Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
Viszont szerintem ebben is úgy vagyunk, ahogy a magányugdíjpénztári rendszer felszámolásával, hogy a kezdetekben volt mögötte (én legalábbis úgy feltételezem, hogy volt mögötte) elvi gondolat is, még ha azzal én nem értettem is egyet, de mire lefutott és megvalósult addigra szét lett lúgozódva, elvesztette minden kapcsolatát az eredeti elképzeléssel.
peterk2005
Szerintem az eredeti elképzelés is az volt, ami megvalósult. Nem engedte el a hiányt az EU, szóval kell valahonnan pénz, hogy beinduljon a NER. Matolcsinak ki volt adva, hogy keresse meg, Szíjártónak meg az, hogy kommunikálja. Nehéz elhinni, hogy a "gondolkozunk rajta, hogyan kompenzáljuk majd a 14 hónap kiesett megtakarításokat"-tól 3 hónap alatt kilugozódott odáig, hogy "aki nem adja ide, annak semmilyen nyugdíja nem lesz".
Ez az első nagy rablás volt, és mivel bejött, ezért sok másik követte. Ráadásul már akkor nyilvánvaló volt a hazugság, amivel érveltek, hogy ti. hiányzik az államkasszából az a pénz. Ez igaz. Csak ez megoldódott volna azzal az egy intézkedéssel, hogy bizonytalan időre felfüggesztik az átirányítást, és minden megy a közösbe. De nekik nem arra volt szükségük, hanem a 3eM-ra. Meg is kapták a 90%-át.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kínának is, magyaroknak is üzlet.
Tudom mi a sztori ellenzéki olvasata, de azért kösz az összefoglalást.
De szerintem ezt csak "felmondod", és valójában nem gondolsz bele, hiszen Orbántól, a kormányzattól jön, akkor meg eleve csak rossz lehet.
De ha kicsit utánajárnál miről szól valójában, akkor nem döbbennél majd meg, hogy kormányváltáskor, miután az új kormányzat vezetője diskurált kicsit a kínai diplomáciával, a Fudan-projekt ugyanúgy menni fog tovább. Legfeljebb azt mondják majd, hogy ezen már Orbán miatt nem lehet változtatni, aztán ennyi.

(A Diákvárosról meg már beszéltünk részletesen, én nem diákszemmel nézem, hanem ingatlantulajdonosként, és úgy nézve károsnak tartom.)
Sobri Jóska
Úgy érted, hogy akkor is tovább fog menni, ha a mostani ellenzék kerül kormányra?
peterk2005
Igen, úgy.
És nem csak azert, mert "van az a pénz", hanem azért is, mert a mindenkori magyar kormánynak kb. ugyanaz a mozgástere/érdeke Kína relációjában, a miniszterelnök személyétől függetlenül, és sok esetben csak "egyből lehet választani". És ez kb. olyan. Valódi mozgástér csak abban van, hogy mennyi lóvé landol a klientúra zsebében.
Sobri Jóska
Nem látom, hogy ebben az esetben Kína olyan nyomást gyakorolt a kormányra, amelynek képtelenség lett volna ellenállni. Ellenkezőleg. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a kormány ajánlkozott fel Kínának. A Fidesz folyamatosan azt ismételgeti, milyen remek lesz, ha megtelepszik Budapesten a Fudan (ez lenne az első külföldi kampusza), de semmilyen konkrétum nincs arról, hogy ez miért is annyira jó. (A súlyos negatívumokat viszont már felsoroltam.)
Ha van olyan információd, amely szerint ezt a projektet Kína erőltette, és a fideszes kormánynak nem volt mozgástere, akkor, kérlek, oszd meg. Ha ez csak feltételezés a részedről, akkor is érdekelne, hogy mire alapozod.
Kíváncsi vagyok arra is, hogy - szerinted - ebben "nekünk" mi az üzlet. Butaság: semmi. Inkább szűkítsük a kört: a kormánynak mi az üzlet? (Az nem magyarázat, hogy Lölőék azokkal a morzsákkal is jól telezabálják magukat, amiket a kínaiék resztliként meghagynak. Miért érnék be ennyivel?)
nagylaza
Egyébként nem is értem, ha a kormány nemet mond(ott volna) Kínának, mi történt volna? Kína hadat üzen?
Vagy gazdaságilag szopatnak szét? Vagy mi, és hogy?
warr_b
A Sobri fórumtárs által nagy becsben tartott Mérő László szerint Orbán olyan szélkakas, aki nem azt nézi, honnan fúj éppen a szél, hanem előre tudja (legalábbis próbálja kitalálni), hogy majd honnan fog fújni, és annak megfelelően helyezkedik. Sejthetően itt is erről van szó: valószínűleg úgy kalkulál, hogy az EU a feje tetejére állhat, Kínát akkor sem lesz képes feltartóztatni. Igyekszik ennek elébe menni, jó pozíciókat elfoglalni. (Kerül, amibe kerül.)
Csakhogy: ez nagyon nem ugyanaz, mint azt állítani, hogy a kormánynak nincs mozgástere.
nagylaza
Valószínűleg ez is benne van. Az egész "kelet-politikának" lehet egy ilyen, kiinduló, elvi vonala szerintem, beleértve az oroszokkal való jó kapcsolatépítést, a volt szovjet államokkal való kapcsolat keresést, a közel keleti próbálkozásokat és persze Kínát is.

Viszont szerintem ebben is úgy vagyunk, ahogy a magányugdíjpénztári rendszer felszámolásával, hogy a kezdetekben volt mögötte (én legalábbis úgy feltételezem, hogy volt mögötte) elvi gondolat is, még ha azzal én nem értettem is egyet, de mire lefutott és megvalósult addigra szét lett lúgozódva, elvesztette minden kapcsolatát az eredeti elképzeléssel. Szerintem a Kína - és általánosságban a kelet - politikai is ezen az úton jár. Ha nem ezen járna, el nem tudom képzelni, hogy belemennénk ilyen könnyedén olyan üzletekbe, amikről már számtalan esetben Afrikában, és a közelmúltban már a balkánok és más helyeken is kiderült, hogy ordas nagy szopás a vége. Mind a vasút beruházás, mind a Fudan ilyen. Mindkettő olyan sztori, hogy Kínának baromira megéri, nekünk meg nagyjából semmi hasznunk nem lesz belőle. Olyan szinten, hogy Kínának úgy is lazán megérné, ha fullban ők finanszíroznák, és nekünk is esetleg csak úgy érné meg, akkor tudnánk valami hasznot kivenni belőle. Ergó, üzleti alapon nézve ordít mindkét sztoriról, hogy üzleti alapon ezek a projektek csak úgy jöhettek volna létre, ha azokat fullban Kína finanszírozza. Mi esetleg adókedvezményt és hasonlókat adunk, de a beruházást ők végzik.

Szóval annyira üzleti alapon senki nem hülye, hogy ennyire benézzen egy lehetőséget, és annak reális, megvalósítható módozatait. Ergó ezek csak úgy jöhettek össze, hogy az eredeti cél már csak a falra ragasztott tacepaó, amire hivatkozni lehet, és a konkrét ügy már régen nem arról szól. Hanem arról, hogy személyesen néhány résztvevő járjon jól, és semmi más nem számít.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
A fókusz azon van, hogy míg egy átlagos gyereket a szülei miatt mondjuk 10ből egyszer fog abúzus érni, addig egy azonos neműek által neveltet 10ből 10szer. Ez az ami szerintem nem fér bele, felsorolsz X számú szituációt, hogy ott is van bántalmazás, igen, de ez nem ok arra, hogy hozzunk létre még egyet ahol biztosan lesz.
Egyébként az, hogy a politika hagyja békén a kisebbségeket és hagyja a szerves elfogadást, egy nekem tetsző ötlet. Mármint hogy mindkét politikai oldal hagyja békén a kissebbségeket a baloldal ne emelje pajzsra őket és mutogassa, ezzel elbábozva a társadalmi érzékenységét aztán rohanjon vissza a körúton belülre kézműves sört inni, a jobboldal meg ne csesztesse őket. Ámbár mivel ez mindkét félnek szavazatot hoz, nem visz, kevés esélyét látom a megvalósulásnak.
MC12
10-ből 10-szer éri őket abúzus. 10 miből tízszer? A számlálóban az abúzus van. Mi van a nevezőben?
A gyerekek mindenért basztatják egymást. Akit nem a meleg szülei miatt, azt azért, mert dacia dusterrel viszik iskolába nem AMG mercivel. Nem inkább azzal kellene foglalkozni, hogy ne baszogassák egymást lehetőleg semmiért? Ennek az egyik eszköze meg az, hogy hogyan neveljük őket, mi mindannyian. Ha azt hallja otthon, hogy "nézd mán drágám, a hülye buzik már megint gyereket akarnak örökbe fogadni", akkor nyilván az örökbe fogadott gyereket betalálják vele.
Szóval ha neked van gyereked, akkor azzal teszed a legjobbat, ha a homofób kirohanásaidat nem előtte intézed. Akkor azzal lehet, hogy megkímélsz egy/kettő/sok örökbe fogadott gyereket az abúzustól. Mennyivel egyszerűbb, nem?

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 163 — beers & Packers
Egyébként nem is értem, ha a kormány nemet mond(ott volna) Kínának, mi történt volna? Kína hadat üze
A Sobri fórumtárs által nagy becsben tartott Mérő László szerint Orbán olyan szélkakas, aki nem azt nézi, honnan fúj éppen a szél, hanem előre tudja (legalábbis próbálja kitalálni), hogy majd honnan fog fújni, és annak megfelelően helyezkedik. Sejthetően itt is erről van szó: valószínűleg úgy kalkulál, hogy az EU a feje tetejére állhat, Kínát akkor sem lesz képes feltartóztatni. Igyekszik ennek elébe menni, jó pozíciókat elfoglalni. (Kerül, amibe kerül.)
Csakhogy: ez nagyon nem ugyanaz, mint azt állítani, hogy a kormánynak nincs mozgástere.
nagylaza
Az itthoni balfékek miatt, hajlamosak vagyunk túlgondolni a tehetségét, tudását. Ami kétségkívül van, csak nem Isteni képesség, mint ahogy a hívei, szektája gondolja.
Rengeteg dologban elkalkulálta magát, csak általában annak itthon nincs következménye. Most így elsőre a nagy jobboldali populista áttörés vitionàláda jut eszembe, ami kurvára mellé ment
zinedine5
Néhány hazai példát én is írtam egy másik hsz-ban (a teljesség igénye nélkül). Megismétlem: netadó, vasárnapi boltzár, olimpia, kötelező drogteszt. Nemzetközi téren első helyen lehet említeni, hogy a Fidesz kénytelen volt távozni az Európai Néppártból. OV a homofób törvényt is benézte: neki a belpolitikában jól jön, ha "brüsszeliták támadják a magyar kormányt", de ennyire kemény reakciókra valószínűleg nem számított. A határon túli politikája is kudarc: a Fidesz által gründolt vagy favorizált magyar pártok (Felvidék, Erdély) egyedül arra voltak jók, hogy megosszák a magyarságot.
A jobboldali populisták erősödtek ugyan a 2019-es EP-választáson, de az áttörés valóban elmaradt. OV számára nagyobb gond, hogy a populista, szélsőjobbos pártok között annyiféle súlyos ellentét húzódik, hogy teljesen esélytelennek tűnik ütőképes szövetséget összehozni belőlük. Azt, hogy ezek a formációk mennyire szalonképesek, hagyjuk is.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 855
"Bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette Legény Zsoltot az ukrán bíróság a cigarettacsempészet vádja alól. Ezt az egykori MSZP-s politikus nyilatkozta az ATV Híradójának. Autóját is visszaadták"
több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 368 — Ajmo Vatreni
Egyébként nem is értem, ha a kormány nemet mond(ott volna) Kínának, mi történt volna? Kína hadat üze
nagylaza
Az itthoni balfékek miatt, hajlamosak vagyunk túlgondolni a tehetségét, tudását. Ami kétségkívül van, csak nem Isteni képesség, mint ahogy a hívei, szektája gondolja.
Rengeteg dologban elkalkulálta magát, csak általában annak itthon nincs következménye. Most így elsőre a nagy jobboldali populista áttörés vitionàláda jut eszembe, ami kurvára mellé ment
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 426 — zászló zászló szív
 www.wantedinrome.com/news/italys-anti-homophobia-zan-bill-backed-by-mussolinis-granddaughter.html?fbclid=IwAR3iaSgVjR7AjXk6LvSYG_kDf7BrO_-bVUcp-lUgvBqTMyQLXVbQrgdKY7k

Ezt most csak így itt hagyom

több mint 4 éve
Tehát: amíg a politika itthon nem kezdte el aktívan használni boxzsáknak a melegeket, az elfogadásuk nőtt.
Gyurma Pappa
Nincs minden elveszve:
 telex.hu/kult/2021/07/14/rtl-klub-zavecz-kutatas-homoszexualitas-megitelese-magyarorszag
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 911 — The Mathematician
Nos az én szegénységi bizonyítványom, de másodszor hivatkozol Ben Shapirora, úgyhogy akkor mostmár megnézem ki az, aztán ha van értelme majd reagálok rá 😊 MC12
Felkapott alt-rightos megmondó ember, okosnak tűnő dolgokat mondd, pl. hogy majd a part mentén lakók eladják a házaikat, ha a jön a tenger a globális felmelegedés miatt.
Gyurma Pappa
kedvenc Kyle Kulinski szegmenseim mikor Ben-t szemeli ki magának 😀
 www.youtube.com/watch?v=PnZ2Q2WlLjA

ugye ben kedvenc mondása hogy "facts dont care about feelings" aztán mikor tényekkel szembesítik akkor jönnek folyamatosan a megérzései

a BBC-s hisztije is legendás
 www.youtube.com/watch?v=PRF3r3zUGqk

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nos az én szegénységi bizonyítványom, de másodszor hivatkozol Ben Shapirora, úgyhogy akkor mostmár megnézem ki az, aztán ha van értelme majd reagálok rá 😊 MC12
Felkapott alt-rightos megmondó ember, okosnak tűnő dolgokat mondd, pl. hogy majd a part mentén lakók eladják a házaikat, ha a jön a tenger a globális felmelegedés miatt.

Másrészről, a konkrét témánál maradva a gender semleges terhes emoji vagy a férfi terhes emoji nem a jobboldal kitalálása és nem ők hozták be a közbeszédbe.MC12
Ez így van, ahogy írod. De ha legyintene rá mindenki, ahogy teszem azt mondjuk én, akkor nem tudna róla senki, de egyértelmű, hogy a jobboldalnak jól jönnek ezek a témákat, mert könnyű tematizálni, hogy a szivárvány = baromságok.

Ellenben ha valaki konzervatív oldalról ezt kritizálja, akkor megkapja hogy homofób, mert jobboldali csak homofóbia miatt kritizálhatja, azért nem mert szimplán más a véleménye 😊MC12
Itt jön be a kommunikációban, hogy mi a beszélő szándéka, és mi a kommunikációs csatorna. Nem mindegy, hogy ez a személyes véleménye vagy egy politikai üzenet. Az én személyes véleményem is az, hogy baromság a gendersemleges terhes emoji, még sem mondja rám senki hogy homofób vagyok, mert kommunikációm egyértelműen nem ebbe az irányba mutat.

Ennek széles és jól dokumentált irodalma/videói/elemzései vannak, nem fogok linkelni egyet sem, de ha már Ben Shapiro előkerült, ő ennek a nagymestere, amikor a "véleményét" mondja, ami egyértelműen egy politikai agenda.

Abban igazad van, hogy 2015 után a kisebbségek basztatása magasabb szintre jutott és azóta csak rosszabb lett a helyzet. De ez nem magyar nóvum, a magyar kormány sosem volt különösebben kreatív, a már külföldön bevált kommunikációkat és kampányeszközöket használjàk magyar viszonyokra átültetve.MC12

Én ezt értem, de mivel itt élek, ez az ország érdekel 😊

A beszélgetést némileg félrevitted. Én nem a melegek általános elfogadásáról beszélek, kifejezetten az örökbefogadás és gyermekvállalás ami nekem problémás.MC12

Nem lehet a kettőt különválasztani, mivel az egyik fontos és alapvető jog az örökbefogadáshoz való jog, annak korlátozása nem választható el a nemi kisebbségek egyéb jogaitól.

A fókusz azon van, hogy míg egy átlagos gyereket a szülei miatt mondjuk 10ből egyszer fog abúzus érni, addig egy azonos neműek által neveltet 10ből 10szer. Ez az ami szerintem nem fér bele, felsorolsz X számú szituációt, hogy ott is van bántalmazás, igen, de ez nem ok arra, hogy hozzunk létre még egyet ahol biztosan lesz. MC12

Még egyszer mondom: erre nincs bizonyíték, hogy 10-ből 10-szer így van. De korábban nem ezt mondtad. Korábban azt mondtad, hogy csak akkor fogadnád el a meleg párok örökbefogadását, ha 10-ből 10-szer nem érné őket abúzus. De ennek meg nincs értelme, gyerekeket azért is ér abúzus, ha épp nem a legmenőbb zenekar pólójában vannak.

Egyébként az, hogy a politika hagyja békén a kisebbségeket és hagyja a szerves elfogadást, egy nekem tetsző ötlet. Mármint hogy mindkét politikai oldal hagyja békén a kissebbségeket a baloldal ne emelje pajzsra őket és mutogassa, ezzel elbábozva a társadalmi érzékenységét aztán rohanjon vissza a körúton belülre kézműves sört inni, a jobboldal meg ne csesztesse őket. Ámbár mivel ez mindkét félnek szavazatot hoz, nem visz, kevés esélyét látom a megvalósulásnak.
MC12
Teljesen egyetértünk. A nagy woke politikusokat pont akkora gecinek tartom, mint a jobboldalt. Az identity politics és identity policies (magyarul hülyén mindegyik politika és nem jön át a különbség, elnézést) térnyerése mindkét oldalon ugyan evolúciósan jött létre, de ugye nem minden evolúciós fejlődés tesz jót... Baszódj meg Foucault

több mint 4 éve
ez mekkora bullshit.....versenyezhetsz KariGerivel a politikai lózungok és frázispufogtatásosk versenyében......😀 😀 😀
Gaius
😴
¯\_(ツ)_/¯
👋

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 711 — Chiefs GM
De ha van erre egy reális alternatívád szívesen elolvasom.
MC12
Messziről indulok. Egyrészt azt gondolom, hogy a magyar társadalom közel sem annyira kirekesztő, mint állítod. Nyilván óriási különbség van vidék és város között, de állítom, hogy lehet találni teljesen elfogadó környezetet azonos neműek számára. Érdekesség, hogy a 2015-ig az EU többi országával hasonlóan növekedett az elfogadás itthon is, aztán valahogy visszafordult a trend. Az indokok kitalálását rád bízom.

A következő alapvetésem, hogy a meleg párok által örökbefogadott gyerekek ugyanolyan jólétben és lelki egészségben tudnak élni, mint "normális" családokban. Sőt, sokszor mivel a meleg pároknak nagyobb küzdelem ez, ők még odaadóbb szülők. Ahogy Jóska is írta, a legtöbb gyermek elleni erőszakot a családon belül követik el, akár közeli hozzátartozók is. Ha már egyedi eseteket emelünk ki, ismerek olyan 5 évest, akit a bíróság (mivel ugye itthon a gyereket az anyának kell nevelnie) egy bizonyítottan pszichopata nőnek ítélt a normális körülmények között lakó apa helyett, úgy hogy az anya új élettársa frissen szabadult a börtönből, ahogy a saját tizenéves lányának bántalmazása miatt ült. Szóval akkor, ha hány generációnyi gyereket kell még tönkretenni, a tönkretett kitudja mennyi mellé, hogy a magyar bíróság elkezdje komolyan venni a szociális munkások és pszichológusok véleményét? Hánynak? Reméljük lesz elég pszichológus és majd később rendőr, akik segítenek, hogy ezek a gyerekek megtalálják magukat. Vagy kitudja, hány generáció lesz még oda, hogy 13 évesen anya lesz, és mikor lemond a gyerekéről, az senki nem fog kelleni, és ő maga sem fog már senkinek kelleni, aztán majd megfojtja a stricije Münchenben. Hány, és hány generáció fog még kelleni, hogy tényleg elkezdje érdekelni a politikát a valódi áldozatok sorsa...

Azt is állítom, hogy a szélsőséges vélemények felkarolása elsősorban a jobboldali szócsövek érdeke, és kevésbé használ az LMBTQ+ közösségnek. Ahogy Ben Shapiro is szeretné, hogy undorodj attól, hogy két transznemű gyereket vállal, és mindent el is követ ezért, az itthoni jobboldal is erősen érdekelt abban hogy ez így legyen.

Tehát: amíg a politika itthon nem kezdte el aktívan használni boxzsáknak a melegeket, az elfogadásuk nőtt. Azt is állítom, hogy a hozzányúláshoz nem volt gyermekvédelmi okuk, tehát csak politikai okaik lehettek (sokkal súlyosabb gondok vannak a rendszerben). Azt is állítom, hogy a férfiszülés meg a gendersemlegesemoji téma a jobboldalnak sokkal többet használni, mint a LMBTQ közösségnek. Innentől kezdve roppant egyszerű a reális alternatíva javaslatom: hagyja békén a politika a kisebbségeket, hagyja, hogy szervesen kialakuljon az elfogadás, mert az emberek alapvetően nagyon jól alkalmazkodnak, előbb-utóbb ezt is megszokják.
Gyurma Pappa
ez mekkora bullshit.....versenyezhetsz KariGerivel a politikai lózungok és frázispufogtatásosk versenyében......😀 😀 😀
Gaius
Nem minden lozung attól, hogy segghulye vagy hozza, hogy megértsd.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
MC12
Messziről indulok. Egyrészt azt gondolom, hogy a magyar társadalom közel sem annyira kirekesztő, mint állítod. Nyilván óriási különbség van vidék és város között, de állítom, hogy lehet találni teljesen elfogadó környezetet azonos neműek számára. Érdekesség, hogy a 2015-ig az EU többi országával hasonlóan növekedett az elfogadás itthon is, aztán valahogy visszafordult a trend. Az indokok kitalálását rád bízom.

A következő alapvetésem, hogy a meleg párok által örökbefogadott gyerekek ugyanolyan jólétben és lelki egészségben tudnak élni, mint "normális" családokban. Sőt, sokszor mivel a meleg pároknak nagyobb küzdelem ez, ők még odaadóbb szülők. Ahogy Jóska is írta, a legtöbb gyermek elleni erőszakot a családon belül követik el, akár közeli hozzátartozók is. Ha már egyedi eseteket emelünk ki, ismerek olyan 5 évest, akit a bíróság (mivel ugye itthon a gyereket az anyának kell nevelnie) egy bizonyítottan pszichopata nőnek ítélt a normális körülmények között lakó apa helyett, úgy hogy az anya új élettársa frissen szabadult a börtönből, ahogy a saját tizenéves lányának bántalmazása miatt ült. Szóval akkor, ha hány generációnyi gyereket kell még tönkretenni, a tönkretett kitudja mennyi mellé, hogy a magyar bíróság elkezdje komolyan venni a szociális munkások és pszichológusok véleményét? Hánynak? Reméljük lesz elég pszichológus és majd később rendőr, akik segítenek, hogy ezek a gyerekek megtalálják magukat. Vagy kitudja, hány generáció lesz még oda, hogy 13 évesen anya lesz, és mikor lemond a gyerekéről, az senki nem fog kelleni, és ő maga sem fog már senkinek kelleni, aztán majd megfojtja a stricije Münchenben. Hány, és hány generáció fog még kelleni, hogy tényleg elkezdje érdekelni a politikát a valódi áldozatok sorsa...

Azt is állítom, hogy a szélsőséges vélemények felkarolása elsősorban a jobboldali szócsövek érdeke, és kevésbé használ az LMBTQ+ közösségnek. Ahogy Ben Shapiro is szeretné, hogy undorodj attól, hogy két transznemű gyereket vállal, és mindent el is követ ezért, az itthoni jobboldal is erősen érdekelt abban hogy ez így legyen.

Tehát: amíg a politika itthon nem kezdte el aktívan használni boxzsáknak a melegeket, az elfogadásuk nőtt. Azt is állítom, hogy a hozzányúláshoz nem volt gyermekvédelmi okuk, tehát csak politikai okaik lehettek (sokkal súlyosabb gondok vannak a rendszerben). Azt is állítom, hogy a férfiszülés meg a gendersemlegesemoji téma a jobboldalnak sokkal többet használni, mint a LMBTQ közösségnek. Innentől kezdve roppant egyszerű a reális alternatíva javaslatom: hagyja békén a politika a kisebbségeket, hagyja, hogy szervesen kialakuljon az elfogadás, mert az emberek alapvetően nagyon jól alkalmazkodnak, előbb-utóbb ezt is megszokják.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Ha van olyan információd, amely szerint ezt a projektet Kína erőltette, és a fideszes kormánynak nem volt mozgástere, akkor, kérlek, oszd meg. Ha ez csak feltételezés a részedről, akkor is érdekelne, hogy mire alapozod.
Kíváncsi vagyok arra is, hogy - szerinted - ebben "nekünk" mi az üzlet. Butaság: semmi. Inkább szűkítsük a kört: a kormánynak mi az üzlet? (Az nem magyarázat, hogy Lölőék azokkal a morzsákkal is jól telezabálják magukat, amiket a kínaiék resztliként meghagynak. Miért érnék be ennyivel?)
nagylaza
A diplomácia is az üzletek világa. Szívességek, viszontszívességek, és társaik.
Az az információm (feltételezésem), hogy ez az európai kampusz fontos kínai köröknek, mi meg kellően kicsik vagyunk ahhoz, hogy megérje (konkrétan is, ne csak átvitt értelemben) ebben partnernek lenni.
Orbán nem hülye, tudta milyen szarcunamit, belpolitikai fogást vesz ezzel a nyakába, így bizonyára osztott, szorzott es arra jutott, hogy megéri. Ez bizonyítja szerintem egyértelműen, hogy más (politikai) szinten ez neki jó üzlet. (Ahogy a belgrádi szárnyvasút is.)

A pénzügyi részhez meg annyit, hogy a morzsa is lehet akkora, amit megéri ellopni/zsebretenni.
Gondold el, sose jutna eszedbe mondjuk tanácsadó ceget alapítani kínai agrárbefektetők számára. Tegyük fel, hogy nem is értesz hozzá, semmi közöd az agráriumhoz. De ha kapsz egy ilyen felkérést, és bár az első szerződésed egymilliárd forint per év, és csak 50 millió marad nálad végül, mert alvállalkozóként be kell vonnod a CsenHungary Kft.-t is, azért még így is megéri. Mert ha arányaiban morzsa is a teljes összeghez képest, nettóban sima talált pénz a mostani helyzetedhez képest.
Van aki nem szereti az ilyen bizniszt, van aki meg igen.
Attól, hogy te mondjuk erkölcsi okokból nem, még sokan vannak, akik meg anyagi okokból igen.
Orbán szerinted melyik vonulathoz tartozik?
Sobri Jóska
Tény, hogy Orbán nem hülye, de ettől még nem is tévedhetetlen. Korábban is előfordult, hogy rosszul mérte fel a szitut (lásd például: netadó, vasárnapi boltzár, olimpia, kötelező drogteszt). A Fudan-ügyben is mellényúlt. Hiába osztott és szorzott, nem számított rá, hogy a kínai egyetemre az ellenzék hatásos kampányt építhet (hiszen a Belgrád-Bp. vasút, vagy akár az orosz Paks II. nem verte ki a biztosítékot). Úgy gondolkodott, ahogyan te: ez csak néhány belpesti értelmiségit érdekel. Aztán kiderült, hogy még a saját táborát is sikerült megosztania.
Ami a morzsákat illeti: továbbra sem értem. Van egy 540 milliárdos projekt (az egyszerűség kedvéért maradjunk ennél az összegnél), amiből a fideszes holdudvarnak csurran-cseppen néhány 10 milliárd, a többit szépen lenyúlják a kínaiak. (Kínai cégek, Kínából hozott munkások: ahogyan Afrikában is működik.) Oké, elvileg ez a néhány 10 milliárd sem kevés lóvé, gyakorlatilag viszont - ahhoz képest, hogy végső soron magyar költségvetési pénzről beszélünk - kifejezetten előnytelen az udvari beszállítók számára. Nem ehhez vannak hozzászokva.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
MC12

Gyurma Pappa
Nos az én szegénységi bizonyítványom, de másodszor hivatkozol Ben Shapirora, úgyhogy akkor mostmár megnézem ki az, aztán ha van értelme majd reagálok rá 😊

Másrészről, a konkrét témánál maradva a gender semleges terhes emoji vagy a férfi terhes emoji nem a jobboldal kitalálása és nem ők hozták be a közbeszédbe. Ellenben ha valaki konzervatív oldalról ezt kritizálja, akkor megkapja hogy homofób, mert jobboldali csak homofóbia miatt kritizálhatja, azért nem mert szimplán más a véleménye 😊 - itt jegyzem meg Jóskanak és peterknek, hogy ha a férfi nem tud szülni ezért az egész vita értelmetlen - akkor mi szükség terhes férfi emojira? Már a nyilvánvaló provokáción túl.

Abban igazad van, hogy 2015 után a kisebbségek basztatása magasabb szintre jutott és azóta csak rosszabb lett a helyzet. De ez nem magyar nóvum, a magyar kormány sosem volt különösebben kreatív, a már külföldön bevált kommunikációkat és kampányeszközöket használjàk magyar viszonyokra átültetve. A nemzetközi irány ment el a kisebbségek, elsősorban a bevándorlók basztatása felé, hiszen kiváló boxzsákok. A magyar kormány csak felült erre a vonatra. Az lmbtq csesztetése is előbb volt a lengyeleknél és durvábban mint nálunk, de a Fidesz meglátta, hogy a nép ott is jól reagál rá és akkor itt is jól fog.

A beszélgetést némileg félrevitted. Én nem a melegek általános elfogadásáról beszélek, kifejezetten az örökbefogadás és gyermekvállalás ami nekem problémás.
Nem vitatom, hogy az azonos neműek által nevelt gyermek is nőhet nagy szeretetben stb. Nem is ez volt a fókusz. A fókusz azon van, hogy míg egy átlagos gyereket a szülei miatt mondjuk 10ből egyszer fog abúzus érni, addig egy azonos neműek által neveltet 10ből 10szer. Ez az ami szerintem nem fér bele, felsorolsz X számú szituációt, hogy ott is van bántalmazás, igen, de ez nem ok arra, hogy hozzunk létre még egyet ahol biztosan lesz.
MC12
mindazzal egyetértve, amit mondasz, kedves MC12 én kicsit még tovább jegecelném.....még hidegebb a számítás.....szvsz a magyar társadalom nagyobb részének ellenérzése van a homoszexuálisokkal szemben (anno vala legott bcs volt), mint ahogy létezett a KMK is.....ennek ellenére a paragrafusok között nincs, aki 18 év feletti, felnőtt homoszexuálisokra vonatkozó passzust be tudna idézni......a felnőttek tehetnek, amit akarnak.....parádézhatnak is......de e gyermekek......vörös vonal......
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 742 — #NoStress
Másrészről, a konkrét témánál maradva a gender semleges terhes emoji vagy a férfi terhes emoji nem a jobboldal kitalálása és nem ők hozták be a közbeszédbe. Ellenben ha valaki konzervatív oldalról ezt kritizálja, akkor megkapja hogy homofób, mert jobboldali csak homofóbia miatt kritizálhatja, azért nem mert szimplán más a véleménye 😊 - itt jegyzem meg Jóskanak és peterknek, hogy ha a férfi nem tud szülni ezért az egész vita értelmetlen - akkor mi szükség terhes férfi emojira? Már a nyilvánvaló provokáción túl.
MC12
Egyrészt, ha valami olyat kritizálsz akármilyen oldalról, ami a szexuális orientációról szól, akkor bár szimplán véleményt nyilvanítasz, de ez egy homofób vélemény.
Nekem is lehet az a szimpla véleményem, hogy a négerek majmok, a cigányok tolvajok, a zsidók fokhagymaszagúak, szívem joga, de ezek rasszista, antiszemita vélemények.

Másrészt én nem használom, és rühellem az emojikat, de még mindig nem látom be, hogy miért nem kurva mindegy, hogy milyenek vannak.
Ördög 😈, alien 👽, síró macska 😹, zombi🧟‍♂️ vagy sellőlány sincs🧜‍♀️, sellőfiúról 🧜‍♂️ nem is beszélve, mégis vannak ilyen emojik, így akár sárkany, küklopsz, terhes férfi, ötmellű nő is lehet, ki nem szarja le?! Csak ne lássam felnőtt emberek által megjelenítve.
És ez ugyan mi a szar? 👼

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 373
MC12

Gyurma Pappa
Nos az én szegénységi bizonyítványom, de másodszor hivatkozol Ben Shapirora, úgyhogy akkor mostmár megnézem ki az, aztán ha van értelme majd reagálok rá 😊

Abban igazad van, hogy 2015 után a kisebbségek basztatása magasabb szintre jutott és azóta csak rosszabb lett a helyzet. De ez nem magyar nóvum, a magyar kormány sosem volt különösebben kreatív, a már külföldön bevált kommunikációkat és kampányeszközöket használjàk magyar viszonyokra átültetve. A nemzetközi irány ment el a kisebbségek, elsősorban a bevándorlók basztatása felé, hiszen kiváló boxzsákok. A magyar kormány csak felült erre a vonatra. Az lmbtq csesztetése is előbb volt a lengyeleknél és durvábban mint nálunk, de a Fidesz meglátta, hogy a nép ott is jól reagál rá és akkor itt is jól fog.

A beszélgetést némileg félrevitted. Én nem a melegek általános elfogadásáról beszélek, kifejezetten az örökbefogadás és gyermekvállalás ami nekem problémás.
Nem vitatom, hogy az azonos neműek által nevelt gyermek is nőhet nagy szeretetben stb. Nem is ez volt a fókusz. A fókusz azon van, hogy míg egy átlagos gyereket a szülei miatt mondjuk 10ből egyszer fog abúzus érni, addig egy azonos neműek által neveltet 10ből 10szer. Ez az ami szerintem nem fér bele, felsorolsz X számú szituációt, hogy ott is van bántalmazás, igen, de ez nem ok arra, hogy hozzunk létre még egyet ahol biztosan lesz.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
nagylaza
A diplomácia is az üzletek világa. Szívességek, viszontszívességek, és társaik.
Az az információm (feltételezésem), hogy ez az európai kampusz fontos kínai köröknek, mi meg kellően kicsik vagyunk ahhoz, hogy megérje (konkrétan is, ne csak átvitt értelemben) ebben partnernek lenni.
Orbán nem hülye, tudta milyen szarcunamit, belpolitikai fogást vesz ezzel a nyakába, így bizonyára osztott, szorzott es arra jutott, hogy megéri. Ez bizonyítja szerintem egyértelműen, hogy más (politikai) szinten ez neki jó üzlet. (Ahogy a belgrádi szárnyvasút is.)

A pénzügyi részhez meg annyit, hogy a morzsa is lehet akkora, amit megéri ellopni/zsebretenni.
Gondold el, sose jutna eszedbe mondjuk tanácsadó ceget alapítani kínai agrárbefektetők számára. Tegyük fel, hogy nem is értesz hozzá, semmi közöd az agráriumhoz. De ha kapsz egy ilyen felkérést, és bár az első szerződésed egymilliárd forint per év, és csak 50 millió marad nálad végül, mert alvállalkozóként be kell vonnod a CsenHungary Kft.-t is, azért még így is megéri. Mert ha arányaiban morzsa is a teljes összeghez képest, nettóban sima talált pénz a mostani helyzetedhez képest.
Van aki nem szereti az ilyen bizniszt, van aki meg igen.
Attól, hogy te mondjuk erkölcsi okokból nem, még sokan vannak, akik meg anyagi okokból igen.
Orbán szerinted melyik vonulathoz tartozik?

több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 436 — "Grammar maci"
De szerintem ezt csak "felmondod", és valójában nem gondolsz bele, hiszen Orbántól, a kormányzattól jön, akkor meg eleve csak rossz lehet.
De ha kicsit utánajárnál miről szól valójában, akkor nem döbbennél majd meg, hogy kormányváltáskor, miután az új kormányzat vezetője diskurált kicsit a kínai diplomáciával, a Fudan-projekt ugyanúgy menni fog tovább. Legfeljebb azt mondják majd, hogy ezen már Orbán miatt nem lehet változtatni, aztán ennyi.

(A Diákvárosról meg már beszéltünk részletesen, én nem diákszemmel nézem, hanem ingatlantulajdonosként, és úgy nézve károsnak tartom.)
Sobri Jóska
Úgy érted, hogy akkor is tovább fog menni, ha a mostani ellenzék kerül kormányra?
peterk2005
Igen, úgy.
És nem csak azert, mert "van az a pénz", hanem azért is, mert a mindenkori magyar kormánynak kb. ugyanaz a mozgástere/érdeke Kína relációjában, a miniszterelnök személyétől függetlenül, és sok esetben csak "egyből lehet választani". És ez kb. olyan. Valódi mozgástér csak abban van, hogy mennyi lóvé landol a klientúra zsebében.
Sobri Jóska
Nem látom, hogy ebben az esetben Kína olyan nyomást gyakorolt a kormányra, amelynek képtelenség lett volna ellenállni. Ellenkezőleg. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a kormány ajánlkozott fel Kínának. A Fidesz folyamatosan azt ismételgeti, milyen remek lesz, ha megtelepszik Budapesten a Fudan (ez lenne az első külföldi kampusza), de semmilyen konkrétum nincs arról, hogy ez miért is annyira jó. (A súlyos negatívumokat viszont már felsoroltam.)
nagylaza
Egyébként nem is értem, ha a kormány nemet mond(ott volna) Kínának, mi történt volna? Kína hadat üzen?
warr_b
nagylaza
Egyébként te ezt a kérdést hogy látod az utóbbi 5-10 év világpolitikai helyzetének függvényében?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 469 — Big Penix Energy
“A tisztelgő arcocska, az olvadozva szétfolyó sárga fej, illetve a saját szájába harapó figurák mögött a jelöltek közt van még a terhes nő emoji mellé érkező terhes férfi, nemsemleges terhes személy és a herceg, illetve hercegnő mellé érkező nemsemleges trónörökös is.“

Ehhez azért nehéz mit hozzátenni. Vessetek az oroszlánok elé és Jóska mondja majd hogy akármilyenfób agyhalott vagyok, de nemsemleges terhes személy emoji? Komolyan?(index - mindeközben a forrás)
MC12
Attól, hogy felesleges és semmi értelme, még nem is árt, semmi káros nincs benne.
Akkor miért ne?
Van valami legitim érved mondjuk egy -értelmetlen, szükségtelen, de nulla ártalommal bíró- terhes férfi ellen?
Sobri Jóska
A nulla ártalomról 20 év múlva azért megkérdezném a babát...már nem csak emoji, hanem valóság is:
| |
clbass
Minden társadalmi csoportban vannak idióták, sőt, a legtöbb ilyen csoportban a többség egy barom. Ezeknek a szülőknek ugyanúgy nem szabadott volna örökbe fogadniuk, mint azoknak a heteroszexuális pároknak sem, akik dolgoztatják a gyermeket, csak a segély miatt fogadják örökbe, ne adj'isten eladják 16 évesen Svájcba.
De nem kell egyből általánosítani, hogy minden szivárvány családban a férfiak csöcsre rakják a gyereket. Az én tágabb ismerősi körömben elég sok, szám szerint 8 meleg férfi van, a legtöbb visszásnak tartja a pride-ot és az említett smiley-kat is és teljesen normális életre vágyik. Munkával, gyerekkel, általánosítások nélkül. Állításuk szerint a transzok még hozzájuk képest is nagyon nehezen találnak stabil kapcsolatot és az örökbefogadási kedvük talán ezért is és a náluk általános kettős élet miatt jóval kisebb. kettős élet alatt a polgári és az esti életét értem, nem a nemi dolgokat.
több mint 4 éve

Sobri Jóska
peterk2005
Igen, úgy.
Sobri Jóska
nagylaza
warr_b
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 448 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Sobri Jóska
peterk2005
Igen, úgy.
Sobri Jóska
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve

Sobri Jóska
peterk2005
Igen, úgy.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Hány, és hány generáció fog még kelleni, hogy tényleg elkezdje érdekelni a politikát a valódi áldozatok sorsa...
Gyurma Pappa

Sobri Jóska
Sajnos én is tudom a választ. Pusztán reflektáltam az eredeti szerző feldobott kérdésére.

több mint 4 éve
Hány, és hány generáció fog még kelleni, hogy tényleg elkezdje érdekelni a politikát a valódi áldozatok sorsa...
Gyurma Pappa