New Orleans Saints
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Tankolni az NFL-ben egyedül QB-ért érdemes, semmi másért....peterk2005Értelek, bár egy idei Wattért úgy betankolnám a szezont, mint annak a rendje. Csak ő egyedül adna vagy plusz 5, ha nem több helyett felfelé total D-ben (nálam ő az alapszakasz MVP-je is eddig). De hasonlót tudnék mondani egy Lawrence Taylorról vagy Bruce Smith-ről.
De hogy fokozzam, ha valamelyik DE a drafton Peppers vagy Mario Williams-t tudná alakítani a profik között, még érte is tankolnék.
Egy All Pro-szintű pass rusherrel ha nem is lenne elit ez a D, de nem kéne az O-nak minden meccs második percétől fogva az eredmény után futnia.
Happyt mindenkinek!
Kiss
több mint 13 éve
Tankolni az NFL-ben egyedül QB-ért érdemes, semmi másért. Azért is csak akkor, ha valami nagyon tuti, bustbiztos prospectről van szó. Ilyen meg ritkán jön szembe a drafton, és amúgy is, nektek úgysem QB kell. Egy Suh, JJ Watt, Miller, stb. miatt meg semmi értelme meccseket leadni, mert legyen akármilyen jó a posztján, nem tud kihúzni egy csapategységet egyedül a szarból.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Nehéz erről egyértelmű véleményt alkotni. Az NBA-ben észrevehető pofátlan vereségre játszás nincs az NFL-ben, de ha arról beszélünk, amit a tavalyi Colts-szériánál is sokat emlegettek, hogy itt mindenki az állásáért, meg a következő szerződéséért játszik, akkor mi történik, ha a góré azt mondja az edzőnek, hogy kirúglak, ha nyerni mersz? Persze ezzel ott áll kontrasztban az a tendencia, hogy a jó pickért küzdő csapatok gyakran a szar idény miatt az edzőt is kirúgják.
Mindenesetre azt én sem tudom elhinni egy ambiciózus Brees-ről, hogy képes lenne szándékosan elcseszni meccseket.
Ha a védelem nem javul (és mitől javulna?), akkor egy top10-es hely így is garantált, aminek az alján is lesz elérhető elit pass rusher prospect.
Persze az is lehetne cél, hogy egy top3-as pickig felszopjuk magunkat, hogy hátracseréljünk 2 első körös pickre, de ezt nem látom reálisnak.
több mint 13 éve
én azt szeretném megkérdezni tőletek, az nfl-t jobban ismerőktől, hogy amikor kinéz egy PO nélküli szezon, milyen mechanizmusok lépnek életbe a legjobb draft körök megszerzésének érdekében?Ez az, amit úgy hívnak: tankolás. Elvileg van ilyen, gyakorlatban is, de persze ezt azért ritkán mondják ki. Nálunk az esélye 0, Brees annyira kompetitív, hogy nem megy vele. Én is játszadoztam a gondolattal, de ahogy 2007-2008-ban is végignyomtuk (ugye 2008-ban már majdnem meglett a Marino rekord), most sem lesz másképp.
kimondja valaki a házban, hogy gyerekek, akkor most minden meccset leadunk a pick 1-ért? breest szabadságoljuk, hogy össze ne törjék egy tét nélküli meccsen? egyáltalán egy ilyen magatartást hogyan fogadnak a szurkolók?
adam77

több mint 13 éve
én azt szeretném megkérdezni tőletek, az nfl-t jobban ismerőktől, hogy amikor kinéz egy PO nélküli szezon, milyen mechanizmusok lépnek életbe a legjobb draft körök megszerzésének érdekében?áhh én nem hiszem ,hogy van ilyen ,hogy leadjuk már a szurkolók miatt se,meg egyáltalán ki az aki szeret veszíteni?!meg ugyebár mindenki az állásáért játszik.Egy esetleges Eagles győzelem után se lenne sok esélyünk a PO-ba jutásért túl nehéz a sorsolás és amit eddig a védelem csinál...nehéz így meccset nyerni.A PO-ról sztem felesleges beszélni,de remélem rábaszok és valahogy bejutunk. 😛
kimondja valaki a házban, hogy gyerekek, akkor most minden meccset leadunk a pick 1-ért? breest szabadságoljuk, hogy össze ne törjék egy tét nélküli meccsen? egyáltalán egy ilyen magatartást hogyan fogadnak a szurkolók?
én azt gondolom, hogy ha az eagles elleni meccset behúzzuk, aztán valahogy kifordulunk magunkból, és megcsapjuk a falconst, akkor egy 9-7-tel még lehet valami esélyünk PO-t illetően, ha szerencsésen alakulnak a dolgok. ha ebből a két meccsből egyet bukunk, akkor gyakorlatilag vége a szezonnak és élesednek a fenti kérdések.
nos?adam77

Samaras játszott?
Még szép, ollózott is egy gyönyörű fejesgólt, csak nem adták meg intentional grounding miatt :/
több mint 13 éve
én azt szeretném megkérdezni tőletek, az nfl-t jobban ismerőktől, hogy amikor kinéz egy PO nélküli szezon, milyen mechanizmusok lépnek életbe a legjobb draft körök megszerzésének érdekében?kimondja valaki a házban, hogy gyerekek, akkor most minden meccset leadunk a pick 1-ért? breest szabadságoljuk, hogy össze ne törjék egy tét nélküli meccsen? egyáltalán egy ilyen magatartást hogyan fogadnak a szurkolók?
én azt gondolom, hogy ha az eagles elleni meccset behúzzuk, aztán valahogy kifordulunk magunkból, és megcsapjuk a falconst, akkor egy 9-7-tel még lehet valami esélyünk PO-t illetően, ha szerencsésen alakulnak a dolgok. ha ebből a két meccsből egyet bukunk, akkor gyakorlatilag vége a szezonnak és élesednek a fenti kérdések.
nos?
több mint 13 éve
Happyt mindenkinek!

Samaras játszott?
Még szép, ollózott is egy gyönyörű fejesgólt, csak nem adták meg intentional grounding miatt :/
több mint 13 éve
Sajnos még mindig nem láttam a meccset, de az adatok amit írt Ata elég egyértelműek. SS ismét belenyúlt a rendszerébe (nem hiszem, hogy sokszor fordult elő ez a kvázi 2 LB-s felállás nála) nem sok sikerrel. Nem ez az első belenyúlása 7 hét alatt, de 0 eredmény. Szvsz fogalma sincs mit csináljon 😕 ez így a legkevésbé sem koncepció, ami idővel beérik. Ha nagyjából egy stílus kezdene kirajzolódni, amit szépen lassan elsajátít a csapat akkor egy nagy nyelés után azt mondja az ember, hogy rendben van, de lát bárki ilyet? 30. passz és 31. futás elleni védelmünk van 😮
több mint 13 éve
De könyörgöm...mivel érdemel ki Corey White 69 snapet a 74-ből? Miközben PatRob is csak 53, aki elvileg kezdő, illetve Patrick akkor miért csak 18? Hol jobb White? Meg hát ha teljesen a passz ellen építjük fel a dolgot, akkor a legjobb ( egyetlen ) pass rusherünk miért csak 28 alkalommal van fent a pályán?TocyGondolom PRob akkor van fent, ha több WR-rel áll fel az ellen, míg ha egy WR, több TE jön szembe, akkor Robi helyett White megy fel (hétvégén jellemző volt a Denverre, hogy több TE-t használt). Egy hete a Tampa ellen Robinson a snapek 100%-n a pályán volt, White meg kb. 60%-n.
A Smith-szerelmet Galette rovására én sem értem. Ha kell, bele tudom magyarázni, hogy SS szerint esély úgy sincs arra, hogy Manninghez odaérjünk, mivel hamar szabadul a labdától, így inkább mackósabb DL-t tesz fel, akik valamennyire fogják a futókat, és egy mozgékonyabb back7-nel próbálja megnehezíteni Manning dolgát.
Mindenesetre bármi is volt az elgondolás, nagyon nem működött.
Gyurma, engem se az L zavart, az egyik legjobb QB az egyik legrosszabb passzvédelem ellen, itt már a meccs előtt is csak akkor lett volna esély, ha Brees élete meccsét játssza. Én is zakót vártam, inkább a vereség módja aggaszt.
több mint 13 éve
Azok közé tartozom, akik inkább támogatják SS-t és hosszú távon is tartanám, de a vasárnapi meccs erős kételyeket ébresztett bennem a képességeit illetően. atapapaAz a helyzet, hogy kvázi amatőr műértőként (3 év magyar ligában eltöltött edzősködés után), nekem ez az érzésem volt már a KC meccs után is. Alapvető mismatchek más meccseken is (White rendszeresen VJ-n, Greer meg Z WR-eken védekezik), folyamatosan rosszul megítélt playhívás (általad is emlegetett GL szituk), mind-mind amatőr hibák. Pedig elvileg SS nem amatőr.
Nem hiszem, hogy nagyon mentegetni kéne SS-t, itt vagyunk a 8. héten, és mintha semmi nem történt volna. Ez a meccs különösen mélypont volt a védelem szempontjából, a SD és a TB elleni "fellángolásból" semmit nem sikerült átmenekíteni.
Egyszerűen továbbra sem látom, hogy SS mit akar ettől a kerettől, és Loomis visszatérése előtt azt sem tudom elképzelni, hogy idén még lesz keretváltozás. Ha véletlenül bejutnánk a PO-ba, akkor ott elég nagy bajban lennénk azért, mert sajnos nincs az az érzem, hogy a csapat egy meccsen bárkit meg tud verni, amit azért Williams védelmével kapcsolatban elég sűrűn éreztem.
Már az furcsa volt, amikor kivettük Bunkleyt az aktív keretből a meccs előtt, pedig nem volt sérült. Majd a meccs nagyobb részében 2 LB-vel álltunk fel, ugye már a bemutatkozáskor is csak a Lofton-Vilma páros volt hallható, és 5 DB. Majd kb. a meccs több mint felében ez volt felállás.Ezzel nekem még nem is lenne különösebb gondom. De azzal már van, hogy SS miért nem érti meg, hogy ez a DL nem az a DL, itt nem lesz nyomás Manningen. A blitz sémák szarok voltak (kb. 3-4 screent szoptunk be a 2. félidőbe, amik teljesen egyértelmű helyzetek voltak és elkerülhetőek).
Vagyis eleve feladtuk a futás elleni védelmet, mert Manning ellen játszottunk.atapapa
Speciel azt megértem, hogy nem erőltetjük a homály OLB-ket 😊
Kétségtelen, hogy most pont olyan hét volt, amikor jobb védelem mellett is kikaptunk volna, de az NFL-ben, a playeket a felálló védelem függvényében állandóan áthívó Manning ellen ilyen tervvel a pályára menni azonos a feltartott kézzel.Ezt a meccset én az idény előtt 70%-ig biztosan L-nek gondoltam. Eleve Breesnek nem "kedves" pálya, egész jó védelem + Manning (akit ha csak mindig SB-n verünk meg, én már 100%-ban boldog vagyok 😀).
atapapa

több mint 13 éve
De könyörgöm...mivel érdemel ki Corey White 69 snapet a 74-ből? Miközben PatRob is csak 53, aki elvileg kezdő, illetve Patrick akkor miért csak 18? Hol jobb White? Meg hát ha teljesen a passz ellen építjük fel a dolgot, akkor a legjobb ( egyetlen ) pass rusherünk miért csak 28 alkalommal van fent a pályán?
több mint 13 éve
Azok közé tartozom, akik inkább támogatják SS-t és hosszú távon is tartanám, de a vasárnapi meccs erős kételyeket ébresztett bennem a képességeit illetően. Már az furcsa volt, amikor kivettük Bunkleyt az aktív keretből a meccs előtt, pedig nem volt sérült. Majd a meccs nagyobb részében 2 LB-vel álltunk fel, ugye már a bemutatkozáskor is csak a Lofton-Vilma páros volt hallható, és 5 DB. Majd kb. a meccs több mint felében ez volt felállás.
Vagyis eleve feladtuk a futás elleni védelmet, mert Manning ellen játszottunk.
A meccset követően engem nem az zavart, amivel tele voltak a címlapok, hogy Manning passzolt 300 yardot, ezt ő megteszi minden héten. Viszont ez a Denver nem fut minden héten 200 yardot ötös átlaggal, ezt a lehetőséget mi adtuk a kezükbe :/
Kétségtelen, hogy most pont olyan hét volt, amikor jobb védelem mellett is kikaptunk volna, de az NFL-ben, a playeket a felálló védelem függvényében állandóan áthívó Manning ellen ilyen tervvel a pályára menni azonos a feltartott kézzel.
Itt van a védősnapek eloszlása
DEFENSE (74 snaps)
C Lofton LB 74 100%
M Jenkins FS 71 96%
J Greer CB 70 95%
C White CB 69 93%
R Harper SS 68 92%
J Vilma LB 62 84%
W Smith DE 61 82%
C Jordan DE 55 74%
P Robinson CB 53 72%
S Ellis DT 39 53%
A Hicks DT 38 51%
T McBride DE 37 50%
T Johnson DT 35 47%
J Galette DE 28 38%
J Patrick CB 18 24%
I Abdul-Quddus FS 15 20%
W Herring LB 9 12%
M Wilson DE 6 8%
R Bush SS 3 4%
J Casillas LB 3 4%
több mint 13 éve
Kettő
több mint 13 éve
A vasárnapi friss termésDe laikus szurkolóként nekem úgy tűnik, hogy rengeteg a misstackle.Jogos sajnos. Jenkins pl. az egyik legtöbb kihagyott szerelést produkáló DB idén az NFL-ben. Pedig a safety azért safety, hogy mögé ne nagyon kerüljön az ellenfél labdával a kezében. De nem csak ő a hibás, csapatszinten meccsenként összejön idén vagy 8-10 MT.
BB
atapapa
Saints defensive backs Roman Harper, Malcolm Jenkins and Patrick Robinson missed two tackles each.
Továbbra is úgy vélem, hogy Brees-zel nem lehet tankolni, de ezzel a védelemmel fullon is bőven mínuszos évünk lesz szerencsére, aztán a drafton hozunk megint egy-két bustot a védelembe
(első és második körös védőink: Smith, Bunkley, Ellis, Jordan, Vilma, Jenkins, Robinson, Lofton, Harper)
A jó drafthely megcélzása ellenére azért azt szeretném, ha a kevés győzelmeink közül legalább egy a Falcons ellen jönne össze 😛
több mint 13 éve
néhányat kitörölhetnél 😊Érdekes lesz a két "acélos" védelem csatája nem tudom,hogy sikerül majd elintézni ,hogy a szentek nyerjenek de sikerülni fog a csapatnak.
több mint 13 éve
Siralmas..... a félidőt néztem utána kikapcsoltam.Sajnálom Breest, erőlködik, mint disznó a jégen. 50-szer passzolni a meccsen, az a siralom maga. NEM MENŐ. Ezért tényleg nem kell 4-5 futó a keretbe. Roby meg hát, na ezért ST és nem WR.......

több mint 13 éve
Siralmas..... a félidőt néztem utána kikapcsoltam.Sajnálom Breest, erőlködik, mint disznó a jégen. 50-szer passzolni a meccsen, az a siralom maga. NEM MENŐ. Ezért tényleg nem kell 4-5 futó a keretbe. Roby meg hát, na ezért ST és nem WR.......

több mint 13 éve

több mint 13 éve

több mint 13 éve

több mint 13 éve

több mint 13 éve

több mint 13 éve

több mint 13 éve

több mint 13 éve
SS rendszere akkor működik, hogy ha a front four nyomást tud tenni blitz nélkül az irányítóra. Ez sikerült NY-ban és később valamennyire a Rams-ben.A rossz hír az, hogy a legtöbb védelmi séma szintén halott, ha csak blitz-cel tudja zaklatni a QB-t, tehát egy DC-váltás semmit se oldana meg önmagában.
Még rosszabb újság, hogy egy friss hír szerint állítólag jelenleg 17 millióval vagyunk (leszünk) 2013-ban a sapka felett, úgy, hogy Bushrod, Ellis, Henderson lejárnak, meg az RFA-k bére sincs ebben benne. Ha ez igaz, akkor csak a drafttól várhatunk megváltást.
Átpörgetve a meccset, a legérdekesebb az volt, ahogy a Denver támadta Brees-t: az endek gyakran nem az edge rush-t próbálták erőltetni kívülről megkerülve a T-ket, hanem bull rush-sal próbálták szűkíteni azt a területet, ahová Brees rendszerint fellép. Elég hatékony volt sajnos.