NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 9 éve
Találtam egy statisztikát amiben első a Bears. A kereten lévő 30 fölötti játékosok számában vezetnek a mackók...több mint 9 éve
Wyatt
26 306
Which teams have signed the most/fewest players?És még szebb lesz, amikor kapunk még egy 3. kört, meg pár ötödiket jövőre
A toplista és a lista alja:
A trade-ek és a future contractok nincsenek benne, csak a FA igazolások, és a saját játékosok visszaszerződtetése.
A darabszámok önmagukban nyilván nem mondanak sokat, de abból a szempontból érdekes a lista, hogy a nagy FA felfordulást okozó csapatok közül a Saints és Eagles meglepően hátul tanyázik, miközben pl. a látszólag csendes offseasonnal indító Pats vagy Ravens mennyire elöl van.peterk2005
több mint 9 éve
Which teams have signed the most/fewest players?A toplista és a lista alja:
A trade-ek és a future contractok nincsenek benne, csak a FA igazolások, és a saját játékosok visszaszerződtetése.
A darabszámok önmagukban nyilván nem mondanak sokat, de abból a szempontból érdekes a lista, hogy a nagy FA felfordulást okozó csapatok közül a Saints és Eagles meglepően hátul tanyázik, miközben pl. a látszólag csendes offseasonnal indító Pats vagy Ravens mennyire elöl van.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Summázva hát, úgy érzem megdolgoztál érte, tessék:Sobri JóskaMindenre számítottam, de arra, hogy pont Tőled kapom ezt a díjat, na, arra nem. 😀
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
nyugi Sobri, ez tuti vándordíj, hamar visszakapod 😛
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 9 éve
Szerintem mókás, hogy hsz-ről hsz-re változtatod, hogy mit állítasz.A pro-style-os dolog is épp eléggé felbőszített, most meg a footballperspective alapítójára (+ cikkíró a New York Times-ban, a pro-football reference, footballguys, big lead, stb. oldalakon, Advanced Football Analytics podcast egyik szerkesztője) az egyik legismertebb amerikai futballstatisztikusra* sikerült rásütnöd, hogy "nyilvánvalóan nincs otthon a statisztika területén". Vitatkoztam már veled pár témában, tényleg ez volt a utolsó.Na, na, na. Stuart nem több, mint bármelyik NFL edző, menedzser, scout, szakértő, kommentátor, stb. akit napi rendszerességgel hülyéz le itt bárki. Köztük te is. A szakmai döntéseiket, a kommentárjaikat, írásaikat, interjúikat, meccs alatti döntéseiket, a scout tevékenységüket, ésatöbbi.
* sportsanalyticsblog.com/articles/60-active-influencers-in-the-sports-analytics-worldbaggio
Úgyhogy hagyjuk ezt a ki hova ír dolgot. Azt állítottam, hogy a pali nincs otthon a statisztika területén. Lehet, hogy tévedek. De ha tévedek, és tisztában van vele, attól még ez a cikk hibás. Mindenki tévedhet, ő is. Meg én is természetesen, de ha így van, akkor cáfold meg. Illetve most már ne fáradj. Teljesen igazad van, neked is, nekem is jobb, ha nem foglalkozunk egymással. 😊 Esetleg tegyél rám némítást is, ha úgy tetszik. 😉peterk2005
Az is mókás, hogy mindenféle érv nélkül hibásnak tartasz egy cikket, ha meg érvet kérnek tőled, akkor azzal érvelsz, hogy a cikk szerzője dilettáns a statisztikában, ha meg kiderül, hogy nem dilettáns, akkor elintézed azzal, hogy mindenki tévedhet, te is, ő is, elfeledkezve arról, hogy bár ez igaz, de az érved az volt, hogy a fickó dilettáns, ami így már nehezen nevezhető értékelhető érvnek.
Az is mókás, hogy ha ezt így valaki leírja, akkor megsértődsz, duzzogsz, "némításért kacsintasz".
Summázva hát, úgy érzem megdolgoztál érte, tessék:
több mint 9 éve
Wyatt
26 306
Ne hagyd magadA pro-style-os dolog is épp eléggé felbőszített, most meg a footballperspective alapítójára (+ cikkíró a New York Times-ban, a pro-football reference, footballguys, big lead, stb. oldalakon, Advanced Football Analytics podcast egyik szerkesztője) az egyik legismertebb amerikai futballstatisztikusra* sikerült rásütnöd, hogy "nyilvánvalóan nincs otthon a statisztika területén". Vitatkoztam már veled pár témában, tényleg ez volt a utolsó.Na, na, na. Stuart nem több, mint bármelyik NFL edző, menedzser, scout, szakértő, kommentátor, stb. akit napi rendszerességgel hülyéz le itt bárki. Köztük te is. A szakmai döntéseiket, a kommentárjaikat, írásaikat, interjúikat, meccs alatti döntéseiket, a scout tevékenységüket, ésatöbbi.
* sportsanalyticsblog.com/articles/60-active-influencers-in-the-sports-analytics-worldbaggio
Úgyhogy hagyjuk ezt a ki hova ír dolgot. Azt állítottam, hogy a pali nincs otthon a statisztika területén. Lehet, hogy tévedek. De ha tévedek, és tisztában van vele, attól még ez a cikk hibás. Mindenki tévedhet, ő is. Meg én is természetesen, de ha így van, akkor cáfold meg. Illetve most már ne fáradj. Teljesen igazad van, neked is, nekem is jobb, ha nem foglalkozunk egymással. 😊 Esetleg tegyél rám némítást is, ha úgy tetszik. 😉peterk2005
több mint 9 éve
A pro-style-os dolog is épp eléggé felbőszített, most meg a footballperspective alapítójára (+ cikkíró a New York Times-ban, a pro-football reference, footballguys, big lead, stb. oldalakon, Advanced Football Analytics podcast egyik szerkesztője) az egyik legismertebb amerikai futballstatisztikusra* sikerült rásütnöd, hogy "nyilvánvalóan nincs otthon a statisztika területén". Vitatkoztam már veled pár témában, tényleg ez volt a utolsó.Na, na, na. Stuart nem több, mint bármelyik NFL edző, menedzser, scout, szakértő, kommentátor, stb. akit napi rendszerességgel hülyéz le itt bárki. Köztük te is. A szakmai döntéseiket, a kommentárjaikat, írásaikat, interjúikat, meccs alatti döntéseiket, a scout tevékenységüket, ésatöbbi.
Úgyhogy hagyjuk ezt a ki hova ír dolgot. Azt állítottam, hogy a pali nincs otthon a statisztika területén. Lehet, hogy tévedek. De ha tévedek, és tisztában van vele, attól még ez a cikk hibás. Mindenki tévedhet, ő is. Meg én is természetesen, de ha így van, akkor cáfold meg. Illetve most már ne fáradj. Teljesen igazad van, neked is, nekem is jobb, ha nem foglalkozunk egymással. 😊 Esetleg tegyél rám némítást is, ha úgy tetszik. 😉
több mint 9 éve
A pro-style-os dolog is épp eléggé felbőszített, most meg a footballperspective alapítójára (+ cikkíró a New York Times-ban, a pro-football reference, footballguys, big lead, stb. oldalakon, Advanced Football Analytics podcast egyik szerkesztője) az egyik legismertebb amerikai futballstatisztikusra* sikerült rásütnöd, hogy "nyilvánvalóan nincs otthon a statisztika területén". Vitatkoztam már veled pár témában, tényleg ez volt a utolsó.* sportsanalyticsblog.com/articles/60-active-influencers-in-the-sports-analytics-world
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
csodálom, hogy senki nem sütötte el az elcsépeltet: csak azt hiszem el, amit magam hamisítottam.Amadeus91Talán azért mert már ez is unalmas. 😊
Lényeg a lényeg - és ezzel magam részéről ki is szállok a vitából -, hogy az idézett cikk szerzője nyilvánvalóan nincs otthon a sztatisztika területén. Úgy "gyanúsít meg" egy statisztikai átlagot, hogy kiemel belőle saját tetszése szerint rész-sorozatokat, és azt mondja, hogy az átlag hibás, mert a részsorozat csúnyán eltér az átlagtól. Ez hibás. Ugyanaz a hiba, mintha mondjuk egy párt országos népszerűségére kijött becslést azzal akarnék cáfolni, hogy Sopronban a párt kétszer olyan népszerű. Ez így matematikailag, stasztisztikailag helytelen, hibás cáfolat. A futásokénti átlag attól nem lesz rosszabb, mert ki lehet olyant emelni a sorból, hogy mondjuk egy játékos páros heteken 1 yarddal kevesebbet, páros heteken meg 1 yarddal többet futott az átlagnál. Mert ilyent is ki lehet, ebben biztos vagyok. Sőt, furcsábbakat is. Csakhogy ez mindegy, mert a teljes számosságra vetített átlagról az ilyen kilengések nem mondanak semmit. Ahogy a párt országos népszerűségéről sem mond az semmit, hogy a családomban esetleg senki, vagy mindenki a párt szavazója.
Ami a statisztika "hamisításra" vonatkozik - vagyis, hogy esetleg miért ne lenne jó a YPC átlag - azzal kapcsolatos statisztikailag helyes érvet a cikk nem tartalmazott. Fel lehet hozni ilyent is. Én magam is úgy gondolom, hogy van ilyen. 😊 De akkor legyen is helyes, mondja meg, hogy mire nem helyes használni a statisztikát, és - sztatisztikailag helyes érvekkel (pl. nem reprezentatív, a számossághoz képest túl nagy a szórás, stb.) - azt, hogy miért nem érdemes.
több mint 9 éve
Nem is állítottam, hogy feltétlenül kéne bennük hinni. Azt mondtam, hogy egyikben nem hiszek jobban, mint a másikban. 😊 Illetve azt, hogy minden statisztika annyit ér, amennyire alkalmas arra, amire felhasználják. Nincs kivétel.Attól, hogy én mit látok, te még nem leszel beljebb. 😉Akkor dobjunk ki minden statot a mérlegen meg a stopperen kívül? Végülis megértelek, neked nincs rá semmi szükséged, te ránézel egy játékosra és egyből látod rajta, hogy kiégett. 😉peterk2005De, amennyiben ugyanabban a csapatban, ugyanazon ellenfelek ellen futja a 2 játékos.Sobri JóskaJa mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...peterk2005
De a statisztikákban feltétlenül hinni pont annyit ér, mint Visnuban, Hermészben vagy Gyurcsókban.Sobri Jóska
több mint 9 éve
Amadeus the Young
32 910
csodálom, hogy senki nem sütötte el az elcsépeltet: csak azt hiszem el, amit magam hamisítottam.Attól, hogy én mit látok, te még nem leszel beljebb. 😉Akkor dobjunk ki minden statot a mérlegen meg a stopperen kívül? Végülis megértelek, neked nincs rá semmi szükséged, te ránézel egy játékosra és egyből látod rajta, hogy kiégett. 😉peterk2005De, amennyiben ugyanabban a csapatban, ugyanazon ellenfelek ellen futja a 2 játékos.Sobri JóskaJa mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...peterk2005
De a statisztikákban feltétlenül hinni pont annyit ér, mint Visnuban, Hermészben vagy Gyurcsókban.Sobri Jóska
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 9 éve
Attól, hogy én mit látok, te még nem leszel beljebb. 😉Akkor dobjunk ki minden statot a mérlegen meg a stopperen kívül? Végülis megértelek, neked nincs rá semmi szükséged, te ránézel egy játékosra és egyből látod rajta, hogy kiégett. 😉peterk2005De, amennyiben ugyanabban a csapatban, ugyanazon ellenfelek ellen futja a 2 játékos.Sobri JóskaJa mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...peterk2005
De a statisztikákban feltétlenül hinni pont annyit ér, mint Visnuban, Hermészben vagy Gyurcsókban.
több mint 9 éve
az év nincs limitálva, de a garantált pénzt 5 évre lehet csak leosztani max.Veterán contractra gondoltam, Tyron Smith-éből következtettem, akinek ugye az új szerződésnél asszem 10 éve lett összesen.HulkeinsteinValaki meg tudja nekem mondani, hogy mekkora a maximum hosszúságú NFL szerződés? 10 évet tippelek, de nem vagyok benne teljesen biztos. Köszi!Hulkeinstein5 évre lehet elosztani maximumbaggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Jé, tényleg, az övé 8 év (illetve 9, az utolsó évét felülírta az új).Veterán contractra gondoltam, Tyron Smith-éből következtettem, akinek ugye az új szerződésnél asszem 10 éve lett összesen.HulkeinsteinValaki meg tudja nekem mondani, hogy mekkora a maximum hosszúságú NFL szerződés? 10 évet tippelek, de nem vagyok benne teljesen biztos. Köszi!Hulkeinstein5 évre lehet elosztani maximumbaggio
Nem tudom, hogy "hivatalosan" mi a módi, de szerintem az ilyen hosszabbítás külön szerződésnek számít. Ha nem így lenne, akkor jópár játékos lenne akinek 10 fölötti éves már a contractja, hiszen sosem járt le az előző mielőtt újat kötött (Brady például, vagy Manning Indy-ben, stb.).
több mint 9 éve
Akkor dobjunk ki minden statot a mérlegen meg a stopperen kívül? Végülis megértelek, neked nincs rá semmi szükséged, te ránézel egy játékosra és egyből látod rajta, hogy kiégett. 😉De, amennyiben ugyanabban a csapatban, ugyanazon ellenfelek ellen futja a 2 játékos.Sobri JóskaJa mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...peterk2005
több mint 9 éve
Veterán contractra gondoltam, Tyron Smith-éből következtettem, akinek ugye az új szerződésnél asszem 10 éve lett összesen.Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mekkora a maximum hosszúságú NFL szerződés? 10 évet tippelek, de nem vagyok benne teljesen biztos. Köszi!Hulkeinstein5 évre lehet elosztani maximumbaggio
több mint 9 éve
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mekkora a maximum hosszúságú NFL szerződés? 10 évet tippelek, de nem vagyok benne teljesen biztos. Köszi!HulkeinsteinA rookie contract max 4+1 éves lehet. Veterán contract esetén nem tudok hivatalos limitről. Hét éves szerződések vannak a gyakorlatban (Megatron, Kaepernick például), hosszabbról nem tudok.
több mint 9 éve
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mekkora a maximum hosszúságú NFL szerződés? 10 évet tippelek, de nem vagyok benne teljesen biztos. Köszi!Hulkeinstein5 évre lehet elosztani maximum
---
több mint 9 éve
irányítóknál kapásból nem, mert az egyetemen a sackek mínusz yardos futásnak számítanak, míg a profiknál nem, a külső tényezőkről nem is beszélveJa mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...peterk2005
az idézett cikk pedig pont azt feszegette, hogy 1-2 kiemelkedő szám mennyire elferdítheti az átlagot
---
több mint 9 éve
De, amennyiben ugyanabban a csapatban, ugyanazon ellenfelek ellen futja a 2 játékos.Ja mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...peterk2005
több mint 9 éve
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mekkora a maximum hosszúságú NFL szerződés? 10 évet tippelek, de nem vagyok benne teljesen biztos. Köszi!
több mint 9 éve
Ja mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt?baggioMert a yard átlaggal ezt nem lehet megtenni gondolom...
több mint 9 éve
Ja mert game tape ezekről a játékosokról nincs, amit a combine eredmények mellé oda tudsz tenni, tehát SÚLYOZNI együtt a kettőt? Szenzációsan meg tudod magyarázni a semmit, miközben ellenmondasz magadnak. A 10-20-40 yardos adat nem statisztika, hanem egy játékos egzakt gyorsaságának mérőszáma, melyet maximum a pálya talaja befolyásolhat. Pont ezért fektetnek rá ekkora hangsúlyt az NFL-ben, mert ott nincs vita, egy végzős egyetemistát könnyedén össze tudsz hasonlítani egy aktív profival. Míg a teljes szezonra vonatkozó yardátlagok az égvilágon semmit mondanak el azon kívül, hogy ki hányadik helyen végzett rajta.Winston futás: www.youtube.com/watch?v=cs-74zwdnTQ
Mariota futás: www.youtube.com/watch?v=eY7Ncdx59kQ
hm, utóbbi gyorsabbnak tűnik, nézzük meg a 40 yardos számokat: 4.52 vs 4.97 - igen, ez bőven igazolja a feltételezést. Ilyen egy konkrét, értelmezhető adat
---
több mint 9 éve
Pontosan, minden átlag ugyanolyan értelmetlen, ha elfelejtkezünk a súlyozásról, mivel ezek nem steril körülmények között születnek. A felmérők eredményeit ehhez hasonlítani mondjuk elég nagy dőreség, mert a combine minden részvevője számára ugyanazok a feltételek.baggioA combine felmérőknek éppen az a legnagyobb hiányosságuk, ami az előnyük. Sterilek, ezért arról konkrét és pontos információt adnak, hogy mondjuk milyen gyors a játékos 40 yardon, de pont azért, mert sterilek, nem tartalmaznak in game paramétereket, ezért vajmi keveset árulnak el arról, hogy a játékos ezt a gyorsaságát hogyan képes a pályán kihasználni. (Zavarja-e a jammelés, mit nyújt 1-1-ben, mennyire támadja a labdát, stb.)
Egy statisztikát nem az tesz jóvá vagy rosszá, hogy súlyozva van-e vagy sincs, vagy, hogy milyen körülmények között mérik. Minden statisztika annyira jó, amennyire tudod, hogy abból mire vonatkozóan lehet következtetést levonni. A yard átlagból is és a 40 yard dashból is. Súlyozással vagy anélkül.