NFL eredménykövetés - 8 aktív topik
Miami Dolphins - New England Patriots
153
13
19:00
Carolina Panthers - Kansas City Chiefs
75
9
RedZone week 12
72
12
New York Giants - Tampa Bay Buccaneers
65
14
Washington Commanders - Dallas Cowboys
42
9
Chicago Bears - Minnesota Vikings
21
8
Houston Texans - Tennessee Titans
19
6
Indianapolis Colts - Detroit Lions
13
9
Kansas City Chiefs
29 feliratkozó
több mint 12 éve
Megint Quinn lesz a kezdő.Aztán Geno smith.
Most tuti kurva jó lesz.
Ha nem akkor jöhet Cassel.
Ha nem akkor Quinn.
Vagy Cassel.Bazzani
több mint 12 éve
Megint Quinn lesz a kezdő.Most tuti kurva jó lesz.
Ha nem akkor jöhet Cassel.
Ha nem akkor Quinn.
Vagy Cassel.
több mint 12 éve
1/1 versenyben a konkurensek mind (Panthers+Jax+Browns) veszettek végül hosszabbításban. Ezért kellett veszteni ilyen őszintén.Először is Cassel a szokásosan harmatgyenge volt. Lecserélték Quinnre, mindegy. Legrosszabb Cassel play, amikor Jamaal fut(na) balra, Cassel a hand offal jobbra fordul. A Bengals védők röhögés közepette földre viszik.
Külön probléma, hogy Albert is lesérült. Nem sokan maradnak. Eredeti helyén a meccs végén gyakorlatilag Winston maradt egyedül, mikor visszatették pár playre (alapból ő az RG most, lés Stephenson az ROT). Hochstein adott rossz snapet a meccsen, de ő a harmadik center, belefér. Így sem volt olyan rossz a támadófal, de messze nem ugyanaz, mint lehetne.
Védelemben továbbra is fő gond a TE védelem, és a CB2 poszt.
STben eddig idén nem voltak nagy gondok, most pótoltuk.
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 12 éve
Jake O'Connel TE lesérült, IR listára tették. A helyére egy támadófalember tartalék került, Rich Ranglin. Leginkább nem is vesszük majd észre ezt.
több mint 12 éve
Ha nem láttad őket játszani, akkor ma pótolhatod. 😊Igyekszem pótolni elmaradásom college foci terén...csak az a fránya idő, amiből mindenkinek kevés van 😊
Pryort nem bántottam. Egyszerűen nem volt NFL szintű mikor megérkezett a ligába. Nem tudom, most az-e (alig látjuk), vagy valaha az lesz-e, de az tuti, hogy nem volt. Ez nem hiszem, hogy neked új információ. Nagyon messze volt ő az NFL szinttől, mind technikában, mind fejben.
ulpianus
Pryor nem volt NFL ready ez tény. Most sem az még, de szerencsére nem is kell, hogy játszon. Lesz-e valaha? Nem tudom, sőt sztem még DA-ék sem tudják. Ami biztos, hogy van benne rengeteg potenciál. Fizikai adottságai kiemelkedőek, Cam Newtonnal simán felveszi a versenyt. Technikailag sokat kell fejlődni, de ezzel kapcsolatban ígéretes, hogy csak pozitív hírek jönnek a szorgalmasságáról, tanulási kedvéről. Meccseken is ott van mindik Palmer, Knapp környékén figyel, tanul. Én azt gondolom, hogy a lábtechnikáját, dobómozdulatát kemény munkával rendbe lehetne rakni. Ideje van rá, mert CP elég jól játszik, így nem lesz siettetve. 2015 előtt sztem szóba sem kerül Ő mint valós opció. Az pedig még elég idő.
A kérdés szerintem a feje. Elsősorban arra gondolok, hogy a védelmek olvasásában tudják-e eléggé fejleszteni. Ha abban is tud fejlődni akkor viszont a mérete, ereje, sebessége miatt veszélyes fegyver lehet belőle. Mostani pre-seasonban látszott minden amiről írok. Voltak zsebből olyan menekülései, védővel a nyakán is ami gyönyörű volt, voltak nagy futásai és voltak szép passzai is, de volt több homály passza is, szerintem főleg a lábmunka, dobómozdulat miatt. Pre meccsen nincs annyira bonyolult D felállás, blitz varia mint rendes meccseken, így abból kevesebbet láthattunk mennyire olvassa a D-t. Következő évben kellene neki sok játékidőt adni a pre meccseken...jövőre CPnek már nem kell majd annyira szoknia az O-t, elkapókat, így nem kell annyit pre meccsen játszania. HA összeállna egy jó kis ZBS fal, futójáték akkor ebbe a Knapp\Houston playbookba a sok zsebből kiforgással veszélyes lehetne TP sztem. De per pill még akkora az a HA, hogy nem is nagyon szabad ezen elmélkedni...
Érdekes kis project ez a Pryor gyerek 😊
Bocs az off-ért...
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 12 éve
Ha nem láttad őket játszani, akkor ma pótolhatod. 😊Ettől még ez ugyanaz, hogy jó lesz-e valóban a feladatra, vagy bevethető-e.
Mert mitől lesz jó biztosan egy (több) év múlva? Ugyanúgy semmitől. Ellenben vannak olyan QBk, akik egyszerűen technikában nem készek, de a fizikális adottságaik olyan ígéretesek, hogy mégis leigazolják őket, akár korán is. Vagy olyan offenseben játszanak, ami NFLben nem dívik, vagy valamiért túl sok időbe telik őket rákapatni az NFLre. Lehet mert egyszerűen túl fiatalok, és fejben nem állnak készen. Viszont akiket felsoroltam mind elég jók ahhoz, hogy első naptól kezdjenek, vagy ha neked jobban tetszik, első naptól elég jók legyenek. Más kérdés, hogy tapasztaljuk, a fele sem válik majd be.
Pryort nem bántottam. Egyszerűen nem volt NFL szintű mikor megérkezett a ligába. Nem tudom, most az-e (alig látjuk), vagy valaha az lesz-e, de az tuti, hogy nem volt. Ez nem hiszem, hogy neked új információ. Nagyon messze volt ő az NFL szinttől, mind technikában, mind fejben.
Ellenben például Ricky Stanzi egyik előnye volt, hogy Pro styleból érkezett, jó dobó ás lábtechnikával, rengeteg tapasztalattal, sok nyert meccsel, ahol főleg ő nyert, nem a többiek körülötte, és érettebb volt, mint az ő korában bárki. Ezért írták pár mock oldalon, hogy második kört is megérhet valakinek, nem mert olyan nagy tehetség volt. Ezt az előnyét bukta mióta padozik. Nem győzte meg a csapatokat, hogy a fizikális hiányosságait ezzel tudná kompenzálni. Azóta sem győzte meg az itteni vezetést. Ez ritkább eset, de van ilyen is.
Stazni fő kérdőjele az volt, hogy képes-e még fejlődni, vagy gyorsan, de talán túl gyorsan is elérte a saját határait?
több mint 12 éve
Igazából a first day starter alatt nem arra gondoltam\gondolok, h oda lehet-e rakni, mert persze a többséget oda lehet, hanem, h jó lesz-e valóban. Luck, RG3, Tannehill, Cam stb. bizonyítják, h egyre inkább ready QB jönnek ki, de mondjuk ebből a classból egyenlőre nekem Barkley tűnik annyira késznek, h bátran mondanám kezdőnek.Mondjuk sztem meglesz nekik a top3, de az nagy pofára esés lenne , ha pont kimenne előttük Geno és Barkley is...többi srác nem igazán first day starter típus sztem...mondjuk Geno se feltétlenül sztem...Egylőre a Top 2 van meg, simán TOP3 lesz ebből. Egyetértek. Elsőre annyit, hogy a Jax áll még 1W eredménnyel, további két csapat (Panthers+Browns) kettő győzelemmel. Utóbbi kettővel játszunk még. Ha ott vesztünk azért csak meglesz az 1/1 is. 😀
Ha nem tudnak elöl QB-t húzni akkor nagyon érdekes a dolog. Stanzi mögé odaállni teljes mellszélességgel vagy megpróbálni vhonnan lepattintani egy QB-t (ez eddig nem igen jött össze)Rolni
Viszont mitől van meg valakiben a "first day starter" lehetőség? Geno például szeptemberben saccra olyan nyolcadik legjobb QB prospect volt.
Amennyiben a tapasztalat számít, akkor van ott még pár ugyanennyire tapasztalt játékos (akik eredményesek is).
Ha a technika számít, akkor főleg Geno esetében mitől áll jobban, mint 5 másik a TOP 10 QB listáról?
Vagy mi alapján döntötted ezt el?
Akikben megvan minden a 1st day starterséghez:
Geno Smith, Matt Barkley, Tyler Bray, Landry Jones, Tyler Wilson, esetleg még Zac Dysert és Mike Glennon is kezdhet szükség esetén. Vagy melyikük rosszabb, mint akik az utóbbi években azonnal kezdtek?
Ettől még mindenkinek jó ha tanul, de ez nem feltétlen szükséges.
Szóval a felsoroltak egyike sem Terrelle Pryor/Tim Tebow szint, hogy várni kellene mindenképp valami okból.ulpianus
Mondom ezt úgy, h sokukat nem láttam játszani, csak olvastam róluk. Barkley NFL szerű Oban dolgozik, onnan olvas, van elég tapasztalata stb...Geno pl spreadből jön ugye és ha nem szabják rá a playbookot lehetnek gondjai az elején...
Pryort meg ne bántsd 😊
több mint 12 éve
Ha a Raiders akkor Megatront viszi 1/1re akkor Joe Thomast vittük volna, esetleg Brady Quinnt. Akkor még mindenki röhögött, hogy megint WR draft, mostmár kevesebbn teszik. OFF vége.
több mint 12 éve
A Raidersnek egyébként 1/1re is Megatront jósolták sokan, később vittek is TOP10bn WRt=DHBt. Mert ő is hárombetűs. És gyors. JMR igen kiváló prospect volt, őt vitték talán egyedül olyan értéken első körben, amit jósoltak is neki. Csak egy seggfej lett, amit nem lehetett scoutingolni. Azóta első körben McClaint vitték jó értéken, vele is "jól" jártak. Na de ezt majd a Raiders topicban folytassuk.
Ezt persze GM- és HC-je válogatja, ki mennyire megy bele. Például itt Herminator mai napig NCAA meccsen szakkommentátor. Lehet a zoknijai világ röheje, de a játékosokhoz ért. Mielőtt edző lett volna scout volt egy csöpp ideig.
Pioli pedig soha nem igazol első körben olyat, akit nem nézett meg személyesen egy edzővel együtt, és nem beszélt a játékos edzőjével, nem látta legalább egyszer játszani vagy legalább edzésen. Igen, ha kell, akkor 25 emberhez elutazik. És nem csak első körről van szó. Stanzit ötödik körhöz is megkereste külön.
több mint 12 éve
Ami szintén nem egzakt dolog. Egyébként csapatfilozófia alatt mit értesz? Játékospolitikát, támadási/védelmi filozófiát, szervezeti kultúrát, ezek összességét? Csak mert így belegondolva mind tényező lehet. Btw hiába alkalmazzák ugyanazt az ügynökséget azért van különbség a felhasznált információkban.Emellett ugye azt se felejtsd ki h a scoutolás nem egzakt tudomány...empty taxifolytatva az offot, kevés csapatnak van önálló scouting stábja!, azt hiszem mindkettő csapat ugyanahhoz az ügynökséghez tartozik, szóval ugyanazokból az infókból dolgozhatnak, és ez már nem scoutolás, hanem döntéselmélet és csapatfilozófia.sapka
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 12 éve
Emellett ugye azt se felejtsd ki h a scoutolás nem egzakt tudomány...empty taxifolytatva az offot, kevés csapatnak van önálló scouting stábja!, azt hiszem mindkettő csapat ugyanahhoz az ügynökséghez tartozik, szóval ugyanazokból az infókból dolgozhatnak, és ez már nem scoutolás, hanem döntéselmélet és csapatfilozófia.
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
Mondjuk ez nálam egy olyan döntés amit feltétlen megtárgyalnék a tulajjal, hülyeség lenne úgy belekezdeni h tudom h teszem azt egy 3-13-as szezon után repülöknem szeretem ezeket a suck4xy elméleteket; és ha kirúgják őket akkor miért jó nekik, h a chiefs jobb qb-t húz? A coltsnál se sokan élhették meg h örüljenek luck érkezésének...Pioli és a qB gondErre már 1x gyártottam egy érdekes elméletet, leírom újra. Látják Stanzit edzésen, hogy halad, mennyire kész stb. Lehet úgy is gondolják h hozna némi javulást, azonban a javulás várható mértékét Stanzivel kisebbnek ítélik, mint vmely a 2013-as drafton található qb-val (és itt nem feltétlen csak egy qb-ra kell dönteni, nyílván scoutolnak többet is) és az lett a döntés, hogy idén maradjon egy olyan irányító akivel a várható drafthely előrébb lesz.empty taxi
Csak egy dolgot nem értek, mert kizárt h Pioli ne legyen tisztában azzal, h a QB a legnagyobb gond, h akkor miért nem kap lehetőséget Stanzi?
Black_Adder
amúgy emlékszem amikor a lions az utolsó fordulóban előzte be a raiderst. más kédés h a raiders nem járt jobban jamarkusszal mint a lions megatronnal. ha jól emlékszem ez a szóban forgó draft...
persze lehet akár igaz is. ha ezt bevállalja crennel ésvagy pioli akkor nagyon fasza legények...Black_Adder
off: Egyébként ha azon a meccsen a Raiders nyer akk se biztos h JMR oroszlán lett volna. Emellett ugye azt se felejtsd ki h a scoutolás nem egzakt tudomány, kb. volt már példa mindenre és a szöges ellentétére is. Egyébként szvsz JMR-ből is lehetett volna vmi ha megfelelő környezetbe kerül, ahol normális edzői stáb dolgozik
Madden hates me.
több mint 12 éve
nem szeretem ezeket a suck4xy elméleteket; és ha kirúgják őket akkor miért jó nekik, h a chiefs jobb qb-t húz? A coltsnál se sokan élhették meg h örüljenek luck érkezésének...Pioli és a qB gondErre már 1x gyártottam egy érdekes elméletet, leírom újra. Látják Stanzit edzésen, hogy halad, mennyire kész stb. Lehet úgy is gondolják h hozna némi javulást, azonban a javulás várható mértékét Stanzivel kisebbnek ítélik, mint vmely a 2013-as drafton található qb-val (és itt nem feltétlen csak egy qb-ra kell dönteni, nyílván scoutolnak többet is) és az lett a döntés, hogy idén maradjon egy olyan irányító akivel a várható drafthely előrébb lesz.empty taxi
Csak egy dolgot nem értek, mert kizárt h Pioli ne legyen tisztában azzal, h a QB a legnagyobb gond, h akkor miért nem kap lehetőséget Stanzi?
Black_Adder
amúgy emlékszem amikor a lions az utolsó fordulóban előzte be a raiderst. más kédés h a raiders nem járt jobban jamarkusszal mint a lions megatronnal. ha jól emlékszem ez a szóban forgó draft...
persze lehet akár igaz is. ha ezt bevállalja crennel ésvagy pioli akkor nagyon fasza legények...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 12 éve
Pioli és a qB gondErre már 1x gyártottam egy érdekes elméletet, leírom újra. Látják Stanzit edzésen, hogy halad, mennyire kész stb. Lehet úgy is gondolják h hozna némi javulást, azonban a javulás várható mértékét Stanzivel kisebbnek ítélik, mint vmely a 2013-as drafton található qb-val (és itt nem feltétlen csak egy qb-ra kell dönteni, nyílván scoutolnak többet is) és az lett a döntés, hogy idén maradjon egy olyan irányító akivel a várható drafthely előrébb lesz.
Black_Adder
Madden hates me.
több mint 12 éve
Mondjuk sztem meglesz nekik a top3, de az nagy pofára esés lenne , ha pont kimenne előttük Geno és Barkley is...többi srác nem igazán first day starter típus sztem...mondjuk Geno se feltétlenül sztem...Egylőre a Top 2 van meg, simán TOP3 lesz ebből. Egyetértek. Elsőre annyit, hogy a Jax áll még 1W eredménnyel, további két csapat (Panthers+Browns) kettő győzelemmel. Utóbbi kettővel játszunk még. Ha ott vesztünk azért csak meglesz az 1/1 is. 😀
Ha nem tudnak elöl QB-t húzni akkor nagyon érdekes a dolog. Stanzi mögé odaállni teljes mellszélességgel vagy megpróbálni vhonnan lepattintani egy QB-t (ez eddig nem igen jött össze)Rolni
Viszont mitől van meg valakiben a "first day starter" lehetőség? Geno például szeptemberben saccra olyan nyolcadik legjobb QB prospect volt.
Amennyiben a tapasztalat számít, akkor van ott még pár ugyanennyire tapasztalt játékos (akik eredményesek is).
Ha a technika számít, akkor főleg Geno esetében mitől áll jobban, mint 5 másik a TOP 10 QB listáról?
Vagy mi alapján döntötted ezt el?
Akikben megvan minden a 1st day starterséghez:
Geno Smith, Matt Barkley, Tyler Bray, Landry Jones, Tyler Wilson, esetleg még Zac Dysert és Mike Glennon is kezdhet szükség esetén. Vagy melyikük rosszabb, mint akik az utóbbi években azonnal kezdtek?
Ettől még mindenkinek jó ha tanul, de ez nem feltétlen szükséges.
Szóval a felsoroltak egyike sem Terrelle Pryor/Tim Tebow szint, hogy várni kellene mindenképp valami okból.
több mint 12 éve
Mondjuk sztem meglesz nekik a top3, de az nagy pofára esés lenne , ha pont kimenne előttük Geno és Barkley is...többi srác nem igazán first day starter típus sztem...mondjuk Geno se feltétlenül sztem...Mikor van a jó alkalom hogy egy fiatal irányítót kipróbáljunk, ha nem ebben a helyzetben? Aki tud nekem ennél tökéletesebbet azon kívül, hogy a csapat másik két irányítója buszbalesetben meghal, az fejtse ki!ulpianusmár kifejtettem😕
következő szezon kezdete! egy teljes offseasonnal mint deklarált starter; de viccen kívül, ha nem QB-ra húznak, mert nem hiszem, hogy pl. 1/3on belül lesz a chiefs a végelszámolásnál, akkor 3-ból csak 1 játékos jöhet szóba.sapka
Ha nem tudnak elöl QB-t húzni akkor nagyon érdekes a dolog. Stanzi mögé odaállni teljes mellszélességgel vagy megpróbálni vhonnan lepattintani egy QB-t (ez eddig nem igen jött össze)
több mint 12 éve
Mikor van a jó alkalom hogy egy fiatal irányítót kipróbáljunk, ha nem ebben a helyzetben? Aki tud nekem ennél tökéletesebbet azon kívül, hogy a csapat másik két irányítója buszbalesetben meghal, az fejtse ki!ulpianusmár kifejtettem😕
következő szezon kezdete! egy teljes offseasonnal mint deklarált starter; de viccen kívül, ha nem QB-ra húznak, mert nem hiszem, hogy pl. 1/3on belül lesz a chiefs a végelszámolásnál, akkor 3-ból csak 1 játékos jöhet szóba.
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
Vipera bátyó!Abszolút normális dolgokat, normális hangnemben írsz, ezzel soha nem volt gond, örülök neki. Attól hogy nem értek egyet, még tetszik. Legalább van véleményed, átlátod a csapatot, foglalkozol vele. Nem kell mindig nekem hinni, nem vagyok tudorovics tudorov főtudor.
TOP 3 pick bust vagy nem bust, illetve Bowe téma lerágva. Nem írom újra, ugyanazt ismételgetjük. Én azt mondom, majd akkor ment el Bowe, ha máshol írt alá, addig ez elmélet.
A "QB fontossága egy csapaton belül" kérdésben egyetértünk. Nincs mit ragozni rajta.
Piolitól a Stanzi fagyasztása ügyirat. Ebben is egyetértünk.
Fel nem tudom fogni, mi kell az ő pályára lépéséhez. Ugyanis:
1. Cassel láthatóan kegyvesztett lett mikor Quinnre váltották. És mikor QBt kerestek off seasonben végig. Mert nagyon rosszul játszik!
2. Quinn is az lett, mikor nem tették vissza most, hogy felgyógyult. (több QB nincs). Ő is rosszul játszik.
3. A szezon kuka.
4. Stanzi túl van egy (másfél) szezon padozáson
5. Stanzi Pioli választottja, nem "itt ragadt"
Mikor van a jó alkalom hogy egy fiatal irányítót kipróbáljunk, ha nem ebben a helyzetben? Aki tud nekem ennél tökéletesebbet azon kívül, hogy a csapat másik két irányítója buszbalesetben meghal, az fejtse ki!
több mint 12 éve
Bowe tagA probléma elodázása és megoldása között nagy különbség van. jelen esetben a franchise tag elodázás, a szerződés hosszabbítás megoldás.
[szerk]illetve az is lehet megoldás, h jövőre már nem lesz rá szükség... akkor persze bejött ez a húzás[/szerk]
Top3 draft bust
Az h top3-ból lehet bustot húzni annak a Bowe kérdéshez semmi köze nincs. Nemrég kétségbe vontam azt az állítást, h ez PO keret, azt próbáltam alátámasztani saját gyártású expected wins statisztikával, amiben a mindenkirályleszre adott 30%-ra próbáltam egy némi magyarázatot adni, aminek csupán egy része volt, az akár bust is lehet a top3 pick. Nem értem mit nem értesz ezen. Mert ha azt mondod, h szerinted 100%, h ez a forgató könyv lesz, mert és megindoklod az rendben van, de a egyik bekezdést összemosni a másikkal az sehova nem vezet.
QB a legnagyobb gond
Azt h a QB sokat számít sosem vitattam. A valóban csak egy QB hiányzik, és jön ág 12-4-es szezonra vezetett nálam, azzal szerintem mindenki elégedett lenne itt. Ha nem csak a qB a probléma az 9-7, 8-8 környékére. Mi hogy végeztünk miután Ortont Tebow-ra cseréltük? 8-8cal. | //mondjuk te írtad Tebow-t, de szerintem titkon egy nála jobb qB-ban reménykedtek, bármennyire is ellensúlyozta lábmunkáját, dobómozdulatát ütemezését és pontosságát a futásaival és a clutch szituációkban nyújott teljesítményével, belopva magát ezzel sok szurkoló szívébe, de attól tartok lesz nála jobb is nyáron a piacon |
Igazából nem tudom az állítás melyik részét akarod cáfolni. Ha máshol is vannak kisebb hibák akkor is jobb mint 8-8as mérleg lehetne? Akár. Egy Brady, Brees, Rodgers képes lehet rá. A most nyáron megszerezhető legjobb QB képes lehet rá első évében? Szerintem nem, ezért a 8-8 ez az ág.
Vagy szerinted mással nincs baj csak a QB-val, és akkor az idén megszerezhető legjobb QB-val is simán lehet 12-4? Ez az esély latolgatás első ágába esik. Ahogy az is, hogy a többi draftpickkel a többi gondot megoldjátok.
Ha érkezik egy elit qB, akkor annak ellenére lehet jobb mérleg mint 8-8, 9-7, h vannak más gondok is. Igazából erre az érvre számítottam, és ez természetesen benne van a pakliban. Nem lehet ilyen egzakt becslést adni, h mennyit dob egy játékos a csapaton. De egy elit QB-val elért 10-6os PO esetén nem mondanám azt, h nincs lyuk.
Az biztos, sosem vitattam, h a QB a legnagyobb gond, amíg az nem oldódik meg, addig nagyon nem is látni, h milyen más gondok vannak, mert ez az egy képes minden mást elnyomni. Ha úgy véled, h ez az egyetlen probléma, végigmész a posztokon és azt mondod, ő is rendben, ő is, stb, az persze egy elfogadható vélemény. Tiszteletben tartom. Én csupán a saját álláspontomat próbáltam védeni, a lehető legrészletesebben leírni, h miért gondolom úgy ahogy gondolom, számos pontot hagyva, ahol megcáfolhatjátok és meggyőzhettek az igazatokról. Sajnos elsősorban a % értékeket és a melléjük társított győzeelmszám tippjeim állnak a leggyengébb lábon, amik mögött kevés az objektivitás, ezért nehezen cáfolható, de én jobbra nem vagyok képes.
posztonként jó játékosok
Vannak jó játékosaitok, ahogy a 4-12-es Broncosnak is volt. 1 jó drafttal a jó játékosokat megtartva lett egy 8-8 és egy szerencsés PO. De oda nem csak 1 QB jött, nagyobb szerepe volt a védelemnek, Von Millerrel az élen. A 2010-es csapatot Tebow se vezeti PO-ra, de szvsz még Manning se, amíg JMD az edző addig biztos nem. Ligautolsó védelemmel és futójáték teljes hiánáyban Brees is eléggé szélmalom harcot vív, és ha be is jut a rájátszásba akkor se mondanám azt, h a Saintsnek nincs lyukas posztja.
Hogy mi a gond a csapattal a qB-nk kívül azt gonosz módon nem mondom meg, ha jövőre csak 1 új QB kap jelentős szerepet a csapatban, marad a séma meg minden és 12-4, akkor idejövök gratulálni és elismerem, h tévedtem, ellenkező esetben kiderül, h melyik még az a poszt, ami erősítésre szorul.
Pioli és a qB gond
Csak egy dolgot nem értek, mert kizárt h Pioli ne legyen tisztában azzal, h a QB a legnagyobb gond, h akkor miért nem kap lehetőséget Stanzi? Ha most jön egy TOP3 QB, akkor kb sosem kerül pályára a Chiefsben. Nem akarja elismerni, h hibázott amikor ide hozta Casselt annyi pénzért amit sajnál Bowe-tól vagy Carrtól, vagy Stanzi ennyire gyenge edzéseken, vagy Crennel nem akarja, vagy wtf. Haljak meg ha értem ami itt házon belül történik ebben az évben.
btw: A posztonkénti elemzésedet lenne gusztusom olvasni, ha van kedved összegyűjteni, esetleg összevetve a szezon előtti találgatásainkkal a csoport-topicban.
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 12 éve
CB posztról jut eszembe, Javier Arenas aki eddig stabil nickelback volt, és annak sem tökéletes, csak megfelelő, legutóbb CB2 poszton 32 snapből 19 volt passzjáték ezalatt 3szor dobtak rá, 1 complete lett belőle.Az eleddig a pálya szélén csereként folyton leégő Jalil Brown ellenben nickel back poszton szintén nem akart hibázni.
Ettől még kell hozni egy CBt, és fognak is. Idén draftoltuk D. Menziet, aki azóta is sérült. De őt sem hiszem, hogy elég jó lesz kezdőnek. Nem elég gyors egyszerűen. Bár Arenas sem.
több mint 12 éve
Bowe azt mondta (nfl.com KCStar például) a Chiefsben akar maradni, innen szeretne visszavonulni, nem pedig távozni. Az fals hír volt. Ettől még továbbra sincs hosszútávú szerződése. Ahogy Piolit ismerem, ha ragaszkodik a nagy lóvéhoz nem is lesz.De érdekes, hogy nem kicsit értették félre az első hírben.
---------------------------------------------
Vipera!
Azzal érvelsz, miszerint mondtam hogy Bowe nem megy el tavaly, kihúzhatod a listáról. Nem is ment el Bowe. Ahogy én látom, nem tévedtem.
Azt mondtam nemrég, ha akarja, Pioli jövőre is tagelheti. Arra is van pénz.
Ezért nincs/nem volt kényszerhelyzetben Pioli, hogy túlfizesse.
Igaz, lehet bust Top3ban, vagy épp 1/1re is bárki. Ettől még onnan érkezik a legtöbb franchise QB. Tehát lehet, hogy nem lesz bust az a bárki. És lehet bízhatunk benne, hogy Casselnél nem lesz rosszabb.
Egyébként sem értem, ha bust lesz, akkor azon mit segít ha Bowe marad?
Másrészt mi is fogunk még draftolni meg igazolni pár évig, nem csak a többi csapat fog előrelépni "ha majd megtaláljuk az MLBt meg jön egy fasza CB, micsoda def lesz, és ha izéhozé lesz OLbe" stb. Akár az 1/1en túl jövőre is. Minden pickünk megvan. FA pénz továbbra is van. És eddig is igazoltunk. Routt nem jött be? Winston bejött.
Most írtad a Denver topicba nemrég, hogy Von Miller első pass rush effektivitásban a ligában. Igaz, és nagyon szép eredmény!
Egész pontosan ha jól emlékszem 15.7el. Azonban a második Justin Houston 15.6al.
Végigmehetünk a posztokon egyesével.
Én értem amit mondasz, és igazad van. A csapat ha veszít, akkor nem jó. Tenni kell valamit. És nem biztos, hogy egy QB a megoldás. Bár láttunk példákat, hogy mennyit is számít, aki megtalálja. Denverben is TEbow váltotta Ortont=nyert a csapat. Manning jött=passz halálos, PO közelít tisztábban mint évek óta bármikor. Egy QB mit számít?
Azonban nem volt még csapat az NFLben, ahol ennyire egyértelmű volt, hogy irányító kell bele. Addig a többit úgyis hiába elemezzük.
És ezért akart Pioli is QBt igazolni komoly felmozgással a drafton, vagy Peytont megfizetni horror áron. Nem jött össze, és félmegoldást nem akart.
Mostanra ahogy alakult a szezon, gondolod nem tudja mi a legfőbb gond?
több mint 12 éve
Ez a Piolis "vitára" utal vissza, úgy érzem kell adnom egy kis magyarázatot az általános álláspontomra a témában. Nem trollkodásnak szánom, de ha mégis annak érzitek, akkor jelezzétek, és nem hozakodom elő többet a témával, mégha utalás is érkezik felelőtlen kijelentéseimre. Ti se ócsároltatok minket tavalyelőtt, én se annak szánom, azonban ha ti annak érzitek, akkor leállok vele. egy ilyen szezon akkor is nehéz lehet ha nem emlékeztetnek rá hétről-hétre. Lehet h más az elmúlt hetekben felmerült témát is érinteni fogok, ha így lesz nem minden vélemény Ulpié lesz, amire reagálok, de bízom benne h mindenki csak a saját ingét veszi fel.De Stanzit nem kell kipróbálni nem minek hadd hulljon szét minden... komolyan ezt direkt hagyják nem tudok már másra gondolni pedig nem ezt érdemelné ez a csapat... Ulpi nem irigyellekdandeNem hullik szét minden. Elmegy Bowe (ha). Mutass egy csapatot ahol nem egy el senki. Ezt a vitát már lefolytattuk Black Adderrel is. Leírtam ki mindenki nem ment el, csak Carr. És most lehet Bowe egy évvel később. Elég messze van ez a széthullástól.
ulpianus
Minden csapatból mennek el játékosok, mert nem tudják megtartani őket, nem férnek be a sapka alá, vagy vmi balhét nem bocsájtanak meg nekik. A Chiefs úgy veszti el a játékosait, előbb Carrt, meg egyre inkább úgy néz ki, h Bowe-t is, h látszólag könnyedén megtarthatták volna. És itt nem az elment játékosok számával, hanem a filozófiával van baj, h ha lenne hely megtartani, akkor nem kezdek el vele szívózni.
Ezzel te nem értesz egyet, szerinted ponnt jó, h nem fizetitek túl a játékosokat amit mint érvet/álláspontot elfogadok/elfogadtam. Sőt ki tudja mit hozna maga után, h Bowe megkapja a csilliárdokat, utána mindenki más is azt akarja, és lehet h pont amiatt hullana szét a csapat ki tudja.
De azért emlékszem amikor a Broncos topicban vmi okból kifolyólag kigyűjtöttem a szerződésük utolsó évében lévő WR-eket és rögötn megjegyezted, h Bowe-t akár rögtön ki is húzhatom, mert annyi hely van a sapka alatt mint a tenger, ehhez képest taggel sikerült 1 évet itt tartani és semmivel se vagytok közelebb a hosszú szerződéshez. Persze azóta ott van Baldwin is és többször nagyon jól összefoglaltad, h miért nem nélkülözhetetlen Bowe annak ellenére, h posztján a liga egyik legjobbja, de ugyanakkor elengedtétek Carrt is és hoztatok helyére egy túlértékelt CB2-t, akit azóta kirúgtatok ami szerintem abban az esetben igazolja a döntés elhibázottságát...
Abban igazad van, h 2 játékos elvesztése nem szét hullás, de mi lesz egy ilyen gyenge szezon után? /*igen az, gyenge, elnézést minden Chiefs szurkolótól, de ennek a szereplésnek az értékelésnél nem tudom kikerülni ezt a jelzőt, a Broncos esetében se tenném, ahogy nem is tettem 2 éve se*/. Nem szükségszerű a szét hullás, mi is egyben tartottuk a még nem rohadó részeket, de az a bizonyos PO se szükségszerű, hiába hangzik el implicit (sőt akár explicit) utalás erre időnként itt is, de egyes szakértőktől is, jellemzően azoktól akik szerint idén SB-t játszik vagy nyer a Chiefs...
Egy biztos, amíg a QB probléma nem oldódik meg, nem derülhet ki, h van-e máshol probléma és ha igen, akkor mekkora. Ez megint felfogás kérdése, ha úgy kezelitek, h minden rendben, jön a QB, jön a PO, akkor lehet még itt jövőre is pofára esés, ha úgy álltok hozzá, hogy komoly gondokat kell orvosolni, akkor lehet egy 2010-es hasonló meglepetés. A divízió még mindig messze az NFL szint alatt, itt bármikor egy kis javulással az élre lehet törni, akkor is ha csak egy QB hiányzik, és akkor is ha egy QB, egy CB, egy DE és egy HC.
Amikor szkeptikus vagyok azzal a bizonyos PO-val kapcsolatban, az alábbi gondolatmenetre alapozom:
Hogyan kell, várható győzelem számot becsülni a következő évre? Ez természetesen szubjektív, de léteznek rá modellek. Van olyan is, amit még én is értek.
Azt mondom 30% eséllyel orvosljátok a hibá(ka)t, és egyben tartjátok a csapatot. Mindegy, h csak 1 QB, vagy 5 különböző poszt. Helyetek továbbra is van a sapka alatt, idén is lesznek FA-k, és jó draftpozícióban vagytok, de láttunk már olyan csapatot, olyan GM-et aki Tyson Jackson-t húzza ki 1/3-ban, és láttunk már olyan QB-t is aki minden várakozás ellenére lett masszív draftbust. Ezért az alacsony %, de ha erre az ágra fut a processz, ebben az esetben ezt a keretet semmi se akadályozza meg, h egy 12-4-es szezont tűzzön ki célnak és 18 év után PO győzelemről álmodozzanak a szurkolók
50% esély, h nem javul meg minden, vagy az egyetlen hibában csak részleges előrelépést hoz az új QB, vagy mondjuk elvesztetek egy olyan játékost akivel még egy lyuk keletkezik, esetleg mégis több hiányposzt lenne, és csak egy részét foltozzátok be. Legkényelmesebb erre az esetre egy 8-8-at mondani, ami egyébként hosszú távon gondolkozva nem is lenne rossz, persze elméletileg 2010-ben ennél már jóval előbbre tartottatok, de az egy szezon volt, és ez a csapat mostanában több ennél rosszabb szezont írta be a statisztikai könyvekbe, szóval én egy kicsit leértékeltem őket, bár szerintem ez az, amivel elsősorban nem értetek egyet. Mi lenne ha egy ugyanolyan QB teljesítmény lenne, mint 2010-ben Cassel carrier évében? Jobb, ugyanoylan vagy rosszabb szereplés? találgatni lehet, szerintem nem Cassel az egyetlen aki azóta nem ismétli meg az akkori teljesítményét, és inkább sokasodtak a gondok, mint fogytak volna, ezért ezért egy részleges előrelépésnél, én a 10-6nál rosszabb teljesítményt jósolok. Persze ez legalább annyira pontos, mintha az ezotévén kérdeznétek.
Maradt 20% arra, h minden marad a régiben. Akár széthullik a csapat, akár marad Cassel és a formája, akár bust lesz az új QB, akár jön egy tavalyi sérüléshullám, bármilyen okból kifolyólag, ha ez így marad az semmi esetre se PO, annyira mélyen nem lehet földbe dugni a fejet. 3-13, ami idén is kinéz.
Laikus becslés mind a %, mind a mérleg, de én ennél többre nem vagyok képes. Ezek alapján a létező legegyszerűbb prognosztizálás:
0,3 * 12
+ 0,5 * 8
+ 0,2 * 3
=3,6 + 4 + 0,9 = 8,5. Ami egy 8-8, 9-7 szezon eredményezne. PO? Nálam, ugyanezzel és hiányos módszerrel a többi csapatra kalkulálva nálam nem. És ezekbe a becslélsekbe egyébként belekalkuláltam a negatív elfogultságomat is, kérdés persze h megfelelő mértékben-e.
Mind a %-ok, mind a vélt mutatók teljesen szubjektívek és legkevésbé se percízek, ezt elismerem, ezek egy laikus ember becslései, amiből sok tényező ki lett egyszersítve, pl srength of schedule, stb.
Azt hiszem szakmailag messze elmaradok Ulpi érveléseitől, de a "márpedig ez PO erősségű csapat" típusú felkiáltásoknál egy kicsit mélyebb érvekkel próbáltam alátámasztani álláspontomat.
És ha visszakanyarodunk a csapatépítés kérdéséhez, nekem azért vannak fenntartásaim, mert 2 éve ennél jóval magasabb számott dobott ki az algoritmusom, és idén is. Persze ez azt is bizonyítja, h hibás az algoritmus, az ugyanúgy lőhet alá is, mint fölé, de ha megnézzük, h melyik évben milyen mérleggel zárt a csapat, vagy milyen statisztikai mutatókat tud felmutatni, abból se egyértelműen az jön le a felületes ember számára, mint én, hogy évről-évre erősebbek lennétek. Ezzel védem az álláspontomat, amit legegyszerűbben maga a Kansas City Chiefs csapat cáfolhat meg, és akkor el is ismerem majd, ha tévedtem. Egyébként is megérdemelnétek egy jó szezont, ha nem az AFC Westben lennétek ez a Chiefs már-már szimpatikus lenne... Ha nem mi nyernénk, még mindig ti vagytok a legkisebb rossz 😉
több mint 12 éve
Jó nyilván túloztam csak idegesít amikor esélyt sem adnak dolgoknak bár ők nyilván onnan jobban tudják mint mi. Ugyan így nem értem, hogy pl a Jetsben McElroy miért nem kapja meg a lehetőséget, jó ott van még Tebow is de őt eleve nem kellett volna odavinni, vagy őt szvsz használhatnánk nyugodtan futónak nem szerepelne rosszabbul mint a többi eredeti futó ha már irányítóként végképp leírták (sztem úgy sem kéne) Igen ilyenek vagyunk, hogy görcsösen ragaszkodunk a dolgokhoz akkor is ha már nem megy csak nehéz ezt tehetetlenül szemlélni. Nálunk is sajnos! Vick sérülése kell ahhoz, hogy Foles kipróbálódjon, szegény Kafkára sor sem került pedig nem biztos, hogy pl Kolbnál rosszabb lett volna.
több mint 12 éve
De Stanzit nem kell kipróbálni nem minek hadd hulljon szét minden... komolyan ezt direkt hagyják nem tudok már másra gondolni pedig nem ezt érdemelné ez a csapat... Ulpi nem irigyellekdandeNem hullik szét minden. Elmegy Bowe (ha). Mutass egy csapatot ahol nem egy el senki. Ezt a vitát már lefolytattuk Black Adderrel is. Leírtam ki mindenki nem ment el, csak Carr. És most lehet Bowe egy évvel később. Elég messze van ez a széthullástól.
Én azt várom, hogy veszítsünk még párat, és jöjjön Geno Smith vagy akinek jönni kell. Edzők is jönni fognak. Kizárt, hogy Gibbs lesz a DC 2013ban.
De a csapat megvan. Bowe távozásával sem kell WRt hozni a csapathoz, és még úgy is jó alakulat. Jelenleg Breaston nem játszik, hiába akármilyen jó. Mert nem lehet 12 játékos a pályán. Ez is az oka, hogy Bowe ügyében vacilláltak, túl sokat is. nem tudták megoldani a 3 jó WR két helyre problémát.
több mint 12 éve
Egyébként szerintem is futás ellen nem igazán volt top Aso, de az elvitathatatlan, hogy volt egy-két bravúros megmozdulása és úgy ahogy Ulpi is mondja, hogy a nyomorult futás elleni védekezésünk volt rá ilyen hatással, hogy kitűnt. Nem mondom, hogy rossz volt, de egy átlagosnál nem volt jobb. Talán csak 2009-ben. De ugye ne felejtsük el, hogy ő safety volt régebben, tehát azért valamivel fizikálisabb és jobban szerelő mint egy szimpla shutdown CB.Igen, futás ellen nem volt kiváló sosem. Főleg a sok hibázott szerelés volt zavaró. Jól helyezkedett, és sok látványos játéka volt. Mivel egyik legintelligensebb CB a ligában.
Nem örülnék, ha a KC-ba jönne Aso, mert ugye csak Raiders játékos volt, de a pénz beszél és majd meglátjuk mi lesz vele.Bruce
Emberfogásban voltak nagy dolgai, ami itt előny. Mert a zónázásban sincs ez másképp, itt press cover van keményen, amit ő imád.
Ráadásul mint ex safety tudná kamatoztani a képességeit. A cover 3 lényege, hogy a SS elöl marad, és a két CB hátramozogva a FS zónák szélén átveszi a safety munkát.
Mint írtam, a Phillyben nem csak ő teljesít a tudása alatt. Tehát nem biztos, hogy vele van ott gond. Nem a Chiefsre mondom, bárhol jobb lehet újra.