már, hogy a szlovénekkel jóban van, de inkább őt viszik (mondjuk ő is lehet orosz érdekeltségű), mint Viktort.
Vagy lehet, hogy Viktor mondta, hogy ő nem megy, mert ki akar maradni ebből az egészből, arra az esetre, ha rendeződne a helyzet, aztán nehogy Putyin behívja elbeszélgetésre.
Szóval valszeg a stratégiai nyugalom, meg a kiamradunk mindenből nem a nép miatt van, hanem lapít mint szar a fűben. Így is lesz jó pár kellemetlen pillanata majd Putyinnal, mikor az mondja, hogy akkor a Paks 2 hitelt módosítani kellene, meg légyszi Viktor, Magyarország aranytartalékát ugyan váltsd már át rubelbe...
Na mondjuk utóbbiak miatt kurvára fontos lenne, hogy most ne nyerjenek a választáson, mert ha megtörténik, akkor itt a gazdaság tovább fog szakadni...
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
m.hvg.hu/itthon/20220315_orban_viktor_kijev_ukrajna sztrítfájter bézikli. Ha valaki keresne elbujt egy függöny mögé.tud rola, mert olvassak a hvgt. de nem hivtak meg. azert ennyire nem akarjak az oroszoknak talcan felkinalni, hogy hol lesz eppen Zelenszkij.
Vrij6
több mint 3 éve
100 dollár a májusi Brent és az észak amerikai olajfajta áprilisra már 96 dollár....mindkettő volt 120 felett...arany 1930 dolláron...kozben a Forint EUR arfolyam is 370 kozelebe kezd mozogni.
Klaci79
több mint 3 éve
m.hvg.hu/itthon/20220315_orban_viktor_kijev_ukrajna sztrítfájter bézikli. Ha valaki keresne elbujt egy függöny mögé.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
100 dollár a májusi Brent és az észak amerikai olajfajta áprilisra már 96 dollár....mindkettő volt 120 felett...arany 1930 dolláron...
több mint 3 éve
átveszik a lengyelekMegértik, hogy sokan kereskedni szeretnének, de „indokolatlan veszteségeket” okozhatna a tőzsde nyitás - ezzel indokolják a moszkvai tőzsde zárva tartásáterzelmi lepesek, na persze.
m.hvg.hu/gazdasag/20220315_orosz_tozsde
Moszkvából idáig érződik a szarszag, Vova.
Amadeus
csebi
Mikoniczky
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
azt nem értik meg, hogy a hülye államosítással fenyegetés, meg a rubelben fizetés miatt itt tömeges exit lesz, ha 20 év múlva nyitnak ki akkor is.Megértik, hogy sokan kereskedni szeretnének, de „indokolatlan veszteségeket” okozhatna a tőzsde nyitás - ezzel indokolják a moszkvai tőzsde zárva tartásáterzelmi lepesek, na persze.
Amadeus
csebi
több mint 3 éve
Megértik, hogy sokan kereskedni szeretnének, de „indokolatlan veszteségeket” okozhatna a tőzsde nyitás - ezzel indokolják a moszkvai tőzsde zárva tartásáterzelmi lepesek, na persze.
Amadeus
több mint 3 éve
Megértik, hogy sokan kereskedni szeretnének, de „indokolatlan veszteségeket” okozhatna a tőzsde nyitás - ezzel indokolják a moszkvai tőzsde zárva tartásátm.hvg.hu/gazdasag/20220315_orosz_tozsde
több mint 3 éve
Valaki túl sokat CoD-ozott, aztán azt hitte, ha lelövik, akkor respawnol bizonyára...Idióták...
news.sky.com/story/ukraine-briton-who-travelled-to-warzone-to-join-military-fight-against-russia-leaves-over-suicide-mission-fears-12566254?dcmp=snt-sf-twitter#
több mint 3 éve
Nem is az, hogy eltéved egy rakéta, hanem talán ez egy picit késlelteti az oroszok terveit, másrészt továbbra is mutatják, hogy Zelenskyt támogatják, bármi történjen is.Az nekik miért lenne jó?Lehet pont azért mennekhat igen akkor a szitu eszkalalodnaAz rendben van, de elég kockázatos. Véletlenül eltéved egy ukr... izé, orosz rakéta...sztem ez egy statement lenyegebenKijevbe utazik a lengyel, a cseh, es a szloven miniszterelnok.Ez amúgy miért jó?
Vrij6
Mikey
csebi
Mikey
csebi
slowmotion
Mikey
Plusz lehet tárgyalnak is majd valamiről és ez volt a legegyszerűbb módja, figyelembe véve, hogy az internetes kapcsolatok nem biztos, hogy biztonságosak és tökéletesen működnek.
több mint 3 éve
Az nekik miért lenne jó?Lehet pont azért mennekhat igen akkor a szitu eszkalalodnaAz rendben van, de elég kockázatos. Véletlenül eltéved egy ukr... izé, orosz rakéta...sztem ez egy statement lenyegebenKijevbe utazik a lengyel, a cseh, es a szloven miniszterelnok.Ez amúgy miért jó?
Vrij6
Mikey
csebi
Mikey
csebi
slowmotion
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May