NFL Draft 2025

20 feliratkozó

1 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 707 — Lájkold a zsűrit!
Meglepi!

Egy 7 éve halott projektet élesztettem újra, eddig 65 ismertető készült el.
A felhasznált források meglehetősen vegyesek: nfl.com, B/R, PFN, egyetemek honlapjai, Wikipedia...

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
Draft prospect ismertetők | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala
3 hónapja
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 9 149 — Jó ötletnek tűnt!
Sanders azért annyira nem rossz QB, csak hát a Caleb W féle személyisége. Ward nagyon nagyon lassan hoz döntéseket, de pure talent ott van, csak hát ezt az nfl-ben kb 10 sackes meccsekkel lehet előadni.

Blue chip playerekben szerintem erős a class, Jeantyben és Hunterben is benne van hogy már rookie évben legjobbak lesznek a posztjaikon.
Cruyffista
Sanders ha nincs az apja még mindig a másodosztályban lenne, aztán örülne ha udfa ként elviszi valaki. Nem tudom volt e már ennyire túlértékelt játékos mint ő mostanában, nekem nagyon az az érzésem, hogy irgalmatlan nagy bust lesz. Hunter meg okés, hogy két poszton játszik de nálam egyikben sem elit...
kapitnono
Képességekre ebből a classból mindkettő kimagaslik. Hunter mint WR. Azt nem tudom hogy milyen CB, lényegtelen is, WR lesz a ligában.
Cruyffista
Én ennek pont ellenkezőjét hallottam, hogy top 5 CB prospect, de WR-ként csak simán első körös.

Lesz ez még így se!
3 hónapja
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 4 370
Sanders azért annyira nem rossz QB, csak hát a Caleb W féle személyisége. Ward nagyon nagyon lassan hoz döntéseket, de pure talent ott van, csak hát ezt az nfl-ben kb 10 sackes meccsekkel lehet előadni.

Blue chip playerekben szerintem erős a class, Jeantyben és Hunterben is benne van hogy már rookie évben legjobbak lesznek a posztjaikon.
Cruyffista
Sanders ha nincs az apja még mindig a másodosztályban lenne, aztán örülne ha udfa ként elviszi valaki. Nem tudom volt e már ennyire túlértékelt játékos mint ő mostanában, nekem nagyon az az érzésem, hogy irgalmatlan nagy bust lesz. Hunter meg okés, hogy két poszton játszik de nálam egyikben sem elit...
kapitnono
Képességekre ebből a classból mindkettő kimagaslik. Hunter mint WR. Azt nem tudom hogy milyen CB, lényegtelen is, WR lesz a ligában.
3 hónapja
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 9 464 — WHO DAT!!!!

Cruyffista

3 hónapja
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 4 370

3 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 295 — Apu ökölbeszorított keze
Akkor itt Bo Nix tuti 1/1 lenne?
Janek
Nálam igen. Szerintem 2013 óta nem volt ilyen gyenge QB class előzetesen
kapitnono
Most kb azt olvasni hogy all over gyenge most minden poszt.

3 hónapja
Janek
kapitnono
A Pickett, Ridder, Willis class szerintem gyengébb volt
zacknorb
Hát azért az EJ manuel Geno Smith első két körben elvitt qb kat nehéz lesz überelni negatív értelemben 😁

3 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 15 540 — Kinek mit intézett a kormánya
Janek
kapitnono
A Pickett, Ridder, Willis class szerintem gyengébb volt

Poloska vagyok.
3 hónapja
Janek

3 hónapja

3 hónapja
r.baggio New Orleans Saints Jacksonville State Gamecocks 63 195 — no es importante
Dobás- vagy karerősség alapján mi a QB sorrend szerintetek a classban?
Gergőbácsi
1. Beck
2. Dart
3. Nussmeier
4. Sanders
5. Ewers
6. Milroe
7. Ward

A PFF-nél még ezen a héten is Milroe 12. volt a big boardon ami tökéletesen mutatja, hogy milyen kutyaütő ez a class.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 075 — Packers Suicide Squad
Dobás- vagy karerősség alapján mi a QB sorrend szerintetek a classban?

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
3 hónapja
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 292 — FIRE GM Chris Grier 👞💥🚪
 www.pff.com/news/draft-2025-nfl-three-round-mock-draft-wr-cb-travis-hunter-and-qb-shedeur-sanders-go-no-1-and-no-2-new-york-giants-get-their-future-qb

Sanders, 1/2, Raiders
Ward, 1/3, Giants
Milroe, 2/38, Jets
Allar, 3/72, Browns

ez a négy qb megy ki a pff-nél a top 100-ban
törölt kristof
Ezek szerint valaki geci jól fog járni Ewersel 😀
Drip
Azt a gyereket engedd el.

Texas Longhorns, 2023 Big XII Champion
--------------------------------------------------------
3 hónapja
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 37 520 — LIGHTS OUT!
 www.pff.com/news/draft-2025-nfl-three-round-mock-draft-wr-cb-travis-hunter-and-qb-shedeur-sanders-go-no-1-and-no-2-new-york-giants-get-their-future-qb

Sanders, 1/2, Raiders
Ward, 1/3, Giants
Milroe, 2/38, Jets
Allar, 3/72, Browns

törölt kristof
3 South Carolina játékos a top100ban, nem is rossz. Mondjuk azt nem értem, hogy hogy lehet Emmanworit Kyle Kennard elé tenni.

4 hónapja
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 4 692 — situational football

Sanders, 1/2, Raiders
Ward, 1/3, Giants
Milroe, 2/38, Jets
Allar, 3/72, Browns

törölt kristof
Drip
Ár/érték arányban akarod mondani 😊

Egyébként egy ennyire ergya classban meglepődnék ha nem lenne behypeolva az első körbe, hoz egy monster meccset a POban és már az bőven elég lesz neki. Nem is kell döntőt játszania.
(ha döntőznek és jól játszik akkor insta top5-10 pick lesz)

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 hónapja
Drip Cleveland Browns Tennessee Volunteers 9 229 — Undertaker of the Cleveland graveyard

Sanders, 1/2, Raiders
Ward, 1/3, Giants
Milroe, 2/38, Jets
Allar, 3/72, Browns

törölt kristof

4 hónapja
törölt kristof New York Giants Miami Hurricanes 1 120 — Browns GM

Sanders, 1/2, Raiders
Ward, 1/3, Giants
Milroe, 2/38, Jets
Allar, 3/72, Browns

The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.
4 hónapja
Érdekes lesz melyik QB mennyit hullámzik egy szezon alatt a ranglistákon boardokon mockokban

4 hónapja
Micsoda kilátások🤣

ZERO_L
Szerintem tűpontos megfogalmazás, nem értem ki mit lát benne, aki ilyen pocsék játék után is top 5 draft picknek tartja...

4 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 15 540 — Kinek mit intézett a kormánya
Micsoda kilátások🤣

ZERO_L
Ezt ma pont láttam én is, nevettem egyet, aztán a Túlzó-e vagy nem kérdésre még mindig nem tudom a választ. (Van még rá pár meccs, hogy kiderüljön)

Poloska vagyok.
4 hónapja
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 4 692 — situational football
Micsoda kilátások🤣

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 hónapja
no Baltimore Ravens 7 684
Szerintem meg kiforditva vettetek fel a kabatot.

Egy jobb kornyezetben mindenki jobb es forditva is igaz egy jobb QB jobb lehetoseget ad a csapatnak/OC-nak hogy jobb legyen.

A QB-k az egyetemrol az ertekelesi sorrendjukkel ellentetes ertekelsu csapatokhoz kerulnek. A legjobb a legrosszabbhoz. Meg a klasszikus tankolas eseten is inkabb rosszabb es minimum uj ( mindenki szamara ) kornyezetbe kerul. Persze a Browns/Lions/Texans irigyloi a szopas eveit se felejtsuk es meg az sem garancia es raadasul nekik extran megfuszerezve.

Az egyetemrol jovok nem kis cukorbabak akiket kepezni kellene, hanem uccu neki es toluk varjuk hogy felemeljek a csapatot. Akkor is ha szar es akkor is ha jo. Legyen X szazalekkal jobb mint az elodje a korulmenyektol fuggoen.

Az egyetemi QB-k egyszeruen szarok es felkeszuletlenek az NFL-re nagy tobbsegben,

Viszont a liga sajat magat tokon rugta. Es most ennek latjuk a remek peldait. 1. ha 25-40m/evrol kellene veluk megegyezni akkor sokkal kevesebb elsokoros lenne es nem lenne ennyi tulertekelt koztuk akiknek tenylegesen minel jobb support kellene de pont ok kerulnek a kozepcsapatokhoz ahol a megfelelo tankolasi toke sincs.

2. a mesterseges O segitese elvitte a csapatokat egy tartomanyba ahol ezekkel a gyengebb QB-kal is lehet nyerni de minimum versenykepesebbek lenni egy bizonyos pontig. De ahogy konnyebben jutnak ezek a QB-k lehetoseghez, pont ilyen konnyen le is veszik a kezuket rola vagy ha nem akkor meg az a baj. Egyszeruen a QB-k kozotti kulonbseg igy is ugy is megmaradt es igy is marad, az nem valtoztat rajta hogy a D-ek lettek lehetetlen helyzetbe hozva. Cserebe igy kulon kihangsulyozodik a QB minosege es kesz is a kor. Kozben meg a tobb selejt elsokoros "tehetseg" bukik el, de egyszeruen a csapatok nagy tobbsege nem foglalkozik az o karrierjukkel csak ha jok, akkor nem ha akar azok is lehetnenek.

Persze ez is olyan mint a legtobb dolog es vannak nyertesei es vesztesei
4 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 33 406 — #NoStress
Ugyhogy en meg mindig amondo vagyok, szerintem magasabb aranyban szamit a rendszer es a megfelelo support, es meg nem generacios tehetsegnek beharangozott valakibol is lehet bajnok, mint ahogy egy fos rendszer es kornyezet meg a nagyobb talentet is gyakorta kepes visszafogni es hatraltatni, hogy igazan jo lehessen es kamatoztatni tudja az erossegeit.
Stez
Az a probléma, hogy végletekre van leredukálva az összehasonlítás.

Egy szar rendszerben, se Brady, se Manning, se Montana, se senki nem tudna teljesíteni. Na pláne egy közepes QB.
Ezért ezt felesleges is ecsetelni. Én nem erről beszélek.
(Azért itt halkan jegyzem meg, hogy Luckon és most még nem merek pálcát törni felette, de Lawrencen kívül nem igazán tudunk olyan hatalmas tehetségről, akit a csapata konkrétan kóklerekedése miatt "veszítettünk el")

Én azt állítottam és állítom most is, hogy a talent fontosabb ha az arányokat vizsgáljuk. Ez nem egy vagy-vagy kérdés, mert a csapatsport ennél sokkal összetettebb. Ahogy annak sincs értelme, mi a jobb, kutyaszar védelem nr1 támadókkal vagy fordítva.
Én csak egy potméter bizonyos álláshelyzetéről beszélek. Ahol a talent-rendszer relációban abszolút a talent felé állítanám, de nyilván nem ütközésig.

Egyébként érdemes lenne, megnézni, hogy adott O# rendszerek mikor voltak sikeresek (értsd nyert bajnokságot) egy közepes QBval.

Most nem túrtam fel a statokat, de ilyenre szerintem a Greatest Show on Turf óta nem volt példa és az is (lehet) 1 yardon múlt.
Esetleg az eagles SBja lehetett az, de ott olyan baromi jó O# rendszerre nem emlékszem.

A többi győztes mind vagy top QB játéknak köszönhette vagy bitang erős D#nek (Brady első gyűrűi, Steelers gyűrűk, kicsi Manning is inkább védelemnek köszönhette mintsem a jó támadó sémának, 'hawks LOB, Denver D#)

Szóval ha jól megnézzük, arra nagyon-nagyon ritkán van példa, mikor egy közepes QB, bitang jó rendszerrel felérhet a csúcsra.
Ez szerintem azért van, mert játszol 3-4 ki ki meccset a szezon végén, egyre jobb ellenfelek ellen és egyszerűen idővel ki fog jönni, hogy talent hiányod van az egyetemes csapatsportok legfontosabb/legnehezebb posztján. Hosszútávon egy rendszer sem tudja ezt kompenzálni. Lehet egy évben a csillagok szerencsés állása miatt mégis összejön, de az mindig is kivétel lesz, mert köv x évben ez tuti nem fog megismétlődni.
ZERO_L
Ha már potméter.
Rengeteg zseniális QB van, aki sosem nyert bajnokságot, és nemzseni QB-k is nyertek már sokszor. Ezt te se vitatod. A baj az, hogy nagyon kicsi ez a minta, ezért ebből lehetetlen bármit is kikövetkeztetni, prognosztizálni, így ezt az érvrendszert el is engedhetjük.

Én azt a szempontot vizsgálnám, hogy van egy zseni irányítód, meg egy csak simán jó, mire mész velük.
Pont azért, mert ez egy rengeteg összetevős csapatsport, ezért valószínűbb, hogy egy jó csapat (rendszer, szervezet, stb.) sikeresebb lesz egy nemzseni QB-val, mint egy zseni QB egy szar csapatban (rendszerben, szervezetben, stb.).
És ez az a szempont ami egy ilyen döntésnél a fontosabb, és ami a potmétert pont az ellenkező irányba mozdítja, mint ahova te billented. A talent tényszerűen nem billent annyit, hogy úgy befolyásolja a potmétert ahogy te írod.

4 hónapja
Ugyhogy en meg mindig amondo vagyok, szerintem magasabb aranyban szamit a rendszer es a megfelelo support, es meg nem generacios tehetsegnek beharangozott valakibol is lehet bajnok, mint ahogy egy fos rendszer es kornyezet meg a nagyobb talentet is gyakorta kepes visszafogni es hatraltatni, hogy igazan jo lehessen es kamatoztatni tudja az erossegeit.
Stez
Az a probléma, hogy végletekre van leredukálva az összehasonlítás.

Egy szar rendszerben, se Brady, se Manning, se Montana, se senki nem tudna teljesíteni. Na pláne egy közepes QB.
Ezért ezt felesleges is ecsetelni. Én nem erről beszélek.
(Azért itt halkan jegyzem meg, hogy Luckon és most még nem merek pálcát törni felette, de Lawrencen kívül nem igazán tudunk olyan hatalmas tehetségről, akit a csapata konkrétan kóklerekedése miatt "veszítettünk el")

Én azt állítottam és állítom most is, hogy a talent fontosabb ha az arányokat vizsgáljuk. Ez nem egy vagy-vagy kérdés, mert a csapatsport ennél sokkal összetettebb. Ahogy annak sincs értelme, mi a jobb, kutyaszar védelem nr1 támadókkal vagy fordítva.
Én csak egy potméter bizonyos álláshelyzetéről beszélek. Ahol a talent-rendszer relációban abszolút a talent felé állítanám, de nyilván nem ütközésig.

Egyébként érdemes lenne, megnézni, hogy adott O# rendszerek mikor voltak sikeresek (értsd nyert bajnokságot) egy közepes QBval.

Most nem túrtam fel a statokat, de ilyenre szerintem a Greatest Show on Turf óta nem volt példa és az is (lehet) 1 yardon múlt.
Esetleg az eagles SBja lehetett az, de ott olyan baromi jó O# rendszerre nem emlékszem.

A többi győztes mind vagy top QB játéknak köszönhette vagy bitang erős D#nek (Brady első gyűrűi, Steelers gyűrűk, kicsi Manning is inkább védelemnek köszönhette mintsem a jó támadó sémának, 'hawks LOB, Denver D#)

Szóval ha jól megnézzük, arra nagyon-nagyon ritkán van példa, mikor egy közepes QB, bitang jó rendszerrel felérhet a csúcsra.
Ez szerintem azért van, mert játszol 3-4 ki ki meccset a szezon végén, egyre jobb ellenfelek ellen és egyszerűen idővel ki fog jönni, hogy talent hiányod van az egyetemes csapatsportok legfontosabb/legnehezebb posztján. Hosszútávon egy rendszer sem tudja ezt kompenzálni. Lehet egy évben a csillagok szerencsés állása miatt mégis összejön, de az mindig is kivétel lesz, mert köv x évben ez tuti nem fog megismétlődni.

4 hónapja
Szerintem Baker M a tökéletes példa arra hogy mennyi minden számít a csapat körül…
Browns Panthers (akik még mindig szenvednek QB fronton) simán elengedte ,nem volt jó a játéka…Tampában meg egész jó hosszú ideje

4 hónapja
Stez SMU Mustangs 43 961 — Whoops, looks like something went wrong.
Darnold most jó irányító lett?
Szerintem az egyetemen kurva jó volt, aztán a Jetsnel, a Panthersnél kb. leégett, megbukott, de a Vikingsnél meg kurva jól működik.
Most akkor tehetség vagy rendszer?
Az előbbi fontos, de én továbbra is úgy gondolom, hogy önmagában szart se ér, ha nincs körülötte megfelelő személyzet, stáb, kultúra.
Vagyis nem a tehetség számít, az mondhatni az "alap", és minden további az utóbbiakból következik.
Őszentsége Sobri Jóska
Pont ez a baj, hogy ez még felmerülhet egyesekben.

Nem, Darnold nem lett jobb irányító egyszerűen jobb rendszerben van, de ugyan úgy megvannak a limitáció. Mellette játszik pl a liga legjobb elkapója, ez hatalmas segítség egy ilyen QBnak.
Ahogy Genoból sem lett top15s irányító, annak ellenére, hogy tavaly olyat mutatott, amit nem láttunk előre.

De mondok jobbat, Flacco sem lett jobb irányító anno mert hozott egy ultimate PO runt, pedig ez a legnagyobbaknak is nagyon nagyon ritkán sikerül (pl Rodgers).

Szóval nehéz QB értékelésekbe belemenni, mikor valaki mindig csak kiveszi egy apró kis mintát és csak azt nézi, megfeledkezve az egésznek a kontextusáról.

Mind a rendszer, mind a tehetség nagyon fontos, hogy elit legyen vagy elitté tudjon válni az irányító.

Én azt vallom hogy a tehetség fontosabb, nem azt mondom hogy 10-90 arányban, de ha választanom kell jobb rendszer vagy jobb irányító között én mindig az utóbbira fogadok. Szerintem ilyen 60-40 arányban oszlik meg az tehetség és a jó rendszer fontossága.

(Darnold abszolút nem volt kurva jó irányító az egyetemen. Szimplán csak jó volt, akiben benne volt a potenciál, de messze nem volt egy tuti fr QB kaliber. Legit nr 2-3 QB volt a classban, ha valaki fázott Lamartól. Szóval ha ő kurva jól játszott, akkor Burrow, Lawrence, Luck kaliberűekre mit mondasz? )
ZERO_L
Csak itt a bibi tovabbra is az, hogy a mai NFL-ben a rossz kornyezet es a rossz rendszer, support a jobb iranyitot is kepes elrontani, mig a valamivel rosszabb iranyiton a jo rendszer viszont oriasit kepes javitani. Mint ahogy en tartom, hogy Lamar egy mas rendszerben, egy kevesbe kedvezo szisztemaban a kozepmezonyben sem lenne, mint ahogy peldaul a szinten scrambler Murray meg Arizonaban felemas, de ha a Ravensbe beraknad abba a tokeletes futogepezetbe, egy beast lenne. De abban sem vagyok biztos, hogy peldaul Bryce Young egy kevesbe Tepper-toxikus, nyugodtabb kornyezetben, egy tudatosabb stabbal, megfelelo supporttal nem lenne-e legalabb annyira jo, mint egy egeszseges Tua, es lehetne sorolni azt, hogy ki lenne jobb, vagy epp ki rosszabb, ha mashol jatszana. Persze, ezt nem tudjuk meg, ez pusztan tipp, de azt a sajat szemunkkel lathatjuk, hogy a kezzel nem epp legugyesebb, egyaltalan nem oriasi talent Lamarbol mit tudott kihozni az o erossegeihez idozitett rendszer. Oke, nem fogadnam ot el a Coltshoz, mert ruhellem a futkoraszos csavokat, de itt most az eseteben peldaul nem arrol beszelunk, hogy a rossz iranyitobol csinalt a rendszer egy top10-12-es, Geno-fele kozepszintu kezdot, hanem arrol, hogy az illeto ketszeres MVP lett. Ami azert nagyon nem kis szo. Nem nyert vele a Ravens dontot, nem is jutottak Super Bowlba? Igen, ezt talan fel lehet roni, mint ahogy Purdy sem bajnok, de utobbi megis dontozott, illetve azota is eleg meggyozo szamokat hoz, ami az MVP-cimekhez hasonloan megint egy olyan nem kis dolog, amire a 32 NFL-csapatbol szerintem 20+ egybol igent mondana.