USA és a világ
Nem értem hogy miért ezt látod bele ebbe a "semlegességbe".Hát izé. OV sok hülyeséget szokott mondani, de ez egy közhely volt, ráadásul igaz közhely. Volt olyan történelemben amikor Kelet-Közép Európa nem aktuális nagyhatalmak játszótere volt? Amikor nem osztották fel egymást között az osztrákok, poroszok és az oroszok? Aztán Napóleon? A Bécsi Kongresszus? Az első világháború után az antant? Aztán megint a németek. Aztán az USA az angolok és az oroszok meg a papírcetli. Aztán '90 után megint az USA és a nyugat.azert ez ennel osszetettebb kerdes, mint hogy ezeken a tortenelmi esemenyeken aktualisan KK Europa volt a jatszoter. konkretan egesz Europa volt a jatszoter, akkor ennyi erovel ugraljanak az olaszok a totalis semlegesseg fele?
MC12
becsi kongresszus egesz Europat rendezte: franciak bezarasa a Belgium-Hollandia parossal, plusz rajna menti allamok poroszorszaghoz csatolasa meg a szard kiralysag erositese, raadasul Lengyelorszag felosztasa mellett pl UK tengeri terulet szerzeseit is szentesitette pl Malta vagy Helgoland.
ugyanigy elso VH es 2. VH utan is nem csupan KK Europa volt jatszoter, hanem eloszor bo Europa majd lenyegeben a teljes vilag. ehhez kepest nem latom ugralni a lengyeleket, hogy jajj mi megint csak aktualis jatszoter vagyunk. vajon miert?
Azert az igen eleg nagy hulyeseg, hogy mi csupan egy felaldozhato sakk babu lennenk a NATOnak. akkor ennyi erovel elfogadtak volna az orosz koveteleseket, es visszaleptek volna a 97es NATO allapothoz. vagy ha pl mi HU tenyleg csak felaldozhatok lennenk, azert egyedul Orbant lehetne okolni. meg lehet nezni, hogy az USA es a NATO hogyan all a tobbi erintett tagallamhoz, OV meg arrol beszel, hogy semlegesseg, meg mkeppen ki akarunk/fogunk maradni a haborubol, meg ide NATO katona nem johet. erted, egy NATO tagallamba.
btw: ha annyira csak fel akartak volna aldozni UAt is akkor az osszes orszagnak megtiltottak volna az amcsik, hogy bmien tamogatast nyujtsanak UAnak akar katonait, akar penzbelit.
nem kell naivnak lenni: egyszeruen olyan szinten be vagyunk kotve az oroszokhoz (marmint nem csak orszag szintjen, hanem OV szintjen is), hogy ki kell enekelnunk a NATObol, mert ez az elvaras. tudod a trojai falonak sem csak az volt a celja, hogy bejusson Trojaba hanem, hogy ki lehessen belole maszni. most van az, hogy szep csendben maszunk ki a falobol, es probalunk ott segiteni az ostromlo seregnek a vedok karara, amennyire tudunk.
csebi
Ha mi lennénk egyedül határos Ukrajnával vagy komoly logisztikai problémát okoznánk a natonak ezzel a lépéssel és hátráltatnànk abban a szervezetet amit szeretne elérni Ukrajnában azt mondom teljesen igazad van, erről azonban szó sincs.
"btw: ha annyira csak fel akartak volna aldozni UAt is akkor az osszes orszagnak megtiltottak volna az amcsik, hogy bmien tamogatast nyujtsanak UAnak akar katonait, akar penzbelit."
Az USA-nak egy minèl inkább elhúzódó háború az érdeke, úgy is cselekszik, remélem hogy ezt te is látod/belátod, így pedig ez a mondatod eléggé naiv. Minek is tiltották volna meg, sőt, most adnak óriás segélyt nekik (csak bírják minél tovább). A harcot segítik, nem a megoldást, ez az igazság (ahogy tették azt jópárszor az elmúlt 75 év hàborúiban oly sokszor). Nekünk többek között ezért sem kell ebben részt venni.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
Hát izé. OV sok hülyeséget szokott mondani, de ez egy közhely volt, ráadásul igaz közhely. Volt olyan történelemben amikor Kelet-Közép Európa nem aktuális nagyhatalmak játszótere volt? Amikor nem osztották fel egymást között az osztrákok, poroszok és az oroszok? Aztán Napóleon? A Bécsi Kongresszus? Az első világháború után az antant? Aztán megint a németek. Aztán az USA az angolok és az oroszok meg a papírcetli. Aztán '90 után megint az USA és a nyugat.azert ez ennel osszetettebb kerdes, mint hogy ezeken a tortenelmi esemenyeken aktualisan KK Europa volt a jatszoter. konkretan egesz Europa volt a jatszoter, akkor ennyi erovel ugraljanak az olaszok a totalis semlegesseg fele?
MC12
becsi kongresszus egesz Europat rendezte: franciak bezarasa a Belgium-Hollandia parossal, plusz rajna menti allamok poroszorszaghoz csatolasa meg a szard kiralysag erositese, raadasul Lengyelorszag felosztasa mellett pl UK tengeri terulet szerzeseit is szentesitette pl Malta vagy Helgoland.
ugyanigy elso VH es 2. VH utan is nem csupan KK Europa volt jatszoter, hanem eloszor bo Europa majd lenyegeben a teljes vilag. ehhez kepest nem latom ugralni a lengyeleket, hogy jajj mi megint csak aktualis jatszoter vagyunk. vajon miert?
Azert az igen eleg nagy hulyeseg, hogy mi csupan egy felaldozhato sakk babu lennenk a NATOnak. akkor ennyi erovel elfogadtak volna az orosz koveteleseket, es visszaleptek volna a 97es NATO allapothoz. vagy ha pl mi HU tenyleg csak felaldozhatok lennenk, azert egyedul Orbant lehetne okolni. meg lehet nezni, hogy az USA es a NATO hogyan all a tobbi erintett tagallamhoz, OV meg arrol beszel, hogy semlegesseg, meg mkeppen ki akarunk/fogunk maradni a haborubol, meg ide NATO katona nem johet. erted, egy NATO tagallamba.
btw: ha annyira csak fel akartak volna aldozni UAt is akkor az osszes orszagnak megtiltottak volna az amcsik, hogy bmien tamogatast nyujtsanak UAnak akar katonait, akar penzbelit.
nem kell naivnak lenni: egyszeruen olyan szinten be vagyunk kotve az oroszokhoz (marmint nem csak orszag szintjen, hanem OV szintjen is), hogy ki kell enekelnunk a NATObol, mert ez az elvaras. tudod a trojai falonak sem csak az volt a celja, hogy bejusson Trojaba hanem, hogy ki lehessen belole maszni. most van az, hogy szep csendben maszunk ki a falobol, es probalunk ott segiteni az ostromlo seregnek a vedok karara, amennyire tudunk.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
Szerdán jön az első komoly próbatétel a szankciók által nagyon megtépázott orosz gazdaság számára: Oroszországnak a háború elindítása óta először kell nemzetközi adósságát törlesztenie, két, összesen 117 millió dollár értékű, dollárban denominált adóssága jár le.
A két szerdán lejáró adósság mellett csak márciusban 615 millió dollárnyi kamatot kéne még törlesztenie az oroszoknak, és április 4-én pedig kétmilliárd dollárt kell visszafizessenek.
A lapnak nyilatkozó befektetők szerint három forgatókönyv képzelhető el:
Moszkva fizet szerdán, ráadásul dollárban, és akkor a csőd fenyegetettsége egy időre odaszáll. A nagy orosz energiacégek az elmúlt 10 napban teljesítették a nemzetközi kötvényeik aktuális kifizetéseit, azaz lehet, hogy ha Moszkva úgy találja, érdekében áll fizetni, akkor fognak is.
A második opció, hogy Moszkva nem fizet, és elindul a 30 napos kegyelmi időszak.
A harmadik opció, hogy rubelben fizetnek, ami viszont ugyanúgy fizetésképtelenségnek minősülhet a kötvénypiacot szabályzó jogszabályok alapján, és ugyanúgy megkezdődhet a 30 napos kegyelmi időszak.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Alapvetően nekem is pont ez jutott eszembe, ahogy olvastam a tweetet. Nem ez a kijelentés Magyarország legnagyobb baja ebben a konfliktusban. Jobban zavar a közhangulat, az állami tv kommunikációs tevékenysége, és az a tény, hogy messziről lerí, hogy Orbán a gyors orosz győzelemre tett. A pártpolitikától kicsit elvonatkoztatva, anno mikor suliban tanultam a magyar történelmet, soha nem értettem, hogyan keveredtünk mindig a vesztes oldalra. Most ha körbenézek szinte csak veszteseket látok, és lassan megértem a dolgot. Egyszerre akarunk békét, megdőlő ukrán kormányt, újra szalonképes Putyint, olcsó orosz gázt, EU gazdasági segítséget, egyeseket még Kárpátalja se zavarná. Mindezt persze úgy, hogy semmit de a világon semmit nem teszünk hozzá az eseményekhez, még csak diplomácia szintjén sem.Erdemes vegigolvasni a NY Times ujsagirojanak tweet folyamat Viktor beszederol.Hát izé. OV sok hülyeséget szokott mondani, de ez egy közhely volt, ráadásul igaz közhely. Volt olyan történelemben amikor Kelet-Közép Európa nem aktuális nagyhatalmak játszótere volt? Amikor nem osztották fel egymást között az osztrákok, poroszok és az oroszok? Aztán Napóleon? A Bécsi Kongresszus? Az első világháború után az antant? Aztán megint a németek. Aztán az USA az angolok és az oroszok meg a papírcetli. Aztán '90 után megint az USA és a nyugat.
Gyakorlatilag itthon nyiltan kimondja amit gondol es ezek szerint mar nem torodik azzal h a Nyugat mit gondol rola…
Noteworthy clips from Orban's March 15 speech
— Benjamin Novak (@b_novak) March 15, 2022
Orban: Central Europe a chessboard for great powers. They see HU as an expendable piece on the board.
US and "Brussels" can't think like Hungarians, so HU gas to represent its own interests. "We must stay out of this war."
⬇️
Solymi
Ez van, ez a régió ezzel a történelemmel lett "megáldva". Szóval igen, ez a régió - is - egy sakktábla, ahol mi, a szlovákok, a csehek stb. gyalogok vagyunk, akiket a nagyok ha úgy tartja kedvük arrébb tolnak, megfegyelmeznek. OV is mindent szépen katonásan megszavaz amit a EU vagy a NATO most mond neki. Kap egy kis játszóteret, közvetlenül a csodás magyar fegyvereket nem kell az ukránoknak átadnia, ha nem akarja, meg idehaza mondhat amit akar, amíg rendben szavaz. És rendben szavaz. És közben imádkozik, nehogy egy lengyel házat romboljon le egy eltévedt orosz rakéta, mert akkor a "stay out" kicsit nehézkessé válik.
MC12
Érdekes írás/elemzés
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Erdemes vegigolvasni a NY Times ujsagirojanak tweet folyamat Viktor beszederol.Hát izé. OV sok hülyeséget szokott mondani, de ez egy közhely volt, ráadásul igaz közhely. Volt olyan történelemben amikor Kelet-Közép Európa nem aktuális nagyhatalmak játszótere volt? Amikor nem osztották fel egymást között az osztrákok, poroszok és az oroszok? Aztán Napóleon? A Bécsi Kongresszus? Az első világháború után az antant? Aztán megint a németek. Aztán az USA az angolok és az oroszok meg a papírcetli. Aztán '90 után megint az USA és a nyugat.
Gyakorlatilag itthon nyiltan kimondja amit gondol es ezek szerint mar nem torodik azzal h a Nyugat mit gondol rola…
Orban: Central Europe a chessboard for great powers. They see HU as an expendable piece on the board.
US and "Brussels" can't think like Hungarians, so HU gas to represent its own interests. "We must stay out of this war."
⬇️
Solymi
Ez van, ez a régió ezzel a történelemmel lett "megáldva". Szóval igen, ez a régió - is - egy sakktábla, ahol mi, a szlovákok, a csehek stb. gyalogok vagyunk, akiket a nagyok ha úgy tartja kedvük arrébb tolnak, megfegyelmeznek. OV is mindent szépen katonásan megszavaz amit a EU vagy a NATO most mond neki. Kap egy kis játszóteret, közvetlenül a csodás magyar fegyvereket nem kell az ukránoknak átadnia, ha nem akarja, meg idehaza mondhat amit akar, amíg rendben szavaz. És rendben szavaz. És közben imádkozik, nehogy egy lengyel házat romboljon le egy eltévedt orosz rakéta, mert akkor a "stay out" kicsit nehézkessé válik.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
⬇️
cc @alexzfinley

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
Mármint 13,6 milliárdot, azt akarták írni elsőre is 😀
Szerkesztette: ender1112
dehogy az volt az elso, az volt ezelott az utolso. Es azt is megusztak, ahogy eddig mindent, es most meglepodtek.az első mozdulat 6 éve volt, annyira hüjék nem lehetnek, hogy asziggyék mégegyszer bejön - úgy hogy akkoris szerintem a tervezett népköztársaságok töredéke csak a DNK, LNKUgyan, hanyszor gondoltal bele ugy rendesen. Ha igen ami azert meglepo lenne mert miert tetted volna.Nem annyira az orosz katonai potenciállal van baj, hanem azzal, ahogy azt hitték, hogy ezzel a haderővel is rohadt gyorsan eljutnak Kijevig, minimális ellenállás és vérontás nélkül és megcsinálják a leváltást.És miért hitték azt? És miért hoztak ennyire rossz döntéseket? Nehéz nem mással magyarázni, mint azzal, hogy az orosz rendszer működéséből következik, hiszen nem a világ másik felén egy teljesen idegen kultúrájú országban, és idegen terepen hibáztak, hanem olyan terepen és olyan országgal kapcsolatban, amit rajtuk kívül csak az ukránok ismernek jobban.
Mert arra ez az akció elégséges lett volna, ilyen képzettségű katonákkal.
Én nem gondolnám, hogy az orosz haderő mondott csődöt, akármennyire is röhögünk rajtuk, hanem a felkészülés vagy válaszreakció volt tökéletes, amivel úgy látszik valamiért nem számoltak Putyinék.
És számomra az a kérdés, hogy miért nem.
Solymi
De engem elsősorban most a saját magam valóságképe érdekelt, mert azt voltam kénytelen átértékelni az események után. És annak az oka érdekel, hogy miért volt hibás a valóságképem, miközben korábban is tisztában voltam (számokban) az orosz gazdasági és katonai erővel, és azt is tudtam, hogy az autoriter rendszerek - így a putyini is - nem működnek hatékonyan.
peterk2005
Egyetlenegy dontesuk volt rossz, a villamhaboru nem vegiggondolasa. Nem kovetkezetesen csinaltak. Ezt a dontest meg valoszinuleg fals infok alapjan hoztak meg valoszinuleg.
Viszont az appeasement viszont mindig ilyen es adott nekik egy hamis biztonsagot, amikor ez felborul addigra szamukra hihetetlen sokkent elik meg.
Felkeszultek a nyugat szankcioira sokkal jobban mint legutobb, es ha a villamhaboru bejott volna mar eppen enyhulne a viszony.
A katonai potencial meg egy erdekes dolog mert atom nelkul szamolva az nagy neki, de a haboru potencialja kicsi a ruszkiknak. Nekik eselyuk ertelmes ertelemben egy sikeres elso par napos offenziaval lehetett volna. Viszont arra es csak arra keszultek hogy elorekuldott x ezer katonai jarmuvet es az ukranok feladjak.
Egyertelmuen nem keszultek haborura, a nyugattal is annyira ahogy az eddig viselkedett. A masik hogy egyszeruen ez a harcter egy picit mas, ahogy a hozzaallas is. Ha az utolso vizlelohelyert menne ez a harc akkor mas lenne a helyzet.
De megint az elso mozdulat volt a donto es azt nagyon elrontottak.
no
ekkora szopás után vajjon mit csináltak az ukránok, mégnagyobbra tátották a szájukat???
sutianap
Es inentol mar csak egy nagy ha, de ha az ukran kormany elmenekul es feladjak akkor szerintem kb 5 ev mulva ment volna moldaviaba, mert a nyugat nem hozott volna ilyen szankciokat. Az elozo volumenre meg boven felkeszult es fogadok hogy mar nord2 omlene a gaz.
Odessa pic.twitter.com/E6hIlre6SJ
— Marina Weisband (@Afelia) March 15, 2022

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
az első mozdulat 6 éve volt, annyira hüjék nem lehetnek, hogy asziggyék mégegyszer bejön - úgy hogy akkoris szerintem a tervezett népköztársaságok töredéke csak a DNK, LNKUgyan, hanyszor gondoltal bele ugy rendesen. Ha igen ami azert meglepo lenne mert miert tetted volna.Nem annyira az orosz katonai potenciállal van baj, hanem azzal, ahogy azt hitték, hogy ezzel a haderővel is rohadt gyorsan eljutnak Kijevig, minimális ellenállás és vérontás nélkül és megcsinálják a leváltást.És miért hitték azt? És miért hoztak ennyire rossz döntéseket? Nehéz nem mással magyarázni, mint azzal, hogy az orosz rendszer működéséből következik, hiszen nem a világ másik felén egy teljesen idegen kultúrájú országban, és idegen terepen hibáztak, hanem olyan terepen és olyan országgal kapcsolatban, amit rajtuk kívül csak az ukránok ismernek jobban.
Én nem gondolnám, hogy az orosz haderő mondott csődöt, akármennyire is röhögünk rajtuk, hanem a felkészülés vagy válaszreakció volt tökéletes, amivel úgy látszik valamiért nem számoltak Putyinék.
Solymi
De engem elsősorban most a saját magam valóságképe érdekelt, mert azt voltam kénytelen átértékelni az események után. És annak az oka érdekel, hogy miért volt hibás a valóságképem, miközben korábban is tisztában voltam (számokban) az orosz gazdasági és katonai erővel, és azt is tudtam, hogy az autoriter rendszerek - így a putyini is - nem működnek hatékonyan.
peterk2005
Egyetlenegy dontesuk volt rossz, a villamhaboru nem vegiggondolasa. Nem kovetkezetesen csinaltak. Ezt a dontest meg valoszinuleg fals infok alapjan hoztak meg valoszinuleg.
Viszont az appeasement viszont mindig ilyen es adott nekik egy hamis biztonsagot, amikor ez felborul addigra szamukra hihetetlen sokkent elik meg.
Felkeszultek a nyugat szankcioira sokkal jobban mint legutobb, es ha a villamhaboru bejott volna mar eppen enyhulne a viszony.
A katonai potencial meg egy erdekes dolog mert atom nelkul szamolva az nagy neki, de a haboru potencialja kicsi a ruszkiknak. Nekik eselyuk ertelmes ertelemben egy sikeres elso par napos offenziaval lehetett volna. Viszont arra es csak arra keszultek hogy elorekuldott x ezer katonai jarmuvet es az ukranok feladjak.
Egyertelmuen nem keszultek haborura, a nyugattal is annyira ahogy az eddig viselkedett. A masik hogy egyszeruen ez a harcter egy picit mas, ahogy a hozzaallas is. Ha az utolso vizlelohelyert menne ez a harc akkor mas lenne a helyzet.
no
ekkora szopás után vajjon mit csináltak az ukránok, mégnagyobbra tátották a szájukat???

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
Ugyan, hanyszor gondoltal bele ugy rendesen. Ha igen ami azert meglepo lenne mert miert tetted volna.Nem annyira az orosz katonai potenciállal van baj, hanem azzal, ahogy azt hitték, hogy ezzel a haderővel is rohadt gyorsan eljutnak Kijevig, minimális ellenállás és vérontás nélkül és megcsinálják a leváltást.És miért hitték azt? És miért hoztak ennyire rossz döntéseket? Nehéz nem mással magyarázni, mint azzal, hogy az orosz rendszer működéséből következik, hiszen nem a világ másik felén egy teljesen idegen kultúrájú országban, és idegen terepen hibáztak, hanem olyan terepen és olyan országgal kapcsolatban, amit rajtuk kívül csak az ukránok ismernek jobban.
Solymi
peterk2005
hu.euronews.com/2022/03/15/orosz-kemeket-fogtak-szlovakiaban?fbclid=IwAR1p7TXGHqYgsYz5D-wW-Uo0cwg9ap4-o4r6lniP0t9KWFBYPXOQvx1pbv4Szerencslre nálunk ilyen nem történhet meg,
empty taxi
| Mármint, hogy a rendőrség lekapcsol egy ilyen hálozatot. |

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
Hitlert tudnam mondani es az embereit. A hasonlosag a ketto kozott nem lehety teljes mert a maiakat nem tudjuk de bizony olyan lesz ez is. A rossz hir meg nincs, nincs ember se aki meg akarja mondani vagy meri vagy erdekeben allna.Ez rendben van, viszont egy ilyen akciónál csak kibuknak ezek a ferdítések és azért akik közelebb vannak a tűzhöz, azok látják, hogy a vezetőnek milyen tervei vannak.Én nem gondolnám, hogy az orosz haderő mondott csődöt, akármennyire is röhögünk rajtuk, hanem a felkészülés vagy válaszreakció volt tökéletes, amivel úgy látszik valamiért nem számoltak Putyinék.Mert egy autoriter rezsimben a végrehajtó hatalom egyetlen célja a vezető jó kedvének biztosítása. Eltorzult információk, megszépített jelentések, eltorzított valóság a jellemző. Oroszország 20 éve arról szól, hogy ne hidd el amit látsz. Ez a vérükké vált.
Solymi
www.theguardian.com/books/2015/feb/04/nothing-is-true-and-everything-is-permitted-peter-pomerantsev-review-russia-oil-boom
Gyurma Pappa
Aztán lehet tényleg az van, amit írtak, hogy kb. csak a legbelsőbb kör tudott erről a tervről, max. csak sejthettek dolgokat. És a legbelső kör meg fals információból dolgozhatott.
Solymi
www.msn.com/hu-hu/hirek/other/n%C3%A9meth-s%C3%A1ndor-szerint-a-h%C3%A1bor%C3%BA-%C3%B6sszef%C3%BCgghet-a-homoszexualit%C3%A1s-b%C5%B1neivel/ar-AAV4U0y?ocid=msedgntpValószínűleg ő is meleg volt...
Amadeus
#MustWatch
— Julian Röpcke🇺🇦 (@JulianRoepcke) March 15, 2022
Drone footage shows Russian forces kill unarmed civilian west of Kyiv.#PutinAtWar https://t.co/xlqX7BO6og
Putyin ezt is megcsinálta:A végén kiderül, hogy szimplán egy végtelenül unorthodox módot választott arra hogy összehozza az országokat, és együttműködésre bírja az ellenségeket is.
Örményország és Törökország felveszik a diplomáciai kapcsolatot egymással és megnyitják a határt.
Amadeus
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Akár azt is lehet mondani, hogy ez hülyeség.Jah, akár lehet ezt is mondani.Persze, ez egy háború, viszont bizonyos feltételeket jelenleg betart azért, hogy ne eszkalálódjon az ügy és ne legyen semelyik másik országnak beavatkozni.SolymiArra gondolsz hogy precíziós támadásokkal csak katonai célpontokat lő?
Mikey
De ugye jelenleg a többi ország és a NATO mondja, hogy még nem tett semmi olyat vagy legalábbis nem tudnak konkrét dolgot rábizonyítani, ami eszkalálná a jelenlegi helyzetet, hiába látunk rengeteg felvételt...
Solymi
A NATO meg ugye kijelentette hogy amíg nem jön nyugatabbra, addig nem fognak komolyabban beavatkozni. Mondjuk a baltiak eléggé fosnak.
Örményország és Törökország felveszik a diplomáciai kapcsolatot egymással és megnyitják a határt.
Jah, akár lehet ezt is mondani.Persze, ez egy háború, viszont bizonyos feltételeket jelenleg betart azért, hogy ne eszkalálódjon az ügy és ne legyen semelyik másik országnak beavatkozni.SolymiArra gondolsz hogy precíziós támadásokkal csak katonai célpontokat lő?
Mikey
De ugye jelenleg a többi ország és a NATO mondja, hogy még nem tett semmi olyat vagy legalábbis nem tudnak konkrét dolgot rábizonyítani, ami eszkalálná a jelenlegi helyzetet, hiába látunk rengeteg felvételt...
Nem annyira az orosz katonai potenciállal van baj, hanem azzal, ahogy azt hitték, hogy ezzel a haderővel is rohadt gyorsan eljutnak Kijevig, minimális ellenállás és vérontás nélkül és megcsinálják a leváltást.És miért hitték azt? És miért hoztak ennyire rossz döntéseket? Nehéz nem mással magyarázni, mint azzal, hogy az orosz rendszer működéséből következik, hiszen nem a világ másik felén egy teljesen idegen kultúrájú országban, és idegen terepen hibáztak, hanem olyan terepen és olyan országgal kapcsolatban, amit rajtuk kívül csak az ukránok ismernek jobban.
Solymi
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
Persze, ez egy háború, viszont bizonyos feltételeket jelenleg betart azért, hogy ne eszkalálódjon az ügy és ne legyen semelyik másik országnak beavatkozni.SolymiArra gondolsz hogy precíziós támadásokkal csak katonai célpontokat lő?
20?Én nem gondolnám, hogy az orosz haderő mondott csődöt, akármennyire is röhögünk rajtuk, hanem a felkészülés vagy válaszreakció volt tökéletes, amivel úgy látszik valamiért nem számoltak Putyinék.Mert egy autoriter rezsimben a végrehajtó hatalom egyetlen célja a vezető jó kedvének biztosítása. Eltorzult információk, megszépített jelentések, eltorzított valóság a jellemző. Oroszország 20 éve arról szól, hogy ne hidd el amit látsz. Ez a vérükké vált.
Solymi
www.theguardian.com/books/2015/feb/04/nothing-is-true-and-everything-is-permitted-peter-pomerantsev-review-russia-oil-boom
Gyurma Pappa
300