GM Lapszemle

11 feliratkozó

1 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 608
DRAFT GONDOLATOK 2024 - IV. RÉSZ


Andrew Mukuba, S (Clemson)
Mock: 1/27. Patriots

Így indult: Safety nélkül nincs első kör... -ös mock draft.Ez lett belőle: A draft helyett a transfer portalt és a Texast választotta, safety pedig első körbe újfent csak a mockokban jutott (ott ugye muszáj), a drafton nem.

Ráadás: Mint azt a fentebb elhangzottak már indikálják, nem volt nagy eresztés a safety class (sem) idén. Nálam Cole Bishop vitte a prímet, bár ő is csak kb. második kör közepi értékkel, aztán a múltkor már említett Bullard, őket pedig Tyler Nubin és Jaden Hicks követi - a legtöbben utóbbi kettő valamelyikében látták meg az idei top safety-t, de én olyan hatalmas potenciált egyikükben sem érzek.


Michael Penix Jr., QB (Washington)
Mock: 1/28. Titans
GM draft: 1/9. Jets
IRL: 1/8. Falcons

Így indult: 2018-ban ACL-szakadás, 2019-ben vállsérülés (6 meccs), 2020-ban ACL-szakadás (6 meccs), 2021-ben vállsérülés (5 meccs). Végülis, ha asztali böngészőben nézed, magas felbontással, akkor egy sorba ki is fér súlyos sérüléseinek felsorolása.Ez lett belőle: A játékával nincs bajom, ha csak ezt nézem, Caleb és Maye mögött szerintem egyértelműen benne van a legtöbb fantázia az idei QB-k közül. Azt viszont álmomban se gondoltam volna, hogy ezzel az injury history-val IRL felteszi majd rá valaki a franchise jövőjét és a saját állását. Szerintem egyébként ha egészséges tud maradni, ez a Rodgers/Love-szerű projekt nagyon is működőképes lehet nála. Amíg nem játszik, addig pedig legalább annak a valószínűsége is kisebb, hogy megsérül.

Ráadás: Ha Rattlernél azt írtam, hogy scouting szempontból felettébb tanulságos lenne, ha lehetőséghez jutna kezdőként az NFL-ben, akkor mit mondjak Bo Nixre... És a jelek szerint ő egészen bizonyosan megkapja a stafétát. Nem könnyű állást foglalni vele kapcsolatban; eleve az offense, amiben játszott, sem könnyíti meg a behatárolását. Azt nem mondom, hogy elájultam tőle és egyértelműen a leendő franchise QB-t látom benne, de még az is lehet, hogy többre taksálom, mint a közvélemény (érdekes kérdés ez is, konszenzusnak nevezhető nézet nem nagyon született róla), és mindenképpen nagyobb esélyt látok az ő beválására, mint mondjuk Danielsére vagy egy hamarosan következő irányítóéra. Kíváncsian várom, mi sül ki belőle.


Rome Odunze, WR (Washington)
Mock: 1/29. Buccaneers
GM draft: 1/7. Jets
IRL: 1/9. Bears

Így indult: Kijöhetett volna már a 2023-as draftra is, de úgy döntött, inkább marad és csiszol még egy kicsit a játékán; gondolta Rome nem egy nap szezon alatt épül(t) fel.

Odunze szezonja történelmi lesz:


Ez lett belőle: És milyen jól tette, hogy maradt még egy évet. Nem csak csiszolt egy kicsit a játékán, hanem egyenesen új szintre emelte, és poszttól függetlenül a draft egyik legjobb prospectjévé vált.

Ráadás: Lassan elfogynak a szuperlatívuszok az idei WR classt illetően - csak még egy adalék. A draft áttekintőkben megemlített elkapók túlnyomó részéhez hasonlóan nálam ugyancsak a top 50-ben kapott helyet Brenden Rice, Ricky Pearsall, Roman Wilson, Ja'Lynn Polk, Xavier Legette, Malachi Corley és Jalen McMillan. A boardom első 50 prospectjéből 18 játékos WR volt.


Calen Bullock, S (USC)
Mock: 1/30. Ravens
GM draft: 3/25. Commanders
IRL: 3/14. Texans

Így indult: 5 interceptiont már fogott 2022-ben, remélhetőleg a későbbiekben sem lesz annyira vakon (lásd itt vagy itt), mint druszája.

Szegény Bullock a draft napján...


Ez lett belőle: Annyira nem volt vakon, de az első körös szintnek a közelében sem járt. Nem reménytelen eset, vannak a játékának olyan elemei, amikre lehet építeni, de például még az is kérdés, hogy egyáltalán deep safety szerepkörhöz elegendő lesz-e a fizikuma, vagy “erőszakkal” cornert kell belőle faragni.

Ráadás: Ennek az elég silány safety classnak egy másik érdekesebb figurája volt Kamren Kinchens. Egy időben, ha konstans szereplője nem is volt az első körös mock draftoknak, de feltűnt azért egy-egy ilyen irományban, a combine-on nyújtott produkciójával viszont beverte az utolsó szeget draftértékének képzeletbeli koporsójába. Örök vitatéma a track speed vs. game speed, vagy hogy a futballtudás / játékintelligencia / ösztönök mennyire tudják kompenzálni a kellő atletikusság hiányát - az idei classból Kinchens lesz az egyik legérdekesebb tesztalanya ezeknek a kérdésköröknek.


Ja'Tavion Sanders, TE (Texas)
Mock: 1/31. Bills
GM draft: 3/16. Cowboys
IRL: 4/1. Panthers

Így indult: Bijan Robinson előtt Vince Young volt az utolsó első körös Texas-támadójátékos még 2006-ban. De most aztán beindul a nagyüzem; csak a 2024-es drafton ugyanannyi Longhorns-támadó fog elkelni az első körben, mint az utóbbi közel két évtized során összesen.Ez lett belőle: Sanders ügyét nyilván a sérülése sem segítette, de túlértékelt volt ő mindig is. Azzal, amit ő kínál, még a skill setjéhez leginkább passzoló rendszerben sem lenne szerintem első körös értéke.

Ráadás: Az idei TE classból a személyes kedvencem és egyúttal a boardon elfoglalt 45. helyével Bowers mögött nálam egyértelmű második volt Ben Sinnott. A draft média mindenáron szimpla move tight endnek próbálta beskatulyázni, pedig szerintem mindent tud, amit egy kezdő kaliberű játékosnak tudnia kell a poszton. Tartottam tőle, hogy csak második/harmadik számú TE-nek viszik el, és így nem lesz majd esélye igazán kibontakozni, aztán meglepetésre IRL a Commanders behúzta a második körben, ez a drafttőke pedig azért kvázi garanciát jelent arra, hogy megkapja a lehetőséget a bizonyításra.


Donovan Jackson, OG (Ohio State)
Mock: 1/32. Rams

Így indult: A "már college-ban is guardot játszó, powerhouse-ból érkező, mindenki által első körbe jövendölt guard" sablonra nem volt megfelelő jelölt a tavalyi mockhoz, de mindenki megnyugodhat, idén a Buckeyesnak (ki másnak?) erre a problémára is van megoldása.

(Michigan) Wolverine-ék ebben a draft ciklusban:


Ez lett belőle: A változatosság kedvéért egy újabb gesztenye, aki maradt inkább a burokban.

Ráadás: Mekkorát fordult a világ - a mockban csak két “2/1-est” delegáló Michigan bajnokcsapata szolgáltatta végül a legtöbb picket IRL, Buckeye-ék pedig úgy döntöttek, hogy a draft helyett újra inkább a mockokat árasztják el. Elismerésre méltó a Wolverines rekordközeli 13 draftoltja, de azért nem lepne meg, ha évek múltán visszatekintve az lenne a verdikt, hogy a minőség nem igazán volt arányban a mennyiséggel. A “megfutamodó” OSU-prospectek esetében pedig nyilván sokan árgus szemekkel figyelik majd, hogy mikor lehet lecsapni az “ugye mennyivel jobban tette volna, ha inkább már tavaly kijön!” hangzatú draft közhellyel.


J.J. McCarthy, QB (Michigan)
Mock: "2/1." Bengals
GM draft: 1/15. Falcons
IRL: 1/10. Vikings

Így indult: Akadt más jelölt is, de ha már "tévhitek, sztereotípiák és túlreagálások mock draftja" - McCarthy mindezeket egy személyben testesíti meg.

(Ex-)Michigan QB-k Bryce Young és Anthony Richardson top 4-es draftolása után:


Ez lett belőle: Ctrl+C, Ctrl+V. Pont úgy tudnám körülírni McCarthy-t most is, mint anno. LSU-s kollégájához hasonlóan az ő esetében is hosszasan tudnám részletezni az okait, de röviden így foglalható össze, hogy mennyire hiszek az ő franchise QB-vá való beérésében.

Ráadás: Állítólag ez az az univerzum, ahol csak a Broncos tartja első körös prospectnek Bo Nixet. Róla már volt szó, Joe Milton pedig igazából szóra sem érdemes, de azért tanulságos eset az övé: hiába az erős kar; ha valakinek egy basic college offense elnavigálásával is meggyűlik a baja, annak nem nagyon van keresnivalója az NFL-ben.


Blake Corum, RB (Michigan)
Mock: "2/1." Eagles
GM draft: 3/20. Vikings
IRL: 3/19. Rams

Így indult: Nem elég, hogy az RB-ket nem hajlandóak megfizetni a csapatok, még a draftnikek is semmibe veszik őket; a Wolverines sztárjába például egyetlen első körös mockban sem sikerült belebotlanom. De amint 33-at üt az óra, bizonyosan mindenki running backre fog vadászni.Ez lett belőle: Ha illusztris college karrierje ellenére draft szempontból nem is mozgatta meg igazán a nagyközönséget, azért egész közel volt az idei RB class élmezőnyéhez, bár ez legalább annyira a konkurencia kritikája, mint amennyire az ő érdeme. Egy RB-committee sokat vagy akár legtöbbet használt tagjaként hatékony lehet, de az biztos például, hogy passzjátékban finoman szólva sem ő lesz a futók netovábbja.

Ráadás: Ahogy draft közben már kifejtettem, nálam Kimani Vidal lett az idei RB1. Őt Marshawn Lloyd és Trey Benson követi a rangsorban, de ilyen-olyan hiányosságaik miatt hármuk közül szerintem egyik sem olyan, akiből valódi feature back válhat az NFL-ben. Amennyit láttam belőle, az alapján Jonathon Brooks talán az lehet, de Jahmyr Gibbs tavalyi draftolása miatt biztos volt, hogy nem húzok relatíve korán RB-t, Brooks esetében viszont borítékolható volt, hogy viszonylag hamar elkel, illetve a sérülése miatt szerintem nálunk arányaiban jóval kevesebbet ér, mint egy IRL csapat számára, így hogy őszinte legyek, ezen okokból kifolyólag annyit nem foglalkoztam vele, hogy határozottan állást tudjak foglalni vele kapcsolatban feature back potenciál kérdésben.


Graham Barton, OT (Duke)
Mock: "2/1." 49ers
GM draft: 1/30. Buccaneers
IRL: 1/26. Buccaneers

Így indult: Az elmaradhatatlan "elég hosszú-e a karja" OL prospect, és mint ilyen, a "lehet-e belőle tackle az NFL-ben, vagy csak guardnak lesz alkalmas?" kérdések leendő fő céltáblája az aktuális draft ciklusban.Ez lett belőle: Még hogy guard - egyenesen centerré “minősítették vissza”! Érdekes, hogy megint egy olyan játékos lett a class legjobb centerének kikiáltva össznépileg, aki - bár játszott a fal közepén is - nem ezen a poszton teljesedett ki college-ban. Jogtalannak mondjuk nem érzem, az lepne meg jobban, ha nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.

Ráadás: Bartonon kívül is akadt ritka jó center prospect az idei classban, kettő is. Jackson Powers-Johnson és Zach Frazier is csúszott az IRL drafton a posztérték miatt (ahogy ezt már centerek esetében megszokhattuk), a közvélemény valamivel többre taksálta őket, én pedig még annál is többre - nálam mindketten a top 20-at karcolgatták. Nyilván nem prémium posztról beszélünk, de egy domináns center érhet annyit, és szerintem Bartonhoz hasonlóan ők is ilyen szintet üthetnek meg idővel.

Ráadás 2.0:

2 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 608
DRAFT GONDOLATOK 2024 - III. RÉSZ


Jer'Zhan Newton, DT (Illinois)
Mock: 1/18. Chargers
GM draft: 1/24. Steelers
IRL: 2/4. Commanders

Így indult: Offseason 1. körös DT-k tipikus ismertetőjegyei... Inkább pass rusher, mint run stuffer: pipa. Alulméretezettség: pipa. Lehessen rá mondani, hogy már az előző drafton is korán elkelt volna: pipa. Prominens egyetem: pi... Oh wait...Ez lett belőle: Meg is maradt offseason 1. körös DT-nek. Rendes pre-draft process-szel lehet, hogy be tudott volna férkőzni az első körbe, amire én mondjuk nem épp elismerő bólogatással reagáltam volna. Szerintem fokozott veszélye áll fenn annak, hogy ő lesz a következő azoknak a tipikus alulméretezett DT-knek a sorában, akiket pass rush-ban mutatott potenciáljuk miatt agyonsztárolnak, majd a “nagyok” között futás ellen annyira már nem domborítanak vagy egyenesen gyenge láncszemnek bizonyulnak, ami alaposan redukálja használhatóságukat és hozzáadott értéküket.

Ráadás: Ha mindenáron undersized DT, akkor inkább Braden Fiske. Számomra jóval meggyőzőbb volt, mint akár illinois-i kollégája, akár a legtöbb, hasonlóképp “kistestű” prospect a poszton. Ha már Newtonnál hoztam fel, Fiske játéka kevésbé flashy, de összességében szerintem sokkal stabilabb alapokon nyugszik, és nála kevésbé félő, hogy ha run defense-re kerül a sor, akkor úgy jár, mint a netről rendelt cipő, mérethiba miatt cserélni kell.


Chop Robinson, EDGE (Penn State)
Mock: 1/19. Chiefs
GM draft: 1/28. Titans
IRL: 1/21. Dolphins

Így indult: Jött a Penn State, felkapta a Maryland pass rusherét, aztán ráuszította őt a QB-kra, és bumm, így lett Chop a pick. (Chop blockos szóviccen is törtem a fejem, de rájöttem, hogy az OL-chop-poén lett volna.)

Franklin & Chop, hát persze!


Ez lett belőle: Nem, nem ő az új Micah Parsons (spoiler, jövőre amúgy is lesz olyan embere a Penn State-nek, akit kb. mintha erre a narratívára alkottak volna), bőven van is még mit csiszolni a játékán, de szerintem ez az 1/20 környéke - ahova a kezdetektől mockolták és ahol végül el is kelt IRL - még pont az a befektetés, amit képes lehet megtéríteni, ha sikerül belőle kihozni a maximumot.

Ráadás: Ahogy arra múltkor már tettem utalást, nem tudom, bármely poszton volt-e már valaha akkora összhangban a saját rangsorom, a közvélemény álláspontja, valamint az IRL draft lefolyása, mint az idei EDGE class krémjének esetében. A Turner, Latu, Verse, Chop kvartett a végére kvázi kőbe vésettnek volt tekinthető az első négy helyen, majd jött a másik Robinson, aztán - bánatomra, jó kis sleeper célpont lett volna - még abból is mondhatni konszenzus született, hogy őket Marshawn Kneeland követi.


Jeremiah Trotter Jr., LB (Clemson)
Mock: 1/20. Vikings
GM draft: 2/30. Packers
IRL: 5/20. Eagles

Így indult: Kicsivel kevesebb atletikusság, kicsivel több játéktudás, meglátjuk az új Clemson off-ball LB recept mennyire jön be az NFL GM-ek ízlésének.Ez lett belőle: Kapufa ismét. Na de majd jövőre Barrett Carter, ő futni és focizni is tud!

Ráadás: Szörnyű az idei off-ball linebacker class, és mondom ezt úgy, hogy egy fokkal már kevésbé látom tragikusnak a helyzetet, mint január-február környékén. Edgerrin Cooperben látom a legtöbb fantáziát; ezért a “kitüntetésért” akár Payton Wilson is versenyre kelhetne vele, de komoly kételyeket vet fel a jövőjét illetően, hogy jóformán már nincs olyan porcikája, amit ne műtéti úton állítottak volna helyre. Akadnak még olyan prospectek, akiknél nem lepődnék meg, ha idővel korrekt kezdővé avanzsálnának, Cedric Gray vagy Junior Colson, de kettejükkel lényegében ez a kategória is kimerült.


Michael Hall Jr., DT (Ohio State)
Mock: 1/21. Bears
GM draft: 3/18. Chargers
IRL: 2/22. Browns

Így indult: A 4 sackes lélektani határt sikeresen megugrotta tavaly (4.5 egészen pontosan), és powerhouse-ból, mi több az Ohio State-ről jön, így evidens az első kör.

Az Oklahoma State és az Oregon State draft aspiránsai a nagy Buckeye run láttán:


Ez lett belőle: 2023-ban már csak másfél sack, így át kellett térni vele kapcsolatban a jó öreg “jobb játékos lesz az NFL-ben, mint college-ban volt” narratívára. Van benne fantázia egyébként, szerintem is több ő annál, mint amit a nyers számok mutatnak, de versenysúlya miatt nála is erősen kétséges, hogy mennyire lesz belőle three-down játékos.

Ráadás: Ruke Orhorhoro második kör eleji kiválasztásánál is felnevettem, de ha már alulméretezett és csak pass rush-ban igazán hasznos DT prospectekről volt szó, akkor következzen valaki ennek a spektrumnak a másik végletéből, a futás ellen specializálódott space eaterektől, az amúgy is nagyobb visszhangot kiváltó T'Vondre Sweat személyében. Olykor felbukkan egy-egy behemót 0/1-tech DT, aki pass rush-ban is képes annyit hozzátenni, hogy ezzel kiemelkedjen a szokványos nose tackle-ök közül, de nem gondolnám, hogy Sweat lesz a következő ezeknek a játékosoknak a sorában. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire lehet/érdemes bízni egy olyan emberben, aki - a többi off-field kérdőjel mellé - egy héttel a draft előtt képes lecsukatni magát...


Cooper DeJean, DB (Iowa)
Mock: 1/22. Steelers
GM draft: 1/17. Broncos
IRL: 2/8. Eagles

Így indult: A "rendkívül sokoldalú defensive back" és a "cornernek nem eléggé corner" spektrumon lesz itt mindenféle állásfoglalás vele kapcsolatban. Annyi biztos, hogy korábbi csapattársához, Riley Mosshoz hasonlóan egy alapvető cornerback kritériumnak ő sem tesz eleget...Ez lett belőle: McConkey mellett az idei draft másik “túl fehér ahhoz, hogy igaz legyen” prospectje. Nálam egyértelmű CB2-vé avanzsált Mitchell mögött. A safety-vé “degradálást” én ezek után el is engedtem, de ha azon a poszton számolok vele, ott meg valószínű első lett volna a pozíciós rangsorban.

Ráadás: Nate Wiggins szélvészgyors és mellé fekete is, így őt nem haboztak első körben draftolni. Nekem viszont komoly aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy fizikálisan ő mennyire tudja majd felvenni a versenyt az NFL-elkapókkal; emiatt nálam jóval lejjebb is került a ranglétrán, mint ahova nagy átlagban sorolták.


Bralen Trice, EDGE (Washington)
Mock: 1/23. Patriots
GM draft: 3/31. Vikings
IRL: 3/10. Falcons

Így indult: Szokatlan jelenség egy szezon előtti mockban, de ilyen is van: egy EDGE, aki se nem egykori ötcsillagos recruit, sem pedig valamelyik elit egyetem játékosa.Ez lett belőle: A fentieket még elbírta volna a draft stockja, azt viszont már nem, hogy atletikussága és fizikális paraméterei egyaránt bőven átlagon aluliak. Mondjuk még így is indokolatlanul korán draftolták szerintem (IRL pláne, de a GM draft harmadik körének végén sem kopogtattam volna még nála), az én rangsoromban az EDGE-ek között a 14., összességében a 129. helyet foglalta el.

Ráadás: Kíváncsian vártam, hogy az itt-ott felröppenő első körös pletykák/találgatások/jóslatok után mennyire sikerül átesni a ló túloldalára Chris Braswellt illetően, de végül draftnikek és draftolók egyaránt egész visszafogottak maradtak. Akár a közelmúltat, akár mondjuk a komplett Saban-érát nézem, jó néhány EDGE prospect érkezett a Bamáról, akinek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, némelyikük aránylag korai pickbe is került, aztán nagyjából azzal a lendülettel tűntek is el az NFL süllyesztőjében. Az ő átlaguknál Braswell azért lényegesen tehetségesebb, egy tisztességes másodhegedűst szerintem ki lehet belőle hozni a poszton, de csodát tőle sem kell várni.


Xavier Worthy, WR (Texas)
Mock: 1/24. Lions
GM draft: 2/12. Buccaneers
IRL: 1/28. Chiefs

Így indult: 6-1-es magassága mellé 164 fontos súlyával ő az elkapók Emmanuel Forbesa (utóbbi 6-1, 166-tal mérlegelt a combine-on), de ha a Mississippi State corneréért első kört adtak, akkor Worthy is ér annyit.Ez lett belőle: Ér annyit? Egy csak átlagos színvonalú WR classban talán más lett volna a helyzet, de az idei felhozatalban egészen biztosan nem az ő skill setje az, amibe olyan túl korai picket invesztáltam volna. Több tehetség szorult belé, mint olyan, a sebességük miatt indokolatlanul korán kiválasztott sprinterekbe, mint a vele kapcsolatban megannyiszor felemlegetett John Ross vagy mondjuk a profilban hozzá közelebb álló Tyquan Thornton, de amit ő tud, azzal szerintem inkább lesz “csak” egy korrekt role player, mintsem akár egy konstans produkálni képes második számú elkapó. Előbbinek is megvan a maga haszna, de akárhogy is nézem, a komplex skill set többet ér.

Ráadás: Például az, amivel Adonai Mitchell rendelkezik. Boom-or-bust jellegű prospect, de - kicsit sarkítva - amíg mondjuk Brian Thomas Jr.-nál az a kérdés, hogy mennyire tud focizni, addig Mitchellnél az, hogy mennyire akar. Képességei alapján WR1 potenciál van benne, csak legyen rend a fejében.


Kingsley Suamataia, OT (BYU)
Mock: 1/25. Commanders
GM draft: 2/8. Saints
IRL: 2/31. Chiefs

Így indult: Polinéz származás, utah-i középiskola, megjárta az Oregont - csakis egyvalaki lehet az NFL compja...Ez lett belőle: “Visszafejlődött”, legalábbis a draftnikek szemében, fix első körös várományosból project játékossá. Egyébként utóbbi áll közelebb a realitáshoz szerintem is, de kissé azért túlpörögték, hogy mennyire is nyers; belőle kinézem, hogy inkább előbb, mint utóbb lesz hasznos kezdőjátékos.

Ráadás: Hasonló cipőben jár Tyler Guyton is, nála viszont pont hogy azt érzem, a közvélemény túl könnyen szemet hunyt afelett, hogy mennyire képzetlen. Az IRL Cowboys általi első kör végi kiválasztásának is van némi “ha ló nincs, jó a szamár is” jellege szerintem; nem gondolom, hogy ennek az OL classnak akár csak a tágabb elitjében kellene őt számon tartani.


Javon Bullard, CB (Georgia)
Mock: 1/26. Giants
GM draft: 3/10. Patriots
IRL: 2/26. Packers

Így indult: A gazdasági visszaesést jól mutatja, hogy a Dawgs utóbbi két évben gőzerővel termelő védőprospect-gyára is visszavesz a volumenből, de hírmondónak azért biztosan akad majd tőlük valaki az első körben a labdának ezen az oldalán is.

“Kellene még valami fasza első körös Georgia-védő...”


Ez lett belőle: Ámde nem akadt. Bullard eléggé feledésbe is merült, de szerintem megért volna akár még annál is valamivel korábbi picket, mint amit IRL kiadtak érte. Nem mintha ez olyan extrán előkelő helyet jelentene az összesített boardon (erről bővebben legközelebb), de nálam a safety-k rangsorában második volt.

Ráadás: Ironikusra sikeredett ez a mém egy másik Dawg miatt is. Kamari Lassiter fel-feltűnt első körös mockokban is, és miután game tape tekintetében kevesen vetekednek vele az idei CB classból, eleinte még szinte legitimnek is tartottam ezeket a prognózisokat, egészen addig, amíg a mért eredményeit látva komoly kételyeim nem támadtak azzal kapcsolatban, hogy mennyire válhat be ő külső cornerként. Tartok tőle, hogy inkább van kinézőben neki egy Jourdan Lewis-szerű karrier ív - egy remek cover képességekkel megáldott corner, akit felépítésében és atletikusságában jelentkező hiányosságai nickel szerepkörre limitálnak az NFL-ben.
2 hónapja
kristóf17 Indianapolis Colts 3 424 — Colts fan
2 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
College Kollázs á la Giants 2024

SEC (18):
Alabama (3): C.J. Mosley, DeMarcco Hellams, Kool-Aid McKinstry
Georgia (2): Jake Fromm, John FitzPatrick
Florida (2): Jonathan Greenard, Tedarrell Slaton
LSU (2): Grant Delpit, Will Clapp
Ole Miss (2): Deane Leonard, Mark Robinson
Kentucky (2): Devin Leary, Kelvin Joseph
South Carolina (2): Jalen Brooks, Nick Gargiulo
Mississippi State (1): Darius Slay
Texas A&M (1): DeMarvin Leal
Auburn (1): Justin Rogers

Pac-12 (10):
California (2): Elijah Hicks, Jake Curhan
Oregon (2): Kayvon Thibodeaux, Evan Williams
Stanford (2): Kendall Williamson, Joshua Karty
UCLA (1): Otito Ogbonnia
Washington (1): Roger Rosengarten
Arizona State (1): D.J. Davidson
USC (1): Solomon Byrd

Big Ten (10):
Penn State (3): Connor McGovern. Brenton Strange, Theo Johnson
Michigan (2): Brad Robbins, LaDarius Henderson
Iowa (1): Josey Jewell
Northwestern (1): Peter Skoronski
Ohio State (1): Tommy Eichenberg
Illinois (1): Julian Pearl
Minnesota (1): Esezi Otomewo

ACC (8):
Wake Forest (2): Kobie Turner, Ja'Sir Taylor
Florida State (1): Graham Gano
Duke (1): Chris Rumph II
NC State (1): Chandler Zavala
Clemson (1): Will Shipley
Boston College (1): Hunter Long
Georgia Tech (1): Charlie Thomas III

Big 12 (6):
Oklahoma (1): Kyler Murray
Iowa State (1): Breece Hall
Texas (1): Sam Cosmi
Texas Tech (1): Terence Steele
BYU (1): Taysom Hill
TCU (1): Derius Davis

MAC (2):
Central Michigan (2): Sean Murphy-Bunting, Thomas Incoom

MWC (2):
Colorado State (1): Trent Sieg
Fresno State (1): Jalen Moreno-Cropper

FCS (2):
Eastern Washington (1): Kendrick Bourne
Jackson State (1): Isaiah Bolden

Division II (2)
West Alabama (1): Tyreek Hill
Colorado State-Pueblo (1): Morgan Fox

Independent (1):
Notre Dame: Kyren Williams

AAC (1):
Tulane (1): Darnell Mooney

Sun Belt (1):
Marshall (1): Nazeeh Johnson

Szerkesztette: empty taxi


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
2 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 608
DRAFT GONDOLATOK 2024 - II. RÉSZ


Kalen King, CB (Penn State)
Mock: 1/9. Saints
GM draft: 5/21. Steelers
IRL: 7/35. Packers

Így indult: Ha azt gondoltad, tavaly Joey Porter Jr. volt a PSU legjobb cornerbackje, csak mert ő Joey Porter Jr., akkor tévedsz - a Nittany Lions secondary-jében Kalen volt a valódi oroszlánkirály.| Soha nem draftoltak még a Penn State-ről defensive backet az első körben. |

Ez lett belőle: Bocs a spoilerért. Hatalmas mélyrepülés játékban és draftpozícióban is. Nálam is csak sokadik számú corner lett, egészen pontosan a 16., de valamelyest azért megvédeném, és nagyjából ugyanazt elmondanám, amit tavaly ilyenkor az eleinte szintén jobbára első körbe prognosztizált, IRL végül draftolatlan szabadügynökké váló Andre Carterrel kapcsolatban: Kingnél sokkal homályabb prospecteket is behúztak a hátsó körökben, és én kérdés nélkül inkább vele próbálkoztam volna ezekben a régiókban, mintsem huszadrangú blokkoló tight endekkel, rotációs védőfalemberekkel, career backup running backekkel és társaikkal. IRL bizonyos fokig védhetőek ezek a fajta húzások (GM játékban számomra abszolút nem 😛 - bár az az 5/21. még nem is bicskanyitogató), de az, hogy a draft egyik utolsó pickjéig kell várni, mire valamelyik csapat azt mondja, ad magának egy esélyt, hogy visszarángassa ezt a csávót annak a szintnek a közelébe, ahol két éve játszott? Ne már...

Ráadás: Az, hogy a fentieket olyasvalakiről tudtam írni, aki a pozíciós ranglétrán mindössze a 16. helyet foglalja el, árulkodó a poszt mélységéről, és valóban, az elkapók és támadófalemberek mellett még a cornerek felhozatala volt az, amit nem érhet különösebb kritika ilyen szempontból. A kevésbé bejáratott nevek közül Max Melton vagy Cam Hart jóval nagyobb figyelmet érdemelt volna, de említhetném akár Khyree Jacksont is, bár ő egy időben itt-ott feltűnt első körös mockokban is. Egy másik ilyen játékosról pedig mindjárt bővebben is írok.


Jared Verse, EDGE (Florida State)
Mock: 1/10. Panthers
GM draft: 1/23. Patriots
IRL: 1/19. Rams

Így indult: Már az idei, mély EDGE classban is első körös lett volna, de maradt Tallahassee-ben, hogy még első körösebb legyen. Valamint eggyel több klasszis játékos, még egy fokkal nagyobb csalódás, amikor az offseason top 5 hype után az FSU majd a saját főcsoportját sem nyeri meg, a'la USC 2022.Ez lett belőle: Az idei IRL drafton kifejezetten sok pick, reach, csúszás, miegyéb miatt fogtam a fejem, de abban egyetértés van, hogy a védők rangsora nálam is úgy indult, hogy a Turner-Latu-Murphy trió, majd Verse, sőt steril körülmények között ugyanígy 1/20 környékére tettem volna az értékét. Tulajdonképpen kijelenthető, hogy ennél többet a tavalyi draftból sem tudott volna kihozni, így jól járt ezzel a verse-ióval.

Ráadás: Az EDGE-ekhez túl sok újat és egyedit nem tudok hozzátenni (ennek okáról bővebben legközelebb), ezért maradok inkább az FSU-s vonalon, és ejtek pár szót Keon Colemanről. Ami a leginkább köztudott róla, hogy nem éppen feketeöves szeparátor, soha nem is lesz az, de nincs ezzel gond, nem ilyen típusú játékos. Túl volt ez fújva Tee Higginsnél is, aztán eléggé bevált annak ellenére, hogy azóta sem képvisel épp ligaelit szintet a játék ezen elemében - a Seminoles elkapójától ugyanezt várom. Csak zárójelben, a boardomon végrehajtott egyik utolsó simítás az volt, hogy beemeltem Zach Fraziert közvetlenül Coleman elé, ennek eredményeképp lett előbbi a választottam 2/1-re, nem pedig utóbbi.


Emeka Egbuka, WR (Ohio State)
Mock: 1/11. Jaguars

Így indult: Egy szem elkapás, érik ezután má' Erik Ezukanma NFL-búcsúja, és Emeka Emezie-ről is tudjuk, hogy emez is olyan, akinél a labda a nemezis, ám ez az Emeka remek, na, meglepő lenne, ha Egbuka is elbukna.Ez lett belőle: Az előző szezon egy jó részében sérülés hátráltatta, és inkább maradt még egy évet az egyetemen annak érdekében, hogy bizonyítson a 2025-ös draftciklusban se kelljen első körbe mockolható OSU-elkapó nélkül maradnunk. (Muszáj megjegyeznem, hogy bár nyilván a (közeli) múlton alapult a mém, azért elég nostradamus-ira sikeredett.)

Ráadás: Amit Egbukán elbukott az idei WR class, azt visszanyerte sok más tehetséges elkapón, akik közül szerintem nem is sikerült mindenkit kellőképp elismernie a publikumnak. Luke McCaffrey-vel kapcsolatban próbáltam visszafogni magam, elvégre az elsősorban slotból operáló, possession receiverekre hajazó chain-mover nem a legdivatosabb skill set manapság, de így is 34. helyezett lett belőle a boardon. Olyan erényeket csillogtat, melyek révén már most igencsak QB-barát célpont lehet, és akkor a WR szakmában ő még szinte zöldfülűnek számít (két éve még QB-ként “villogott). Malik Washingtont még nála is két hellyel előrébb rangsoroltam. Tudom, nincs egészen 5-9 magas, nyilván nem lesz egy jump-ball szörnyeteg (mondjuk 42.5-ös verticalt ugrott a combine-on, haha), de egyszerűen akkora baller, hogy nem tudtam ennél hátrébb sorolni. Szerintem idővel a megfelelő offense-ben (pipa) - nagyon “eredeti” top slot receiver párhuzam 3... 2... 1... - Amon-Ra St. Brownéhoz hasonló súlya lehet.


J.C. Latham, OT (Alabama)
Mock: 1/12. Colts
GM draft: 1/18. Chargers
IRL: 1/7. Titans

Így indult: Ritka az olyan draft ciklus, amikor nincs első kört érő / első körbe prognosztizált Alabama-támadófalember. Az előző ilyen volt, de sejteni lehetett, hogy nem fog sokáig tartani a nihil.Ez lett belőle: “Ezúttal sem ért előkelő draftpozíciót pusztán a Bama-mez” - írtam Kool-Aidnél, és erős túlzás lenne, ha azt mondanám, Latham IRL top 10-es kiválasztásához ennyi is elég volt, de azt már tényleg kevesen láthatták jönni, hogy ilyen korán elkel. Én még azt is alaposan meggondoltam volna, hogy RT-nek milyen rendszerbe viszem el a többi top OL prospect valamelyike helyett, nem hogy a vakoldalra. De legalább elit faledző kezei alá került. Különös érdeklődéssel várom ennek a projektnek a végkimenetelét.

Ráadás: Ha már az előző ilyen szekcióban olyan elkapókról esett szó, akik a konkurencia mennyisége és minősége miatt méltatlanul kevés figyelmet kaptak, jöjjön a támadófalemberektől is egy ilyen prospect. Roger Rosengarten a legtöbb classban szerintem reális eséllyel célozhatta volna meg az első-második kör határát, és nem csodálkoznék, ha nagyobb karriert futna be, mint némelyik, nála nagyobb felhajtásnak örvendő size-speed prospect a posztján.


J.T. Tuimoloau, EDGE (Ohio State)
Mock: 1/13. Browns

Így indult: Klasszis lesz belőle az NFL-ben, csak intézze el valaki, hogy minden meccsen a Penn State legyen az ellenfél.Ez lett belőle: És viccen kívül, az előző szezonban is a Nittany Lions ellen nyújtotta egyik, ha nem a legjobb teljesítményét. Mindenki, legfőképpen Tuimoloau, nyugodjon meg: a realignment nem kavar be, a Buckeyes ellenfelei között idén is ott a PSU.

Ráadás: Első kör végi besorolásnál állapodott meg a közvélemény Darius Robinsonnal kapcsolatban, és ott is kelt el IRL, amit helyénvalónak tartok. Viszont ahhoz, hogy ezt a drafttőkét képes legyen megszolgálni, ha valakinél, akkor nála - szokványos edge bendertől igencsak távol álló játékosként - különösen nagy jelentősége lesz annak, hogy milyen szerepkörben használják majd. Több, szintén relatíve korai pickre érdemesnek tartott, az övéhez hasonló skill settel rendelkező, kissé már tweener irányba tartó EDGE-be beletört egyik-másik edzői stáb bicskája a közelmúltban is. Ha esetleg mégsem a várakozásoknak megfelelően muzsikál majd, és valaki ennek az okait keresi, ezt a tényezőt lesz érdemes elsőként megvizsgálni.


Quinn Ewers, QB (Texas)
Mock: 1/14. Jets

Így indult: A Maye-nél felsorolt ismertetőjegyek többé-kevésbé Ewersnél is jelen vannak, így végső soron ő is beleillik abba a QB arch-type-ba, amelyik NFL-körökben tradicionálisan olyannyira közkedvelt.Ez lett belőle: A mockban leírtak nem a személyes véleményemet hivatottak tükrözni, de tavaly nyáron, látatlanban én se mertem volna nagy összegben fogadni rá, hogy Ewers végig Archie előtt marad, arra meg pláne nem, hogy előbbi az NFL helyett megkockáztatja, hogy ez még egy szezonon keresztül így lesz. A ráció persze megvan benne, meg nem kevés rizikó is.

Ráadás: Ne menjünk el szó nélkül Spencer Rattler mellett sem, aki különféle okokból az egyetemi foci utóbbi három évének egyik fontos szereplője és draft szempontból egyik legenigmatikusabb figurája volt. GM drafton én 3. kör legvége - 4. kör eleje környékén próbálkoztam volna vele legkorábban, miután nem az a fajta QB prospect, akiben egyértelműen leendő kezdő potenciált látok, és mert a minimálisnál is csekélyebb volt a valószínűsége annak, hogy IRL valaki ilyen szándékkal draftolja. Az viszont meglepett, hogy egészen az 5. kör közepéig csúszott IRL; már a harmadikban is szoktak career backup szintű irányítókat draftolni, Rattler esetében viszont nem gondolom, hogy feltétlenül ennyi lenne a plafon. Örülnék neki, ha egy betanulási fázis után mondjuk második vagy harmadik évében megkapná a lehetőséget kezdőként, és kiderülne, mire képes; scouting szempontból igencsak tanulságos lenne.


Denzel Burke, CB (Ohio State)
Mock: 1/15. Falcons

Így indult: Az hagyján, hogy jó corner, de egyenesen egy evolúciós csoda - én eddig legalábbis még nem hallottam olyanról, hogy a gesztenyéknek bürkéje van.Ez lett belőle: Az előző OSU cornernek, aki “újramockoltatta” magát, nem jött be ez a lépés, Sevyn Banks egy szempillantás alatt eltűnt a süllyesztőben. Burke-nek ennyire sötét jövőt azért nem vizionálok, bár azt továbbra sem értem, mi fogta meg annyira a népeket vele kapcsolatban, azon kívül, hogy Buckeye-mezt visel.

Ráadás: Ha már powerhouse hátszél... Azt gondoltam volna, hogy előbb-utóbb majd nagyobb felhajtás fogja övezni Renardo Greent, főleg miután elég jó szezont futott a Florida State és végig a figyelem középpontjában volt a csapat, de egyénileg valahogy mégsem kapott aztán akkora hype-ot, mint vártam. Azt nem mondom, hogy leendő szupersztárt látok benne, de előrébb rangsoroltam, mint például Kool-Aidet, és szerintem jóval kisebb a különbség közte és mondjuk Terrion Arnold között annál, mint amit kettejük rangsorokban általában elfoglalt helye sugall.


Maason Smith, DT (LSU)
Mock: 1/16. Packers
GM draft: 3/9. Jets
IRL: 2/16. Jaguars

Így indult: Íme Bryan Bresee 2024-es kiadása.Ez lett belőle: A párhuzam tovább élt olyan tekintetben, hogy sérülésből visszatérve, harmadik és egyben utolsó egyetemi évében Smith is meglehetősen visszafogott teljesítményt tett le az asztalra, de amíg Bresee így is első körben landolt, addig Maasonnek maradt a második nap. Bár IRL így is jóval korábban kelt el, mint ahova általánosságban várták. Kockázatos projekt, de mondjuk ha kettejük közül kellene választanom, szerintem az “idei kiadásból” lehet többet kihozni NFL-szinten.

Ráadás: Miből lesz a cserebogár... Az augusztusi irományom alapjául szolgáló mockok és rangsorok egyikében sem bukkant fel Byron Murphy neve, aki a draft processt végül közmegegyezéses DT1-ként zárta. Nem is tudok vitatkozni ezzel a besorolással, valahogy így néz ki egy valóban minden kétséget kizáróan első kört érő defensive tackle - nem úgy, mint némelyik másik prospect, akiről ugyanezt állították, de erről részletesebben majd a következő adásban.


Malik Nabers, WR (LSU)
Mock: 1/17. Broncos
GM draft: 1/6. Seahawks
IRL: 1/6. Giants

Így indult: Possession receivernek sem lenne utolsó (februárban letartóztatták illegális fegyverbirtoklás miatt), de főleg mélységi célpontként jeleskedik, lásd a Georgia elleni zakó garbage time-ja vagy a Purdue elleni érdektelen bowl-meccs.Ez lett belőle: A két évvel ezelőtti “tesztrobbantások” után tavaly “élesben” is nagyot szólt Nabers. A fegyver pedig remélhetőleg a későbbiekben csak futball vonatkozásban - mondjuk mint offensive weapon - kerül majd elő vele kapcsolatban.

Ráadás: A konszenzusos top 3 mögött “a másik LSU-elkapó” vált a legtöbbek által negyedik WR-nek rangsorolt játékossá. Látom, hogy a hívei mit látnak Brian Thomas Jr.-ban, és azt gondolom, a merészebb várakozásoknak is képes lehet megfelelni, amennyiben Brian Thomas Jr. a focista elkezd felzárkózni Brian Thomas Jr. az atléta mellé, de szerintem a floor is jóval lejjebb van az ő esetében, mint azt sokan gondolják. A klasszikus boom-or-bust prospect egyik iskolapéldája az idei classban.
2 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 608
DRAFT GONDOLATOK 2024 - I. RÉSZ


Caleb Williams, QB (USC)
Mock: 1/1. Texans
GM draft: 1/1. Bengals
IRL: 1/1. Bears

Így indult: Mahomes óta a "legmahomesabb" irányító.Ez lett belőle: Nagyjából ugyanazt tudom elmondani, amit akkor írtam, amikor januárban áruba bocsátottam az 1/1-et: nyilvánvaló volt, hogy próbálják majd itt-ott kikezdeni, mert azzal, hogy “Caleb Williams még mindig korszakos tehetség és fix 1/1 várományos”, nem lehet akkora kattintásszámot generálni, mint negatív megszólalásokkal, de létjogosultsága szerintem mindvégig csak előbbi fajta megnyilvánulásoknak lett volna.

Ráadás: A WR- és OL-felhozatalról mindenki ódákat zengett, teljes joggal, összességében az idei draft class mélysége viszont jócskán elmaradt az átlagszínvonaltól. Ezt eredményezte az, hogy a NIL-nek köszönhetően a megszokottnál jóval több underclassman döntött úgy, hogy marad inkább még egy évet az egyetemen. Ha mondjuk 10 év múlva megnéznénk, hogy az egyes évek draft classaiból milyen arányban ragadtak meg a ligában a hátsó körös játékosok, akkor nem lepődnék meg, ha az idei bagázs egy ilyen kimutatásban majd az all-time utolsók között helyezkedne el.


Drake Maye, QB (North Carolina)
Mock: 1/2. Cowboys
GM draft: 1/2. Cowboys
IRL: 1/3. Patriots

Így indult: Fehér, prototípus méretek, erős a karja, atletikus, de azért nem annyira, mint Josh Allen, így ő az új Justin Herbert.

Ha North Carolina QB, akkor...


Ez lett belőle: Ha már nitpicking... 1/1-re is esélyesnek tartott prospectből sokaknál hirtelen kegyvesztetté vált Maye, pedig ahogy Drake is mutatja, Drake az igazi, és nem csak UNC irányítók vonatkozásában. Nyilván neki is megvannak a maga hibái, de olyan kaliberű prospect, hogy szerintem egy pillanatig sem szabadott volna kérdésesnek lennie, hogy Caleb mögött ki legyen a másodikként kiválasztott QB.

Ráadás: Maye némileg mostohagyerekké válásának fő oka és “vesztének”* okozója ugyebár Jayden Daniels, aki a maga módján az idei draft egyik legérdekesebb prospectje volt, oldalakon keresztül tudnám részletezni, hogy miért, de lehetőség hiányában csak a verdikt: én a legkevésbé sem hiszek a beválásában. (*A QB2 státuszról és az 1/2-ről így lecsúszott ugyan IRL, de könnyen lehet, hogy a karrierje szempontjából egyáltalán nem baj, hogy parancsnok helyett patrióta lett.)


Marvin Harrison Jr., WR (Ohio State)
Mock: 1/3. Jets
GM draft: 1/3. Rams
IRL: 1/4. Cardinals

Így indult: A.J. Green óta a legjobb WR prospect, Marvin Harrison óta a legjobb Marvin Harrison, és már most sem kérdés, hogy leendő first-ballot Hall of Famer.

OSU WR evolúció:


Ez lett belőle: Ismételten egy olyan prospect, akin nehéz fogást találni - igazán elégedettek lehettek az idei class-szal azok, akik a kákán is szeretnek csomót keresni. Bár Nabers és Odunze maguk is olyan játékosok, akikből kvázi nagyobb valószínűséggel lesz klasszis az NFL-ben, minthogy ne válnának be, de szerény véleményem szerint még ők is egy nívóval az ifjabb Marvin mögött vannak.

Ráadás: A WR poszt top 3-ja nálam is az “unalmas” Harrison-Odunze-Nabers trióból áll; úgy gondolom, ha valaki látta is őket játszani, nehéz más verdiktet levonni ebben a kérdésben. A negyedikként rangsorolt elkapómmal viszont merőben eltértem a közvéleménytől, Javon Baker lett az. Ideális a felépítése, kellően gyors és mozgékony is, fejlett route-futó, remgeteg áll-leejtős elkapást mutatott be; az egészségesnél ugyan valamivel több drop fűződik a nevéhez, de épp az előbbi pontból kifolyólag szerintem emiatt nem kell különösebben aggódni. Ha megkérdezik tőlem, ki a legkiforrottabb WR a top 3 után, vagy rá vagy McConkey-ra mutatok (róla bővebben lejjebb). Meggyőződésem, hogy ha nagyobb csapatban, nem pedig a Big 12-ben újoncként botladozó UCF-ben hozza ugyanezt Baker, akkor nagyobb média visszhangot vált ki (helyette inkább reflektorfényben lévő csapatok elkapóit értékelték túl, mint Troy Franklin vagy Jermaine Burton); az már nagyobb talány, hogy az IRL döntéshozók hogy engedhették 4. körig csúszni... Különösebb jelentősége mondjuk nincs, főleg miután olyan helyre került, ahol a kezdetektől jelentős játékidőre számíthat.


Kool-Aid McKinstry, CB (Alabama)
Mock: 1/4. Seahawks
GM draft: 1/26. Giants
IRL: 2/9. Saints

Így indult: A Josh Jobe- és Eli Ricks-projektből csúnya kudarc lett, egyikük sem tudta sikeresen végrehajtani az “első körös Bama CB” küldetést, elég volt tehát a játszadozásból - 2024-ben egyenesen a draft legjobb cornerbackjét delegálja a Crimson Tide.Ez lett belőle: Ezúttal sem ért előkelő draftpozíciót pusztán a Bama-mez. A korrekt kezdő szintet idővel szerintem megütheti, de az az igazság, hogy sohasem játszott annyira magas színvonalon, ami legitimizálná az őt övező, a végére már kicsit alábbhagyó hype-ot. Én ennél nagyobb csúszáson se lepődtem volna meg, nálam nem fért be a top 50-be (pont egy hellyel maradt le róla).

Ráadás: Egy draftcikluson belül két különböző Bama-játékost is a class legjobb cornereként bálványozni? Nem újszerű jelenség a Crimson Tide prospectek túlhájpolása, de ez azért új szint. Nem ügyetlen gyerek egyébként Terrion Arnold, Kool-Aidnél több van benne, de nekem túl boom-or-bust jellegű a játéka ahhoz, hogy olyan vérmes reményeket fűzzek hozzá, mint a legtöbb draftnik. A class legjobb CB-je címet nálam Quinyon Mitchell vitte, benne (és egy másik illetőben, akiről majd később szót ejtek) tényleg látom a shutdown corner potenciált.

Dallas Turner, EDGE (Alabama)
Mock: 1/5. Raiders
GM draft: 1/21. Bears
IRL: 1/17. Vikings

Így indult: Nem csak Smith ügynökék, hanem mindenki más szemei is Mr. Will Andersonra szegeződtek az utóbbi két évben, de a túloldalán játszó Bama EDGE is első körös tehetség, és ezt idén végre nem csak tudni, hanem látni is fogja mindenki.Ez lett belőle: Talán nem tévedek, ha azt feltételezem, hogy mondjuk a tavaly ilyenkori konszenzusos top 10-es besorolás az ő esetében is javarészt inkább volt a “helmet scouting” nevű jelenség, mintsem meccsfelvételekre alapozott prognózisok eredménye. Mindenesetre bejött a draftnikeknek; Turner olyan prospect, amilyennek manapság egy prémium picket érő EDGE-nek lennie kell.

Ráadás: Ha nincs az ijesztő injury history, akkor hosszasan gondolkodtam volna azon, hogy Turner vagy Laiatu Latu legyen az EDGE rangsor első helyezettje. Ennek a rizikófaktornak a hatására tettem le a voksomat előbbi mellett, de szerintem tökéletesen védhető Latu nálunk és IRL is első védőként történő draftolása, és ha egyben marad, meglepne, ha nem olyan játékos kerekedne ki belőle, aki posztja élmezőnyéhez tartozik majd a “nagyok” között is.


Olu Fashanu, OT (Penn State)
Mock: 1/6. Cardinals
GM draft: 1/11. Browns
IRL: 1/11. Jets

Így indult: Általános megdöbbenés fogadta a döntését, hogy marad még egy évet az egyetemen, pedig ha már idén kijön, biztosan ő lett volna az elsőként draftolt OT.Ez lett belőle: Ritka, hogy a draft előtti hónapokban ekkora a csend egy top prospect körül, de ez bizonyára betudható annak, hogy Fashanut már jó ideje szemlélhette a nagyérdemű, közben pedig egy ritka erős OL class alakult ki körülötte. Olu maradt nálam második OT és összességében is második támadófalember; Alt után nála érzem a legbiztosabbnak, hogy vakoldali tackle-ként is szuperálni fog.

Ráadás: A Pac-12-es (nyugodjon békében) duóra, Troy Fautanura és Taliese Fuagara nem nagyon pazarolnám a betűt, nagyjából a közvélemény álláspontján voltam velük kapcsolatban. Aki mellett nem tudok elmenni egy-két keresetlen szó nélkül, hangot adva szkeptikusságomnak vele kapcsolatban, az Amarius Mims. Fizikális-atletikus adottságai elvitathatatlanok, de számos olyan OL prospectet láttunk már csúnyán elhasalni, akiknél ezek megvoltak, de futballtudás csak mérsékelten társult hozzájuk. Ebben a tekintetben Mimst igencsak limitáltan lehetett felmérni eddig, így bár az upside elméletileg óriási, nálam messze nem volt ő no-brainer top 20-as pick.


Joe Alt, OT (Notre Dame)
Mock: 1/7. Rams
GM draft: 1/4. Cardinals
IRL: 1/5. Chargers

Így indult: Erős és atletikus fehér csávó a Notre Dame-ről, NFL-felmenőkkel - a tökéletes franchise LT alapanyag. És mint ilyen, ő bizony Fashanu OT1 státuszára is komoly fenyegetést jelent...

Mock írók és a "Ki legyen az elsőként draftolt OT?" dilemmája:


Ez lett belőle: Látszólag nem volt ez olyan nagy dilemma amúgy, akkoriban még a döntő többség Olut sorolta előrébb, nyilván annak köszönhetően, hogy már tavaly is draft-jogosult játékosként addig a pontig ő sokkal inkább fókuszban volt. Aztán OT1 kérdésben fokozatosan elkezdett a másik alternatíva felé tendálni a közvélemény, és Joe-ból végül valóban konszenzusos első lett a poszton - hozzáteszem, maximálisan megérdemelten.

Ráadás: Mimsnél előrébb rangsoroltam például Jordan Morgant, akit legalább annyian prognosztizáltak guardnak, mint tackle-nek, de szerintem utóbbi poszton is ugyanolyan magas szintet képviselhet, mint előbbin (hasonlóan Fautanuhoz, míg Fuagából tényleg guardként lehet kihozni a maximumot szerintem is - tessék, csak nem sikerül ignorálni őket). Morgan mint prospect engem egy az egyben Rashawn Slaterre emlékeztet, és szerintem ha úgy alakul, átlagon aluli karhossz ide vagy oda, hozzá hasonlóan ő is helyt tud majd állni akár LT-ként is.


Brock Bowers, TE (Georgia)
Mock: 1/8. Dolphins
GM draft: 1/8. Dolphins
IRL: 1/13. Raiders

Így indult: 2023-ban összességében a tight end class volt korszakosnak kikiáltva, 2024-ben érkezik egy - alulméretezettség ide vagy oda - korszakos TE prospect is.Ez lett belőle: Egyesek a nem éppen prototípus méreteibe kötöttek bele, mások mért eredmények hiányában az atletikusságát kérdőjelezték meg. A meccsfelvételeit látva bennem csak egyetlen kérdés merült fel vele kapcsolatban: kiből lesz elit NFL tight end, ha nem belőle?

Ráadás: Ha már fehér fegyver a Georgiáról... A teljes mértékben sztereotípián alapuló fals draft narratívák között szerintem all-time szintet képvisel a “Ladd McConkey slot-only elkapó lesz az NFL-ben” című gyöngyszem. Ahogy már említettem, az idei mezőny egyik legsokoldalúbb, “legkészebb” WR prospectje, akinek minden képessége megvan ahhoz is, hogy külső elkapóként alkalmazzák elsődlegesen. Úgyhogy ezt a mémet akár McConkey vs. a WR class nagy része formában is újra lehetne kreálni.
2 hónapja
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 614 — Jedi Master
WAS Kommandó 2024 draft

1/25 Nate Wiggins CB - 1/30 Ravens
Abszolút helyén, nem volt nagyon kérdéses, igazából az az örömteli, hogy a Ravensben remek DB képzést fog kapni, és ők látnak benne potenciált. Fontos, hogy ki hova kerül, és ez betalált.

2/15 Junior Colson LB - 3/5 Chargers
Kellett a LB, és örülök, hogy kicsit lecsúszott IRL, mert így Haribó el tudta vinni a saját michigani játékosát. Nála senki nem ismeri jobban, a lehető legjobb ez így.

2/26 Kamari Lassiter CB - 2/10 Texans
Nagyon örültem, hogy itt még bent volt, nem gondoltam volna. Jó esetben évekig nem kell a CB sorral foglalkoznom. A Texans meg gyűjti a tehetségeket egy elég jónak kinéző csapatba.

3/25 Calen Bullock S - 3/14 Texans
Szintén zenész, Lassiterhez hasonlóan kicsi steal és Texans.

4/26 Bucky Irving RB - 4/25 Buccaneers
Telibe, már csak azt remélem, hogy használni fogják és lesz összhang Mayfielddel.

5/25 Javon Solomon ED - 5/33 Bills
Telibe, ő egy jó kis játékos, a Billsbe meg kellett a fiatalítás.

6/26 A.J. Barner TE - 4/21 Seahawks
2 körös steal, így cserének tökéletes lehet, ha sikerül beépítenie a rotációba a Seattlenek.

7/25 Jordan Jefferson DT - 4/16 Jaguars
3 körös steal, nagyon meglepődtem, mert nem egy nagy tehetség, de, ha a Jax ennyit látott benne, az királyság!
Ha tényleg játékos lesz belőle, aki pályát is lát, akkor az nagyszerű.

Solomon kivételével mindenki elkelt 4/25-ig, ami elképesztő, hogy így összejöjjön, de szerencsém is volt.
Könnyen elképzelhető, hogy az eddigi legjobb draftom lesz, jelenleg A+.
Bár a roster nem szorult rá kb egy játékosra sem, de így a magas szinten tartása megoldott lehet legalább.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
2 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
Giants 2021-es draft értékelő

Alternatív megoldásnál megnéztem a következő 5 picket.

1 28 New York Giants Sam Cosmi, OT (Texas)
OT-nek nem volt az igazi, viszont klasszis guard vált belőle, az 1. kör végén korrekt érték.
Értékelés: A
Alternatív megoldás: Jaelan Phillips, EDGE, Miami-Fl
Átlag feletti, de nem elit ED

2 28 New York Giants Kelvin Joseph, CB (Kentucky)
Sajnos ő jobb rapper, mint corner.
Értékelés: F
Alternatív megoldás: Milton Williams, DT (Louisiana Tech)
Hasznos rotációs DT.

3 28 New York Giants Hunter Long, TE (Boston College)
Gyakorlatilag mindig sérült, így nem derült ki, hogy mennyire jó.
Értékelés: D
Alternatív megoldás: James Hudson, OT (Cincinnati)
Ő legalább pályára kerül.

6 28 New York Giants Trevon Grimes, WR (Florida)
Nem lett belőle semmi.
Értékelés: F
Alternatív megoldás: Shemar Jean-Charles, CB, Appalachian State
Ő legalább még a ligában van.

6 39 New York Giants Charles Snowden, LB (Virginia)
Tavaly a Raiders PS-ben volt.
Értékelés C
Alternatív megoldás: Kayode Awosika, OG (Buffalo)
Tavaly egész sokat volt a pályán a Lionsben, hozott egy átlag közeli teljesítményt.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
2 hónapja
Egon bá New England Patriots 1 118 — Saints GM
Saints Draft utáni értékelés 2024

Úgy indultam neki a draftnak, hogy darabra minden poszton meg voltam, de azt nem merném állítani, hogy ne lett volna olyan egység, ahová nem jött volna rosszul az erősítés.

1/14 Terrion Arnold, CB Alabama - 1/24 Lions (-10)
Ahogy a drafton mondta, hazatért. Biztos helye lesz a csapatban, most már csak rajta áll, hogy bebizonyítsa a tehetségét. Nem bántam meg az öthelyes lecserét. Az első körben olyan játékost akartam húzni, aki azonnal hatással lehet a csapatra. Húzhattam volna OT-t is, de az nekem valamiért nem megy. Egyébként azt vettem észre a Maddenen, hogy míg a régi 08-as verzióban komoly szerepe volt a falaknak, addig az utóbbi verziókban csak a skill pozíciós játékosok számítanak igazán.

2/6 Darius Robinson, EDGE Missouri - 1/27 Cardinals (+11)
Igen, tweener, de remélem raknak rá még egy kis tömeget és belülről hatékony lesz. Itt nem lehetett kihagyni, mert sejtettem, hogy első körös lesz. Őt is azonnali erősítésnek érzem.

2/8 Kingsley Suamataia, OT BYU - 2/63 Chiefs (-23)
Utólag itt WR-t húznék, mert szépen kiment mindenki a következő 20 választásban. Nem mondom, hogy ő rossz lesz, de vele még lesz munkája a Chiefsnek. Szerintem idén csak csere lesz, aztán majd meglátjuk, de a potenciál benne van.

2/29 Ja’Lynn Polk, WR Washington - 2/37 Patriots (+24)
Patriots szurkolóként örülnöm kéne neki, de nem igazán sikerül. A poszt mélysége miatt Foxboroban biztosan kezdeni fog, de én nem látom benne az elsődleges célpontot, ő igazi 2-3. számú elkapó.

4/10 Brandon Coleman, OL TCU - 3/67 Commanders (+42)
Én guardnak draftoltam, de láttam olyan verziót is, ami szerint LT-t akarnak vele játszatni. Szerintem komoly esélye van, hogy kezdő legyen az első héten.

5/9 Tanor Bortolini, OC Wisconsin - 4/117 Colts (+27)
Remélem Indianapolisban is azt látják benne, amit én. Idén rotációban pályára léphet a Coltsban, de nem gondolnám, hogy kezdő lesz.

6/8 Jordan Magee, LB Temple - 5/139 Commanders (+45)
A Washington rosterét elnézve simán megugorhatja a kerettagságot és csereként játszhat is.

6/17 Cornelius Johnson, WR Michigan - 7/253 Chargers (-60)
Annyira vékony a Chargers WR sora, hogy akár még benne is maradhat a keretben a végén. Legnagyobb előnye, hogy őt teljesen ismeri Jim Harbaugh.

6/23 Cedric Johnson, EDGE Ole Miss - 6/214 Bengals (-15)
Ha szerencséje van, akkor PS-be kerül Cinciben, de még az sem biztos.

6/29 Anthony Gould, WR Oregon State – 5/142 Colts (+63)
Amennyiben nem sérül meg, akkor ő rosterre fog kerülni, mint csere slot WR és punt returner.

7/20 Bub Means, WR Pittsburg - 5/170 Saints (+65)
Minden képessége meg van ahhoz, hogy játsszon az NFL-ben és arra számítok, hogy csereként pályát is fog látni.

7/22 Justin Strong, RB Southern Illinios – UDFA Colts (-20)
Őt a 7. kör végén azért vittem, hogy ne kelljen harcolni érte az UDFA körben. A 9,96-os RAS értéke miatt választottam, talán bekerül a Colts PS-ébe.

7/39 Josh Proctor, S Ohio State - UDFA Jaguars (-3)
Ő csak plusz egy fő lesz a gyakorlócsapatomban.

Összesen 13 játékost draftoltam, akik közül 11-et élőben is kivittek. Most először fordult elő velem, hogy összességében előrébb mentek ki a játékosok, mint ahogy én választottam őket (+146), amire büszke vagyok, de majd a puding próbája az evés lesz, mint mindig.

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
2 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
2024-es Giants draft túlreagálás

1/26 Kool-Aid McKinstry, CB (Alabama) IRL 2/9 Saints
Itt ha ébren vagyok Amarius Mimset viszem, de Kool-Aidnek is örültem. A Saintsbe rookieként nem biztos, hogy sok vizet fog zavarni, de másodévére már kb. biztos, hogy kezdő lesz.

3/26 Theo Johnson, TE (Penn State) IRL 4/7 Giants
Waller nem fiatal, viszont Bellinger igen. Kaparni kell a játékidőért.

3/35 Roger Rosengarten, OT (Washington) IRL 2/30 Ravens
Állítólag kezdő RT-nek szánják, örülünk Vincent, ha ez igaz.

4/25 Tommy Eichenberg, LB (Ohio State) IRL 5/13 Raiders
A Spillane-Deablo kettős nem All-Pro kaliber, akiknél jobbnak kellene lenni, hogy kezdőbe kerüljön.

5/26 Will Shipley, RB (Clemson) IRL 4/27 Eagles
Nyilván Barkley a feature back, de mögötte Gainwell van a depth charton, őt lenyomni azért nem lehetetlen.

6/37 Evan Williams, S (Oregon) IRL 4/11 Packers
Draftolt a Packers 3 safetyt, hozta FA-n Xavier McKinneyt plusz ott van a másodéves Anthony Johnson Jr... Hogy ebből mi lesz, nem tudom.

7/26 Johnny Dixon, CB (Penn State) IRL UDFA
7. kör végén draftolt emberem nem kel el az IRL drafton, ez legyen a legnagyobb problémám ezzel a class-szal.

7/35 Julian Pearl, OT (Illinois) IRL UDFA Ravens
Lásd Dixon.

7/38 Nick Gargiulo, C (South Carolina) IRL 7/36 Broncos
Teljes katyvasz, hogy ki lesz a kezdőcenter (Luke Wattenberg, Sam Mustipher, Alex Forsyth, Calvin Throckmorton és Gargiulo) Denverben. Ebből még jól is kijöhetek.

Szerkesztette: empty taxi


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
2 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 410
Tampa Bay Bucs offseason

A tavalyi NFC döntővel elégedett lehettem, a Cardinalst nem lehetett megállítani. Őszintén a szerencsének is köszönhetem, hogy addig eljutottam. Fields IRL teljesítménye és Steelersbe való távozása miatt, Ramczyk térdének állapota miatt viszont úgy álltam neki az offseasonnek hogy ahogy esik úgy puffan, majd lesz valahogy.

Hosszabbítás és FA piac

Josh Allen már a kezdeteknél egy pénzéhes hálátlan pöcs volt. Nem adta be a derekát a korrekt pénzre, nincs hometown discount a Tampának. Logan Wilson maradt a csapatnál, elnézve a LB pénzeket még szerencsésnek is érzem magam. A trade útján érkezett Jaylon Johnson hogy került kicsit többe, mint a Diggs-Snead duó, számomra azóta is rejtély. A piacon egyértelműen Allen pótlása volt az 1. számú feladat. Hunter érkezése a franchise történelmének legnagyobb fogása évi 10 millióért, az IRL Texansba igazolása pedig csak emel ezen. Wilson mellé olcsó LB-t kerestem, tudtam hogy draftolni nem fogok oda. Már említettem, hogy mindenkit sokalltam, így Malik Harrison tért vissza a csapathoz. Szintén visszatérő a szerencsét hozó csere QB, Case Keenum, Alec Ingold és Eddy Pineiro. Elhoztam a kedvenc madden safetym, Malik Hookert. Brandon Jones pedig a jövő évi társa lesz, IRL a Denver igazolta le az első napokban évi majdnem 7 millióért, nem is értem hogy hoztam el veterán minimumon. Utolsó nagyobb igazolásom Quentin Johnston volt. Ha Harbó építi kicsit az önbizalmát, talán meg tudja fordítani a karrierjét, viszont kb 3. számú elkapó pénzen van, szóval 0 kockázattal nagyot nyerhetek. Ezenkívül kicsit mélyítettem a kereten.

Tradek és Draft

Annyi cserém volt, hogy már fogalmam sincs ki hova ment mennyiért (Brendel érkezett centerbe, ha a drafton nem találnék értéken játékost). A lényeg, hogy minél feljebb akartam menni, mivel nálam a draft már februárban úgy nézett ki, hogy kb 4. körben elfogytak a tehetségek.
Nagyon tetszett az OL és a WR class. Kedveltem a safetyket, de az FA igazolások után teljesen felesleges lett volna oda embert hozni. 1. körben Adonai Mitchell, Latu, Barton és JPJ volt a boardomon. Latura esélyem se volt, pedig azt hittem megint leengeditek az aktuális visszavonulós játékost (Jaelan Phillips 1/32 volt). JPJ a végére minden mockban 2. körös lett, szóval róla is lemondtam. Chop és McConkey volt a safe option az 1. körben, de pl utóbbi tudtam hogy 1/32 Jets lesz, plusz nála azért dominánsabb játékost akartam hozni.

1/29: Adonai Mitchell, WR
Ezzel indítanék:

Igen, tudom hogy playeket offol. Igen, lehetséges hogy szarul kezeli a cukorbetegségét. De nem (csak) emiatt csúszott. Egyszerűen a liga más, megváltozott. YAC, YPRR stb. Sokkal fontosabbak már ezek az elemek, mint pl egy Dez Bryant korban. Chase a tavalyi rosszabb szezonjában hozott olyan YAC számokat, amit Dez még karrierje csúcsán sem. Ráadásul AD zóna ellen gyenge, teszem hozzá pont Chase volt hasonlóan gyenge ebben egyetemen, de ez usage is. Mitchell tapeje 1. körös talent. Viszont a statisztikája nem. Pickens 1 a 10 közül, aki ilyen profillal bejött.
Szép 23 helyes reach lett, viszont a Colts tökéletes neki. Steichen, Reggie Wayne. Ugyanezt a szerepkörét játszhatja, X receiver, nyújthatja a pályát, Richardson dobálhatja rá a bombáit és évről évre több és több és különböző szerepet kaphat. Egyetemen a LOStól 4 yardra előre és hátra 10 targetje volt. Tipikus outlier és erre a tehetségre én be akartam fizetni (plusz reméltem, hogy a Billshez kerül)

1/30: Graham Barton, iOL
IRL Tampa, GM-ben Tampa. 3 csapat gondoltam hogy viszi, Steelers, Cowboys vagy a Bucs. Imádom a játékost. Egy képzett, konzisztens, atletikus, okos, erős, tényleg nagyszerű játékos. Kivárom hogy mi lesz a posztja, szerintem ő kinda waste centerként és guardként jobb value lenne, viszont szinte biztos vagyok benne, hogy pro bowler játékost szereztem a személyében. A kezein kell dolgoznia, ott egy kicsit szélesen fog. Másrészt kell neki pár momentum, hogy bull rush ellen meglegyen az anchor.
Teljesen hirtelen jött ötlet volt hogy felmegyek, kicsit túl is fizettem talán, de who cares.

2/12: Xavier Worthy, WR
Az alapkoncepcióm az volt a 2 db 2. körömmel, hogy Legette és Haynes. Ezért is szereztem még egy 2. kört a jövő éviért cserébe, plusz a jövő évi draft talent poolja egyelőre nem tetszik. Kb van 15-20 játékos jelenleg az 1. körben és ennyi, ami kb a tavalyira hasonlít. Barton után Haynes overkill lett volna, Legettenél pedig elkezdtek kijönni a Panthers kedveli hírek, azt pedig senkinek se kívánom.
Ránéztem a boardra és úgy voltam vele, hogy Worthy ha jó helyre kerül ez fullos win pick lehet, bejött. Chiefs, ahol nagyon kreatívan használhatják. A 49ers boardján 1. volt, ezért ment feljebb a Kansas. Majdnem Kneelandet vittem, köszönöm hogy pont előttem kiment.
Worthy több, mint egy speedster. Jó route runner, jól érzi a route tempókat, kellően agresszív a kis termete ellenére. Kiváló atléta, sokféleképpen használták a Texasnál. Ebben a motionnel teli NFL-ben ő telitalálat, a Chiefsnek kellett egy ilyen játékos, Mahomes fog neki dobálni. Mindenki Rosst kiállt, mikor Ross pocsék amerikai futball játékos volt. Worthy egy jó elkapó, akinek extra sebessége van. Ha Dell sikeres elkapó volt hasonló testtel (és 21 droppal az egyetemen 2 év alatt), akkor Worthy is képes lehet ezt a szintet megugrani.

3/22: Jaylen Wright, RB
Itt a 3. körben is kész terveim voltak. McCormick és Wright. Aztán amikor cseréltem felfele, kedvenc sleeper cornerem, Max Melton volt a célpont. Pontosan előttem vitték ki. Így maradt Wright, aki egy rendkívül jó futó, pass protection, elkapás, big play. Minden megvan benne, hogy sztár legyen a ligában. A Miami perfect fit lesz neki, Achane sokat volt sérült és Mostert már 32. A 2 RB-s felállása volt a liga legproduktívabb felállása, amikor valamelyik speedster futó kiesett, a Miami futójátéka is látványosan visszaesett. A jövő Wrighté, nagyon jó kis játékos, ő volt az idei Sam LaPortám.

3/27: Jonah Elliss, EDGE
Nem hittem el, hogy itt még bent volt. Másik játékos akin gondolkodtam az Rosengarten volt. Tudtam, hogy a 49ers vinni fogja 2. körben, ehelyett a Ravens beelőzte őket. Kicsit bánom, hogy nem őt vittem, de nem szomorkodom, Elliss Denverben kötött ki. Tökéletes fit megint. Elliss nagyon sok move-val rendelkezik, spin-rip-swim move. Bendje megvan, robbanékony (3-cone, SS-t csekkolja mindenki), motorja tökéletes. Sajnos kicsit kicsi, így futás ellen nem a legjobb, de ott is képes lehet korrekt teljesítményre. Másrészt ha nem jön össze az 1. move, akkor nincs meg a counter és onnan inkább effort játékos. Coaching és tapasztalat kell neki, az upside ott van.

4/35: Beaux Limmer, OC
A végére becseréltem magam a 4. körbe, bár ne tettem volna. Limmer nálam 3. vége - 4. eleje játékos volt. IRL 6/41 és Rams. Én hittem, hogy kezdő potenciál van benne. Sok tapasztalattal, kiváló run blockinggal (Arkansas center na) rendelkező center, aki akár guardban is besegíthet. Kiváló leverage play, erős játékos, kellően atletikus. Pass protectionben vannak hiányosságai, de azt a coaching szerintem megoldja. A Ramsnél 1. számú iOL csere lesz, meglátjuk be tudja-e magát játszani.

Összegzés:
Jól látható, hogy minden játékosom rendkívül fiatal. AD 21, Worthy 21, Barton 22, Wright 21, Elliss 21 és Limmer egyedül idősebb a maga 23 évével. Erre tavaly óta figyelek, szerintem fontos szempont a draftnál. Tavaly azt írtam, lyukas a csapat elkapó, center, linebacker, edge és safety poszton. A linebacker poszton kívül mindenhova sikerült játékost hozni és a QB poszton kívül nincs igazán gyengesége a csapatnak (Ramczyk amúgy is visszavonul pár héten belül, de az már a jövő problémája). Szerencsére a QB poszt teljesen értéktelen az NFL-ben 😊
2 hónapja
törölt kristof New York Giants USC Trojans 624 — Browns GM
2021 Draft Review – Cleveland Browns

Az idei class-t még nincs sok értelme elemezni (úgyis mindenki future Hall of Famer), nézzük meg inkább, hogy mit alkottam három éve.

2/37 – Pat Freiermuth, TE (IRL Steelers - 2/55)
Ritkán szokott második körös pickem lenni, nem véletlenül, itt sem igazán tudtam, hogy milyen irányban kellene elindulni, Jamin Davis volt a fő célpontom, de őt pont előttem vitte a Steelers (sokat mondjuk nem vesztettem vele 😊), Alex Leatherwood, Asante Samuel Jr. és Greg Rousseau is magasan volt a boardomon, végül Freiermuth lett a választás, miszerint TE-ből kevesebb használható lehet később, mint OL/DE/CB posztokon. Ígéretes első és második év után tavaly sérülések is hátráltatták ill. a Steelers támadósorában is nehéz volt villogni, kíváncsi vagyok mit alkot a contract-yearben, de én továbbra is magasan vagyok vele kapcsolatban, örülnék neki, ha sikerülne hosszabbítani vele – ettől még eladó! 😀

Értékelés: A-
*Kit húznék most helyette: senkit

3/71 – Jackson Carman, OL (IRL Bengals - 2/46)
Jó helyen választották, nem is volt lehetetlen küldetés, hogy újoncként kezdjen, de sajnos nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, szörnyen játszott az első szezonjában. A második évében már nem is nagyon engedték pályára, ráadásul a off-the-field sem egy túl jó ember, így hiába nem javult a Bengals fala, leginkább azért tartják (tartom) a keretben, mert magasan választott pick volt, tavaly mindössze 12 snapet kapott, idén is maximum sérülés esetén fog játszani, de nyilván abban sem lesz sok köszönet.

Értékelés: D
*Kit húznék helyette: Trey Smith, G (Tennessee)

3/81 – Kyle Trask, QB (IRL Buccaneers - 2/64)
Papíron volt esélye, hogy akár kezdő is lehessen, hiába tanult Brady mögött, Mayfield lett a befutó, ő pedig nagyon maximum career backup marad. Kuka pick.

Értékelés: F
*Kit húznék helyette: Andre Cisco, S (Syracuse)

5/172 – Talanoa Hufanga, S (IRL 49ers - 5/180)
Homer pick, aki be is vált?! Hihetetlen mik vannak! De tényleg, imádom a srác játékát, nálam ilyen egy SS, látszik, hogy Polamalu mentorálta. Bízom benne, hogy nem lesz problémája a sérüléséből visszatérve és sikerül vele hosszabbítani.

Értékelés: A+
*Kit húznék helyette: senkit

6/200 – Jimmy Morrissey, C (IRL Raiders - 7/231)
Hetedik körös játékosként még mindig a ligában van, ez dicséretes, jelenleg épp a Giants cserecenter posztjáért küzdhet, sokkal több azért nincs benne.

Értékelés: C-
*Kit húznék helyette: senkit

Első kör nélkül ez szerintem egy korrekt draft, a két átlag feletti szintet hozni képes kezdővel, ill. a másik három játékos is csereként még a ligában/csapatban van, bár ez elsősorban a kiválasztásuk helyének köszönhető, ill. hogy az első szerződésük még olcsó. Jól mutatja ez az értékelés is, hogy a draft pozíció még közel sem jelent mindent, anno A/A+-nak is gondolhattam volna ezek alapján ezt a classt, végül az IRL képzés (vagy annak hiánya) azért sokakat megtört, így három szezon után B osztályzatot adnék magamnak.

*Az én választásom utáni 5 picket vizsgálva.

The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.
3 hónapja
dancogo Minnesota Vikings NC State Wolfpack 1 985 — Big Penix Energy
New York Jets 2024 draft class elemzés

1/3-on végeztem tavalyi szezon után, tanácstalan voltam, mit kezdjek a cetlivel. Feltérképeztem mit akar a Houston és a Dallas, előbbinek én is ajánlottam egy nagy csomagot, de a Bengals felüllicitált. Aztán egyértelművé volt, hogy a Cowboys Maye-t húzza. Aztán minél többet néztem Danielst, annál biztosabb voltam benne, hogy nem akarom behúzni, így elkezdtem árulni a picket. Senkinek nem kellett, de a Rams jött volna fel pont ide így megkerestem mekit, sikerült is hamar megállapodnunk. Win-win volt, mert én is top10-en belül akartam maradni.

A draft előtt két opciót láttam reálisnak - a klasszikus WR-t vagy OT-t húzzunk dilemmával kiegészítve. Vagy lecsúszik Nabers/Rome 1/7-ig, és 1/14-re Penix, vagy WR run esetén Penix már 7. választásra és BPA, lehetőleg WR/OT 1/14-re (Amarius Mims lett volna). Utóbbi esetén betonbiztos fal védte volna a QB-t, de nincs kinek dobni, míg a végül meg is valósult forgatókönyv szerint egész pofás WR sor alakult és azért Bakhtiari-Teven Jenkins-Creed Humphrey-Dotson-AJ Jackson OL mögött lehet passzolgatni. AJ Jackson kibaszott alulértékelt BTW.
Persze Harrison lehet többet ér egymaga, mint végül Odunze és McConkey együtt, de két nagy kedvencemet sikerült behúzni és a legjobb passer QB-t az első körben, így abszolút elégedett vagyok, sikerült megvalósítani az elképzeléseimet. Természetesen A++ draft.

1/7 Rome Odunze, WR (Washington)
1/9 Michael Penix Jr, QB (Washington)

Róluk egyben írnék pár sort. Minden 2023-as Huskies meccset láttam teljes egészében és jópár 2022-est is (meg azt a 2020-as Indiana meccset is, ahol Penix megverte a Wolverines-t). Ritka ilyen kémiát látni egyetemi szinten irányító és elkapó között. Nem egy mikiegér offense-ben, nyilván nem is 100%-ig Pro Style támadósémában, de NFL dobások tömkelege hole shotokba, Out/Sit útvonalakra és persze az 50-50 labdák, amik ennek a két faszinak 70-30 volt inkább.

Egyikük sem tökéletes prospect, bár Odunze közel jár hozzá. A plafonja nem olyan magas talán, mint Harrisoné, de nehéz belelátni, hogy bust lesz. Értelmes, atletikus, kiváló keze van, run blockban sem kutyaütő, de a végsebessége nem elit, talán ez az egyetlen igazi gyengesége.

Penixet féltettem nagyon a Browns-Panthers duótól, aztán mikor gabo elkezdte árulni az 1/10-et, kicsit megnyugodtam, fel is akartam oda is mozogni, ha Egonnal nem jött volna össze a csere. Ha kristof nem is, valamelyik QB needes csapat bemehetett volna simán a Panthers helyére. A biztonság kedvéért így maradtam a Saints cserénél és egy 2. kör végéért felmentem 5 helyet, hogy behúzhassam minden idők legjobb QB-ját és egyben a class 3. legjobbját. Ronda dobómozdulat, sok sérülés, 3. downoknál nem kockáztat eléggé, out of structure playeknél pontatlan, de emberek, ha jó OL mögé és jó elkapók közé kerül, verhetetlen.

1/32 Ladd McConkey, WR (Georgia)
Valószínűleg mákom volt, hogy empty bebubukált, Rajna meg elkésett mert mindkét rosterre elfért volna Ladd. Imádtam a Georgiában, magna cum laude végzett az egyetemen, 4 mp alatti a three cone-ja. Igazi fegyver a slotban. WR4 lett nálam végül a 3 top faszi után. Kicsi, de a mai NFL-ben ez nem veszi el senki kedvét a draftolásától.

2/31 Mike Sainristil, CB (Michigan)
A haiti Májki is nagy kedvencem volt tavaly, a legjobb Michigan védő volt, aki nem a DL-ben játszott. Kicsi, de óriásit üt, rengeteg labdára rátette a kezét, messze legjobb nickel a classban. Carlton Davis-Adebo-Sainristil kezdő CB hármassal fogunk nekimenni a szezonnak, depthnek pedig ott van Isaiah Rodgers - aki talán visszatérhet a gambling botrány után -, Andrew Booth Jr és Quentin Lake és Starling Thomas slotként. Fun fact: óriási Adebo fan voltam, Surtain után CB2 volt nálam abban a classban, úgyhogy mikor megláttam, hogy eladó, iszonyatosan túlfizettem a Seahawkst valószínűleg, hogy megszerezhessem.

3/3 Jaden Hicks, S (Washington State)
BPA volt, meg kellett is safety depth. Nubinnal kéz a kézben voltak S1-2 a boardomon, de én a hard hittereket jobban szeretem a center fieldereknél (anno John Lynch, majd Polamalu volt a kedvenc playám, mezem is van mindkettő).

3/9 Maason Smith, DI (LSU)
Ezt utólag már bánom, sokkal jobb prospectek (Fisher, Elliss, Booker) is voltak benn és lehet 4/19-re is benn lett volna még. Kicsit hajaz a Bresee pickemre tavalyról: domináns freshman szezon, majd ACL szakadás sophomore évében és felemás junior idény. Maason igazi DT felépítésű monstrum, óriási az upside, ha egy türelmes, jó DL edző tud vele foglalkozni.

4/19 Mason McCormick, OG (South Dakota State)
Őt majdnem vittem 3/9-re is, mákom is volt, hogy ennyit csúszott, IRL szerintem day2 pick simán. OG depth kellett, BPA is volt. Húzásoknál szétdominálta az ellenfelet, igaz FCS-ben, de mindig volt hely mögötte futni. Pass protban sem volt elveszve, de futásoknál él igazán.

5/31 Matt Lee, C (Miami, FL)
Kellett valaki Creed Humphrey mögé. Sosem felejtem az arcát, mikor a Miami nem térdelt le 4. negyed végében pár pontos előnyben, majd fumble return TD után kikaptak a Georgia Tech ellen. („What the fuck? What are we doing?”)

6/19 Cam Little, K (Arkansas)
Legjobb rúgó a classban, freshman éve óta 85% körül rúg, egyre hosszabb career longgal. Ritkán jön ki draftra kicker 3 év után, de ő így döntött és nem lepődnék meg, ha megint kimenne egy rúgó 2. napon IRL. Greg Joseph jó eséllyel mehet amerre lát.

7/3 JD Bertrand, LB (Notre Dame)
Okos, szép, de valószínűleg nem lesz nagy NFL karrierje. LB depthnek jó lesz, főleg ha SirVocea szar lesz idén is.

3 hónapja
Egon bá New England Patriots 1 118 — Saints GM
Saints Draft Report 2024

1/14 Terrion Arnold, CB Alabama
Előre egyeztetett tradet hoztunk tető alá Dacongoval. 1/9-ről mentem hátrébb 5 helyet egy 2/29-ért. Ha a három top QB+WR valamelyike, vagy Alt bent lett volna még, akkor őket húztam volna, de így bevállaltam a kockázatot. A két előre sorolt CB közül Quinyon Mitchell lett volna a prioritás, de Arnold miatt se bánkódom, sőt a SEC tapasztalat, a kosaras múlt és a DB-re nem túl jellemző intelligencia kezdő cornerré teheti IRL is.

2/6 Darius Robinson, EDGE Missouri
BPA pick. Mel Kiper nagyon jó véleménnyel van róla, több helyen is bevethető a védőfalban és évről-évre javult a teljesítménye.

2/8 Kingsley Suamataia, OT BYU
OT tervben volt az első két körben. Noah Sewell unokatesója még project játékos, de a fal mindkét oldalán van tapasztalata, remélem beváltja a reményeket.

2/29 Ja’Lynn Polk, WR Washington
WR-t is akartam az első két körben, de sajnos az összes olyan kiment, akikre gondoltam, pl. Xavier Legette pont előttem, amikor beírtam. 2-3. számú simán lehet IRL is, nálam sem neki kell megváltania a világot.

4/10 Brandon Coleman, OL TCU
Szerintem élőben előbb fog kimenni. Egy sokoldalú támadófal ember, aki centeren kívül mindent is játszott, fizikai paraméterei kiválóak, csak jó kezekbe kell kerülnie. Nálam valószínűleg OG lesz.

5/9 Tanor Bortolini, OC Wisconsin
Ő volt az előre kiszemelt center prospectem! Remek fizikális képességei vannak és nagyon okos, nagyon reménykedek, hogy jó helyre fog kerülni, ahol kihozzák belőle a maximumot.

Innentől kezdve a PS feltöltése volt a cél. KLaci barátom segítségével plusz 3 pickem lett (5/29 – 6/17 + 6/23 + 7/20 + 7/22). Az itt kiválasztott játékosok többnyire jó RAS értékkel rendelkeznek, ami képessé teheti őket a PS-be kerüléshez IRL is.

6/8 Jordan Magee, LB Temple
6/17 Cornelius Johnson, WR Michigan
6/23 Cedric Johnson, EDGE Ole Miss
6/29 Anthony Gould, WR Oregon State – ő jó visszahordó
7/20 Bub Means, WR Pittsburg
7/22 Justin Strong, RB Southern Illinios – Ő lett volna az egyik UDFA jelöltem
7/39 Josh Proctor, S Ohio State

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
3 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 186
Mémeskút mock draft feat @labo7

1/1 Cincinnati Bengals Caleb Williams QB, USC

1/2 Dallas Cowboys Drake Maye QB, North Carolina

1/3 Los Angeles Rams Marvin Harrison Jr WR, Ohio State

1/4 Arizona Cardinals Joe Alt OT, Notre Dame

1/5 Las Vegas Raiders Rome Odunze WR, Washington

1/6 Seattle Seahawks Malik Nabers WR, LSU

1/7 New York Jets Olu Fashanu OT, Penn State

1/8 Miami Dolphins Brock Bowers TE, Georgia

1/9 New Orleans Saints Johnny Newton DI, Illinois

1/10 Carolina Panthers Dallas Turner EDGE, Alabama

1/11 Cleveland Browns JJ McCarthy QB, Michigan

1/12 Indianapolis Colts Troy Fautanu OT, Washington

1/13 Jacksonville Jaguars Byron Murphy DT, Texas

1/14 New York Jets Brian Thomas Jr. WR, LSU

1/15 Atlanta Falcons Quinyon Mitchell CB, Toledo

1/16 Green Bay Packers Taliese Fuaga OG/OT, Oregon State

1/17 Denver Broncos Terrion Arnold CB, Alabama

1/18 Los Angeles Chargers JC Latham OT, Alabama

1/19 Kansas City Chiefs Cooper Dejean CB, Iowa

1/20 Minnesota Vikings Laiatu Latu EDGE, UCLA

1/21 Chicago Bears Jayden Daniels QB, LSU

1/22 Pittsburgh Steelers Kool-Aid McKinstry CB, Alabama
 www.youtube.com/watch?v=Il-FKVnEnDg
1/23 New England Patriots Adonai Mitchell WR, Texas
 www.youtube.com/watch?v=blH8vaqQF0U&t=14s
1/24 Pittsburgh Steelers (DET) Amarius Mims OT, Georgia
Mims és a Steelers szurkolók:
 www.youtube.com/shorts/zsD84mn1pnA
1/25 Washington Commanders Jared Verse EDGE, Florida State

1/26 New York Giants Tyler Guyton OT, Oklahoma

1/27 New England Patriots Marshawn Kneeland EDGE, Western Michigan

1/28 Tennessee Titans Jackson Powers-Johnson C, Oregon

1/29 Tampa Bay Buccaneers Graham Barton OG, Duke

1/30 Washington Commanders Nate Wiggins CB, Clemson

1/31 Buffalo Bills Chop Robinson EDGE, Penn State

1/32 New York Jets Ladd McConkey WR, Georgia


Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
3 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 410
FA utáni, draft előtti mock:

1/1 Bengals: Caleb Williams, QB
Lapozzunk!

1/2 Cowboys: Drake Maye, QB
Ezt se taglalnám.

1/3 Rams: Marvin Harrison Jr, WR
Arizonában most aztán nem lehetnek boldogok ezzel a cserével. A Rams bebiztosította magának a legjobb prospectet és mint kiderült, tényleg nem bízott Wilsonban a GM Úr. Falemberért (főleg ilyen class esetén) nem ad senki plusz 1. és 3. kört egy 4 helyes felcsere esetében, fact.

1/4 Cardinals: Joe Alt, OT
A koncepció nem volt rossz, ezt elismerem. Még mindig maradnék a tackle posztnál, annak ellenére, hogy a top 3 elkapó bármelyik tagjáról azt gondolom difference maker lesz a ligában.

1/5 Raiders: Malik Nabert, WR
1 hónapja Rice mellé kellett elkapó, most már Rice helyett kéne.

1/6 Seahawks: Rome Odunze, WR
A GM Úr megpróbálkozott egy érvénytelen Burrow cserével, szóval akár QB is jöhetne, így viszont maradnék (ahogy Burrow is a seggén) az elkapónál.

1/7 Jets: Olu Fashanu, OT
És akkor a Jets bemutatta, mit fog csinálni a Chargers IRL! Érdemes volt lemaradni minden top elkapóról egy 1. és egy 3. pick ellenében? Válaszolj Jim Harbó!

1/8 Dolphins: Taliese Fuaga, OT
Véletlen lenne-e, hogy amint kiírta Göbi hogy top elkapót keres, Diggset elcserélte a Bills IRL? Vajon Göbi Nick Caserio? Vajon Göbi tudja, hogy ő viszont feltrade nélkül nem fog top elkapót találni?

1/9 Saints: Quinyon Mitchell, CB
Pittman leigazolása után már csak a CB opció maradt.

1/10 Panthers: Dallas Turner, EDGE
Még mindig maradnék az eredeti tippemnél, viszont a Panthers GM Úr helyében elgondolkodnék egy QB picken.

1/11 Jaguars: Terrion Arnold, CB
Most már nem lett olyan egyszerű megtippelni azt az IRL Jags picket. Lehet CB, lehet WR, de aztán az is lehet hogy Higgins vagy Aiyuk fog azzal a pickkel érkezni. Arnold azért klassz játékos, nem kell bánkódni!

1/12 Colts: Troy Fautanu, OT
Ha javult is az OL room, nem annyit hogy itt elkapó legyen a pick.

1/13 Browns: Brock Bowers, TE
A CB hiányt remekül orvosolta a GM Úr, így sima BPA-t választottam ide.

1/14 Jets: Brian Thomas Jr, WR
Jaydennek Mayfieldnek kell a fegyver.

1/15 Falcons: Nate Wiggins, CB
Kedvelem a Yiadom igazolást, de na. Ezzel azért nincsenek megoldva a problémák.

1/16 Packers: JC Latham, OT
Még mindig sok felé lehetne menni, de legyen rendben az a fal Purdynek.

1/17 Broncos: Kool-Aid McKinstry, CB
QB pipa, legyen meg a másik kezdő CB is!

1/18 Chargers: Amarius Mims, OT
Wynn guard, Ekwonu bust felé halad, Mims pedig sérülékeny (de amúgy jó playa).

1/19 Chiefs: Cooper DeJean, CB
Atletikus fehér 1. számú CB? Sign me up!

1/20 Vikings: Jared Verse, EDGE
WR vagy EDGE? EDGE vagy WR? EDGE-t nehezebben lehet találni a későbbi körökben.

1/21 Bears: Jayden Daniels, QB
Én nem tudom hogyan van ő itt, de rá kell menni. Egyszerűen IRL top 5 pickről beszélünk.

1/22 Steelers: JJ McCarthy, QB
A Steelersnek muszáj egy fiatal QB és ha már JJ itt van, el is viszi. Ezzel a kerettel és 3 db top40 pickkel teljesen belefér a kísérletezés.

1/23 Patriots: Byron Murphy II, DL
A Patsnek belefér a BPA és Byron egy pokoli jó játékos.

1/24 Steelers: Ennis Rakestraw Jr, CB
Ezen most se változtatnék. Reach, de az a CB sor rettenetesen néz ki.

1/25 Commanders: TJ Tampa, CB
Égető need, még ha reach is a játékos.

1/26 Giants: Tyler Guyton, OT
A játékos más, a poszt nem.

1/27 Patriots: Adonai Mitchell, WR
OT, WR, EDGE amit látok jönni. Epenesa visszaigazolásával az EDGE room elég telített, így értéken talán az elkapó van.

1/28 Titans: Jackson Powers-Johnson, C
Még mindig center nélkül a csapat.

1/29 Buccaneers: Michael Penix Jr, QB
Fields Pittsburghbe való költözése után IRL csereirányítóval nem lehet a szezont megkezdeni.

1/30 Commanders: Laiatu Latu, EDGE
Sima BPA és a GM Úr azért szeret értékes posztokon (WR room) jó játékosokat felhalmozni.

1/31 Bills: Kingsley Suamataia, OT
Most már fix Tacklet választok a Billsnek guard helyett.

1/32 Jets: Ladd McConkey, WR
Duplázik a Jets. És akkor Jim Harbó, megérte? Egy top elkapó helyett jött egy kiváló OT, 2 nagyon jó WR. QB lett, WR sor most már pofás, a fal kiváló. Chargers way!
3 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
Mockás hétfő Emptyvel

1. kör
1 1 Cincinnati Bengals (HOU) Caleb Williams USC QB
1 2 Dallas Cowboys Drake Maye North Carolina QB
1 3 Los Angeles Rams (NYJ) Joe Alt Notre Dame OT
1 4 Arizona Cardinals (SEA) Olumuyiwa Fashanu Penn State OT
1 5 Las Vegas Raiders Jayden Daniels LSU QB
1 6 Seattle Seahawks (SF via ARZ) Marvin Harrison Jr. Ohio State WR
1 7 New York Jets (LAR) Malik Nabers LSU WR
1 8 Miami Dolphins Quinyon Mitchell Toledo CB
1 9 New Orleans Saints Dallas Turner Alabama ED
1 10 Carolina Panthers Terrion Arnold Alabama CB
1 11 Jacksonville Jaguars Rome Odunze Washington WR
1 12 Indianapolis Colts JC Latham Alabama OT
1 13 Cleveland Browns J.J. McCarthy Michigan QB
1 14 New York Jets (PHI) Brock Bowers Georgia TE
1 15 Atlanta Falcons Nate Wiggins Clemson CB
1 16 Green Bay Packers Byron Murphy II Texas DI
1 17 Denver Broncos Laiatu Latu UCLA ED
1 18 Los Angeles Chargers Taliese Fuaga Oregon State OG
1 19 Kansas City Chiefs Jackson Powers-Johnson Oregon C
1 20 Minnesota Vikings Johnny Newton Illinois DI
1 21 Chicago Bears Graham Barton Duke OL
1 22 Pittsburgh Steelers Kool-Aid McKinstry Alabama CB
1 23 New England Patriots Jared Verse Florida State ED
1 24 Pittsburgh Steelers (DET) Edgerrin Cooper Texas A&M LB
1 25 Washington Commanders Cooper DeJean Iowa CB
1 26 New York Giants Amarius Mims Georgia OT
1 27 New England Patriots (CIN) Brian Thomas Jr. LSU WR
1 28 Tennessee Titans Kamari Lassiter Georgia CB
1 29 Tampa Bay Buccaneers Troy Fautanu Washington OG
1 30 Washington Commanders (BAL) Tyler Guyton Oklahoma OT
1 31 Buffalo Bills Darius Robinson Missouri DL
1 32 New York Jets (ARI via LAR) Jordan Morgan Arizona OT

2. kör
2 1 Houston Texans Kingsley Suamataia BYU OT
2 2 Pittsburgh Steelers (NYJ) Adonai Mitchell Texas WR
2 3 Indianapolis Colts (DAL) Xavier Worthy Texas WR
2 4 Las Vegas Raiders Kris Jenkins Michigan DI
2 5 San Francisco 49ers Chop Robinson Penn State ED
2 6 Houston Texans (SEA via PIT) Xavier Legette South Carolina WR
2 7 Miami Dolphins Michael Penix Jr. Washington QB
2 8 New Orleans Saints Michael Hall Jr. Ohio State DI
2 9 Carolina Panthers Bo Nix Oregon QB
2 10 Los Angeles Rams Ladd McConkey Georgia WR
2 11 Dallas Cowboys (IND) Troy Franklin Oregon WR
2 12 Cleveland Browns Payton Wilson NC State LB
2 13 Philadelphia Eagles Tvondre Sweat Texas DI
2 14 Atlanta Falcons Keon Coleman Florida State WR
2 15 Tampa Bay Buccaneers (GB) Junior Colson Michigan LB
2 16 Jacksonville Jaguars Trey Benson Florida State RB
2 17 Los Angeles Chargers Braden Fiske Florida State DI
2 18 Denver Broncos Jonathon Brooks Texas RB
2 19 Minnesota Vikings JaTavion Sanders Texas TE
2 20 Kansas City Chiefs Ennis Rakestraw Jr. Missouri CB
2 21 Minnesota Vikings (PIT) Adisa Isaac Penn State ED
2 22 New England Patriots Tyler Nubin Minnesota S
2 23 Chicago Bears Blake Corum Michigan RB
2 24 Detroit Lions Cooper Beebe Kansas State OG
2 25 New Orleans Saints (NYG via CAR, CLE) Patrick Paul Houston OT
2 26 Washington Commanders Cedric Gray North Carolina LB
2 27 Detroit Lions (CIN via HOU, PIT) Roman Wilson Michigan WR
2 28 Tennessee Titans Zach Frazier West Virginia C
2 29 New York Jets (BAL) Jonah Elliss Utah ED
2 30 Green Bay Packers (TB) Chris Braswell Alabama ED
2 31 New York Jets (BUF) Javon Bullard Georgia S
2 32 Arizona Cardinals Kris Abrams-Draine Missouri CB


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
4 hónapja
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 533 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Interjú a Denver Broncos General Managerével, Löflivel

- Üdvözlöm Mr. Löfli, elkezdődött a holtszezon, mozgalmas napokon van túl, nemde?
- Nem tudom miről beszél, két hónapja folyamatosan be vagyok szívva, nem véletlenül költöztem Coloradoba.
- De arról csak tud, mi történt a csapatával? Mi áll a Hall of Famer falember, Trent Williams elcserélése mögött?
- Nem emlékszem, mi is volt az ellenérték?
- Minkah Fitzpatrick.
- Ja igen, mink itten ah csapatnál nagyon szerettyük a Fitmagic játékát.
- De ő nem az a Fitzmagic.
- Ja igen? Nem baj, az a mottónk a csapatnál, hogy fő a biztonság, a safety magyarul biztonságot jelent, ezért kell belőle minél több. Még lehet, hogy Gilmant is visszaigazoljuk, bár a Defense Coordinatorunk nem biztos, hogy szeretne 1-4-6-os formációt játszatni.
- Ha már a védelem, egy másik klubikon, Jalen Ramsey is távozott.
- Hát igen, nagyon szerettük fiatalkora óta a játékát (#stoppedofilia), nem véletlenül lett 1/1 anno, de hát már túl sokat keresett szegény, és ő sem lesz fiatalabb. Maudibeke viszont maradt, nem kis lóvét akaszott le az a nagydarab feka (copyright Mészöly Géza).
- Visszatérve a támadósorra, kivágták Russell Wilsont, viszont utána megpróbálták aprópénzért visszaigazolni, nem cinikus ez egy picit?
- Hát most nézzen már rá a QB szobánkra, egy olasz bevándorló maffiózógyerek, meg a D. Tóth Robinson próbál passzolni, a szabadügynökpiac halott, nem húzunk normális helyen, muszáj mindent megpróbálni! Még azt a nyomi Mayfieldet is meg akartam szerezni bridge QB-nak, kár, hogy már Bridgewater visszavonult 😕
- Szóval azt mondja a drafton nem is jön irányító?
- Na majd biztos elmondom magának, a többi 31 GM meg röhög a markába, hogy mindent tud a csapatépítési terveinkről!
- Összességében ez nem úgy néz ki, mint egy tudatos csapatépítés.
- Hát de nem mindegy?! Ez csak egy virtuális játék az interneten.
- Hogy micsoda, azt mondja, hogy én valójában nem is élek?!
(ends in existential crisis)

| nem vagyok józan |


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
4 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 410
Combine utáni, FA előtti mock:

1/1 Bengals: Caleb Williams, QB
A GM Úr azt mondogatja még nem döntött hogy Maye vagy Caleb, de ez akkora smoke, hogy ki se látni belőle.

1/2 Cowboys: Drake Maye, QB
Az 1/1 Malik Willis után megpróbálkoznak újra egy irányítóval, viszont most egy hellyel lejjebb.

1/3 Jets: Jayden Daniels, QB
Akár egy tradet is el tudok képzelni, de egyszerűen nem látom a cserepartnert, aki feljönne a 3. irányítóért. Így rajtuk maradt a srác, egy próbát biztosan megér. Valakinek biztosan.

1/4 Cardinals: Joe Alt, OT
Látom a 2 helyes feltrade vízióját, de biztosan kell a telített WR roomba Harrison? Na ugye, jó lesz ide Joe Alt is.

1/5 Raiders: Marvin Harrison Jr, WR
Még Bowers is lehetne itt opció, de a value azt mondja legyen elkapó Rice mellé.

1/6 Seahawks: Malik Nabers, WR
McLaurin mellé overkill, de Burrownak kell a fegyver. EDGE jöhetne még szóba, de nem látok olyan szintű tehetséget. Idővel a GM Úr is rájön, 3. számú elkapónak nem érdemes milliókat adni.

1/7 Rams: Taliese Fuaga, OT
Csoportriválissal folytatódik a mock. Los Angelesben minden OT lejáró, Stroudot meg kell védeni, Barkleynak futnia kell, Fuaga pedig a tökéletes RT, ha Peat marad LT-ként a csapatnál.

1/8 Dolphins: Rome Odunze, WR
Lehetne itt is Bowers, akár a Ramsnél is, de a value megint mást mutat. Goff homály passzait Rome 1 kézzel is be fogja húzni.

1/9 Saints: Quinyon Mitchell, CB
Elkapó és corner is adja magát. Elkapó nem maradt, így Mitchell költözik New Orleansba. Kiváló játékossal erősödik a védelem.

1/10 Panthers: Dallas Turner, EDGE
Újabb csoportellenfél egymás után. Jövőre minden pass rusher lejáró, nem is ütik meg a szintet, így a Panthers viheti az 1. passzsiettetőt a drafton.

1/11 Jaguars: Terrion Arnold, CB
Ik és az ő small school fétise vagy az érdekes nevű fétise vagy az underrated fétise. Idén vagy marad a hagyománynál és Jared Verse, mint Albany playa vagy 19-re lapot húz és viszi Arnoldot, aki lehetséges Jags játékos lehet IRL. Idén Doug Peterson szintű tökökkel draftol.

1/12 Colts: Olu Fashanu, OT
Mik vannak, megint egy csoport 2 csapata egymás után. Tight end, elkapó is jöhetne, de bízzon bennem a GM Úr, utóbbit 2/3-nál is találni fog. Ideje kivágni és nem szórakozni ilyen mihaszna Dillardokkal.

1/13 Browns: Nate Wiggins, CB
QB lehetne, de Vanilla Vick évekre bebetonozva, aztán megláttam a CB sort és nem maradt bennem megválaszolatlan kérdés.

1/14 Jets: Brian Thomas Jr, WR
Jaydennek kell a fegyver, ráadásul egyetemi ágyasát játszópajtását kapja maga mellé.

1/15 Falcons: Kool-Aid McKinstry, CB
Lehetne QB, de alulméretezett törpékkel nem lehet kiállni, ráadásul lejáró mind.

1/16 Packers: Byron Murphy II, DL
Nagyon sok felé indulhatna a Packers, talán BPA alapon a védelmet erősítik.

1/17 Broncos: JJ McCarthy, QB
Itt az idő elkezdeni építeni azt a támadórészleget. 3 core player már van a védelemben, egy rookie QB szerződésének nyújtotta flexibilitás rendkívül fontos lesz a következő 4-5 évben.

1/18 Chargers: Jer'Zhan Newton, DL
Khm, csoportriválsi, khm. 0 DL, Bosát segítse már valaki.

1/19 Chiefs: Troy Fatuanu, OL
Igen, OL. Én teljesen látom benne a tacklet, de ha IRL a csapat amely draftolta nem, akkor is jó lehet guardban. A Chiefsnek meg teljesen mindegy hogy melyik.

1/20 Vikings: Brock Bowers, TE
Will Levisnak kell a játékszer. Elkapó is jöhetne, de Bowerst itt már vinni kell. Kétséges az ő szerepe és az interjúi is pocsékul sikerültek IRL. Ráadásul inkább működött úgy egyetemen, mint egy slot elkapó.

1/21 Bears: Cooper DeJean, DB
Megint csak pontos poszt nélkül és megint csak csoportrivális. Bearsnek mindegy hogy CB vagy S, teljesen tökéletes nekik mindkettő.

1/22 Steelers: Jared Verse, EDGE
Sima BPA, kommentár nélkül.

1/23 Patriots: JC Latham, OT
Tyler Smith guard, Conklin ki tudja hogy jön vissza, így nem árt egy B opció (+ ki tudja lesz-e hosszabbítás).

1/24 Steelers: Ennis Rakestraw Jr, CB
Itt már needre megy a dolog Ennis személyében.

1/25 Commanders: Kamari Lassiter, CB
Lehetne OT, de let me cook. Lassitert bírom és jó lesz abba a CB roomba, hátha Hobbs már pénzügyileg nem fog beleférni a későbbiekben.

1/26 Giants: Amarius Mims, OT
Csopo....oké abbahagyom. 100 millió guard és nulla tackle. Egyértelmű pick.

1/27 Patriots: Laiatu Latu, EDGE
Fogalmam sincs hogy esett le idáig Latu, de ha már itt van akkor köszöni szépen a Pats és viszi. A 2 legjobb pass rusher lejáró, így nem árt megint csak egy B opció.

1/28 Titans: Jackson Powers-Johnson, C
Itt QB nincs, CB sincs és más se nagyon értéken, így JPJ a választott, aki szintén hiányposztra érkezik.

1/29 Buccaneers: Chop Robinson, EDGE
Josh Allen ki, Chop be.

1/30 Commanders: Tyler Guyton, OT
Mondtam, hogy let me cook. Ha Lucas és Walker nem jön be, itt lesz Guyton RT-be.

1/31 Bills: Jordan Morgan, OL
Inkább guard lesz szerintem, de kitudja. Buffaloba mindenképp kell az OL segítség, mivel 3 támadófalember marad szerződéssel, abból 2-t ki is lehetne vágni.

1/32 Rams: Adonai Mitchell, WR
Nem hiszek egyik külső elkapóban sem. Persze ha a GM Úr biztos Wilsonban, akkor Graham Barton oldhatja meg a guard gondokat.
10 hónapja
törölt kristof New York Giants USC Trojans 624 — Browns GM
Mérlegen a valóság Ohio szebbik felén

53-as roster:
IRL roster (44): Daniel Jones, Taylor Heinicke, Kyle Trask, Austin Ekeler, Devin Singletary, Matt Breida, Tank Bigsby, Drake London, DJ Chark, Isaiah Hodgins, Darius Slayton, Pat Freiermuth, DJ Humphries, Matt Peart, Cole Strange, Jackson Carman, John Michael Schmitz, Jon Feliciano, Alex Cappa, Mike McGlinchey, Jack Driscoll, Jihad Ward, Byron Young, Jalen Carter, Ed Oliver, Nathan Shepherd, Harold Landry, Lorenzo Carter, Elandon Roberts, Nick Niemann, Jordyn Brooks, Akeem Davis-Gaither, Nicholas Morrow, Chris Board, DJ Reed, Dane Jackson, Alontae Taylor, Fabian Moreau, Shaun Wade, Gervarrius Owens, Talanoa Hufanga, Harrison Butker, Sam Martin, Joe Cardona
IRL IR (2): Bryce Ford-Wheaton, James Lynch
IRL PS (3): Jimmy Morrissey, Austin Bryant, Eric Rowe
IRL FA (3): OJ Howard, Lecitus Smith, Lamarcus Joyner
Visszavonult (1): Tony Jefferson

PS:
IRL roster (8): Colton Dowell, Tre Tucker, DJ Johnson, Jordon Riley, Alex Austin, Tre Hawkins III, DJ Ivey, Josh Hayes
IRL PS (1): Mekhi Garner
IRL FA (1): Trevor Reid

Szerkesztette: törölt kristof

The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.
10 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
Mérlegen a valóság New York kékebbik felén

53-as roster:
IRL roster (39): Joshua Kelley, James Conner, Breece Hall, Kyren Williams, Tyreek Hill, Gabe Davis, Derius Davis, Jalen Brooks, Taysom Hill, Brenton Strange, Sam Cosmi, Landon Young, Trent Scott, Peter Skoronski, Connor McGovern, Chandler Zavala, Keith Ismael, Sheldon Rankins, DeMarvin Leal, D.J. Davidson, Derrick Nnadi, Kobie Turner, T.J. Slaton, Jonathan Greenard, Kayvon Thibodeaux, C.J. Mosley, Josey Jewell, Mark Robinson, David Mayo, J.C. Jackson, Kelvin Joseph, Deane Leonard, Ja'Sir Taylor, Marcus Peters, Jordan Poyer, Grant Delpit, Elijah Hicks, DeMarcco Hellams, Tommy Townsend
IRL PUP (1): Kyler Murray
IRL IR (3): Hunter Long, Adetonkunbo Ogundeji, Nazeeh Johnson
IRL PS (7): Mike Strachan, Robbie Chosen, Matt Farniok, Justin Shaffer, Esezi Otomewo, Kendall Williamson, Michael Badgley
IRL FA (2): Danny Etling, Trent Sieg
Visszavonult (1): Chase Roullier

PS:
IRL roster (3): John FitzPatrick, Thomas Incoom, Brad Robbins
IRL IR (2): Brittain Brown, Isaiah Bolden
IRL PS (2): Jalen Cropper, Charlie Thomas
IRL FA (3): Jaray Jenkins, Raymond Vohasek, Yusuf Corker


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
10 hónapja
labo7 San Francisco 49ers Wisconsin Badgers 410
Uraim, akkor járjuk körbe a Maddent!

Ahogy már írtam, sokan nem szeretitek a Maddent. Viszont ahhoz képest, hogy abból kiindulva igazolnak páran (értsd minél magasabb ratingű játékost), mégis kevesen néztek utána playbooknak, archetypenak, abilitynek, x factornak.

Playbook

Nyilvánvalóan nem fogom elárulni a legjobb playbookokat (talán nincs is olyan hogy "legjobb"), de kis útmutatást adhatok. Idén a Ravens playbookot választottam offense oldalon, defense terén pedig maradtam a Tampánál. Fields még nem passer, elkapóm kb csak Allen, erős falam van és Taylor így adta magát a dolog. Azt terveztem, hogy a Ravens playbookkal sokat futok, kihasználom a csapat erősségeit, sokat fogom birtokolni a labdát (átlag 10 perccel volt nálam többet a labda a meccseimen). Kinda be is jött, talán egy bátrabb playbookkal a Super Bowl is meg lehetett volna, viszont féltem a turnoverektől (Fields INT). Védelemnél a Tampa 3-4-t játszik és zónát, de mégis sokféle emberezős vagy hibrid playük van és a dollar, ami elég fontos a pass heavy csapatok ellen.

Szóval, ha valaki betolja a 4-3-t depth charton, de közben a playbook tele van 3-4 játékokkal ne lepődjön meg, ha nem működik. Azon se lepődjön meg senki ha power sémájú playbookja nem működik, mikor a fala konkrétan zóna sémára van kitalálva vagy egy Ravens pb nem működik egy Stafforddal (csak példa). Védelem terén is, a 2 cornerem kiváló zone coverage ratinggel bír, de ha egy 70%-ban man to man pb-vel tolnám, a védelmem a végén kullogna a statisztikáknál.

Archetype

Ezek egyes játékosok típusa. Elkapóknál pl van playmaker, slot, deep threat. Cornereknél man to man vagy zone. Safetyknél zone, hybrid, run support. Támadófalnál pass protector, power, agile. Ennyit sorolnék most fel. Ezek a típusok a statokból jönnek (pass protector pl magas pass blocking, tökre érthető). Ha a playbookban van egy csomó guardhúzás, screen, de a fal nagy része power akkor a falemberek nem fognak kiérni blokkolni. Ugyanezt már említettem a secondary terén is.

Ability és X-Factor

SIM-nél nem tudom pontosan ennek mekkora jelentősége van, de a madden 23-ban ezek fontosabbak voltak mint a játékosok ratingje. Ezek egyfajta pluszok, pl több leütött labdát szerez ezzel egy CB vagy az elkapó plusz előnyre tesz szert bizonyos útvonalakon. Az irányító gyorsabban dobja el a labdát, a futó több védőt fejel seggre. Kb így írnám le ezt a bullshitet (mert az, glitch az egész, nemhiába nerfelték idénre ezeket). Ha tippelnem kéne, ezért alakult úgy, hogy Smith-Njigba 2. Noah Brown pedig 6. legjobb elkapó nálunk vagy hogy az öreg PP 11 lasztit üt le.

Végszó

Érdemes talán annak is utána nézni (ha van ideje az embernek), hogy mi az aktuális maddenben, ami OP vagy csak maga a játékmechanizmus milyen. Ugye a kevés fumble azért van, mert EA-nél így csinálták meg a játékot. Sajnos vagy nem sajnos ez ilyen.
Összefoglalva nem elég csak egy magas ratinges csapat, a playbook nagyon sokat számít. Jobbá vagy sokkal rosszabbá is tehet egy csapatot.
(Ha bármi kérdésetek van csevegőben, privátban nyugodtan jöhet.)
11 hónapja
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 608
TÉVHITEK, SZTEREOTÍPIÁK ÉS TÚLREAGÁLÁSOK MOCK DRAFTJA, NEGYEDIK FELVONÁS

Expressz sebességgel itt is az első '24-es GM mock | az alapanyag java egy ideje már készen állt, már csak egy draftsorrend hiányzott 😀 | , a koncepció a szokásos, vágjunk is bele.


1/1. Houston Texans: Caleb Williams, QB (USC)
Mahomes óta a "legmahomesabb" irányító.
1/2. Dallas Cowboys: Drake Maye, QB (North Carolina)
Fehér, prototípus méretek, erős a karja, atletikus, de azért nem annyira, mint Josh Allen, így ő az új Justin Herbert.

Ha North Carolina QB, akkor...1/3. New York Jets: Marvin Harrison Jr., WR (Ohio State)
A.J. Green óta a legjobb WR prospect, Marvin Harrison óta a legjobb Marvin Harrison, és már most sem kérdés, hogy leendő first-ballot Hall of Famer.

OSU WR evolúció:1/4. Seattle Seahawks: Kool-Aid McKinstry, CB (Alabama)
A Josh Jobe- és Eli Ricks-projektből csúnya kudarc lett, egyikük sem tudta sikeresen végrehajtani az “első körös Bama CB” küldetést, elég volt tehát a játszadozásból - 2024-ben egyenesen a draft legjobb cornerbackjét delegálja a Crimson Tide.
1/5. Las Vegas Raiders: Dallas Turner, EDGE (Alabama)
Nem csak Smith ügynökék, hanem mindenki más szemei is Mr. Will Andersonra szegeződtek az utóbbi két évben, de a túloldalán játszó Bama EDGE is első körös tehetség, és ezt idén végre nem csak tudni, hanem látni is fogja mindenki.
1/6. Arizona Cardinals: Olu Fashanu, OT (Penn State)
Általános megdöbbenés fogadta a döntését, hogy marad még egy évet az egyetemen, pedig ha már idén kijön, biztosan ő lett volna az elsőként draftolt OT.
1/7. Los Angeles Rams: Joe Alt, OT (Notre Dame)
Erős és atletikus fehér csávó a Notre Dame-ről, NFL-felmenőkkel - a tökéletes franchise LT alapanyag. És mint ilyen, ő bizony Fashanu OT1 státuszára is komoly fenyegetést jelent...

Mock írók és a "Ki legyen az elsőként draftolt OT?" dilemmája:1/8. Miami Dolphins: Brock Bowers, TE (Georgia)
2023-ban összességében a tight end class volt korszakosnak kikiáltva, 2024-ben érkezik egy - alulméretezettség ide vagy oda - korszakos TE prospect is.
1/9. New Orleans Saints: Kalen King, CB (Penn State)
Ha azt gondoltad, tavaly Joey Porter Jr. volt a PSU legjobb cornerbackje, csak mert ő Joey Porter Jr., akkor tévedsz - a Nittany Lions secondary-jében Kalen volt a valódi oroszlánkirály.| Soha nem draftoltak még a Penn State-ről defensive backet az első körben. |


1/10. Carolina Panthers: Jared Verse, EDGE (Florida State)
Már az idei, mély EDGE classban is első körös lett volna, de maradt Tallahassee-ben, hogy még első körösebb legyen. Valamint eggyel több klasszis játékos, még egy fokkal nagyobb csalódás, amikor az offseason top 5 hype után az FSU majd a saját főcsoportját sem nyeri meg, a'la USC 2022.
1/11. Jacksonville Jaguars: Emeka Egbuka, WR (Ohio State)
Egy szem elkapás, érik ezután má' Erik Ezukanma NFL-búcsúja, és Emeka Emezie-ről is tudjuk, hogy emez is olyan, akinél a labda a nemezis, ám ez az Emeka remek, na, meglepő lenne, ha Egbuka is elbukna.
1/12. Indianapolis Colts: J.C. Latham, OT (Alabama)
Ritka az olyan draft ciklus, amikor nincs első kört érő / első körbe prognosztizált Alabama-támadófalember. Az előző ilyen volt, de sejteni lehetett, hogy nem fog sokáig tartani a nihil.
1/13. Cleveland Browns: J.T. Tuimoloau, EDGE (Ohio State)
Klasszis lesz belőle az NFL-ben, csak intézze el valaki, hogy minden meccsen a Penn State legyen az ellenfél.
1/14. New York Jets: Quinn Ewers, QB (Texas)
A Maye-nél felsorolt ismertetőjegyek többé-kevésbé Ewersnél is jelen vannak, így végső soron ő is beleillik abba a QB arch-type-ba, amelyik NFL-körökben tradicionálisan olyannyira közkedvelt.
1/15. Atlanta Falcons: Denzel Burke, CB (Ohio State)
Az hagyján, hogy jó corner, de egyenesen egy evolúciós csoda - én eddig legalábbis még nem hallottam olyanról, hogy a gesztenyéknek bürkéje van.
1/16. Green Bay Packers: Maason Smith, DT (LSU)
Íme Bryan Bresee 2024-es kiadása.
1/17. Denver Broncos: Malik Nabers, WR (LSU)
Possession receivernek sem lenne utolsó (februárban letartóztatták illegális fegyverbirtoklás miatt), de főleg mélységi célpontként jeleskedik, lásd a Georgia elleni zakó garbage time-ja vagy a Purdue elleni érdektelen bowl-meccs.
1/18. Los Angeles Chargers: Jer'Zhan Newton, DT (Illinois)
Offseason 1. körös DT-k tipikus ismertetőjegyei... Inkább pass rusher, mint run stuffer: pipa. Alulméretezettség: pipa. Lehessen rá mondani, hogy már az előző drafton is korán elkelt volna: pipa. Prominens egyetem: pi... Oh wait...
1/19. Kansas City Chiefs: Chop Robinson, EDGE (Penn State)
Jött a Penn State, felkapta a Maryland pass rusherét, aztán ráuszította őt a QB-kra, és bumm, így lett Chop a pick. (Chop blockos szóviccen is törtem a fejem, de rájöttem, hogy az OL-chop-poén lett volna.)

Franklin & Chop, hát persze!

| Fiatalabbaknak (0:10-től): https://youtu.be/3jF7tVU26rg?si=Cntr4fZd1GDao9w1
Idősebbeknek:
https://gta.fandom.com/wiki/Franklin_Clinton
https://gta.fandom.com/wiki/Chop
A Penn State vezetőedzője pedig ugyebár James Franklin.
|


1/20. Minnesota Vikings: Jeremiah Trotter Jr., LB (Clemson)
Kicsivel kevesebb atletikusság, kicsivel több játéktudás, meglátjuk az új Clemson off-ball LB recept mennyire jön be az NFL GM-ek ízlésének.
1/21. Chicago Bears: Michael Hall Jr., DT (Ohio State)
A 4 sackes lélektani határt sikeresen megugrotta tavaly (4.5 egészen pontosan), és powerhouse-ból, mi több az Ohio State-ről jön, így evidens az első kör.

Az Oklahoma State és az Oregon State draft aspiránsai a nagy Buckeye run láttán:1/22. Pittsburgh Steelers: Cooper DeJean, DB (Iowa)
A "rendkívül sokoldalú defensive back" és a "cornernek nem eléggé corner" spektrumon lesz itt mindenféle állásfoglalás vele kapcsolatban. Annyi biztos, hogy korábbi csapattársához, Riley Mosshoz hasonlóan egy alapvető cornerback kritériumnak ő sem tesz eleget...
1/23. New England Patriots: Bralen Trice, EDGE (Washington)
Szokatlan jelenség egy szezon előtti mockban, de ilyen is van: egy EDGE, aki se nem egykori ötcsillagos recruit, sem pedig valamelyik elit egyetem játékosa.
1/24. Detroit Lions:
Xavier Worthy, WR (Texas)

6-1-es magassága mellé 164 fontos súlyával ő az elkapók Emmanuel Forbesa (utóbbi 6-1, 166-tal mérlegelt a combine-on), de ha a Mississippi State corneréért első kört adtak, akkor Worthy is ér annyit.
1/25. Washington Commanders: Kingsley Suamataia, OT (BYU)
Polinéz származás, utah-i középiskola, megjárta az Oregont - csakis egyvalaki lehet az NFL compja...
1/26. New York Giants: Javon Bullard, CB (Georgia)
A gazdasági visszaesést jól mutatja, hogy a Dawgs utóbbi két évben gőzerővel termelő védőprospect-gyára is visszavesz a volumenből, de hírmondónak azért biztosan akad majd tőlük valaki az első körben a labdának ezen az oldalán is.

"Kellene még valami fasza első körös Georgia-védő..."1/27. New England Patriots: Andrew Mukuba, S (Clemson)
Safety nélkül nincs első kör... -ös mock draft.
1/28. Tennessee Titans: Michael Penix Jr., QB (Washington)
2018-ban ACL-szakadás, 2019-ben vállsérülés (6 meccs), 2020-ban ACL-szakadás (6 meccs), 2021-ben vállsérülés (5 meccs). Végülis, ha asztali böngészőben nézed, magas felbontással, akkor egy sorba ki is fér súlyos sérüléseinek felsorolása.
1/29. Tampa Bay Buccaneers: Rome Odunze, WR (Washington)
Kijöhetett volna már a 2023-as draftra is, de úgy döntött, inkább marad és csiszol még egy kicsit a játékán; gondolta Rome nem egy nap szezon alatt épül(t) fel.

Odunze szezonja történelmi lesz:1/30. Baltimore Ravens: Calen Bullock, S (USC)
5 interceptiont már fogott 2022-ben, remélhetőleg a későbbiekben sem lesz annyira vakon (lásd itt vagy itt), mint druszája.

Szegény Bullock a draft napján...1/31. Buffalo Bills: Ja'Tavion Sanders, TE (Texas)
Bijan Robinson előtt Vince Young volt az utolsó első körös Texas-támadójátékos még 2006-ban. De most aztán beindul a nagyüzem; csak a 2024-es drafton ugyanannyi Longhorns-támadó fog elkelni az első körben, mint az utóbbi közel két évtized során összesen.
1/32. Los Angeles Rams: Donovan Jackson, OG (Ohio State)
A "már college-ban is guardot játszó, powerhouse-ból érkező, mindenki által első körbe jövendölt guard" sablonra nem volt megfelelő jelölt a tavalyi mockhoz, de mindenki megnyugodhat, idén a Buckeyesnak (ki másnak?) erre a problémára is van megoldása.

(Michigan) Wolverine-ék ebben a draft ciklusban:És természetesen ezúttal sem maradnak ki azok, akiknek jelen állás szerint nincs első körös pickjük:


"2/1." Cincinnati Bengals: J.J. McCarthy, QB (Michigan)
Akadt más jelölt is, de ha már "tévhitek, sztereotípiák és túlreagálások mock draftja" - McCarthy mindezeket egy személyben testesíti meg.

(Ex-)Michigan QB-k Bryce Young és Anthony Richardson top 4-es draftolása után:"2/1." Philadelphia Eagles: Blake Corum, RB (Michigan)
Nem elég, hogy az RB-ket nem hajlandóak megfizetni a csapatok, még a draftnikek is semmibe veszik őket; a Wolverines sztárjába például egyetlen első körös mockban sem sikerült belebotlanom. De amint 33-at üt az óra, bizonyosan mindenki running backre fog vadászni.
"2/1." San Francisco 49ers: Graham Barton, OT (Duke)
Az elmaradhatatlan "elég hosszú-e a karja" OL prospect, és mint ilyen, a "lehet-e belőle tackle az NFL-ben, vagy csak guardnak lesz alkalmas?" kérdések leendő fő céltáblája az aktuális draft ciklusban.

több mint 1 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
College Kollázs á la Giants

SEC (17)
Florida (3): Jonathan Greenard, Tommy Townsend, Tedarrell Slaton
LSU (3): Grant Delpit, Danny Etling, Jaray Jenkins
Kentucky (3): Kelvin Joseph, Landon Young, Yusuf Corker
Alabama (2): C.J. Mosley, DeMarcco Hellams
Ole Miss (2): Deane Leonard, Mark Robinson
Georgia (2): Justin Shaffer, John FitzPatrick
Texas A&M (1): DeMarvin Leal
South Carolina (1): Jalen Brooks

ACC (11):
Wake Forest (2): Ja'Sir Taylor, Kobie Turner
Oregon State (1): Jordan Poyer
Louisville (1): Sheldon Rankins
Florida State (1): Derrick Nnadi
Pittsburgh (1): James Conner
NC State (1): Chandler Zavala
Miami-FL (1): Michael Badgley
Boston College (1): Hunter Long
North Carolina (1): Raymond Vohasek
Georgia Tech (1): Charlie Thomas

Big Ten (8)
Penn State (2): Connor McGovern, Brenton Strange
Iowa (1): Josey Jewell
Maryland (1): J.C. Jackson
Northwestern (1): Peter Skoronski
Minnesota (1): Esezi Otomewo
Nebraska (1): Matt Farniok
Michigan (1): Brad Robbins

Pac-12 (7)
UCLA (2): Joshua Kelley, Brittain Brown
Oregon (1): Kayvon Thibodeaux
Washington (1): Marcus Peters
California (1): Elijah Hicks
Arizona State (1): DJ Davidson
Stanford (1): Kendall Williamson

Big 12 (4)
Oklahoma (1): Kyler Murray
Texas (1): Sam Cosmi
Iowa State (1): Breece Hall
TCU (1): Derius Davis

MWC (4)
Wyoming (1): Chase Roullier
Colorado State (1): Trent Sieg
San Diego State (1): Keith Ismael
Fresno State (1): Jalen Moreno-Cropper

Független (3)
Notre Dame (2): Kyren Williams, Adetokunbo Ogundeji
BYU (1): Taysom Hill

American (2)
UCF (1): Gabriel Davis
Temple (1): Robbie Chosen Anderson

Sun Belt (2)
Marshall (1): Nazeeh Johnson
Texas State (1): David Mayo

FCS (2)
Grambling State (1): Trent Scott
Jackson State (1): Isaiah Bolden

Division II (2)
West Alabama (1): Tyreek Hill
Charleston (WV) (1): Mike Strachan

MAC (1)
Central Michigan (1): Thomas Incoom


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 1 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 850 — Scream and scout
Giants draft recap 2020

1 30 New York Giants (LAR) Grant Delpit S LSU IRL 2/44 Browns
Stabil, átlagos kezdő lett.

2 26 New York Giants Isaiah Wilson OL Georgia IRL 1/29 Titans
LOL

3 26 New York Giants Jonathan Greenard EDGE Florida IRL 3/90 Texans
Ez egy gyönyörű találat, contract yearbe kerül, sztem durva idénye lesz.

4 11 New York Giants (LAR via NYJ) Gabriel Davis WR UCF IRL 4/128 Bills
Soha rosszabb 4. körös választást, mint egy kezdő WR.

5 26 New York Giants Joshua Kelley RB UCLA IRL 4/112 Chargers
Megfelelő cserefutó, ez is tolerálható.

6 35 New York Giants Robert Windsor DL Penn St. IRL 6/193 Colts
Ő már XFL-játékos.

7 26 New York Giants Keith Ismael OL San Diego St. IRL 5/156 WAS
Cserecenter nálam is és a Ninersben is.

7 40 New York Giants Benito Jones DL Ole Miss IRL UDFA Dolphins
Tavaly kitettem, jelenleg a Lionsben csere nose.

Summa summarum: a középső körök jól sikerültek a Greenard-Davis-Kelley trióval, a többi nem.
Értékelés: C


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...