Denver Broncos
49 feliratkozó
több mint 5 éve
Hiszen már évek óta újabb és újabb irányítókat próbálunk ki. Most mi a különbség? 😁
több mint 5 éve
Lesz célpontja Hintonnak... 😊Jerry Jeudy is ACTIVE for #NOvsDEN.
— Denver Broncos (@Broncos) November 29, 2020
👀 our inactives » https://t.co/XS9vuiaz1V pic.twitter.com/Cxdzz72fn0
Negritis
"I love this sport. I hate this sport."
több mint 5 éve
Jerry Jeudy is ACTIVE for #NOvsDEN.
👀 our inactives » https://t.co/XS9vuiaz1V pic.twitter.com/Cxdzz72fn0
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
any given sundayRendes WR dobozmogás... Nézzük az előnyeit... Ebből a srácból holt biztos, hogy Peytonék sem tudtak felkészülni... Ha elszabadul, nem tudnak belenyúlni... 😊
Let’s get it, @Kendall_Hinton2‼️ pic.twitter.com/5XYvbKt0G8
Cruyffista
több mint 5 éve
A csapatnak be kellett volna jelenteni hogy mindenki lesz QB 1 snap erejeig es kiadni az 53-as sorrendet. A szurkoloknak adni egy QB hot-dog meal kedvezmenyt es valami jo jatekot kore irni, biztos el lehetne adni az otthonuloknek is Mindenkit felhoztam volna a PS-bol es a legjobbaknak adtam volna pihenot.
Ha a liga pre-season meccsnek tekinti akkor legyen ugy.
| De a valosagban ez penz es a liga nem orulne valami ilyesminek, es a nap vegen a Broncos-nak ugyanaz az erdeke mint a liganak.
|
több mint 5 éve
any given sundayLet’s get it, @Kendall_Hinton2‼️ pic.twitter.com/5XYvbKt0G8
több mint 5 éve
azért jó hogy amikor a peccnek nem volt kúbája, akkor mi kihagytunk egy hetet, pedig mi ki tudtunk volna állni, most viszont nekünk kúbé nélkül kell játszani...Mindegy ez egy ilyen szezon. Mármint nem mindegy, mert ez megmenti mindenki állását és egy évvel később kezdhetünk új életet, de legalább olyan évben jön ez a sok szar, ami úgy is kuka.
Amúgy poénkodtunk ezzel már többet mint amennyire poénos, de miért Rob Calabrese-re kérvényeztük, miért nem Elwayre akkor már 😊
Szerkesztette: Black_Adder
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 5 éve
Négy kezdő qb-s szezonunk még úgy sem volt, én még reménykedem Bortlesben is ötödiknek. Talán ha hosszabb lesz a névsor mint az elhíresült Brown mezes képen, akkor talán eljön a Post Elway korszak. Ez van, nem tudunk mit tenni, kénytelenek vagyunk lenyelni, és a helyzetben asszimilálódni. Mindenképpen egy unikum mérkőzés lesz szomorú végkifejlettel. Drukkolok a kisgyereknek és a csapatnak... Abban van valami, hogy ez igazán összekovácsolhatja a brigádot, amiből hosszú távon még profitálni is lehet. Súlyos tévedés a ligától engedélyezni ezt a mai játékot. Faszom Lockék meg felvehettek volna egy kurva maszkot a fejükre..
több mint 5 éve
Remény kell? Adok én. Kendall Hinton has passed for a TD more recently than Taysom Hill. https://t.co/ZSKKyd4x5Y
— Benjamin Allbright (@AllbrightNFL) November 29, 2020
több mint 5 éve
Ki mondta, hogy Fangio hibája? Komolyan ertelmezzuk mar, mire gondol a másik.En is kíváncsi vagyok nagyon a mai meccsre. Egyrészt érdekes lesz látni mire megy Hinton, másrészt hogy minden mindegy alapon nekiallunk-e trükközni, harmadrészt hogy egy ilyen után Fangio mennyire tartja egyben a bagazst. Mert inkorrekt ez az egész, ahogy a liganal ezt kezelték, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni.Ha kapott volna egy előszezont, de akár csak egy hét felkészülést, még érteném a várakozást mert nem egy szokványos dolog fog lejátszódni, valszeg soha többet nem látunk ilyet más csapatnál se amíg élünk. De így? Szét fogják ütni, szét fogjuk fumblizni a meccset, Gordon, Lindsay, Freeman fut, aztán 3 and outtal lecsücsülünk. Sajnos ebben ennyi van. Ha a védelem feltenne 14 pontot, egyedül akkor lehet fikarcnyi esély 1 TD-n belül maradni. De GW drive-ra QB nélkül például képtelenek vagyunk.
Viszont ezek a meccsek miatt érzem úgy, hogy Fangio maradni fog. Ne legyen igazam, de egy ilyen szedett védett, rengeteg sérüléses szezon után kb mindenki maradni fog a helyén. Max a tehetetlen McMahon kerül majd lapátra.
roberto23
Azért az tényleg ne Fangio hibája legyen már, ha egy PS WR-nek egy este alatt nem oktatta le Zoomon az NFC éllovasa elleni W kulcsát.
Cruyffista
En arra utaltam, hogy azert az sokat mondó lesz, hogy milyen mentális állapotban lesz a csapat. Oke, szar a helyzet, meg egy vicc, ahogy a liga kezeli, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Nyilván ki fogunk kapni, de nem mindegy hogyan. És itt nem a pontaranyra gondolok, hanem arra, hogy azt lássam, hogy a játékosok így is nyerni akarnak és küzd mindenki, ahogy csak tud. Ha ez így lesz elégedett leszek. Viszont ha féltett kézzel megyünk ki alapból a pályára, teljesen szétesett játékosékkal az nekem legalább annyira Fangio hibája is lesz, mint a szitué.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
QB 1Let's ride, @Kendall_Hinton2! pic.twitter.com/DwZ8IPYnv0
A sok nyomorékság után jöhetne Hinton személyében a csoda. Egyszer eljöhetne hozzánk is a messiás.Őt pont 10 éve draftoltátok az 1. körben. 😊
Heisman
Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
Egyszer eljöhetne hozzánk is a messiás.Tebow?
Heisman

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 5 éve
A sok nyomorékság után jöhetne Hinton személyében a csoda. Egyszer eljöhetne hozzánk is a messiás.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
En is kíváncsi vagyok nagyon a mai meccsre. Egyrészt érdekes lesz látni mire megy Hinton, másrészt hogy minden mindegy alapon nekiallunk-e trükközni, harmadrészt hogy egy ilyen után Fangio mennyire tartja egyben a bagazst. Mert inkorrekt ez az egész, ahogy a liganal ezt kezelték, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni.Ha kapott volna egy előszezont, de akár csak egy hét felkészülést, még érteném a várakozást mert nem egy szokványos dolog fog lejátszódni, valszeg soha többet nem látunk ilyet más csapatnál se amíg élünk. De így? Szét fogják ütni, szét fogjuk fumblizni a meccset, Gordon, Lindsay, Freeman fut, aztán 3 and outtal lecsücsülünk. Sajnos ebben ennyi van. Ha a védelem feltenne 14 pontot, egyedül akkor lehet fikarcnyi esély 1 TD-n belül maradni. De GW drive-ra QB nélkül például képtelenek vagyunk.
Viszont ezek a meccsek miatt érzem úgy, hogy Fangio maradni fog. Ne legyen igazam, de egy ilyen szedett védett, rengeteg sérüléses szezon után kb mindenki maradni fog a helyén. Max a tehetetlen McMahon kerül majd lapátra.
roberto23
Azért az tényleg ne Fangio hibája legyen már, ha egy PS WR-nek egy este alatt nem oktatta le Zoomon az NFC éllovasa elleni W kulcsát.
több mint 5 éve
En is kíváncsi vagyok nagyon a mai meccsre. Egyrészt érdekes lesz látni mire megy Hinton, másrészt hogy minden mindegy alapon nekiallunk-e trükközni, harmadrészt hogy egy ilyen után Fangio mennyire tartja egyben a bagazst. Mert inkorrekt ez az egész, ahogy a liganal ezt kezelték, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Viszont ezek a meccsek miatt érzem úgy, hogy Fangio maradni fog. Ne legyen igazam, de egy ilyen szedett védett, rengeteg sérüléses szezon után kb mindenki maradni fog a helyén. Max a tehetetlen McMahon kerül majd lapátra.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Amúgy ezt direkt csinálta így Elway.Én csak akkor leszek mérges, ha Simmons és Lindsay nem kap. Bollesnél mindig is voltak nagyobb gondok a falban, és idén tényleg sok mindenben fejlődött, nem csak a zászlókban. Inkább James miatt aggódnék, mint miatta, mert őt csak 2022-ben lehet cutolni. Valahogy el kéne cserélni és húzni egy elit tacklet a helyére első körben. De hogy Simmons és Lindsay pénzét nem adtam volna Bollesnak az ziher.
Így senki nem beszél arról, hogy Bolles mekkora lovettát kapott. Jövőre meg ha megint szabálytalan lesz a holding akkor csak nézünk.
PM_the_sheriff
több mint 5 éve
Amúgy ezt direkt csinálta így Elway. Így senki nem beszél arról, hogy Bolles mekkora lovettát kapott. Jövőre meg ha megint szabálytalan lesz a holding akkor csak nézünk.
You hear about how many fourth quarter comebacks that a guy has and I think it means a guy screwed up in the first three quarters. - Peyton Manning
több mint 5 éve
Az a baj, hogy ha nem lesz offense, akkor a defense csak limitált ideig tud majd ellenállni, elfáradnak...Szerintem a védelmünk az korrekt lesz, szóval nem hiszem, hogy olyan hatalmas verésbe futnánk bele, egy 21-10-es vereséget érzek kbAmúgy mindent elmond a szezonunkról, hogy jobban várom a meccset valamiért, mint tegnap, amikor még úgy volt, hogy Lock irányít. Ha kinyitjuk a trükktárat, és sikerül 2 TD-n belül maradni, már örülök 😀Már annak is lehet örülni, ha nem 0-val zárunk és a Saints lesz annyira korrekt hogy 3-4 TD előnynél már elveszi a gázt és pörgeti az órát.
Vonster
PM_the_sheriff
Vonster

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 5 éve
Elhalasztanak, ha lenne hirtelen par uj eset. De ti tul jol kezeltetek es "le van tartoztatva" az osszes egyen. Jelen pillanatban ti nem vagytok veszelyesek sem magatokra es sem a NO-ra. A ligat eddig sem erdekelte kinek milyen fontos eleme hianyzik. De ahogy latod a tobbi meccsen is a liga allaspontja, hogy a csapatoknal tortent a hiba es nem foglalkozik az eselyek teljes eltolasaval mert az ugymond azt magadnak koszonheted.de twitterNem halasztanának akkor se, ha most az egész csapat beteg lenne hirtelen, mert már ott van a Saints Denverben, ez az indok arra, hogy miért QB nélkül kell kiállnunk.
ha meccsnapon lesz pozitív vki, akkor halasztanak. miért? nálunk megvárják, hogy felépüljenek a kovidosok? mert kb. úgyvlamarozik az összes konteós buta héter, mintha ez történne. 37-es a roster jelenleg,( 20-an kovidosak), azzal kell játszani, ha most két napig nem jön föl újabb pozitív eset.Ha te nem látsz büntetést, akkor jó, lelked rajta. Remélem nektek sose kell majd QB nélkül pályára lépnetek, szerintem ez sehogyan sem védhető pozitív tesztek és halasztás nélkül.én nem látok büntetést, csak próbálják erőltetni a menetrendet. ahogy nekünk is próbálták.Igen, megvan. És? Az neked megvan, hogy egyébként a social distancig-et betarották?az azért megvan, hogy azért nem játszhatnak a qb-k és lettek kontaktok, mert a meetingen, amin driskel is ott volt, senki nem hordta a maszkot.Előre is bocs, hogy ezzel "szennyezem" a topikot, de nagyon fárasztó már, hogy mindenki a Ravens-re mutogat, mint referencia, holott minden COVID szitu a maga nemében egyedi volt.Igazából a Ravens csak a legfrissebb példa, nekünk a Pats meccs tologatása fájt jobban és ha nekik is az lett volna akkor, mint most nekünk, hogy menjen ki a pályára, aki egészséges, csak azok nem, akik a beteg közelében voltak, még akkor se, ha egyébként soha nem volt pozitív tesztjük, akkor a BYE ügye se lett volna.
Az az NFL faszsága, hogy nem határoztak meg előre protokollt ilyen válsághelyzetekre, és akkor a csapatok is jobban tudják mire számíthatnak - ez szerintem egy jóval kisebb szervezetnél is elvárható lett volna, nem hogy itt, ahol dollár milliók forognak kockán.
De egy-két észrevétel amit szerintem más csapattal szemben kevésbé vesznek az a szurkolók (mindenkinek a saját gondja a legnagyobb ugyebár):
Bye week "elvétele" - nem vettek el senkitől bye-t. Erről már mással is vitáztunk, de továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy az, hogy ilyen szintű sportembereknek be kell mennie edzeni ahelyett, hogy otthon lazulna azért ne legyen már akkora teher (legalábbis ha valaki komolyan gondolja hogy el akar érni valamit a ligában ahol a világ legjobbjai mérik össze az erejüket). Persze lehet mondani, hogy a vasárnapi meccset ki kell pihenni, de 2 hétig edézs munka van csak, azért ha fárasztó is, de a második hétre már mindenki rendben kell legyen - ha mégsem, akkor az edzők is adhatnak esetileg "felmentést" az edzés alól.
A Bye weekkel való variálás pedig nem CSAK 1 csapatot súlyt hanem minden esetben minimum kettőt. LEhet mutogatni a Ravensre, de a mi bye week-ünk is csúszott (!!! és nem vették el... )anno a Titans meccs miatt, csak gondolom aki nem oda szurkol az kevésbé veszi ezt észre. Tehát ezek nem egyéni tragédiák.
Meccs napolása - ezt is tök jó, hogy mindenki akinél 2 fertőzöttet regisztráltak, rögtön jön, hogy "de a ravens". Nálunk a meccs halasztásakor 10-nél jártunk és a mellékelt ábra mutatja, hogy nem az volt a plafon (jelenleg 20 felé közelít a pozitív játékosok száma) - a 2-5 napos halasztásokkal semmit nem nyerünk, ezzel NEKÜNK nem kedveznek semmilyen szempontból, mivel 2 hét múlva lenne leghamarabb esély arra, hogy bárki visszatérhessen. Az ellenfél csapata viszont megúszhat egy komolyabb fertőzés hullámot, ha csak akkor játszanak ellenünk ha sikerült izolálni a fertőzést.
Lassan a teljes kezdő csapat covidon (vagy sérült, ha már ezt is felhozta valaki - minden csapatnak vannak sérültjei, szóval ezt kár idekeverni egyébként), és csütörtökről először vasárnapra, majd onnan keddre tolta a liga a meccset, és jelen állás szerint is kedden meccs - tehát a csapat maradék része folyamatosan úgy készül, hogy 2 nap múlva meccs, amire nem tudnak együtt edzeni - azért ez sem fizetett szabadság ám egy trópusi szigeten.
És akkor azt a narratívát hagyjuk is, hogy lehet onnan is nézni, hogy a Ravenstől (és a Steelerstől) elvettek egy hálaadás napi prime time meccset... (de mint ahogy fent is írtam, akkor most az lenne a zúgolódás tárgya, hogy az nfl milyen felelőtlen volt csak mert hálaadásnapi meccs, és már eladták a tv társaságoknak, ezért veszélyeztetik a játékosok egészségét...)
A büntetést illetően pedig senki nem mondta, hogy nem lesz következménye. De itt is minden eset egyedi. Pl. a Titans a tiltás ellenére edzéseket tartott, a Raiders többszöri figyelmeztetés ellenére szart a protokollra - jött a büntietés. Nálunk egy ember akciója volt a kiváltó ok, aki eltitkolta a tüneteit - nem a csapat tudtával történt a szabályszegés. Ennek ellenére ennek is kell legyen következménye, hiszen a csapat feleljen az alkalmazottjai tetteiért, de nehezen hasonlítható egy egyszeri kihágás egy folyamatos és tudatos szabályszegéshez.
(ettől függetlenül az NFL következetlensége miatt simán lehet, hogy mi még nagyobb büntetést kapunk mint a többiek)
Szóval ami az egyik oldalról fekete/fehérnek tűnik azért nem mindig olyan szimpla. Az egész pusztán az NFL dilettanizmusát mutatja és nem hiszem, hogy bármilyen mögöttes szándék lenne benne, hogy a "jó" (??) csapatokat segíti a liga...
Snagal
Tiszteletben tartom az álláspontod a BYE-ról, csak nem értek vele egyet.
Egyrészt a miénk elmaradt (!!!), mivel ezt a Week 5 végén jelentették be:
Denver's bye week moves from Week 8 to Week 5; New England's bye week moves from Week 6 to Week 5; Los Angeles' bye week moves from Week 10 to Week 6; Miami's bye week moves from Week 11 to Week 7; Jacksonville's bye week moves from Week 7 to Week 8; and New York's bye week moves from Week 11 to Week 10.
Igen, elmaradt a Pats-nek is, csak ugye ő miattuk kellett az egész variálást csinálni, mert náluk volt covidos, ők nem is edzettek azon a héten, ha jól emlékszem, mi még vasárnap is úgy készültünk, hogy utazni kell, mert lesz meccs. Ergó, ez nekünk büntetés volt, másnak csak reschedule.
Szerintem nem véletlenül lett megalkotva a BYE week intézménye és igenis jót tesz a játékosoknak, ha egy héten át kikapcsolódhatnak a szezon közben. Na, nekünk ez elmaradt. Persze mondhatod, hogy volt BYE weekünk, mert nem játszottunk egy hétvégén, de a BYE nem csak a hétvégi meccsről szól. Mintha a főnököd egy átdolgozott hét után odamenne hozzád és azt mondaná, hogy "csak szólok, múlt hétre beírtam neked 5 nap szabit, amit nem kapsz vissza soha, remélem jót pihentél munka közben".
A Ravensnél/Patsnél/"azoknál a csapatoknál, akiknek covid-os esete miatt halasztottak" eddig az volt, hogy "covid-os van? akkor toljuk a meccset, meglátjuk hogy alakulnak a dolgok", nálunk az van, hogy "covid-os van? akkor aki a környékén volt, az nem játszhat, a többieknek muszáj azonnal" és nem az, hogy "toljuk el 1-2 nappal, nézzük meg, hogy azok, akikkel érintkezhetett, egyáltalán elkapták-e". Szerintem ez óriási nagy különbség, főleg ennyire az utolsó pillanatban és azzal együtt, hogy a covid miatt új embert se igazolhatsz és vethetsz be azonnal. Nekünk is volt covid-os, több is, edző is, játékos is, nekünk mindig menni kellett tenni a dolgunkat akkor is.
Kapkod az NFL, ez tiszta, csak ezt most egyáltalán nem érzem fairnek. Még a szarul managelt gurulós foci ligákban is kimondták, hogy ha nem tud egy csapat 2 kapust kiállítani a covid miatt, akkor a meccset halasztani kell, itt meg simán kiveszik a legfontosabb pozíció összes játékosát egy csapatból, pozitív teszt nélkül és semmi halasztás...
StormST
gedam
Ezért dobjàk el az egész meccset az egész csapatnak? Szerinted teljesen arányos a büntetés? Amikor nincs pozitív tesztjük? Büntessék meg őket pénzben, de ne vegyék el a QB-ket a csapattól, mert ez nevetséges.
StormST
elárulok egy trükköt, szóljatok elwaynek. a demver helyèben jelentenék egy pozitív tesztet mára.
gedam
Ja, erőltetik, de miért csak nálunk? Mi miért nem játszhatunk kedden, ameddig lett volna idő pozitív teszteket csinálni?
Van pozitív esetünk, abból lett a gond, ugyebár, csak nekünk az nem ért halasztást, se most, se korábban...
StormST
gedam
Én leszarom, hogy megvárják-e nálatok, hogy felépüljenek az emberek, nem érted? Én azt nem értem, hogy alapból nektek, meg mindenki másnak miért halasztottak, nekünk meg miért nem. Nem azt kérem, hogy várják meg, amíg valaki felépül, csak hogy aki egészséges, az játszhasson.
StormST
Lesznek olyan meccsek amiknek 0 sport/verseny vagy barmilyen erteke lenne az uzletin kivul. A tietek es a mienk is ilyen lesz.
Ettol fuggetlenul teljesen igazat adok es csusztatni kellett volna, hogy legyen esely kiderulni hogy egeszsegesek.
több mint 5 éve
Szerintem a védelmünk az korrekt lesz, szóval nem hiszem, hogy olyan hatalmas verésbe futnánk bele, egy 21-10-es vereséget érzek kbAmúgy mindent elmond a szezonunkról, hogy jobban várom a meccset valamiért, mint tegnap, amikor még úgy volt, hogy Lock irányít. Ha kinyitjuk a trükktárat, és sikerül 2 TD-n belül maradni, már örülök 😀Már annak is lehet örülni, ha nem 0-val zárunk és a Saints lesz annyira korrekt hogy 3-4 TD előnynél már elveszi a gázt és pörgeti az órát.
Vonster
PM_the_sheriff
több mint 5 éve
Amúgy mindent elmond a szezonunkról, hogy jobban várom a meccset valamiért, mint tegnap, amikor még úgy volt, hogy Lock irányít. Ha kinyitjuk a trükktárat, és sikerül 2 TD-n belül maradni, már örülök 😀Már annak is lehet örülni, ha nem 0-val zárunk és a Saints lesz annyira korrekt hogy 3-4 TD előnynél már elveszi a gázt és pörgeti az órát.
Vonster
You hear about how many fourth quarter comebacks that a guy has and I think it means a guy screwed up in the first three quarters. - Peyton Manning
több mint 5 éve
Amúgy mindent elmond a szezonunkról, hogy jobban várom a meccset valamiért, mint tegnap, amikor még úgy volt, hogy Lock irányít. Ha kinyitjuk a trükktárat, és sikerül 2 TD-n belül maradni, már örülök 😀
több mint 5 éve
mondjuk az ottani orvosokból kiindulva ez elég nagy csoda és szerecnseA Raiderst is büntették inkább, úgyhogy ez az AFC Westben így megy.Ha már ez a topik lett az ideiglenes AFC West panasziroda:
Bruce
ugye a Titans meccstologatás eredményeképpen a Chargersnek teljesen átvariálták a schedule-jét pedig ott (még?) nem volt COVID-botrány.
empty taxi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
A Raiderst is büntették inkább, úgyhogy ez az AFC Westben így megy.Ha már ez a topik lett az ideiglenes AFC West panasziroda:
Bruce
ugye a Titans meccstologatás eredményeképpen a Chargersnek teljesen átvariálták a schedule-jét pedig ott (még?) nem volt COVID-botrány.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Reszvetem sracok. Ez nagyon erdekes dontes a tisztelt ligatol... Jo esellyel nyertunk volna, de igy jatszani????Csak serules es megbetegedes ne legyen, ennyit kivanok!