Chicago Bears
52 feliratkozó
több mint 12 éve
Itt van pár emberke...szerintetek orvosság lennének a mi problémáinkra? Megfelelően eltudnák látni a rájuk bízott feladatot? ( 5db FA )Igen Smith sérült volt kb az egész szezonban, utolsó pár fordulóban amikor játszott jó kezepes átlagot hozott, néha felfele, de inkább nem 😀
2. OLB: Daryl Smith, 30 éves, 188 magas, 112kg. 2004-ben draftolták. 678 tackle, 21,5 sack, 6 ints és 9 kierőszakolt fumbli...kiemelkedőbb szezonjai 2005,2010,2011. Ami szemet szúr az az idei éve. Nem néztem utána,hogy sérült volt e vagy sem,de az idei éve aggasztó...6 tackle-t látok a neve mellett és semmi mást.
Süsü
"We can't run. We can't pass. We can't stop the run. We can't stop the pass. We can't kick. Other than that, we're just not a very good football team right now."

www.twitter.com/m87k
több mint 12 éve
Ki jön utánuk a draftra idén, vagy ki jön jövőre?füligjimmyNem jön senki, az ncaa-ből szép lassan elfogynak az emberek majd feloszlik... Úgy írod ezt, mintha semmit nem tudnál a college fociról, pedig azt kellene belátni, hogy bizony az utánpótlás határozza meg az nfl csapatok játékstílusát is, és nem a profi liga mondja meg, hogy "nekünk bizony kell 5 új Manning, neveljétek ki őket"
Ilyen qb class-okkal, mint az idei, meg pláne érthető az atletikus irányítók térnyerése. És bár vegytiszta triple option támadójáték biztos nem lesz az nfl-ben, a read optionnek úgy simán van létjogosultsága hosszabb távon is, ahogy azt a 49ers használja, okosan vegyítve más elemekkel
Persze amíg a belterjesség jellemző a ligára, addig nyilván marad a konzervativizmus

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
SB előtt kerülöm a sportműsorokat, mert ugyanazt a lerágott csontot rágni még 2 héten keresztül nekem sok. De egész (jó, legyen fél) szezonban azt hallottam, hogy meg fog változni az NFL. Aha. Mégpedig azon okból, mert most érkezett a ligába 3 olyan irányító, akiket végre kisegítenek az edzőik. A megszokott felállások, néhány futójáték. A srácok nagyon tudnak dobni, ezt tegyük hozzá. Futkározással nem leszel kezdő irányító az NFL-ben. De vaj'h mi történt idén, ami alapjaiban forgatta fel szerett sportágunk univerzumát? Mike Vick kettő darab 100 millió dolláros szerződést írt alá. Russell Wilson futott idén a legtöbbször, 50-szer, mögötte Griffin 44-szer, Vick, Ponder 40-szer, Kaepernick 24-szer (kb. feleannyit játszott). Nem sokkal futnak többet, mint anno Thigpen, Cassel, Garrard. Értem, meglepő, hogy most 3 olyan újonc irányító is van, akikre építve futnak. Majd leszoknak erről. A zseniális Mike Nolan összerakott egy olyan game plant, amivel semmit nem tudtak kezdeni egy félideig. A 2. félidőben látott jelenség neve: out coaching. Ez az év nagyon összejött, kiváló sztori, sok minden kellett hozzá. Én inkább a támadófalak evolúciójáról beszélnék, de mivel a bírók 20 holdingot (valaki összeszámolhatná) nem fújtak az egész rájátszásban, így kicsit nehéz értékelni. De tegyük fel, hogy ez a 3 srác továbbra is ezt tudja játszani, ezen a szinten, egészen 35 éves korukig, és mondjuk nem lesz bibis a mutatóujjuk se (amai azért qb-nál elég komoly sérülés, egy falember meg legfeljebb lerágja magának). Ki jön utánuk a draftra idén, vagy ki jön jövőre? Nekem kicsit elegem van már abból, hogy a liga állandóan a szemem előtt alakul át teljesen, oszt mégse veszem észre. A TE poszt is hogy meg lett reformálva, nem? Így, meg úgy, meg új dimenzió, meg ez a jövő, és már hibridek játszanak ott (halálkomolyan olvastam ezt a kifejezést). Oszt a legtöbb yardot évek óta Gonzales, és Witten kapkodja el. Hát ők tényleg újgenerációsak. De már tavaly is ugyanezt mondtam. Nyilván az nem sztori, hogy valaki ezt jobban csinálja, valaki nem, és ez mindig így van. Hogy a Giants védőfal, az megváltoztatja a ligát, hogy amit Graham/Gronko csinál, az megváltoztatja a ligát, meg az evolúció, meg a mittomén. Bleh. Jó játékosok kerülnek jó edzők keze alá, az működik. Eddig is működött, eztán is fog. Az se nagy újdonság, hogy egy edző a játékos erősségére épít, pláne nem irányító poszton. Majd ha a cornerek 3 méteres teleszkópos karokat növesztenek, akkor beszélhetünk evolúcióról.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 12 éve
Itt van pár emberke...szerintetek orvosság lennének a mi problémáinkra? Megfelelően eltudnák látni a rájuk bízott feladatot? ( 5db FA )1. TE: Anthony Fasano, 28 éves, 193 magas, 116 kg 2006-ban draftolták a 2. körben. Ezalatt az idő alatt 2373 yard és 24 TD-t termelt. 2 labdavesztése volt 2009ben. Ebből adódóan labdabiztosnak tűnik. (legalábbis nekem)
2. OLB: Daryl Smith, 30 éves, 188 magas, 112kg. 2004-ben draftolták. 678 tackle, 21,5 sack, 6 ints és 9 kierőszakolt fumbli...kiemelkedőbb szezonjai 2005,2010,2011. Ami szemet szúr az az idei éve. Nem néztem utána,hogy sérült volt e vagy sem,de az idei éve aggasztó...6 tackle-t látok a neve mellett és semmi mást.
3. G: Chad Rinehart, 27 éves, 196 magas, 146 kg, 2009-ben drafolták a 3. körben. A 96. pick volt...tehát a 3. körnek a végén. 31 meccsen játszott, abból 21-en volt kezdő. (UFA)
4: G: Geoff Schwartz: 26 éves, 198 magas, 154 kg, 2008-ban draftolták a 7. körben. 2009-ben debütált. Ezalatt az idő alatt 45 meccsen játszott, 19-en volt kezdő.
5: OT: Gosder Cherilus: 28 éves, 201 magas, 145 kg. 2008-ban draftolták. 1/17. 75 meccsen játszott , ebből 71-en kezdő volt.
több mint 12 éve
fetomy kommentjére reflektálva, a Bears fanoknak felettébb érdekes lehet (az első pár bekezdést kell csak átugrani)“There’s a transition going on in the NFL,”
www.vancouversun.com/sports/football/lions/After+years+Lions+know+about+change/7857117/story.htmljjncaa
Ahaaaaaaa
Erről majd kicsit bővebben, mert úgy látom, ez fogja uralni az offseasont.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 12 éve
Olvastam valahol, hogy D.J. Fluker az Alabamaról lehet a csapat elsőkörös pickje.Kicsit utánna néztem a youtubeon az úriembernek.Elég vegyes képet kaptam róla.Van amikor szépen dolgozik, néha viszont eléggé benézi a dolgokat.Szerintetek, ha Medve lesz belőle, hasznos tagja lehet a csapatnak?
több mint 12 éve
fetomy kommentjére reflektálva, a Bears fanoknak felettébb érdekes lehet (az első pár bekezdést kell csak átugrani)www.vancouversun.com/sports/football/lions/After+years+Lions+know+about+change/7857117/story.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Azért, mert az úgy nem is igaz, hogy jön az északi horda, ami elmossa a sok tudatlant. Azt senki ne várja, és nem is várja szerintem, hogy majd megjött Trestman, és 16-0-val SB win. Nem arról van szó, hogy majd most csoda történik, főleg mert nem is kell ez. Nekünk egy jó offense pont elég ahhoz, hogy PO, vagy akár SB menetelés legyen. Nem csoda kell, csak kihozni a srácokból a legjobbat. Én egyébként nem így látom ezt, hogy vagy nagyot nyerünk, vagy nagyot bukunk. Ez a divatos elmélet Trestmannal, de miért ne lehetne benne köztes eredmény? Szerintem ugyanazok az esélyek, mint bármely más NFL emberrel lenne.
Amúgy egy college edző mitől jobb, vagy valószínűbben sikeres mint egy CFL? A college is teljesen más mint az NFL, teljesen más playbookok, rendszerek működnek ott is. Nem véletlen, hogy főleg QB-knál egyetemen tök jó irányítóknak aztán közük nincs az NFL-hez, mert nem találkoznak éppen normális sec-el, passrushal, vagy szimplán olyan rendszerben játszanak, amik az NFL-ben nem működnek.
több mint 12 éve
A kanadai vonal nekem sem igazán tetszik, de valóban az a helyzet, hogy vagy marha nagyot lökünk, vagy óriási bukta, szal várjunk egy kicsit, még ha fura is az egész...Mondjuk az, hogy tarbanttal megnyertem egy tarbantversenyt, nem jelenti azt, h BMW-vel is tudok győzni a BMW-versenyen...max arról árulkodik, h a trabantok között király vagyok...reménykedni lehet, h a változókkal elbír a főhősünk...pont emiatt szerettem volna munkanélküli, de nem szutyok NFL-tapasztalattal rendelkező, vagy ambiciózus és sikeres college edzőket a stábba....nekem még mindig karcos, h északról jön a horda, aztán majd elmossa a sok tudatlant itt délen....azért ez elég merész....
Ahogy Fetomy említette....én is remélem, h uúgy sül majd el a dolog, mint az option....

No.1. Bears
No.2. ARI, CIN, CLE, DET, HOU, NE, NO, OAK, PHI, PIT, TEN (nem fontossági sorrendben...)
több mint 12 éve
Nézd, egy edző sincsen, aki odakerül főnöknek valahova, majd tök random embereket igazol maga alá. Csak van az, akit nem érdekel ki mekkora szar volt, vagy az most, marad mert haver. Lehet, hogy ezek az edzők tiszta szarok lesznek, mégis örökké maradnak, akkor majd nem fogunk örülni, de egyelőre ez a természetes.Ha megengeditek, hozzáfűzném,hogy az én véleményem szerint a legfontosabb dolog a mentalitás.
btw az NFL-ben sikeres tud lenni ha valami mást hoznak. Pl. sokáig mindenki azzal jött, hogy az option soha a büdös életben nem lesz sikeres az NFL-ben. Jött, látott, győzött. Éppenséggel SB-t játszik egy ilyen csapat, PO-ba meg bejutott még mindkettő másik is. Simán lehet, hogy ezek a CFL-es fickók majd most jönnek, hoznak valamit, amit a sok NFL-ben edződött faszi soha ki sem találna, vagy ha igen, nem merne/akarna kipróbálni.fetomy
Az elmúlt évekre ha visszagondolok,rengeteg olyan csapat jut eszembe, akik jók voltak ugyan, de valahogyan nem voltak képesek nyerni. Texans, Falcons például, de még sorolhatnám. Egész egyszerűen hiányzott az a valami, amitől bajnokok , vagy címre esélyesek lennének. Mostanában követem a Bears roster mozgásait,mert érdekel,hogy Emery miként alakítja a sapkát,és milyen rendszert telepít. Nekem meggyőződésem,hogy megindult valami. Nem sokan nyúltak volna hozzá Lovie állásához, de mégis megtette. Most pedig úgy döntött,hogy egy végletekig felkészült , CFL-ben ugyan,de győztes edzőt hoz a csapatotok élére. Ez a kulcsszó. Tud győzni. Bizonyította!
Ez a legfontosabb. Tudja a HC és a stáb,hogy mi kell ahhoz,hogy győzzenek. Milyen lelki teherrel,felkészüléssel jár az út a célig. Ezt rengetegen nem tudják. Az NFL-be kerülő edzők nagy része jó szakember, de nem tudja,mi kell ahhoz,hogy a legjobb legyél. Ilyen embereket nehéz találni. Vannak újítók, vannak akik egy-egy csapatrészt bottomból top egységgé varázsolnak, de győztest leültetni a padra, azt nem sok csapat tud. Nektek sikerült.
több mint 12 éve
Csak engem zavar ez a sok kanadai edző?DeleteNéger kanadai is van? 😀
több mint 12 éve
De akkor ő is csak havert hoz végülis, nem? 😉Értem, mit mondasz, de Tucker, és Kromer alanyi jogon is jó szakemberek, nem azért, mert 10 évvel ezelőtt együtt dolgoztak Bivalybasznádon, és azóta se csináltak semmit, csak megbuktak mindenhol. Az asszisztens asszisztense, asszisztens asszisztensének asszisztense meg meg leszarom, honnan jön. Kb. 0.01% hatásuk van a csapat teljesítményére. Amúgy nagyon tapasztalt emberek jönnek még bólyarakosgatónak is.
Ami engem igazán aggaszt, az az NFL-t/collaget sosem látott edzők, akik csak a CFL-ben virítottak (vagy csak egy van?)Delete
Ez a Drake interjú azért hozott ki a sodromból, mert egy tipikus tünete volt annak az általános sötétségnek, ami itt uralkodott. Miért nem volt Hester sikeres? Nem tudom. Miért nincs pass rush? Nem tudom. Miért nem sikerült megvédeni az irányítót? Nem tudom. Anyádat. Dunát lehet rekeszteni azokkal a dolgokkal, amiket én se tudok, de nem azért kapom a fizetésem. Az edzői stábunk a kutyának nem kell. Lovie Smith coaching tree.
- Abe Simpson
több mint 12 éve
Nézd, egy edző sincsen, aki odakerül főnöknek valahova, majd tök random embereket igazol maga alá. Csak van az, akit nem érdekel ki mekkora szar volt, vagy az most, marad mert haver. Lehet, hogy ezek az edzők tiszta szarok lesznek, mégis örökké maradnak, akkor majd nem fogunk örülni, de egyelőre ez a természetes.btw az NFL-ben sikeres tud lenni ha valami mást hoznak. Pl. sokáig mindenki azzal jött, hogy az option soha a büdös életben nem lesz sikeres az NFL-ben. Jött, látott, győzött. Éppenséggel SB-t játszik egy ilyen csapat, PO-ba meg bejutott még mindkettő másik is. Simán lehet, hogy ezek a CFL-es fickók majd most jönnek, hoznak valamit, amit a sok NFL-ben edződött faszi soha ki sem találna, vagy ha igen, nem merne/akarna kipróbálni.
több mint 12 éve
De akkor ő is csak havert hoz végülis, nem? 😉Ami engem igazán aggaszt, az az NFL-t/collaget sosem látott edzők, akik csak a CFL-ben virítottak (vagy csak egy van?)

több mint 12 éve
A Drake interjú után, ecsém, hát nekem nem kell több ilyen NFL-es haver. Kétszer hallottam eddig a fickót, nem voltak illúzióim, de egy ekkora szakmai nullát villantani élő adásban, azért tragikus. A Hester-Cobb párhuzamnál köptem egyet. Most megy a Cardinalshoz, mert Arianst ismeri még 20 évvel ezelőttről is, meg valakijének a valakije volt, hát a legmélyebb tiszteletem. Ezek az ürgék legalább máshol is elértek valamit.
- Abe Simpson
több mint 12 éve
Csak engem zavar ez a sok kanadai edző?DeleteNem, ha jól emlékszem Bear se örül a kanadai vonalnak 😊
btw szerintem sincs ezzel semmi baj. Egyrészt teljesen várható volt, másrészt meg ahogy tüsi mondta, első látásra jobb, mint sok-sok leszerepelt, de ismert embert idecsődíteni, plusz ezek közül többnek van jó előélete.
Amúgy Sancho téma. Én mondjuk már collegeban sem szerettem, sosem hittem, hogy értelmes QB lehetne belőle. Ahhoz képest azért 4 évet itt volt, voltak azért sikerei, azzal együtt, hogy idén gáz volt már nagyon, de pl. a playoffban egész jó meccsei szoktak lenni. Plusz sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha nem ő az edzője, lehet még szarabb, és ennyit sem ér meg. Végső ráadásként pedig QB coachnak jöhet bárki, úgyis Trestman fog többet számítani Cutler játékában szerintem.
több mint 12 éve
Csak engem zavar ez a sok kanadai edző?DeleteEngem abszolút nem. Trestman dolgozott velük, sikeresek voltak, s attól, hogy Kanadába kerültek nem azt jelenti, hogy rossz edzők... De pl. ha nem északról, hanem a collegeből jönnek, akkor is zavarna? Vagy jobb lenne, ha máshol megbukott edzőket neveznénk ki? Az idő majd eldönti.
De pl. ha végignézzük a stábot: Kromernek elég jó a pedigréje. Cavanaughnál ez a Jets QB coach látva Sanchez szárnyalását már kevésbé bíztató. Peetenél a Cowboys fanok írták le, hogy ő lett a vezéráldozat, amikor volt a futók előtt fal, addig jó munkát végzett az RB-kel. TE caoch ő kanadai, hát Debord annyira feledzette Kellen Davist, hogy páros lábbal rúgnánk ki. Szóval rosszabb nem lehet. Darrly Drake munkáját most ne ecseteljük, ha tényle állást kap a Cardinalsnál vagy a Cowboysnál, akkor jajj nekik. Meyernek elég sok köze volt ahhoz, hogy a MOntreall egy offseason alatt a liga legrosszabb OLjéből a CFL egyik legjobbjává avanzsáljon. Ezeknek a quality control coachoknak nem tudom mi a szerepük, de rengetegen így kezdik az edzői munkát.
Defense: Tuckert már kiveséztük. Phair maradt. Tibesar a Purdue koordinátori állását hagyja itt. Nem tudom milyen védelmük volt, de számok alapján nem tragikus. Meg hát Babichot se sajnáljuk. Hoke maradt. Sinclair meg legalább olyan játékos volt, aki a posztján konyított is valamit a szakmához.
több mint 12 éve
Bears hired Brendan Nugent and Carson Walch as offensive quality control coaches today.Kindle ügyes volt, míg fejre nem esett, utána halláskárosodással zárta a felgyógyulást, elvileg külön engedélye van, hogy ha játszik a fülében lehessen a miki... érdekes pali, college-ben nem volt rossz, de néhány meccset kapott csak tőlünk is, mielőtt, a harmadik (vagy negyedik?) évében cutoltuk...
Tom Nelson érkezett. Sergio Kindle korábbi nagy reménység meg holnap jön workoutra.tüsi91
edit: meglestem, most jön a 3-ik éve...

You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII
NFL - Not For Ladies!
több mint 12 éve
Bears hired Brendan Nugent and Carson Walch as offensive quality control coaches today.Tom Nelson érkezett. Sergio Kindle korábbi nagy reménység meg holnap jön workoutra.
több mint 12 éve
Waddle&Silvy műsorában Urlacher interjút érdemes meghallgatni. Tudja, hogy nem kereshet már annyit, mint idén, szóval hajlandó kedvezményt adni. Mivel évi 10 milliót vitt haza, annyira nem meglepő. Viszont saját bevallása szerint is itt a legmagasabb a "hozzáadott" értéke, magyarán ő is meg lenne lepődve, ha máshonnan keresnék. De ne hasogassunk szőrszálat. Ha meg akarják tartani, akkor jövőre is ő lesz a kezdő. Ugyanitt Daryl Drake interjú.... annak színvonala vót, ecsém!
- Abe Simpson
több mint 12 éve
Alakul a stáb:Former CFL assistant and Purdue defensive coordinator Tim Tibesar will be hired as #Bears linebackers coach, according to league sources.
#Bears also announce hiring of Dwayne Stukes as assistant special teams coach and Sean Desai as a defensive quality control coach.
Stukes spent six seasons as an assistant coach with the Buccaneers from 2006-11, serving as special teams coordinator in 2011. Stukes will work closely with new Bears special teams coordinator Joe DeCamillis.
Desai served as running backs/special teams coach at Boston College last season, helping the Eagles lead the NCAA in punt returns with a 21.7 average. He was previously the director of football operations at the University of Miami after spending four seasons at Temple from 2006-09.
Another candidate for a position with the #Bears is Carson Walch, the Alouettes' receivers coach.
több mint 12 éve
Azért érzékenyebb perceimben könnybe lábad a szemem a Tait-R. Brown-Kreutz-Garza-Miller ötösre gondolva...Bezony...Tait nagy kedvencem volt, szimplán azért, amilyen durván félelmetes egy arc volt, egyszer valami mitugrász riporter sertepertélt az OLine körül, akkora volt, mint Tait a padon ülve.
Ezzel a fallal 25 sacket kaptunk 2006-ban...basszus...kis túlzással ez most 3 meccsen megvan....Bear
Ursus arctos budapestiensis
több mint 12 éve
Egy meglepő hír:Former Bears safety Chris Harris hired as defensive quality control coach with the Bears, source says.
Egy meghökkentő hír:
Former Bears WR coach Darryl Drake expected to land with either the Cardinals or Cowboys this week.
Egy senkit nem érdeklő hír:
#Bears signed S Cyhl Quarles to a reserve / future contract. The 6-3, 212-pound undrafted rookie free agent was with the Ravens in 2012
több mint 12 éve
az utolsó bekezdésed nálam 2 lájkot is érdemelne, annyira igaz. Ezt összehozni művészet volt és csak a jelenkori NFL szvsz leginkább fontos csapatrészéről van szó (mind a passzjátékot mind a futójátékot komolyan befolyásolja).davemayerÉs innen marha nehéz kimanőverezni magad. Ha Emery tényleg hisz a statisztikákak (8 dollárt fizettem miatta), akkor Long nem opció. 12 meccs, 4 sack, 7 hit, 10 hurry, pass blockban +3.0, overall -0.4. Martin lényegesen rosszabb volt nála, de mindegy. Viszont egyre kevesebbet lép pályára. És pl. Yanda 5 év 30 milliós szerződést írt alá, Nicks pedig 5 év, 50 millió, jól emlékszem?
Namost. Ez már abszolút Emery éve, az ő scoutjai, az ő értékelési rendszere. Tavaly érdemes volt figyelni, ki jön edzésre, kivel interjúznak, szinte az összes pickünk szeméyles találkozó/edzés után jött. Kérdeztük is, ki ez a Mekk Elek, biztos valami elterelés. Angelo alatt nem néztük sose az első körös pickeket, szerinte a limitált edzéslehetőséget kár erre vesztegetni, ők úgyis sok egyéb helyen megnézhetők. Utólag kijelenthetjük, hogy tényleg alaposan megnézte őket.
A fórumon olvastam valahol, hogy beszélgettünk Armsteadt-tel (sok nevet rosszul fogok írni a draftig, és utána is, nem ér szenyózni). Csak 2 edzésen láttam, de sztem kinőheti magát. Első éve vajúdás lesz. A Fischer-Johnson között én Solder-Veeldher párhuzamot tudnék vonni, azt az apróságot leszámítva, hogy semmi közös nincs bennük. Solder egy megbízható játékos, Top20 pick volt egy olyan évben, amikor az OT class elég sűrű volt. Nekem annyira nem volt szimpi, nem játszik rosszul, de nagyon jó helyre került. Fischer rá emlékeztet. Ha jó helyre kerül, jó csapatba, minden oké. De nem lesz All-Pro közelében. Veldheer egy tapasztalatlanabb srác volt, aki az első év vajúdása után a liga egyik legjobbja, miközben a betonlábú Carlson Palmert védi, folyamatos edzőcserék, sémaváltások közepette. Johnson jobb suliból jön, szóval ő nem lesz 3. körös, Tőle nem várok első évben tökéletes teljesítményt, de benne (bár még egy meccset még kivideózok) többet látok, mint Fischerben. Ezt 3 év múlva a fejemre lehet olvasni.
- Abe Simpson