Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
Akárhogy is, egy dologban biztos vagyok: április 13-án lesz majd olyan közöttünk, aki beírja majd ide, hogy én megmondtam. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Visszakérdezek: jóléti társadalomban, kapitalista demokráciában, a nyugati világban volt már valaha olyan, hogy a regnáló hatalom elhalasztotta a választásoat és ezzel megtartotta a hatalmát? Segítek: nem. (A 2. VH idején volt pár hadban levő országban, és a covid elején volt pár országban néhány héttel elhalasztva és ennyi.)1956 október 22.-én egy belvárosi kávéházi értelmiségi valószínűleg valami hasonlót írt volna, mint most te. (Nem azt mondom, hogy nincs igazad. Simán igazad lehet. De ez csak annyit jelent, hogy nekünk, fotel értelmiségieknek általában fingunk nincs arról, hogy a társadalomnak mikor és mennyire lesz elege valamiből. Akkor se, ha benne élünk.)Ez már logikailag is ellentmondásos.
peterk2005 udvari bolond
Valakinek van fingja arról, hogy a társadalomnak mikor és mennyire lesz elege valamiből.
Vagy annak, aki szerint egy fentebb vázolt szituban "megunják és hazamennek" vagy annak, aki szerint forradalomba torkolhatnak az események.
Mivel ez eléggé kétkimeneteles esemény. Vagy-vagy.
De akkor kérdezek, jóléti tarsadalomban, kapitalista demokráciában, a nyugati világban volt már valaha ilyen tömegforradalom? Akár sikeres akár sikertelen. Nem Latin-Amerikában, vagy Fekete-Afrikában. Én nem tudok róla, dehát en se tudhatok mindenről.
Őszentsége Sobri Jóska
Azért kérdezem, mert azt állítod, hogy lehetséges, hogy Orbán elhalasztja a választásokat. Akkor pedig vagy történhetnek precedens nélküli dolgok is, vagy nem vagyunk nyugati, polgári, jóléti társadalom.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
huu ezt jól megmondtad Jóskadémon, csak nem fedezted fel a szervilizmust mint a magyar néplélek fő összetevőjét?Igen, én is valahogy ezen a komolyanvehetőségi szinten tudom csak elképzelni a forradalmat.Kérdeztem az itteni tiszás önkénteseket, hogy mi a terv, ha elhalasztják a választásokat, de nincs rá válaszuk, mert -mondhatni- lófaszt se lehet csinálni.van terv, csak még nem mertem rákattintani a freemail-es cimemre érkezett ukrán nagykövetséges levelemre
Egy erőszakos hatalomátvetel, egy forradalom, az ha szerepel is a "bármiben, ami megtörténhet", nem nagyob eséllyel, mint az, hogy ötösöd lesz a lottón. Az is benne van a bármiben, csak módfelett alacsony valószínűséggel.
Őszentsége Sobri Jóska
Josszi
Ha mindenkinek jó hétfőn 18:00-18:30 között, akkor okés, de ha elhúzódik, neadjisten napokig eltart, akkor csinálja inkább más, akinek nincs hitele, munkája, családja, élete.
Kapitalizmusban forradalom az kb. olyan, mint ravebuli a nyugdíjasotthonban. Nem sokakat mozgat meg.
Őszentsége Sobri Jóska
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Nekem az is szürreális,hogy OV mire hivatkozhat hogy elhalasztja a választást?Nem OV-nak kell elhalasztania, hanem a köztársasági elnöknek.
Mondjuk felrobban a vezeték a szerb oldalon…kevesebb lesz az üzemanyag ettől még lehet választani. (Mekkora ciki lenne neki így kormányozni hogy a híresen autófetises magyar közlekedésben nincs üanyag)
Semmi nem indokolja a halasztást
Janek
Ő meg azt mond, amit akar, vagy simán háborús veszélyhelyzet, akkor nem is lehet választást tartani, ráadasul nincs önálló politikai súlya, így veszítenivalója se.
De most néztem Rácz Andrást a Totem Showban, ő tudott mondani még jópár lehangoló opciót, hogy mégcsak elhalasztani se kelljen.
1 hónapja
Nekem az is szürreális,hogy OV mire hivatkozhat hogy elhalasztja a választást?Mondjuk felrobban a vezeték a szerb oldalon…kevesebb lesz az üzemanyag ettől még lehet választani. (Mekkora ciki lenne neki így kormányozni hogy a híresen autófetises magyar közlekedésben nincs üanyag)
Semmi nem indokolja a halasztást
1 hónapja
Erről nekem Karinthy Frigyes Barabbás című novellája jut eszembe, ha már húsvét van...És újfent muszáj feltennem a költői kérdést, csak az elmúlt hetek eseményei után ki az, aki ezekre szavaz?Szívesen összeírom neked, hogy ne kelljen többet költőien rákérdezned:
r.baggio
- akiket megvettek, megzsaroltak, megfélemlítettek,
- akik függenek a rendszertől,
- akiket megvezetett a propaganda, és annyira agyhalottak, hogy elhiszik ami onnan jön,
- akiknek nem kellenek infók, tények, mert Orbán-hívők,
- akiket nem érdekel a politika, felszínesen, impulzusjelleggel tájékozódnak,
- akik félnek dolgoktól, és amiktől úgy hiszik, hogy Orbán meg tudja védeni őket,
- akiknek elveik vannak, és sosem szavaznának hazaárulóra, baloldalira, gyurcsánybérencre, migráncssimogatóra, buzira, drogosra, pedofilra, és nem értesültek arról, hogy ezek nagyrésze a Fideszben politizál, vagy hallották, csak nem hitték el,
- akik mindig is a Fideszre szavaztak, és ha már ennyiszer bejött, akkor most mit variáljanak,
- akiknek belefér más okossága, amíg az övékét nem basztatja senki,
- akik szerint ezek már loptak eleget, úgyhogy maradhatnak,
- akik szerint ezt legalább ismerik, tudják mire számíthatnak,
- akik szerint kormányozni azt jól tudnak, mert nem fogják fel mi az a jó kormányzás,
- akik úgy hiszik, hogy jobban élnek mint ahogy akkor élnének, ha nem Orbán lenne.
Nagyjából ők.
Ez többmillió ember.
Őszentsége Sobri Jóska
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
És újfent muszáj feltennem a költői kérdést, csak az elmúlt hetek eseményei után ki az, aki ezekre szavaz?Szívesen összeírom neked, hogy ne kelljen többet költőien rákérdezned:
r.baggio
- akiket megvettek, megzsaroltak, megfélemlítettek,
- akik függenek a rendszertől,
- akiket megvezetett a propaganda, és annyira agyhalottak, hogy elhiszik ami onnan jön,
- akiknek nem kellenek infók, tények, mert Orbán-hívők,
- akiket nem érdekel a politika, felszínesen, impulzusjelleggel tájékozódnak,
- akik félnek dolgoktól, és amiktől úgy hiszik, hogy Orbán meg tudja védeni őket,
- akiknek elveik vannak, és sosem szavaznának hazaárulóra, baloldalira, gyurcsánybérencre, migráncssimogatóra, buzira, drogosra, pedofilra, és nem értesültek arról, hogy ezek nagyrésze a Fideszben politizál, vagy hallották, csak nem hitték el,
- akik mindig is a Fideszre szavaztak, és ha már ennyiszer bejött, akkor most mit variáljanak,
- akiknek belefér más okossága, amíg az övékét nem basztatja senki,
- akik szerint ezek már loptak eleget, úgyhogy maradhatnak,
- akik szerint ezt legalább ismerik, tudják mire számíthatnak,
- akik szerint kormányozni azt jól tudnak, mert nem fogják fel mi az a jó kormányzás,
- akik úgy hiszik, hogy jobban élnek mint ahogy akkor élnének, ha nem Orbán lenne.
Nagyjából ők.
Ez többmillió ember.
1 hónapja
Nekem a szűkebb baráti körben két házaspár tuti, édesanyám baráti köre pedig full Fidesz.És újfent muszáj feltennem a költői kérdést, csak az elmúlt hetek eseményei után ki az, aki ezekre szavaz?Bátyám és sógornőm, betonbiztos Fidesz szavazók.
r.baggio
Mikey
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Igen, én is valahogy ezen a komolyanvehetőségi szinten tudom csak elképzelni a forradalmat.Kérdeztem az itteni tiszás önkénteseket, hogy mi a terv, ha elhalasztják a választásokat, de nincs rá válaszuk, mert -mondhatni- lófaszt se lehet csinálni.van terv, csak még nem mertem rákattintani a freemail-es cimemre érkezett ukrán nagykövetséges levelemre
Egy erőszakos hatalomátvetel, egy forradalom, az ha szerepel is a "bármiben, ami megtörténhet", nem nagyob eséllyel, mint az, hogy ötösöd lesz a lottón. Az is benne van a bármiben, csak módfelett alacsony valószínűséggel.
Őszentsége Sobri Jóska
Josszi
Ha mindenkinek jó hétfőn 18:00-18:30 között, akkor okés, de ha elhúzódik, neadjisten napokig eltart, akkor csinálja inkább más, akinek nincs hitele, munkája, családja, élete.
Kapitalizmusban forradalom az kb. olyan, mint ravebuli a nyugdíjasotthonban. Nem sokakat mozgat meg.
1 hónapja
És újfent muszáj feltennem a költői kérdést, csak az elmúlt hetek eseményei után ki az, aki ezekre szavaz?Bátyám és sógornőm, betonbiztos Fidesz szavazók.
r.baggio
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
Korábban ilyen nem volt, hogy az ellenzéknek belső infói lettek volna fontos dolgokról. Szerintem ez a legnagyobb változás a korábbiakhoz képest, ez az, ami teljesen új.Inkább az, hogy van ellenzék.
Jan
Egy érdekkör, akik nem kooperálni akarnak Orbánnal, hanem beülni a helyére.
Ez az innováció, mert Gyurcsány is képben volt, informált volt, csak neki nem voltak Orbánnal ellentétes céljai.
1 hónapja
Kérdeztem az itteni tiszás önkénteseket, hogy mi a terv, ha elhalasztják a választásokat, de nincs rá válaszuk, mert -mondhatni- lófaszt se lehet csinálni.van terv, csak még nem mertem rákattintani a freemail-es cimemre érkezett ukrán nagykövetséges levelemre
Őszentsége Sobri Jóska
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
"Tiltott fegyver- és robbanóanyag-előállítás, -tartás és -kereskedelem, valamint szabotázs gyanújával indított eljárást a Szabadkai Felsőfokú Ügyészség abban az ügyben, amelyben robbanóanyag-gyanús anyagot találtak Magyarkanizsán – közölte vasárnap Mladenka Manojlovic ügyész az MTI tudósítása alapján.Két falu között az út mellett. Teljesen logikus, én is így akarnék robbanóanyagot eljuttatni valakihez.
Az ügyész a sajtónak elmondta, hogy a helyszínelés során a Felsőhegy (Gornji Breg) és Ilonafalva (Vojvoda Zimonjić) közötti útszakasz közelében két fekete hátizsákot találtak, bennük mintegy négy kilogrammnyi robbanóanyaggal. „Feltételezésünk szerint plasztik robbanóanyagról van szó, valamint olyan kiegészítő anyagokról, amelyek robbanószerkezet összeállítására utalnak” – mondta Manojlovic."
Tehat 2 hatizsak csak ugy veletlenul 🤣
Beki
1 hónapja
Sokaknal nem viszi at az ingerkuszobot az elmult hetek ugyei, illetve hisznek a kormanykommunikacionak, mert az elmult 16 ev gyurcsanyozasa es libsizese arra trenirozta oket h a baloldal hazudik.Tokody-féle öngól, öröm lenne nézni és olvasni róla, ha nem velünk történne.telex.hu/kulfold/2026/04/05/szerb-magyar-gazvezetek-torok-aramlat-robbanoszer-szerb-katonai-biztonsagi-ugynoksegÁjjájj, szegény dagadt, a szerbek mégsem akkora kutyák? 😆
Migrans... na lassuk h a gombcigonal az ukranok annak minosulnek-e
Beki
A szerb Katonai Biztonsági Ügynökség (VBA) igazgatója, Đuro Jovanić azt is nyilatkozta, hogy továbbra is terjednek dezinformációk, például az, hogy a szerb hadsereg és annak tagjai egy második vagy harmadik félnek dolgozva azt mondják majd, hogy ukrán robbanóanyagot találtak, és megvádolják az ukránokat, hogy ők próbálták megszervezni ezt az elterelő műveletet. „Azt kell hogy mondjam önöknek, hogy ez nem igaz, ez nincs így. Mit jelent az, hogy ki gyártotta a robbanóanyagot? Ez nem jelenti azt, hogy ő egyenlő a megrendelővel és az elkövetővel” – mondta.
warr_b
És újfent muszáj feltennem a költői kérdést, csak az elmúlt hetek eseményei után ki az, aki ezekre szavaz? Tényleg egyetlen logikus érvet szeretnék csak hallani, egyetlen egyet (a fél a háborútól/elszámoltatástól nem tartozik ide)
r.baggio
Es ez ennyi, nem kell tulmisztifikalni.
Megkaptak a narrativat, magukeva tettek es ennyi.
Azon nem gondolkodnak h mi van akkor ha nem igaz.
Ezert van az h ezekkel az emberekkel beszelgetni kellene, meg vitazni, csak eppen a masik tabor nagy resze is ugyanugy alkalmatlan erre, mert annyi eset van, amihez nem tudod fejben tartani azt a mennyisegu informaciot, amivel meg tudnad donteni az erveket.
Es meg ha menne fejbol, akkor is roviden es ertelmezhetoen kellene atadni, ami megint nem egyszeru.
Egy-egy temat roviden meg lehet beszelni, lehet gondolatcsirakat elultetni, de a problema az h ok nem olvassak a baloldali mediat, ugyanugy ahogy te sem a jobboldalit, de legalabb a “fuggetlen” mediatol megkapod a zanzasitott osszefoglalokat es narrativakat.
Egyszeruen szolva informaciohianyban szenvednek ugy h az elerheto lenne, de megse nezik meg.
Ez inkabb az erdekes es megfejtendo dolog, hogy ennek mi az oka, nem az h miert Fidesz, habar a ketto kozott van ok-okozati osszefugges.
1 hónapja
Szerintem azt tartják egy nagy gondnak, hogy amíg régebben a fidesz teljesen összezárt, most egyre többen beszélnek ki. Megszűnt az egység, belülről is dolgoznak OV ellen.Nézd, telik az a kurva idő, most már van 10 év a hátam mögött az igazságszolgáltatásban. Maradjunk annyiban, hogy ebben az országban semmi sem zárható ki és szó szerint minden megtörténhet és annak ellenkezője is.Tavaszi szél nézettség 2,82 millió felett.Ez nem egészen igaz.
Mi ide tartozunk? Mert ha igen, el se csalhatják a választást. Ha meg nem, akkor a tömegforradalom is játszik.1956 október 22.-én egy belvárosi kávéházi értelmiségi valószínűleg valami hasonlót írt volna, mint most te. (Nem azt mondom, hogy nincs igazad. Simán igazad lehet. De ez csak annyit jelent, hogy nekünk, fotel értelmiségieknek általában fingunk nincs arról, hogy a társadalomnak mikor és mennyire lesz elege valamiből. Akkor se, ha benne élünk.)De akkor kérdezek, jóléti tarsadalomban, kapitalista demokráciában, a nyugati világban volt már valaha ilyen tömegforradalom?
peterk2005 udvari bolond
Őszentsége Sobri Jóska
iktriad
Választasi csalások -gondolom amiket ezalatt értesz- voltak már nyugaton (legutóbb pl. Romániában, amik eredményét meg is semmisítették)-, de természetesen egy meghackelt demokráciában nincs is rájuk szükség.
Hiszen a korábbi szavazatvásárlások, buszoztatások, láncszavazások, fenyegetések, zsarolások, stb., eddig se számítottak annak, az EU is elfogadta az ezekkel megválasztott kormányzatainkat, így ha csak a mennyiségük változik, az most se fog senkit se zavarni, hiszen Orbán eddig is zseniálisan táncikált a törvényes és a nem törvénytelen közti szürke területen.
És igen, mi ide -jóléti tarsadalom, kapitalista demokrácia, nyugati világ- tartozunk. Így a forradalom kizárva. És a fentiek miatt ha lesznek választások, azok se lesznek elcsalva.
Őszentsége Sobri Jóska
Pont az a probléma, hogy teljesen kiszámíthatatlanná váltak a társadalmi folyamatok a kegyelmi ügy óta, gyakorlatilag minden közéleti botrány egy aknamező a NER számára és nem tudják most már ők sem, hogy mi fog akkorát robbanni alattuk, hogy leszakad a lábuk (képletesen).
Lehet, hogy nem lesz forradalom, lehet, hogy nem lesz választás sem, de ahogy Panyi írta itt már nem szivárgás van, hanem csőtörés és ebből a csőből a szartenger ömlik információ formájában.
Elképzelhetőnek tartom, hogy olyan információszivárgás fog még jönni - ha ez nem lett volna elég - , hogy a srácok helyzete nemzetközi szinten válik tarthatatlanná.
Pár éve elképzelhetetlen lett volna, hogy arccal névvel álljanak ki NNI-s meg HM-s középvezetők konkrét ügyekben, konkrét személyi kört megnevezve. Az szintén, hogy valaki az AH-nál aláírt titoktartási után kiálljon és adjon 3 millió embernek egy interjút arról, ami elhangzott a Fehérvári úton. Erre ez most mind megtörtént a szemünk előtt, utóbbit megcsinálta két ember is.
Orbán mást sem csinált, mint korábban elképzelhetetlen, tabu dolgokat emelt be posztmodern módjára a politikai kommunikációba. Most az van, hogy a posztmodernt átvette a társadalom és teljesen random, politikai értelemben véve civil tagok is elkezdték átlépni a korábbi jogi határokat.
Gyakorlatilag az van, hogy Orbán posztmodern szörnyetege továbbfejlődött és a teremtője ellen fordult. Igazi Frankeinstein sztori.
resistance is futile
MP kb mindenről időben informálva van.
Korábban ilyen nem volt, hogy az ellenzéknek belső infói lettek volna fontos dolgokról. Szerintem ez a legnagyobb változás a korábbiakhoz képest, ez az, ami teljesen új.
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
1 hónapja
😀😀😀DDKommentek kozul nem tudtam validalni, de ez is ut:www.reddit.com/r/hungary/comments/1sd4in7/szijj%C3%A1rt%C3%B3_p%C3%A9ter_m%C3%BAlt_h%C3%A9ten_teljesen_v%C3%A1ratlanul/Most akartam linkelni, ezek tényleg teljesen hülyék.
Nem tudnak hibazni... micsoda veletlen
Beki
somoskovig
A képeken az a dr. Pásztor Bálint is jelen van, aki a vajdasági magyarok vezetője és saját FB fala szerint 04.03-án találkozott még Vuciccal egy utolsó gyors egyeztetésre. Mindez véletlen lenne?
www.facebook.com/share/p/1RXsiDmdrq/?mibextid=wwXIfr
Beki
Hát ha ez a sztori ez így egy-az-egyben igaz, az rettenetesen epikus. Ilyet konkrétan filmes forgatókönyvírók nem találnának ki.
1 hónapja
Biztos örökbe akar fogadni egy bombakereső kutyát 😊www.facebook.com/share/v/1Fij5NnhR8/?mibextid=wwXIfrRemélem nem hagy ott robbanószert szegény kis állatoknál 😊
Az orszag komoly veszelyben.
dankodavid
Klaci79
1 hónapja
www.facebook.com/share/v/1Fij5NnhR8/?mibextid=wwXIfrRemélem nem hagy ott robbanószert szegény kis állatoknál 😊
dankodavid
1 hónapja
Sobri szerintem Fideszes 😊🙋♂️Csak egyéniben. Listán csak a ....
Dagobert bácsi
1 hónapja
Orbán mást sem csinált, mint korábban elképzelhetetlen, tabu dolgokat emelt be posztmodern módjára a politikai kommunikációba. Most az van, hogy a posztmodernt átvette a társadalom és teljesen random, politikai értelemben véve civil tagok is elkezdték átlépni a korábbi jogi határokat.Igen, ezzel egyetértek, még a Viktor keresztnév is stimmel.
Gyakorlatilag az van, hogy Orbán posztmodern szörnyetege továbbfejlődött és a teremtője ellen fordult. Igazi Frankeinstein sztori.
resistance is futile
De ez nem jelent semmit se egzakt módon, ebből nem következik egy analóg instant végkimenetel, hiszen te is írod - bármi megtörténhet.
És ez a bármi nem csak nekünk kedvező kimenetelt jelenthet.
Nem lesz örökké Orbán, de 20 évig még lehet. Vagy 20 hónapig.
Az alapállításom annyi volt, hogy bárhogy alakul a mostani választás megtartása, eredménye, stb., nem a tömegforradalom lesz az, ami "helyrerakja a dolgokat". És gáznak tartom, ha valaki ezt vízionálja ismerve a valóságot, amiben élünk. Raadásul úgy, hogy "majd utcára mennek az emberek", veletlenül se úgy, hogy "majd utcára megyünk és forradalmat csinálunk".
Kérdeztem az itteni tiszás önkénteseket, hogy mi a terv, ha elhalasztják a választásokat, de nincs rá válaszuk, mert -mondhatni- lófaszt se lehet csinálni.
1 hónapja
Nem, mert rögtön rászavaznál. Én is elgondolkodtam hirtelen.www.facebook.com/share/v/1Fij5NnhR8/?mibextid=wwXIfrBeágyazod valahogy ide a posztot?
dankodavid
Szerintem több fórumtárs nevében írom, akiket a főni letiltott 😀
bogjosi
1 hónapja
www.facebook.com/share/v/1Fij5NnhR8/?mibextid=wwXIfrBeágyazod valahogy ide a posztot?
dankodavid
Szerintem több fórumtárs nevében írom, akiket a főni letiltott 😀
Szerkesztette: bogjosi
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
Dagobert bácsi
318
Brutális különben hova jutott az ország ....Simán eltudnám fogadni ha vadásznánk a Fideszesekre, holott ez nem normális.Én nem ilyen vagyok. De bassza meg !lyen lettem és ezt a geci Fidesznek köszönhetem....
Szerkesztette: Dagobert bácsi
1 hónapja
www.facebook.com/share/v/1Fij5NnhR8/?mibextid=wwXIfrAz orszag komoly veszelyben.
Pulvis et umbra sumus.
1 hónapja
Dagobert bácsi
318
Sobri szerintem Fideszes 😊🙋♂️Tokody-féle öngól, öröm lenne nézni és olvasni róla, ha nem velünk történne.telex.hu/kulfold/2026/04/05/szerb-magyar-gazvezetek-torok-aramlat-robbanoszer-szerb-katonai-biztonsagi-ugynoksegÁjjájj, szegény dagadt, a szerbek mégsem akkora kutyák? 😆
Migrans... na lassuk h a gombcigonal az ukranok annak minosulnek-e
Beki
A szerb Katonai Biztonsági Ügynökség (VBA) igazgatója, Đuro Jovanić azt is nyilatkozta, hogy továbbra is terjednek dezinformációk, például az, hogy a szerb hadsereg és annak tagjai egy második vagy harmadik félnek dolgozva azt mondják majd, hogy ukrán robbanóanyagot találtak, és megvádolják az ukránokat, hogy ők próbálták megszervezni ezt az elterelő műveletet. „Azt kell hogy mondjam önöknek, hogy ez nem igaz, ez nincs így. Mit jelent az, hogy ki gyártotta a robbanóanyagot? Ez nem jelenti azt, hogy ő egyenlő a megrendelővel és az elkövetővel” – mondta.
warr_b
És újfent muszáj feltennem a költői kérdést, csak az elmúlt hetek eseményei után ki az, aki ezekre szavaz? Tényleg egyetlen logikus érvet szeretnék csak hallani, egyetlen egyet (a fél a háborútól/elszámoltatástól nem tartozik ide)
r.baggio