Black_Adder

Denver Broncos

Black_Adder
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 14 éve
Fórum hozzászólások
8 084
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappearUtolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
elvileg domestic violence
ex barátnője (vmi instás celeb) terhes, ő vádolta istán millert, hogy abortuszt akar. praying for miscarriage, etc. gondolom ez eszkalálódott...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
1 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Nem emberket hasonlítok össze, hanem eredményeket, mert úgy érzetem magyaráztra szorul a történelmi mélység

1972 óta a vezetőedzők mérlege:
John Ralston ('72-'76): 34-33-1. A fr. történelmének első jó ezdője. Ő építette fel az Orange Crush védelmet, vele született az 1. pozitív mérleg, 5 év után 3 pozitív mérleggel, de PO nélkül távozott

Red Miller ('77-'80): 40-22: Ő aratta le Ralston babérjait, azzal hogy hozott egy legit QB-t Morton személyében, 77-ben rögtön Super Bowl, de a csapat karbantartása már nem ment neki, folyamatos hanyatlás után egy 8-8-as csapatot adott át.

Dan Reeves ('81-'92) 110-73-1: Még a saját véleményemet is megosztja, mert nem láttam élőben. Sok meccset nyert, de mondhatni nem hozta ki a maxot Elwayből. + offense guru létére az egész offense arról szólt, hogy Elway improvizál. Övé az NFL történelmének legtöbb veresége, holtversenyben Bajusszal, de nyert 110 meccset Denverben.

Wade Phillips ('93-'94): 16-16: Nehéz értékelni, mondhatni placeholder volt Shannynek, utólag nehéz lenne azt mondani, hogy ő kezdte el építeni a 90-es évek végének bajnok csapatait

Mike Shannahan ('95-'08): 138-86 Winningest coach a fr. történetében, 2 gyűrű. Utolsó 3 évében 24-24 és kirúgták a bajnoki címei ellenére. Most milyen messze vagyunk egy 12-4es szezonra vagyunk a 24-24től...

joshmcdaniels ('09-'10): 11-17. A két lábon járó katasztrófa

John Fox ('11-'14) 46-18. 5 év 5 div győzelem 1 afc győzelem mégis az elsősorban az elmulasztott lehetőségek miatt emlékszem rá.

Gary Kubiak ('15-16) 21-11. Super Bowl 50.

kókler ('17-18) 11-21. We've had a great weak of practice

choker ('19-) 12-20 Tremendous Job.

Szóval volt 10 darab HCnk '72 óta. 6 pozitív mérleggel (ketten gyűrűvel, hárman afc bajnoki címmel), 1 50%-os, meg hárman losing mérleggel.
Nevek nélkül, elfogolatlanul, hova tennéd a 12-20-at? A 11-17 és 11-21 mellé, a PO szereplést felmutató 16-16 és csapatépítő 34-33-1 mellé, az AFC Champ 40-22, 110-73-1, 46-18 mellé vagy a bajnok 138-86 és 21-11 mellé?

Ez a csapat 1972 óta egy rövid jmd intermezzót leszámítva 2016-ig sikeres volt. Azóta nem az. Ennél fogva most történelmi mélységben van. btw nem hasonlítottam chokert jmdhez, az ördögöt csak akkor említettem meg, amikor az állítólagosan szoros meccsink kapcsán felhoztam a pontkülönbséget, ami kóklernél se volt olyan rossz, mint idén. JMD-nél volt meg Ralston előtt volt ilyen gyenge a csapat teljesítménye. nem én tehetek róla, a margin of victory komoly predikciók alapja, valójában komolyabbaké, mint a mérleg. -123 az nem hénány pechesen elbukott meccs eredménye, hanem egy rossz rendszeré.
De vissza a mérleghez, Kihez hasonlítsam, Shannyhez, Kubiakhoz? Kéne neki egy 12-4 hogy Wade Phillipshez (mint HC-hoz) és Ralstonhoz lehessen mérni az eredményeit, de nem fogom ezt tenni, amíg nem lesz meg hozzá az a 12-4.
Arra sem emlékszem hogy kóklerhez hasonlítottam volna, bár ez nem kizárt, annyira egyforma a mérlegük, viszont kókler plafonja nem John Fox, igazából nem tudjuk a plafonját vagy hogy van-e neki. Ellenben ő fejlődött a 2. évére és állítom 2018 jobb volt, mint 2020, csak a végére lesérül CHJ és Sandres, de a 13. héten még kezünkben volt a PO, choker sosem volt ilyen közel hozzá, akármilyen távol is van a 6-6 a 10-6-tól... De nem véletlen volt akkor is felemás érzésem, egyszerűen nem láttam leader of men hozzáadott értékét az egészhez. Van ilyen. A nagyobb probléma hogy nem láttam, mit próbál hozzáadni az egészhez. Chokeren látszik, rendet akar meg fegyelmet, nem biztos hogy ezek kénének, de legalább valami akar és próbál, ilyen szempontból nem hasonlítanám össze őket, de a mérlegük attól még nagyon hasonló és nem lehet a mérlegről enélkül beszélni, és most kapaszkodj meg, de a PO-hoz meg a mérlegnek kell jónak lennie, nem a kifogásoknak.
Szóval Kókler egy kókler, reménytelen, pontosabban ha lesz valaha reménye, az itteni regnálása alatt nem bukkant felszínre. Chokerből lehet akár egy közepesen rossz HC is. De a Foxos hasonlatom az Choker plafonja, nem jelenlegi szintje. + ahhoz hogy szerethető nagypapa figura legyen, nem kéne az unokát a sajtóban alázni és a busz alá dobni ugyanzért amiért őt is bünteték korábban... De ha a plafonját vizsgáljuk, Nekem, az is kevés. Nem akarom hogy az a csapat legyünk, ami majd a PO-ban mindig elbénázza és amikor az a csapat leszünk nehezebb lesz kirúgni Chokert...

És szerintem a legrosszabb forgatókönyv, hogy kap egy olyan erős keretet, mint Fox, bejut WC helyen, hoz ilyen 9-7 / 11-5 ös szezonokat é nem lehet kirúgni, de nem lehet előrelépni se a begyepesedett boomer gondolkodása miatt. Szeretném nagyon hogy Paton beváljon, de Tremendous Jobot alkalmatlannak látom HC-nak a mérlegtől és a kerettől és a védelemtől függetlenül. Nem csak a time management szar, minden management szar a részéről, és 70 és a halál között ezeket már aligha tanulja meg. Védelmet még akár építhet is top5-öset, HCként is, nyilvánvalóan nem a meglévő keretből, abból tavaly se tudott tavalyelőtt se, de kap 2 HOF ILBt lehet sikerül neki, de egy meccs levezénylése nem megy neki. Utálom a védelmét, rühellem, felfordul tőle a gyomrom, de azt megértem, ha valakit nem zavar a sackek, takeawayek hiánya, eredményesség szempontjából egy bbnb is lehet jó, akár top5 is, nem fogok hinni benne, amíg nem lesz az, mindig is zavarni fog, amikor ugyanazzal a jelzővel illetik mint a 15ös védelmet, de lehet hinni benne hogy majd valamitől jó lesz. Nem attól hogy a 3. éve, ezt feljtsük el, attól lehet top5 hogy jön bele 11 kezdő meg 10 csere, akik tudják azt játszani amit kér tőlük, de hogy mint HC mitől lenne jobb, arra nem tudsz korábbi munkáira mutogatni, mert nincsenek neki olyanjai. attól meg hogy jobb lesz a védelem, még nem lesz jó HC. Lehet számolgatni, hogy hány meccs ment el sérülések miatt, de számoljuk össze hány meccs ment el Choker miatt. Nem egy...

A PO or Bustot 2020ra is hallottam, bár lehet nem tőled. Mindenesetre sok szerződés ki fog futni 2021 után:
Von Miller, Bouye, Kareem Jackson, Callahan, Gordon, Sutton, Tim Patrick, Lindsay, de dönteni kell Chubb opciójáról is, fizetésileg onnantól nem rookie kategória lesz, bele lesz kódolva a visszaesés vagy parádés offseaon kell majd Patontól, hogy ne úgy legyen. Én inkább elébe mentem volna a dolgoknak kitakarítottam volna az állandóan sérült ballasztot a sapka alól és valami koncepció mentén építeni egy csapatot.
Akár úgy hogy nem hívom le Kareem Jackson vagy Von Miller opcióját, bár utóbbit szentimentális okok miatt akkor is megtartanám, ha pragmatikusan nem az lenne a jó döntés. Az offense úgy is a veteránok hiánya maitt teljesített alul, a defense-t ne jutassuk erre a szintre, de pl Casey szerződéséből is kibújnék ha lehet, nem hinném hogy mi vele sikereket érnénk el, ő viszont máshol még lehet hogy igen...
Ha 2021-ben PO-ba is jutunk (lol) tudom hogy nem leszek optimista, mert gyökeres változások előtt fog állni a csapat. ha meg nem jutunk PO-ba, 2021 egy teljesen értelmetlenül kidobott év lesz. Ha 21-ben és 22-ben is PO-ba jutunk, akkor Paton HOF GM, de ha megpróbálja 21-et és emiatt nem jön össze 22, hirtelen meleg lehet az irodájában is, pedig az hogy próbáljuk meg 21-et valójában nem is az ő döntése (igaz tudta, hogy ez lett a döntés, mielőtt aláírt volna)

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
2 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Paton első interjúja a filozófiájáról meghallgatva Spielmen (Vikings GM) véleményét is elég érdekes, van számomra benne egy kis ellentmondás is.

Amit kiemel:
- Drafting and developing
- Minőség >> Mennyiség, top talentek gyűjtése
- Agresszívan kell tárgyalni játékosokért, mert anélkül ebben a ligában nem lehet üzletet kötni

Odáig világos, hogy csak a legjobbak fognak hosszabbítást kapni, az üres helyeket pedig harmadik napos pickek, udfa, ígéretes ps játékosokkal fogja kompenzálni, akikben lát érdemi plafont.

Ami viszont kissé ködös az a felsorolás első és harmadik pontjának összeegyeztetése.

Vegyük egyből a QB-kérdést: Lock developing szempontból illik az elképzelésbe, de nem top talent. Lehet belőle kellő fejlesztéssel egy nagyon jó játékos, de nem lesz mondjuk top5-8 valószínűleg soha. De ha ezt a posztot, mint a legfontosabbat meg akarja oldani top talenttel, azért elengedhetetlen egy komoly draft capital felrakása. Ez pedig ütközik azzal, hogy ő a következő éveket drafting and developing címmel képzeli. Persze csak ha nem hátsó körösök beválási arányának feltornázására gondol ezzel.

A leglogikusabb válasz talán az erre, hogy van egy limit amit nem halad túl cseréknél, de akkor meg az agresszív üzletelés, bármit top talentért része nem valósul meg.

Szóval kíváncsi leszek. A Vikings játékospolitikáját a nyilatkozatok mellé rakva én arra tippelek, hogy nagyon hamar meg fog kötni olyan üzleteket, amilyenekbe Elway nem igazán mert belemenni. Értelemszerűen így az elvárások is nagyobbak lesznek egy-egy ilyen típusú deal után. Eddig ellentétes véleményen voltam, de ha Watson vagy Prescott elérhető lesz, akkor oda fog pirítani, ellenben kevesebbel nem fogja beérni, inkább kivár a biztosra, és arra rak fel sokat.
Cruyffista
szerintem fölösleges az interjút így elemezni. Drafting & Developing, kb minden újonc GM interjúján elhangzik.
Amúgy persze, csak a legjobbakkal hosszabbítunk, de a 7/udfa játékosokból is HOFert nevelünk aztán hosszabbítunk velük.

Amúgy ott van pl a QB poszt, Elwayhez hasonlóan próbálkozott mindennel a Vikes, mindennel is, 1. kör, big-time FA, trade, egyébként hasonlóan sikertelenül.
Amúgy Elwaynek is voltak draft sealjei, Wolfe, Malik, Trevathan, Simmons, Sutton voltak FA stealjei, Marshall, Sanderse, Shelby voltak big-time FA igazolásai, Talib, Ward, HOF FA igazolásai, PFM, Ware,block buster trade-jei valóban nem voltak, mondjuk nem is éreztem, hogy ez hiányzik, Inkább a jó és rossz offseaon döntések aránya romlott le az elmúlt 4-5 évben.

Majd tavasszal kiderül, de ha aggresszívan ide hozza Watsont, akkor lehet betonozni a szobra alapjait és belevésni a bemutatkozó interjúja szövegét, egyébként ha sikres lesz, mindegy hogyan csinálja, és igazából ha nem, akkor is mindegy hogyan csinálja, jól csinálja, hogy máshol bizonyított játékosokból vagy sajátok kineveléséből leginkább hogy a kettő milyen arányából, az mindegy, eredmények legyenek, ne kifogások

Én amúgy valamiért inkább ilyen draftgurunak képzelem, de nem tudom megmondani miért.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
2 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Először is egy gondolat a 3 jó draftról.
18, Chubbnál tudtunk volna jobbat húzni, nem az a top5 impakt, Sutton jó, Freeman és Yiadom máris bustok, Jewell szódával elmegy, Hamilton remélhetőleg mihamarabb elmegy. Nem rossz, de jónak semmi esetre nem mondanám.
19 Fant jó lenne, ha egészséges maradna, Risner kezdő, de egy gyenge falban, Lock jövőre lehet nem lesz kezdő vagy nem lesz itt, akkor egész más megvilágításba kerül az a parádés trade sorozat... Jones ott tart ahol kell. Lockon múlik majd a draft megítélése, most azt mondanám OK, nagy jóindulattal jónak is lehet mondani. Ha Lock itt fr.QB lesz, akkor minden más, de ott még nem tartunk.
20, ebből még bármi lehet, senkit nem kell leírni, de senki nem mutatott kiemelkedőt. Azt mondanám korai értékelni, azt semmi esetre se hogy jó. Majd talán jövőre, ha Juditnak és Hamlernek lesz kémiája a QB-val
Nem rossz. OK. A "jó" jelzőt azért egyelőre inkább meghagynám 11-re, 12-re
Ha ezzel arra célzol, hogy kijövőben vagyunk a gödörből, nos Elway nem véletlenül hagyta ott a GM pozit 1 évvel szerződése lejárta előtt, hanem mert nem hisz abban, hogy 1 év múlva dicsőségben vonulhatna vissza, vagy foyltathatná, mert ahogy petrek is írta, a teljes offseason egsézére az elmúlt 3 évben se lehet mondani hogy jó, rémes FA igazolsáok vagy érthetetlen FA távozók miatt. Nem, Elway itt volt 17-ben és 18-ban is, nem lehet az egészet kókler nyakába varrni, és az eredmények 19-ben is elmaradtak. 7-9 volt az nem 19-0...

Amúgy nem akratam már írni a témában egyáltalán, de ez 49ers annyiszor jön elő, hogy muszáj.
Doki, a 49ers Super Bowlt játszott az idén sérült emberekkel, mi heroikusan megküzdöttünk a 7-9ért, amikor arról volt szó, hogy csak kókler miatt nem ment és nagyon erős keretünk van, ahhoz képest a 7-9 egy 7-9.
Aztán el eltt adva, hogy majd Choker 2. szezonjában mennyivel jobb lesz a védelem meg minden, de semmi előrelépés nem történt, annyi hogy azóta hirtelen nem a második a mágikus év, hanem a harmadik...
Hogy ők is 2 losing season után mentek PO-ba, tény, de Shanny első évében tolt egy 5-0-t Garoppoloval, előtte Hoyerekkel kellett próbálkoznia. Tény hogy nem ment neki, de most az se érdekelne, ha Fangionak csak Von Millerrel menne, de legalább menne, de nincs olyan játékos akivel jól ment neki. Lock 4-1-e idén szépen le lett rombolva. Ahogy Shanny állása is le lett volna, ha Garoppolo visszatérése után a 3. évben nem virít vmit. fangio visszakap jövőre sok játékost aki idén hiányzott, de egy olyat se, akivel jól ment neki, mert nincs olyan játékos. + a sok játékosban benne vannak, akik csak az utolsó néhányat hagyták ki, tehát lássuk be 5-9ről csabival se nyertünk volna Super Bowlt...
De nem kizárt hogy kicsi Shannyt is ki kívántam volna az öltözőből és akkor nyilván tévedtem volna. Nem tudom, mert itt amennyire én olvasom senki nem foglalkozik rajtad kívül a 9ersszel. Az hogy kókler helyett Shanny kellett volna, akkor is megállná a helyét, ha megbukik Shanny, mármint ha kettejükről van szó és 2 év után, mert kókler egy kész csapatot vett át, Shannynek a semmiből valamit építenie kellett volna.
Most tényleg nem tudom honnan jön ez a frisco utálat, mert én itt a broncos topicban semmi frisco hypeot nem láttam eddig, feltételzem valami külső fórumról vagy eredménykövetőből, de ha az idei évüket hasonlítjuk össze, ne felejtsük el, hogy egyikük volt már SB-ben HC-ként, másikuknak meg nem sikerült még egy 8-8-cat se összeraknia, egy általad qva jónak tartott kerettel. Nagyobb lenne a türelmem ha tavaly mi vagyunk a Super Bowlon, de a Frisco volt. Ennyi.

Szezon előtt - Von sérülése után - azt mondtad, hogy "őszintén hiszem h ez egy qvajó keret, jó kezekben és jó szezon előtt állunk".
Most akkor a keret nem volt qva erős, mégsem volt olyan jó kezekben vagy jó szezon van mögöttünk? Choose One.

A sérült kártyára csak előre annyit reagálnék hogy 0-3mal kezdtünk, az hogy az utolsó 2 meccsen hiányzott Csabi, ha azokat megnyerjük is losign season, hogy a végén nem volt Lindsay? Egész évben mellőzve volt, vele is bőven negatív mérleg volt? Hogy a CBket 7-ig is tudod sorolni, NFL backup szintet sem megütő játékosok elvesztése hadd ne érdekeljen már. Hogy 4 vagy mennyi RT-nk volt, hát Wilkinson volt az első én nem hiszem hogy szignifikánsan rosszabb lettünk nélküle. Hogy kellett játszani egyet QB nélkül, na ja, mert Lockkal aztán biztos lett volna a győzelem a Saints ellen...

Nem érdekelnek a kifogások. Kifogásokkal meg türelemmel nem lesz versenyképesebb a csapat. Nem kezd el attól működni egy séma, hogy a 3. évébe lép. Vagy ha igen, el kell felejteni, mert ha egy játékosnak 2 évig tanulnia kell mire jól játszik benne, gyakorlatilag fenn tarthatatlan, mert 3 évre előrek ell pótolni a játékosokat és ha valakiről kiderül még se jó, akkor újabb 3 évet vársz, hogy talán meglegyen az ember a posztra.
Attól lesz jobb egy védelem a 2. vagy 3. évre, ha jönnek bele új játékosok vagy ha a séma a játékosállományhoz van igazítva.
De döntsünk le néhány mítoszt, Vicnek Carolina-ban az első 2 éve volt jó, utána meredeken hanyatlott. a Coltsban 3 év alatt egyetlen évében sem volt jó védelme, de majd Peterk kijavít ha mégis, Houstonban 4 év alatt nem tudott jó védelmet összerakni vissza is kellett lépnie egy szinttel utána, Friscoban 1. évétől jó védelem volt, nem kellett 3 évig implementálgatni, Sikágóban 3 évig meh védelem volt, aztán hozták Macket és jó lett. Nem a 3. évére, a 4. évére, és nem az idő miatt, hanem minőségi upgrade miatt.
Nincs nála magic year. Tavaly se jött be az hogy majd második évére jobb lesz, ha hátra dőlünk hogy majd a 3. évére jobb lesz, az se fog bejönni.

Még egy mítoszt megdöntök, a 12-20 önmagában is szar, nem kell hozzá az azt megelőző 11-21-es mérleg. Nem amiatt vagyok negatív. De volt az azt megelőző 11-21-es mérleg is, ezért Paton egy történelmi mélységekben lévő csapatba jön. Pont. Lehet nem tetszik ez a kijelentés, de ha 72-ben voltunk utoljára ennyire mélyen, akkor az történelmi mélység. Ja tudom kiragadott statisztika, meg a többi 20 is, ami ezt támasztja alá, bezzeg a red zone D# egymagában az nem kiragadott statisztika.

Kaphat idén Patontól olyan embereket, akikkel erős csapatot épít. Csak akkor megbukik a qva jó keret kijelentés. De ami engem zavar, hogy a plafonja egy John Fox. Most nagyon messze van egy John Foxtól, de megvannak ugyanazok a gondoldokásmód beli hibái, amik alkalmatlanná teszik a Super Bowl győzelemre. Lehet erőből nyerni, láttuk 4 éven keresztül, csak aztán jön egy váratlan szoros Baltimore meccs, és 3 időkéréssel kitérdeled a future hof QB-ddal, hogy elveszítsd hosszabbításban, vagy szembe jön egy hasonlóan erős, de sokkal jobban felkészített csapat, mondjuk a hox, vagy csak elbszott gameplannel állsz ki a PO-ban, pl a Colts ellen....
Elway legtökösebb és egyik legjobb döntése volt Fox kirúgása. Chokerben meg van minden rossz, ami Foxban meg volt, de hiányzik belőle az ami Foxot mérsékelten sikeressé tette és már túl öreg, hogy nagyon új dolgokat tanuljon. Veszett eset.

Persze nem kizárt hogy qva jó a keret csak rossz kezekben van, az sem kizárt hogy jó kezkben van csak qva gyenge a keret, innen nem lehet megmondani - kivéve fangio in-game döntéseit, amik rosszak - de az biztos hogy valami nem jó, ha 12-20 rekordunk van az elmúlt 2 évben. Ebben nincs benne a kókler éra, ebben nem csak az idei covidos év van benne, ez 2 éves minta. 12-20.

Most akkor újra kérdem, mi a probléma, ha qva erős a keret és jó kezekben van és mégsem jó a szezon?
De ha ez a szezon vagy a tavalyi szezon jó szezon volt, akkor fölösleges bármiről is beszélni. Ha nem volt jó szezon, akkor miért nem volt az? Ha a sérülések miatt, akkor 2019 miért nem volt az? Ha a Covid miatt, akkor 2019 miért nem volt az? Miben lépett előre a csapat 2020-ban 2019-hez képest, ami alapján várható hogy 2021-ben tovább lép előre?

De az egész nem ér annyit, hogy megsértselek vele, csak a 9erst hagyjuk, szerintem egyszer nem hoztam őket keresztpéldának, hogy bezzeg ők sérültekkel is mennek, és nem is olvastam ilyet a topicban, pedig elvileg minden hszt elolvasok, meg a többi csapatot is hagyjuk. Meg vannak a saját kérdőjeleink, bőven, elég azokkal foglalkozni.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
3 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Az állításaimat alátámasztottam annyira amennyire gondoltam tavaly is idén is, több különböző megközelítésből is, de bocsánat hogy tavaly augusztusban negatív szezont jósoltam.
Mivel idén sem tudok semmi objektív érvet nem tudok felhozni a pozitív szereplés mellett, inkább csak elmorzsolok egy imát.

Isten, áldd meg a Bronco-t
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd sérüléssel
Bal sors akit régen tép
Hozz rá PO esztendőt,
Megbűnhődte már-e nép
A múltat s jövendőt

Őseinket felhozád
Sziklás hegység szent bércére
Általad nyert szép stadiont
Phippsnek vére
S merre zúgnak habjai
Colorado-nak, Rio Grande-nak
Bowlen hős játékosai felvirágozának

Értünk South Park mezein
Kannabiszt lengettél,
Golden árpavesszein
Coors sört csepegtettél.
Zászlónk gyakran plátntálád
Vad "hazafi" sáncára
S nyögte Elway bús hadát
Green Bay, Atlanta, Carolina büszke vára

Hajh de kifogásaink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád "Villám"-aidat
dörgő fellegedben,
Most "Fosztogató" nyilát
Zúgattad felettünk
Majd "Főnöktől" rabigát
Vállainkra vettük

Hányszor zengett ajkain
Oakland vad népének
Vert hadunk csonthalmain
GYőzelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
Szép csapatom, kebledre,
s lettél missmanagement miatt
Csapatod hamvedre!

Bújt az üldözött s felé
Kard nyúlt stadionjában,
Szerte nézett s nem lelé
helyét a zónában,
Bércre hág és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.

Vár állott, most kőhalom,
GYőzelemek s gyűrűk röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, rájátszás nem virúl
A holtnak véréből,
Kínzó vereség könnye hull
Szurkolók hű szeméből!

Szánd meg Isten a Bronco-t
Kit vereségek hányának,
Nyújts feléje védő kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép
Hozz rá PO esztendőt,
Megbűnhődte már-e nép
A múltat s jövendőt


Peace,
B.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
3 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Most kinyílt az átkokat és rontásokat tartalmazó szelencém...

Mindenki úgy számol, hogy ha 1 meccsen 1% esély lett volna nyerni, azt a következő évre garantált győzelemnek számolja, de azokat ahol kikaphattunk volna egy 50-50 meccsen, azokat nem számolja vereségnek.
- A Falcons ellen közünk nem volt a meccshez.
- Elvették a Saints elleni meccset, mintha Lockkal esélyesek lettünk volna, hagyjuk már...
- Callahannyivel többen lettünk volna, ő sosem, sosem, sosem játszott még végig egyetlen szezont, mi alapján lesz majd jövőre ott az utolsó 2 fordulóban? Mert az előtte lévő 14-et hagyja ki?
- És ha a Chargers ellen nem sikerül az utolsó play, amikor nyertünk?

Minden évben ez megy, óóó, ha egymillió dolog úgy történik hogy nekünk kedvez, akkor akár meg nyerhettük volna ezt a meccset is meg azt is, akkor az garantáltan +2 győzelem jövőre, aztán találunk még néhányat, és hirtelen elképzelhetetlen hogy nem lesz 8-8....
spoiler alert Sosem ment még minden úgy ahogy elképzeltük, és soha nem is függ. Staisztikai alapon szinte lehetetlen hogy minden több kimenetelű dolog a számunkra legjobb forgatókönyvet vegye. Nem lesz ilyen.

Vannak rekord független mutatók, több, mindegyik alapján rosszabbak vagyunk mint a mérlegünk.
Ezek a random dolgok, a sérüléseket leszámítva úgy jöttek ki, hogy még fölfelé torzítják a képet. Lehet jövőre kevesebb sérült lesz, de lesznek jövőre is sérültek, főleg ha gyűjtjük az injuryprone játékosokat.

A másik amit minden offsesonben számolgatunk, hogy ki mennyit fejlődik, aki idén nagyon szar volt, átlagos lesz, aki idén átlagos, jövőre pro bowler, aki dién pro bowler, jövőre mvp. Valaki fejlődik, valaki stagnál, valaki hanyatlik. A képletbe a stagnálást és a hanyatlást is bele kell számolni.

Tavaly is hallottam már hogy top5 védelmünk lesz, meg hogy PO keretünk van és a megfelelő kezekben, meg ligaelit WR, RB, DI, EDGE, LB, S posztok, pofás TE, CB, ST.
Még 0-3-nál is én voltam a hülye, mert majd Von visszajön a PO runra...

2016: Super Bowl keretünk van, nem a HOFer Manninget, hanem eg backup szintű Manninget vesztettünk el
2017: Super Bowl keretünk van, csak a támadó sort kell rendbe tenni
2018: A keretünk nagyon jó, csak kókler miatt nem megy
2020: A keretünk nagyon jó, majd fangio 2. évére mindden összeáll
2021: Majd a következő évére mindenki jobb lesz, és akkor jó keretünk lesz.

Nyilvánvaló, hogy én 2 éve teljesen más meccseket nézek mint ti. Amiket én látok a védelem 30mp alatt bárki ellen elveszti, az offense szezon során 330 pontot nem képes elérni, de minden évben új és új kifogások jönnek.
Ha jövőre azaz már idén 4-12nk lesz, de marad choker, akkor is lesz annyi kifogás hogy az azt követő szezon PO szezonnak legyen beállítva...

Sry, tudom, hogy most nagyon sértően fogalmazok, de nekem egyszerűen elegem van a kifogásokból. Elegem van, hogy 0-3-nál és 3-6nál arról van szó, hogy ha 4-5 kulcsplayt megcsinálunk | /* bazdmeg ott kezdődik a jó csapta hogy megcsinálja a kulcsplayeket, nem ott hogy FG-lal nyerik ellene a meccsekt ezért nem csinálnak TD-t az RZ-ben */ | , az ellenfél meg nem csinál meg 4-5 kulcsplayt, akkor akár nyerhettünk is volna - elegánsan elfelejtve hogy ha átvennénk a vezetést a védelem elbaszná - és akkor úgy számolunk mintha 3-0-s vagy 6-3mas csapatunk lenne. Nem az. Szarok vagyunk. Nagyon. És amíg az FO-ban is így számolnak, hogy tremendous job, hogy '72 óta, majdnem 40 NEGYVEN éve először 4 losing season, hogy tremendous job, hogy csak -123-mas a point differential, btw JMD-vel -127 volt, annál rosszabb csak a60-as években volt, arra is kíváncsi vagyok, hogy mi a történelmi mélység ha nem ez, de amíg a saját maguk által gyártott kifogásokat lehiszik, addig nem is leszünk jobbak.

De legyen csapjuk be magunkat a top5 védelemmel, meg a garantáltan 8+ győzelemmel újra. Nem kizárt. Staisztikai esélye van, hogy minden meccs felénk dől, de choker bizonyítottan nem tud jó döntést hozni, ahhoz meg hogy erőből nyerjünk nagyon sok feladat áll Paton előtt...
Tegyük fel ötödször is ugyanazt a lemezt, csak véletlen egybeesések miatt vagyunk 4 éve konstans szarok, nem azért mert szarul csináljuk a dolgokat, ja elnézést, nem szarok vagyunk csak sérültek és pechesek. de jövőre biztosan nem leszünk se sérültek se pechesek, egészen addig amíg a sérülésekre és a szerencsére fogjuk a 9-10 hét környékén a 3-6-os mérleget...

0-3 után rövidebb időre sikerült némítanom a negatív realista véleményeimet, a fórum békéje érdekében most megpróbálom még egyszer a következő hatalmas nagy faszságig.
Addig is hajrá Paton, benned még bízom!

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
3 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Állítólag van szeme a focihozUgyanakkor ebből a listából csak nagypapa Favre-ot gondolom jó húzásnak és az se tartott sokáig...


Amúgy utoljára akkor örültünk ennyire, amikor fangio lett a HC, ha még jön Kelly is, az olyan lenne, mintha akkor TremendousJob mellett valhogy Munchakot is behúztuk volna OL coachnak, wait what?
Persze ahogy akkor örültem Chokernek a személyisége miatt (lol), úgy most örülök, hogy házon kívülről jött valaki. Nagyon meg kell változtatni ezt a környezetet, új irány kell, új hangok.


Egyébként Elway és Ellis szerződése is lejár2022-re, | remélhetőleg Choker is repül | , nem tudom hogy ez a nagytakarítás a csapat eladást vetíti-e elő. Tulajjal azért lehet nagyon rosszul járni, lásd Redskins, Jags, Jets, Lions. Mondjuk az előző tulaj örököse se feltétlen jobb megoldás lásd Oakland.
Most Ellis tuti nem marad, a tippem az, hogy Elway se hosszabbít semmilyen formában. Azt amúgy tudom pozitívan értelmezni, hogy távozása előtt 1 évvel már gondoskodik a csapat jövőjéről, itt ugye az egyetlen baj, hogy az ő gondoskodása miatt vagyunk történelmi mélységben

btw, én egy analitikust szeretnék a csapat élére. Már akkor is azt gondoltam hogy ez a jövő, amikor a Brownsban DePodestát nyilvánosan megszégyenítette Dorsey, aki meg HOF GM mert odatradelte nekik Beckhamet vagy amikor Ron Wolf tette nevetségessé a koncepciót, hogy analitika alapján hozzanak döntséeket, mintha akkor nem lenne döntéshozó a folyamatban, mintha az analatika nem csak támogatná a döntéshozatalt.

Ugyanúgy, ahogy egy 20 éves playbook elavul ugyanúgy avulnak el a 20 éves csapat menedzselési paradigmák is. Aki úgy akarja építeni a csapatot, hogy run the ball, stop the run, aki az ellenfél térfelé hátrányban elpuntolja a labdát 4&1re, aki csak 6-6 magas esetleg hófehér QB-val tudja elképzelni a csapat jövőjét és még sorolhatnám, azok elbuknak. Vannak akik meg tudnak újulni, vannak akik hajlandók lekövetni az egyetmi trendeket, hogy ne késztessék bele a spread QB-t egy 100% undercenter sémába és vannak akik mellett elhalad az idő.
Én nem tudom, hogy Paton milyen GM lesz. A talent evaluation fontos. Nyilván a drafton, olyan stealek mint Wolfe, Malik vagy Trevathan a SB csapat alapját képezték, most Sutton és Simmons mellé kénének még sokan. Amíg nem jönnek olyan HOF FA-k, mint Manning vagy Ware, vagy olyan bizonyíottt veteránok, mint Talib és Ward, addig olyanok kellenek, akik nálunk teljesednek ki, mint Marshall vagy Sanders. Mostanában az egyetlen ilyen Shelby volt, akitől már tavaly meg akartunk szabadulni szóval Choker nem szereti, az új GM persze értékelhetné a tudását, de ott pihen a kórházban 12+ millióért Casey és van 2 mid round fiatal talent és most hosszabbítottunk Purcellel, szóval ahogy tavaly is úgy idén is csak úgy maradhat ha senkinek nem kell. Aztán Choker meg mutogathat hogy csak azért az újabb losing season mert Casey a kórházban van... de elkalnadoztam, szóval draft, és olyan FAk, akik nálunk válnak sztárrá, amiben előrelépést várok Paton személyétől Mármint nem várom tőle, hanem elvárom tőle.
A talent gondozáshoz új edzői sátbra lenne szükség, abban ilyen hülye módon előre megkötöttük a kezdünket, lehetett volna úgy is hogy János 2 héttel korábban buktatja felfelé magát, és akkor az új GM dönti el, hogy mennyire Tremendous Job a 7-9-re az 5-11, de most hogy a teljes stáb marad, kitől várjuk az előrelépést? Choker megtanította Millernek is hogy legyen szürke átlagos játékos, majd ugyanazt megtanította Chubbnak is. Mit csinál majd azokkal, akik eleve azok? backup szintre neveli őket?
Az a baj, hogy ez kihat a draftra is. Akárkit hozunk óriási hendicappel indul a liga legrosszabb edzői gárdája kezében. Amikor vannak ezek a draft bust listák, ahol jól körberöhögik a játékost azért meg kéne vizsgálni nem-e a környezetnek is volt kösze a kudarchoz. Persze így utólag egy Ryan Leafnek a személyiségébe volt oltva a kudarc, de vajon RGIII a Panthersben lehet vitte volna annyira, mint Newton.
Nem akarom ezeket találgatni, a pont, ahova ki akaruk lyukadni, hogy a szükséges kultúrváltozásnak csak egy lépése a GM csere. Új ezdők kénének és akár új szerepkörök a Front Officeba de mindenek előtt új elvárások, a csapat történelméhez méltatlan hogy a 12-20 tremendous job legyen, a csapat történelméhez méltatlan a zsinórban 4 losing season, akkor is ha ezt kompetenciából tudtuk, meg akkor is ha inkompetenciából. De akármennyire is szeretném, nem egy jó draftra vagyunk a 8-8tól, pedig már az is szomorú, hogy egyáltalán ez az az elérhetetlen cél, amit kergetünk...

6 éves szerződést kapott, az első évét kvázi elvették tőle azzal, hogy maradt a teljes inkompetens edző stáb és még csak nem is neki jelentenek majd. A 2. évében kezdhet el dolgozni remélhetőleg egy új edzővel, onnantól akár 1 év alatt meg lehet fordítani a csapat szerencséjét, de a mostani KC mellett, ezt nehezebb kivitelezni, mint ahol példák vannak erre. Bold prediction, senki nem lesz itt a mostani keretből, mire legközelebb divíziót nyerünk, legalábbis olyan, aki aktív részese lesz annak.
Aztán meglátjuk, nekem mindegy kik azok a játékosok akikkel divíziót nyerünk, mármint asszonyverőket nem szeretnék itt látni, de hogy kinek az embere az mindegy.

2021re egyelőre egyetlen célt fogalmazok meg, kerüljük el az 1/1-et, nem azért mert 1/1nek érzem a csapatot, azt majd leghamarabb a draft környékén érzem valamilyennek, csak semmi pozitív kimenetelre nem látok esélyt így olyan nagyon nem is érdekel mi lesz jövőre vagy amíg tremndousjob a hc, viszont kb az egyetlen pozitív sorozat, amit sem kókler sem choker nem szakított meg, hogy nem draftoltunk még 1/1-ben az NFLben. Legalább ez az egy maradjon meg.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
4 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
muszáj lesz alátámasztanod, mert az eredmények a mutatott játék és a statisztika finoman szólva nem teszi ezt meg helyetted. 😕
az offense ... fiatal. És itt ki is merül véleményünk metszete...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
4 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Akkor félreértettem sry. Szerintem is próbálkoznak, csak nem megyd nekik, illetve még az is lehet hogy majd megy nekik, csak hatalmas hiba lenne ezt megelőlegezni nekik offseason előtt...

Mármint a próbálkoznak kategóriából azért Jameset vegyük ki, ő majd inkább próbál találni valami kifogást jövőre is, hogy pénzt kapjon, de játszania ne kelljen.

btw az önfejlesztésről az jutott eszembe amikor Tebow egy kamiont húzott edzésként. Singletery biztosan imádta volna őt, sajnos senki nem szólt neki, hogy egy QB-nak az utolsó hasznos tulajdonság ha derékból el tud húzni egy kamiont... Járt persze QB coachoz is szabadidejében, mégse javult a dobó technikája. Ha egy játékost mondhatnék akinek nem a szorgalmán vagy a szenvedéjén múlt, az ő lenne.
Mindig is jobban tudtam azonosulni az ilyen tökéletlen játékosokkal, mint a Hendersson félékkel, akik úgy gondolják hogy nekik az edzésen se kell megjelenniük.

de szóval önfejlesztés vagy sem, biztos lesz aki jövőre jobb lesz, meg aki jövőre rosszabb, de ettől még ez a csapat minden egyes poszton erősítésre szorul. Ez az Elway tavalyi: Nincs needünk, lehet BPA-zni, láttuk hova vezet. 53 needünk van, lehet dolgozni...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
4 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Az nem stratégia, hogy majd a fiatalok jobbak lesznek. Egy szurkoló reménykedhet benne de ez kevés. attól hogy csabi elsírja magát, még nem lesz 10 sackje jövőre, attól hog hamler anyja támagatja a fiát, még nem lesz jobb jövőre, attól hogy Lock maximalista még nem lesz jobb jövőre.
Felsorolhatod a reményeid alapjait, de az még nem lesz stratégia. Az stratégia, hogy idén gyengén teljesített a QB, az elkapó sor, a futó sor, a támadó fal, a védő fal, az LB sor, a secondary és a special team, és ezeken megpróbálsz erősíteni. aztán ha valaki tényleg jobb lesz következő évére, akkor örülsz, úgyy is lesz mellé olyan, aki meg rosszabb lesz, mint idén volt...

2016: Super Bowl keretünk van, nem a HOFer Manninget, hanem eg backup szintű Manninget vesztettünk el
2017: Super Bowl keretünk van, csak a támadó sort kell rendbe tenni
2018: A keretünk nagyon jó, csak kókler miatt nem megy
2020: A keretünk nagyon jó, majd fangio 2. évére mindden összeáll
2021: Majd a következő évére mindenki jobb lesz, és akkor jó keretünk lesz.

Ez így nem fog működni. Nincs jó keretünk. Nincs olyan edzőnk aki meccs közben képes lenne jó döntét hozni, csak erőből győzhetnénk le ellenfleket, de azzal a logikával amivel nekünk jó keretünk van, mindenkinek jó kerete van, kivéve talán a Jetseet és a Jagst. És akkor kb azt kapjuk, amit minden statisztika mutat, hogy bottom5 keretünk van, borrom4 kivitelezésben.
Lehet várni, vagy lehet cselekedni. Új GM dönt.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Nyolcadik Super Bowlra készül a csapat. A médiában legtöbbször csak azt mondják, h 3. győzelemre, pedig ez is számít, mert a 8 SB a legtöbb a Dallassal, Pittsburghgel és New Englanddel karöltve. Csak mi lényegesen kevesebbet nyertünk meg közülük. Ennek ellenére szerintem az is siker, ha valaki eljut idáig, úgyh én felidézem a vereségeket is

1977:
Hogy jutottunk el oda:1972-től valami elkezdett épülni a csapatnál, miután bő 1 évtizedig pofozógép voltunk. Sorra érkeztek a jobbnál jobb játékosok a D#-be, Tom "Tombstone" Jackson, Lyle Alzado, Bill Thompson és persze a legnagyobb, Randy Gradishar. Mind All Pro játékosok voltak '77-ben, de Louis Wright és Steve Foley neve se szorul bemutatásra ebben a topicban. Azonban érdekes módon '76-ban a játékosok Ralston menesztését kérték. Az új edző Red Miller pedig Craig Morton személyében hozta az utolsó hiányzó láncszemet egy veterán QB-t.
Mi történ a Super Bowlon: A '70-es évek 3 legjobb csapata állt az utunkban, a Steelers a Raiders és a Cowboys. Az első két akadályt sikerrel vettük, de Morton korábbi csapata ellen nem tudta bizonyítani, h őt kellett volna választani Staubach helyett. Minden idők leggyengébb QB teljesítményét (SB-ban) 4/15 39yard 0TD, 4INT a védelem se tudta ellensúlyozni.
Mi történt utána:: Rövidtávon bejött ugyan az edzőváltás, de hosszabb távon nem. A következő 2 évben visszatértünk a rájátszásba, de meccset nyerni már nem tudtunk ott, Miller 4 év után távozott aztán végül Mortont is utólérte a kor, így Reevesnek a 2. éve után meg kellett nyomnia a resetet....

1986
Hogy jutottunk el oda: Ez a legismerősebb story. '83 draft. Elway nem akar a Baltimore Coltsba menni, a Cotls nem talál vevőt a pickre a draft előtt. A draft első másodpercében küldik a cetlit. Majd az öreg alkesz Irsay összeül ivócimborájával az akkori Broncos elnök Keiserrel és a különösebb piackutatás nélkül idecseréli. A Colts GM meg a Nuggets meccs közvetítésében hallja a hírt. lol. (csak halkan még mögé teszem, h a 12. körben jött egy bizonyos Karl Mecklenburg is a csapatba)
Nos egyébként Hintonból is elég jó játékos lett, Elway pedig nem rögtön váltotta meg a világot. Első évében még csak a benne rejlő lehetőségeket mutatta meg, aztán ezt át tudta ültetni a gyakorlatba is, de '86-ig még nem nyert PO meccset. Aztán egy 4. negyedes fordítás a Pecc ellen, majd A Drive a Browns ellen. Utóbbi máig a Broncos történelmének egyik legszebb pillanata. Sokan nem is tudják, h az "csak" egyenlítő drive volt.
Mi történt a Super Bowlon: A rövid válasz: Lawrence Taylor. Phill Simms közel tökéletes passer ratinggel a meccs MVP-je lett, de ezt a meccset valójában nem kezdtük rosszul. 10-9re mentünk félidőben, de ez lehetett volna több is. Először is miután Karlis berúgta a SB történetének akkori leghosszabb FG-ját, utána kihagyta a legrövidebbet, miután 1st and 1-et nem tudtunk megcsinálni. LT 2 stop a goalline standben. A félidő végére egy sack, majd a 2. elején egy iffy call, és utána csak bámultuk amit Simms csinál...
Mi történt utána: 1987

1987
Hogy jutottunk el oda:: A vereség nem hagyott túl mély sebet a csapatban. 1,5 meccs előnnyel nyertük a divíziót a wildcardos Hox előtt bucira vertük az Oilers, majd a Browns elleni visszavágón, ezúttal Denverben megint mi voltunk a clutch csapat. Egy klasszikus QB shotoutot 5 pontos előnynél a védelem döntött el, miután a 2 yardoson fumble-t force-olva és szerezve tettek pontot a meccs végére. Az NFL történelemben The Fumble néven keresendő az egyébént szintén emlékezetes meccs.
Mi történt a Super Bowlon: Van meccs, amikor vkinek minden bejön. 10-zel mentünk, lesérült Doug Williams, de visszajött. A 2. negyedben, egyetlen negyedben 35 pontot kaptunk. Williams 340 yard, 4 TD, ha Simms messze élete legjobb meccsét játszotta, akkor ő is. És ki még? Timmy Smith, 22 futás 204 yard 2 TD...Rookiként. Nem sokkal később ligában se volt
Mi történt utána: A nagy verés, és a szinórban 2 elvesztett döntő már jobban meglátszott a csapaton, lemaradtunk a rájátszásról

1989
Hogy jutottunk el oda:: Kellett egy kis vérfrissítés. Az egyébként kiváló védelembe (ami a SB-on rendre betlizett) Mecklenburg, Simon Fletcher, Braxton és Dennis Smith mellé érkezett a Rookie of the Year Atwater, aki utána sokáig a liga rettegett safety párosát lakotta Dennis Smith-szel. Támadó oldalon meg a supplemental drafton adtunk első kört Bobby Humphreyért, aki jelentős előrelépés volt Sammy Winderhez képest. Divízió behúzva, 4. negyedes fordítás a Steelers ellen pipa (1 pontos különbséggel nyertünk), Browns az AFC döntőben pipa. Utóbbin az izgalmak ezúttal elmaradtak.
Mi történt a Super Bowlon: '86-ban elvesztettük a 2. félidőben. '87-ben a 2. negyedben. '89-ben mielőtt pályára léptünk volna. Joe Montana a csúcson úgy sacc/kb 3-4 másik HOFerrel. Megkaptunk LT-t a csúcson, aztán a Redskins úgy játszott ahogy csak egyszer tudott, aztán megkaptuk Montana-t a csúcson. 55-10. Az egyetlen TD-nket Elway futotta, akkor csak 10 ember volt fent a 49ers védelmében...
Mi történt utána: Az Elwayjel jóban lévő OC Mike Shanahan Raiders HC lett. Elmérgesedett a viszony Reeves és Elway között. Shanny megbukott a Raidersszel visszajött OC-nak, az Elway - Reeves vitában Elway mellé állt, mennie kellett, Super Bowlt nyert a 49ersszel, Elway kért egy WR-t az első körben Reevestől, kapott egy QB-t Tommy Maddox személyében. Maddox bust lett, Reeves belebukott a helyzetbe, a csapatot átvette a DC Wade Phillips. Ő nagyjából egyben tartotta a csapatot amíg jött Shanny HC-nak...

1997
Hogy jutottunk el oda:: Reevesnél azt volt az alapvető filozófia, h majd Elway egyedül megoldja a támadást. Rakjuk össze a védelmet. Shanny ezzel szemben azt mondta, ne vesszen kárba Elway tehetsége, adjunk neki játszótársakat. Jött Rod Smith, Eddie Mac és Shannon Sharpe célpontoknak, Terrel Davis futónak, és egy korát megelőző ZBS fal Zimmermannal, Schlerethszel és Nalannel. Elsőre még nem sikerült, sokkoló vereség a PO-ban a Jaxtől, de '97-ben újra próbálta a csapat. Wild Cardon bejutva, bosszút álltunk a Jaxen (42-17), majd jött a "kötelező" 4. negyedes fordítás a KC ellen (Marcus Allent 37 yardon tartottuk), egy mondhatni "szokásos" Pittsburgh elleni csörte és ott is voltunk a Super Bowlon, újra underdogként, újra egy korszakos szeni ellen. A címvédő Packers soraiban többek között Favre, Reggie White és Leroy Butler.
Mi történt a Super Bowlon: This one's for John. Terrell Davis 30 futásból 157 yard 3 TD, MVP. Mindezt úgy h migrén miatt kihagta a 2. negyedet. Elway futott TD-jénél beküldtük úgy h konkrétan nem látott, csak h el tudjuk hitetni, h ő fog futni. Aztán ott van a csapat talán legemlékezetesebb pillanata, Elway 7 yardos futása a "helikopterrel", egyetlen play ami egy egész pályafutást jellemez. Az igazi hős nálam mégis Atwater, aki gyakorlatilag felszántotta a pályát keresztül-kasul, az utolsó előtti playben pedig egy ütközéssel 2 embert ütött ki (meg magát...)
Mi történt utána: 1999

1998
Hogy jutottunk el oda:: Leesett a nagy teher a vállakról. Elwaynek meg lett végre a gyűrű, ami már nagyon járt neki, egyben maradt a csapat, minden adott volt az ismétléshez. Ennek megfelelően 13-0-val kezdtünk, Davis útban volt a 2000 yardhoz, Elwaynek meg lett az 50 000 és közelített a 300. TD-hez, annak ellenére h sérülés miatt 4 meccset ki kellett hagnia. Aztán a Giants megálltotta a menetelést, a Dolphins ellen katasztrófálisan játszottunk. Aztán a Hox ellen csak meglett minden. TD 2000 yard és MVP, Elway 300 TD. #1 seed. Rögtön vissza is vághattunk Dolphinsnek, Marinoékat 38-3-mal küldtük haza, a Jets ellen kicsit nehezebben indult, de a vége annak is sima lett, jöhetett a döntőben némi meglepetésre nem a Vikes, hanem Dan Reeves és az dirty birds.
Mi történt a Super Bowlon: Pont került az Elway - Reeves vita végére. Elway 300+ passzolt yard, passzolt és futott TD-vel MVP lett és azóta is kísértheti Reeveset a Lombardival. 31-6-ra is vezettünk, a vége 34-19 lett.
Mi történt utána: Elway visszavonult, Sharpe a Ravensbe ment, nyert egy 3. gyűrűt, majd visszajött majd visszavonult, Atwater a Jetsbe ment 1 évre majd visszavonult, Terrell Davis lesérült, majd rásérült és soha nem volt többé a régi. A Broncos egy évtizedig a PO peremén táncolt, aztán végül Bowlen megköszönte Shannynek a munkáját.

2013
Hogy jutottunk el oda:: JMD ritkn látható pusztítását kevesebb mint 2 év alatt elégelte meg Bowlen. Az újjáépítéshez de facto GM posztra kinevezte Elwayt. HC-nak jött Fox. A könnyű sorsolásnak köszönhetően már első évükben újra PO-ban voltak Tebow-val megtámogatva Von Millerrel a drafton, de aztán elérhetővé vált minden idők talán legjobb irányítója Peyton Manning. Nem sokat gondolkozott Elway Tebow beáldozásán DT és Decker Pro Bowl elkapókká nőtték ki magukat, jött melléjük Welker az FA-ról és egy végre egészséges Julius Thomas, és voilá rekorddöntő offense. A csapat azt is elviselte, h a védelméből a végére hiányzott Von Miller, Chris Harris és Derek Wolfe és egész szezonban sérülésekkel küszködött Champ Bailey illetve az OL-ből Clady. A valósághoz hozzátartozik, h 2012-ben kiegyensúlyozottabb csapat voltunk, de akkor nyert pozícióból kikaptunk a Ravens ellen.
Mi történt a Super Bowlon: Nem az első snap döntötte el, de ha 1 playjel kéne összefoglalni, az az. A védelem egy darabig tartotta magát, a sok shortfieldet FG-ra mentette, de így se kerültük el a szokásos KO-t.
Mi történt utána: Fox egy újabb sikertelen rájátszás után annak ellenére repült h 4-ből 4× nyerte az AFCW-estet.

2015
Hogy jutottunk el oda:: Jött a régi barát Kubiak, aki csere QBként 3 vesztes SB-on volt, OC-ként pedig 2 győztesen, meg még egy régi ismerős, Wade Phillips és hirtelen #1 offense helyett #1defense. A keret nem sokat változott. Visszajöttek a sérültek és máris újra egy jó védelmünk lett. Érkezett bele még Ware, Talib és Ward, illetve továbbra is a D# be érkezett az első pick (Miller, Wolfe, Sly Williams, Roby, Ray) de alapvetően nem a kezdőbe draftolunk. Kiöregedett Welker, ment Decker jött Sanders, átalakult az OL, szóval azért több dolog történt mint egy átlagos csapattal 2 év alatt, de h #1 offenseből #1 defense lett az nem akkora felfordulással járt, mint ez sugallja. És az okok szerintem egészen prózaiak: Manning formahanyatlása/sérülése és egészségesebb védelem. De tény h így állunk és nem mellesleg újabb klasszikussal gazdagodott a történelmünk.
Mi várok a Super Bowltól: Újra underdogok vagyunk. A Skins ellen nem tudom, h azok voltunk-e, de a Dallasi Doom's Day Defense ellen biztos, LT Giantse ellen biztos, a Montana-s Frisco ellenit kár is volt lejátszani, a Packers ellen Elway anyja már nem is örült, h fia bejutott a döntőbe, s most újra underdogok vagyunk. Szeritnem egy elit O-nak semmivel se rosszabbak az esélyei, mint egy elit D#-nek, Ráadásul most az O, nincs olyan szinten, mint 2 éve a D#. Az idei csapat útja sokkal rögösebb volt, mint a 2 évvel ezelőttié. 11 meccset nyertünk 7 vagy annál kisebb különbséggel (köztük 3-mat hosszabbításban). Ezáltal talán kevésbé meggyőző a csapat, viszont harcedzettebb. Nem esik pánikba, ha kapaszkodnia kell az eredmény után. A Vasas ellen szinte végig hátrányban játszottunk, nem izgultuk el. A Patriots megcsinálta a TD-t, de nem roppantunk össze ennek a súlya alatt, hanem kivédekeztük a 2 pontost, ebben lehet bízni. Ahogy '97-ben az egész csapat küzdött, h meglegyen Elwaynek a győzelem, úgy most Manningért és Wareért fognak. Vannak akik a 2 évvel ezelőtt történtek miatt akarnak bizonyítani (ez mondjuk a '80as évek végén annyira nem jött be), Miller, Harris és Wolfe pedig most végre a pályán is tehetnek a sikerért.
Defense wins championship? Én ezt mndig is úgy értelmeztem, h egy adott meccset látszólag az offense nyeri meg, de ahhoz h egy évben sok meccset nyerj és ezáltal döntőt, ehhez kell a védelem is. És ez fordítva is igaz, csak ritkábban tűnik úgy h egy meccset a védelem nyert meg, de nálunk idén lehet így értelmezni, h a védelem sorra nyeri a meccseket, de a championshiphez kell az O is. Egy kiegyensúlyozott teljesítmény tőlük, ha jól játszik a Panthers talán több is.
Ha valamit megtanultam 2013-ból, hogy nem az számít, h egy O vagy egy D# mennyire erős, mennyire jó, hanem hogy azon az 1 meccsen hogyan játszik. Lehet nézegetni matchupokat, fogom is, ha jut rá idő, de két éve nem azért volt KO, mert ekkora különbség volt a 2 csapat között, hanem mert ők ennyivel közelebb játszottak a legjobbukhoz, mint mi.
Mi jöhet utána: PM visszavonul, ez egyre valószínűbb. Ha meg nem, mi akkor is Oszival megyünk tovább szvsz, tehát a Broncosnál egy éra végetér. De ahogy a D# játszott, Oszival se lett volna lehetetlen a Super Bowl run, úgyh akár vele is maradhatunk az elitben. Ugyanakkor a védelemben lesz pár nagy távozó. Millerrel hosszabbítunk ez szinte biztos, kérdés viszont h mi lesz Ware-rel (még 1 év hátra van neki, de meg van az utódja és kérdés meddig bírja még), Malik Jacksonnal és Trevathannel. Bármelyik elvesztése megérződne a védelmen. Illetve ahogy lesz egyre több videó róla, úgy lesznek egyre felkésültebbek belőle az ellenflek. JDR 2012-es védelme top5 volt minden kategóriában, 2013-ban jöttek a sérülések, 2014-ben egészséges volt, én továbbra is azt mondom, h jó is volt, de azért nem az újdonság erejével élő top5ös 2012-es. Anderson a szezon második felére megint magára talált, kell mellé egy másik kiegészítő ember Hillman helyett, ez akár lehet Bibbs is, vagy a draft 3. napján vki. A fal belseje is alakul, Paradis és Garcia még sokáig itt lehetnek. Mathisszel nem tudunk hosszabbítani, Vasqueznek nem fekszik a ZBS, de azért elmegy oda. A szélekre viszont katasztrófaturizmust lehetne vezetni. Schofield felejtős, Clady 3 évből 2-t kihagyott, kizárt h régi formájában térjen vissza, szerintem cap casuality lesz, Sambrailo nagyon gyenge volt, mind pass protectionben mind futásblokkolásban. Utóbbi miatt a jobb oldalon se lenne jobb szvsz. Fejlődhet még, de ha szintet lép is csak egy T van...
Szóval nehéz lesz egyben tartani a csapatot és vele párhuzamosan fejleszteni a hiányosságait, közben a KC szépen stabilizálta a helyét a PO környékén Reiddel, a Raiders szépen fejlődik, a Chargers meg továbbra se rossz csapat, akik most gazdagodhatnak egy top3-mas prospekttel. Láttuk mire képes egy 1/2-es Von Miller vagy egy 1/5ös Mack egy védelemmel. Ennek ellenére maradunk szerintem a team to beat az AFCW-ben, Bradyékkel szemben viszont nehéz lesz megvédeni a trónt...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 6 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
A Titans vs Giants összecsapás csak számomra tűnik elég egyoldalúnak?

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Ez komoly? szerintem amikor egy férfi megver egy nőt, nincs helye a mérlegelésnek, hogy "mennyire" verte meg. Halljátok magatokat? Megtette kész, egy emberi hulladék az én szememben.
Nem áll ki mellette a csapata? Ez még keményebb. Nőverők mellett még milyen alantas emberek mellett kéne kiállnia egy csapatnak?

Itt csak a cut jöhetett szóba, és a 'bátorság' mellett bennem felmerül hogy vajon nem-e állszent dolog a ligától és Hunttól ez most, hogy ha tudtak róla és csak a videó kiszivárgása miatt érezték fontosnak mosni a saját nevüket. Naivan remélem, hogy augusztusban a teljes storyt még nem ismerték...
De akárhogy is a KC időben vagy későn de megtette amit meg kell. Most már a ligán a sor.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 1 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
AFCW Team guide:

Chiefs
Annyira nincs agyonsztárolva, hogy senki se tudja hova való a csapat. A saját szurkolók, játékosok se. Elnevezték Kansas Citynek a városukat, Missouriban.
A bírók sosem tévednek és a KC a kedvenc csapatuk ez csak elég érv, nem? Ha szereted a kemény focit, ez a te csapatod, itt bárki bármikor meg tudja verni az asszonyt a kölyköt vagy egy kurvát, ha épp az van kéznél lábnál. Az irányítójuk baseballt és focit is játszott egyetemen, de az eredmények alapján a kedvenc sportja a kosárlabda lehet. Vagy csak 100-ra kerekítve kíváncsi az eredményekre.
A Mikulás a vezérszurkolójuk, minden meccsen ott van az oldalvonal mellett.

Chargers
Nem kell félni, hogy agyon lesznek sztárolva. A hazai meccsiken is több vendég szurkoló van, mint saját. Ráadásul ahogy lenne egy sztárkaliberű játékos azonnal lesérül. És még ha össze is raknak egy #1 offenset és #1 defense-t, akkor is megtalálják a módját, hogy PO-ba se jussanak és mindenki elfelejtse őket. Los Angeles 2. legnagyobb és 32. legnépszerűbb csapata.
Jótékonykodásból gyakran látogatják a helyi kórházakat munkahely teremtő céllal. Aki nem sérült, az gyereket csinál. Sokat.

Raiders
Náluk nem sérülnek le a sztárkaliberű játékosok, mert nincs nekik olyan, vagy ha mégis, akkor elcserélik. A szurkolóik annyira sötétek, hogy rájuk ragadt a Black Hole név, pedig csak Kiss koncertre akartak menni. Amúgy a csapat annyira csóró, hogy focipályára se telik ezért baseball pályán játszanak. Ez a korábban említett baseballos múltú QB ellen ritkán válik be, ezért Vegasba költöznek
Darth Vader személyesen nekik szurkol, pedig az Uralkodó a Patriots edzője... Spoiler: Az urolkodó erősebb ezért Space Operaról a csapathoz sokkal jobban illő horror műfajra tértek át Chucky leigazolásával.

Broncos
Kétség kívül a legjobb NFL csapat >1600 méter magasan és még a tengerszinten is - éppencsak ugyan de - befér a top 32-be. A sikerességre vágyú szurkolókat azzal nyerik meg, hogy viszonylag gyakran bejutnak a Super Bowlba, a loser csapatnak szurkolókat pedig azzal, hogy a Super Bowlon 40-50 pont különbséggel kapnak ki. Az elmúlt pár év alapján utóbbi típusú szurkolókat sokkal többre tartják. A csapat szereplésére való tekintettel Colorado államban legalizálták a füvet...
Ha a 6-6 magas QBk felé van valamilyen fétised ne keress tovább, ez a te csapatod
Vigyázat a mérföldmagas létnek van néhány nem kívánt mellékhatása is


Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 7 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Kaptam egy kérdést korábbi hozzászólásommal kapcsolatban.

Felsorakoztattam egy csomó statisztikát amikre azt mondtam relevánsnak tartok, de se azt nem mondtam meg mellé, h pontosan mit is mutatnak, sem azt, h miért tartom őket relevánsabbnak a többinél.

Az 1. forrás:
www.pro-football-reference.com/years/2013/passing.htm

Az első a passer rating, általában ez az első irányítót jellemző statisztika, amivel találkozik az ember. Egy általános képlet alapján számolódik. 4 komponensből tevődik össze
Pontosság: (completition% -0.3) * 5
Yardok (Yds/Attemp - 3) * 0.25
TDk (TD/Attemp) * 20
INTek (INT/Attemp) * 25
Egyik komponens se lehet 0-nál kisebb vagy 2.375-nél nagyobb. Ha 0-nál kisebb lenne, akkor 0-val számolnak, ha 2,375-nél nagyobbra jönne ki, akkor 2,375-tel.
A végeredmény (Pontosság + Yardok + TDk + INTek) / 6 * 100

Viszonylag jó képet adhat egy QB teljesítményéről, de vegyük észre, hogy a pontosság az kétszeresen szerepel a képletben, egyrészt egyrészt a completition%-ban másrészt a Yds/Attempben is. Ez a Westcoast QB-knak kedvez, mert ott általában nagyobb a sikeres átadások aránya, mint egy vertikális passzjátékra épülő rendszerben.
Másrészt, és ez a nagyobb probléma vele, ha sackkelik az irányítót az jópár yard veszteség, de nem rontja ezt a statisztikáját, ellenben h ki dobja oldalra, akkor nem veszt yardokat a csapata, de rontja a saját statisztikáját. WTF?
Szintén figyelmen kívül hagyja azt amit az irányító a földön tesz hozzá teljesítményéhez.

Ennek ellenére ha visszamenőleg megnézzük, kik végeznek a statisztika élén és végén, akkor általában nem mond ellent annak, amit két szemünkkel látunk. Koránt sem tökéletes leíró statisztika, de könnyen emészthető, mégis kellően pontos. Sokan nem is veszik észre hiányosságait, vagy ha észre is veszik, beérik vele.

A 2. amit hoztam az a NY/A.
Ha kifejtem a rövidítést egyértelművé válik, hogy mit is takar, Net Yards gaind per Attemp.
(Passing Yards - Sack Yards / Passing Attemps + times Sacked)
Sokkal kevesebbet vesz figyelembe mint az előző, mentes TD-ktől és INTektől, de benne vannak a sackkek. Kb ekvivalens az RB-kre vonatkozó Y/A (yards / attemp) statisztikával. Nyilvánvalóan azok a QB-k jók benne, akikkel a csapat tud haladni a nyitott pályán. Ez egyébként akár fontosabb is lehet, mint a TD-k száma és INTek száma, hiába van egy QB-d, aki úgy fut akár egy HB, és goal lineon megoldja, ha nem jut el odáig. Ha meg a végét elchekerkedi, még mindig lehet rúgni, vagy egy jó futóval befejezni. Ugyanakkor végezhet előrébb egy valójában balfasz QB, aki csak egy elit goalline RB mellett tud megélni. Denverben Orton az erős középmezőnyben volt ebben a tekintetben, de pontokat nem nagyon szerzetünk, mert mindig a végén szerencsétlenkedtük el. btw Cutlernek is szokása volt akkoriban az endzoneban az ellenfelet megtalálni a lasztival.

Hogy lehet ezen segíteni? Vegyük figyelembe a TD-ket és INTeket is. Így kapjuk a ANY/A-t
Adjusted Net Yards gainded per Attemp
Számítása: (Pass Yards - Sack Yards + 20×TD - 45×INT) / (Pass Attemps + times sacked)
Ebben már benne van minden, ami az eredeti passer ratingben is, és a sackek is. A különbség csak annyi, h yardra vetíti. Érdemes észrevenni, h a passer ratinghez hasonló súllyal szerepel a TD, viszont jóval nagyobbal az iNT. A competition% csak annyiban mutatkozik, hogy egy sikertelen passz, az 0 yardos, ami értelemszerűen rontja a statisztikát, viszont nem szerepel gyakorlatilag kétszeresen. Ennél fogva egy jóval igazságosabb és relevánsabb mérőszám szerintem, mint a hagyományos passer rating.
Nem veszi azonban figyelelmbe, hogy hol dobta az INTet az irányító, garbage time-ban javította-e vagy éles körülmények között, egy reménytelen hailmaryből származó INT pont annyit ér, mint egy rosszul kivitelezett passz a saját red zonbe-ban. Maga az INT is lehet az elkapó hibája, maga a sack ha 2mp alatt jön az sokkal inkább az OL hibája,hosszasan lehetne sorolni, de ezek már olyan dolgok, amik egyedi elbírálást igényelnek, ennél fogva szubjektívvé válnak.

Vannak ilyen grade rendszerek. pl a PFF, amit sokan a szubjektivitása miatt nagyon elítélnek ezen a fórumon. Valójában szerintem nem rosszak a grade-jeik, viszont mindent vákumban/inertia rendszerben próbálnak mérni. Kiragadják a játékost a környezetéből, és csak őt mint személyt nézi. Sajnálom, h megint a saját csapatommal kell jönnöm, tudom uniszimpatikus mindig azt nyomatni, de én a saját csapatom játékosainak számait szoktam chekkolni az ilyen helyeken. Nálunk Wolfe rendre negatív passrush grade-et kapott, pedig a védelmi sémánkban attól h a falat rohamozta meg, nem az volt a szerepe, h odajusson az irányítóhoz, hanem h 1v1-ben maradhasson Von Miller. Meglátásom szerint az ehhez hasonló csapatmunkát képtelen értékelni a PFF rendszere. Ettől nem válik használhatatlanná, de ahogy minden más objektív statisztikát is, ezzel is óvatosan kell bánni.

Nem játékos jellemzésekkel foglalkozó elemzések pontosan ezért sokkal hasznosabbak lehetnek. Mindenki látott már olyan ábrát, amin a kezdő felállás van és összevissza sárga vonalak, h ki merre fut, és miért marad üresen az egyik elkapó pl. Az ilyenkből kell megérteni a "sémát", és az egyes játékosoknak a sémában betöltött szerepét, és utána ahhoz kell viszonyítani a számait, vagy a PFFhez hasonló értékeléseket.

De vissza a QB értékeléshez, a másik linket az ANS volt
 wp.advancednflstats.com/playerstats.php?pos=QB
Advanced NFL Stats, a név nem nagyképű, tényleg advanced statiszikákról van szó, ennél fogva jóval nehezebben is emészthetőek, mint a PFR-nél.
A WPA-ról és EPA-ról Peterk írt párhónapja bővebben amikor rábukkant. Ennél jobban én se tudnám összefoglalni:
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
NFL csevegő - NFL - Általános témák | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala


Az AYPA nagyon hasonló az ANY/A-hoz, viszont, csak a TD-t nem veszi figyelembe (az INTet igen, ugyanúgy -45ös szorzóval).
______________________

Hogy miért pont ezeket hoztam? Egyszerű, mindenféle elemző oldal böngészése nélkül is kialakult bennem egy kép a QB-król is. Ezt persze befolyásolhatja a hype, a szimpátia, a kommentátorok, de úgy általában azok a QB-k akiket mindenki elitnek tart azok vannak elől ezekben a statisztikákban is. És ami fontosabb, a hozzá értő NFL GMek is ezeknek adnak nagy fizetést. Akik meg ezekben szarok, azok bustnak lesznek titulálva és rövidúton kikerülnek az NFL-ből. Ez nem a véletlen műve.

A másik dolog amiért ezeket veszem figyelembe, hogy értem is, h mi az a szám, azon felül is h a több jobb, tisztában vagyok a korlátaival, hiányosságaival is.

Érdekes eset pl Alex Smith. év elején csak a chekdownt csinálta. Nem véletlen Charles lett a vezető elkapó is a csapatban. Az év közepétől fokozatosabban bevállalósabb lett megítélésem szerint, rizikósabb passzokban több hiba, amivel néhány statisztikáját rontotta, viszont valójában hasznosabban játszott. És amitől még paradoxabb lesz a helyzet, a KC 9-0 után 2-5-tel fejezte be a szezon. Könnyű ezek után abba a hibába esni, h x és y statisztikája visszaesett Alex Smithnek (ennek most néztem egyébként utána) és lám a csapat is visszaesett, de aki látta a meccseket az tudja, h valójában a védelem esett vissza, és erősebb ellenfelek ellen játszottak. Ezért veszélyes csak a számok alapján megítélni egy játélkost vagy egy csapatot. Ezek alapján a statisztikák alapján, amikre azt mondom, h nagy mértékű korreláció van köztük és a valóság között, ezek szerint McCown ligaelitnek tűnhetne, Cutlernél meg egyértelműen jobbnak. Ráadásul ugyanabban a csapatban, láttatlanban azt mondanám h ugyanabban a rendszerben. Mégis a meccseket látva kategorikusan Cutler mellé állt minden bears fan, valószínűleg nem véletlenül. Nem tudom ugyanez lenne-e a helyzet, h McCown egy rookie lenne, aki máshol még nem játszott, főleg nem játszott rosszul, én akkor valóban arra gondolnék h jobb, vagy ebbe a rendszerbe legalábbis jobban illik. Ahhoz nem látttam elég meccseteket, h meg tudjam mondani, miért jelent kivételt ezalól McCown, akinek ráadásul a W%-a is jobb. Ezért is tettem fel a kérdést, h miben láttátok jobbank Cutlert. Mert az egy dolog h Cutlernek evidens fizikai fölénye van McCownnal szemben (karerősség, lábmunka, stb), de a számok azt mutatták, hogy jelen rendszerben ezek a különbségek nem domborodnak ki.

Hát erről van szó. Van amit statisztikával nem lehet alátámasztani. Daltonnak pl volt oylan 4TD-s meccse, ahol több TD passza is valójában szar dobás volt. pl AJ Greennek vissza kellett fordulnia, pedig vertikálisan elszakadt a védőtől, aztán megcsinálta a TD-t annak ellenére h nem a kezébe hullott a labda, h még lassítania se kelljen, de attól szar passz volt. Sokszor látni nagyon jó passzt, sima TD-t elejteni, látni irányítókat sikeres átadást, ami minden statisztikáját javítja, de ha magát a playt elemzed, akkor látható, h nem az ideális célpontot választotta, mert lett volna amivel mégtöbb yardot hoz, de ezeket nem tudja meg az ember ha felmegy egy statisztikákkal foglalkozó oldalra, ehhez látni kell a meccseket. Néha (Daltonos példa) látszik a highlightból is, néha nem. Ezért kérdeztem egyébént h mi egészen pontosan a baj McCownnal. Amellett h teljesen egyértelmű, h nem egy 34 éves korábban sokszoran bizonyítottan nem frQB mellett nem kötelezitek el magatokat, főleg h sikerült megállapodni Cutlerrel egy gyakorlatilag 3 év + 4×1 év franchise opciós szerződéssel, akinek ráadásul egy támadó felfogású HC mellett legjobb évei jöhetnek

Nagyjából ennyi lenne, sry a hosszú hszért.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Várom a Broncos-brigád "alfahímjének" megszólalását, iránymutatását a témában. Heló Black. 😊
Zalán
Kedves barátaim, nem érzem magam abban a helyzetben, hogy én mondjam meg bárkinek hogy hova menjünk. Nem vagyok sem rangidős sem korelnök sem értékesebb tagja kis közönségünknek mint bárki más.

A legrosszabb forgat forgatókönyv a táborszakadás. Ezt próbáljuk meg elkerülni. Ami azt illeti, nekem a Raiders, KC és Chargers fanok is hiányoznának bármilyen új helyről vagy bárki olyan 5. fél, aki néha 1-1 hozzászólással emeli a fórum színvonalát.

Lássuk mik az opciók

Bowlhu
Őszintén kicsit sem érdekel a cikkek hiánya, nekem mindegy hogy fórum hozzászólásban olvasom ugyanazt csak helyesírási hibásan esetleg rosszabbul szerkesztve, vagy egy lektorált cikkben, cserébe fáj ott hagyni 3000+ hozzászólást és 10+ év munkásságát, de azok alapján amit én tudok a storyból a tulaj nem nagyon érdemli meg, hogy növeljük a látogatottságát.
Amúgy hosszú hozzászólásokat annyira szar volt írni, hogy ez nem egyszer visszatartott tőle és esély sincs semmi fejlődésre. Szóval nem bánnám, ha lenne valami jobb hely

FK
Egyfajta általános lenézést érzek feléjük. Én nem ismerem azt a társaságot, nem tudom van-e alapja, de az nem egy fórum közösség. Nem hinném, hogy komoly bajban lenne ott egy Broncos topic színvonala.
Ellenben maga a fórum motor visszalépésnek tűnik a nagyjából 5 éve nem fejlesztett bowlhu-snak és vannak korlátjai is amik gátat szabnak a fejlődésének.
Az FK-s admin csapat javára kell írni, hogy jó a hozzáállásuk, amíg rajtuk múlik ez lehet jobb, de még az is hosszú út, hogy ott tartson ahol most ez.

Az új hely,
Egyelőre tesztelés alatt egy okosabb fórummotorral. Ami azt illeti 2 fórummotor is tesztelve van, hogy a jobbat választhassuk. Elsőre sokkal jobban tetszik mint az FK. FK-n vagy nem találtam meg fontos beállítási opciókat vagy nem léteznek.A "parancs" az irány az FK. Csak nem biztos, hogy ez a legjobb hely a folytatásra. Amikor ezt felvetettem azt a választ kaptam, hogy az esélytelen. Ehhez képest 1 nap alatt összejött valami, ami máris versenybe szállhat az FK-val és - bár ez szubjektív vélemény - szerintem még jobb is.
A tartalmat már mi adnánk hozzá, az bárhol ugyanolyan színvonalas vagy színvonaltalan.

Ez alapján ez az FK-s merge elhamarkodott.

A távozásra van egy A és B opció. Most aki a B előkészítésében résztvesz, az közösségromboló. Nekem csak 1 kérdésem van, miért mindenki az A-ra menjen, miért nem jó ha mindenki a B-re megy, ha az egy okosabb fórum? Feltételezve hogy tényleg az lesz.
Miért ne lehetne, hogy emberek megnézik ezt is azt is, és eldöntik melyik tetszik jobban?
Még az is lehet hogy valaki leginkább itt maradna. Nem dönthettek emberek helyett és nem ítélhettek el embereket ilyen döntésük miatt.
Most nem tudom pontosan leírni mindazt ami a fejemen van, de nem tetszik, hogy nem lett figyelembe véve a saját fórum gondolata, és akkor most meg megy a fújás rá, hogy mégis meg lehetett csinálni. Meg lehetett csinálni és jelenleg nagyobb potenciál van benne mint az FK-sban. Szerintem. Ennyi.
Annyit még hozzá fűznék, hogy én úgy raktam össze a kirakós darabjait, hogy volt igény, hogy ne FK legyen és nem volt titkolva hogy van képesség saját fórum létrehozására. Az okokat nem ismerem a döntés mögött, de kész tényként jött hogy ->FK. Innentől kezdve nem fogom magamat rosszul érezni, ha végül máshol kötök ki. Akkor se ha az FK lesz a nyerő.
Ha egy B opció szarkavarás, akkor annak lehurrogása meg az, hogy lenyomják az FK-t a torkomon. Vannak dolgok amiket szeretek, de azokat se szeretem ha lenyomják a torkomon, az FK-ról még nincs véleményem.
Sry de ez van. Nem kell egyetérteni vele, nem kell megérteni se. A lényeg, hogy szerintem nem egyértelmű melyik fél a jó és melyik fél a rossz...


Én nem mondom, hogy maradjunk itt. Nem mondom, hogy menjünk az FK-ra. Nem mondom, hogy menjünk egy 3. helyre. Szerintem ez úgy működik normálisan, hogy mindenki nézze meg melyik mit tud, hol érzi magát a legjobban. Most 3 helyre vagyok regisztrálva. Valószínűleg 1 fog maradni belőle. Több szempontot figyelembe fogok venni a döntésben.
Ha az FKn marad együtt a csapat, akkor valszeg FK lesz az, nem azért mert az a legjobb hely, hanem mert oda lett összeterelve a nép, akkor is ha nem a legjobb hely. Aztán lehet végül az lesz a legjobb hely. Lehet a "szakadár" oldal nyer és 1 év múlva az FK-s lenne jobb hely. Minden lehet, én most az új opcióban sokkal jobban tudok bízni, az FKs adminok pozitív hozzállása ellenére is. A hozzállás kevés. És a hozz állás és minden szempontból jobb fórumra való törekvés Shawnéknál is maximálisan meg van. Csak jobbnak tűnik a kiindulási alap is. Pl telón is, mobil nettel is használható és úgy tűnik nagyobb szakmai hozzáértés van mögötte.
Az én szememben jelenleg az FK egyetlen előnye, hogy már többen ott vannak, de azok csak azért ott vannak, mert semmi alternatíva nem lett nekik adva.

Kompromisszumokat képes vagyok hozni. Ha a többség nem azt választja amit én preferálok a többséggel tartok. Csak szerintem többségben döntsük el, ne pár ember szavára. Mert egy B opció lehet hogy kettészakadással fenyeget, ami a #1 prioritás elkerülni, a fix FK költözés viszont tuit morzsolódást jelent. Lemorzsolódnak az előítéletesek. Aztán lemorzsolódnak, akik telóról használnák. Aztán lemorzsolódnak a lemorzsolódottak miatt.
Könnyű azt látni, hogy most Shawn és Süti kettészakítja a társaságot, de lehet pont ez menti meg azokat, akiknek nem tetszik az FK.


Minden tisztelet a szerkesztőknek, akik nélkül nem lett volna fénykorszaka a nfl.hu/bowlhu-nak és akik most megpróbálják menteni a helyet. A cél jó. A megoldás nem biztos. Ez nem az jelenti, hogy biztos nem jó, vagy biztos nem a legjobb, hanem én hogy számomra még nem biztos.

A legfontosabb viszont a content, amit mi adunk. Itt is mi adtuk. Az FK-n és bárhol máshol is mi adnánk. Ha minden megszűnne és a DSB kék alapon kék betűs blogjára kéne menekülni akár az is működhetne, de ha már költözünk szerintem ne az első helyre költözzünk be, hanem nézzünk szét egy kicsit és válasszuk a legjobbat. Nem bombázzák a jelenlegi lakást. 2 napja legalábbis még biztos nem bombázták, csak nem jöttek a mesteremberek megszerelni a vizet a gázt meg ilyeneket.

Szerintem sikerült többször megfogalmaznom ugyanazt meg párszor elveszteni a fonalat, de a rendszeres olvasók mondhatni ezen nevelkedtek. Szóval bízom benne, hogy legalább néhány embernek átmegy az üzenet.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 6 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Denver Broncos Coaching Candidates

Gary Kubiak
Forrás:  twitter.com/AdamSchefter/status/554965828509368320
Jelenleg: Baltimore Ravens OC
Korábbi munkái: Broncos OC 95-05, Texans HC 06-13
Versenytársak: Visszautasította a Jetset és a Bearst
Ki ő? Az 1983-mas draft 8. körében draftolta a Broncos. Teljes 9 éves játékosi karrierjét a Denver Broncos-ban töltötte Elway cseréjeként mialatt 3 AFC bajnoki címet szerzett. '91-ben visszavonult és visszatért egyetemére (Texas A&M) RB coachnak. Szintén 91-ben törént, hogy bár Shanahan a sikertelen Oaklandi kaland után visszatérhetett, és 91-re újra OC lett, de a Reeves Elway vitában utóbbi pártját fogta, ezért távoznia kellett és 49ers OC lett belőle. '94-ben korábbi játékosát Kubiakot kérte fel, h legyen a későbbi HOFer Steve Young QB coacha, miközben ő a liga lejgobb offense-ét irányította. Ebben az évben egyébként Super Bowlt nyertek. Mindeközben Denverben Reeves nem sokáig élte túl '91-es szezon utáni (Shanny "száműzés", Maddox draft, stb, stb) ámokfutását és '92 után megváltunk tőle. '95-re pedig utódja Wade Phillips is követte (érdekesség, h később Wade Phillips volt Houstonban Kubiak DC-je). '95-ben így aztán jöhetett a friss bajnok Shanny-Kubiak páros, előbbi HCként utóbbi OCként. Kubiak ezután 11 éven keresztül volt az offensive coordinatorunk, mialatt újabb 2 SB gyűrű került az ujjára. 2005-ben pedig konf döntőt játszhattunk. Ez után fogadta el a Houston HC ajánlatát (s ezután Shanny egyszer se jutott velünk a PO-ba se).
Houstonban kicsit lassan indult főedzői pályafutása, de a szokásos 3 évnél többet kapott, ami végül meghálálta magát. 2011-ben a Texans törénetének 1. PO szereplését ünnepelhette, s rögtön első PO győzelmét is, még pedig a hátsó körös újonc QBval, TJ Yates-cel. Egy évvel később egyesek már SB esélyekről is beszéltek, és magabiztosan hozták is a csoportot 12-4-es mérleggel, ám a PO-ban ezúttal is a div round jelentette a végállomást 1 győzelem után. Utolsó éve aztán annyira rosszul sikerült, h még a szezon vége előtt menesztették, ráadásul egészségi állapota is igencsak megromlott (érdekesség, h nagyjából egy időben azzal, amikor Foxot is műteni kellett). Az idei évben a Baltimore Ravens OC-je volt, ami 1 év kihagyás után visszatérhetett a PO-ba, megverte az esélyesebb Steelerest és egy felejthetetlen meccset játszott a peccel. Ő Gary Kubiak.

Adam Gase
Forrás:  twitter.com/JeffDarlington/status/555159078977036288
Jelenleg: Broncos OC
Korábbi munkái: Broncos WR coach 09-10, QB coach 11-12, OC 13-14
Versenytársak: 49ers (2. interview is meg volt), Atlanta, Chicago, Buffalo
Ki ő? 2003-tól van az NFLben mint edző. Az első 5 évet a Lionsben töltötte, kezdetben Scouting assistantként 2 kifejezetten gyenge draft classal akármekkora szerepe is legyen benne (többek között 1/2-re Charles Rogers WR notable draft bust), majd 2 évet egy nem túl acélos offense assistantja, végül utolsó évében Jon Kitna QB coachja, aki szerintem akkor meglepően jó volt. 2008-ban a 49ers Offensive Assistantjaként folytatta, majd 2009-ben JMD idehozta WR coachnak.
Első évében könnyű dolga volt Brandon Marshallal, és igazából Marshall lett az egy személyes offensünk. Azonban amikor JMD folytatta a tudatos, biztos és visszafordíthatatlan rombolást/pusztítást/armageddont aminek egyik áldozata Brandon Marshall lett, akkor a következő évére a Lloyd-Gafney-Royal hármasból kellett főznie. Llyod Pro Bowl szezont futott circus cathekkel meg 1400+ yarddal, Gaffney messze várakozások fölött, és Royal is újra magára talált, de egészséges pillanataiban már DT is megmutatta mire számíthatunk majd tőle a jövőben. Így aztán amikor jött az új rezsim, akik nem tűzték ki célul minden működő dolog elpusztítását, ő is megtarthatta állását, sőt előléptették QB coachnak. 2 projekt fűződik a nevéhez, azonban egyiket se lehet értékelni. Tebow-ból lett ami lett. Már az is megosztja a népet, h ez most jó-e vagy rossz, arról meg lehetetlen nyilatkozni, h lehetett-e volna ennél jobb, vagy már ez is bravúr Gase részéről. Peyton Manning mellett meg igazából tökmindegy h ki a QB coach, Oswit meg még mindig nem láttuk. McCoy távozásával aztán PM kérésére is, ő lett az OC. Míg elődjének az volt az erénye, h 3 különböző QB-val (Orton, Tebow, Manning), 3 teljesen különböző azonban mégis működő offense-t rakott össze, addig Gase Manninggel még őt is felül tudta múlni, egy rekordöntögető szezonnal. A Decker - Sanders cserének köszönhetően idén neki is kellett valami különbözőt is alkotnia, majd szezon közben Manning sérülésével/hanyatlásával egy kiegyensúlyozottabb offense-t, amin lehet fanyalogni, de ha az Orton és Tebow féle O-ra azt mondtuk működő, erre se lehet mást mondani.

Jack Del Rio
Forrás: Elway sajtótájékoztatója
Jelenleg: Broncos DC
Korábbi munkái: Panthers DC 2002, Jags HC 2003-11
Versenytársak: Raidersnél Frontrunnernek tűnik
Ki ő?: Játékosknént 11 éves pályafutást tudhat magáénak LBként (1× Pro Bolwer), majd 1997 óta edzőként tagja az NFLnek. 2 év Aints Strength & Conditioning, majd '99-től '01-ig Ravens LB coach (Ray Lewis), és itt 2000-ben ugye SB-t is nyert. 2002-ben John Fox DC-je a Panthersnél (top5 D#), majd Jags HC 2003-11-ig. 2005-ben és 07-ben csapata kvalifikálta magát az utószezon megmérettetéseire is, ahol 1 győzelmet sikerült begyűjtenie. 2011-ben szezon közben távozni kényszerült. Mindeközben Denverben a sikeres 2011-es szereplést követően Dennis Allent a Raiders kinevezte HC-nek, így 100 év alatt a 100. új DCt kellett kinevezni, aki Jack Del Rio lett. JDR jelentősen általakította Allen biztató védelmét. Meghagyta a 4-3 base felállást, de 1 gap helyett 2 gap lett, hátul többet zónáztunk, és más jelentős változások is végbementek, azon kívül h szép lassan lecserélődött az emberanyag is. 2012-ben minen tekintetben top5 védelemt mondhatott magáénak, 2013-ban azonban nem nagyon tudott mit kezdeni a sok sérülttel és átlagos szintre hanyatlott vissza. Idén kevesebb sérülttel megint csak jobbak voltunk, futás ellen főleg, de összességében is simán top10. Azonban a 3 év alatt bármikor elmondható, h védelme előnyben tud igazán jól játszani. Megöli a futást, az offense megszerzi az előnyt, lehet készülni a passzra. Hátrányban igazából csak nagyon ritkán volt jó a Defense. Na mindegy, sokszor írtam már a Defense-ről, most nem róluk kell.

Dan Quinn
Forrás:  twitter.com/AdamSchefter/status/554785044053909504
Jelenleg: Seattle DC
Korábbi munkái: Seattle Assistant HC (2009-10), Gators DC (11-12), Seattle DC (13-14)
Versenytársak: Buffalo, Atlanta, Frisco, Chicago Jets
Ki ő?: Róla nem sokat tudok, mert eddig még semmi köze nem volt a Broncoshoz, azt leszámítva, h tavaly elütött minket egy SB győzelemtől. College DLine coachként kedzett még '94-ben, aztán 2001-ben jött a profik közé a 49ersbe. 2 évet Defensive Quality Control posztot töltött be, majd megkaphatta azt a munkát amiben a legtöbb tapsztalata volt, a DL-t. 2005-ben áttette a székhelyét Miamiba, ahol a Dolphins DL-át edzette 2 évig, majd jött 2 év Jets DL, aztán 2 év Seahawk DL. 10 év után visszatért az egyetemre, ahol a Florida Gators DC-je lett 2 évig, majd korábbi NFL munkaadója a Seahawks hívta vissza, h csinálja ugyanazt nálunk. Az eredmény a Legion of Boom. A jelenkor legjobb védelme, ami tavaly legyőzte a jelenkor legjobb támadóegységét (Gase) és idén még versenyben van a címvédésért. Koordinátorként Gase-hez hasonlóan kevés tapasztalata van, de edzőként több, és több szervezeti kultúrát is láthatott már edzői pályafutása során. Gyűrűje is van (de a kakukktojás nem ő, hanem Gase mint egyedüli akinek nincs), talán ő a legforróbb név a piacon, bár most szabadítottunk fel riválisokat számára...

Teryl Austin
Forrás:  twitter.com/AdamSchefter/status/555145539684012032
Jelenleg: Lions DC
Korábbi munkái: Gators DC 2010
Versenytársak: Atlanta (lesz 2. kör is), Chicago, Frisco, Buffalo
Ki ő?: Quinnhez hasonlóan róla is kevesebbet tudok, mert az ő útjai se keresztezték idáig a miénket. DB coach és defensive assistan volt az NCAA-ben '91-tól '02-ig, majd DB coach az NFL-ben a Seattle-nél 2003-06-ig és a Cardianalsnál 2007-09-ig. 2010-ben Gators DC (érdekesség, h őt váltotta Dan Quinn egy másik jelöltünk a posztra), majd újra NFL, mint Ravens secondary coach '11-13-ig (közte 1 SB győzelemmel). Tavaly nevezte ki a Lions defensive koordinátorrá, és a liga egyik legjobb védelmét rakta össze közvetlen egy rezsim váltás után. Külső szemmel sok kreditet adnék neki a Lions idei sikeres szerepléséből, de mindössze 2 év kooridnátori tapsztalat (abból is egy NCAA). Kicsit talán túl gyors lenne megléptetni vele a létra utolsó fokát is.

Rick Dennison
Forrás:  www.denverpost.com/broncos/ci_27313414/kubiak-among-six-candidates-broncos-coaching-search-list
Jelenleg: Ravens QB coach
Korábbi munkái: Broncos ST coordinator (1997-2000), OL coach (2001-05) OC (2006-08), OL coach (2009) Texans OC (2010-13)
Versenytársak: Nincs
Ki ő?: Helyi srácról van szó. Rocky Mountain High School, CSU, Broncos... 1982-90-ig volt a csapat tagja játékosként (LB volt, de többnyire csak csere), 8 éven át Elway (és Kubiak) csapattársa, ebben az időben ugye 3 AFC bajnoki címet mondhat magáénak. Edzőként '95-ben tért vissza a csapathoz Offensive Assistantként '97-2000-ig ST coach volt, ebben az időben 2 gyűrű került az ujjára, egyikse a menyasszonyától. 2001-től 2005-ig pedig a híres denveri ZBS OL coachja, de túlzás lenne azt állítani, h ő volt a mastermind mögötte, de kétség kívül nem esett vissza az OL teljesítménye, sem az edzőváltással, sem TD sérülésével. Miután Kubiak elfogadta a houstoni főedzőiállást átvette a helyét mint OC. Itt már nem volt képes elődje sikereit megismételni, de még mindig elég jó támadósort tudhatott magáénak a Broncos, yardokban legalábbis mindenképp. Shanny távoztával, és JMD érkeztével maradt ugyan a csapatnál, de visszaminősítették OL coachnak. Mivel a kiváló fal az előd érdeme és munkája volt McDaniels természetesen azonnal hozzálátott a lerombolásának és egy a ZBSre gyúrt emberállománnyal elkezdtünk Power sémát játszani. A váltás tragédiába torkollott, és Dennison is távozott, követte Kubiakot Houstonba, ahol újra OC lett, a történet innentől nagyjából ugyanaz mint amit Kubiaknál írtam. Csak ő a sikerekben mint OC osztozott, nem mint HC, és amikor követte őt Baltimore-ba, akkor QB coach lett. Ha jól emlékszem talán ő is candidate volt Shanny pozíciójára, ám végül tudjuk hogy döntöttünk...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 7 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Nekünk is jó, h a Broncos nyert, mert amikor kiesett a divroundban, akkor utána sosem nyert SB-t abban az évben. 😊

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
9 hónapja
Black_Adder Denver Broncos 8 084 — Tremendous job (12-20)
Kicsit odébb van még a draft, akkor is ha nem halasztják el, de most volt egy kis időm, meg mérsékelten kedvem is, legközelebb meg ki tudja mikor lesz / lesz-e, úgyhogy végigzongoráztam az Elway éra összes draftját. Nyilvánvalóan minél régebbi annál pontosabban lehet megítélni, de ahogy egy korszak lezárul olyan játékosok megítélése is tud változni, akik már régóta nincsenek a csapatnál. A tavalyit meg talán hiba is osztályozni, de úgyis csak azokat nézi mindenki, meg úgy is lesz értékelve az idei is, még aznap...
Minden további nélkül, kronológiai sorban a múlt:

2011
Elway 1. draftja. Egy JMD utáni nukleáris sivatag. kb Champ, Doom és Brandon Lloyd mint értékelhető játékosok (direkt nem nézek utána, csak aki megmaradt az emlékezetben), egy 3 meccsen kezdő Tebow, mint nagy befektetés, a predraft interjúk miatt nagy félelem hogy QBt húzunk, főleg Newton, akinek a homlokára van írva hogy bust lesz... 1/2 miatt jobban belefolytam a prospektekbe mint korábban bármikor, Dareus volt a nagy kedvencem, de ekkor már biztos volt, hogy Dennis Allennel átállunk 43-ra, talán ezért is pletyka szinten Von Miller volt erősebb, de egy LB nem ér 1/2-t, akkor már inkább Patrick Peterson, ő a legbiztosabb pick...

1/2 Von Miller EDGE
Nem csak future ROF hanem future HOF, a Super Bowl MVP. A DT csere óta a rangidős, most CHJ és Wofle távozásával ilyen szempontból (is) kimagaslik az öltözőben. Ezt maximálisan át is érzi és a csapat egyik "ragasztója", az ő által szervezett összejöveteleken tud Kelly úgy bebaszni, hogy aztán kibasszuk, ő szól a csapat nevében az edzőkhöz, (PM és) Ware távozásával egyértelműen a csapat vezére a pályán kívül (is). A pályán nyújtottakról nem is kell beszélnem. Azért örülnék ha egy év után Fangio is megtalálná a helyét a védelemben, mert több lenne benne, mint amit tavaly láttunk...
A+

2/45 Rahim Moore S
Most úgy tekintek a múltra, mint Manning éra és Post Manning éra. Moore egyébként egy viszonylag gyenge rookie season után egész jó volt, de profi karrierjét az az 1 bizonyos mozdulat határozza meg. Az hogy alapszakaszban nem lógott ki lefelé az eltörpül amellett a hiba mellett ami egy potenciális Super Bowlba került. Ezen kívül amikor jött Stewart sokkal jobb lett a secondary. Könnyen lehet hogy ez inkább Son of Bum érdeme, de így visszatekintve akár több is lehetett volna a Manning érában és hogy nem lett annak egyik oka szerencsétlenül Moore. Fox se tűnt rossz edzőnek amíg itt volt mégis biztos vagyok benne, hogy semmit nem nyerünk, ha nem küldjük el 14-ben. Ezen kívül Moore nem csak hogy tőlünk nem kapott 2. szerződést, de egyetlen év után a ligából is kikopott.
D-

2/46 Orlando Franklin OL
Ő se kapott 2. szerződést, de ő 7 évig a ligában maradt és 6 évig kezdő volt. Nálunk 3 évig RT 1 évig LG volt. Azt a rövidebb időszakot leszámítva, amikor blind sidera került (Tebow balkezes volt) megbízható, nem kiemelkedő, de solid játékot hozott. Nagyjából az amit a 2. kör közepe táján elvárhat az ember. Távozása is viszonylag érzékenyen érintette a csapatot, bár ő nem volt tagja a 15ös bajnok Broncosnak, ami egyébként Clady kiesését is elviselte, de az már nem a támadó sorról és támadó teljesítményről szólt. Szerintem máig ő az utolsó valamire való értelmes RT a csapatnál, pedig próbálkoztunk szorgalmasan ilyen Schofieldokkal, Sombrerokkal, Stephensonokkal...
B

3/67 Nate Irving LB
Hát ez egy érdekes pick érdekes történet. Emlékszem még valamennyire amikor 2011ben találgattuk, hogy ki hol fog játszani Dennis Allen védelmében, akkor épp 34ről váltottunk 43ra. Úgy alakult, hogy Von Miller cseréje lett. Majd JDR ő meg maradt ugyanúgy Von Miller cseréje. Ez néhány snappet jelentett meccsenként. Aztán 13-ban Von Miller eltiltásakor egész jó volt, nyilván nem Millerhez mérten, de egy cseréből kényszerű kezdőhöz vetve kifogástalan. 14-ben MLBként kapott bizalmat, ahol Mayshez képest vitathatatlan előrelépés volt, de lesérült. Vele se hosszabbítottunk. Akkor én valami olyanra számítottam, mint tavaly Barrett, ehhez képest 1 év után Rahim Mooreral kézenfogva ment a Walmartba az álláshirdetésre... Nem tudom megmondani mi volt vele a baj. Elsősorban az, hogy nekünk nem kellett. Hogy akkor minek húztuk jó kérdés. 3. körben egy karrier backup elmarad a várakozásoktól.
D+

4/108 Quinton Carter S
11-ben nagyon ígéretes újonc volt. Aztán 2012-ben szezon elején IR-re került. 2013-mat teljes egészében kihagyta, majd 2014-ben megint IR-re került. Többet nem kapott lehetőséget. Pech. 4. körnél tartunk, egy jó évet kaptunk a pickért, ez is délre van az ideálistól, de kis szerencsével ez lehetett volna igazán jó pick is.
C

4/129 Julius Thomas TE
Carter után egy másik sérülésekkel tarkított projekt, de itt inkább szerencsénk volt. Bár első 2 éve teljesen kuka lett, az azt követő 2 évben óriási szerepe volt a liga akkori legjobb offense-ében. Vannak vélemények miszerint csak Manning csinált belőle sztárt, és nem vitatom, hogy Tebowval nem tűnhetett volna ennyire ki, viszont a 2013-mas 14-es offense nem csak Manningről szólt. Volt 4 darab halálos célpnotja, DT, Decker, Welker és Orange Julius. Majd ugyanez csak Decker helyett Sanders. Kellett egy Manning aki ezeket a lehetőségeket ki tudta aknázni, de kellett az is, hogy 4 ilyen célpont legyen. Egyet bárki levédekezik. A jó védelmek 2-t is. Az elit védelem 3-mat is, 4-et csak a LoB. Bár mondhatnám hogy senki... A pick értékeléséhez hozzátartozik, hogy bár nem kapott tőlünk 2. szerződést (és nem is épp kölcsönös tisztelettel váltunk meg tőle) kiválása azonnal nyomot hagyott a Red Zone hatékonyságon, nem maradt olyan célpont, akinek feldobhatjuk az EZ-be a labdát olyan helyre ahol vagy ő kapja el vagy senki. Távozása után 6 évig nem volt átlag feletti TE-ük, jöttek-mentek százával a neveket se könnyű felsorolni. Fanttel remélhetőleg véget ér ez a kálvária, de ő 1. körös volt, JT 4. körben jött. Az érem másik oldalán az ő Manning utáni karrierje kevesebb mint felejthető, igazi lose-lose szituáció lett belőle. De nem 2 ígéretes, hanem 2 Pro Bowl évről beszélünk és utána a hiánya még sokáig emlékeztetett milyen fontos is volt ő a csapatban...
A-

6/189 Mike Mohamed
Másfél évig liftezett PS és roster között összesen 3 meccsre neveztük, ez semmi. Egyfelől mondhatnám azt hogy 6. kör az elvárás semmi, semmit hozott, ergo megfell az elvárásnak B-, de akkor nem lenne tér a jobbaknak jobb osztályzatot adni, ezért az összesítésnél veszem figyelembe, hogy ez az F pont semmit nem jelent.
F

7/2011 Virgil Green TE
Jövőre most már tényleg jobban belevonjuk őt a passzjátékba is!!!44! Amúgy az egyetlen játékos az osztályból Von Miller mellett aki még mindig aktív. Kapott 2. szerződést Elwaytől ami egészen Heuermanig nagyon sokat jelentett, és a töltőknél is szépen megragadt rosteren. Jó kis blokkoló TE, aki amikor felé dobják a labdát el is tudja azt kapni. Nem véletlen vártuk, hogy dobjunk felé többet, jó kérdés hogy miért nem következett be sohasem. De ha ez számít valamit Rivers se nézett többet felé mint Tebow, Manning, Osweiler, Siemian vagy Lynch. Ettől még hasznos csapattárs volt egy 7. körös játékos kilátásait messze túlszárnyalta.
B+

7/247 Jeremy Beal EDGE
Sosem lépett pályára. 7. kör végén előfordul az ilyesmi, de ettől még nincs mit értékelni rajta.
F

Összességében
Nem kell tovább olvasni, mint 1/2 Von Miller és ez egy nagyon jó draft class. Rahim Moore hibáját az idő nem begyógyította inkább elmélyítette, de őt Orlando Fanklin, Julius Thomas és Virgil Green önmagukban is bőven ellensúlyozzák. És hát ugye nem lehet elégszer leírni, hogy a Super Bowl MVP-vel kezdődik a névsor... Ha az ember bárhol húz egy HOFert, az értékelés nem lehet más, mint:
A

2012
A váratlan fordulat 2011-ben POt eredményezett. Mindenki izgatottan várta, hogy mi lesz a Tebow projektből, aztán jött Manning és Tebowt elcseréltük a Jetsbe. Ez magát a draft hozzáállást is gyökeresen megváltoztatta. A 3 éves építkezésből hirtelen win now lett. Vagy ahogy Elway szeret fogalmazni win now on. Amikor az ember szerez egy HOFer elit QB-t két szemlélet adja magát.
1.) Hagyd magára, majd ő kihozza a Pro Bowlert a szürke eminenciásokból, közben építs mellé egy elit védelmet
2.) Pakolj alá mindent. Ha van egy Ferrarid ne spórolja az üzemanyagon.
Utólag érdekes visszatekinteni erre. Egyértelműen a 2. opciót választottuk, aztán mégis az első verzió hozta el a Super Bowlt. Továbbra se gondolom, hogy van jó vagy rossz választás, meg nem is lehet ennyire kifehéríteni feketíteni. Hangsúly kerülhet egy-egy csapatrészre, de pont 2012 volt az az év, amikor a védelem is és támadó sor is elit volt és még egy nagyon jó returnerünk is volt. Heck még a punterünk is ... nem írom le egy punterről hogy elit, de Colquitt 2011-ben hozzá tette, amit egy punter hozzá tud...

2/36 Derek Wolfe DL
Beszélhetnénk arról, hogy ki Elway legjobb pickje, not named Von Miller. Vannak nagyobb stealek, amik jobban felülmúlják a várható értéket, abszolút értéket tekintve is lehet érvelni több játékos mellett is, de Wolfe egészen biztosan az egyik ezek közül. Akkor a draft előtt olyan neveket övezett nagyobb hype, mint Worthy, Still és Reyes, az idő egyértelműen Elwayt igazolja. Kicsit Nagyon szomorú, hogy jövőre már nem lesz Bronco, de 8 év szolgálat a 3. leghosszabb időintervallum az Elway érában, küzdőszelleme példaértékű minden Bronco számára, minden sérülésből talpra állt és minden koszos munkát elvégzett. Anno DJ Williamsre mondták hogy a legjobb LB az maga időszakában aki nem volt Pro Bowler, ez Wolfra is igaz a saját posztján, mégha ez is olyan cím, amire több jelentkező van.
A+

2/57 Brock Osweiler QB
Hogyan értékeljük. Backup QB-nak hoztuk, olyan melegen tartotta a padot amilyen melegen csak kell. Igaz mögülle nehezen láttak ki. 2017-ben kicsit lerombolta nemlétező nimbuszát, de azért ne felejtsük el, hogy nélküle nem biztos hogy bajnokok lettünk volna. Ami azt illeti azért nem ő az egyetlen QB, aki azzal a védelemmel össze tudott volna hozni egy 5-2t, de ő ott volt és össze is hozott és ez elég is lett a no1 seedhez, ami elég volt a POra. Az egy kedvezőtlen fordulat az ő karrierje szempontjából, hogy elhitte jobb mint a sheriff. Kapott egy nagy összegű fizetési checket majd lerombolt mindent amit addig elért. Gondolom most már nem hagyná ki a ring ceremonyt és a fehér ház látogatást. Beszéltünk mostanában a luxus dolgokról is, igaz nem draft hanem FA kapcsán, nos ez is egy luxus volt, ami akkor nem tetszett, az Elway érára visszatekintve belefért talán még szükséges is volt. Értékelésnek másik aspektusa viszont, hogy Russell Wilson helyett húztuk, mert magasabb volt. Ezen már jó sokat lovagoltam, az indok abszurd és hasonló paraméterekkel jött később Lynch is. Amúgy ha Tebow marad akkor több mint valószínű, hogy Weeden jön az első körben, és akkor Wolfe sincs. Milyen szerepet töltött be, Manning backupja, esetleg utódja. Ez alapján C+, B-, mert cserének jó volt, de utód nem lett, de azért nem lett, mert nem tudtuk megfizetni. De aztán kiderült, hiba is lett volna megfizetni. Ha azt nézem mit a kaptunk a 2. körért, akkor olyan C-, alig játszott, de volt hogy kellett hogy játsszon és akkor hozott annyit amennyit kellett és az nagyon fontos volt. Ha azt nézem kik jöhettek volna helyette, akkor Weeden sem menti meg, mert ő már kiment előtte. Akkor E skálán mozog az értéke. Ez átlag D+, de adott szempontok szerint nézve lehet C+ vagy E is. És ezek bármilyen súlyozott kombinációja. Szerintem én magam sem értékeltem még kétszer ugyanúgy...
D+

3/67 Ronnie Hillman RB
Hát ez a 2. nap akkor nagyon nem tetszett. Egyébként mivel 4 év közelségben vagyunk a bajnoki címhez Hillman is bajnok, sőt abban az évben többet is futot mint CJ, csak Anderson sokkal jobb volt nála udfa-ként. Hillman túl kicsinek és túl törékenynek tűnt hogy RB legyen, és annak is bizonyult. Akkor Lamar Miller számított a legjobb bent lévő RB-nek, és Wolfefal ellentétben itt az idő nem Elwayt igazolja.
D-

4/101 Omar Bolden DB
Nickel, de még inkább Dime DB és visszahordó. Szegény 15ben a POban IRre került így a Super Bowlról lemaradt, amúgy hasznos ST játékos volt, kicsit meglepett hogy utána sehol máshol nem kapott lehetőséget és akkor is úgy gondoltam hogy őt kellett volna megtartani Norwood helyett, meg most is. Valószínűleg úgyis 1 évet lett volna a különbség karrierjük végében, csak fordítva. Nem igazán lényeges különbség.
C

4/108 Phillip Blake OL
Hát ezt a projektet rekord gyorsasággal feladtuk. Rookieként még IRre csempésztük, aztán kivágtuk. iOLt lehet harmadik napon is találni, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki biztosan be is válik...
F

5/137 Malik Jackson DL
Az egyik hátsó körös csiszolatlan gyémánt, aki kulcsszereplője volt a bajnok védelemnek, ő szerezte a Super Bowlon az első TD-t Von első strip sackjéből. Van egy nem túl fényes stat arról, hogy hány Pro Bowlert húzott Elway, maga a "mérőszám" komolytalan ahhoz hogy érdemben foglalkozzunk vele, itt csak azért hozom fel, mert Malikot ebbe nem számolják bele, pedig Jacksonvilleben Pro Bowler lett és enyhe túlzás lenne azt állítani, hogy ott fedezték fel.
A

6/188 Danny Trevathan LB
A másik hátsó körös csiszolatlan gyémánt, aki kulcsszereplője volt a bajnok védelemnek. Ő is említésre méltó a legjobb Pro Bowl nélküli játékosok névsorában. Sajnos vele se tudtunk hosszabbítani, Chicagoban azóta a 2. szerződését kapta. Visszatekintve talán jobban jártunk volna vele, mint Marshallal, de ki tudja akkor hogy alakult volna. Marshall is jó volt előtte, meg egy darabig utána is.
A

Összességében
Ez is egy nagyon erős draft class. Túl erős is. Így hogy Von Miller 5 éves szerződéssel kezdett és velük egyszerre járt le, nem is sikerült egyben tartani, egyedül Wolfe maradt ő is talán csak azért mert adott némi hometown discountot. Ha úgy nézem még több igazán jó pick van, mint 2011-ben és még a "rossz"(abb) pickek is olykor tudtak a csapat hasznára lenni. Wolfe, Trevathan és Malik Jackson igen alul értékelt pickek, pedig nem biztos hogy a Pro Bowlerek nyerik a Super Bowlt, a zongoracipelők akár még fontosabbak is lehetnek...
A

2013
Az ezt megelőző évi, az emlékem legerősebb Denver Broncosa volt. Top 5 offense, top 5 defense, jó special team. A meglévő támadóknak látszólag csak Peyton Manningre volt szükségük és érkezett még melléjük Welker és Vasquez. gyakorlatilag semmi need a draftra. A legideálisabb helyzet, de így utólag, (meg igazából már akkor is sejtetük), emberemlékezet leggyengébb draft classa jött.

1/28 Sylvester Williams DI
A kedvenc receptem, ha nincs need, húzz a jövő évi needre. Knighton az FA egyik nagy fogása volt, de akkoriban elég sokat cserélődött a védőfal közepe, adta magát hogy oda húzzunk egy 10 year startert. Ráadásul az OL rush miatt, még azt is lehet mondani, hogy csúszott az első kör végére. Hát nem lett 10 year starter. Amikor beállt a rotációban eljátszogatott, 3 évben kezdett is, meg van a gyűrűje is, aztán nem sok energiát fektettünk megtartásában, még az 5. éves opcióját se hívtuk le. Azóta 4 csapatnál is megfordult. Ogletree volt még népszerű spekuláció, vele se lettünk volna sokkal jobbak. Volt néhány nagyobb steal, Kelce, Mathieuegytével, de akkor és ott sokkal jobban nem tudtuk volna csinálni, igaz ettől még Sly Williams se lesz jó pick, de nem sok csapat büszkélkedik 2013-mas első körös választottjával...
D+

2/58 Montee Ball RB
Ez lehetett volna akár jó pick is. Egészen addig amíg fel nem kerültek a védőfelszerelések ő volt a következő Terrell Davis. Aztán nem lett. Akkoriban azért nem tetszett ez a pick, mert túl sokat futott egyetemen, ez végül is nem lett baj, az hogy alkoholista volt és részegen jelent meg edzéseken már inkább. Pedig rookieként Moreno mellett egész jó kiegészítő futónak tűnt, másodévben amikor övé lett a workload már kifejezetten szenvedős volt amíg le nem sérült, aztán 2. körös pick létére rosterre se került. A csapat bajnoki címét a sitten nézte, azóta sikerült talpra állnia és állítólag leszokott a piáról is, ha így van örülök neki. Ha már a tehetségét eltékozolta az életével kezdjen valamit.
E

3/90 Kayvon Webster CB
A legnagyobb WTF pick volt akkor, így utólag egyértelműen a legjobb pick lett belőle, de a legkevésbé rossz lehet közelebb állna a valósághoz. Nickel CB-nek so-so, Dime CB-nek elment, ST-ben jó volt, Bruton távozása után ST kapitány is lett 1 évre, aztán az ő ideje is lejárt a csapattal. Még akár hosszabbítást is el tudtam volna képzelni vele, és ha minden évben más csapatot is koptat azon kevesek között, akik még a ligában vannak. Azért amikor 3. körben special teamerről beszélünk, az nem a legnagyobb sikertörténet maradjunk annyiban, még ha az utóbbi években csökkentek is az elvárásaink a 3. körös CBkkel kapcsolatban, khm Langley, khm Yiadom...
C-

5/146 Quanterus Smith EDGE
Arról híres, hogy Von OTA alatt lenyilatkozta róla, hogy idén lesz a kirobbanó éve, futószalagon hozza a sackeket, majd másnap waiveljük... Előtte 2 évig rejtegettük PSben meg IRen... NFL pályafutása 3 darab ST snap...
F

5/161 Tavarres King WR
A TC alatt Future becenevet aggattak rá. Khm, rostert se élt. Hozzá kell tenni 13-ban, DT, Decker, Welker, visszahordások miatt Hollidaykétellel, mellettük nem sok hely maradt amire versenyezhet, de ekkortájt kezdett komikus mértéket ölteni az offseason hype. Alighanem PSbe befért volna, de vitte a Jags. Aztán kivágta és vitte a Tampa. Aztán próbálkozott New Yorkban. Future jövője nagyjából semmit nem tartogatott, Denverben meg pontosan semmit.
F

6/173 Vinston Painter OL
A fekvenyomóbajnok. Focizni kevésbé tudott. Próbálkozott Celvelandben, DC-ben és Arizonában. Denverben sosem volt rostern...
F

7/234 Zac Dysert QB
3rd QB-nak jött, az is lett, csak nem rosteren hanem PSben. Az Arizona egyszer talán aktiválta PSből évekkel később, nálunk elveszett Osweiler 2 méteres árnyékában...
F

Összességében
Nem egy szép osztályzat jön, de ligaszerte majdnem mindenki rosszabbat kapna. Emberemlékezett leggyengébb felhozatala, az előző évi szereplés miatt ráadásul jó hátul draftolva, hát nem is sikerült túl sok használhatót összeszedni. Sly volt pár évet kezdő, de bárki más is lehetett volna helyette, meg Webster lett ST warrior, de talán nem azon múlt a bajnoki cím.
E


2014
A rekorddöntő offesnet leradírozta a LoB, a Main Stream Media ugyan elegánsan megfeledkezett arról, hogy a védelmből kiestek az all prok, Von Miller, CHJ, meg a meghatározó kezdők mint Wolfe, Vick, de egyértelműen átkerült a hangsúly a védelemre az FOnál. Offenseből ugyan távozott Moreno és Decker, de két viszonylag magas RB pickkel megoldottnak hittük az RB posztot, Decker helyett meg jött Sanders. Manning sérüléséig nem is volt komoly visszaesés, tán semmilyen. A védelembe meg jött egy brutálisan erős FA sor, Ward, Talib és Ware. Ware a tudása mellett nagyon fontos leadershipet is hozott a védelembe is, amire Vonnak akkor hatalmas szüksége volt, épp szülői felügyelet alá helyezte őt a csapat, party drogok, be nem fizetett közlekedési bírságok, etc. Ha akkor nem terelik jó irányba, ki tudja mi történik. De ez más story. A Draftra akkor kvázi kész csapattal mentünk.

1/31 Bradley Roby CB
Member of NFZ. 3rd CB-nek a liga legjobbja volt évekig, aztán az opciós évében 2nd CB lett, de túl nagynak bizonyult az ugrás. Ő ment Houstonba Kareem Jackson jött Denverbe. Jó kérdés mire viszi a továbbiakban, a denveri epizód lezárult. 1. körben egy 3rd CB nem hangzik ugyan túl jól, de vele lett teljes az NFZ és a 3rd CB-t nyugodtan számolhatjuk kezdő posztnak is. Nem tudom évek múlva hogy fogok rá emlékezni, első 4 vagy utolsó éve alapján. Azért a 4 év csak mélyebb nyomot hagy mint az a2018-as...
B

2/56 Cody Latimer WR
Valahogy ő lett a rossz példa a redshirtingre Denverben. Nem az első, nem az utolsó, mégis az első aki eszembe jut. Sokáig még STben sem találtuk meg a helyét, így visszatekintve érthetetlen mit keresett a csapatban 17-ig, viszont a ligában egyelőre úgy néz ki meg tudott ragadni. Na a Giantsben sem kapott sokkal több labdát, de tavaly 10 meccsen már kezdett is. Nem tudom sikerült-e feledtetnie OBJ hiányát, mi az ő hiányával rekord gyorsan megbarátkoztunk...
E

3/95 Michael Schofield OL
A terv jeles, előre gondoskodtunk a lejáró Orlando Franklin pótlásáról. ...Kisebb sikerrel... 2 évet kezdett nálunk, azóta 2 évet LA-ben is, na nem azért mert kezdő szint lenne. A picket azzal próbáltuk menteni, hogy eggyel beljebb vittük, csak újabb selejtek kerültek a szélre. Így mondjuk nem is őrá érkezett a legtöbb panasz, de a problémák vele kezdődtek.
E+

5/156 Lamin Barrow LB
Évek óta hanyagolt posztra jött, örültem is neki nagyon. De míg korábban a késői körökben, udfan és más kukájában is találtunk jó LBket, Barrow valahogy nem vált be. Egy év után elengedtük a projektet, Fox még magával vitte Chicagoba, de újabb 1 év után állás nélkül maradt
E

6/207 Matt Paradis C
2. évétől kezdve a legjobb falemberünk volt az egyébként gyenge falban, de ő tényleg Pro Bowl közeli teljesítményt nyújtott. Sajnos pont contract yearben sérült le, miután előtte egyetlen sanppet se hagyott ki. Ezért(?) elengedtük. A tavalyi évet végigjátszotta kezdőként, igaz nem a nálunk látott színvonalon. IOLt lehet találni olcsón megfelelőt a drafton, Garcia, McGovern, akár jókat is mint Paradis, de a legendás Nalen is 7. körös pick volt. Valamikor a draft harmadik napján hoztuk őket, most 11 millióért FAn. Persze minden posztra van hátsó körös bevállós példa csak valahova gyakoribb. Én statisztikai alpaon azokra a posztokra kötnék 8 számjegyű szerződést, ahol ritkább a 6. körös kincs a drafton. Paradis pont egy ilyen 6. körös kincs volt.
A

7/242 Corey Nelson LB
Rögtön 2 LBvel is próbálkoztunk, meglepő módon a későbbi jött be jobban. Nelson elfogadható játékot nyújt, ideálsiabb rotációban hagyni mint kezdetni, de 7. körben bőven jó ez.
B

Összességében
Valamikor jobbnak tűnt mint most. Ott melegében nagyon bizakodó voltam mert láttam benne a tervet, szándékot amit egy évvel korábban nem. Valamivel jobb is lett. Roby és Paradis egymaguk megmentik és még Nelsont is tudtuk használni valamire.
B-

2015
Új ezdő, új DC, új támadó séma, új védekező séma, egy QB, akit mát előző év végén attól féltettünk hogy elérkezik karrierje vége. Utólag bejött az edző váltás is a séma váltás is a védelemben, ami meg nem jött be igazából kit érdekel. Championship. A draftkor viszont ezeket még nem tudtuk, sokkal több kérdőjel volt, mint a korábbi években

1/23 Shane Ray EDGE
Ez nem egy tervezett pick volt. Ray füvezett a combine-on azt hiszem vagy valamikor, mert csak a karriered eleje múlik rajta, millió dollárok, ugyan miért tudnád 3 darab napra letenni a füvet. Ez szerencséjére Coloradoban már nem probléma, meg is örültünk neki, fel is trade-eltünk érte pár helyet. A top EDGE rusherek közül egyébként talán benne volt a legnagyobb bust potenciál különböző mérőszámok alapján, de 1/23ban ajándéknak tűnt. A probléma nem is a fűvel volt, nem is a már nem is emlékszem milyen FO-s metrikával. Rookieként ugyan Barrett is lejátszotta és csak 4. számú volt, de Ware napjai meg voltak már számlálva, draftkor Barrett sem volt még, második évében meg elő is lépett második számúnak Von Miller mögé Ware sérüléseivel. A probléma az a 2017-es sérülése, ami jelentősen visszavetette a teljesítményét. Pech. Aztán meg is sértődött a Chubb picken, le se hívtuk az opcióját, elment Baltimoreba, de rosterre se került, úgy néz ki ez történetének szomorú vége.
D

2/59 Ty Sambraillo OT
Az első red flag vele kapcsolatban így utólag az volt, amikor Von Miller aki mindenkiről szuperlatívuszokban nyilatkozik róla nem azt mondta, hogy milyen jó, hanem hogy milyen sokat fejlődik. Kiderült hogy van honnan. 3 meccs után IRre került, második évében még próbálkoztunk vele, de teljes tragédia. Meglepő módon még ligában van, de nem kezdő.
E

3/92 Jeff Heuerman TE
A csapat történelmének legjobb pickje. Aztán lesérült, hogy egy évvel később újra ő lehessen a csapat legnagyobb erősítése. Majd volt 1 darab jó meccse kapott rá egy szerződéshosszabbítást. Eddig szándékosan kerültem a statisztikákat, de most legyen itt az elkapásainak száma 0,9,9,31,14. kb Shannon Sharpeot kéne elfelejtenünk miatta akkora sajtóval jött. Nem kifejezetten rossz, csak semmi olyat nem láttunk tőle, amit ne láttunk volna bármelyik másik TE-től. Kubiak saját kezű választása, ha ez volt az ára hogy legalább 2 évig normális edzőnk legyen, akkor megérte, de én magát a picket értékelem
D-

4/133 Max Garcia OL
Nem kapott nagy szeretetet, pedig nem volt rossz 2 és fél évet kezdet, nem omlott össze a fal, amikor neki kellett beállnia Leary helyett. A bajnoki évben is benne volt a rotációban, akkor úgy tűnt több lehetőséget kaphat a későbbiekben, nem tudom hogy vesztette el a bizalmat VJ-nél. Amúgy követte őt ARizonába, hát ő tudja...
C+

5/164 Lorenzo Doss CB
Tisztán 4 CB volt előtte a sorban amikor hoztuk, nem tudom mit láttunk benne és hova szántuk, de még arról is meggyőzte az FO-t hogy jöjjön a csapattársa. Amúgy 3 évig húzta, 5. köröstől erre nem panaszkodom, bár őszintén, egy kicsit meglepett hogy ilyen sokáig húzta, nem a legfeltűnőbb csapattag volt...
C-

6/203 Darius Kilgo DI
Na ő is egy olyan pick, akivel nem tudom mi volt a baj. A rotációban nem volt rossz, sőt nekem kifejezetten biztatónak tűnt, aztán 16-ban szezon közben kivágtuk. Állítom jobb volt mint Crick. 18-ban Tennesseeben talált még munkát magának és még mindig próbálkozik TC-ken, de alighanem már inkább egy fiatalabb udfa-nak adnak bizalmat.
C-

7/250 Trevor Siemian QB
The one and only. Egy 7. körös QBhoz képest nagyon jól teljesített. Az AFCW QB teljesítményeihez képest nem annyira jó. Amúgy a 16os teljesítményét orange&blueban nem sokan tudták túlszárnyalni azóta se, de majd Lock jövőre. A macska akkor legit game manager QB-nak tűnt, aztán 17ben összetört, elvesztete az önbizalmát, vele a játékát is, sajnos LEADER of MEN nem tudott segíteni neki meg McCoy se, Musgrave se. Ideális bridge QB lehetett volna a semmiből, de most már remélhetőleg áértünk a túloldalra és csak egy 1. körös QB bust egy befuccsoló nagy FA igazolás meg egy befuccsoló nagy QB trade kellett a túlpoartra. Ezek közül még leginkább Siemian...
B+

7/251 Tauren Nixon DB
A már említett Doss ajánlásával. Csak Dossnak is alig találtunk helyet a csapatnak, Nixonnak már csak a PS maradt. 16ban 2 meccsen pályára tudott lépni és csinált egy solo tackle-t. Remélem megvan róla a felvétele, mert több nem lesz...
F

7/252 Josh Furman DB
Még egy DB, neki már a PSben sem jutott hely. Hogy miért nem lehetett valami olyan posztra húzni ahol legalább minimális esély lett volna legalább a PSre az jó kérdés, de 3 egymás utáni 7. körös pick, eddigre már biztos mindenkinek elege volt az egészből és Ray kedvenc fűmárkája jobban foglalkoztatta őket, minthogy melyik posztra hány játékos van így OTAk előtt...
F

Összességében
Peches draft. Sambrailo és Heuerman lesérült aztán Heuerman és Ray lesérült, Sambrailo meg simán bust lett. Ez mondjuk nem pech, meg Ray se hiszem hogy maradt volna, akkor se ha nem megy tönkre a csuklója, annyira azért nem volt jó, de mindenképp jobb, mint a kéztechnikáit kvázi elvesztve. A bajnoki címben nem sok szerepe volt a classnak, utána aki szerepet kapott azt már a hanyatláshoz, a szűk esztendőkhöz lehet kötni, aki meg akkor se kapott szerepet, na az egyfajta kritika ránézve, hogy abba a csapatba se fért be. Volt rosszabb is, de jobb is. Főleg jobb.
D-

2016
On the top of the world! Az elvesztegetett 2012, a sérülések hátráltatta 2013, a csalódást keltő 2014 után végre felértünk a csúcsra. Visszavonult Peyton Manning Super Bowl győztesként így egy új éra küszöbén álltunk. Osweilert elvesztettük FAn egy irreálisan magas ajánlattal szemben. Annak idején a leghangosabbak között voltam, akik a vészharangot elnyomni akarták. Nem a 2013-mas MVP Manninget vesztettük el, hanem a talpszalag-szakadásos game menedzser Manninget. Elment Malik Jackson és Trevathan, de maradt Wolfe és Marshall, Kubiak korábban támadóguruként is bizonyított, egy az ő sémájába illő QB és annyit javulhat az offense, amennyit hanyatlik a defense. Nem így lett, de ezt akkor még nem tudtuk. Azt viszont igen, hogy miután sem Fosweilerrel sem Kaepernickkel nem sikerült megállapodni, muszáj lesz QB-t draftolni, ordított a need, amilyen az Elway érában még nem volt. Sanchez volt a projected starter...

1/26 Paxton Lynch QB
Egy harmadik kör volt a feltrade ára, de a magasan legjobban jegyzett nem mellesleg legmagasabb QB-t sikerült megszerezni. Papíron a legjobbat akit bárhol 1/2 után el lehetett érni. Az eredmény a franchise történelmének top3 legrosszabb pickje. QBt annyira elveszve mint őt, szerintem nem láttam, pedig volt pár tragikus próbálkozás ifjabb Simms, Patrick Ramsey, Van Pelt, de volt amikor Frerotte tűnt jó QB-nak. Hát Lynch mellett mindenki annak tűnne. Jó kérdés, hogy ki a nagyobb bust, ő e vagy Maddox. Maddoxot Elway helyére szánta a Reeves, ami nem csak hogy hülyeség, hanem így nem jött egy első körös WR, amiért már elég régóta sírt Elway. Lynch ezzel szemben a kétségbe esett csapat megváltójaként jött. Az ő kiválasztása nagyon indokolt volt, de annál nagyobbat ütött hogy egy lusta semmirekellő mihaszna pancser lett belőle. Maddox évekkel később Pittsburghben valamit tudott bizonyítani csillantani a tehetségből, Lynch esetében ez nagyon meglepne. Most azt mondanám a PL csapdába könnyebb volt belelépni, ami részben mentesítheti a GM-et, ugyanakkor mégis ő okozott nagyobb károkat hosszú távon ami alapján akár Maddox elé is rakhatnám a bust listán. De a kérdés csak az lehet ki a 2. és ki a 3. legnagyobb bustunk, esetleg egytől ötig ugyanezen a listán, az osztályzat maga egészen egyértelmű:
F

2/63 Adam Gotsis DI
Ausztrálfocis csávó, némi meglepetésre jött, Bill Collar DL coach személyes kérésére. Egy olyan Sly Williamses pick, beállítod a sorba a többiek közé, ha ők jók, az egység is jó, de a hátán Gotsis se tudta vinni soha. Nem is próbáltunk hosszabbítani vele.
C+

3/98 Justin Simmons S
Kicsit hullámvasút szerű karrier. Konzisztens megbízható rookie szezon, majd a kezdőt megörökölve egy igéretes 2, egy kicsit gyengébb harmadik, majd Pro Bowl közeli 4. Mondhatni jól időzítette, egy franchise taget ért neki, most úgy tűnik ő lehet a Fangio séma egyik nagyobb nyertese. Ha a taget megelőlegeztük neki, az osztályzatot is megfogom, legfeljebb 5 év múlva már a folytatással korrigálom...
A

4/136 Devontae Booker RB
Újabb RB próbálkozás, de ő se tudott felnőni az udfa CJ Andersonhoz. Pedig mekkora stealnek mondták a 4. körben... Rookieként látványosan elfogyott év végére a workload alatt, többet nem is igazán kapta meg a lehetőséget és egyre inkább háttérbe szorult, tavaly összesen 2 futása volt és 9 passz ment felé...
C-

5/144 Connor McGovern iOL
Ezek a középső-hátsó körös IOL pickek elég jól bejöttek, meg a szélre nem túl bejövős pickek is itt kötöttek ki, így nagyobb volt a tülekedés, Garcia mintájára ő is inkább a 2. évben kapott lehetőséget, 3. évére figyeltünk úgy igazán fel rá. Utolsó 2 évében bizonyított RGként és Cként is. Eleget ahhoz hogy valahol 8-9 milliós szerződést kapjon, keveset ahhoz, hogy mi hosszabbítsunk vele. Új Régi seprű jól seper.
B++

6/176 Andy Janovich FB
Egy fullback aki használva is volt. Sajnos Pro Bowl szavazáson ez nem számított sohasem, de az egyik legjobb FB volt éveken keresztül. Meg még mindig az lehet, csak a Broncost is ki lehet húzni a közül a 3-4 csapat közül ami még használ ilyet. Janot sajnálom nagyon hogy el kellett mennie, de a sémát egyáltalán nem, kb Jano volt az egyetlen dolog, ami működött benne...
A

6/219 Will Parks S
Jobb fajta safety csere. STben inkább jobb mint nem, sub package védelemben is megállja a helyét, néhány highlight playt is fel lehet idézni tőle, tavalyelőtt a Steelers elleni goal line fumble pl. 6. körben ilyennel elégedett lehet az ember, 4 évig inkább hasznára volt a csapatnak, mint nem. Sok sikert neki Phillyben
B

7/228 Riley Dixon P
Punters are people too, ... but not draft picks. Hogy őszinte legyek, azért inkább 7. körben jöjjön párszázezerért, mint FAn pármillióért. Egy tizenvalhanyadik CB úgyse fér rosterre azt láttuk egy évvel korábban, vele meg végre lecseréltük Colquittot. Valamivel gyengébb volt a punter klán leszármazottjánál, de árérték arányban jobb. Aztán később elcseréltük és hoztuk Marquett Kinget, ami nem vált annyira be, de Dixon azóta keres annyit, ami nálam triggerelné a Colquitt eseményt... Draftpick szempontjából 2 évet tudok értékelni, játszott, nem rosszul, de punterként, de mindössze 7/228 volt a "befektetés"...
C

Összességében
A Paxton Lynch pick nagyon beárnyékolja ezt a draftot, pedig Simmons, McGovern, Jano és Parks jó pickek voltak és még Gotsis se volt rossz. Egészen odáig mennék, hogy 1. kör F, 2. körtől összességében A. Igazából ez több, jobb és pontosabb információ, mint egyetlen osztályzat, de tartsuk a mintát, ahhoz ezt valahogy ügyesen súlyozva ki kell átlagolni
C

2017
Kiderült hogy az offense Peyton Manning nélkül se lett jobb. Hiába Sanchez, Lynch és Siemian. Ne nevess! Legalább jobb fény vetül Manning utolsó évére is. Azért 2016-ban majdnem megismételte a védelem az előző szezont és majdnem bejutottunk a PO-ba kb egy Malik Jacksonnyi hiányzott hozzá. A végzet fellegei aztán tovább gyülekeztek Kubiak távozásával. Ha új vagy és azt hiszed a liga egyik legjobb védelme és A legjobb DC-je mellé valami offensehez értő szakit nevezel ki, pl a denveri kötődésű Shannahan klán fiatal tehetséges tagját, akkor nagyot tévedsz, nekünk se offensehez se defensehez nem értő LEADER OF MEN Vance Joseph kellett és ezzel a a lendülettel a legjobb DC-t, Wade Phillipst el is küldtük, nehogy valaki valamit jobban csináljon mint Bamba Jóska. Egy meglehetősen passzív offseason után a draftra maradt az offense teljes rendbe rakása és a védelmen jelentkező repedések befoltozása. Nem épp ideális helyzet.

1/20 Garrett Bolles OT
a.k.a Holding. Mert mindenki szerint Ramczyk volt jobb, de mi okosabbak voltunk. btw Ramczyk a liga egyik legjobb RTje, Holding opcióját hogy-hogynem nem hívtuk le... A PFF szerint amúgy fejlődik és már nem szar, a videó szerint továbbra is rengeteget szabálytalankodik fölöslegesen, és akadnak playek amikor egyszerűen nem blokkol meg senkit. Még véletlenül se tud egy védő útjába kerülni. 3 éve kezdő, szóval a denveri blogok szerint jó pick, szerintem meg szar. Önmagában is, ha meg azt nézem ki lett a következőnek választott OT, akkor meg nagyon szar.
E-

2/51 Demarcus Walker
Ledraftolod a 2. körben, aztán 0 a bizalom felé. Akkor minek hozod, tönkre teszed az ő karrierjét, a saját reputációdat és ártasz a csapatnak. Lehet nem jött be egy évvel korábban hogy Collar kezébe adtuk a 2. körös picket, de Gotsisban legalább bíztak annyira hogy játszhasson így ért valamit. Walker amikor játszik semmivel nem rosszabb, mint Gotsis, de valamiért nem játszik. Simán lehetne az, aki beáll és szinten tartja a dolgokat, de nem lett és nem is lesz az. Nem lepődnék meg ha rosterre se kerülne, de ha igen, akkor is jobbára gameday inaktív szerep várhat rá, hogy aztán FAn végre megszabaduljon tőlünk, hátha valaki ad neki 2. lehetőséget és legalább minimális bizalmat mellé. Mi lassan leírhatjuk őt is veszteségként.
E

3/82 Carlos Henderson WR
kb meg sem méltóztatott jelenni az öltözőben. Rookieként még még IRre csempésztük, 2. évében a TC után bejelentette, hogy most aztán megkomolyodott, ezért PSbe hoztuk, de aztán másnap kiderült hogy mégsem komolyodott meg annyira, hogy edzésekre is el-el járogasson ezért kibasztuk a picsába. Clarett szintű 3. körös bust. 2 pickkel később Chris Godwin volt a következő WR akit húztak...
F | uck yourlself |

3/101 Brendan Langley CB
Elway egyik kedvence, a 3. körös CB bust. Annyi, hogy ő még STben is szar volt. Aztán amikor nagyon elfogyott a levegő körülötte próbálkozott WRként. Úgy se jött össze, de Hendersonnal ellentétben legalább próbálkozott. Ebben a classban már ez is pozitívum.
F

5/145 Jake Butt TE
Elway másik kedvence a 2-3. napos sérült TE bust. 3 évből 2.9-et volt sérült, de majd jövőre most már tényleg tényleg. A draft következő pickje George Kittle volt...
F

5/172 Isaiah McKenzie WR
Vannak bustok akik nem csinálnak semmit és kidobott pickek, ez a zseni, aktívan hátráltatta a csapatot. Kedvenc play, amikor returnerként visszaviszi a labdát az End Zoneba egy safetyért. Az hogy játéka láttán az ember Caldwellt visszasírja mindent elárul. És ő PO-ban volt tavaly. lol.
F

6/203 De'Angelo Henderson RB
Van hogy a6. körös RBből Terrell Davis lesz, vagy hogy PSben kell kezdenie. Ő az utóbbi, viszont az egoja ennél nagyobb volt, elvégre rookie szeonja végén beállt és 1.9 yardot átlagolt futásonként. Egy ilyen teljesítmény után nem ír alá holmi PSbe. Spoler Alert: Már nincs a ligában...
F

7/253 Chad Kelly QB
Nem érdekel, hogy "kultusza" volt itt. Annak semmi köze nem volt a teljesítményéhez, mivel olyanja nem volt. Ennyi erővel Sloternek is jól ment pre seasonben 4. soros védelmek ellen és neki is "kultusza" volt mégsem ragad meg sehol sem azóta sem. Kellynek egy darab térdelése volt Denverben és elég vonakodva kapta meg a backup posztot. Nincs itt semmi látnivaló. Ha 0nál többre értékelem a nagy semmit, akkor a többi értéket teszem komolytalanná. Egyszerűen nem tett a csapatért semmit ami miatt értékelhető osztályzata lenne, már az is röhej hogy ennyit magyarázom. De maga a draft nyilvánvalóan nem attól lesz szar, hogy Mr Irrelevantra nem a következő Bradyt húztuk.
F

Összességben
És mindezt abban az évben, amikor kineveztük Vance Josephet vezetőedzőnek kicsi Shanny helyett... Egyértelműen Elway legszarabb draftja, de megkockáztatom, hogy versenyben van a csapat történelmének legrosszabbja címért. De akár a teljes offseasonre is kiterjeszthetném ezt a megállapítást. Őszintén, ebbe bármelyik másik GM belebukott volna. A draft borzalmas egytől-egyig. Holdingon és Walkeren kívül más már nem is mentheti meg, több mint meglepő lenne, ha 2020 akármelyikük éve lenne. Nem lepődnék meg ha Walker rosterre se férne. Heuerman óta persze bárkivel hosszabbíthatunk tévedésből, de azért remélem Holdingtól búcsút veszünk jövőre. F osztályzatnál szerintem nincs +-, az az abszolút 0-t jelenti, itt mégis használni fogom a költői túlzás eszközeként:
F-

2018
Az egyik legmélyebb pont csapatunk történetében. VJ egy katasztrófa volt, a CEO Joe Ellis megtorpedózta a kirúgását így maradt még egy évet úgy hogy semmi esély nem volt az előrelépésre. Bár a szoros vereségek előrelépésnek számítanak a sorozatos blowout vereségek után. Továbbra is a QB volt a legnagyobb need. Márciusban jött Keenum nagy pénzért, hogy ne legyünk annyira kiszolgáltatva a drafton, de azért végig azt találgattuk, hogy Rosen, Mayfield, Darnold vagy Allen, néha úgy tűnt, hogy az 1/5 is túl hátul van ahhoz, hogy megtaláljuk a franchise QB-t.

1/5 Bradley Chubb EDGE
Nos úgy néz ki Mayfield volt a kedvenc és Darnold volt az akit még talán vittünk volna. Némi meglepetésre (és nagy-nagy örömömre) a tornasor elején álló Allen nem. És Rosen sem, azt akkor nem értettem, azóta meg kell követnem magam. A potenciális franchise QBkról lemaradtunk, de a dominók úgy dőltek, hogy talán a legjobb védő az ölünkbe hullott. Fuck it, Elway játékosi múltjából adódóan úgyis jobban ért a pass rusherökhöz, mint a QBkhoz. Chubb instant impakt lett Ray helyén Miller mellett, Pro Bowlt érdemlő szerepléssel mutatkozott be, kis híján megdöntve a rookie sack rekordot, végül mindkettőről - éppenhogy de - lemaradt, viszont mi ettől még egy nagyon jó játékossal gazdagodtunk. Remélem tavalyi sérülése nem hagy nyomot rajta. 1/5ösként sokat kell még tennie, hogy fenntartsa ezt az osztályzatot, de eddig kifogástalan.
A

2/40 Courtland Sutton WR
Teljes GM pályafutását nézve nem rossz Elway drafttörténelme, de ha Malikot nem számoljuk, aki más csapatban lett Pro Bowler, akkor tavaly még 2-2re állt a meccs a Pro Bowler draftpickek és Pro Bowler udfa-k közt. (Von Miller, Julius Thomas vs Chris Harris, Phillip Lindsay), de úgy is mondhatnánk hogy 2012 óta az első Pro Bowler akit mi draftoltunk. "Jól" hangzik, de Paradis vagy Simmons ugyanúgy lehetne Pro Bowler mint Sutton. Illetve Sutton nem azért jó, mert visszamondták előtte a PB-t így ő is mehetett, hanem a cirkuszba illő TD elkapásai miatt. Csak amit Allen és Lock bemutatkozó meccsein láttunk elég a bizalomhoz iránta. Ő lehet a következő Demaryius Thomas, most úgyis épp a támadósor felé tolódik a csapat. Az perzse más kérdés hogy hosszabbítunk-e vele, ha nem az nem a teljesítménye miatt lesz.
A+

3/71 Royce Freeman RB
Egy hónapja adtam volna erre egy színtelen szagtalan C-t. 3. kör, a világot nem váltotta meg, de Lindsayt tudta tehermentesíteni. Az hogy 8 millió / évért jön egy 26 éves 2000 érintésen túl lévő RB annak az indikátora, hogy a csapat háza táján az a vélemény, hogy kevesebbet kaptak tőle, mint gondolták és ő szemmel láthatóan nem a Latimer bánásmódban részesül. Ha találunk partnert elcseréljük, ha nem akkor 3rd RBként 10 futása nem lesz egész évben. Most úgy számolok, hogy érdemben véget ért a denveri pályafutása 30 meccsen 1345 yarddal 9 TD-vel... Rookie szezonja után többet gondoltam volna...
D

3/99 Isaac Yiadom CB
Az új Langley. Egyébként Robyról jó emlékeim vannak, CHJ és Talib mögött lehet ő is jobb lett volna, de ha egyszer mélyebb vízbe ugrott attól még azt látom ahogy ott kalimpál az életéért kevesebb sikerrel. Ami azt illeti, szerintem 3rd CB-nek is nagyon kevés...
D-

4/106 Josey Jewell LB
Freemanhez hasonlóan ő is ígéretesebb picknek tűnt rookieként. Off ball LB nem jött, szóval róla még nem tettek le, de több mint aggasztó, hogy Todd Davist nem tudta még kiszorítani. Davis nem kifejezetten rossz, de öregebb és drágább, és az FO tevékenysége alapján, nem szentimentális okokból maradt a kezdőben. 2 éve maradt bizonyítani, jelenleg még mindig csak 3. a sorban. Ez most kevés lenne egy második szerződéshez...
C

4/113 DeSean Hamilton WR
Őszintén, semmivel nem látok benne többet, mint Sunshineban, Fowlerben meg a többi 3-4-5-6th WRben akik előtte voltak. Vannak villanásai, de még tán kevesebb, mint elődjeinek, amúgy meg nem elég konzisztens. Úgy érzem eggyel rosszabbul áll, mint Jewell, de neki is ugyanúgy 2 éve maradt, csak ő most majd vélhetően kap egy sztár rookie WR-t a nyakára. Lemondani még nem kell róla, de csak mert az összrookie yardunkhoz anno hozzátett 243-mat az még nem jelenti azt, hogy Lindayvel és Suttonnel egy lapon kéne emlegetni...
C-

5/156 Troy Fumagalli TE
Egy 3-5 körös TE, aki az első évét kihagyja sérülés miatt, aztán amikor pályára kerül semmi extrát nem mutat. Hol is láttuk ezt korábban? Amúgy nem kifejezetten rossz, de ugyanolyan színtelen szagtalan semmijen, mint a többi kéttucat színteln szagtaln semmilyen 3-5 körös TE. Lapozzunk. Egy kicsit nagyon elgem van már belőlük, lapozzunk
E-

6/183 Sam Jones OL
15 darab támadó és 13 special team snapje volt, már Arizonában van future contarcttal, VJ tényleg nagy leader lehetett...
F

6/217 Kieshawn Bierria LB
Úgy tűnik Vance Joseph mindent magával vitt a kukából. Rookieként STben játszott rendesen, de a védelembe sosem tudta beverekedni magát. 18ban az ST se volt épp jó, részben azért mert LEADER OF MENnél az emberek valahogy nem voltak motiváltak abban, hogy ST-ben dolgozzanak meg a helyükért. Bierriának legalább a hozzáállása jobb volt, mint a Henderson féléknek... Amúgy hülyeség, mert ha nem jön be mindegy mi miatt nem jön be, de inkább ilyenekkel kísérletezzünk, mint egomániás workout warriorokkal.
E+

7/226 David Williams RB
Kis híján emiatt nem hozzánk jött Lindsay, mert hogy 2 RBt is húztunk őt meg nem. Szerencsére az anyja jó irányba terelte, így meg Williams csak jelentett egy kis extra motivációt neki, hogy megmutassa milyen hülyék voltunk mi is, amikor őt választottuk helyette. Williams mára már PSben sincs.
F

Összességében
Kicsit jobb osztályzatokra számítottam mielőtt elkezdtem osztogatni őket, úgy tűnik Chubb, Sutton és Lindsay aki nem is draftpick felhúzta az egész class megítélését, de ők akár hosszú évek meghatározó játékosai lehetnek vagy olyanok akiknél értetlenkedünk, hogy miért nem tartjuk meg. Esély épp van, mert nem egy évben kell hosszabbítani velük, ha lehívjuk Csabi opcióját. A többiek most esélytelennek tűnnek 2. szerződésre. Ha Chubb és Sutton korszakos játékosok lesznek, gyakorlatilag csak az ő személyük határozza majd meg a draftot, ahogy Miller önmagában elég az A osztályzathoz 2011-ben. De ők még csak elindultak az úton és ahogy Von Miller karrierje is kisikolhatot volna 2013-ban úgy a sors valószínűleg számukra is tartogat még néhány váratlan akadályt. Csak 2 évet tudok náluk értékelni, az az ő osztályzatukhoz elég a teljes draft classhoz még kevés, de ettől még nagyon bizakodó vagyok
B+

2019
Edzőváltás, OC váltás, sémaváltások. A rebuild továbbra is tabuszó, de azért megfigyelhető egy tudatos rombolás a csapatnál amivel új felépítményeknek csinálunk helyet. 1 év nem csak a draft értékeléséhez kevés hanem a draft előtti helyzet pontos áttekintéséhez is. 1-2 év múlva derül ki mi volt Fangio víziója és mit akartunk elérni a drafttal.

1/20 Noah Fant
Az egyik meghatározó lépés kétségkívül a hátra trade lesz. Most úgy néz ki, win-win üzletet kötöttünk a Steelersszel, de ebben van egy jóindulat Fant felé, viszont akár Lockot akár Risnert tesszük mellé a mérlegen, azt hiszem mis se panaszkodhatunk. Majd kiderül mikor találunk milyen LB-t. Ha tavaly nem tűnik fel Alexander Johnson, aki Fangio mester is csak a 4. kör után talált fel, akkor lehet kicsit más fényben látjuk és kisebb a türelem Fant felé, aki elég lassan kezdte az évet, majd utána is inkább egy-egy nagy playjel vetete észre magát, mint konzisztens jó játékkal. Viszont ezekre a nagy playekre lehet alapozni és gyakoriságban egyértelműen egy növekvő függvényt mutat rookie évében.
B-

2/41 Dalton Risner OL
Kifogástaln rookie éven van túl. Hogy marad-e LG jövőre azt nem tudom, elvileg máshol is bevethető és átalakul a fal belseje (sajnos a két széle nem). Nem éneklik annyira meg, mint a skill playereket, főleg nem annyira mint egy bizonyos QB-t, de az egyik leghasznosabb tagja volt a tavalyi csapatonak és a 3 ígéretes támadó oldali pickből az ő töretlen jó szereplését látom most a legvalószínűbbnek.
A

2/42 Drew Lock QB
Igazából érdekes hogy alakul a jövő az első körös trade szempontjából, de az egyetlen ami igazán számít majd az Lock. 2. körben trade nélkül is tudtuk volna hozni Risner kárára, hogy így lett volna vagy sem azt nem tudjuk, de talán értékelhetjük a tradetől elvonatkoztatva is majd. 5 meccs után osztályozni hülyeség, de ha ennyi van, akkor ennyit lehet figyelembe venni. Az ebből is kiderült hogy meg van a képessége olyan dobásokra amikre Siemiannek és Keenumnak nem voltak, nagyobb küzdőszellem van benne mint a 140 éves Flaccoban vagy a ficsúr Lynchben. Hogy lesz-e belőle egy komplett jó QB, az még a jövő zenéje, de vele kapcsolatban most bizakodóbb vagyok, mint Peyton Manning óta bármelyik irányítóban, aki nálunk járt. És ezt a bizalmat nálam, magának vette a pályán, nem az újmayock a prospekt ismerteőkkel.
A?

3/71 Dre'mont Jones DI
Rookieként a DL rotációban és STben bizonyított, egyelőre igéretes. Így hogy visszahoztuk Shelbyt és erősítettünk Casayvel nem igazán várható az előrelépés tőle idén se, de jövőre lehet ő pótolja majd Harrist. Szépen helyt állt a falban, amikor lehetőséget kapott. Lehet ebből egy Sly Williams / Gotsis vonal is, de akár annál több is. Egyelőre bizakodó vagyok. Bár amikor egy rookie játszik bizakodóbb az ember, aztán a 18as draft is 2 év után rosszabb értékelést kapott, mint 1 év után, de most nem ezzel kell foglalkozni. 1 év a könyvben, az teljesen rendben volt.
B

5/156 Justin Hollins EDGE
Chubb sérülése miatt a védelemben is szerephez jutott, de a pass rushsal úgy általánosságban elégedetlen voltam és ha rangsorolni kéne Reedet is elé tenném. Mindenesetre amikor a szükség szólt be tudtuk állítani, 5. körben ezért hoztuk, meg hogy fejlődjön. Utóbbi a jövő zenéje, előbbit kipipálhatjuk.
C+

6/187 Juwann Winfree WR
Rostert fogott, de semmit nem tudott hozzátenni a játékoz, STben se nagyon. Idén (is) harcolnia kell a rosterre kerülésért, de legalább még pozícióban van hogy küzdjön érte. Ha nyáron véget ér a történet F lesz belőle de egyelőre az is teljesítmény hogy túlélte az első évet és van még esélye valamit le is tenni az asztalra.
D-

Összességben
Csak Lock számít majd, ha a 2. körben fr. QBt találtunk, akkor minden mástól függetlenül vastag A++ lesz a class osztályzata. Azért egyelőre az ő értékelése mögött még nem elütés a kérdőjel. De egyelőre jónak tűnik ő is a trade is, Risner is, Fant is Dremont is biztató. 1 évvel korábban Hamilton is jobb osztályzato kapott volna, ezekben az osztályzatokban is inkább a romlás lehetősége van benne mint a javulásé, de első évben ennyi elég volt. Egyébként is, menjünk optimistán a draftnak ha már az FA akár jó akár rossz, de mindenképp ilyen szívszaggató volt.
A-

2020
Nem azért foglaltam így össze, mert ezek alapján bármi várakozásunk lehetne idén. Voltak nagyon jó pickek, nagyon jó draftok, meg óriási bustok, és az a 17-es draft. Azóta változtak is a kiválasztási szempontok, idén eleve kisebb delegációval mentünk a combinera és a egyetemi videókra fordítottunk nagyobb hangsúlyt. Sok máshoz hasonlóan itt sincs, jó meg rossz út, de a közelmúltban a high profile good character team motor, etc közhelyek jobban bejöttek, mint ha valaki magas, erős a karja, sokat nyom fekve, meg hasonlók. Lehetett volna 15 után is a toppon maradni, bár nem volt könnyű elveszteni a kezdő QBt majd az edzőt, de ez nem mentség, hogy mindkettőnél alaposan mellé nyúlt Elway, ezzel kb lenullázva a csapatot, ígéretes pályafutásokat elvesztegetve kettétörve. Most valahol válaszúton állunk, lehet hogy meg van a QB is edző is a folytaátshoz el is indult kicsit felfelé a szekér, de tisztán akkor látunk ha befejeződik az eltitkolt és letagadott rebuild. Egyelőre ahhoz hogy valami legyen jövőre egy kimagasló Pro Bowl szezon kell Locktól. A drafton jó taktikának tűnik ehhez megadni neki minden segítséget. Ugyanakkor ott vannak a védelm összedőlt építőkockái valamit azzal is kezdeni kéne, ha már FAn inkább csak férceltünk. Én most úgy gondolom túl sok a feladat egyetlen draftra, és talán hiba is lenne, ha mindent megpróbálnánk megoldani. FAn lehetett volna próbálkozni vele, de IOL és RB volt a prioritás, olyan részek erősödtek, amikkel eddig se volt gond, míg a csapat achiles sarkai maradtak továbbra is védtelenül. Most akkor ehhez összeegyeztetve drafton se kéne kapkodni és belefutni ilyen Lynch féle csapdákba. Akkor hozzunk 3. körben CB-t ha az tényleg jó, nem kell egy újabb Langley vagy Yiadom. Akkor hozzunk WR-t ha az tényleg jó és így tovább. Ha Rosennek és Allennek ellen tudtunk állni, akkor most se kéne kapkodással elrontani
A konkrét prospektekről egyelőre nem, de ha lesz még egy szabad hétvégém, akkor lehet arra is sor kerül. Most ennyire volt időm/kedvem.

Highlights
2011: A (Von Miller)
2012: A (Wolfe, Malik Jackson, Trevathan)
2013: E (-)
2014: B- (Roby, Paradis)
2015: D- (-)
2016: C (Simmons)
2017: F- (-)
2018: B+ (Chubb, Sutton)
2019: A-

Legjobb pick: Von Miller
Legnagyobb steal: Danny Trevathan
Notable UDFAs (Chris Harris Jr, Shaquil Barrett, Phillip Lindsay) | - ők is megérnének egy kiterjedt összefoglalót |

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear