NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Black_Adder

Denver Broncos

Black_Adder
Utoljára láttuk
6 órája
Regisztrált
több mint 15 éve
Fórum hozzászólások
8 471
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappearUtolsó 10 fórum hozzászólás

8 órája
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Es akkor a dropokrol nem is beszelve, az is kritikus mennyiseben tortenik. Ha egy O# allandoan 3. kiserletekre van kenyszeritve, nem lehet minden alkalommal dropolni.
undisputedly
a dropokért a WRek és Ő is felelős
Negritis, a vajda
A drop definíció szerint a WR hibája. Az a sikertelen passz kísérlet, amit a WR elkaphatott volna, de nem sikerült neki. Ha szar a passz, de valahogy ujjheggyel belüt a WR az nem drop, az egy olyan incomplete passz ami a QB hibája. Nyilván van egy kis szürke zóna a kettő között, ami elkapható labda, de nem könnyű, szubjektív a megítélése, hogy kihez írod be.

Talán hozzuk fel a visszahordó srácot, Ő mutatott szép dolgokat. Persze más ST-ben futni és más fal ellen, lehet nem véletlenül van ott ahol van.
dreadman
Washington? Ő WR, end-aroundokat lehet próbálni vele, de ami itt néhányan "középső futásnak" hívnak, arra alkalmatlan, és azok nélkül nem fog működni az offense.
Boone a next man up, ha hozunk valakit, akkor is ő fog osztozni az agysebésszel a futásokon, legfeljebb innentől nem 50-50, hanem sokkal többet látunk abból a gyökérből. btw, ha volt szó a droppokról, nos a meccs végén Boone megmozdulása jól illusztrálja, hogy mi a drop...
És persze PS-ben sem volt reménytkeltő RB depth, csak akkor még senkit nem izgatott, mert a gyökér úgy is szentfazékként van kezelve, boone meg úgy is paton szerelemgyereke, szóval előre levoltak osztva a pozíciók, naná hogy az egyetlen használható dőlt ki a sorból.
Elsőre egyik FA se tetszik, de bárkit szívesebben nézek gordonnál,.. faszom...
Nyilván a sérülés a legszarabb hír, de amúgy nem Williams produktivitása a pótolhatatlan, mert hogy vele se működött az offnese, hanem a mögötte lévők az eladhatatlanok.

Egyfelől 2-2-vel állunk, bár ideje lenne hogy kezdjen összeállni minden, én magam is eddig a meccsid adtam határidőt és ami itt a második félidő elején történt, az nem az összeállás a védelem meg az első kicsit komolyabb teszten kapitulált, ráadásul pont azokat a támadásokat nem tudta megállítani, amiket leginkább meg kellett volna, de nem fogom 2-2nél a szezont tementni.
Hackett ugyan semmilyen dimenzióban nem jó, de 4 meccs után hülyeség a fejét követelni, rossz mérleg miatt nem fogják ki rúgni első szezonjában, ahhoz a rossz szereplésen kívül 1-2 botrány is kell, de a szezon után is nagyon valószítlen hogy kirúgják, max ha teljesen elvesztené az öltözőt. Azt nem mondom hogy amúgy rossz döntés lenne, elhamarkodott döntés lenne. Utólag kiderülhet hogy sokkal jobban jártunk volna ha első évében repül, de ennél általában több jár egy vezető edzőnek. Amellett hogy nincs türelmünk ne felejtsük, hogy neki még járna az a türelem, ilyen szempontból a 2-2 elfogadható.
Másfelől viszont pont jmdtől tudutnk kikapni és pont egy általam rühelt játékosnak kéne előlépnie, akinek ez a 75487528ö4752643764362. lehetősége, míg más nem kap másodikat se... Nekem legalábbis nincs goymrom ez a gyökeret nézni akinek semmi keresnivalója a ligában, mát tavaly se lett volna...
Szóval eléggé elegem van mindenből.

De legalább rövid hét van. Akármilyen szarok leszünk csütörtökön legalább nem jmd ellen leszünk szarok. csak gordonnak ne legyen jó meccse, mert még megéneklik hősként, de egyébként bármi más történik, jó ha felülírja ezt a mostanit...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
4 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Nekem iszonyat bejön, le sem veszem 😁
jobbágy#JC6
akkor büdös lesz 😀
Negritis, a vajda
ahol a büdös ott a meleg

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
5 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Ez volt azon 5 meccs egyike amit a szezon előtt W-re raktam. Kurva nehéz lesz innen, főleg hogy csoporton belül kb 1-5 leszünk. Vagy mi a terv, megcsapjuk oda-vissza a Ramst?

1.félidő: 20 pont
2.félidő: 3 pont

Csak a szokásos. Pár scriptelt drive-al sikerülget haladni, hogy aztán a halftime adjustment után felmossák velünk a pályát.
Pedig Genoban lenne potenciál, dehát coachingban pont olyan kurvagyengék vagyunk mint az elmúlt 5 évben bármikor.

Van egy félcsapatnyi kezdő szintű játékosunk, és ők hiába fiatalak, és tehetségesek, ez kevés mint medvesajtban a brummogás.

Idén minden W ajándék, mert lehet lesz belőle összvissz 3.

Masszív 1/1 contenderek vagyunk, mert a Texansban/Jagsban/Lionsban van fény az alagút végén.
akdestroyer
Jax és Lions POba jut.
Nagyon remélem nem balfaszkodjuk el és sikerül fasza QBt vinni első körben.
Bár ezt a világtalálan Dt nem segíti. Jóféle 33-37es meccseket néznénk jövőre
braxa88
Felnevettem.
Vagy idén lesz olyan PO hely amit kisorsolnak csak úgy?
Bazzani
A 7. PO hely azé, akinek a legtöbb morális győzelme / szimpatikus veresége van

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
6 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
bár inkább hozzánk kéne berakni, de most néztem végig pár elemzős-twitteres videót. volt min 3 playa, amiben Deebo és Aiyuk full üresen ment egyedül, csak ez a vakegér vagy nem látta vagy nem merte megdobni. 😀 egy ARod, Brees, Josh Allennél ezek sima TD-k. itt az egyik pl.
 twitter.com/JackHammer_NFL/status/1574444960765472796/video/1

csak érdekességképp.
Nemzetes és Méltóságos petey
mire üres már nem tudja odadobni
 twitter.com/Faithful52x/status/1574600792199159808

nekem elsőew úgy tűnt hogy a pass rush miatt esélytelen lett volna arra dobnia
Negritis, a vajda
Annyira nem vagyok expert hogy emlékezetből visszamondjam a házit, de ez a passz koncepció benne van a mi playbookunkban is. És a 30-as környékén a 2 elkapó közül az egyik nagyon könnyen üresen maradhat. Az olvasási sorrend lehet helyesen Kittle-lel kezdődik egyébként és ha nem felé megy a labda, akkor őt is megmutatták volna, hogy mennyire üresen van, aztán kérdés, hogy ha nem ütünk bele a labdába, akkor is mennyire marad üresen mire odaér az.

Jobb oldalt (nekik jobb) mindenesetre a safetyé (talán Sterns) lett volna a post (Aiyuk?), azért tűnt el onnan, mert olvasta a passzt is ráment a valós célpontra. Az egy 1v1, amit elveszthet ha a QB-nak van ideje kivárni, és meg tudja dobni mélyen.
Aki visszafordult a 30-ason (Deebo?), van ugyan 3 védő a közelében, de talán lehet olyan helyre dobni a labdát, hogy ő érjen először oda, ha a pálya közepe felé mozog.
A checkdownban szerintem nem volt semmi max 1-2 yard, de inkább minusz 1-2...

Így laikusként találgathatjuk mi történt volna, ha másfele megy a labda, melyik védő hol lett volna, de abban szerintem értsünk egyet, hogy Garoppolo nem játszott jól, ami megkönnyítette a védelem dolgát. Nekik az ellen kell játszani aki épp szembe jön, ez most Jimmy volt, később lesz még Mahomes is, ő lehet jobban észreveszi a hibákat, vagy jobban megdobja a labdákat, kiderül, egyelőre az aktuális ellenfél ellen elég volt ennyi. Lesz még nagyobb megmérettetés, de majd akkor aggódjunk. A kiemelt személyekbe a kimelt playekben nem lehet belekötni.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
6 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
No, akkor számunkra is lement a preseason.

A támadósortól talán ez volt a leggyengébb meccs. Wilson több playt is rosszul olvasott / rosszul játszott, cserébe sok playnél van 2. esély, és nem arról van szó, hogy fut 5 yardot 2&16-ra, hanem a passz lehetőséget keresi.
Tim Jenkins for you

akik meg akarják érteni, hogy milyen passz koncepciók vannak, mit csinálunk jól és mit csinálunk rosszul.

Én továbbra is azt gondolom, hogy össze fog ez állni, csak még nem találtuk meg az egyensúlyt Hackett és Wilson között vagy Wilsonnak kell még idő, hogy otthonosan mozogjon. Nem gondolom, hogy eliminálnánk a videóban látott kihagyott lehetőségeket, inkább azt gondolom, hogy Wilsonnal lesz annyi lehetőségünk, hogy beleférjenek ezek a hibák.
Ami aggaszt, hogy nem igazán érzékelem meccsről-meccsre az előrelépést, de szerintem a 9ers védelem komolyabb erőt képvisel, mint a Texans vagy a Hox.

A védelem egyrészt nem volt érdemben tesztelve, nem találkoztak még nem átlagalatti QB-val, ezért még várnék azzal hogy megénekeljem halhatatlanságukat.
Ellenben 2 dolgot mindenképp szeretnék megemlíteni. Ez volt a 2. meccs, ahol meg kellett védeniük a győzelmet, és újfent siekrült. Mákos volt az INT, utána meg nagyon nehéz helyzetből jött a 9ers, de 2× egymás után sikerült. Egyedül az zavar hogy a vén demens fasz nimbusza utólag sem rombolódik.
A másik dolog ami szót érdemel 3 elméletben gyengébb offense után is az néhány egyéni teljesítmény.
- PS2 vasárnap 0db elkapást engedett. A védő foci szerelmesei talán értékelik, hogyan mozgott a playekben

A másik highlight, Jewell

Elsősorban azért ők, mert róluk találtam ilyen fancy másfél perces elemzést, de szemre senkibe se kötnék bele és DJ Jones, Purcell, Csabi, Gregory, Griffith és Kareem Jackson is jók voltak.

Összességében - főleg az elején - azért nem mozgott olyan hibátlanul a védelem, mint ahogy azt az eredmény tükrözi, de a fontos, hogy a végén becsapták az ajtót, ahogy kell és offense támogatás nélkül is állták a sarat, életben tartották a meccset. Ilyen szempontból hasonló élmény volt, mint a 2015-ös, csak nem a PO-ban a legerősebb ellenfelek ellen.
Most ha kikapunk 17-12-re (és nem az utolsó driveból fordítanak) akkor se hibáztatnám őket. Ők eddig - szerencsével vagy anélkül - messze túl teljesítik a várakozásaimat

Raiders jön. Nagyon szomorú lennék, ha jmd pont ellenünk tudná megszereni az első győzelmét, de Carr lesz az ediggi legjobb irányító, aki szembe jön, azok a Raiders fanok akiknek már elege van belőle, ők Garoppoloval, Millsszel vagy Geno Smithszel se lennének boldogabbak. Több fog kelleni az offensetől. Egyelőre mindegy milyen formában, több varázslatosan életben tartott 2. lehetőségből megoldott kulcsszituáció, kevesebb elhibázott play vagy több jól kivitelezett play, akárhogy de át kéne lépni azt a 20 pontos határt. Nem kell hozzá tökéletes játék, de a mostaninál jobb, az igen.

Most azt gondolom, hogy 2-1-gyel jól jönnénk ki az ellógott pre seasonből és abból hogy a HC-nk még tanulja, hogy mi mindent kell csinálnia 2 play között a pálya szélén. De ez csak akkor lesz érték, ha elkezdünk végre jobban játszani. Ha ezen a szinten ragadunk a szezon végén az lesz a narratíva, hogy még mindig milyen messze vagyunk a KC-tól, ha viszont felnövünk a közelükbe, kit érdekel majd, hogy ők milyen játékkal állnak 2-1-gyel és mi milyennel...

szerk.: Sikerült addig tanulmányozni a védelmet, meg a Raiderst, hogy doki beelőzött, de már mindegy

Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
7 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
JMD ilyen hamar itt is bedobja a törülközőt, akkor azt mondanám neki annyi, ha nem onnan jött volna ahonnan..... mondjuk ezek után durva lenne ha Kraft majd rábízná a Patset. De remélem nem ilyen gáz a helyzet (az itteni fanok miatt 😉)
dande2
Azért durva, hogy 3 meccs után menesztenék az embert.
Gase-nek mennyit adtak Miaimiban? Jó, tudom újjáépítés meg minden volt ott, de akkor is.
Legalább a szezont hagynák kifutni JMD-nek, ha már elhitték, hogy a Raiders SB esélyes vagy mi.
Lúdas Solymi
Gase mondjuk PO-ba ment első évében Miamiban... Nem teszi őt jó HC-vá, de tuti nem ő lenne az első nevem a listában, akinek több időt adtak pedig szar volt.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
7 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
gratulálok, bár kurvára röfögött az összes fumble hogy visszakerült hozzátok mindig 😀
Nemzetes és Méltóságos petey
Mi egy kicsit több Gordon fumble-t láttunk már, ... tudtuk hogyan pattan labda...

Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
11 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Nézem a meccseket, értelmezem a statokat, követek néhny elemzéssel foglalkozó csatornát, amikről tudom mi a torzítás, mi a részlehajlás, és mi az objektív megállapítás, illetve olvasok hazai és külföldi fórumokat, hogy megértsem mi az amit most játsszunk és mi az ahova el akarunk jutni.

Ennek csak egy része - még ha a legfontosabb része is - Wilson. A keretben adott feladatot elláító személyekkel több ponton is problémám van részben érzelmi részben laikusként szakmainak vélt érvek alapján, de a passz játék koncepciója egyelőre szerintem rendben van.

2015-ben nagyon hamar kiderült, hogy PFM nem való Kubiak offense-be, szerencsére Kubes az a fajta edző volt, aki tudta mikor kell elő- és mikor kell a háttérbe állnia a csapat sikere érdekében, azokkal a kompromisszumokkal amiket hozott még mindig azt hiszem hogy a 2015-ös Manningben is lehettek volna jobb számok, viszont az akkor liga legjobb védelméhez elég volt, nem mellesleg Osweilerrel életben tartotta nem csak a PO-t, hanem a 1st seedet is.

Most Hackett és Wilson kapcsolatában nem látok ilyen széles "ellentétet". Szerintem nem vagyunk messze. Az hogy nem érkezik meg időben a játék hívás az igen komoly kritika Hackettre, az hogy a gólvonalon elfogy a tudománya szintén az, bár itt azt is meg kell jegyezni, hogy nincs igazán megbízható RZ fegyverünk. Előbbivel nem tudom mi lesz, tartok tőle, hogy semmi, azt se látom kinek lehetne leadni a playhívást, rámehet akár a szezon is. Utóbbihoz lehetséges implementálni szezon közben néhány teljesen új RZ package-et. Viszont amíg az ellenfél 20-asáig hasonló hatékonysággal jutunk el, mint eddig, addig jó úton haladunk. Idővel jobban megy Wilsonnak, vagy egy kicsit Wilson felé hajlítjuk. Nem tudom mennyi idő lesz megtalálni az egyensúlyt, és mi a legtöbb ami Wilson és Hackett kapcsolatából kijöhet, de nem indulnak olyan messziről, minthogy Manning fusson bootleget és abból passzoljon.

Eddig ami legjobban visszahúzta a csapatot, az egyéni hibák, labdaeladások gólvonalon, fölösleges bünetések meg Hackett. Azért volt itt néhány kabaréba illő szekvenica, ami nem feltétlen koncpecionális problémákból fakad. Én tényleg próbálom a potenciál szót kerülni amennyire lehet, de ha csak időben el tudunk indítani minden playt, és elhagyni néhány más felkészületlenségből eredő zászlót, az az eredményen is meg fog látszódni.

btw, pont az egyik hiányossága a kedvenc elemző csatornámnak, hogy néhány playen keresztül mutatja be a meccset, akkor is ha hoz pozitívra és negatívra is példát, szóval fenntartásokkal kezelni, de a 4th down pl egy jól kivitelezett ütempassz volt. A teljes képhez az összes passzát ki kéne elemezni, de első benyomásra nekem nem mozog idegenül Wilson a rendszerben és egyelőre nem látom okát, hogy ki kéne dobni néhány lapot a playbookból, mert reménytelen.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
13 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Ezt a Billst elnézve éjszaka, mocskosul örülök, hogy idén nem találkozunk velük 😄
jobbágy#JC6
Akkor kivel játsszuk az AFC döntőt?

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
14 napja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Nincs kedvem visszakeresni, h mit kaptam, amikor kételyeket fogalmaztam meg, hogy mennyire jó ötlet, hogy a rookie HC hívja a playeket | (és kontrollálja elejétől végéig a játék hívás folyamatát bár itt nem igazán értem előnyét annak hogy nem az mondja be a playt, aki kiválasztja azt) | , de eddig nagyjából azt látom amitől féltem...

Ugyanitt, ugyanő, ugye automatikus besteverhácé lett mert támadó oldalról jött, nem védő oldalról, meg fiatal volt. Nos valóban sugárzott belőle az energia, de ez egyelőre önmagában kevés.
Nem hoz jó döntéseket, nincs kellően felkészítve a csapat és nem hív jó playeket.
- Az elsőhöz nem kell érteni X-ekhez és O-okhoz
- A másodikra az egyéni hibákból és szabálytalanságok számából következtetek, lehet más oka is, akkor arra a más okra ki lehet cserélni Hackett shortcomingját
- A play hívás kevésbé egyértelmű. Az elbénázott play adódhat rossz kivitelezésből is, vissza kell hozzá nézni, ki kell értékelni. Viszont rendre későn érkezik be a hívott play, és kb 0/5 a goal line hatékonyságunk, ez nagyon gáz. Komolyan 20-30 között inkább próbáljunk rögtön TD-re menni, ha ez így folytatódik... btw, az az előnye hogy Hackett a HC és hívja a playeket, hogy ő egészen biztosan felelős ezért a goal line hatékonyságért, szóval nagyon erős érvekkel tudtok elterelni abból az irányból, hogy ez eddig szánalmas a részéről. Vagy rossz playt hív, vagy olyat, ami nem megy eléggé a csapatnak, mindkettő az ő felelőssége.

Viszont ahhoz képest hogy mekkora volt felé láttatlanba a bizalom az addig semmire, úgy tűnik elég gyorsan elveszett. Persze az ő döntése volt a PS "kihagyása", és eddig laikus külső szemlélőként ő tűnik a leggyengébb láncszemnek, de 2db éles meccset láttunk. 2 előzetesen könnyűnek kikiáltott ellenfél ellen sikerült 16-16 pontot felrakni, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy mire jön a KC, garantált hogy bucira vernek. Lehet bucira vernek, de van még idő tenni ellene. Nekem továbbra is a Raiders elleni a deadline, addigra hasonlítsunk egy jól működő NFL csapatra. És ott nem fogják nekünk visszaszámolni a szurkolók az órát - btw, ez 10-es skálán mennyire szánalmas?

A védelem 2 must have támadást is kivédekezett a végén, írhassa akárki hogy hiányzik vicfangio, nekem kurvára nem. Még messze van attól hogy lázba hozzon, meg majd az PO csapatok ellen leszek kíváncsi hány pontot enged, de kezdek bízni benne, hogy a chokerkedés az a tremendousjob műve volt

1-1. Egy ilyen meccs után szánalmas a PO-t számolni, de mivel draftcetlink nincs, így nincs sok más lehetőségünk. Az első után sajnálhattuk a vereséget, most örülhetünk a győzelemnek, mert ez sem volt az a semmit kétséget nem hagyó játék, amiről mindenki beszélt Hackett és Wilson érkezése óta. Viszont ahogy hiányozhat a Hox elleni duplavé a szezon végén, ha addigra összeáll minden, úgy nagyon értékes lehet ez a mostani győzelem olyan játékkal amit nem sok csapat ellen úsztunk volna meg...
Majd a Texans-Seahawks Super Bowlon mindenkitől elnézést kérek ezért a megállapításért, de csak egy kicsit kedvezőtlenebb sorsolás, és tükörsima 0-2. Most nem tudom hány csapatot tudtunk volna ezzel a játékkal legyőzni, de úgy érzem egy kezünkön meg tudjuk számolni.,

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Az lemaradt, hogy Brédi kiégett és mivel se Rivers, se Brees és már lassan Rodgers is kuka így már nincs is valamirevaló QB a ligában.
Solymi
Vissza is esett a nézettség rendesen. Alig voltak a lelátókon...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 6 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Nyolcadik Super Bowlra készül a csapat. A médiában legtöbbször csak azt mondják, h 3. győzelemre, pedig ez is számít, mert a 8 SB a legtöbb a Dallassal, Pittsburghgel és New Englanddel karöltve. Csak mi lényegesen kevesebbet nyertünk meg közülük. Ennek ellenére szerintem az is siker, ha valaki eljut idáig, úgyh én felidézem a vereségeket is

1977:
Hogy jutottunk el oda:1972-től valami elkezdett épülni a csapatnál, miután bő 1 évtizedig pofozógép voltunk. Sorra érkeztek a jobbnál jobb játékosok a D#-be, Tom "Tombstone" Jackson, Lyle Alzado, Bill Thompson és persze a legnagyobb, Randy Gradishar. Mind All Pro játékosok voltak '77-ben, de Louis Wright és Steve Foley neve se szorul bemutatásra ebben a topicban. Azonban érdekes módon '76-ban a játékosok Ralston menesztését kérték. Az új edző Red Miller pedig Craig Morton személyében hozta az utolsó hiányzó láncszemet egy veterán QB-t.
Mi történ a Super Bowlon: A '70-es évek 3 legjobb csapata állt az utunkban, a Steelers a Raiders és a Cowboys. Az első két akadályt sikerrel vettük, de Morton korábbi csapata ellen nem tudta bizonyítani, h őt kellett volna választani Staubach helyett. Minden idők leggyengébb QB teljesítményét (SB-ban) 4/15 39yard 0TD, 4INT a védelem se tudta ellensúlyozni.
Mi történt utána:: Rövidtávon bejött ugyan az edzőváltás, de hosszabb távon nem. A következő 2 évben visszatértünk a rájátszásba, de meccset nyerni már nem tudtunk ott, Miller 4 év után távozott aztán végül Mortont is utólérte a kor, így Reevesnek a 2. éve után meg kellett nyomnia a resetet....

1986
Hogy jutottunk el oda: Ez a legismerősebb story. '83 draft. Elway nem akar a Baltimore Coltsba menni, a Cotls nem talál vevőt a pickre a draft előtt. A draft első másodpercében küldik a cetlit. Majd az öreg alkesz Irsay összeül ivócimborájával az akkori Broncos elnök Keiserrel és a különösebb piackutatás nélkül idecseréli. A Colts GM meg a Nuggets meccs közvetítésében hallja a hírt. lol. (csak halkan még mögé teszem, h a 12. körben jött egy bizonyos Karl Mecklenburg is a csapatba)
Nos egyébként Hintonból is elég jó játékos lett, Elway pedig nem rögtön váltotta meg a világot. Első évében még csak a benne rejlő lehetőségeket mutatta meg, aztán ezt át tudta ültetni a gyakorlatba is, de '86-ig még nem nyert PO meccset. Aztán egy 4. negyedes fordítás a Pecc ellen, majd A Drive a Browns ellen. Utóbbi máig a Broncos történelmének egyik legszebb pillanata. Sokan nem is tudják, h az "csak" egyenlítő drive volt.
Mi történt a Super Bowlon: A rövid válasz: Lawrence Taylor. Phill Simms közel tökéletes passer ratinggel a meccs MVP-je lett, de ezt a meccset valójában nem kezdtük rosszul. 10-9re mentünk félidőben, de ez lehetett volna több is. Először is miután Karlis berúgta a SB történetének akkori leghosszabb FG-ját, utána kihagyta a legrövidebbet, miután 1st and 1-et nem tudtunk megcsinálni. LT 2 stop a goalline standben. A félidő végére egy sack, majd a 2. elején egy iffy call, és utána csak bámultuk amit Simms csinál...
Mi történt utána: 1987

1987
Hogy jutottunk el oda:: A vereség nem hagyott túl mély sebet a csapatban. 1,5 meccs előnnyel nyertük a divíziót a wildcardos Hox előtt bucira vertük az Oilers, majd a Browns elleni visszavágón, ezúttal Denverben megint mi voltunk a clutch csapat. Egy klasszikus QB shotoutot 5 pontos előnynél a védelem döntött el, miután a 2 yardoson fumble-t force-olva és szerezve tettek pontot a meccs végére. Az NFL történelemben The Fumble néven keresendő az egyébént szintén emlékezetes meccs.
Mi történt a Super Bowlon: Van meccs, amikor vkinek minden bejön. 10-zel mentünk, lesérült Doug Williams, de visszajött. A 2. negyedben, egyetlen negyedben 35 pontot kaptunk. Williams 340 yard, 4 TD, ha Simms messze élete legjobb meccsét játszotta, akkor ő is. És ki még? Timmy Smith, 22 futás 204 yard 2 TD...Rookiként. Nem sokkal később ligában se volt
Mi történt utána: A nagy verés, és a szinórban 2 elvesztett döntő már jobban meglátszott a csapaton, lemaradtunk a rájátszásról

1989
Hogy jutottunk el oda:: Kellett egy kis vérfrissítés. Az egyébként kiváló védelembe (ami a SB-on rendre betlizett) Mecklenburg, Simon Fletcher, Braxton és Dennis Smith mellé érkezett a Rookie of the Year Atwater, aki utána sokáig a liga rettegett safety párosát lakotta Dennis Smith-szel. Támadó oldalon meg a supplemental drafton adtunk első kört Bobby Humphreyért, aki jelentős előrelépés volt Sammy Winderhez képest. Divízió behúzva, 4. negyedes fordítás a Steelers ellen pipa (1 pontos különbséggel nyertünk), Browns az AFC döntőben pipa. Utóbbin az izgalmak ezúttal elmaradtak.
Mi történt a Super Bowlon: '86-ban elvesztettük a 2. félidőben. '87-ben a 2. negyedben. '89-ben mielőtt pályára léptünk volna. Joe Montana a csúcson úgy sacc/kb 3-4 másik HOFerrel. Megkaptunk LT-t a csúcson, aztán a Redskins úgy játszott ahogy csak egyszer tudott, aztán megkaptuk Montana-t a csúcson. 55-10. Az egyetlen TD-nket Elway futotta, akkor csak 10 ember volt fent a 49ers védelmében...
Mi történt utána: Az Elwayjel jóban lévő OC Mike Shanahan Raiders HC lett. Elmérgesedett a viszony Reeves és Elway között. Shanny megbukott a Raidersszel visszajött OC-nak, az Elway - Reeves vitában Elway mellé állt, mennie kellett, Super Bowlt nyert a 49ersszel, Elway kért egy WR-t az első körben Reevestől, kapott egy QB-t Tommy Maddox személyében. Maddox bust lett, Reeves belebukott a helyzetbe, a csapatot átvette a DC Wade Phillips. Ő nagyjából egyben tartotta a csapatot amíg jött Shanny HC-nak...

1997
Hogy jutottunk el oda:: Reevesnél azt volt az alapvető filozófia, h majd Elway egyedül megoldja a támadást. Rakjuk össze a védelmet. Shanny ezzel szemben azt mondta, ne vesszen kárba Elway tehetsége, adjunk neki játszótársakat. Jött Rod Smith, Eddie Mac és Shannon Sharpe célpontoknak, Terrel Davis futónak, és egy korát megelőző ZBS fal Zimmermannal, Schlerethszel és Nalannel. Elsőre még nem sikerült, sokkoló vereség a PO-ban a Jaxtől, de '97-ben újra próbálta a csapat. Wild Cardon bejutva, bosszút álltunk a Jaxen (42-17), majd jött a "kötelező" 4. negyedes fordítás a KC ellen (Marcus Allent 37 yardon tartottuk), egy mondhatni "szokásos" Pittsburgh elleni csörte és ott is voltunk a Super Bowlon, újra underdogként, újra egy korszakos szeni ellen. A címvédő Packers soraiban többek között Favre, Reggie White és Leroy Butler.
Mi történt a Super Bowlon: This one's for John. Terrell Davis 30 futásból 157 yard 3 TD, MVP. Mindezt úgy h migrén miatt kihagta a 2. negyedet. Elway futott TD-jénél beküldtük úgy h konkrétan nem látott, csak h el tudjuk hitetni, h ő fog futni. Aztán ott van a csapat talán legemlékezetesebb pillanata, Elway 7 yardos futása a "helikopterrel", egyetlen play ami egy egész pályafutást jellemez. Az igazi hős nálam mégis Atwater, aki gyakorlatilag felszántotta a pályát keresztül-kasul, az utolsó előtti playben pedig egy ütközéssel 2 embert ütött ki (meg magát...)
Mi történt utána: 1999

1998
Hogy jutottunk el oda:: Leesett a nagy teher a vállakról. Elwaynek meg lett végre a gyűrű, ami már nagyon járt neki, egyben maradt a csapat, minden adott volt az ismétléshez. Ennek megfelelően 13-0-val kezdtünk, Davis útban volt a 2000 yardhoz, Elwaynek meg lett az 50 000 és közelített a 300. TD-hez, annak ellenére h sérülés miatt 4 meccset ki kellett hagnia. Aztán a Giants megálltotta a menetelést, a Dolphins ellen katasztrófálisan játszottunk. Aztán a Hox ellen csak meglett minden. TD 2000 yard és MVP, Elway 300 TD. #1 seed. Rögtön vissza is vághattunk Dolphinsnek, Marinoékat 38-3-mal küldtük haza, a Jets ellen kicsit nehezebben indult, de a vége annak is sima lett, jöhetett a döntőben némi meglepetésre nem a Vikes, hanem Dan Reeves és az dirty birds.
Mi történt a Super Bowlon: Pont került az Elway - Reeves vita végére. Elway 300+ passzolt yard, passzolt és futott TD-vel MVP lett és azóta is kísértheti Reeveset a Lombardival. 31-6-ra is vezettünk, a vége 34-19 lett.
Mi történt utána: Elway visszavonult, Sharpe a Ravensbe ment, nyert egy 3. gyűrűt, majd visszajött majd visszavonult, Atwater a Jetsbe ment 1 évre majd visszavonult, Terrell Davis lesérült, majd rásérült és soha nem volt többé a régi. A Broncos egy évtizedig a PO peremén táncolt, aztán végül Bowlen megköszönte Shannynek a munkáját.

2013
Hogy jutottunk el oda:: JMD ritkn látható pusztítását kevesebb mint 2 év alatt elégelte meg Bowlen. Az újjáépítéshez de facto GM posztra kinevezte Elwayt. HC-nak jött Fox. A könnyű sorsolásnak köszönhetően már első évükben újra PO-ban voltak Tebow-val megtámogatva Von Millerrel a drafton, de aztán elérhetővé vált minden idők talán legjobb irányítója Peyton Manning. Nem sokat gondolkozott Elway Tebow beáldozásán DT és Decker Pro Bowl elkapókká nőtték ki magukat, jött melléjük Welker az FA-ról és egy végre egészséges Julius Thomas, és voilá rekorddöntő offense. A csapat azt is elviselte, h a védelméből a végére hiányzott Von Miller, Chris Harris és Derek Wolfe és egész szezonban sérülésekkel küszködött Champ Bailey illetve az OL-ből Clady. A valósághoz hozzátartozik, h 2012-ben kiegyensúlyozottabb csapat voltunk, de akkor nyert pozícióból kikaptunk a Ravens ellen.
Mi történt a Super Bowlon: Nem az első snap döntötte el, de ha 1 playjel kéne összefoglalni, az az. A védelem egy darabig tartotta magát, a sok shortfieldet FG-ra mentette, de így se kerültük el a szokásos KO-t.
Mi történt utána: Fox egy újabb sikertelen rájátszás után annak ellenére repült h 4-ből 4× nyerte az AFCW-estet.

2015
Hogy jutottunk el oda:: Jött a régi barát Kubiak, aki csere QBként 3 vesztes SB-on volt, OC-ként pedig 2 győztesen, meg még egy régi ismerős, Wade Phillips és hirtelen #1 offense helyett #1defense. A keret nem sokat változott. Visszajöttek a sérültek és máris újra egy jó védelmünk lett. Érkezett bele még Ware, Talib és Ward, illetve továbbra is a D# be érkezett az első pick (Miller, Wolfe, Sly Williams, Roby, Ray) de alapvetően nem a kezdőbe draftolunk. Kiöregedett Welker, ment Decker jött Sanders, átalakult az OL, szóval azért több dolog történt mint egy átlagos csapattal 2 év alatt, de h #1 offenseből #1 defense lett az nem akkora felfordulással járt, mint ez sugallja. És az okok szerintem egészen prózaiak: Manning formahanyatlása/sérülése és egészségesebb védelem. De tény h így állunk és nem mellesleg újabb klasszikussal gazdagodott a történelmünk.
Mi várok a Super Bowltól: Újra underdogok vagyunk. A Skins ellen nem tudom, h azok voltunk-e, de a Dallasi Doom's Day Defense ellen biztos, LT Giantse ellen biztos, a Montana-s Frisco ellenit kár is volt lejátszani, a Packers ellen Elway anyja már nem is örült, h fia bejutott a döntőbe, s most újra underdogok vagyunk. Szeritnem egy elit O-nak semmivel se rosszabbak az esélyei, mint egy elit D#-nek, Ráadásul most az O, nincs olyan szinten, mint 2 éve a D#. Az idei csapat útja sokkal rögösebb volt, mint a 2 évvel ezelőttié. 11 meccset nyertünk 7 vagy annál kisebb különbséggel (köztük 3-mat hosszabbításban). Ezáltal talán kevésbé meggyőző a csapat, viszont harcedzettebb. Nem esik pánikba, ha kapaszkodnia kell az eredmény után. A Vasas ellen szinte végig hátrányban játszottunk, nem izgultuk el. A Patriots megcsinálta a TD-t, de nem roppantunk össze ennek a súlya alatt, hanem kivédekeztük a 2 pontost, ebben lehet bízni. Ahogy '97-ben az egész csapat küzdött, h meglegyen Elwaynek a győzelem, úgy most Manningért és Wareért fognak. Vannak akik a 2 évvel ezelőtt történtek miatt akarnak bizonyítani (ez mondjuk a '80as évek végén annyira nem jött be), Miller, Harris és Wolfe pedig most végre a pályán is tehetnek a sikerért.
Defense wins championship? Én ezt mndig is úgy értelmeztem, h egy adott meccset látszólag az offense nyeri meg, de ahhoz h egy évben sok meccset nyerj és ezáltal döntőt, ehhez kell a védelem is. És ez fordítva is igaz, csak ritkábban tűnik úgy h egy meccset a védelem nyert meg, de nálunk idén lehet így értelmezni, h a védelem sorra nyeri a meccseket, de a championshiphez kell az O is. Egy kiegyensúlyozott teljesítmény tőlük, ha jól játszik a Panthers talán több is.
Ha valamit megtanultam 2013-ból, hogy nem az számít, h egy O vagy egy D# mennyire erős, mennyire jó, hanem hogy azon az 1 meccsen hogyan játszik. Lehet nézegetni matchupokat, fogom is, ha jut rá idő, de két éve nem azért volt KO, mert ekkora különbség volt a 2 csapat között, hanem mert ők ennyivel közelebb játszottak a legjobbukhoz, mint mi.
Mi jöhet utána: PM visszavonul, ez egyre valószínűbb. Ha meg nem, mi akkor is Oszival megyünk tovább szvsz, tehát a Broncosnál egy éra végetér. De ahogy a D# játszott, Oszival se lett volna lehetetlen a Super Bowl run, úgyh akár vele is maradhatunk az elitben. Ugyanakkor a védelemben lesz pár nagy távozó. Millerrel hosszabbítunk ez szinte biztos, kérdés viszont h mi lesz Ware-rel (még 1 év hátra van neki, de meg van az utódja és kérdés meddig bírja még), Malik Jacksonnal és Trevathannel. Bármelyik elvesztése megérződne a védelmen. Illetve ahogy lesz egyre több videó róla, úgy lesznek egyre felkésültebbek belőle az ellenflek. JDR 2012-es védelme top5 volt minden kategóriában, 2013-ban jöttek a sérülések, 2014-ben egészséges volt, én továbbra is azt mondom, h jó is volt, de azért nem az újdonság erejével élő top5ös 2012-es. Anderson a szezon második felére megint magára talált, kell mellé egy másik kiegészítő ember Hillman helyett, ez akár lehet Bibbs is, vagy a draft 3. napján vki. A fal belseje is alakul, Paradis és Garcia még sokáig itt lehetnek. Mathisszel nem tudunk hosszabbítani, Vasqueznek nem fekszik a ZBS, de azért elmegy oda. A szélekre viszont katasztrófaturizmust lehetne vezetni. Schofield felejtős, Clady 3 évből 2-t kihagyott, kizárt h régi formájában térjen vissza, szerintem cap casuality lesz, Sambrailo nagyon gyenge volt, mind pass protectionben mind futásblokkolásban. Utóbbi miatt a jobb oldalon se lenne jobb szvsz. Fejlődhet még, de ha szintet lép is csak egy T van...
Szóval nehéz lesz egyben tartani a csapatot és vele párhuzamosan fejleszteni a hiányosságait, közben a KC szépen stabilizálta a helyét a PO környékén Reiddel, a Raiders szépen fejlődik, a Chargers meg továbbra se rossz csapat, akik most gazdagodhatnak egy top3-mas prospekttel. Láttuk mire képes egy 1/2-es Von Miller vagy egy 1/5ös Mack egy védelemmel. Ennek ellenére maradunk szerintem a team to beat az AFCW-ben, Bradyékkel szemben viszont nehéz lesz megvédeni a trónt...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 7 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
A Titans vs Giants összecsapás csak számomra tűnik elég egyoldalúnak?

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 3 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Ez komoly? szerintem amikor egy férfi megver egy nőt, nincs helye a mérlegelésnek, hogy "mennyire" verte meg. Halljátok magatokat? Megtette kész, egy emberi hulladék az én szememben.
Nem áll ki mellette a csapata? Ez még keményebb. Nőverők mellett még milyen alantas emberek mellett kéne kiállnia egy csapatnak?

Itt csak a cut jöhetett szóba, és a 'bátorság' mellett bennem felmerül hogy vajon nem-e állszent dolog a ligától és Hunttól ez most, hogy ha tudtak róla és csak a videó kiszivárgása miatt érezték fontosnak mosni a saját nevüket. Naivan remélem, hogy augusztusban a teljes storyt még nem ismerték...
De akárhogy is a KC időben vagy későn de megtette amit meg kell. Most már a ligán a sor.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 4 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 3 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
AFCW Team guide:

Chiefs
Annyira nincs agyonsztárolva, hogy senki se tudja hova való a csapat. A saját szurkolók, játékosok se. Elnevezték Kansas Citynek a városukat, Missouriban.
A bírók sosem tévednek és a KC a kedvenc csapatuk ez csak elég érv, nem? Ha szereted a kemény focit, ez a te csapatod, itt bárki bármikor meg tudja verni az asszonyt a kölyköt vagy egy kurvát, ha épp az van kéznél lábnál. Az irányítójuk baseballt és focit is játszott egyetemen, de az eredmények alapján a kedvenc sportja a kosárlabda lehet. Vagy csak 100-ra kerekítve kíváncsi az eredményekre.
A Mikulás a vezérszurkolójuk, minden meccsen ott van az oldalvonal mellett.

Chargers
Nem kell félni, hogy agyon lesznek sztárolva. A hazai meccsiken is több vendég szurkoló van, mint saját. Ráadásul ahogy lenne egy sztárkaliberű játékos azonnal lesérül. És még ha össze is raknak egy #1 offenset és #1 defense-t, akkor is megtalálják a módját, hogy PO-ba se jussanak és mindenki elfelejtse őket. Los Angeles 2. legnagyobb és 32. legnépszerűbb csapata.
Jótékonykodásból gyakran látogatják a helyi kórházakat munkahely teremtő céllal. Aki nem sérült, az gyereket csinál. Sokat.

Raiders
Náluk nem sérülnek le a sztárkaliberű játékosok, mert nincs nekik olyan, vagy ha mégis, akkor elcserélik. A szurkolóik annyira sötétek, hogy rájuk ragadt a Black Hole név, pedig csak Kiss koncertre akartak menni. Amúgy a csapat annyira csóró, hogy focipályára se telik ezért baseball pályán játszanak. Ez a korábban említett baseballos múltú QB ellen ritkán válik be, ezért Vegasba költöznek
Darth Vader személyesen nekik szurkol, pedig az Uralkodó a Patriots edzője... Spoiler: Az urolkodó erősebb ezért Space Operaról a csapathoz sokkal jobban illő horror műfajra tértek át Chucky leigazolásával.

Broncos
Kétség kívül a legjobb NFL csapat >1600 méter magasan és még a tengerszinten is - éppencsak ugyan de - befér a top 32-be. A sikerességre vágyú szurkolókat azzal nyerik meg, hogy viszonylag gyakran bejutnak a Super Bowlba, a loser csapatnak szurkolókat pedig azzal, hogy a Super Bowlon 40-50 pont különbséggel kapnak ki. Az elmúlt pár év alapján utóbbi típusú szurkolókat sokkal többre tartják. A csapat szereplésére való tekintettel Colorado államban legalizálták a füvet...
Ha a 6-6 magas QBk felé van valamilyen fétised ne keress tovább, ez a te csapatod
Vigyázat a mérföldmagas létnek van néhány nem kívánt mellékhatása is


Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
11 hónapja
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Ekkora faktor lenne az alkohol? Én nem hinném.
akdestroyer
Remélem nincs autód

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 8 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Kaptam egy kérdést korábbi hozzászólásommal kapcsolatban.

Felsorakoztattam egy csomó statisztikát amikre azt mondtam relevánsnak tartok, de se azt nem mondtam meg mellé, h pontosan mit is mutatnak, sem azt, h miért tartom őket relevánsabbnak a többinél.

Az 1. forrás:
www.pro-football-reference.com/years/2013/passing.htm

Az első a passer rating, általában ez az első irányítót jellemző statisztika, amivel találkozik az ember. Egy általános képlet alapján számolódik. 4 komponensből tevődik össze
Pontosság: (completition% -0.3) * 5
Yardok (Yds/Attemp - 3) * 0.25
TDk (TD/Attemp) * 20
INTek (INT/Attemp) * 25
Egyik komponens se lehet 0-nál kisebb vagy 2.375-nél nagyobb. Ha 0-nál kisebb lenne, akkor 0-val számolnak, ha 2,375-nél nagyobbra jönne ki, akkor 2,375-tel.
A végeredmény (Pontosság + Yardok + TDk + INTek) / 6 * 100

Viszonylag jó képet adhat egy QB teljesítményéről, de vegyük észre, hogy a pontosság az kétszeresen szerepel a képletben, egyrészt egyrészt a completition%-ban másrészt a Yds/Attempben is. Ez a Westcoast QB-knak kedvez, mert ott általában nagyobb a sikeres átadások aránya, mint egy vertikális passzjátékra épülő rendszerben.
Másrészt, és ez a nagyobb probléma vele, ha sackkelik az irányítót az jópár yard veszteség, de nem rontja ezt a statisztikáját, ellenben h ki dobja oldalra, akkor nem veszt yardokat a csapata, de rontja a saját statisztikáját. WTF?
Szintén figyelmen kívül hagyja azt amit az irányító a földön tesz hozzá teljesítményéhez.

Ennek ellenére ha visszamenőleg megnézzük, kik végeznek a statisztika élén és végén, akkor általában nem mond ellent annak, amit két szemünkkel látunk. Koránt sem tökéletes leíró statisztika, de könnyen emészthető, mégis kellően pontos. Sokan nem is veszik észre hiányosságait, vagy ha észre is veszik, beérik vele.

A 2. amit hoztam az a NY/A.
Ha kifejtem a rövidítést egyértelművé válik, hogy mit is takar, Net Yards gaind per Attemp.
(Passing Yards - Sack Yards / Passing Attemps + times Sacked)
Sokkal kevesebbet vesz figyelembe mint az előző, mentes TD-ktől és INTektől, de benne vannak a sackkek. Kb ekvivalens az RB-kre vonatkozó Y/A (yards / attemp) statisztikával. Nyilvánvalóan azok a QB-k jók benne, akikkel a csapat tud haladni a nyitott pályán. Ez egyébként akár fontosabb is lehet, mint a TD-k száma és INTek száma, hiába van egy QB-d, aki úgy fut akár egy HB, és goal lineon megoldja, ha nem jut el odáig. Ha meg a végét elchekerkedi, még mindig lehet rúgni, vagy egy jó futóval befejezni. Ugyanakkor végezhet előrébb egy valójában balfasz QB, aki csak egy elit goalline RB mellett tud megélni. Denverben Orton az erős középmezőnyben volt ebben a tekintetben, de pontokat nem nagyon szerzetünk, mert mindig a végén szerencsétlenkedtük el. btw Cutlernek is szokása volt akkoriban az endzoneban az ellenfelet megtalálni a lasztival.

Hogy lehet ezen segíteni? Vegyük figyelembe a TD-ket és INTeket is. Így kapjuk a ANY/A-t
Adjusted Net Yards gainded per Attemp
Számítása: (Pass Yards - Sack Yards + 20×TD - 45×INT) / (Pass Attemps + times sacked)
Ebben már benne van minden, ami az eredeti passer ratingben is, és a sackek is. A különbség csak annyi, h yardra vetíti. Érdemes észrevenni, h a passer ratinghez hasonló súllyal szerepel a TD, viszont jóval nagyobbal az iNT. A competition% csak annyiban mutatkozik, hogy egy sikertelen passz, az 0 yardos, ami értelemszerűen rontja a statisztikát, viszont nem szerepel gyakorlatilag kétszeresen. Ennél fogva egy jóval igazságosabb és relevánsabb mérőszám szerintem, mint a hagyományos passer rating.
Nem veszi azonban figyelelmbe, hogy hol dobta az INTet az irányító, garbage time-ban javította-e vagy éles körülmények között, egy reménytelen hailmaryből származó INT pont annyit ér, mint egy rosszul kivitelezett passz a saját red zonbe-ban. Maga az INT is lehet az elkapó hibája, maga a sack ha 2mp alatt jön az sokkal inkább az OL hibája,hosszasan lehetne sorolni, de ezek már olyan dolgok, amik egyedi elbírálást igényelnek, ennél fogva szubjektívvé válnak.

Vannak ilyen grade rendszerek. pl a PFF, amit sokan a szubjektivitása miatt nagyon elítélnek ezen a fórumon. Valójában szerintem nem rosszak a grade-jeik, viszont mindent vákumban/inertia rendszerben próbálnak mérni. Kiragadják a játékost a környezetéből, és csak őt mint személyt nézi. Sajnálom, h megint a saját csapatommal kell jönnöm, tudom uniszimpatikus mindig azt nyomatni, de én a saját csapatom játékosainak számait szoktam chekkolni az ilyen helyeken. Nálunk Wolfe rendre negatív passrush grade-et kapott, pedig a védelmi sémánkban attól h a falat rohamozta meg, nem az volt a szerepe, h odajusson az irányítóhoz, hanem h 1v1-ben maradhasson Von Miller. Meglátásom szerint az ehhez hasonló csapatmunkát képtelen értékelni a PFF rendszere. Ettől nem válik használhatatlanná, de ahogy minden más objektív statisztikát is, ezzel is óvatosan kell bánni.

Nem játékos jellemzésekkel foglalkozó elemzések pontosan ezért sokkal hasznosabbak lehetnek. Mindenki látott már olyan ábrát, amin a kezdő felállás van és összevissza sárga vonalak, h ki merre fut, és miért marad üresen az egyik elkapó pl. Az ilyenkből kell megérteni a "sémát", és az egyes játékosoknak a sémában betöltött szerepét, és utána ahhoz kell viszonyítani a számait, vagy a PFFhez hasonló értékeléseket.

De vissza a QB értékeléshez, a másik linket az ANS volt
 wp.advancednflstats.com/playerstats.php?pos=QB
Advanced NFL Stats, a név nem nagyképű, tényleg advanced statiszikákról van szó, ennél fogva jóval nehezebben is emészthetőek, mint a PFR-nél.
A WPA-ról és EPA-ról Peterk írt párhónapja bővebben amikor rábukkant. Ennél jobban én se tudnám összefoglalni:
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
NFL csevegő - NFL - Általános témák | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala


Az AYPA nagyon hasonló az ANY/A-hoz, viszont, csak a TD-t nem veszi figyelembe (az INTet igen, ugyanúgy -45ös szorzóval).
______________________

Hogy miért pont ezeket hoztam? Egyszerű, mindenféle elemző oldal böngészése nélkül is kialakult bennem egy kép a QB-król is. Ezt persze befolyásolhatja a hype, a szimpátia, a kommentátorok, de úgy általában azok a QB-k akiket mindenki elitnek tart azok vannak elől ezekben a statisztikákban is. És ami fontosabb, a hozzá értő NFL GMek is ezeknek adnak nagy fizetést. Akik meg ezekben szarok, azok bustnak lesznek titulálva és rövidúton kikerülnek az NFL-ből. Ez nem a véletlen műve.

A másik dolog amiért ezeket veszem figyelembe, hogy értem is, h mi az a szám, azon felül is h a több jobb, tisztában vagyok a korlátaival, hiányosságaival is.

Érdekes eset pl Alex Smith. év elején csak a chekdownt csinálta. Nem véletlen Charles lett a vezető elkapó is a csapatban. Az év közepétől fokozatosabban bevállalósabb lett megítélésem szerint, rizikósabb passzokban több hiba, amivel néhány statisztikáját rontotta, viszont valójában hasznosabban játszott. És amitől még paradoxabb lesz a helyzet, a KC 9-0 után 2-5-tel fejezte be a szezon. Könnyű ezek után abba a hibába esni, h x és y statisztikája visszaesett Alex Smithnek (ennek most néztem egyébként utána) és lám a csapat is visszaesett, de aki látta a meccseket az tudja, h valójában a védelem esett vissza, és erősebb ellenfelek ellen játszottak. Ezért veszélyes csak a számok alapján megítélni egy játélkost vagy egy csapatot. Ezek alapján a statisztikák alapján, amikre azt mondom, h nagy mértékű korreláció van köztük és a valóság között, ezek szerint McCown ligaelitnek tűnhetne, Cutlernél meg egyértelműen jobbnak. Ráadásul ugyanabban a csapatban, láttatlanban azt mondanám h ugyanabban a rendszerben. Mégis a meccseket látva kategorikusan Cutler mellé állt minden bears fan, valószínűleg nem véletlenül. Nem tudom ugyanez lenne-e a helyzet, h McCown egy rookie lenne, aki máshol még nem játszott, főleg nem játszott rosszul, én akkor valóban arra gondolnék h jobb, vagy ebbe a rendszerbe legalábbis jobban illik. Ahhoz nem látttam elég meccseteket, h meg tudjam mondani, miért jelent kivételt ezalól McCown, akinek ráadásul a W%-a is jobb. Ezért is tettem fel a kérdést, h miben láttátok jobbank Cutlert. Mert az egy dolog h Cutlernek evidens fizikai fölénye van McCownnal szemben (karerősség, lábmunka, stb), de a számok azt mutatták, hogy jelen rendszerben ezek a különbségek nem domborodnak ki.

Hát erről van szó. Van amit statisztikával nem lehet alátámasztani. Daltonnak pl volt oylan 4TD-s meccse, ahol több TD passza is valójában szar dobás volt. pl AJ Greennek vissza kellett fordulnia, pedig vertikálisan elszakadt a védőtől, aztán megcsinálta a TD-t annak ellenére h nem a kezébe hullott a labda, h még lassítania se kelljen, de attól szar passz volt. Sokszor látni nagyon jó passzt, sima TD-t elejteni, látni irányítókat sikeres átadást, ami minden statisztikáját javítja, de ha magát a playt elemzed, akkor látható, h nem az ideális célpontot választotta, mert lett volna amivel mégtöbb yardot hoz, de ezeket nem tudja meg az ember ha felmegy egy statisztikákkal foglalkozó oldalra, ehhez látni kell a meccseket. Néha (Daltonos példa) látszik a highlightból is, néha nem. Ezért kérdeztem egyébént h mi egészen pontosan a baj McCownnal. Amellett h teljesen egyértelmű, h nem egy 34 éves korábban sokszoran bizonyítottan nem frQB mellett nem kötelezitek el magatokat, főleg h sikerült megállapodni Cutlerrel egy gyakorlatilag 3 év + 4×1 év franchise opciós szerződéssel, akinek ráadásul egy támadó felfogású HC mellett legjobb évei jöhetnek

Nagyjából ennyi lenne, sry a hosszú hszért.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 4 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Várom a Broncos-brigád "alfahímjének" megszólalását, iránymutatását a témában. Heló Black. 😊
Zalán
Kedves barátaim, nem érzem magam abban a helyzetben, hogy én mondjam meg bárkinek hogy hova menjünk. Nem vagyok sem rangidős sem korelnök sem értékesebb tagja kis közönségünknek mint bárki más.

A legrosszabb forgat forgatókönyv a táborszakadás. Ezt próbáljuk meg elkerülni. Ami azt illeti, nekem a Raiders, KC és Chargers fanok is hiányoznának bármilyen új helyről vagy bárki olyan 5. fél, aki néha 1-1 hozzászólással emeli a fórum színvonalát.

Lássuk mik az opciók

Bowlhu
Őszintén kicsit sem érdekel a cikkek hiánya, nekem mindegy hogy fórum hozzászólásban olvasom ugyanazt csak helyesírási hibásan esetleg rosszabbul szerkesztve, vagy egy lektorált cikkben, cserébe fáj ott hagyni 3000+ hozzászólást és 10+ év munkásságát, de azok alapján amit én tudok a storyból a tulaj nem nagyon érdemli meg, hogy növeljük a látogatottságát.
Amúgy hosszú hozzászólásokat annyira szar volt írni, hogy ez nem egyszer visszatartott tőle és esély sincs semmi fejlődésre. Szóval nem bánnám, ha lenne valami jobb hely

FK
Egyfajta általános lenézést érzek feléjük. Én nem ismerem azt a társaságot, nem tudom van-e alapja, de az nem egy fórum közösség. Nem hinném, hogy komoly bajban lenne ott egy Broncos topic színvonala.
Ellenben maga a fórum motor visszalépésnek tűnik a nagyjából 5 éve nem fejlesztett bowlhu-snak és vannak korlátjai is amik gátat szabnak a fejlődésének.
Az FK-s admin csapat javára kell írni, hogy jó a hozzáállásuk, amíg rajtuk múlik ez lehet jobb, de még az is hosszú út, hogy ott tartson ahol most ez.

Az új hely,
Egyelőre tesztelés alatt egy okosabb fórummotorral. Ami azt illeti 2 fórummotor is tesztelve van, hogy a jobbat választhassuk. Elsőre sokkal jobban tetszik mint az FK. FK-n vagy nem találtam meg fontos beállítási opciókat vagy nem léteznek.A "parancs" az irány az FK. Csak nem biztos, hogy ez a legjobb hely a folytatásra. Amikor ezt felvetettem azt a választ kaptam, hogy az esélytelen. Ehhez képest 1 nap alatt összejött valami, ami máris versenybe szállhat az FK-val és - bár ez szubjektív vélemény - szerintem még jobb is.
A tartalmat már mi adnánk hozzá, az bárhol ugyanolyan színvonalas vagy színvonaltalan.

Ez alapján ez az FK-s merge elhamarkodott.

A távozásra van egy A és B opció. Most aki a B előkészítésében résztvesz, az közösségromboló. Nekem csak 1 kérdésem van, miért mindenki az A-ra menjen, miért nem jó ha mindenki a B-re megy, ha az egy okosabb fórum? Feltételezve hogy tényleg az lesz.
Miért ne lehetne, hogy emberek megnézik ezt is azt is, és eldöntik melyik tetszik jobban?
Még az is lehet hogy valaki leginkább itt maradna. Nem dönthettek emberek helyett és nem ítélhettek el embereket ilyen döntésük miatt.
Most nem tudom pontosan leírni mindazt ami a fejemen van, de nem tetszik, hogy nem lett figyelembe véve a saját fórum gondolata, és akkor most meg megy a fújás rá, hogy mégis meg lehetett csinálni. Meg lehetett csinálni és jelenleg nagyobb potenciál van benne mint az FK-sban. Szerintem. Ennyi.
Annyit még hozzá fűznék, hogy én úgy raktam össze a kirakós darabjait, hogy volt igény, hogy ne FK legyen és nem volt titkolva hogy van képesség saját fórum létrehozására. Az okokat nem ismerem a döntés mögött, de kész tényként jött hogy ->FK. Innentől kezdve nem fogom magamat rosszul érezni, ha végül máshol kötök ki. Akkor se ha az FK lesz a nyerő.
Ha egy B opció szarkavarás, akkor annak lehurrogása meg az, hogy lenyomják az FK-t a torkomon. Vannak dolgok amiket szeretek, de azokat se szeretem ha lenyomják a torkomon, az FK-ról még nincs véleményem.
Sry de ez van. Nem kell egyetérteni vele, nem kell megérteni se. A lényeg, hogy szerintem nem egyértelmű melyik fél a jó és melyik fél a rossz...


Én nem mondom, hogy maradjunk itt. Nem mondom, hogy menjünk az FK-ra. Nem mondom, hogy menjünk egy 3. helyre. Szerintem ez úgy működik normálisan, hogy mindenki nézze meg melyik mit tud, hol érzi magát a legjobban. Most 3 helyre vagyok regisztrálva. Valószínűleg 1 fog maradni belőle. Több szempontot figyelembe fogok venni a döntésben.
Ha az FKn marad együtt a csapat, akkor valszeg FK lesz az, nem azért mert az a legjobb hely, hanem mert oda lett összeterelve a nép, akkor is ha nem a legjobb hely. Aztán lehet végül az lesz a legjobb hely. Lehet a "szakadár" oldal nyer és 1 év múlva az FK-s lenne jobb hely. Minden lehet, én most az új opcióban sokkal jobban tudok bízni, az FKs adminok pozitív hozzállása ellenére is. A hozzállás kevés. És a hozz állás és minden szempontból jobb fórumra való törekvés Shawnéknál is maximálisan meg van. Csak jobbnak tűnik a kiindulási alap is. Pl telón is, mobil nettel is használható és úgy tűnik nagyobb szakmai hozzáértés van mögötte.
Az én szememben jelenleg az FK egyetlen előnye, hogy már többen ott vannak, de azok csak azért ott vannak, mert semmi alternatíva nem lett nekik adva.

Kompromisszumokat képes vagyok hozni. Ha a többség nem azt választja amit én preferálok a többséggel tartok. Csak szerintem többségben döntsük el, ne pár ember szavára. Mert egy B opció lehet hogy kettészakadással fenyeget, ami a #1 prioritás elkerülni, a fix FK költözés viszont tuit morzsolódást jelent. Lemorzsolódnak az előítéletesek. Aztán lemorzsolódnak, akik telóról használnák. Aztán lemorzsolódnak a lemorzsolódottak miatt.
Könnyű azt látni, hogy most Shawn és Süti kettészakítja a társaságot, de lehet pont ez menti meg azokat, akiknek nem tetszik az FK.


Minden tisztelet a szerkesztőknek, akik nélkül nem lett volna fénykorszaka a nfl.hu/bowlhu-nak és akik most megpróbálják menteni a helyet. A cél jó. A megoldás nem biztos. Ez nem az jelenti, hogy biztos nem jó, vagy biztos nem a legjobb, hanem én hogy számomra még nem biztos.

A legfontosabb viszont a content, amit mi adunk. Itt is mi adtuk. Az FK-n és bárhol máshol is mi adnánk. Ha minden megszűnne és a DSB kék alapon kék betűs blogjára kéne menekülni akár az is működhetne, de ha már költözünk szerintem ne az első helyre költözzünk be, hanem nézzünk szét egy kicsit és válasszuk a legjobbat. Nem bombázzák a jelenlegi lakást. 2 napja legalábbis még biztos nem bombázták, csak nem jöttek a mesteremberek megszerelni a vizet a gázt meg ilyeneket.

Szerintem sikerült többször megfogalmaznom ugyanazt meg párszor elveszteni a fonalat, de a rendszeres olvasók mondhatni ezen nevelkedtek. Szóval bízom benne, hogy legalább néhány embernek átmegy az üzenet.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 7 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 471 — Offseason Champions (2017-present)
Denver Broncos Coaching Candidates

Gary Kubiak
Forrás:  twitter.com/AdamSchefter/status/554965828509368320
Jelenleg: Baltimore Ravens OC
Korábbi munkái: Broncos OC 95-05, Texans HC 06-13
Versenytársak: Visszautasította a Jetset és a Bearst
Ki ő? Az 1983-mas draft 8. körében draftolta a Broncos. Teljes 9 éves játékosi karrierjét a Denver Broncos-ban töltötte Elway cseréjeként mialatt 3 AFC bajnoki címet szerzett. '91-ben visszavonult és visszatért egyetemére (Texas A&M) RB coachnak. Szintén 91-ben törént, hogy bár Shanahan a sikertelen Oaklandi kaland után visszatérhetett, és 91-re újra OC lett, de a Reeves Elway vitában utóbbi pártját fogta, ezért távoznia kellett és 49ers OC lett belőle. '94-ben korábbi játékosát Kubiakot kérte fel, h legyen a későbbi HOFer Steve Young QB coacha, miközben ő a liga lejgobb offense-ét irányította. Ebben az évben egyébként Super Bowlt nyertek. Mindeközben Denverben Reeves nem sokáig élte túl '91-es szezon utáni (Shanny "száműzés", Maddox draft, stb, stb) ámokfutását és '92 után megváltunk tőle. '95-re pedig utódja Wade Phillips is követte (érdekesség, h később Wade Phillips volt Houstonban Kubiak DC-je). '95-ben így aztán jöhetett a friss bajnok Shanny-Kubiak páros, előbbi HCként utóbbi OCként. Kubiak ezután 11 éven keresztül volt az offensive coordinatorunk, mialatt újabb 2 SB gyűrű került az ujjára. 2005-ben pedig konf döntőt játszhattunk. Ez után fogadta el a Houston HC ajánlatát (s ezután Shanny egyszer se jutott velünk a PO-ba se).
Houstonban kicsit lassan indult főedzői pályafutása, de a szokásos 3 évnél többet kapott, ami végül meghálálta magát. 2011-ben a Texans törénetének 1. PO szereplését ünnepelhette, s rögtön első PO győzelmét is, még pedig a hátsó körös újonc QBval, TJ Yates-cel. Egy évvel később egyesek már SB esélyekről is beszéltek, és magabiztosan hozták is a csoportot 12-4-es mérleggel, ám a PO-ban ezúttal is a div round jelentette a végállomást 1 győzelem után. Utolsó éve aztán annyira rosszul sikerült, h még a szezon vége előtt menesztették, ráadásul egészségi állapota is igencsak megromlott (érdekesség, h nagyjából egy időben azzal, amikor Foxot is műteni kellett). Az idei évben a Baltimore Ravens OC-je volt, ami 1 év kihagyás után visszatérhetett a PO-ba, megverte az esélyesebb Steelerest és egy felejthetetlen meccset játszott a peccel. Ő Gary Kubiak.

Adam Gase
Forrás:  twitter.com/JeffDarlington/status/555159078977036288
Jelenleg: Broncos OC
Korábbi munkái: Broncos WR coach 09-10, QB coach 11-12, OC 13-14
Versenytársak: 49ers (2. interview is meg volt), Atlanta, Chicago, Buffalo
Ki ő? 2003-tól van az NFLben mint edző. Az első 5 évet a Lionsben töltötte, kezdetben Scouting assistantként 2 kifejezetten gyenge draft classal akármekkora szerepe is legyen benne (többek között 1/2-re Charles Rogers WR notable draft bust), majd 2 évet egy nem túl acélos offense assistantja, végül utolsó évében Jon Kitna QB coachja, aki szerintem akkor meglepően jó volt. 2008-ban a 49ers Offensive Assistantjaként folytatta, majd 2009-ben JMD idehozta WR coachnak.
Első évében könnyű dolga volt Brandon Marshallal, és igazából Marshall lett az egy személyes offensünk. Azonban amikor JMD folytatta a tudatos, biztos és visszafordíthatatlan rombolást/pusztítást/armageddont aminek egyik áldozata Brandon Marshall lett, akkor a következő évére a Lloyd-Gafney-Royal hármasból kellett főznie. Llyod Pro Bowl szezont futott circus cathekkel meg 1400+ yarddal, Gaffney messze várakozások fölött, és Royal is újra magára talált, de egészséges pillanataiban már DT is megmutatta mire számíthatunk majd tőle a jövőben. Így aztán amikor jött az új rezsim, akik nem tűzték ki célul minden működő dolog elpusztítását, ő is megtarthatta állását, sőt előléptették QB coachnak. 2 projekt fűződik a nevéhez, azonban egyiket se lehet értékelni. Tebow-ból lett ami lett. Már az is megosztja a népet, h ez most jó-e vagy rossz, arról meg lehetetlen nyilatkozni, h lehetett-e volna ennél jobb, vagy már ez is bravúr Gase részéről. Peyton Manning mellett meg igazából tökmindegy h ki a QB coach, Oswit meg még mindig nem láttuk. McCoy távozásával aztán PM kérésére is, ő lett az OC. Míg elődjének az volt az erénye, h 3 különböző QB-val (Orton, Tebow, Manning), 3 teljesen különböző azonban mégis működő offense-t rakott össze, addig Gase Manninggel még őt is felül tudta múlni, egy rekordöntögető szezonnal. A Decker - Sanders cserének köszönhetően idén neki is kellett valami különbözőt is alkotnia, majd szezon közben Manning sérülésével/hanyatlásával egy kiegyensúlyozottabb offense-t, amin lehet fanyalogni, de ha az Orton és Tebow féle O-ra azt mondtuk működő, erre se lehet mást mondani.

Jack Del Rio
Forrás: Elway sajtótájékoztatója
Jelenleg: Broncos DC
Korábbi munkái: Panthers DC 2002, Jags HC 2003-11
Versenytársak: Raidersnél Frontrunnernek tűnik
Ki ő?: Játékosknént 11 éves pályafutást tudhat magáénak LBként (1× Pro Bolwer), majd 1997 óta edzőként tagja az NFLnek. 2 év Aints Strength & Conditioning, majd '99-től '01-ig Ravens LB coach (Ray Lewis), és itt 2000-ben ugye SB-t is nyert. 2002-ben John Fox DC-je a Panthersnél (top5 D#), majd Jags HC 2003-11-ig. 2005-ben és 07-ben csapata kvalifikálta magát az utószezon megmérettetéseire is, ahol 1 győzelmet sikerült begyűjtenie. 2011-ben szezon közben távozni kényszerült. Mindeközben Denverben a sikeres 2011-es szereplést követően Dennis Allent a Raiders kinevezte HC-nek, így 100 év alatt a 100. új DCt kellett kinevezni, aki Jack Del Rio lett. JDR jelentősen általakította Allen biztató védelmét. Meghagyta a 4-3 base felállást, de 1 gap helyett 2 gap lett, hátul többet zónáztunk, és más jelentős változások is végbementek, azon kívül h szép lassan lecserélődött az emberanyag is. 2012-ben minen tekintetben top5 védelemt mondhatott magáénak, 2013-ban azonban nem nagyon tudott mit kezdeni a sok sérülttel és átlagos szintre hanyatlott vissza. Idén kevesebb sérülttel megint csak jobbak voltunk, futás ellen főleg, de összességében is simán top10. Azonban a 3 év alatt bármikor elmondható, h védelme előnyben tud igazán jól játszani. Megöli a futást, az offense megszerzi az előnyt, lehet készülni a passzra. Hátrányban igazából csak nagyon ritkán volt jó a Defense. Na mindegy, sokszor írtam már a Defense-ről, most nem róluk kell.

Dan Quinn
Forrás:  twitter.com/AdamSchefter/status/554785044053909504
Jelenleg: Seattle DC
Korábbi munkái: Seattle Assistant HC (2009-10), Gators DC (11-12), Seattle DC (13-14)
Versenytársak: Buffalo, Atlanta, Frisco, Chicago Jets
Ki ő?: Róla nem sokat tudok, mert eddig még semmi köze nem volt a Broncoshoz, azt leszámítva, h tavaly elütött minket egy SB győzelemtől. College DLine coachként kedzett még '94-ben, aztán 2001-ben jött a profik közé a 49ersbe. 2 évet Defensive Quality Control posztot töltött be, majd megkaphatta azt a munkát amiben a legtöbb tapsztalata volt, a DL-t. 2005-ben áttette a székhelyét Miamiba, ahol a Dolphins DL-át edzette 2 évig, majd jött 2 év Jets DL, aztán 2 év Seahawk DL. 10 év után visszatért az egyetemre, ahol a Florida Gators DC-je lett 2 évig, majd korábbi NFL munkaadója a Seahawks hívta vissza, h csinálja ugyanazt nálunk. Az eredmény a Legion of Boom. A jelenkor legjobb védelme, ami tavaly legyőzte a jelenkor legjobb támadóegységét (Gase) és idén még versenyben van a címvédésért. Koordinátorként Gase-hez hasonlóan kevés tapasztalata van, de edzőként több, és több szervezeti kultúrát is láthatott már edzői pályafutása során. Gyűrűje is van (de a kakukktojás nem ő, hanem Gase mint egyedüli akinek nincs), talán ő a legforróbb név a piacon, bár most szabadítottunk fel riválisokat számára...

Teryl Austin
Forrás:  twitter.com/AdamSchefter/status/555145539684012032
Jelenleg: Lions DC
Korábbi munkái: Gators DC 2010
Versenytársak: Atlanta (lesz 2. kör is), Chicago, Frisco, Buffalo
Ki ő?: Quinnhez hasonlóan róla is kevesebbet tudok, mert az ő útjai se keresztezték idáig a miénket. DB coach és defensive assistan volt az NCAA-ben '91-tól '02-ig, majd DB coach az NFL-ben a Seattle-nél 2003-06-ig és a Cardianalsnál 2007-09-ig. 2010-ben Gators DC (érdekesség, h őt váltotta Dan Quinn egy másik jelöltünk a posztra), majd újra NFL, mint Ravens secondary coach '11-13-ig (közte 1 SB győzelemmel). Tavaly nevezte ki a Lions defensive koordinátorrá, és a liga egyik legjobb védelmét rakta össze közvetlen egy rezsim váltás után. Külső szemmel sok kreditet adnék neki a Lions idei sikeres szerepléséből, de mindössze 2 év kooridnátori tapsztalat (abból is egy NCAA). Kicsit talán túl gyors lenne megléptetni vele a létra utolsó fokát is.

Rick Dennison
Forrás:  www.denverpost.com/broncos/ci_27313414/kubiak-among-six-candidates-broncos-coaching-search-list
Jelenleg: Ravens QB coach
Korábbi munkái: Broncos ST coordinator (1997-2000), OL coach (2001-05) OC (2006-08), OL coach (2009) Texans OC (2010-13)
Versenytársak: Nincs
Ki ő?: Helyi srácról van szó. Rocky Mountain High School, CSU, Broncos... 1982-90-ig volt a csapat tagja játékosként (LB volt, de többnyire csak csere), 8 éven át Elway (és Kubiak) csapattársa, ebben az időben ugye 3 AFC bajnoki címet mondhat magáénak. Edzőként '95-ben tért vissza a csapathoz Offensive Assistantként '97-2000-ig ST coach volt, ebben az időben 2 gyűrű került az ujjára, egyikse a menyasszonyától. 2001-től 2005-ig pedig a híres denveri ZBS OL coachja, de túlzás lenne azt állítani, h ő volt a mastermind mögötte, de kétség kívül nem esett vissza az OL teljesítménye, sem az edzőváltással, sem TD sérülésével. Miután Kubiak elfogadta a houstoni főedzőiállást átvette a helyét mint OC. Itt már nem volt képes elődje sikereit megismételni, de még mindig elég jó támadósort tudhatott magáénak a Broncos, yardokban legalábbis mindenképp. Shanny távoztával, és JMD érkeztével maradt ugyan a csapatnál, de visszaminősítették OL coachnak. Mivel a kiváló fal az előd érdeme és munkája volt McDaniels természetesen azonnal hozzálátott a lerombolásának és egy a ZBSre gyúrt emberállománnyal elkezdtünk Power sémát játszani. A váltás tragédiába torkollott, és Dennison is távozott, követte Kubiakot Houstonba, ahol újra OC lett, a történet innentől nagyjából ugyanaz mint amit Kubiaknál írtam. Csak ő a sikerekben mint OC osztozott, nem mint HC, és amikor követte őt Baltimore-ba, akkor QB coach lett. Ha jól emlékszem talán ő is candidate volt Shanny pozíciójára, ám végül tudjuk hogy döntöttünk...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear