Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
De ha van erre egy reális alternatívád szívesen elolvasom.Messziről indulok. Egyrészt azt gondolom, hogy a magyar társadalom közel sem annyira kirekesztő, mint állítod. Nyilván óriási különbség van vidék és város között, de állítom, hogy lehet találni teljesen elfogadó környezetet azonos neműek számára. Érdekesség, hogy a 2015-ig az EU többi országával hasonlóan növekedett az elfogadás itthon is, aztán valahogy visszafordult a trend. Az indokok kitalálását rád bízom.
MC12
A következő alapvetésem, hogy a meleg párok által örökbefogadott gyerekek ugyanolyan jólétben és lelki egészségben tudnak élni, mint "normális" családokban. Sőt, sokszor mivel a meleg pároknak nagyobb küzdelem ez, ők még odaadóbb szülők. Ahogy Jóska is írta, a legtöbb gyermek elleni erőszakot a családon belül követik el, akár közeli hozzátartozók is. Ha már egyedi eseteket emelünk ki, ismerek olyan 5 évest, akit a bíróság (mivel ugye itthon a gyereket az anyának kell nevelnie) egy bizonyítottan pszichopata nőnek ítélt a normális körülmények között lakó apa helyett, úgy hogy az anya új élettársa frissen szabadult a börtönből, ahogy a saját tizenéves lányának bántalmazása miatt ült. Szóval akkor, ha hány generációnyi gyereket kell még tönkretenni, a tönkretett kitudja mennyi mellé, hogy a magyar bíróság elkezdje komolyan venni a szociális munkások és pszichológusok véleményét? Hánynak? Reméljük lesz elég pszichológus és majd később rendőr, akik segítenek, hogy ezek a gyerekek megtalálják magukat. Vagy kitudja, hány generáció lesz még oda, hogy 13 évesen anya lesz, és mikor lemond a gyerekéről, az senki nem fog kelleni, és ő maga sem fog már senkinek kelleni, aztán majd megfojtja a stricije Münchenben. Hány, és hány generáció fog még kelleni, hogy tényleg elkezdje érdekelni a politikát a valódi áldozatok sorsa...
Azt is állítom, hogy a szélsőséges vélemények felkarolása elsősorban a jobboldali szócsövek érdeke, és kevésbé használ az LMBTQ+ közösségnek. Ahogy Ben Shapiro is szeretné, hogy undorodj attól, hogy két transznemű gyereket vállal, és mindent el is követ ezért, az itthoni jobboldal is erősen érdekelt abban hogy ez így legyen.
Tehát: amíg a politika itthon nem kezdte el aktívan használni boxzsáknak a melegeket, az elfogadásuk nőtt. Azt is állítom, hogy a hozzányúláshoz nem volt gyermekvédelmi okuk, tehát csak politikai okaik lehettek (sokkal súlyosabb gondok vannak a rendszerben). Azt is állítom, hogy a férfiszülés meg a gendersemlegesemoji téma a jobboldalnak sokkal többet használni, mint a LMBTQ közösségnek. Innentől kezdve roppant egyszerű a reális alternatíva javaslatom: hagyja békén a politika a kisebbségeket, hagyja, hogy szervesen kialakuljon az elfogadás, mert az emberek alapvetően nagyon jól alkalmazkodnak, előbb-utóbb ezt is megszokják.

több mint 4 éve
Igen, úgy.Kínának is, magyaroknak is üzlet.Úgy érted, hogy akkor is tovább fog menni, ha a mostani ellenzék kerül kormányra?
Tudom mi a sztori ellenzéki olvasata, de azért kösz az összefoglalást.
De szerintem ezt csak "felmondod", és valójában nem gondolsz bele, hiszen Orbántól, a kormányzattól jön, akkor meg eleve csak rossz lehet.
De ha kicsit utánajárnál miről szól valójában, akkor nem döbbennél majd meg, hogy kormányváltáskor, miután az új kormányzat vezetője diskurált kicsit a kínai diplomáciával, a Fudan-projekt ugyanúgy menni fog tovább. Legfeljebb azt mondják majd, hogy ezen már Orbán miatt nem lehet változtatni, aztán ennyi.
(A Diákvárosról meg már beszéltünk részletesen, én nem diákszemmel nézem, hanem ingatlantulajdonosként, és úgy nézve károsnak tartom.)
Sobri Jóska
peterk2005
És nem csak azert, mert "van az a pénz", hanem azért is, mert a mindenkori magyar kormánynak kb. ugyanaz a mozgástere/érdeke Kína relációjában, a miniszterelnök személyétől függetlenül, és sok esetben csak "egyből lehet választani". És ez kb. olyan. Valódi mozgástér csak abban van, hogy mennyi lóvé landol a klientúra zsebében.
több mint 4 éve
Kínának is, magyaroknak is üzlet.Úgy érted, hogy akkor is tovább fog menni, ha a mostani ellenzék kerül kormányra?
De szerintem ezt csak "felmondod", és valójában nem gondolsz bele, hiszen Orbántól, a kormányzattól jön, akkor meg eleve csak rossz lehet.
De ha kicsit utánajárnál miről szól valójában, akkor nem döbbennél majd meg, hogy kormányváltáskor, miután az új kormányzat vezetője diskurált kicsit a kínai diplomáciával, a Fudan-projekt ugyanúgy menni fog tovább. Legfeljebb azt mondják majd, hogy ezen már Orbán miatt nem lehet változtatni, aztán ennyi.
(A Diákvárosról meg már beszéltünk részletesen, én nem diákszemmel nézem, hanem ingatlantulajdonosként, és úgy nézve károsnak tartom.)
Sobri Jóska
Én ezt kizártnak tartom. Amellett, hogy egyetértek veled, hogy a Fidesz oldalról ez valóban egy üzleti érdek indikálta ügy, de szerintem ennek jóval nagyobb a jelentősége annál. Nem mondom, hogy ebbe fog belebukni a FIdesz, de hosszú idő után talán az első, amibe bele bukhat, feltételes módban. Ezt szerintem jobban az arcukba lehet tolni egy kampányban, mint a covidot vagy a gazdasági gondokat, mert nem csak ellenzéki oldalon nehéz lenyelni keletet és kínát, de a Fidesz bázis is nehezen nyeli le. Sokkal nehezebben, mint Putyint.
Szóval, ha egy icipici esze is van a mostani ellenzéknek, akkor ettől a sztoritól olyan távol marad, mint a tűztől, ami a biznisz részét illeti. Ez számukra véres kard kell legyen, amit akár évekig meglovagolhatnak, rengeteg bőrt lehúzva róla. Persze lehet, hogy tényleg nincs semmi eszük. De én azt hiszem, ennyi azért van.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kínának is, magyaroknak is üzlet.Üzlet, igen: Kínának. A mi pénzünkből (Kínának visszafizetendő hitelből) akarják felépíteni, jórészt kínai cégekkel, a Diákváros rovására, gazdag (főként külföldi) családok csemetéinek. A mostani kalkuláció sem kevés (540 milliárd HUF), de a végére - erre mérget vehetünk - a többszöröse lenne. És akkor a Fidesz által annyira óvott nemzetbiztonság szempontjait nem is említettem.Grat a kormánynak! Jó messzire kanyarodtunk a Fudan-botránytól.Mert az nem botrány, hanem üzlet.
nagylaza
Pár belpesti értelmiségin kívül a kutyát nem érdekli és csak pénzről és diplomáciáról szól.
Senkinek nem árt, nem igazán hasznal, tipik politikai gumicsont, de a mindennapi életünkre nulla ráhatása van.
Sobri Jóska
Felmérések szerint meglepően sokakhoz eljutott a Fudan híre, és a fideszes szavazók egy része is kiakadt rajta.
Tudom, a te mindennapi életedet ez nem érinti.
nagylaza
több mint 4 éve
1 hete már vitatkoztam erről a témáról haverral, és én annyi értelmét látom ennek a törvénynek hogy van egy transz nő, aki még nem esett át a műtéten teljesen, de már pasikén van "elkönyvelve", őt pl megerőszakolják és terhes leszakkor neki nincs joga szülni?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Üzlet, igen: Kínának. A mi pénzünkből (Kínának visszafizetendő hitelből) akarják felépíteni, jórészt kínai cégekkel, a Diákváros rovására, gazdag (főként külföldi) családok csemetéinek. A mostani kalkuláció sem kevés (540 milliárd HUF), de a végére - erre mérget vehetünk - a többszöröse lenne. És akkor a Fidesz által annyira óvott nemzetbiztonság szempontjait nem is említettem.Grat a kormánynak! Jó messzire kanyarodtunk a Fudan-botránytól.Mert az nem botrány, hanem üzlet.
nagylaza
Pár belpesti értelmiségin kívül a kutyát nem érdekli és csak pénzről és diplomáciáról szól.
Senkinek nem árt, nem igazán hasznal, tipik politikai gumicsont, de a mindennapi életünkre nulla ráhatása van.
Sobri Jóska
Felmérések szerint meglepően sokakhoz eljutott a Fudan híre, és a fideszes szavazók egy része is kiakadt rajta.
Tudom, a te mindennapi életedet ez nem érinti.
több mint 4 éve
KIk azok akik felvetették? Valószínűleg én járkálok ebben a témában vakon, de én még erről életemben nem hallottam. Mármint tényleges, férfi szülésről. Csak arról, hogy (kösz a korrekciót) interszexuálisnak született emberek, akiknek a szaporító szerveiknek a zöme megvan (értsd van méhe, de mondjuk benőtt a méhcsatorna, és farok nőtt a csikló helyett) náluk elvégezni olyan műtétet, amivel alkalmasak lehetnek a szülésre. Ez meg olyan dolog, hogy full blown nőknél is előfordul.De pont ez az, hogy faszság az egész, mert nyilván nem tud, akkor minek egyáltalán ilyet felvetni, meg kitenni ilyeneket ide-oda? Aztán csodálkoznak, hogy rengetegen provokációnak tekintik és hőbörögnek.Azért örülök hogy te is úgy gondolod hogy akinek nincs méhe ne akarjon szülni, egyel beljebb vagyunk 😊Ez a gondolatmenet ott sántít, hogy akinek nincs agya, az is okoskodni akar.
davemayer
Vagyis nem a szükséges szervek meglétéről és üzemszerű működéséről szól az, hogy ki mit akar.
Én azt mondom nyugodtan szüljön egy pasi, ha tud. De nem tud. Így ez nem valódi kérdés, csak elvi felvetés, ami a homofóbok undorát csak tovább fokozza, az együttérzők empátiájának körét meg csak tágítja.
Sobri Jóska
Én is előállhatnék olyan baromságokkal, hogy milyen jó lenne, ha tudnék a vizen járni, vagy a karommal csapkodva repülni. Aztán ha mindenki sültbolondnak nézne, csodálkoznék és meg lennék sértődve.
warr_b

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
De pont ez az, hogy faszság az egész, mert nyilván nem tud, akkor minek egyáltalán ilyet felvetni, meg kitenni ilyeneket ide-oda? Aztán csodálkoznak, hogy rengetegen provokációnak tekintik és hőbörögnek.Azért örülök hogy te is úgy gondolod hogy akinek nincs méhe ne akarjon szülni, egyel beljebb vagyunk 😊Ez a gondolatmenet ott sántít, hogy akinek nincs agya, az is okoskodni akar.
davemayer
Vagyis nem a szükséges szervek meglétéről és üzemszerű működéséről szól az, hogy ki mit akar.
Én azt mondom nyugodtan szüljön egy pasi, ha tud. De nem tud. Így ez nem valódi kérdés, csak elvi felvetés, ami a homofóbok undorát csak tovább fokozza, az együttérzők empátiájának körét meg csak tágítja.
Sobri Jóska
Én is előállhatnék olyan baromságokkal, hogy milyen jó lenne, ha tudnék a vizen járni, vagy a karommal csapkodva repülni. Aztán ha mindenki sültbolondnak nézne, csodálkoznék és meg lennék sértődve.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Azért örülök hogy te is úgy gondolod hogy akinek nincs méhe ne akarjon szülni, egyel beljebb vagyunk 😊davemayerÖrülök, hogy örülsz, de bevallom nekem eddig még nem is jutott eszembe, hogy méh nélkül is lehetne szülni. 😀 És az az érzésem, hogy ha fel is merülne ilyesmi valahol / valakikben, az nagyjából jelenleg a bárány klónozás szintjén és gyakoriságában fordulhatna elő. 😊 Szóval nem hiszem, hogy jelenleg értelme lenne figyelembe venni amikor társadalmi szintű szabályozásról beszélgetünk. Majd ha annyira elérhető lesz, mint a fogamzás gátlás, abortusz, vagy éppen az eutanázia, akkor lesz értelme róla társadalmi keretek között beszélni.

több mint 4 éve
Azért örülök hogy te is úgy gondolod hogy akinek nincs méhe ne akarjon szülni, egyel beljebb vagyunk 😊Ez a gondolatmenet ott sántít, hogy akinek nincs agya, az is okoskodni akar.
davemayer
több mint 4 éve
Nem, én nem mondtam hogy a lombik meg a béranya rossz ha melegek veszik igénybe, erre joguk van ha jól tudom már most is.Nem követted a beszélgetést. Nem szülésről volt szó, hanem örökbefogadásról, és arról, hogy az egynemű párokból álló család káros a gyerekre. Ami egyébként egy bizonyítatlan (sőt, ellentétesen bizonyított) averzió. És amire rá próbáltam mutatni az annyi, hogy ha még el is fogadnám MC álláspontját, akkor is egy olyan szabályt írna elő, amit csak az érintettek felén lehet alkalmazni. Az ilyen szabálynak meg nincs sok értelme. Mintha úgy írnánk kresz szabályt, hogy a közlekedők felére eleve nem vonatkozhatna, mert a biológiai adottságaik miatt alkalmazhatatlan rájuk.Ez milyen logika már hogy az egyik párnak lehetséges biológiai módon szülnie mert van méhük (2 is), erre engedjük meg annak a párnak is akinek 0 méhe van?! Ennek az averziónak sincs sok teteje.És mit csinálsz a leszbikusokkal? Mert az örökbe fogadás ugye döntően csak meleg probléma. A leszbikusok simán meg tudják oldani biológiai módon is. Nincs tiltva sem a pipetta, sem az, hogy egy estére bevállaljon egy valódi hímfarkat a cél érdekében. És el sem lehet venni a gyereket.Az első kérdésed értelmezhetetlen ebben a kontextusban. Legyen más, senkit nem érdekel. De az ő mássága az ő ügye, nem egy másik életé. És az ő mássága nem járhat egy másik ember, jelen esetben egy gyerek életének társadalom általi megnyomorításában csak azért, mert ő férfiként szülni akar.De egyszerűen összemosol dolgokat ugyanis a fentieknek semmi köze ahhoz, hogy szerintem káros lehet a társadalomra és azon belül a gyerekekre ha férfiak elkezdenek szülni. Az ugyanis nem egyéni ügy. Az nem kicsivel több jog. Hány tönkrement gyerek fér bele amíg a társadalom ezt majd elfogadja? Van erre egy számod? Amennyi még belefér. Egy generáció? Kettő? Tudjuk, hogy a társadalomtól mire számíthatnak szóval ne kergessünk rózsaszín álmokat egy empatikus és elfogadó világról mert nincs olyan.hány tönkrement élet kell hogy elfogadott legyen az hogy ők esetleg mások?
MC12
hány pedofil pap által tönkretett gyerek kell mielőtt nem engedjük őket oda a kicsikhez?
mikor jutunk el arra a pontra hogy rendesen próbálunk foglalkozni az oktatással?
Negritis
A pedofil pap irreleváns mert te dönthetsz úgy hogy nem viszed oda a gyereked meg a gyerek is dönthet úgy hogy nem megy. De hogy megszületik -e egy gyerek arról csak te döntesz. Ellenben belerúgtál a katolikus egyházba jár a süti 😊
Ebben igazad van és soha. Legalábbis nem belátható időn belül.
MC12
Ha tényleg komolyan gondolod, hogy a gyerek számára ez káros, akkor a leszbi gyerekekkel mi lesz? Ők így jártak? Vagy elmennél odáig, hogy a leszbi nőknek is tiltanád a szülést? Esetleg elvennéd tőlük a gyereket? Elég messzire vinne.... Ha meg nem, akkor a meleg párokkal kapcsolatos averziónak sincs sok teteje.
peterk2005
Lehet hogy ez kirekesztő, de az élet által az és nem az emberek által. E logika mentén nem kellene küzdeni azért hogy 2 meleg állatnak is lehessen utódja..?! Őket is kirekesztette a köcsög evolúció, nosza lombikprogramot meg béranyát a meleg (pl) hódoknak is.
Tényleg eljutunk oda hogy az emberekbe kódolt nemiségre mint egyfajta gátra tekint a társadalom, mint egy ruhát lehessen cserélni vagy mi?!
davemayer
A te mostani felvetésedre válaszolva: a férfi nem tud szülni, ha nincs méhe. Így az egész gondolatmeneted zsákutca, nincs ilyen. Ha meg valamiért mégis van méhük, akkor abban is biológiai módon születik meg a gyerek. (Olyan, hogy egy férfinak méhe legyen, nincs. Olyan fordul elő, hogy valaki transz-szexuálisnak születik, vegyesen női és férfi nemi szervekkel. Náluk lehetséges az átoperáltatás vagy ide, vagy oda. Az összes többi nemi jellegű műtét az a mellnagyobbítás kategória: plasztikai jellegű, a szaporodási lehetőségeket nem érinti.)
Szóval azoknál mi van, akiknek van méhük, de nem hetero nők? Ők szülhessenek? Vagy esetleg van jó biológia meg rossz biológia, és ne szüljenek? És mi van a nemzés képtelen - hetero - férfiakkal, nőkkel? Manapság már a hetero népesség 20+%-a küzd ezzel. Őket is kirekesztette a kötsög evolóció. Az ő lombik programjuk és béranya programjaik is tűzre valók? Vagy az övék "jó lombik program", a számukra szülő béranyák "jó béranyák"? Ha nem azok, akkor ezt is korlátozni kellene, nem? Ha már következetesen gondolkodunk. Ami ugye - ahogy az előző gondolatnál is írtam - veszélyesen messzire vezetne. Ha viszont a válasz az, hogy igen, a heteróknak szülő béranya jó béranya, a melegeknek szülő meg nem az, akkor vissza jutottunk oda, hogy nem a biológiáról, lombikprogramról, béranyaságról szól ez, hanem az egyneműekkel szembeni averzióról. Akkor pedig a biológiázás, lombikprogramozás és a többi csak terelés.
peterk2005
Azért örülök hogy te is úgy gondolod hogy akinek nincs méhe ne akarjon szülni, egyel beljebb vagyunk 😊
Az örökbefogadásról már itt értekeztünk a fórumon úgy egy hónapja kb, nem mennék bele újra.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Grat a kormánynak! Jó messzire kanyarodtunk a Fudan-botránytól.Mert az nem botrány, hanem üzlet.
nagylaza
több mint 4 éve
Grat a kormánynak! Jó messzire kanyarodtunk a Fudan-botránytól.
több mint 4 éve
(Olyan, hogy egy férfinak méhe legyen, nincs. Olyan fordul elő, hogy valakiinterszexuális, aki vegyes nemi adottságokkal születik, a transzszexuális rossz testbe született (végtelenül leegyszerűsítve a helyzetet)transz-szexuálisnak születik, vegyesen női és férfi nemi szervekkel. Náluk lehetséges az átoperáltatás vagy ide, vagy oda. Az összes többi nemi jellegű műtét az a mellnagyobbítás kategória: plasztikai jellegű, a szaporodási lehetőségeket nem érinti.)
peterk2005

több mint 4 éve
Tulajdonképpen már rég eljutottunk oda, hogy ha rendesen végigmész a logikán, akkor az van, hogy ha a kormány engedi be külföldit, akkor az nem migráció, ha más engedi be, akkor migráció. Más megfejtés már jó ideje nincs.Na ez már Valami Amerika: szavakban kemény migrációellenesség, de gyakorlatban persze jöjjön csak akinek van két keze és két lábaNem akartam én beletenni. Mikor úgy harcolsz a migransokkal szemben h behozod őket … de a lenyeg h Orbán legyőzte a migrans parti nyugatot, migránsok behozatalaval.
m.hvg.hu/gazdasag/20210717_Szijjarto_Peter_vendegmunkasok_munkaeropiac
r.baggio
csebi

több mint 4 éve
Na ez már Valami Amerika: szavakban kemény migrációellenesség, de gyakorlatban persze jöjjön csak akinek van két keze és két lábaNem akartam én beletenni. Mikor úgy harcolsz a migransokkal szemben h behozod őket … de a lenyeg h Orbán legyőzte a migrans parti nyugatot, migránsok behozatalaval.
m.hvg.hu/gazdasag/20210717_Szijjarto_Peter_vendegmunkasok_munkaeropiac
r.baggio
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Nem követted a beszélgetést. Nem szülésről volt szó, hanem örökbefogadásról, és arról, hogy az egynemű párokból álló család káros a gyerekre. Ami egyébként egy bizonyítatlan (sőt, ellentétesen bizonyított) averzió. És amire rá próbáltam mutatni az annyi, hogy ha még el is fogadnám MC álláspontját, akkor is egy olyan szabályt írna elő, amit csak az érintettek felén lehet alkalmazni. Az ilyen szabálynak meg nincs sok értelme. Mintha úgy írnánk kresz szabályt, hogy a közlekedők felére eleve nem vonatkozhatna, mert a biológiai adottságaik miatt alkalmazhatatlan rájuk.Ez milyen logika már hogy az egyik párnak lehetséges biológiai módon szülnie mert van méhük (2 is), erre engedjük meg annak a párnak is akinek 0 méhe van?! Ennek az averziónak sincs sok teteje.És mit csinálsz a leszbikusokkal? Mert az örökbe fogadás ugye döntően csak meleg probléma. A leszbikusok simán meg tudják oldani biológiai módon is. Nincs tiltva sem a pipetta, sem az, hogy egy estére bevállaljon egy valódi hímfarkat a cél érdekében. És el sem lehet venni a gyereket.Az első kérdésed értelmezhetetlen ebben a kontextusban. Legyen más, senkit nem érdekel. De az ő mássága az ő ügye, nem egy másik életé. És az ő mássága nem járhat egy másik ember, jelen esetben egy gyerek életének társadalom általi megnyomorításában csak azért, mert ő férfiként szülni akar.De egyszerűen összemosol dolgokat ugyanis a fentieknek semmi köze ahhoz, hogy szerintem káros lehet a társadalomra és azon belül a gyerekekre ha férfiak elkezdenek szülni. Az ugyanis nem egyéni ügy. Az nem kicsivel több jog. Hány tönkrement gyerek fér bele amíg a társadalom ezt majd elfogadja? Van erre egy számod? Amennyi még belefér. Egy generáció? Kettő? Tudjuk, hogy a társadalomtól mire számíthatnak szóval ne kergessünk rózsaszín álmokat egy empatikus és elfogadó világról mert nincs olyan.hány tönkrement élet kell hogy elfogadott legyen az hogy ők esetleg mások?
MC12
hány pedofil pap által tönkretett gyerek kell mielőtt nem engedjük őket oda a kicsikhez?
mikor jutunk el arra a pontra hogy rendesen próbálunk foglalkozni az oktatással?
Negritis
A pedofil pap irreleváns mert te dönthetsz úgy hogy nem viszed oda a gyereked meg a gyerek is dönthet úgy hogy nem megy. De hogy megszületik -e egy gyerek arról csak te döntesz. Ellenben belerúgtál a katolikus egyházba jár a süti 😊
Ebben igazad van és soha. Legalábbis nem belátható időn belül.
MC12
Ha tényleg komolyan gondolod, hogy a gyerek számára ez káros, akkor a leszbi gyerekekkel mi lesz? Ők így jártak? Vagy elmennél odáig, hogy a leszbi nőknek is tiltanád a szülést? Esetleg elvennéd tőlük a gyereket? Elég messzire vinne.... Ha meg nem, akkor a meleg párokkal kapcsolatos averziónak sincs sok teteje.
peterk2005
Lehet hogy ez kirekesztő, de az élet által az és nem az emberek által. E logika mentén nem kellene küzdeni azért hogy 2 meleg állatnak is lehessen utódja..?! Őket is kirekesztette a köcsög evolúció, nosza lombikprogramot meg béranyát a meleg (pl) hódoknak is.
Tényleg eljutunk oda hogy az emberekbe kódolt nemiségre mint egyfajta gátra tekint a társadalom, mint egy ruhát lehessen cserélni vagy mi?!
davemayer
A te mostani felvetésedre válaszolva: a férfi nem tud szülni, ha nincs méhe. Így az egész gondolatmeneted zsákutca, nincs ilyen. Ha meg valamiért mégis van méhük, akkor abban is biológiai módon születik meg a gyerek. (Olyan, hogy egy férfinak méhe legyen, nincs. Olyan fordul elő, hogy valaki transz-szexuálisnak születik, vegyesen női és férfi nemi szervekkel. Náluk lehetséges az átoperáltatás vagy ide, vagy oda. Az összes többi nemi jellegű műtét az a mellnagyobbítás kategória: plasztikai jellegű, a szaporodási lehetőségeket nem érinti.)
Szóval azoknál mi van, akiknek van méhük, de nem hetero nők? Ők szülhessenek? Vagy esetleg van jó biológia meg rossz biológia, és ne szüljenek? És mi van a nemzés képtelen - hetero - férfiakkal, nőkkel? Manapság már a hetero népesség 20+%-a küzd ezzel. Őket is kirekesztette a kötsög evolóció. Az ő lombik programjuk és béranya programjaik is tűzre valók? Vagy az övék "jó lombik program", a számukra szülő béranyák "jó béranyák"? Ha nem azok, akkor ezt is korlátozni kellene, nem? Ha már következetesen gondolkodunk. Ami ugye - ahogy az előző gondolatnál is írtam - veszélyesen messzire vezetne. Ha viszont a válasz az, hogy igen, a heteróknak szülő béranya jó béranya, a melegeknek szülő meg nem az, akkor vissza jutottunk oda, hogy nem a biológiáról, lombikprogramról, béranyaságról szól ez, hanem az egyneműekkel szembeni averzióról. Akkor pedig a biológiázás, lombikprogramozás és a többi csak terelés.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Ez @r.baggio szakterülete, de asszam lassan teljesen eltérünk a politika vonaltól 😀mennyi idővel a beszállás előtt kell odamenni?Magadat szivarod, mert utána jön a vita, a panaszkodás, a fenyegetőzés.Franc aki rohangálna utánuk! Lezárnám az ajtót, aztán jöhetnek a következővel! Idióta barmok!Ezt amúgy sosem fogom tudni megérteni hogy tehetik meg emberek. Aki valami forgalmi akadály következtében kési le azt megértem, de ilyen vásárolgatás meg bámészkodás... kell türelem a ti munkátokhoz is 😊Kedvenc magyar utasaim (én szerencsére ritkán találkozom velük) amikor utaztunk AYT-be 9:15.kor induló 7O gép és 10. felszólításra megjelent egy házaspár. Olyan 9:10 magasságában. Asszony sietve, férj lemaradva és mondja, hogy miért kell sietni, amikor csak 15-kor indul a gép. Mintha a 7-es busz lenne a Blahán.Ó ez charteren mindennapos, ma hajnalban is az std előtt három perccel még két utast a duty free shopban szedtem össze, mert ők még vásárolgattak
De neked biztos van jobb sztorid 😊
Klaci79
r.baggio
davemayer
NB2
Klaci79
NB2
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
mennyi idővel a beszállás előtt kell odamenni?Magadat szivarod, mert utána jön a vita, a panaszkodás, a fenyegetőzés.Franc aki rohangálna utánuk! Lezárnám az ajtót, aztán jöhetnek a következővel! Idióta barmok!Ezt amúgy sosem fogom tudni megérteni hogy tehetik meg emberek. Aki valami forgalmi akadály következtében kési le azt megértem, de ilyen vásárolgatás meg bámészkodás... kell türelem a ti munkátokhoz is 😊Kedvenc magyar utasaim (én szerencsére ritkán találkozom velük) amikor utaztunk AYT-be 9:15.kor induló 7O gép és 10. felszólításra megjelent egy házaspár. Olyan 9:10 magasságában. Asszony sietve, férj lemaradva és mondja, hogy miért kell sietni, amikor csak 15-kor indul a gép. Mintha a 7-es busz lenne a Blahán.Ó ez charteren mindennapos, ma hajnalban is az std előtt három perccel még két utast a duty free shopban szedtem össze, mert ők még vásárolgattak
Klaci79
r.baggio
davemayer
NB2
Klaci79
több mint 4 éve
Magadat szivarod, mert utána jön a vita, a panaszkodás, a fenyegetőzés.Franc aki rohangálna utánuk! Lezárnám az ajtót, aztán jöhetnek a következővel! Idióta barmok!Ezt amúgy sosem fogom tudni megérteni hogy tehetik meg emberek. Aki valami forgalmi akadály következtében kési le azt megértem, de ilyen vásárolgatás meg bámészkodás... kell türelem a ti munkátokhoz is 😊Kedvenc magyar utasaim (én szerencsére ritkán találkozom velük) amikor utaztunk AYT-be 9:15.kor induló 7O gép és 10. felszólításra megjelent egy házaspár. Olyan 9:10 magasságában. Asszony sietve, férj lemaradva és mondja, hogy miért kell sietni, amikor csak 15-kor indul a gép. Mintha a 7-es busz lenne a Blahán.Ó ez charteren mindennapos, ma hajnalban is az std előtt három perccel még két utast a duty free shopban szedtem össze, mert ők még vásárolgattak
Klaci79
r.baggio
davemayer
NB2
több mint 4 éve
Franc aki rohangálna utánuk! Lezárnám az ajtót, aztán jöhetnek a következővel! Idióta barmok!Ezt amúgy sosem fogom tudni megérteni hogy tehetik meg emberek. Aki valami forgalmi akadály következtében kési le azt megértem, de ilyen vásárolgatás meg bámészkodás... kell türelem a ti munkátokhoz is 😊Kedvenc magyar utasaim (én szerencsére ritkán találkozom velük) amikor utaztunk AYT-be 9:15.kor induló 7O gép és 10. felszólításra megjelent egy házaspár. Olyan 9:10 magasságában. Asszony sietve, férj lemaradva és mondja, hogy miért kell sietni, amikor csak 15-kor indul a gép. Mintha a 7-es busz lenne a Blahán.Ó ez charteren mindennapos, ma hajnalban is az std előtt három perccel még két utast a duty free shopban szedtem össze, mert ők még vásárolgattak
Klaci79
r.baggio
davemayer
több mint 4 éve
Na ez már Valami Amerika: szavakban kemény migrációellenesség, de gyakorlatban persze jöjjön csak akinek van két keze és két lábam.hvg.hu/gazdasag/20210717_Szijjarto_Peter_vendegmunkasok_munkaeropiac
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
clbassSajnos nem lehet képet/videót spoilerbe tenni, pedig néha igen hasznos lenne.
Undorító. Mondjuk olyat se sűrűn láttam még, hogy egy videóban cenzúrázzák egy férfi mellkasát.
több mint 4 éve
Ezt amúgy sosem fogom tudni megérteni hogy tehetik meg emberek. Aki valami forgalmi akadály következtében kési le azt megértem, de ilyen vásárolgatás meg bámészkodás... kell türelem a ti munkátokhoz is 😊Kedvenc magyar utasaim (én szerencsére ritkán találkozom velük) amikor utaztunk AYT-be 9:15.kor induló 7O gép és 10. felszólításra megjelent egy házaspár. Olyan 9:10 magasságában. Asszony sietve, férj lemaradva és mondja, hogy miért kell sietni, amikor csak 15-kor indul a gép. Mintha a 7-es busz lenne a Blahán.Ó ez charteren mindennapos, ma hajnalban is az std előtt három perccel még két utast a duty free shopban szedtem össze, mert ők még vásárolgattak
Klaci79
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Kedvenc magyar utasaim (én szerencsére ritkán találkozom velük) amikor utaztunk AYT-be 9:15.kor induló 7O gép és 10. felszólításra megjelent egy házaspár. Olyan 9:10 magasságában. Asszony sietve, férj lemaradva és mondja, hogy miért kell sietni, amikor csak 15-kor indul a gép. Mintha a 7-es busz lenne a Blahán.Ó ez charteren mindennapos, ma hajnalban is az std előtt három perccel még két utast a duty free shopban szedtem össze, mert ők még vásárolgattak
Klaci79
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal