Pittsburgh Steelers
73 feliratkozó
több mint 11 éve
A 2008-as védelemre ahogy én emlékszem így fejből: DL: Aaron Smith, Casey Hampton, Brett Keisel, Lamarr Woodley, Larry Foote, James Farrior, James Harrison, Ike Taylor, Deshea Townsend, Troy Polamalu, Ryan Clark.Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.Azért 1-2 dolgot tisztába tennék. A korszakos Defense alapja (DL, Farrior, Troy és Ike) volt meg, de ehhez ő is hozzátette a magáét Timonns-szal, Woodleyval, Gayjel és olyan FA-igazolással, mint Clark, illetve Harrison csapatba tételével. Ez 5 kezdő a 11-ből! Ennyit arról, hogy "kapta" a korszakos Defense-t. Meg azért meg kellett oldania egy Faneca-távozást, illetve 2008-ban is voltak ám sérülések. A Ravens elleni 4. heti meccsen az OL-ből ketten kerültek IR-re, hogy mást ne mondjak és egy undrafted rookie lett a kezdő OG. Szóval voltak komoly gondok, de ő kiválóan managelte ezeket.SoldadosHogy mi? 😊 Harrison 2002-ben érkezett a csapathoz, 2004-től kerettag, utána végig játszott. Azért ne lenne igaz, hogy "kapta", mert Tomlinnál lett belőle teljes értékű kezdő? Hát ennyit azért talán még én is tudnék edzőként. 😀
Timmons, Woodley, Gay, stb. meg természetesen Tomlin talámánya, de ezt írtam is, hogy tudott találni tehetségeket. Viszont ezek közül 2008-ban (azaz még a második évben is) csak Woodley kezdett egyedül, a többiek backupok voltak. Erre azért szerintem nyugodtan lehet mondani, hogy a csapatot készen kapta. Az a 11-ből 5 csak évekkel később lett igaz (ami meg évek alatt el is várható).peterk2005
Abban viszont sütinek igaza van, hogy Clarkot még Cowher hozta.Soldados
Ehhez jönnek olyan dolgok, hogy egyértelmű(bb) passz szituknál Timmons jött be Foote helyett, illetve Timmons elég sok ember helyére beugrott (kb. az össze linebacker posztot tolta), ritkán volt kezdő (ja és 65 takli, 5 zsák, és 1 int a 2008-as statja). Gay, de sokkal inkább McFadden sokat és jól tolta nickelben és négy cornernél. És még Chris Hoke-ot sem hagynám ki, aki elég sokszor jól szállt be.
Ha már számolgatjuk a Tomlin mennyit tett hozzá a kapott brigádhoz, akkor inkább (legalább) 15 emberből induljunk ki 😊
Na most ebből Timmons, Woodley és Gay első három lépése volt gyakorlatilag Tomlinnak. Porter eleresztése és Harrison kezdőbe tétele Tomlin második dolga volt. Két nyár alatt egy bivalyerős csapategységhez minek kellett volna jobban hozzányúlni?
Clarkot viszont még tényleg Cowher hozta Chris Hope pótlására FA távozása után, csak 2007-ben Denverben majdnem ottmaradt szegény, ezért merülhet feledésbe a 2006-os (amikor nem is játszott túl jól emlékeim szerint) és 2007-es (5 teljes meccs) évei. A többiek pedig már ott voltak évek óta.
Nálam Tomlin legnagyobb erénye az, hogy idejött Tampa védekezési gyökerekkel (4-3, Cover 2), és fogta az egész tudását és egóját, és hagyta a f@szba az öreg 3-4 zone blitz zsenit dolgozni, és kapásból hozott neki a drafton két szörnyet játszani ajándékba. Tehát kapta a Stradivari hegedűt hegedűművésszel együtt, az bizonyos, de nem akarta megmondani a művésznek hogyan kell hegedülni, és nem akarta a Stradivarit behangolni közben a saját ízlésére sem.
Az b@szott volna be, ha megpróbál belevarázsolni, amit szerintem elég sok edző (HC) megpróbált volna.
Az is nagy vezetői erény ám, ha valaki hagyja az alatta lévőket dolgozni 😊
Plusz nemigen hallom a játékosoktól, sem a korábbi edzőktől a pletykákat, hogy Tomlin igazából egy szerencsés félnótás, aki csak a pozitív diszkrimináció NFL-es megvalósulása és Bernie Mac-re hasonlító fizimiskája miatt lehet HC Pittsburghben.
Persze ő sem normális teljesen az tuti (random időkérések, mourinhot idéző játékba avatkozás, katonás nyilatkozatok), de Cowhernek nem voltak vagy Belichicknek nincsenek dolgai?
Ja és ez már a 8. szezonja volt... és még nem akarták egyszer sem kirúgni... és mintha jó irányba haladna a csapat...
Egyetlen bajom Tomlinnal, hogy túl sok kedves, jófiút igazolunk/draftolunk... kéne egy-két szervezeti őrült a csapatba (NEM HERNANDEZ!)... ezért is hozták vissza Joey bácsit...
több mint 11 éve
Én nem csodálkozom, pont azt magyaráztam meg, hogy miért nem kell csodálkozni azon, hogy erről a témáról folyik a vita.Mit csodálkozol? Sobri mindig is értett hozzá, hogy hogyan lehet felpörgetni egy topicot. És ha még azt Soldi is olvassa, és én is ráérek, akkor annyi meg egy bambi. 😀Elég furcsa nekem ez a vita. Időről időre valaki itt megmondja, hogy Tomlin milyen edző és jönnek ugyanazok az érvek pro és kontra. Nem igazán értem, hogy bárki is az nfl közelében azt találgatná, hogy Tomlin sorsa most mi lesz, hogy 3 PO meccset buktunk? Mert én nem látok ilyet.Klaci79De ez a Steelers topik, és itt muszáj évről évre elővenni és átrágni ezt a témát, ahogy mondod, ugyanazokkal az érvekkel pro és kontra, ugyanis brit tudósok bebizonyították, hogy ellenkező esetben felborulna az univerzum egyensúlya. Tehát mindannyiunk közös érdeke, ami itt történik. Egyébként ha érdekel és nem akarsz várni, elég, ha visszalapozol egy vagy két évet a topikban, és elolvashatod, hogyan folytatódik a vita és milyen eredményre vezet. (Spoiler: semmire. 😮 )
További jó szórakozást mindenkinek!vassadi
(Szerencsétekre mennem kell dolgozni. 😀 )peterk2005
több mint 11 éve
Heywardot tuti előbb választom, mint Hoke-t. 😉 De Worilds sem rosszabb, mint Haggans. 😉kit választasz nagyfiú?ájjon mán meg a gurulós kocsiUhhh...
Joey Porterről hallott már valaki, esetleg Larry Foote neve sem cseng ismerősen, olyan faszikák, hogy Chris Hoke, Clark Haggans, Desea Towsend meg Willie Parker???
hümm
Clarkot Cowher hozta, Harrisont meg szintén ő rakta be
2, a D edzői kara tulajdonképpen egyben van Cowher óta, s ott van torzsalkodás a draftnapokon Tomlinnal
3, a WR nevelés is gyakorlatice folytatólagos
tehát ugye vannak olyan pozitívuok, amelyeket maga a franchise ad Tomlinnak
de elvárások is vannak
1, a futás, s akármennyire is szép, Arians töri a futókat, mint a ropit - valamit az irányítók is hullanak, mint pestis idején
2, menedzselni kell, segíteni a kialakult folyamatok továbbélését - ebből él Tomlin
3, az utolsó három PO, három méteres zakó, ezen is fognak majd gondolkodni az FO-ban
ami látszott, hogy felül megpróbálták megtartani az aranykor II. nagy öregjeit, de az átstruktúrálások és folyamatos helyvakarás miatt elúsztunk a cap-be, és igaz hogy vannak beváló fiatalok, de ijen tömegű elvándorlásnál, sokkal nagyobb arányban kellenesutianap
Hoke egy hasznos role player semmi több. Portert azonnal cutoltuk, amikor Tomlin jött, Haggans 1 évet volt Tomlin alatt, aztán helyére jött Woodley. Townsend és Parker volt. És? (Clarkot még tényleg Cowher hozta)
A D edzői kara 2004 óta egy helyen változott (sec coach). De ez is egy döntés volt Tomlintól. Defensive mindként nem nyúlt a bevált dologhoz.
A WR-nevelést annyival elintézni, hogy folytatólagos, az kicsit vicces. Azért ez nem így működik. Ami tény, hogy folyamatosan jó WR-eket húzunk és sikerül kinevelnünk őket. De ezt mint Steelers-hozott értéket megjeleníteni több mint mókás.
Arians töri a futókat? A futó az a poszt, amely a leggyorsabban elhasználódik. Ez van. Töri a QB-kat? Emlékeim szerint Haley irányítása alatt is sérült már meg Ben. 😉 Továbbá nézd meg, hogy Palmer ACL-je hogy szakadt el. Biztos Arians tehet róla...! 😀 😀
Utolsó 3 PO méretes zakó? Max az utolsó kettő. Ugyanis a harmadik a Super Bowlon egy hatpontos vereség volt a GB-től, amikor 2 perccel a vége előtt a győzelemért támadhattunk. 😉 Az utolsó kettő pedig az elitcsapat utolsó, illetve a mostani új csapat első éve volt.
És ami a legmókásabb: menedzselni kell és a kialakult folyamatok továbbélését segíteni. 😀 😀 😀 És hogy ebből él Tomlin? Erre nem is tudom, mit mondjak. Azért ennyivel elintézni 8 év alatt 5 PO-t, 4 divgyőzelmet, 2 SB-t és 1 gyűrűt. Ca'mon Man!Soldados
Hookot vagy CamTomast vagy Heywardot? egyébként ugye kigyött vissza assistantnak?
Hagganst, Portert vagy JJ-Worldis
azér írtam Joeyt is, ő nem edző? hun?
Tózend se lett edző?
arról beszélek, hogy nem látom nagyon Tomlintól a hozzáadott értéket
igen gyűtsd ki az Arians alatii futókat nyugodtan....
Kicsit tele van már a puttonyom ezzel a visszafele megokolással mindennek, mindig a végeredményből indulsz ki, s gyűjtögeted az elefántszart és abból túrkálsz, így végül is Sobri-logikába lehetne illeszteni az egészet...sutianap
És akkor mi van, hogy Porter edző nálunk? Ez most baj? Townsendből is edző lett és ezzel mit akarsz mondani? Ezeknek mi köze ahhoz, hogy Tomlin jó edző? Semmi. Tomlin kapott egy jó keretet, hozzátette a magáét és SB-t nyertünk, majd még egyszer SB-be jutottunk. De ha szerinted csak annyi dolga volt ebben, hogy managelte ahogy mindenki teszi a dolgát, akkor hidd ezt. 😊
Az pedig, hogy egy futó megsérül benne van. A leghamarabb elkopó poszt. Semmi köze hozzá az OC-nak. 😉 Ilyen alapon most TH törte össze Bellt, mert agyonhasználta. Nem. Mivel a futó 20-30 labdát kap, így ugyanennyiszer szerelik, náluk fordul elő leggyakrabban sérülés. Ehhez van köze az RB-sérülésekhez, nem az OC-hoz.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Mit csodálkozol? Sobri mindig is értett hozzá, hogy hogyan lehet felpörgetni egy topicot. És ha még azt Soldi is olvassa, és én is ráérek, akkor annyi meg egy bambi. 😀Elég furcsa nekem ez a vita. Időről időre valaki itt megmondja, hogy Tomlin milyen edző és jönnek ugyanazok az érvek pro és kontra. Nem igazán értem, hogy bárki is az nfl közelében azt találgatná, hogy Tomlin sorsa most mi lesz, hogy 3 PO meccset buktunk? Mert én nem látok ilyet.Klaci79De ez a Steelers topik, és itt muszáj évről évre elővenni és átrágni ezt a témát, ahogy mondod, ugyanazokkal az érvekkel pro és kontra, ugyanis brit tudósok bebizonyították, hogy ellenkező esetben felborulna az univerzum egyensúlya. Tehát mindannyiunk közös érdeke, ami itt történik. Egyébként ha érdekel és nem akarsz várni, elég, ha visszalapozol egy vagy két évet a topikban, és elolvashatod, hogyan folytatódik a vita és milyen eredményre vezet. (Spoiler: semmire. 😮 )
További jó szórakozást mindenkinek!vassadi
(Szerencsétekre mennem kell dolgozni. 😀 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
Elég furcsa nekem ez a vita. Időről időre valaki itt megmondja, hogy Tomlin milyen edző és jönnek ugyanazok az érvek pro és kontra. Nem igazán értem, hogy bárki is az nfl közelében azt találgatná, hogy Tomlin sorsa most mi lesz, hogy 3 PO meccset buktunk? Mert én nem látok ilyet.Klaci79De ez a Steelers topik, és itt muszáj évről évre elővenni és átrágni ezt a témát, ahogy mondod, ugyanazokkal az érvekkel pro és kontra, ugyanis brit tudósok bebizonyították, hogy ellenkező esetben felborulna az univerzum egyensúlya. Tehát mindannyiunk közös érdeke, ami itt történik. Egyébként ha érdekel és nem akarsz várni, elég, ha visszalapozol egy vagy két évet a topikban, és elolvashatod, hogyan folytatódik a vita és milyen eredményre vezet. (Spoiler: semmire. o_o )
További jó szórakozást mindenkinek!
több mint 11 éve
Nem. Az már az lenne, amit Soldi írt: beleült volna a tutiba és lemenedzselte volna a két 2 SB run-t. 😊 De ilyent senki nem állított. 😊Ja azt hittem ez is Tomlin hibája 😀 A kész csapat akkor lenne igaz, ha abból a csapatból mindkét SB runban ugyanazok a játékosok játszottak volna kezdő poszton. Ez még az elsőre sem igaz.polamaluEzt most nem értem, ha jól értelek akkor mindenkit ki kellett volna dobnia és akkor lenne k..va jó edző, ha úgy is ide húzza fel a csapatot??polamaluNem jól értesz. 😊 Dehogy kellett volna kidobnia! Soldi azzal kezdett vitatkozni, hogy Tomlin készen kapta-e a csapatot vagy sem. Ezen vitáztunk, nem azon, hogy mit kellett volna csinálnia. Ennyi.peterk2005

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
Ha jól értettem süti próbált erre célozni.Azt, hogy lent lévő franchise-okhoz kinevezett edzőkhöz képest más volt a helyzete, ezt nem is vitatom. De ha vki azt állítja, hogy beleült a tutiba és csak managelnie kellett, és így kb ölébe pottyant 1 gyűrű és 2 SB, az óriási butaság. Persze jobb helyzetből indult. Teszem hozzá, hogy Harbaugh is jó helyzetből indult a Ravens-nél 😉, mert szintén elit védelmet örökölt Reeddel, Lewis-szal, Suggs-szal, Ngatával. És? Ez brmelyikük érdemét elvitatja? Ugyan már. Nagyin is komoly gondokat kellett mindkettőnek megoldania ahhoz, hogy SB-t nyerjenek, hiába jó keretet vettek át.SoldadosKi állított ilyent? Mondjad a nevét és szaladok veled megkokizni. 😀peterk2005
A lényeg, hogy jó keretet kapott, de hozzátette a magáét és attól lettünk SB-győztesek. Amikor az ikonok kiöregedtek új csapatot épített, amely idén visszatért jók közé. Eddig ennyit tudunk. A kérdés az, hogy az új csapatot képes lesz-e eggyel magasabb szintre, azaz az elitek közé emelni.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
kit választasz nagyfiú?ájjon mán meg a gurulós kocsiUhhh...
Joey Porterről hallott már valaki, esetleg Larry Foote neve sem cseng ismerősen, olyan faszikák, hogy Chris Hoke, Clark Haggans, Desea Towsend meg Willie Parker???
hümm
2, a D edzői kara tulajdonképpen egyben van Cowher óta, s ott van torzsalkodás a draftnapokon Tomlinnal
de elvárások is vannak
1, a futás, s akármennyire is szép, Arians töri a futókat, mint a ropit - valamit az irányítók is hullanak, mint pestis idején
2, menedzselni kell, segíteni a kialakult folyamatok továbbélését - ebből él Tomlin
3, az utolsó három PO, három méteres zakó, ezen is fognak majd gondolkodni az FO-ban
ami látszott, hogy felül megpróbálták megtartani az aranykor II. nagy öregjeit, de az átstruktúrálások és folyamatos helyvakarás miatt elúsztunk a cap-be, és igaz hogy vannak beváló fiatalok, de ijen tömegű elvándorlásnál, sokkal nagyobb arányban kellenesutianap
Hoke egy hasznos role player semmi több. Portert azonnal cutoltuk, amikor Tomlin jött, Haggans 1 évet volt Tomlin alatt, aztán helyére jött Woodley. Townsend és Parker volt. És? (Clarkot még tényleg Cowher hozta)
A D edzői kara 2004 óta egy helyen változott (sec coach). De ez is egy döntés volt Tomlintól. Defensive mindként nem nyúlt a bevált dologhoz.
A WR-nevelést annyival elintézni, hogy folytatólagos, az kicsit vicces. Azért ez nem így működik. Ami tény, hogy folyamatosan jó WR-eket húzunk és sikerül kinevelnünk őket. De ezt mint Steelers-hozott értéket megjeleníteni több mint mókás.
Arians töri a futókat? A futó az a poszt, amely a leggyorsabban elhasználódik. Ez van. Töri a QB-kat? Emlékeim szerint Haley irányítása alatt is sérült már meg Ben. 😉 Továbbá nézd meg, hogy Palmer ACL-je hogy szakadt el. Biztos Arians tehet róla...! 😀 😀
Utolsó 3 PO méretes zakó? Max az utolsó kettő. Ugyanis a harmadik a Super Bowlon egy hatpontos vereség volt a GB-től, amikor 2 perccel a vége előtt a győzelemért támadhattunk. 😉 Az utolsó kettő pedig az elitcsapat utolsó, illetve a mostani új csapat első éve volt.
És ami a legmókásabb: menedzselni kell és a kialakult folyamatok továbbélését segíteni. 😀 😀 😀 És hogy ebből él Tomlin? Erre nem is tudom, mit mondjak. Azért ennyivel elintézni 8 év alatt 5 PO-t, 4 divgyőzelmet, 2 SB-t és 1 gyűrűt. Ca'mon Man!Soldados
Hookot vagy CamTomast vagy Heywardot? egyébként ugye kigyött vissza assistantnak?
Hagganst, Portert vagy JJ-Worldis
azér írtam Joeyt is, ő nem edző? hun?
Tózend se lett edző?
arról beszélek, hogy nem látom nagyon Tomlintól a hozzáadott értéket
igen gyűtsd ki az Arians alatii futókat nyugodtan....
Kicsit tele van már a puttonyom ezzel a visszafele megokolással mindennek, mindig a végeredményből indulsz ki, s gyűjtögeted az elefántszart és abból túrkálsz, így végül is Sobri-logikába lehetne illeszteni az egészet...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Ja azt hittem ez is Tomlin hibája 😀Ezt most nem értem, ha jól értelek akkor mindenkit ki kellett volna dobnia és akkor lenne k..va jó edző, ha úgy is ide húzza fel a csapatot??polamaluNem jól értesz. 😊 Dehogy kellett volna kidobnia! Soldi azzal kezdett vitatkozni, hogy Tomlin készen kapta-e a csapatot vagy sem. Ezen vitáztunk, nem azon, hogy mit kellett volna csinálnia. Ennyi.peterk2005
A kész csapat akkor lenne igaz, ha abból a csapatból mindkét SB runban ugyanazok a játékosok játszottak volna kezdő poszton. Ez még az elsőre sem igaz.
Szoktam vitázni Soldival és nem biztos, hogy mindig úgy gondolom mint Ő, de most szerintem teljesen igaza van. Azt nem mondanám, de lejjebb is írtam, hogy Tomlin egy zseni, lehet belőle zseni, de ahhoz még kell tapasztalat, jó úton jár. Belichek ilyen idős korban mint Tomlin hány gyűrűvel rendelkezett? Akkor ha lemondanak róla most nincs neki 3.
Nehéz dolog ez, de véleményem szerint Tomlin igen is nagyon jó edző, a liga egyik legjobbja, a maga hibáival és hiányosságaival együtt.
több mint 11 éve
Azt, hogy lent lévő franchise-okhoz kinevezett edzőkhöz képest más volt a helyzete, ezt nem is vitatom. De ha vki azt állítja, hogy beleült a tutiba és csak managelnie kellett, és így kb ölébe pottyant 1 gyűrű és 2 SB, az óriási butaság. Persze jobb helyzetből indult. Teszem hozzá, hogy Harbaugh is jó helyzetből indult a Ravens-nél 😉, mert szintén elit védelmet örökölt Reeddel, Lewis-szal, Suggs-szal, Ngatával. És? Ez brmelyikük érdemét elvitatja? Ugyan már. Nagyin is komoly gondokat kellett mindkettőnek megoldania ahhoz, hogy SB-t nyerjenek, hiába jó keretet vettek át.SoldadosKi állított ilyent? Mondjad a nevét és szaladok veled megkokizni. 😀

több mint 11 éve
offolnék egyet...most néztem, hogy elég komolynak tűnő sérülése volt C. Allennek, legalábbis a térdéről posztolt fotó alapján. Nagyon remélem, hogy ez a korábbi időkről származó sérülése most rendbe jön és jövőre azt az Allent láthatjuk, akinek megérte ennyi pénzért szerződést adni.
több mint 11 éve
Elég furcsa nekem ez a vita. Időről időre valaki itt megmondja, hogy Tomlin milyen edző és jönnek ugyanazok az érvek pro és kontra. Nem igazán értem, hogy bárki is az nfl közelében azt találgatná, hogy Tomlin sorsa most mi lesz, hogy 3 PO meccset buktunk? Mert én nem látok ilyet. Nem látok olyat, hogy bizonytalan lenne a vezetőség vajon Tomlinnal vágunk e neki 2015-nek. Csak teljesen szubjektív szempontok alapján találgatjuk, hogy mennyire jó vagy rossz edző. Nekem úgy tűnik elég jó eredményei vannak, úgy tűnik a liga nagyobbik fele boldog lenne, ha olyan HC-je lenne, akinek nincs negatív szezonja. Hogy a csapat jelentős részét kapta? Még szép...rúgott volna ki mindenkit, csak hogy sajátot építsen? Ugyan.Ezzel teljesen egyetértek.
Látványosan fejlődött a csapat ez egyértelmű és úgy tűnik még bőven van fejlődési lehetőség is. Fiatal OL és DL, ráadásul sosem top pick-ből. Jó WR-ek, jó RB...és természetesen a csapat alakul folyamatosan át, fiatalodik.
Egyébként ki az aki olyan sokkal jobb edző lenne, mint Tomlin? Belichick-re gondolunk ilyenkor amikor olyan nagyon jó edzőről van szó mondjuk? Minden tiszteletem az övé, mert tényleg hatalmas mágus és Tomlinnak még sokat kell tanulnia, hogy a nyomába legyen, de vajon mennyire köszönheti fantasztikus karrierjét annak, hogy a 6. körben behúzta a liga egyik korszakos zsenijét?Klaci79
Kivéve Belichicket. 😊 Az az ember mindenből legalább 10 győzelmet csinál. Volt olyan év, amikor WR nélkül konfdöntőztek. Volt, amikor Cassell-lel 11-5-t csináltak. Persze nyilván kellett neki Brady és a mák, hogy 6. körben kiválasztották. De hihetetlen, hogy az a Pats soha, egy évre sem fullad ki.
Ha a HC-kat értékeljük, akkor az én szememben van Belichick, mint zseni és utána jönnek a kiváló edzők, közte a 2 Harbaugh-val, Caroll-lal és Tomlinnal is.

több mint 11 éve
Ezt most nem értem, ha jól értelek akkor mindenkit ki kellett volna dobnia és akkor lenne k..va jó edző, ha úgy is ide húzza fel a csapatot??polamaluNem jól értesz. 😊 Dehogy kellett volna kidobnia! Soldi azzal kezdett vitatkozni, hogy Tomlin készen kapta-e a csapatot vagy sem. Csak ezen a tény állításon vitáztunk, nem azon, hogy mit kellett volna csinálnia. Ennyi.

több mint 11 éve
Azt, hogy lent lévő franchise-okhoz kinevezett edzőkhöz képest más volt a helyzete, ezt nem is vitatom. De ha vki azt állítja, hogy beleült a tutiba és csak managelnie kellett, és így kb ölébe pottyant 1 gyűrű és 2 SB, az óriási butaság. Persze jobb helyzetből indult. Teszem hozzá, hogy Harbaugh is jó helyzetből indult a Ravens-nél 😉, mert szintén elit védelmet örökölt Reeddel, Lewis-szal, Suggs-szal, Ngatával. És? Ez brmelyikük érdemét elvitatja? Ugyan már. Nagyin is komoly gondokat kellett mindkettőnek megoldania ahhoz, hogy SB-t nyerjenek, hiába jó keretet vettek át.Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.SoldadosOké, akkor 2 a 11-ből. 😊 Mondjuk egy negyedik éves játékosról - amelyik már a csapatnál van, nem kell idehozni - eldönteni, hogy kezdőbe való-e vagy sem, én továbbra sem tartom akkora hűdefrász durranásnak.
Egyébként egy Belichick Bostonba érve néhány év alatt lényegében teljes rostert épített. Pagano Indy-ben 3 év után ott tart, hogy Wayne és Mathis maradt összesen a teljes keretből, mindenki mást ő hozott. Caroll mai Seattle-je nyomaiban is alig emlékeztet arra amit kapott. Sean Payton Saint-e 1-2 év alatt teljesen más csapat lett, mint ami előtte volt. Ilyen körülmények között amikor 8(!!!!) év után is még egy Polamalu kezd, Ike még rosteren van, Roethlisberger a QB, Heath Miller a TE, stb. és egy visszavonult Harrisont kell visszahozni, hogy rendbe legyen a poszt, értelmét sem látom a "készen kapta"-e dolgon vitatkozni. Tomlin és a fenti edzők esete nem csak különbözik, de egyszerűen másik dimenzió.peterk2005

több mint 11 éve
Ezt most nem értem, ha jól értelek akkor mindenkit ki kellett volna dobnia és akkor lenne k..va jó edző, ha úgy is ide húzza fel a csapatot?? Vagy az hogy ezeket a korszakos zseniket egyben tudta tartani az a szar edző példája?? Igen vannak még veteránok akik játszanak, ez nem is baj. Sok csapat akinél az új edzőnek nem volt ennyi esze, azok már 5-8 éve a PO közelében sincsenek. Francsit építeni úgy is lehet, ha a meglévő pilléreket terheled és folyamatosan cserélgeted, meg úgy is, hogy buldózerrel esel neki, az elsőben a ház állva marad, igaz néha meginog, míg a másodikban lehet sosem készül el újra. Akkor melyik oldal a zseni? Belichek egy teljesen más tészta, őt szerintem senkivel nem lehet egy lapon emlegetni. Azt se feledjük Tomlinnak még van vagy 20 éve, hogy olyan tapasztalt legyen. Igen az is lehet, hogy sokaknál a váltás hozott fellendülést, de én itt nem érzek válságot, majd, ha egymás után több évben nem leszünk pozitívak vagy nullásak akkor lesz mély kút. Most egy rebuilding van, ahol egyenlőre jól állunk. Vannak még láncszemek amik hiányoznak, ha a helyükre kerülnek újra, és nem 10 év múlva, SB esélyes csapatról beszélünk. Ez még Ben visszavonulása előtt lesz. Akkor jön majd el az, hogy egy irányítót kell beilleszteni a meglévő rendszerbe, az is egy más tészta lesz, akkor más problémák lesznek.Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.SoldadosOké, akkor 2 a 11-ből. 😊 Mondjuk egy negyedik éves játékosról - amelyik már a csapatnál van, nem kell idehozni - eldönteni, hogy kezdőbe való-e vagy sem, én továbbra sem tartom akkora hűdefrász durranásnak.
Egyébként egy Belichick Bostonba érve néhány év alatt lényegében teljes rostert épített. Pagano Indy-ben 3 év után ott tart, hogy Wayne és Mathis maradt összesen a teljes keretből, mindenki mást ő hozott. Caroll mai Seattle-je nyomaiban is alig emlékeztet arra amit kapott. Sean Payton Saint-e 1-2 év alatt teljesen más csapat lett, mint ami előtte volt. Ilyen körülmények között amikor 8(!!!!) év után is még egy Polamalu kezd, Ike még rosteren van, Roethlisberger a QB, Heath Miller a TE, stb. és egy visszavonult Harrisont kell visszahozni, hogy rendbe legyen a poszt, értelmét sem látom a "készen kapta"-e dolgon vitatkozni. Tomlin és a fenti edzők esete nem csak különbözik, de egyszerűen másik dimenzió.peterk2005
több mint 11 éve
ájjon mán meg a gurulós kocsiUhhh...
hümm
de elvárások is vannak
És ami a legmókásabb: menedzselni kell és a kialakult folyamatok továbbélését segíteni. 😀 😀 😀 És hogy ebből él Tomlin? Erre nem is tudom, mit mondjak. Azért ennyivel elintézni 8 év alatt 5 PO-t, 4 divgyőzelmet, 2 SB-t és 1 gyűrűt. Ca'mon Man!

több mint 11 éve
Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.SoldadosOké, akkor 2 a 11-ből. 😊 Mondjuk egy negyedik éves játékosról - amelyik már a csapatnál van, nem kell idehozni - eldönteni, hogy kezdőbe való-e vagy sem, én továbbra sem tartom akkora hűdefrász durranásnak.
Egyébként egy Belichick Bostonba érve néhány év alatt lényegében teljes rostert épített. Pagano Indy-ben 3 év után ott tart, hogy Wayne és Mathis maradt összesen a teljes keretből, mindenki mást ő hozott. Caroll mai Seattle-je nyomaiban is alig emlékeztet arra amit kapott. Sean Payton Saint-e 1-2 év alatt teljesen más csapat lett, mint ami előtte volt. Ilyen körülmények között amikor 8(!!!!) év után is még egy Polamalu kezd, Ike még rosteren van, Roethlisberger a QB, Heath Miller a TE, stb. és egy visszavonult Harrisont kell visszahozni, hogy rendbe legyen a poszt, értelmét sem látom a "készen kapta"-e dolgon vitatkozni. Tomlin és a fenti edzők esete nem csak különbözik, de egyszerűen másik dimenzió.

több mint 11 éve
Elég furcsa nekem ez a vita. Időről időre valaki itt megmondja, hogy Tomlin milyen edző és jönnek ugyanazok az érvek pro és kontra. Nem igazán értem, hogy bárki is az nfl közelében azt találgatná, hogy Tomlin sorsa most mi lesz, hogy 3 PO meccset buktunk? Mert én nem látok ilyet. Nem látok olyat, hogy bizonytalan lenne a vezetőség vajon Tomlinnal vágunk e neki 2015-nek. Csak teljesen szubjektív szempontok alapján találgatjuk, hogy mennyire jó vagy rossz edző. Nekem úgy tűnik elég jó eredményei vannak, úgy tűnik a liga nagyobbik fele boldog lenne, ha olyan HC-je lenne, akinek nincs negatív szezonja. Hogy a csapat jelentős részét kapta? Még szép...rúgott volna ki mindenkit, csak hogy sajátot építsen? Ugyan.Látványosan fejlődött a csapat ez egyértelmű és úgy tűnik még bőven van fejlődési lehetőség is. Fiatal OL és DL, ráadásul sosem top pick-ből. Jó WR-ek, jó RB...és természetesen a csapat alakul folyamatosan át, fiatalodik.
Egyébként ki az aki olyan sokkal jobb edző lenne, mint Tomlin? Belichick-re gondolunk ilyenkor amikor olyan nagyon jó edzőről van szó mondjuk? Minden tiszteletem az övé, mert tényleg hatalmas mágus és Tomlinnak még sokat kell tanulnia, hogy a nyomába legyen, de vajon mennyire köszönheti fantasztikus karrierjét annak, hogy a 6. körben behúzta a liga egyik korszakos zsenijét?
több mint 11 éve
Harrison csak akkor játszott Cowhernél, amikor sérülés volt. Megjött Tomlin és egy bizonyos Joey Portert kivágott, s Harrisont tette kezdőnek. Ez bizony nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert igencsak magasan volt a léc. Szóval ezek igen bátor és jó döntések voltak, amelyek így utólag Harrisont látva nagyon könnyűnek tűnhetnek, de akkor abban a helyzetben korántsem volt az.Azért 1-2 dolgot tisztába tennék. A korszakos Defense alapja (DL, Farrior, Troy és Ike) volt meg, de ehhez ő is hozzátette a magáét Timonns-szal, Woodleyval, Gayjel és olyan FA-igazolással, mint Clark, illetve Harrison csapatba tételével. Ez 5 kezdő a 11-ből! Ennyit arról, hogy "kapta" a korszakos Defense-t. Meg azért meg kellett oldania egy Faneca-távozást, illetve 2008-ban is voltak ám sérülések. A Ravens elleni 4. heti meccsen az OL-ből ketten kerültek IR-re, hogy mást ne mondjak és egy undrafted rookie lett a kezdő OG. Szóval voltak komoly gondok, de ő kiválóan managelte ezeket.SoldadosHogy mi? 😊 Harrison 2002-ben érkezett a csapathoz, 2004-től kerettag, utána végig játszott. Azért ne lenne igaz, hogy "kapta", mert Tomlinnál lett belőle teljes értékű kezdő? Hát ennyit azért talán még én is tudnék edzőként. 😀
Timmons, Woodley, Gay, stb. meg természetesen Tomlin talámánya, de ezt írtam is, hogy tudott találni tehetségeket. Viszont ezek közül 2008-ban (azaz még a második évben is) csak Woodley kezdett egyedül, a többiek backupok voltak. Erre azért szerintem nyugodtan lehet mondani, hogy a csapatot készen kapta. Az a 11-ből 5 csak évekkel később lett igaz (ami meg évek alatt el is várható).peterk2005
Abban viszont sütinek igaza van, hogy Clarkot még Cowher hozta.

több mint 11 éve
Ezért mondtam, hogy Tomlin nagyon jó edző, de nem zseni. Abból a ligában mint HC 1-2 van max. Jó edzőből több van, szarból még több. Azért olyan aki 8 év alatt, akármilyen keretet kapott vagy sem, nem produkál negatív szezont azért csak nem olyan rossz 😉polamaluSobri sem így indított, az volt az alap, hogy jó edző, ezt senki se vitatta. 😊 Bennem is csak azért hagyott nyomot Sobri írása, mert azt feszegette, hogy vajon a "jó"-nál jobb-e. Az, hogy az ilyen edzőt zseninek vagy elitnek tituláljuk, mindegy. A kérdés, hogy benne van-e abban a néhány NFL edzőben, amelyik hosszabb távon is képes sikeresen irányítani ugyanazt a franchise-t, vagy "befárad". Sok kiváló edzőnél már előfordult, hogy "befáradtak" (Holmgren, Reid, és gyanúsan Payton), és váltaniuk kell(ett) ahhoz, hogy újra "életre keljenek".

több mint 11 éve
ájjon mán meg a gurulós kocsiJoey Porterről hallott már valaki, esetleg Larry Foote neve sem cseng ismerősen, olyan faszikák, hogy Chris Hoke, Clark Haggans, Desea Towsend meg Willie Parker???
hümm
de elvárások is vannak
ami látszott, hogy felül megpróbálták megtartani az aranykor II. nagy öregjeit, de az átstruktúrálások és folyamatos helyvakarás miatt elúsztunk a cap-be, és igaz hogy vannak beváló fiatalok, de ijen tömegű elvándorlásnál, sokkal nagyobb arányban kellene

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Azért 1-2 dolgot tisztába tennék. A korszakos Defense alapja (DL, Farrior, Troy és Ike) volt meg, de ehhez ő is hozzátette a magáét Timonns-szal, Woodleyval, Gayjel és olyan FA-igazolással, mint Clark, illetve Harrison csapatba tételével. Ez 5 kezdő a 11-ből! Ennyit arról, hogy "kapta" a korszakos Defense-t. Meg azért meg kellett oldania egy Faneca-távozást, illetve 2008-ban is voltak ám sérülések. A Ravens elleni 4. heti meccsen az OL-ből ketten kerültek IR-re, hogy mást ne mondjak és egy undrafted rookie lett a kezdő OG. Szóval voltak komoly gondok, de ő kiválóan managelte ezeket.SoldadosHogy mi? 😊 Harrison 2002-ben érkezett a csapathoz, 2004-től kerettag, utána végig játszott. Azért ne lenne igaz, hogy "kapta", mert Tomlinnál lett belőle teljes értékű kezdő? Hát ennyit azért talán még én is tudnék edzőként. 😀
Timmons, Woodley, Gay, stb. meg természetesen Tomlin talámánya, de ezt írtam is, hogy tudott találni tehetségeket. Viszont ezek közül 2008-ban (azaz még a második évben is) csak Woodley kezdett egyedül, a többiek backupok voltak. Erre azért szerintem nyugodtan lehet mondani, hogy a csapatot készen kapta. Az a 11-ből 5 csak évekkel később lett igaz (ami meg évek alatt el is várható).

több mint 11 éve
Ezért mondtam, hogy Tomlin nagyon jó edző, de nem zseni. Abból a ligában mint HC 1-2 van max. Jó edzőből több van, szarból még több. Azért olyan aki 8 év alatt, akármilyen keretet kapott vagy sem, nem produkál negatív szezont azért csak nem olyan rossz 😉
több mint 11 éve
Ha a te összehasonlításodat nézem akkor elvileg Haribó jobb edző mint Tomlim mert ha beviszi a csapatot PO-ba akkor tud extramotivációt adni és legalább egy meccsen továbblökni a csapatot? Ha viszont úgy nézem hogy évekig POban volt a csapat és csak eyszer sikerült SB-be jutni akkor már más a leányzó fekvése, pedig Haribó is jó védelmet örökölt.Nem tudom nem lesarkítani, mert nem owner vagyok hanem szurkoló, nem tudom és nem is akarom összetetten a történések bonyolult kontextusában vizsgálni a helyzetet. 😊
Nehéz ezt ennyire lesarkítani.malkav
A kérdésedre viszont a válaszom: igen. Számomra az dönt a jó és a kiváló edző között, hogy bár mindkettő össze tud rakni egy jó csapatot, ami playoffig el is jut, de a jó edző itt megáll, a kiváló edző meg tovább megy. Az SB-be jutást viszont nem tartom elengedhetetlen feltételne (legalábbis a többszörit) Az eredményes playoff szereplés nálam azt jelenti, hogy képes nyerni, hogy az esetek többségében a lehetőségekhez mérten a legjobban készíti fel a csapatát, stb. A többi már szerencse. Bemegy egy FG vagy sem, elkap-e egy labdát az elkapó, vagy egy centivel kilép vele, stb. Erre egy edzőnek nincs ráhatása.
Haribó a legtöbb idegenbeli győzelmet aratta playoffban, talán sose esett még ki első meccsen (jól tudom?), SB mellett elvitte AFCCG-ig is a csapatot, és rendszeresen (gyak. mindig) úgy készíti fel azt, hogy a legtöbbet kihozza magából. Matchuptól függetlenül, bárki is az ellenfél. És emellett éveken keresztül erős, minőségi csapatot épít, tartja a minőséget. Ez szerintem lefedi az elit edző kritériumait.

több mint 11 éve
Forma szempontjából teljesen lényegtelen volt mindkét meccsünk, mert egyik szeptemberi, a másik pedig október végi, vagy november eleji volt. De stratégia szempontjából nem lényegtelen.Szóval kikaptunk, jogosan és megérdemelten, mert jobb volt a Ravens.Szakmailag kevés vagyok, hogy megfelelő ellenvéleményt formáljak, de...
És itt térjünk át Bellre. Én egyáltalán nem éreztem a hiányát, semmit nem változott volna a játék képe. Futottunk 14 kísérletből 44 yardot. Ez volt a realitás, vele se lett volna jobb, mint ahogy nem is volt az első két közös meccsen sem. A futóinknak volt 7 elkapása 30 yardért. Ennél több elkapása Bellnek se lett volna, minthogy nem is volt a 2 közös meccsen. Az hogy ebből esetleg nem 30, hanem 40-45 yardot hozott volna ki, az nem oszt, nem szoroz. Még az érvelés is röhejes, hogy ez nyomós ok volt a vereségben. Egyrészt számokkal igazolható, hogy Bell sem ért el több yardot az előző 2 meccsünkön, másrészt a Ravensnél a mai modern futball 2. legfontosabb posztján (LT) egy undrafted rookie játszott! Ők mégis meg tudták oldani. Mi meg egy RB-t nem? Márpedig abban teljesen igaza van peterk-nak, hogy az RB éppen a könnyebben pótolható posztok közé tartozik. És amúgy ezt igazoltuk is, a RB-k által hozott szám semmit nem változott ahhoz képest, mint amit Bell hozott az előző 2 Ravens-meccsen. Szóval ez csak egy olcsó kifogás, amit könnyű mondani, sőt, ezt a legkönnyebb mondani, a lelkünk megnyugtatására is alkalmas, de ettől még nem lesz igaz. De még visszatérnék a futókra. 14-ből 44 yard az szar (pontosabban realitás a Ravens ellen). De az elején elkezdtük Tate-tel és neki ment a futás (5ből 19 yard), legalábbis Ravens-elleni léptékkel. Csak ahogy süti írta, a fumblinál beszartunk és váltottunk Harrisre, neki viszont nem ment.
Soldados
Nem tudhatod mi lett volna HA játszik Bell. Vagy mi nem lett volna.
Emlékeim szerint a meccs előtt többször is arra hivatkoztál, hogy az előző két meccs, főleg az első (2. forduló) nem releváns.
Most meg az lett ebben a kérdésben.
Ettől függetlenül nem sikerült pótolni, ill. (ha sikerült is) nem sikerült megfelelően kihasználni a pótlást.
Szerintem sem kizárólag Bell hiánya miatt kaptunk ki, de a vereség egy szelete valószínűleg ez a momentum.kittli
Futni nem lehet a Ravens ellen, ezt mindenki tudja. Nekünk sem sikerült, sem az első, sem a második, sem a harmadik meccsen. De ekkor szokták mondani, hogy de Bell rengeteget hoz elkapásból. És erre írtam, hogy 7 elkapása volt az RB-knek a harmadik meccsen... Hogy ebből 20 yarddal többet hozott volna ki, az lehet, de hogy ez alapjaiban semmit nem befolyásolt volna az is könnyen belátható.
Én még nem láttam olyan Ravens-t, amely ellen a RB főszereplő lehetett a legyőzésében. És amíg ilyen brutális erős a front-7-jük, addig ez nem is fog változni. Kb mindenki más ellen kulcskérdés Bell, de a Ravens ellen nem és ezt igazolta a harmadik meccs.