fodi91

fodi91
Utoljára láttuk
15 órája
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
111


Utolsó 10 fórum hozzászólás

16 órája
fodi91 111
Megyek is aludni. Ilyen nézetben teljesen élvezhetetlen.
1
10 napja
fodi91 111
Én csak fél éve követem napi szinten a sportot, így nem nagyon ismerem ezt a Luck féle "váll sagát", valaki tudna írni egy zanzásított öszefoglalót, hogy mi is volt, meg mitől is ennyire röhelyes ez az egész dolog?
akdestroyer
 fuzovelkifele.com/2017/08/mi-lesz-veled-andrew-luck/

+ erre az idei szezonban történtek
12 napja
fodi91 111
Soldert továbbra sem nem lehet tagelni
fodi91
Ezt már olvastam, de van erről egy hiteles infó? Nem volt ez sérüléshez kötve?
gordon
 www.espn.com/blog/new-england-patriots/post/_/id/4785161/nate-solders-extension-with-patriots-has-unique-elements-for-team-and-player
13 napja
fodi91 111
Soldert továbbra sem nem lehet tagelni, úgyhogy sikerült megszakitanod egy feltetelezesekre alapuló vitát egy olyan feltetelezessel ami nem következhet be.

Nyugi nem tamadaskeppen írom csak vicces. 😊

Egyébként Masonnal is jó lenne hosszabbítani még a szerződés lejárata előtt diszkont áron, mint Andrews-al.
14 napja
fodi91 111
Halkan jegyzem meg, h emlékeim szerint nem csak én, hanem Wyatt is tagelte volna Jimmyt és akár tag alatt tradelte volna. Azt akkor hogy?
Fast Willie
Tag és utánna tradenél nem marad bent a dead moneyként Garoppolo fizetése, így capügyileg ez nem okoz gondot. Persze ilyenkor is gyorsan elkell tradelni, mert ha nem megy az FA nyitás előtt akkor ott is eléggé megköti a csapat kezét.
14 napja
fodi91 111
Látszik, hogy fogalmad nincs a csapattal kapcsolatban. Ha Garoppolo szerződést kap akkor 0 helyünk van legyen ez a kiindulási alap.
A draftra kell 4 millió ezzel négy millával lennénk a cap fölött.

HT nem tudod kivágni mert a dead money miatt 4 millával többet foglalna a capből, mintha megtartanád. Szóval vele nem hogy spórolsz hanem még kevesebb hely lenne.
Burkheadnek és Lewisnak nincs szerződése jövőre így rajtuk nem spórolsz. Ha egyiket meg is tartod olcsón az minimum 2 milla. Akkor már 6 millával lennénk cap felett.
Gronkkal 7 milliót lehetne spórolni akkor ezzel a lépéssel kb. nullán lennénk.

Kellene egy LT aki ha nem Solder akkor is minimum 10 milla. Megint 10 millióval lennénk cap fölött.
Fitz bármilyen olcsón is jönne 2-3 millát szintén elvinne. Már egyből 13 millióval lennénk cap fölött.
Dorsett/Hogan közül ha az egyiket elengeded, nyilván Dorsettet kellene, mert Hogan jóval többet mutatott. Akkor azzal spórolsz 1,5 millát, Még mindig több mint 10 millióval a cap fölött lennénk. Chung még 3 milla spórolás, de még mindig 7 millával a cap fölött vagyunk. És ez azt jelenteni, hogy ennyiért még cutolni kellene valakiket és ebben az esetben nincs már Gronk nálunk, Butler is elment, Amendola hosszabbításával se számoltam és senkit nem hoztunk az FA-ról (Fitzet kivéve). Mindezt azért, hogy Gerappa még egy évet itt legyen, mert ugye semmi se garantálja, hogy 1 év múlva Brady nem lesz ugyanilyen jó. Akkor pedig 1 évet a kukába raktál.

Még cap számilag se jön ki amit mondasz. Taggel egyszerűen nem lehetett megtartani Garoppolót, szerződést meg nem akart, mert ő játékidőt akart.

Szerkesztette: fodi91
3
14 napja
fodi91 111
A többiekkel simán lehet hosszabbítani.
Fast Willie
És elmondod, hogy hogyan?
Az a baj, hogyha rárakod a taget akkor konkrétan senkivel se tudsz hosszabítani, mert semmi hely nem marad. Alapból Solder legjobb esetben is elvinne 10 millát (de inkább többet) bármilyen szar is idén. és még a draftra és az évközbeni mozgásokra is kell legalább 5 millió és akkor még semmit nem erősödött a csapat.
17 napja
fodi91 111
Nagyon jó üzletet csináltatok, szerintem egyértelműen ti nyertétek a trade-et, aztán persze pár év múlva meglátjuk.
Kampman
Vagy inkább kb. fél év...mert Jimmy fiú elé új szerződést kell majd tenni, és ennyi idejük van kideríteni, hogy beválik-e, eldönteni, hogy akkor mennyit ér meg nekik, és egyáltalán...várhatóan 1/2 lesz a niners, és vihetnek ígéretes QB-t jövőre, ha akarnak...4 éves rookie fizuval.
Chargers LT
Meglepne ha nem kapna most azonnal egy új szerződést.
17 napja
fodi91 111
Hát ezt nem gondoltam volna, hogy most eltradeljük, de nem rossz az ellenérték, így hogy gyakorlatilag fél év van hátra a szerződéséből és a 49ers pickje gyakorlatilag olyan, mint egy első kör vége. Kíváncsi leszek rá, hogyan fog teljesíteni, de nálunk is érdekes lesz, hogy ki lesz a backup QB. Brissett és Garoppolo is trade lett ebben az évben, ezt azért nem vártam.

Szerk: És legalább NFC-be ment így ha nagyon beválik akkor se fogja keseríteni az életünket. PLusz ez azt jelenti, hogy Brady tényleg hosszútávra tervez még.

Szerkesztette: fodi91
22 napja
fodi91 111
Mayonak valami nagyon súlyos térd sérülése volt, nem mell izom szakadasa.
fodi91
2013 október 16.-án került IR-re mellizomszakadással és 1 évvel később ment szét a térde.
kolok1972
Persze ezt tudom, de a gond a térd sérüléssel volt, ezért ment tönkre a karrierje. A mellizom szakadás szerintem nem veszélyezteti hoszabbtávon a karrierjét. (Legalábbis engem meglepne.)

Legkedveltebb fórum hozzászólások

9 hónapja
fodi91 111
2016-os szezonértékelő előretekintéssel az offseason-ra I. rész.

A szezonról

Ugyanúgy ahogy Kraft én se gondoltam soha, hogy lesz egy olyan szezon, ami túl fog nőni a 2014-esen. Teljesen hihetetlen volt, már az a szezon is, ahogy a KC meccs után lelettünk írva, de a csapat onnan talpra állva elérte a PO-t, utána felállt a Ravens ellen és a döntőbe egy utolsó drive-os interceptionnel megnyeri a meccset és ezzel a SB-t, amire éveket vártam és ez idő alatt ugye elbuktunk két nagyon fájó döntőt. Ezután teljesen lenyugodtam és úgy álltam hozzá, hogy bármi lesz a jövőben én teljes mértékben elégedett leszek a BB-TB páros pályafutásával és semmi hiányérzet nem marad bennem, de ez a szezon még csodálatosabbra sikerült, mint az a bizonyos. Itt nem volt akkora fordulat, mint abban, hanem konzisztensen egyre jobb csapat képét kialakítva haladtunk előre, de a végére hagyott csattanó mindennél nagyobb, amit nem is lehet überelni és még ehhez jön a Godell-Brady/Kraft/Pats ellentét miatti plusz érzelmi töltet. Most pedig már abban az állapotban vagyok, hogy ezzel a győzelemmel végérvényesen bizonyította Brady és BB, hogy ők a GOAT-ok és a pályafutásukból hátralévő időt innentől kezdve már csak élvezni szeretném, nem gondolni arra, hogy mi lesz az eredmény. (Persze ettől függetlenül minden meccsen ugyanúgy fogok szurkolni továbbra is és az újabb SB-t tekintem célnak, de egyszerűen nem lehet már olyan vereség, ami után csalódottságot fogok érezni)

Posztértékelő és előretekintő: (vastaggal akiknek jövőre is van szerződése)

QB (Brady, Garoppolo, Brissett)

Mind három QB pályára került a szezonban és egyik se okozott csalódást. Brady minden idők egyik legjobb teljesítményét hozta le azokon a meccseken, amikor játszott. Garoppolo gyakorlatilag megnyerte azt a két meccset, amelyikeken játszott és megmutatta, hogy mekkora potenciál van benne. Brissett pedig hozta azt a meccset amin egészséges volt.

Előre: Brady és Brissett szinte biztos marad a csapatnál és legrosszabb esetben ők ketten megoldják a posztot jövőre. Garoppolo helyzete lesz az offseason egyik legérdekesebb kérdése, hogy sikerül-e eltradelni megfelelő ellenértékért vagy nem. Ha tradeljük én egy első kört várok érte, ha ez nem lesz akkor inkább maradjon és kapjunk érte 2 év múlva egy 3. körös kompenzációs picket.

RB/FB (Blount, Lewis, White, Bolden, Foster, Develin)

Blount és White karrier évet tolt. Két teljesen különböző stílusú futó, de mindkettővel elégedettek lehetünk, jól kiegészítették egymást. Az év második felétől becsatlakozott hozzájuk Lewis is aki a sérülése után nem hozott akkora évet, mint tavaly, de nagy panasz rá se lehet. Bolden spec. team only volt egész évben és Foster se került pályára. Develin a blokkokat szépen megoldotta, nagy pluszt adott a tavalyi szezonhoz képest.

Előre: Az egység legnagyobb baja, hogy nincs egy komplett futó benne és én nagyon szeretnék egy ilyet látni vagy Blount vagy Bolden helyén. Inkább utóbbi, de Blountért se sírnék. Egyiküknek sincs szerződése jövőre. Kicsit azt is luxusnak érzem, hogy 3 szinte csak elkapni képes futónk van, de jövőre Lewis és White szerződése is lefog járni és nyilván Fosterben látja a vezetőség a pótlást és nem szeretné elveszteni, így ez elfogadható. Ide én a draftról hoznék egy futót Bolden helyére a későbbi körökben, akiben futás szempontjából több opció lehet, mint benne. Ha esetleg Blount menne akkor pedig a középső körökben hoznék egy futót. Develint megtartanám.

OT (Solder, Cannon, Fleming, Waddle, Vollmer)

A két kezdő T a szezon elejét leszámítva amikor sérülésekkel bajlódtak, elit szintet hoztak. A két cseréről nem érdemes nagyon beszélni, mert alig léptek pályára. Fleming volt a plusz falember, ha szükség volt rá. Abban a szerepkörben vállalhatót nyújtott. Vollmer végig sérült volt.

Előre: Soldernek, Cannonnak és Waddlenek van szerződése. Vollmert többet nem látjuk Patriots mezben. Fleminget olcsón meglehetne tartani. Nagy mozgásra itt nem számítok. Persze elférne egy egy jobb csere, de az FA-n erre pénzt nem áldoznék, mert olyan nagyon alkalmas játékosok nem lesznek a piacon és mivel a draft class se jó így elöl kellene húzni valakit ha hasznosat akarunk, mert később már csak a két cserénél rosszabb lenne, azt meg inkább hanyagoljuk. Nem áldoznék erre az egységre korai picket.

OG/C: (Andrews, Mason, Thuney, Karras, T. Jackson)
Ez egység amiről teljesen azt jut eszembe, hogy megbízhatóan középszerű. Thuney rookieként nem hozott rossz szezont, de ha hosszútávon kezdő akar lenni akkor még fejlődnie kell. Mason folyamatosan fejlődött (igaz volt honnan). Andrews pedig hozott egy átlagos Center teljesítményt. A többiek nem nagyon jutottak szóhoz.

Előre: Az egységen rengeteg dobna egy igazán jó belső falember, de mivel mindenki fiatal, olcsó és van szerződése jövőre, így tuti nem fogunk hozni ide senkit. Itt abba kell bízni, hogy a játékosok fejlődjenek jövőre. Andrewsban én nem látom azt, hogy jobb tudna lenne neki szerintem ez a max. Ellenben Thuneyben és Masonben látom a lehetőséget, hogy elérjenek egy jobb szintet. Ha a nem kezdőt nézem akkor Karras, Jackson adott esetben cserélhető lehet egy rookiera vagy UDFA-ra ha campben jobb teljesítményt nyújtanak, de ennél több fejlesztést nem várok a poszttól.

TE (Gronkowski, Bennett, Lengel)

Bennett hatalmas fogás volt, végre volt egy sokoldalú TE-nk akit tudtunk használni, ha Gronk kiesett. Mind futásblokk, mind passzblokk, mind elkapások terén odatette magát. Gronk sokat nem volt egészséges, de amikor az volt akkor hozta a szokásos klasszist. Lengel tipikus 3. számú blokkoló TE szerepkört hozta.

Előre: Bennettnek nincs szerződése vele hosszabbítani kellene, mert FA-n Doyle kivételével nem látok senkit aki tudna egy TE1/TE2 teljesítményt hozni, mert Gronk sajnos sokat sérült így egy olyan TE kellene 2. számúnak aki tud hozni egy elsőszámú szintet is. Ha ez meg van akkor nem igazán érdekel, hogy ki lesz a 3. TE, mert ez a kettős ligaelit.

WR (Mitchell, Hogan, Edelman, Amendola, Slater, Floyd)

Amendola volt idén a fontos elkapások embere, Edelman Brady kedvence továbbra is. Mitchell meglepően jól mutatkozott be rookieként, végre sikerült betalálni egy WR-t a draftról. Hogannak nagyon nem örültem, de teljesen rám cáfolt, nagyon jól hozza a szélső, mélységi elkapó szerepet amivel új lehetőségeket nyitott meg az O előtt. Slater csak spec teamben volt, de idén nem volt ott se olyan jó, mint az elmúlt években. Floydnak volt két szép momentuma. Összeségében egy nagyon korrekt teljesítményt nyújtottak, amiből senki nem emelkedett ki.

Előre: Csak Floydnak nincs szerződése jövőre és Amendola helyzete lehet még érdekes a szerződése ellenére. Igazából ha így egybe maradna az egység én már elégedett lennék, de ha Floyd nem győzte meg a csapatot akkor jöhet oda valaki más, de igazából senki nem tetszik annyira az FA-ról akit előre lépésnek éreznék hozzá képest figyelembe véve a potenciált. Egy igazi WR1-nek persze örülnék, de nem látom realitását, hogy tudunk szerezni.

Szerkesztette: fodi91
4
9 hónapja
fodi91 111
Toub kicsoda? Akarunk specteam edzőt hcnek? Van erre példa (mármint hogy egy ilyen húzás bejön?)
szg2
 en.wikipedia.org/wiki/John_Harbaugh
4
14 napja
fodi91 111
Látszik, hogy fogalmad nincs a csapattal kapcsolatban. Ha Garoppolo szerződést kap akkor 0 helyünk van legyen ez a kiindulási alap.
A draftra kell 4 millió ezzel négy millával lennénk a cap fölött.

HT nem tudod kivágni mert a dead money miatt 4 millával többet foglalna a capből, mintha megtartanád. Szóval vele nem hogy spórolsz hanem még kevesebb hely lenne.
Burkheadnek és Lewisnak nincs szerződése jövőre így rajtuk nem spórolsz. Ha egyiket meg is tartod olcsón az minimum 2 milla. Akkor már 6 millával lennénk cap felett.
Gronkkal 7 milliót lehetne spórolni akkor ezzel a lépéssel kb. nullán lennénk.

Kellene egy LT aki ha nem Solder akkor is minimum 10 milla. Megint 10 millióval lennénk cap fölött.
Fitz bármilyen olcsón is jönne 2-3 millát szintén elvinne. Már egyből 13 millióval lennénk cap fölött.
Dorsett/Hogan közül ha az egyiket elengeded, nyilván Dorsettet kellene, mert Hogan jóval többet mutatott. Akkor azzal spórolsz 1,5 millát, Még mindig több mint 10 millióval a cap fölött lennénk. Chung még 3 milla spórolás, de még mindig 7 millával a cap fölött vagyunk. És ez azt jelenteni, hogy ennyiért még cutolni kellene valakiket és ebben az esetben nincs már Gronk nálunk, Butler is elment, Amendola hosszabbításával se számoltam és senkit nem hoztunk az FA-ról (Fitzet kivéve). Mindezt azért, hogy Gerappa még egy évet itt legyen, mert ugye semmi se garantálja, hogy 1 év múlva Brady nem lesz ugyanilyen jó. Akkor pedig 1 évet a kukába raktál.

Még cap számilag se jön ki amit mondasz. Taggel egyszerűen nem lehetett megtartani Garoppolót, szerződést meg nem akart, mert ő játékidőt akart.

Szerkesztette: fodi91
3
2 hónapja
fodi91 111
Tom Brady finished with more rushing yards today (9) than Ezekiel Elliott (8).
3
3 hónapja
fodi91 111
Hello!
Ha valaki szeretne pár szezon beharangozót olvasgatni, pillantson rám. A szezon kezdetéig át lesz véve szépen az összes csapat. Mindenféle pozitív/negatív kritika jöhet ezerrel 😊
Köszi!

 lockerroom.blog.hu
LockerRoom
Írj magyarul (specialists, defense, depth chart, brrrr).
Írj helyesen (nyííííííílván, 31.-én, kb. ezer indokolatlanul kihelyezett kötőjel, stb.)
Kerüld a közhelyeket, és legyen valami célod, hogy miért csinálod, teszed bele az időd.
Sobri Jóska
Köszönöm, Mr. Trump!
A helyesírásra nyilván 😀 próbálok figyelni, olyan sok hiba nem is maradt benne szerintem, többször is igyekszem átolvasni mindent.
Cél pedig van, nagyon is, majd meglátjuk hova fut ki a dolog.
LockerRoom
Mi lenne a cél? Vagy még titok? 😊

Ha a hobbin / gyakorláson / saját örömön kívül esetleg más terved is van vele, akkor - ha ezt tényleg egy blognak szánod - akkor ilyen beharangozókba kár beleölnöd az időt. Egyrészt hónapokkal elkéstél, ezeket a draft utáni héten kellett volna megírni 😊 Minden számottevő am focis hírportál meg is tette ezt akkoriban. Másrészt ez inkább hírportálra való anyag, nem blogra. Egy blogra inkább nagyobb lélegzetű véleménycikkek valók. Bármi, amihez kedved van. Akár random módon, ahogy jön, ami éppen téged foglalkoztat. Mondjuk ma egy hosszabb írás Zeke eltiltásáról, az ügy hátteréről. Pár nap múlva egy írás egy játékosról, a karrierjéről, valami háttértörténetről ami téged megfogott. Nem kell - sőt nem is érdemes - "semlegeskedni" sem. 😊 Legyél szubjektív, szóljon a te véleményedről. Akár lehetsz elfogult is, hiszen a Te blogod.
peterk2005
Köszi a tanácsokat 😊

A cél nem titok, mivel valamiféle sport témájú újságnál / médiában szeretnék elhelyezkedni majd a jövőben és ehhez kapcsolódó tanulmányokat is folytatok jelenleg. Így a hobbi / gyakorlás / saját örömön kívül kicsit portfólió építésnek is szánom.

Egyenlőre az idei NFL/NBA szezonban még csak tesztelem, hogy miről szeretnék írni, merre szeretném elvinni a blogot, de hosszú távú terveim vannak vele.
Illetve szeretnék egy heti sport podcastet is a jövőben. A podcastezésben egyébként már van tapasztalatom, csak más témában, szóval azt mindenképpen meg fogom próbálni.

Ezek az előzetesek egyébként már végig fognak menni, mert meg van írva mind a 32. Tudom, hogy nem a legjobb időzítés, de hát valamikor el kell kezdeni és ez így jött ki most.

Röviden ennyi, és nagyon köszi a véleményeket mindenkitől mégegyszer 😊
LockerRoom

Peterk2005 nagyon jó tanácsokat adott. El kellene döntened, hogy blogot szeretnél vagy híroldalt. Mert mindkettőnek más a stílusa és felépítése. A tied a kettő között van jelenleg. Blog felépítés de híroldalas cikk és stílus. A stílusra rátérve nekem a fogalmazás módoddal is van bajom. Nem tudom igazán jól megfogalmazni, hogy mi, de olyan erőltetetnek tűnik, hogy igazából nincs róla valami mondanivalód, de valamit írni kell oda és így az egész olyan erőltetettnek hat.
Visszatérve, hogy híroldal vagy blog. MIndenképpen az utóbbit preferáld. Egy híroldalnak a mai twitteres világban nagy jelentősége már nincs. Ráadásul azt egy ember nem is tudja vinni. Mert pl. délelőtt van egy csere, te nem érsz rá és megírod este, de már azt akkor ezer helyen olvasta mindenki. Úgy hogy inkább a blog javasolt és kerüld az olyan témákat amikről már magyar nyelven előtte egy csomóhelyen írtak, mert olyanba kár időt ölni. Próbáldj meg minél egyedibb dolgokat írni, de nagyon fontos, hogy képben is legyél arról amiről írsz. Ne az legyen, hogy pl.. a draft után írsz draft értékelőt, de úgy hogy a prospectek nagyrészét nem is ismered és így csak más helyekről átveszed az értékeléseket és azt írod be. Az ugyanúgy áll a mostani beharangozókra, egyszerűen egy ember nem tud 32 csapattal képben lenni úgy ha nem ez a főfoglalkozása (és még akkor is nehéz) és így az egész olyan hiteltelennek hat.

Ja és még ha tényleg portfóliónak szánod ezt akkor sokkal többet kell beleölnöd időt, energiát és akkor se biztos, hogy összejön, úgyhogy ne ez legyen a cél, mert akkor csalódni fogsz. Hanem azért csináld, mert tényleg szereted és ha ez magával hozza, hogy az életterén is kapsz tőle pluszt akkor örülsz, ha meg nem akkor legalább jól érezted magad míg csináltad a blogot.
Jó példa erre a fórumon Höri (legalábbis ahogy én látom). Baromi sok időt, energiát beletett az nfl-be, teljesen egyedi anyagokot adott ki és a végén össze jött hogy szakkomentátor legyen a sporttv-n, de a kezdetek kezdetén tuti nem ez volt a célja hanem ez csak egy járulékos plusz lett.

Szerkesztette: fodi91
2
4 hónapja
fodi91 111
Azt azért sose gondoltam volna, hogy lesznek emberek akik megkérdőjelezik Gronk képességét és csak a rendszer miatt látják ennyire jónak.

Az elmúlt 17 évben hány domináns TE volt a Patriotsban aki elkapás és blokkolás terén is az volt? Ha olyan fasza a rendszer akkor még kellene egy pár ilyen TE, de senki nem jut eszembe. Lehet nem is volt ilyen?
2
11 hónapja
fodi91 111
Szerintem a denveri a példa arra, hogy hogyan lehet rosszul menedzselni a capet.
Demecs
Tényleg nagyon szarul menedzselhetik, ha tavaly nyertek egy SB-t úgyhogy nem állt be egy cap hell náluk.
2
több mint 1 éve
fodi91 111
Részemről lezártam, felesleges vitázni veled, mert irreleváns dolgokat hozol fel és csak abszolút számokban gondolkozol nem időarányosítasz..
- Először jössz a tackle számokkal amiben a 21 snap alatti 7 tackle teljesen vállalható, sőt kiemelkedő
- Felhozod az új fiú számait, hogy jobbak. Pedig 23 tackle csinált 274 snap alatt ami sokkal rosszabb, mint Mingo száma.
- leírod, hogy egy ütköző LB szeretnél látni MIngótol amire teljesen alkalmatlan. Nem véletlen nem látom a helyét 2LB-s felállásnál, mert oda egyszerűen kevés.
2
16 órája
fodi91 111
Megyek is aludni. Ilyen nézetben teljesen élvezhetetlen.
1
2 hónapja
fodi91 111
Cassiuss Marsh jött DE-nek.
1