Indianapolis Colts

52 feliratkozó

több mint 3 éve
no Baltimore Ravens 7 304
Meg egy par szot az edzo-QB donteseirol. Tul sok Colts meccset nem lattam, de a Vasast jol ismerem. Nem hiszem hogy toluk barkit meglepett hogy volt Hilton (CB) blitz. Kettot talaltam a 2. negyedben az osszefoglaloban is. W-side, 1st&10 es mindig 2-2 ellen marad az az oldal. Irto egyszeru lenne elverni ha fel van ra keszitve a csapat ( nem volt ellene hivva ) es Rivers eszreveszi. Mellesleg Hilton nem csinalja rosszul, de azert boven kiszurhato pre-snap elott annyira hogy a veszelyessege es konzekvens hasznalata mellett figyelembe legyen veve es terelje a jatekot. Ezekben a pillanatokban nem volt nyomas rajtatok hogy 21 mp alatt kell 350 yard.
PM-nel itt hallotuk volna ahogy "athivja a jatekot".
több mint 3 éve
deleted account 1 758
A hivast (play) az edzo donti el, azt, hogy kinek menjen a labda, azt az iranyito. Kivetel persze azokat a playeket, amik direktben ki vannak hegyezve egy adott jatekosra, utempasszok, screenek, etc. Mint ahogy ha egy iranyito lat valamit a vedelemnel, es ennek megfeleloen athivja a jatekot, akkor is o donti el, hogy ezek alapjan hova nez eloszor, kit keres, es hova dobja a labdat. Az edzo az athivas utan mar nem is tudna raszolni az iranyito fulere, hogy mit, kit nezzen eloszor.
Stez
En nem kulonleges jatekokrol beszelek. Egy athivott jatek is lehet elore megbeszelt, mert felkeszitik ha ezt latod akkor hivd at vagy teljesen mast lat mint amit "elorelattak". Persze vannak amiket a QB hiv at teljesen onerobol es akkor o a kapitany ( bar ott is ugy fog vegigmenni ahogy a kulcsai vannak a jateknak ). Az edzonek nem kell soha raszolnia a QB fulere, mert eleve a hivott jatekban megvan neki az osszes kulcs.
De oszinten hany QB hiv at jatekot es hanyszor amikor 2. esetrol beszelunk?

A jatekhivas az edzoe, ez nem kerdes. A kerdes es amirol en irtam ( probaltam ) irni hogy kinek menjen a labda. A hivott jatekbol pl mindenki tudja hogy 5 lepeses passz jon a faltol a futoig a blokkolas es CD passz miatt annak a helye, az elkapok utvonalai viszont egyszerrre adja a cov 1-2-3 veroket, lehetoleg egy oldalra. Az elozetesen felterkepezett ellenfel miatt "feltetelezik" hogy a 2. negyedben 1 and 10-re az altalunk hivott personelre cov 3-at hivnak ezert az ezt vero utvonalat futo elkapo az opcio 1. Ennek a kulcsat nezi es igy tovabb ha a D "varatlanat" huz.
Egy QB-nak 2-3 mp alatt igy is rengeteg infot kell feldolgoznia es a tarsak neha nem alkalmasak elverni az ellenfelet es kremek kremje tobbet tud hozzatenni. Emberezes ellen meg inkabb igaz, de itt lathat jobb opciot, mert a varakozas ellenere tud nyerni parharcot akire nem feltetlenul vartak el. Nalam ezek az edzoe es a QB a kepessegei alapjan jol/jobban vegrehajtja. A legtobb csapatnal nem PM kaliberu a QB es akkor egyszeru kerdesek alapjan egyszeru valaszok iranyitjak a jatek vegrehajtasara. De a hivas nalam igy epul fel es nem lehet varni egy Luck szerencsere es veluk is ugyanez csak jobbak ha barmi kozbejon.
no
Alap esetben igaz, amit mondasz, de ezután válik el az elit a csak simán good-tól.

Manning snap előtt lerendezte ált a dolgok nagy részét audible-lel - megvan nekem még a Baldingeres őrjöngés, amikor nem értettte, hogy Manning hogy látta a CB blitzet, mert ő rohadt sokszor visszanézte a playt, de így se látja. Ő egy unikornis volt, ennyi.

DE! Azért Luck is, meg Mahomes is, de ha csak így gyorsban mondani kell, még Wilson is pont az a kategória, aki simán rögtönöz, és ott már köze nincs a hívott playhez a játéknak, 4-5mp után. Persze, ez töredékét teszi ki a meccsnek, tehát a nagy részén az igaz, amit mondasz, de pont ettől a rögtönző képesség meglététől lesz egy csapat SB contender, vagy csak PO matéria.

Chiefs 8 meccset nyert idén 1 labdabirtokláson belül, ebből 7-et zsinórban a szezon végén. Ez a pár százalék rögtönzés jelenti pont azt, hogy ezeket a meccseket nyered, vagy nem. Ezért nagy az esély, hogy a Chiefs duplázik idén, és hogy a Colts játékosok megint csak a fotelből nézik a januári futballt. Ezért volt, hogy Luck első évében 11-5-re vitt egy közel sem 11-5-ös rostert.

Szóval a nagy része a melónak a HC/OC, de a pluszt a QB adja - és ugye ezért (is) mosolyogtam amikor valaki írta, hogy Reid mekkora király volt, mert pl 10 éve szerintem még pont az ő regnálása alatt bukott nagyot az Eagles a sajtó által Dream Team-nek kikiáltott keretével. Szóval Reid is hibázott gazdagon, és ezért is osztom peterk álláspontját, Reich-nek közel sem kell még a fejét venni, de attól még a lessons learned section-t eléggé ki kell vesézni offseasonben.
coltman
Ez nem Reich ellen vagy mellett szolt. Sot a QB-k szerepet sem akartam csokkenteni.
no
Nem vettem úgy, no worries 😉
több mint 3 éve
A hivast (play) az edzo donti el, azt, hogy kinek menjen a labda, azt az iranyito. Kivetel persze azokat a playeket, amik direktben ki vannak hegyezve egy adott jatekosra, utempasszok, screenek, etc. Mint ahogy ha egy iranyito lat valamit a vedelemnel, es ennek megfeleloen athivja a jatekot, akkor is o donti el, hogy ezek alapjan hova nez eloszor, kit keres, es hova dobja a labdat. Az edzo az athivas utan mar nem is tudna raszolni az iranyito fulere, hogy mit, kit nezzen eloszor.
Stez
En nem kulonleges jatekokrol beszelek. Egy athivott jatek is lehet elore megbeszelt, mert felkeszitik ha ezt latod akkor hivd at vagy teljesen mast lat mint amit "elorelattak". Persze vannak amiket a QB hiv at teljesen onerobol es akkor o a kapitany ( bar ott is ugy fog vegigmenni ahogy a kulcsai vannak a jateknak ). Az edzonek nem kell soha raszolnia a QB fulere, mert eleve a hivott jatekban megvan neki az osszes kulcs.

A jatekhivas az edzoe, ez nem kerdes. A kerdes es amirol en irtam ( probaltam ) irni hogy kinek menjen a labda. A hivott jatekbol pl mindenki tudja hogy 5 lepeses passz jon a faltol a futoig a blokkolas es CD passz miatt annak a helye, az elkapok utvonalai viszont egyszerrre adja a cov 1-2-3 veroket, lehetoleg egy oldalra. Az elozetesen felterkepezett ellenfel miatt "feltetelezik" hogy a 2. negyedben 1 and 10-re az altalunk hivott personelre cov 3-at hivnak ezert az ezt vero utvonalat futo elkapo az opcio 1. Ennek a kulcsat nezi es igy tovabb ha a D "varatlanat" huz.
Egy QB-nak 2-3 mp alatt igy is rengeteg infot kell feldolgoznia es a tarsak neha nem alkalmasak elverni az ellenfelet es kremek kremje tobbet tud hozzatenni. Emberezes ellen meg inkabb igaz, de itt lathat jobb opciot, mert a varakozas ellenere tud nyerni parharcot akire nem feltetlenul vartak el. Nalam ezek az edzoe es a QB a kepessegei alapjan jol/jobban vegrehajtja. A legtobb csapatnal nem PM kaliberu a QB es akkor egyszeru kerdesek alapjan egyszeru valaszok iranyitjak a jatek vegrehajtasara. De a hivas nalam igy epul fel es nem lehet varni egy Luck szerencsere es veluk is ugyanez csak jobbak ha barmi kozbejon.
no
Alap esetben igaz, amit mondasz, de ezután válik el az elit a csak simán good-tól.

Manning snap előtt lerendezte ált a dolgok nagy részét audible-lel - megvan nekem még a Baldingeres őrjöngés, amikor nem értettte, hogy Manning hogy látta a CB blitzet, mert ő rohadt sokszor visszanézte a playt, de így se látja. Ő egy unikornis volt, ennyi.

DE! Azért Luck is, meg Mahomes is, de ha csak így gyorsban mondani kell, még Wilson is pont az a kategória, aki simán rögtönöz, és ott már köze nincs a hívott playhez a játéknak, 4-5mp után. Persze, ez töredékét teszi ki a meccsnek, tehát a nagy részén az igaz, amit mondasz, de pont ettől a rögtönző képesség meglététől lesz egy csapat SB contender, vagy csak PO matéria.

Chiefs 8 meccset nyert idén 1 labdabirtokláson belül, ebből 7-et zsinórban a szezon végén. Ez a pár százalék rögtönzés jelenti pont azt, hogy ezeket a meccseket nyered, vagy nem. Ezért nagy az esély, hogy a Chiefs duplázik idén, és hogy a Colts játékosok megint csak a fotelből nézik a januári futballt. Ezért volt, hogy Luck első évében 11-5-re vitt egy közel sem 11-5-ös rostert.

Szóval a nagy része a melónak a HC/OC, de a pluszt a QB adja - és ugye ezért (is) mosolyogtam amikor valaki írta, hogy Reid mekkora király volt, mert pl 10 éve szerintem még pont az ő regnálása alatt bukott nagyot az Eagles a sajtó által Dream Team-nek kikiáltott keretével. Szóval Reid is hibázott gazdagon, és ezért is osztom peterk álláspontját, Reich-nek közel sem kell még a fejét venni, de attól még a lessons learned section-t eléggé ki kell vesézni offseasonben.
coltman
Ez nem Reich ellen vagy mellett szolt. Sot a QB-k szerepet sem akartam csokkenteni.
több mint 3 éve
deleted account 1 758
Stez

no

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Vedekezo felfogasu edzot biztosan nem hoznek, ha valtana Ballard (nem fog). Csakis tamadot.
Stez
Miért fontos ez? Legyen jó menedzser a HC, aztán hozzon jó DC-t meg OC-t. Az meg tök mindegy, hogy milyen felfogású.
Szokol
Nem kötelező, de szerencsés, ha a főedző valamelyik egység vezérlésében főszerepet játszik. Így a labdának azon az oldalán nincs veszély, hogy ha jó a csapat, elviszik a koordinátorokat és folyton kényszer-frissíteni kell a stábot, elég fontos poszto(ko)n.

Azzal, hogy Reich nálunk rajta tartja a kezét az offense-en, megvan az állandóság - csak nem ártana hozzá egy állandó irányító is 😀 -, plusz még az az előnye is megvan, hogy a koordinátorra kisebb reflektorfény vetül. Reich is ilyen helyzetben volt Phillyben, Pederson alatt. Szerintem ennek is lehetett szerepe abban, hogy a kutyát sem érdekelte, pedig a friss SB győztes koordinátoráról volt szó, akik ráadásul olyant csináltak támadó oldalon Foles-al, amit előtte nem nagyon csinált senki. Nálunk most Sirianni van árnyékban, ami jól is van így. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 848 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Megjött Castonzo pótlása.
több mint 3 éve
Stez

több mint 3 éve
Bence94 Indianapolis Colts 1 949
több mint 3 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 848 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Jó hírek Jacksonvilleből. A 2×-s Colts verő Minshew helyett Mike "Zsiráfnyak' Glennon kezd QB-ben. Az idei legjobb rookie RB, James Robinson és Glennon kedvenc célpontja, Collin Johnson is valószinüleg kiüli a meccset.
több mint 3 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
Vedekezo felfogasu edzot biztosan nem hoznek, ha valtana Ballard (nem fog). Csakis tamadot.
Stez
Miért fontos ez? Legyen jó menedzser a HC, aztán hozzon jó DC-t meg OC-t. Az meg tök mindegy, hogy milyen felfogású.
Szokol
Mert en egy edzoben hosszu tavon gondolkozom, de ha a HC nem tamadoguru, es jon egy OC, aki osszerak egy jo offense-t, ket even belul elviszik HC-nak valahova, aztan b*szhatod a hult helyet. Azt rohadt nehez lesz potolnod.

Ha viszont hozol egy Shanny-, Reid-fele tamadozsenit, aki edzokent ugyanugy hivja a playeket, ahogy manapsag mar az osszes HC, aki korabban OC volt, akkor nem kell attol tartanod, hogy megbomlik a rendszer, tavozzon barmelyik poziciobol egy koordinator.

En szemely szerint (ez szubjektiv meglatas) egyebkent jobban hiszek az eros tamadosorban, mint az eros vedelemben. Elobbi meglatasom szerint nagyobb kart tud okozni az ellenfelben, mert a mai NFL-ben, a mai soft biraskodas mellett, ami egyertelmuen a tamadot tolja, kis tulzassal lehetetlen leszedni a palyarol egy Mahomes-fele iranyitot hatvan percen at. Az ilyenek ellen marad a pisztolyparbaj, tobb pontot kell szerezned.

Szerkesztette: Stez

több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 001 — Steelers fan
Stez
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Shannynek 1 szezonban volt NFL atlagot alulrol meguto QBja eddig, akkor 8 percre volt az SB wintol (+ egy tuldobott passzra).

Johetsz az all22vel Peterk, a 3 and outok 3 passz utan 3 and outok maradnak. Es 15 secet visznek le az orabol 17 pontos elonyben.

6 perccel a vege elott minek kellett 1&10re feldobni a duplazott Pittmanre?
1:30al a vege elott minek kell feldobni 3&hosszunal TYra?
Mert a 4-11es Texans ellen bejott? 😀Borbinho
Stez megválaszolta helyettem:

Viszont egy dologban meg kell vedenem: o csinalja meg a playbookot, talan kijeloli, hogy mely jateknal ki az idealis elso szamu celpont, de o nem szabja meg, hogy kinek kell dobnia a kubenak. O nem szabja meg, hogy masfel perccel a meccs vege elott, 30 yardra a Steelers vegzonajatol Riversnek fel kell hajitania Hiltonra a labdat a harom vedo koze. Ahogy Hilton hosszu utvonalat futott meg, ugy masik 2-3 celpont rovidet, tehat Rivers valaszthatta volna oket is. De nem valasztotta, o sosem valasztja azt.Stez
Reich soha nem mondja az irányítónak (hacsak nem valami direkt felrajzolt trükkös play jön), hogy dobd X-nek. A veteránnak még azt sem mondja, hogy rövidről mélyre, vagy mélyről rövidre olvasson. Ezt az irányító döntse el, ő azt érzi feladatának - ezt el is mondta, le is írta többször, az athletices cikk az egyik legjobb amit ebben a témában olvastam, úgy 1 v. 2 éve, már nem is emlékszem pontosan -, hogy az irányítónak megadja a képességeihez mért lehetőséget, aztán az irányító dönt. Mert ebben több az esély még egy limitált irányítóval is, mert a pálya széléről az NFL-ben nem nagyon lehet bemondani 1 playt, még mielőtt a védelem felállna. A rádiót meg ugye 15mp után kikapcsolják...

A mély opció meg azért van benne minden ilyen játékban is, mert még a 2 minute drillben is kell mély opció - amit el is hisz a védelem -, különben feljebb jönnek a safety-k, és az isten nem viszi át a pályán 5-10 yardos passzokkal. És futni se lehet váratlanul akkor. Nem az volt a baj, hogy 1-1 ilyen playt behívtunk / megjátszottunk, hanem az, hogy Rivers egyikből INT-et vágott, a másikat bedobta triple coverage-be. Rossz döntések voltak, bár nem szidom Riverst, ő nagyjából így is hozta magát. A rosszal együtt is.

....
peterk2005
En nem a konkret meccsrol akarok irni, de szerintem az edzok "dontik" el kinek dobnak a QB-k, akiknek ertelemszeruen olvasni kell es az alapjan valasztani opciot. Az edzok dolga hogy felkeszuljon az ellenfelbol es ennek jol kell sikerulni es ezutan megadni a megoldokulcsokat a QB-nak. Akinek igy a dontese egyszerubb es eszerint dobja el a labdat.

Termeszetesen vannak nagyon gyenge QB-k akiket tavvezerelni kell es azok rosszak is lesznek hisz ott elore eldontik "mi lesz/kapja a labdat" de az is az elozetes elkepzeles alapjan. Egy Rivers-nek tudnia kell olvasni es lehet jol is vegzi a dolgat hiaba lett rossz jatek akarmilyen eredmennyel vegzodik ha rossz kulcsokat kap.

De hogy erthetoen irjam egy peldan ( egyszerubb es erthetobb lenne egy videon, de sebaj ). Egy 3x1volt itt talan az olvasottak alapjan ( de minden personel ) adott down es tavolsag, adott negyed, adott eredmenynel ki van/ kell elemezni az ellenfel D-t hogy mit reagal ra.
Ez az edzo feladata es ez az elozetes feltetelezes ami gyakorlatilag az alapja a jateknak. Az egyszem elkapora ki kell pre-snap elott nezni ( hatha kedvezo 1-1, valoszinuleg nem ), de a CB felallasa az elkapohoz kepest mar az elso, de nem konkluziv kulcs es o fut egy hosszut (nalam). A 3 masik elkapo megy a routejara amik gyakorlatilag vernie kell a coverageket. De az elozetes felkeszules alapjan mondjuk cover3-t varok akkor dobom az azt vero route-t es az az elsoszamu opcio ( egy rutintalan-tavvezerelt QB-val ezt dobatom ), a cover 1 es 2-re is fel van keszitve a route amihez meg tudom adni a kulcsot neki pl. a SS mozgasaval....stb. Ehhez van igazitva az idozites es a protection is.

Termeszetesen van egy D is a palyan aki hasonloan vegzi el a hazifeladatat.

De nalam es csak a kerdes miatt irtam az egesz katyvaszt hogy az edzo vagy a QB "donti" el a hivast altalanossagban?
Nalam az edzo, o keszul fel es csokkenti le a vegtelen opciot kevesre az ellenfelek jatekai es jatekosait figyelembe veve a sajatjaira irva. A QB-nak elviekben a kulcsokat kell olvasnia es termeszetesen minel jobb a jatekos allomany annal jobb dolga van mindenkinek. Amikor elter a tervtol a jatek barmely okbol ott ki tud jonni a zseni mindenkibol. Persze a QB szerepe oriasi es meg igy is tul sok dolga van nagyon rovid ido alatt, de az edzo jo munkaja csokkenti le idaig a vegtelen opciorol.
több mint 3 éve
En Harbaughra lecserelnem peldaul Reichet. Par honapja pedzegettek is, hogy vissza akarjak csabitani az NFLbe.

Shannyrol amugy annyit, hogy valoban zseni a csavo, imadnam itt, remek offense-ket pakol ossze, nem is hibazik sokat, de halkan jegyzem meg, hogy eddig kb a ket nagy hibaja ket Super Bowlba kerult, fontos pillanatokban szurta el a hivasokat es valasztott rosszul, mindkettot magara is vallalta, tudta o. De Reidet is anno kis tulzassal eluldoztek a szurkolok Philadelphiabol, amig pedig Mahomes nem erkezett, addig a Kansas Citybol o sem tudott kihozni tobbet, mint Reich a Coltsbol, po csapat volt, de leginkabb egy one and done tarsasag.

Ezert is relativ nalam a jo edzo fogalma. Mert mindenki hibazik, tobbet is.

több mint 3 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 497 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Hát így már elég necces a playoff, hogy a Steelers kvázi kísérletezik 😕. Mondjuk a Brownsnál sokan vannak Covid listán úgyhogy lehet ott meglepetés. Kb a Billsben lehet bízni, bár lehet a fentiek tudatában ők se akarnak mindenáron nyerni.
Az egy dolog hogy Reich nem egy elit edző, meg nem Shanahan szint, de szerintem ha kirúgnánk akkor sokkal valószínűbb hogy egy Patricia féle kóklert találnánk mint egy Vrabelt, kicsi Shannyt, stb. Egyáltalán kik azok a jelöltek akikre le lehet cserélni Reichet? Daboll, Saleh? Hát ezek se bombabiztos megoldások, bár a kordinátori teljesítmény önmagában nem mérvadó mert egy hatalmas szervezetet kéne vezetniük, plusz kell a jó kapcsolati háló stb. Én ilyen jelöltekért biztos nem áldoznám be a mostani relatíve jó főedzőt, inkább megnézem hogy hova fejlődik idővel. Ha neki ez a csúcs és megreked ezen a szinten, akkor előbb utóbb jön majd egy törvényszerű visszaesés, és akkor amúgy is mennie kell, ha meg fejlődik akkor megoldódik a probléma. Egyébként Belichicken kívül nem sok edzőt tudnék felsorolni (kb Reidet, aki leghosszabb ideje vezetőedző a ligában) akit nem nagyon lehet kikezdeni rossz döntések miatt. Emlékeztek a Steelers Jaguars playoff meccsre? Azt hiszem három éve volt, mikor Luck egész évben nem játszott. Na hát amit Tomlin akkor kapott, legalábbis a fórumon, ahhoz képest ez lepkefing. És azóta is a helyén van, az eredmények meg inkább ezt a döntést igazolják, semmint hogy pár rossz meccs után rúgják ki a francba. Nem véletlen hogy a Pittsburgh az egyik legsikeresebb franchise, volt eddig kb 3 edzőjük a Superbowl érában (kicsit olyanok mint a németek 😊 ).
Ami az egyik legszembetűnőbb jelenség az idei szezonban, az a támadó holdingok tendenciózus be nem fújása. Esetleg screen játéknál, vagy ha illegal block in the backet látnak. Ennek tekintetében elég nehéz a passz siettetők dolga, mert kb azt se fújják be ha a védőfalembert a nyakát átkulcsolva tartják vissza (ugye Chaz Green?). Ha a támadófal egészséges, akkor nagyon nehéz nyomást generálni, ennek tekintetében szerintetek mennyire számít prémium posztnak mondjuk az edge rusher, ill mennyire értékelődik fel a secondary? Mert ha nincs pass rush, akkor kb rajtuk múlik hogy mikor válnak szabaddá az elkapók.
Baba Yaga
Azt már megállapították, hogy a belső nyomás a fontosabb, oda meg megvagyunk szerencsére Bucknerrel 😊

A PFF-esek arra jöttek rá, hogy a secondary játékosok éves teljesítményei között nagyobb a korreláció, mint az edge-eknél (= kvázi jobban prediktálható, átvihető a teljesítmény). De mai napig a tyúk és a tojás esete áll fent 😊

Ha érdekel a téma, ezt a cikket érdemes elolvasni:
 ftw.usatoday.com/2019/06/lsu-creeper-simulated-pressure-dave-aranda-nflpass-rush-coverage

ja és a Green féle nyakfogás nem volt holding, mert Watt egy rip move-al húzta be magát Green hóna alá, ezért nem is dobtak rá zászlót:
NFL RULE 12. PLAYER CONDUCT
SECTION 1 - BLOCKING, USE OF HANDS AND ARMS
ARTICLE 3. ILLEGAL BLOCK BY OFFENSIVE PLAYER
Blocking Notes:
(1): When a defensive player is held by an offensive player during the following situations, Offensive Holding will not be called:
(i): if, during a defensive charge, a defensive player uses a “rip” technique that puts an offensive player in a position that would normally be holding.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
Baba Yaga Indianapolis Colts Ole Miss Rebels 832
Hát így már elég necces a playoff, hogy a Steelers kvázi kísérletezik 😕. Mondjuk a Brownsnál sokan vannak Covid listán úgyhogy lehet ott meglepetés. Kb a Billsben lehet bízni, bár lehet a fentiek tudatában ők se akarnak mindenáron nyerni.
Az egy dolog hogy Reich nem egy elit edző, meg nem Shanahan szint, de szerintem ha kirúgnánk akkor sokkal valószínűbb hogy egy Patricia féle kóklert találnánk mint egy Vrabelt, kicsi Shannyt, stb. Egyáltalán kik azok a jelöltek akikre le lehet cserélni Reichet? Daboll, Saleh? Hát ezek se bombabiztos megoldások, bár a kordinátori teljesítmény önmagában nem mérvadó mert egy hatalmas szervezetet kéne vezetniük, plusz kell a jó kapcsolati háló stb. Én ilyen jelöltekért biztos nem áldoznám be a mostani relatíve jó főedzőt, inkább megnézem hogy hova fejlődik idővel. Ha neki ez a csúcs és megreked ezen a szinten, akkor előbb utóbb jön majd egy törvényszerű visszaesés, és akkor amúgy is mennie kell, ha meg fejlődik akkor megoldódik a probléma. Egyébként Belichicken kívül nem sok edzőt tudnék felsorolni (kb Reidet, aki leghosszabb ideje vezetőedző a ligában) akit nem nagyon lehet kikezdeni rossz döntések miatt. Emlékeztek a Steelers Jaguars playoff meccsre? Azt hiszem három éve volt, mikor Luck egész évben nem játszott. Na hát amit Tomlin akkor kapott, legalábbis a fórumon, ahhoz képest ez lepkefing. És azóta is a helyén van, az eredmények meg inkább ezt a döntést igazolják, semmint hogy pár rossz meccs után rúgják ki a francba. Nem véletlen hogy a Pittsburgh az egyik legsikeresebb franchise, volt eddig kb 3 edzőjük a Superbowl érában (kicsit olyanok mint a németek 😊 ).
Ami az egyik legszembetűnőbb jelenség az idei szezonban, az a támadó holdingok tendenciózus be nem fújása. Esetleg screen játéknál, vagy ha illegal block in the backet látnak. Ennek tekintetében elég nehéz a passz siettetők dolga, mert kb azt se fújják be ha a védőfalembert a nyakát átkulcsolva tartják vissza (ugye Chaz Green?). Ha a támadófal egészséges, akkor nagyon nehéz nyomást generálni, ennek tekintetében szerintetek mennyire számít prémium posztnak mondjuk az edge rusher, ill mennyire értékelődik fel a secondary? Mert ha nincs pass rush, akkor kb rajtuk múlik hogy mikor válnak szabaddá az elkapók.
több mint 3 éve
A Jagsnél közben nagy a dilemma, hogy mit csináljunk vasárnap. 😊 😊 😊
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 355
Egyébként láttok bármi esélyt arra, hogy nekünk kedvezően alakuljon a 7 órás sáv?

A Steelers pihenteti Big Ben-t ergo a Browns valszeg behúzza.
A Ravens ellen nem várok még egy csodát a Bengalstól, azt már anno a Bills megkapta tőlük 3 (ha jól emlékszek) éve.
Cserébe a Bills visszaadhatná a Miami ellen nekünk ezt a csodát...

Mindig elszomorodom egy kicsit ilyenkor, nem mondom, hogy nem érdemeljük meg hogy ne legyünk ott a PO-ban (át kellene igazolni az NFC-be gyorsan...), mert a kezünkben volt a sorsunk a Steelers ellen, de azért szar lenne így kizakózni, hogy olyan meccseket nézve izzadunk ahol 0 motivációja van a csapatnak akinek szurkolni kell...

projects.fivethirtyeight.com/2020-nfl-predictions/

Ezek szerint egyébként 83%-unk van PO-ba jutni, kár hogy (szerintem) nem veszi figyelembe minden meccsen azt, hogy az adott csapatnak van-e még tétje a saját meccsén.

Szerkesztette: bobi0092

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet nekem nem megy a matek, de emlékeim szerint Shanahan az LI. és az LIV. Super Bowlon is főszereplő volt, az meg azért egynél több.
empty taxi
Mondhatjuk, hogy mindkettő rajta ment el? Mert nagyjából mondhatjuk...

Ennek ellenére, hiába csak csúnya negatív szezonok vannak az egyetlen kiemelkedő szezon mellett - szerintem őrült lenne, aki kirúgja. Pedig ő nagyjából pont ugyanaz a szitu. mint Reich. Azt rontotta el - kétszer is, a legnagyobb szinpadon -, amiért most Reich-et is elővesszük. Elrontotta a meccsek végét. (Amúgy nem csak kétszer, aki követi a Niners meccseket, előfordult az alapszakaszban is nem egyszer. És ezzel együtt is szerintem az egyik legígéretesebb edzője a ligának.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Shannynek 1 szezonban volt NFL atlagot alulrol meguto QBja eddig, akkor 8 percre volt az SB wintol (+ egy tuldobott passzra).

Johetsz az all22vel Peterk, a 3 and outok 3 passz utan 3 and outok maradnak. Es 15 secet visznek le az orabol 17 pontos elonyben.

6 perccel a vege elott minek kellett 1&10re feldobni a duplazott Pittmanre?
1:30al a vege elott minek kell feldobni 3&hosszunal TYra?
Mert a 4-11es Texans ellen bejott? 😀Borbinho
Stez megválaszolta helyettem:

Viszont egy dologban meg kell vedenem: o csinalja meg a playbookot, talan kijeloli, hogy mely jateknal ki az idealis elso szamu celpont, de o nem szabja meg, hogy kinek kell dobnia a kubenak. O nem szabja meg, hogy masfel perccel a meccs vege elott, 30 yardra a Steelers vegzonajatol Riversnek fel kell hajitania Hiltonra a labdat a harom vedo koze. Ahogy Hilton hosszu utvonalat futott meg, ugy masik 2-3 celpont rovidet, tehat Rivers valaszthatta volna oket is. De nem valasztotta, o sosem valasztja azt.Stez
Reich soha nem mondja az irányítónak (hacsak nem valami direkt felrajzolt trükkös play jön), hogy dobd X-nek. A veteránnak még azt sem mondja, hogy rövidről mélyre, vagy mélyről rövidre olvasson. Ezt az irányító döntse el, ő azt érzi feladatának - ezt el is mondta, le is írta többször, az athletices cikk az egyik legjobb amit ebben a témában olvastam, úgy 1 v. 2 éve, már nem is emlékszem pontosan -, hogy az irányítónak megadja a képességeihez mért lehetőséget, aztán az irányító dönt. Mert ebben több az esély még egy limitált irányítóval is, mert a pálya széléről az NFL-ben nem nagyon lehet bemondani 1 playt, még mielőtt a védelem felállna. A rádiót meg ugye 15mp után kikapcsolják...

A mély opció meg azért van benne minden ilyen játékban is, mert még a 2 minute drillben is kell mély opció - amit el is hisz a védelem -, különben feljebb jönnek a safety-k, és az isten nem viszi át a pályán 5-10 yardos passzokkal. És futni se lehet váratlanul akkor. Nem az volt a baj, hogy 1-1 ilyen playt behívtunk / megjátszottunk, hanem az, hogy Rivers egyikből INT-et vágott, a másikat bedobta triple coverage-be. Rossz döntések voltak, bár nem szidom Riverst, ő nagyjából így is hozta magát. A rosszal együtt is.

Reich leváltásáról / lecseréléséről meg egyelőre teljesen fölösleges beszélni. Több okból is. Először is, ne vicceljünk már. Mikor rúgtak ki edzőt 3 év után ilyen statokkal mint az övé? Getek óta panasz napot tartok minden meccs után, úgyhogy távol áll tőlem, hogy Reich-et a mennybe emeljem, de - c'mon man.... Reich idejött, indulásnak kapott egy olyan stábot, amit nem is a számára igazoltak, hanem a bostoni kisg*cinek. Aztán fél éve ráment arra, hogy Luck-ot pátyolgassa, checkdownoztassa, hogy fokozatos legyen a visszatérése egy carreer threateningé terebélyesült sérülésből. Aztán második évére kifogott egy olyan sztorit, amit még soha egy edző se: egy héttel a kezdés előtt vonul vissza az irányítója, és neki hirtelen Brissettel kell nekimenni az idénynek. A harmadik évére meg kap egy 39 éves Riverst. Ez volt az első három éve, és ebből produkált két 10+ -os szezont, és egy 7-9-et Brissettel. Miközben a GM még építi alatta a csapatot. Ki rakna ki edzőt ilyen produktummal? Senki.

Reich-nek megvannak a korlátai, nem örülök neki, hogy ezeket látom, meccsk után bosszant is, le is írom ha ez van, de ezzel együtt is, olyan lenne most váltáson gondolkozni, mint egy franchise irányítónak hozott játékost 1-.1.5 év után kitenni. Csak akkor történhet meg, ha úgy leírja magát a játékos, ahogy Haskins tette pl. Egyébként nem, mert két év nem elég. Nem csak az Allen féle példák mutatják, hogy veszélyes játék hamar feladni, hanem pl. Wilson. Két év után ő is olyan messze volt még a franchise-t a hátán vivő irányítót, mint Makó Jeruzsálemtől. A harmadik évétől kezdve kezdett már ilyesmi látszani, a 4.-re lett kézenfekvő, hogy benne van a lehetőség. Reich eddig azt bizonyította, hogy nagyon jó HC matéria. Le tudja osztani a feladatokat, tudja vinni a csapatot, talál jó edzőket (Ventrone pl. telitalálat volt), az öltözőt morálisan jól kezeli, a csapat nem rogy be az olyan alsó horgoktól sem, mint Luck visszavonulása a szezon előtt 1 héttel, stb. Emellett a liga legjobb game plannerei között van, half time adjustmentben is teljesen rendben van. Ami nem megy - arra sem mondanám, hogy sz*r, csak szerintem nem SB matéria -, az a meccs végi game management. Nabumm. Csak szólok, hogy Andy Reidnek huszonvalahány HC év kellett, hogy elfogadhatóra tornázza magát. Leváltanád? Reich 3 éve dönt ilyen dolgokban, ebből a szempontból még szinte rookie. Ez az NFL-ben csak ideig óráig lehet indok, ha nem fejlődik, váltani kell, de ennyi pozitívum mellett az nem 3 év.

Ha én edzőcserén gondolkodom most, akkor az rohadtul nem Reich, hanem biza Eberflus. Akiről viszont tényleg kezdem azt gondolni, hogy túl van értékelve. És rohadtul drukkolok, hogy ne legyen igazam, ha netán nem viszik el, és marad.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
deleted account 1 758
Lehet nekem nem megy a matek, de emlékeim szerint Shanahan az LI. és az LIV. Super Bowlon is főszereplő volt, az meg azért egynél több.
empty taxi
My bad, nagyon a 49ersre koncentráltam...
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
deleted account 1 758
Borbinho
Azért egy szezont ne vegyünk soha alapul, még Lovie Smith is vitte a Bearst SB-ba Sexy Rexy-vel. Ron Rivera - Panthers, stb. Egy szezonban még a kétballáb edzőnek is kijöhet a lépés véletlen, én ebben azért nem látom bizonyítottnak a dolgokat, hogy Shannahan jobb, mint Reich.
coltman
Off:
Shannahan top5 edzo, de inkabb top3.

Akiket meg peldanak irtal mind vedelmi edzok.

Nezd meg mit hoz a 49ers offense Mullenssel, CJ Beatharddal. Az egyik legjobb playcaller es playdesigner. Kb fixen a legjobb zona futast hasznalo csapat, szetszedi motionokkel a liga legjobb vedelmeit, hulyet csinal korszakos/elit linebackerekbol.

Teszi mindezt a 9ers offense-el, ahol Kittlet leszamitva nem sok elit jatekos van (max Trent Williams), sot.

Az utolso bekezdes mokas azok utan, h Foles mondta Pedersonnak, h nyomjak be a Philly Specialt 😊
Borbinho
Az hogy ez egy jó sztori (és hogy mennyi a valóság alapja), azon kívül nézz vissza pár Foles meccset, hogy hány adjustmentet látsz. Alig. Huddle, feláll, és utána indul a játék. Direkt nem írtam Manninget, mert ugye ő torony magasan kilógott a ligából, de a többi felsorolt QB-hoz képest is jelentősen kevesebb.

És btw, a Philly special, ha még igaz is a story, miért is adjustment? Nem a védelem felállása előtt lett behívva? Akkor ez megint nem adjustment, csak playcalling, tehát utolsó bekezdésemhez semmi köze 😊

Állításom továbbra sem az volt amúgy, hogy Shanahan top5 vagy nem top5 edző, hanem hogy attól mert járt valaki SB-ban nem lesz top edző - ha majd post-covid is hozza az eredményeket, akkor elfogadom, addig volt egy jó szezonja a szememben.
több mint 3 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 497 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Borbinho
Azért egy szezont ne vegyünk soha alapul, még Lovie Smith is vitte a Bearst SB-ba Sexy Rexy-vel. Ron Rivera - Panthers, stb. Egy szezonban még a kétballáb edzőnek is kijöhet a lépés véletlen, én ebben azért nem látom bizonyítottnak a dolgokat, hogy Shannahan jobb, mint Reich.
coltman
Off:
Shannahan top5 edzo, de inkabb top3.

Akiket meg peldanak irtal mind vedelmi edzok.

Nezd meg mit hoz a 49ers offense Mullenssel, CJ Beatharddal. Az egyik legjobb playcaller es playdesigner. Kb fixen a legjobb zona futast hasznalo csapat, szetszedi motionokkel a liga legjobb vedelmeit, hulyet csinal korszakos/elit linebackerekbol.

Teszi mindezt a 9ers offense-el, ahol Kittlet leszamitva nem sok elit jatekos van (max Trent Williams), sot.

Az utolso bekezdes mokas azok utan, h Foles mondta Pedersonnak, h nyomjak be a Philly Specialt 😊

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
deleted account 1 758
Borbinho

Amúgy amikor Foles-szal SB-t nyert, akkor azért megvan, hogy nem ő hívta a playeket, hanem Pederson. Lehet rohadt jó playbookot rajzol, de a playhívás nem az ő műfaja, ahhoz nincs "tehetsége". Nem tudom, most csak találgatok, mint mindenki más.

Stezzel abban egyetértek, ahogy írtam is, hogy vajon elérte-e a plafont Reich, vagy tud még tovább menni. Azaz, hogy az ami a mostani helyzet azt Rivers okozza, vagy Reich mondjuk Luck-kal is hasonlóan cseszte volna el a meccseket. Gyanítom nem. Így a logikus megoldás, meg a valószínű is, hogy QB csere lesz, HC marad.

Reich meg egyébként a két edző közül az egyik, aki az elmúlt 10 évben olyan QB-val nyert SB-t, aki nem képes adjustmentet csinálni a pályán, hanem az esetek nagy részében amit fülére mondanak csinálja. A másik Flacco. Többiek : Rogers, Manning (1-1), Wilson, Brady, Mahomes. Szóval azért annyira nem rossz edző, na 😉 De ebből is látszik, hogy ha növelni akarod esélyeket, akkor kell egy elit QB, aki képes audible-re/impróra, és nem csak szökőévenként egyszer, ha hosszabb ideig maradni akarsz ott, ahol volt a Pats, vagy amit most kezdett a Chiefs.