Miami Dolphins
29 feliratkozó
több mint 12 éve
Az egyik kedvenc játékosom INT-je után kialakult kulcsszituáció laikus elemzése (meglátásaim):Adott a felállás, semmi különleges, a védelem behúzódik, mindenkinek megvan az embere + egy elkapót double coverage-ban is tudnak majd fogni.

A fal jó megvédi Tanny-t (marad egy rész is előremozogni), Hartline visszamozog, Clay befelé (előre) mozog (igazából egyenes utat fut meg; ezzel el is von két védőt), Wallace a jobboldalon down and out míg ue. Thomas és Matthews esetében a baloldalon.
De a védelemből Barron marad igazából ember nélkül, figyeli mit tesz, merre mozog ill. hová passzol az irányító.

Tanny Clay felé néz, de Hartline ügyesen szabadra játssza magát (tiszta célpont), ami szerintem a megjátszani kívánt szituáció lett volna. Foster, Goldson és Barron marad középen, oda várják a passzt. Ebből a szituációból már csak Hartline megjátszható. A többi elkapó one-on-one levédekezve.
De, és itt a lényeg amit szeretnék megosztani. Tanny előtt hatalmas tér, futhatna előre. Persze Barron továbbra is figyelő állásban, de a 2 v. 3 yardos vonalig simán elfuthatott volna az irányító. És onnan 3 & 2 v. 3-ról már Thomas is bedobta volna magát. Szerintem ez kulcsmomentum volt a mérkőzése. Ha itt megvan a TD, 8 pontos az előny (persze bemegy az extra), és onnan már a Tampa-nak egy TD nem lett volna elég a záró negyedben. Lehet megpróbálták volna a two-point conversion-t, de az azért rizikós. Ha a Dolphins is az INT előtt lévő TD után sima extra point-ra megy nem a kettőre, akkor ugye eleve 9 pont lett volna a különbség, és máris két olyan drive-ot kellett volna vezetni a Kalózoknak ami pontokat ér. De a Delfinek kettő pontos kísérletére visszatérve, látszik, hogy mennyire bízott Philbin az offense-ben. Úgy értem, hogy az offense következő pontszerzésében nem bízott, de a defense jó munkájában igen, hogy max. csak egy FG-t engednek, és akkor az OT megvan, és ott meg bármi előfordulhat.
Vagy talán még olyan szitu is elképzelhető lett volna, hogy Wallace bemozog középre és egy kis beívelt, ejtett passzal megtalálja a WR-t Tanny. Bár azért tegyük hozzá kockázatos lett volna, és be sem vállalta volna.

Tanny megtalálja Hartline-t, elszakad az emberétől. Még most is futhatna Tanny, de most a másik irányba. Itt is meglehetne a red zone-hoz 2-3 yard-ra lévő következő lehetőség.

De remek védőmunkával L. Johnson (CB) odaér, és beleér egy kicsit a labdába a WR előtt (vagy csak megzavarja a mozdulatával; majdnem INT). De Goldson is ügyesen visszalép Hartline irányába, folyamatosan figyelve az irányító reakcióját-játékát.

Visszatérek a snap elejére, milyen más lehetőség is lehettek volna. Persze nem ez volt a play lényege (mert Hartline-ra lett kihegyezve), de egy jó helyzet felismerésből adódóan, ki lehetett volna hozni egy sokkal jobb játékot.
Matthews leblokkolja az LB-t, és az utána következő Thomas blokkolja a secondary egyik tagját, és Tanny-nek szabad út nyílik az oldalvonal felé.
Vagy a másik lehetőség, hogy Thomas kapja a labdát, Matthews blokkol előtte, és neki is szabad útja lett volna. Ha nem is a red zone-ig, de 2-3 yardig biztos.
Ha ez a TD megvan, nincs visszaút a Tampának. De sajnos ismerjük a végeredményt. 😕
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 12 éve
Szerintem mehetne Sherman és fIreland a falba :d Lehet, pár snap után máshogy látnák a dolgokat 😀
Believe In Your 'Fins!
több mint 12 éve
Yeatman ACL szakadása tovább csökkenti falembereink számát.
Mindig jövőre!
több mint 12 éve
Tegnap én is megnéztem, mert mazochista vagyok 😊 Egyszerűen nem értettem pár dolgot. Sokszor a fél pályát nem tudtuk megtenni, pedig az ellen puntere sokat segített nekünk. Amit rush-pass néven csináltunk, azt elrettentésül kéne mutogatni. És a legszebb dolog volt a futásunk... bocs, nem volt futásunk. kettő, azaz KETTŐ kib*****tt értékelhető yardot sikerült összehozni. WtF?!?!Wallae egy NFL-megélhetési celeb, nem több. A kicsit nem pontos labdát el se kapja, mikor meg Matthews a sokkal nehezebb szutiációkat is simán vette, pedig se hírnév se fizetés nincs összhangban. Tanny jó. Nagyon jó. Az az egy INT ugyan bekerült neki, de azt nem kell nézni, Hail Mary rohadt ritkán jön össze 4&28-nál 😊
Summary: Matthews, Grimes, Sturgis és Tanny (Y), Wallace, Sherman és a futók (N), a többiek meg erős kettes. De csak azért, mert 3 ponttal maradtunk le...
Believe In Your 'Fins!
több mint 12 éve
Ez a meccs büntetés volt! Impotens játék, az volt a csoda hogy csak 3 ponttal kaptunk ki!
Miami Dolphins Fan
több mint 12 éve
Martin az biztos hogy nagy hiba, az ideggyengeseget es a gyenge jatekkepesseget eleg sok csapat kiszurta, nekunk nem sikerult. Ez hiba.Shermanben is egyetertek, en sem szivesen nezem azt az unott fejet.
Tavaly szidtam Tannehillt, iden nem. Aki ezzel az O-val tobbet tud, az ritka kincs lehet.
több mint 12 éve
Kövezzen meg akárki, de szerintem Martin idehozatala volt hatalmas kapufa, mert sem játékban nem ért második kört, sem fejben nem ide való. Incognito valószínűleg amúgy se maradt volna a szezon után. Miután behúztuk Thomast azt mondták bal oldalon fog játszani. Na már most ő tacklenek édes kevés, igaz sérülése utáni produkcióját tekintve eddig guardnak is...GeeriHónapokkal a draft előtt Martin szinte konszenzus top15 pick volt, aztán páran elkezdtek videózni és nem alaptalanul megkérdőjelezték, hogy mi olyan van Martin játékában, amitől használható LT válhat belőle az NFL-ben. Kevés kivételtől eltekintve Martin úgy látszott a vakoldalon, hogy jelentősen meghaladja a képességeit. Volt egy scout "hiba", ami a játékosigazolások és nyilván pozíciós edzők döntésén keresztül csak továbbgyűrűzött. Mindezt úgy, hogy olyan vezetőedző van a csapatnál, akinek az OL szakterülete.
több mint 12 éve
De most oszinten mit vartatok?Én személyszerint azt, hogy nem csak a száj lesz nagy hogy minden rendben van, hanem mondjuk a játék is meg lesz hozzá.
O line durcizik/ felfuggesztve
Megy a cirkusz a csapat felett.
(f)ireland es Philbin a levegoben lognak.
Igy nehez nyerni. Erre rament a szezonunk, irelandban biztos vagyok hogy tavozik (vegre)
Philbint sajnalnam, mert mostansag a legjobb HC-nk volt egy szezon utan is ezt mondom.Delonso_
Irelandet ha ez nem robbantja ki innen, akkor semmi. Gyakorlatilag egy második körös pick kuka, egy átlagon felüli LG kuka. Kövezzen meg akárki, de szerintem Martin idehozatala volt hatalmas kapufa, mert sem játékban nem ért második kört, sem fejben nem ide való. Incognito valószínűleg amúgy se maradt volna a szezon után. Miután behúztuk Thomast azt mondták bal oldalon fog játszani. Na már most ő tacklenek édes kevés, igaz sérülése utáni produkcióját tekintve eddig guardnak is...
Sherman a másik okos, aki annyira csalafinta, hogy rendre magát veri át. Nem is próbál megoldást keresni, vagy legalábbis nekem nem tűnik fel. Ha valami megy akkor hagyjuk, az ellenfél kiismeri. Ha valami nem megy erőltessük, úgyis egyszer összejön. Ha baj van ne gondolkozzunk, jöhet a pánik. Philbin nem tudom mennyire felelős ebben, de az biztos hogy Shermannak ahhoz megvan az esze, hogy kitaláljon valamit, talán még ahhoz is hogy szarból valami elfogadhatót építsen, de ahoz hogy amit feltalált azt kihasználja... hát ehez a feladathoz nem tud felnőni ha nem egy .500 körüli mérleg a cél. Hihetetlenül inkonzisztens a színvonala a játéknak amiért felelős.
Mindig jövőre!
több mint 12 éve
De most oszinten mit vartatok?O line durcizik/ felfuggesztve
Megy a cirkusz a csapat felett.
(f)ireland es Philbin a levegoben lognak.
Igy nehez nyerni. Erre rament a szezonunk, irelandban biztos vagyok hogy tavozik (vegre)
Philbint sajnalnam, mert mostansag a legjobb HC-nk volt egy szezon utan is ezt mondom.
több mint 12 éve
Hát ebből a garniturából is sokan mehetnek a lecsóba, beleértve minden szekciót ( FO, stáb, player ). Azért ez már nevetséges...
több mint 12 éve
kötelező győzelem...2 futott yard. udvarias run D.
sherman mágia. ireland szerződés (3-0 vs. 1-5) ==> mehetnek a lekvárba
matthews volt az úriember. nem verekedett. nem került 60 milióba. nem rángatta magát a földön, hogy nem megy felé a labda. nem dropolt. take it easy, bro. take it easy.
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 12 éve
Jordan Kovacs kijátszotta magát a csapatból 😕Helyére PS-ből jön a szintén safety Campbell.
Mindig jövőre!
több mint 12 éve
Tényleg nagy lehet a vihar, ha már a Zindex is velünk foglalkozik 😀"Szinte szétrobbantotta az amerikai sportéletet, hogy kiderült, az egyik miami csapatnál addig zaklattak egy újoncot az idősebbek, amíg idegösszeroppanást kapott. Nem a miami amerikaifoci-csapat az egyetlen, ahol a fiatalok szívatása, szabályos kirablása előfordul, és az is elég általános, hogy a megalázásokat az edzők is elvárják. Hogyan lesz valaki bántalmazott és kirekesztett az öltözőn belül? "Zindex
Szinte szétrobbantotta...... szerintem a Fülöp-szigeteki tájfun nem is természeti eredetű, hanem a robbanás szele odáig hatolt el...
Nem mondom, hogy olvassátok el, just FYI 😊
sportgeza.hu/sport/2013/11/10/jobban_izlik_a_vacsora_ha_ujonc_fizeti/
Believe In Your 'Fins!
több mint 12 éve
Na de okos mindenki.... miközben a sötétben tapogatózik. Szerintem a történések 10%-át sem tudjuk. Majd később kellene pálcát törni és az sem biztos, kinek a feje felett is kellene.
több mint 12 éve
Hahahahhahahahah 😀mmqb.si.com/2013/11/07/richie-incognito-jonathan-martin-dolphins-lydon-murtha/?sct=nfl_t11_a0
LordTamasTudva azt, hogy ugye állítólag akkor akadt ki Martin, amikor leült enni és erre egyszerre mindenki felállt mellőle, az az érzésem, hogy kicsit a saját bőrüket is féltik a játékosok, mert azokban az öltözői "viccekben" nem voltak teljesen kívülállóak. peterk2005Olvasd el ezt, ennél jobban semmi nem igazolja az ártatlanságukat.
www.thephinsider.com/2013/11/10/5087684/richie-incognito-interview-with-jay-glazer
Hivatásos rettegőknek, polkorrektségért, és Incognito meghurcolásáért ágálóknak ajánlom figyelembe Martin szavait Incognitonak: "Megölöm az egész családodat!"
Most akkor kezdem mégjobban nem érteni, hogy Incognito miért van eltiltva. Ártatlanság vélelme nem illeti meg? Komolyan megkérdezném, vannak alapjogok és vannak alapabbak, vagy mi van még amiről mi nemtudunk?Geeri
Tudod mit? Incognito nem kicsit ferdít. Ez volt a valós üzenet, képpel együtt :
több mint 12 éve
mmqb.si.com/2013/11/07/richie-incognito-jonathan-martin-dolphins-lydon-murtha/?sct=nfl_t11_a0
LordTamas
Tudva azt, hogy ugye állítólag akkor akadt ki Martin, amikor leült enni és erre egyszerre mindenki felállt mellőle, az az érzésem, hogy kicsit a saját bőrüket is féltik a játékosok, mert azokban az öltözői "viccekben" nem voltak teljesen kívülállóak. peterk2005Olvasd el ezt, ennél jobban semmi nem igazolja az ártatlanságukat.
www.thephinsider.com/2013/11/10/5087684/richie-incognito-interview-with-jay-glazer
Hivatásos rettegőknek, polkorrektségért, és Incognito meghurcolásáért ágálóknak ajánlom figyelembe Martin szavait Incognitonak: "Megölöm az egész családodat!"
Most akkor kezdem mégjobban nem érteni, hogy Incognito miért van eltiltva. Ártatlanság vélelme nem illeti meg? Komolyan megkérdezném, vannak alapjogok és vannak alapabbak, vagy mi van még amiről mi nemtudunk?
Mindig jövőre!
több mint 12 éve
Azt hiszem az oltozoben mindenki egyetertene jelenleg Martin (esetleges) homoszexualitasaval.Most mindent előásnak.még Philbin halott fia hiányzik, meg Martin esetleges homoszexualitásajjncaa
undisputedly
több mint 12 éve
Most mindent előásnak.még Philbin halott fia hiányzik, meg Martin esetleges homoszexualitása
undisputedly

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Ezt en is igy latom.De irelandet tokmindegy mi viszi el csak menne mar vegre.
több mint 12 éve
Az NFL Networkon epp arrol beszelgettek, hogy nem nagyon hiszik hogy a Philbin- Ireland kettos tuleli ezt a Martin ugyet, az NFL pedig bevezetni tervez egy anti-baszogatas szabalyt.Delonso_Ireland még oké, hogy kuka, sokan nem sírnak utána, de Philbin nagy csapás lenne...
Believe In Your 'Fins!
több mint 12 éve
Az NFL Networkon epp arrol beszelgettek, hogy nem nagyon hiszik hogy a Philbin- Ireland kettos tuleli ezt a Martin ugyet, az NFL pedig bevezetni tervez egy anti-baszogatas szabalyt.
több mint 12 éve
Most mindent előásnak.2012-ben már Philbin-érában a csapat golf-versenyén molesztált egy afro-amerikai nőt.
Állítólag rendőrségi ügy is lett belőle, de a liga nem tudott róla, mert sikerült egy titoktartási szerződést aláiratni végül a nővel.
espn.go.com/nfl/story/_/id/9951549/miami-dolphins-were-aware-richie-incognito-allegedly-molesting-volunteer-golf-tournament-joe-philbin-says
több mint 12 éve
Az remélem mindenkinek megvan, hogy a hangüzeneteken pár hónapja még röhögött Martin + mostanra kiderült, hogy Schefter ügyesen válogatta a részleteket, annak megfelelően amit ő akar sugalni.Zűrös ügy ez, és a média csak még jobban felkavarja a posványt. Abból amit az ember ki tud venni, nekem úgy tűnik, hogy Incognito és Martin sokat lógtak együtt korábban. Ez egyrészt természetes is, hiszen gyakori, hogy a csapatrészek játékosai vannak csapaton belül különösen közel egymáshoz. Másrészt a rosseb tudja, hogy egy milyen viszony is volt a valóságban. Simán lehet, hogy tényleg baráti, és most valamin baromira összekaptak. De az is simán lehet, hogy Incognito egyszerűen csicskáztatta Martint. Aki meg rookie-hoz illően tűrte, meg "röhögött" rajta, de igazából kényszer "haverság" volt, amibe Martin csak azért ment bele, mert remélte, hogy idővel megszűnik a csicskáztatás, és befogadják.
Martin jó lenne ha végre előállna azzal, hogy most akkor merre tovább. Incognito ellen ha jól tudom nincs az ügy miatt jogi eljárás, sem semilyen liga szankció, és a csapattagok nyilatkozatait látva nem is nagyon értem mi az értelme és az indoka az eltiltásának.Geeri
Az meg csak bonyolít a helyzeten, hogy sustorognak olyanról, hogy Incognito állítólag feladatul kapta, hogy legyen leader, noszogassa a társait teljesítményre. Namost ez már nagyon büdös, ha igaz. Hogy a túróba lehet olyan eszetlen egy edzői stáb, hogy pont egy ilyen személyiségproblémás embert bíz meg ilyesmivel? (Ha tényleg megtették.) Ez már erősen FO/edzői kar felelősség is.
És akkor még ott van a többi játékos, akik erősen összezártak. Ez érthető is, hiszen őket is kikezdte a sajtó. Másrészt viszont kicsit fura, hogy ennyire kiálltak Incognito mögött. Megtehették volna, hogy "kikérjük magunknak" alapon visszautasítják azt, hogy belekeverjék őket, ugyanakkor egyik játékos mellé sem állnak oda, mondván, hogy oldja meg az NFL meg a két játékos. De ők határozottan kiálltak Incognito mögött, ami nekem azért kicsit furcsa, Incognito múltját ismerve. Valahogy nem életszerű, hogy ő legyen az öltöző népszerű embere. Ahhoz túl nagy f*szfej a gyerek. 😊 Tudva azt, hogy ugye állítólag akkor akadt ki Martin, amikor leült enni és erre egyszerre mindenki felállt mellőle, az az érzésem, hogy kicsit a saját bőrüket is féltik a játékosok, mert azokban az öltözői "viccekben" nem voltak teljesen kívülállóak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
Az értékcsökkent áru jelzőhöz az is elég,hogy ilyen kontextusban felmerült a neve. Nem kell,hogy ténylegesen kimondja valamelyik szervezet (NFLPA, NFL, Frencsájz) ,hogy bűnös.Oké, ez "rendben van", Richie viszi el a balhét, ez eddig világos. Kiteszik a szűrét büntiből, ez is oké. De amit nem értek, hogy az mitől példastatuáló, ha utána mehet máshova. Az új csapat csak örül neki, mert könnyen szerzett egy jó játékost, pláne, olcsóért. Richie is örül, mert ennél sokkal nagyobb gond is lehetett volna, pályán marad, pénz is csörgedez, pár év múlva meg, ha jól tolja, mindenki el is felejti az egészet. Mint ahogy BB videóbotránya, vagy a Saints bounty-ja is csak ködös múltba vesző rossz emlék, nem több.Oké, Marint értem, hogy miért ne jönne vissza. De amennyiben Incognito-t "felmentik", azaz, nem kap büntetést, stb., akkor miért menne el? Ha meg megbélyegzik, hogy rasszista, akármi, akkor meg ugyanannyira utálni fogják mindenhol, skarlátbetűvel a homlokán. Ha tőlünk menni kell, máshol miért lenne jó, ha meg valahol játszhat még és nem kap ban forever-t, tőlünk miért menjen?Ugyanazon okból nem fog többet vélhetően Miami mezben pályára futni, amiért BB meg lett lincselve a videózás, a Saints pedig a pénzdíjak miatt.
Nem értek én ehhez, de szerintem ez megint vmi felkapott baromság, mert a Hernandez ügy óta nincs miről írni az NFL háza táján a megélhetési-bortánykereső zsurnalisztáknak.Paradoxon_MIA
Példát kell statuálni. Az nfl az államok kirakat sportja. Nem csak anyaföldön a legnépszerűbb major ligás sport, de most már kezd terjeszkedni is (ala London, vagy Mexicocity) , és egszerűen nem engedhetik meg maguknak,hogy folt essen a hírükön.
Még ha fel is mentik a hivatalos vizsgálatok, akkor is nehéz kimagyarázni a rasszista kijelentést, még akkor is ha "tiszteletbeli feketének" -lol, ez meg mi, menjenek már...- nevezik a társak stbstb.
A Hawks topicba linkeltem nemrég egy videót amiben Moffitt tavalyi öltözőbeli videóiból a fullbackünk összevágott egy válogatást, és ott is van több bőrszínre alapuló poén és megjegyzés, szóval azért nem kell ezt nagyon kirívó esetnek hinni öltözők terén-
Riley Cooper sem gondolta szerintem komolyan, amolyan parasztoknál szokásos nyelvi fordulatként jött ki és videóra vették pechére.
Mindenki csinálja, midnenhol létezik a probléma, de ha kitudódik, büntetni kell.
Na, de a lényeg, hogy most bele tudják szorítani a témát olyan kontextusba, hogy Incognito- akit egyébként szánalmas embernek gondolok- rasszista, bullying is volt benne, zaklatta Martint, és mindezt saját akaratából, cselekedete mivoltának teljes tudatában.
Philbin elvileg ugye szólt neki,hogy keményítsen be MArtinon amiért nem jelent meg OTA-n, de szerinted így,hogy ekkora publicitást kapott az ügy, a GB-ből jött főedző fogja elvinni a dolgot, úőgy,hogy akkor már Ireland is sáros, vagy a tahó, liga szerte megvetett mocskos játékáról híres falember, akiről mindenki tudja,hogy egy paraszt? 😊
A ligának, a Dolphinsnak az a lényeg,hogy minél hamarabb lecsituljanak a kedélyek, az emberek kapjanak egy felelőst, és végre másfele forduljon a média.
Amúgy maga a bullying is hatalmas probléma most az USA-ban. A közösségi médiák terjedésével kb naponta kerül fel 100 videó amiben tinik tesznek fel magukról vallomásokat,hogy azért vannak problémáik,mert piszkálják őket a suliban. Nem egy sajnos öngyilkos is lesz.
Ez nfl-től függetlenül egy hatalmas média figyelmet kapó ügy, de így,hogy a rasszizmus mellé ezt is bele lehet szőni a sztoriba, nagyon vékonyka esélye van Incognitonak.undisputedly
Ha példát akarnak statuálni, akkor Incognito-t el kéne tiltani örökre, még labdaszedő se lehessen (nem, nem ezt akarom messziről sem, de ez lenne az igazán logikus), vagy hagyni a fenébe az egészet. De ez a "lefokozás", áthelyezés szerintem szart sem ér, nincs igazán elrettentő ereje. Persze, szar a csapatnak, szar Richie-nek, de ettől max jobban fognak vigyázni arra, hogy ne legyen szemtanú, de amúgy tesznek magasról az egészre. Pláne, hogy a legtöbb esetben rohadtul nem komolyan mondják szvsz - mármint nem a szó rasszista értelmében, csak ez a szójárás, mint a tinilányoknál a gcii és társai...Paradoxon_MIA
A média cirkusz miatt senki sem akarja a csapatában. A Miami pedig nem engedheti meg mint vállalkozás,hogy a nevük ilyen szalagcímekben szerepeljen.
Mivel 30 éves az ürge, nem sok jó éve van már vélhetően, ráadásul úgy,hogy "bűzlik", nem igen fognak hozzá nyúlni a csapatok,hiszen ők sem akarják a nevüket egybekötni a rasszizmussal, meg azaklatással. Majd egy idő után valahová beveszik minimumért, és jöhet a "mindenki megérdemel egy második esélyt" mantra, ami szintén nagyon dívik arrafelé 😊
Ez van, ez így működik.
több mint 12 éve
Oké, ez "rendben van", Richie viszi el a balhét, ez eddig világos. Kiteszik a szűrét büntiből, ez is oké. De amit nem értek, hogy az mitől példastatuáló, ha utána mehet máshova. Az új csapat csak örül neki, mert könnyen szerzett egy jó játékost, pláne, olcsóért. Richie is örül, mert ennél sokkal nagyobb gond is lehetett volna, pályán marad, pénz is csörgedez, pár év múlva meg, ha jól tolja, mindenki el is felejti az egészet. Mint ahogy BB videóbotránya, vagy a Saints bounty-ja is csak ködös múltba vesző rossz emlék, nem több.Oké, Marint értem, hogy miért ne jönne vissza. De amennyiben Incognito-t "felmentik", azaz, nem kap büntetést, stb., akkor miért menne el? Ha meg megbélyegzik, hogy rasszista, akármi, akkor meg ugyanannyira utálni fogják mindenhol, skarlátbetűvel a homlokán. Ha tőlünk menni kell, máshol miért lenne jó, ha meg valahol játszhat még és nem kap ban forever-t, tőlünk miért menjen?Ugyanazon okból nem fog többet vélhetően Miami mezben pályára futni, amiért BB meg lett lincselve a videózás, a Saints pedig a pénzdíjak miatt.
Nem értek én ehhez, de szerintem ez megint vmi felkapott baromság, mert a Hernandez ügy óta nincs miről írni az NFL háza táján a megélhetési-bortánykereső zsurnalisztáknak.Paradoxon_MIA
Példát kell statuálni. Az nfl az államok kirakat sportja. Nem csak anyaföldön a legnépszerűbb major ligás sport, de most már kezd terjeszkedni is (ala London, vagy Mexicocity) , és egszerűen nem engedhetik meg maguknak,hogy folt essen a hírükön.
Még ha fel is mentik a hivatalos vizsgálatok, akkor is nehéz kimagyarázni a rasszista kijelentést, még akkor is ha "tiszteletbeli feketének" -lol, ez meg mi, menjenek már...- nevezik a társak stbstb.
A Hawks topicba linkeltem nemrég egy videót amiben Moffitt tavalyi öltözőbeli videóiból a fullbackünk összevágott egy válogatást, és ott is van több bőrszínre alapuló poén és megjegyzés, szóval azért nem kell ezt nagyon kirívó esetnek hinni öltözők terén-
Riley Cooper sem gondolta szerintem komolyan, amolyan parasztoknál szokásos nyelvi fordulatként jött ki és videóra vették pechére.
Mindenki csinálja, midnenhol létezik a probléma, de ha kitudódik, büntetni kell.
Na, de a lényeg, hogy most bele tudják szorítani a témát olyan kontextusba, hogy Incognito- akit egyébként szánalmas embernek gondolok- rasszista, bullying is volt benne, zaklatta Martint, és mindezt saját akaratából, cselekedete mivoltának teljes tudatában.
Philbin elvileg ugye szólt neki,hogy keményítsen be MArtinon amiért nem jelent meg OTA-n, de szerinted így,hogy ekkora publicitást kapott az ügy, a GB-ből jött főedző fogja elvinni a dolgot, úőgy,hogy akkor már Ireland is sáros, vagy a tahó, liga szerte megvetett mocskos játékáról híres falember, akiről mindenki tudja,hogy egy paraszt? 😊
A ligának, a Dolphinsnak az a lényeg,hogy minél hamarabb lecsituljanak a kedélyek, az emberek kapjanak egy felelőst, és végre másfele forduljon a média.
Amúgy maga a bullying is hatalmas probléma most az USA-ban. A közösségi médiák terjedésével kb naponta kerül fel 100 videó amiben tinik tesznek fel magukról vallomásokat,hogy azért vannak problémáik,mert piszkálják őket a suliban. Nem egy sajnos öngyilkos is lesz.
Ez nfl-től függetlenül egy hatalmas média figyelmet kapó ügy, de így,hogy a rasszizmus mellé ezt is bele lehet szőni a sztoriba, nagyon vékonyka esélye van Incognitonak.undisputedly
Ha példát akarnak statuálni, akkor Incognito-t el kéne tiltani örökre, még labdaszedő se lehessen (nem, nem ezt akarom messziről sem, de ez lenne az igazán logikus), vagy hagyni a fenébe az egészet. De ez a "lefokozás", áthelyezés szerintem szart sem ér, nincs igazán elrettentő ereje. Persze, szar a csapatnak, szar Richie-nek, de ettől max jobban fognak vigyázni arra, hogy ne legyen szemtanú, de amúgy tesznek magasról az egészre. Pláne, hogy a legtöbb esetben rohadtul nem komolyan mondják szvsz - mármint nem a szó rasszista értelmében, csak ez a szójárás, mint a tinilányoknál a gcii és társai...
Believe In Your 'Fins!