Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 828
Rogán a Bayer showban: A választás után kemény időszak következik, meg fognak minket támadni

Minden szava arany ennek az embernek is.

„[A brüsszeli bürokraták] támogatják Zelenszkijt, hogy zárja el az olajvezetéket, és ha lehet, támadja meg még a Török Áramlat gázvezetéket is. Mindent megtesznek azért, hogy ez így legyen"

Mondta ezt csütörtök este.
Mikey
Nem hogy egy kiváló feltaláló, de O Nostredamus leszármazottja. 😄
1 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 21 601
Rogán a Bayer showban: A választás után kemény időszak következik, meg fognak minket támadni

Minden szava arany ennek az embernek is.

„[A brüsszeli bürokraták] támogatják Zelenszkijt, hogy zárja el az olajvezetéket, és ha lehet, támadja meg még a Török Áramlat gázvezetéket is. Mindent megtesznek azért, hogy ez így legyen"

Mondta ezt csütörtök este.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 261
Közben a mai friss drop:

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739
Hu az a geci másnap. 🤣🤣

444.hu/2026/04/06/orban-alig-birta-kinyitni-a-szemet-ugy-jelentette-be-hogy-indul-a-szerb-hatarra
KB23
remélem nem alszik el a volán mögött az öreg szritfájtör

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739
Jó lehet, én egy álom világban élek, de ilyenkor ha egész Magyarország tudja, hogy a főni hova megy, MP miért nem megy el oda és kéri számon személyesen? Persze tudom, kb 50 méternél közelebb nem mehetne hozzá, de egy.probat megérne.

24.hu/belfold/2026/04/06/orban-fidesz-szabotazs-vezetek/
KB23
Minek? Mi lenne a Tisza politikai haszna ebből? Teljesen felesleges kockázat, és a elhiszi MP, hogy ők vannak elől, nincs szüksége kockáztatni. Egy ilyen interakció csak arra lenne jó, hogy tetszőlegesen keretezze mindkét oldal. Már a Megafonnál is leszoktak a Tisza fórumra járásról, annyira kis haszna volt MP felkérdezésének, fordított helyzetben ugyanez történne.

Ha úgy hiszi, hogy a Tisza nyer jövő héten, akkor lesz 4 éve felkérdezésnek.
Gyurma Pappa
Feltűnő ahogy az egész Tisza kampány egy hatalmas biztonsági játék.
csebi
Mondjuk úgy érthető, ha az ellenfél folyamatosan maga alatt vágja a fát. Nekik csak le kell ütni a labdákat
KB23
a prevent d# működik ha az ellenfél eladja a labdát
Negritis, a vajda
a hibából lesz a gól

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 173 — The Mathematician
Jó lehet, én egy álom világban élek, de ilyenkor ha egész Magyarország tudja, hogy a főni hova megy, MP miért nem megy el oda és kéri számon személyesen? Persze tudom, kb 50 méternél közelebb nem mehetne hozzá, de egy.probat megérne.

KB23
Minek? Mi lenne a Tisza politikai haszna ebből? Teljesen felesleges kockázat, és a elhiszi MP, hogy ők vannak elől, nincs szüksége kockáztatni. Egy ilyen interakció csak arra lenne jó, hogy tetszőlegesen keretezze mindkét oldal. Már a Megafonnál is leszoktak a Tisza fórumra járásról, annyira kis haszna volt MP felkérdezésének, fordított helyzetben ugyanez történne.

Gyurma Pappa
csebi
Mondjuk úgy érthető, ha az ellenfél folyamatosan maga alatt vágja a fát. Nekik csak le kell ütni a labdákat
KB23
a prevent d# működik ha az ellenfél eladja a labdát

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Hu az a geci másnap. 🤣🤣

444.hu/2026/04/06/orban-alig-birta-kinyitni-a-szemet-ugy-jelentette-be-hogy-indul-a-szerb-hatarra
1 hónapja

KB23

Gyurma Pappa
csebi
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 596 — Lucas Scott

KB23

Gyurma Pappa

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 21 601
A barátom se a régiek már.

nepszava.hu/3317722_torok-aramlat-merenyletkiserlet-szerbia-magyarorszag-ukran-szal-cafolat
KB23
Na hát ez így vérciki. 😀😀😀

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
Beki New York Jets 2 726
 m.youtube.com/watch?v=joqxxOoCfeo
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 839 — The only discipline that lasts, is self discipline
Olyan volt nemrég, hogy nemhogy elhalasztották a választást, hanem meg is semmisítette a kormányzat a neki nem tetsző kimenetelt, az eredményt törölte, a győztes ellenzéki jelöltet kizárta, és az új választást hónapokkal későbbre halasztotta. (Románia, 2024 december 6.) Nem lett ezt követően forradalom Romániában.Őszentsége Sobri Jóska
Tehát nem elhalasztották. És nem a kormányzat semmisítette meg, hanem az ottani alkotmánybíróság, amelyiket - az ittenivel ellentétben - mindkét oldal legitimnek tekint.

Nyilván történhetnek precedens nélküli dolgok (ahogy a fenti román eset is az volt), de nem mindegy milyen valószínűséggel, ahogy abból, hogy valami precedens nélküli sem egyből az következik, hogy akár meg is történhet. És abból, hogy valami már megtörtént sem következik az, hogy újra meg fog történni, mivel mindkét szcenarióra értékelhetetlenül kicsi a minta. Ezért ezzel érvelni akár pro, akár kontra értelmetlen. Ugyanis az én érvem nem az a forradalom ellen, hogy még nem volt, hanem az, hogy kapitalizmusban nem lehetséges. Nem írom le újra részletesen.(És mivel nem lehetséges ennek a következménye az, hogy nem volt. Nagy különbség. Fura, hogy így összemosod.)Őszentsége Sobri Jóska
Te kérdeztél rá arra, hogy a nyugati polgári demokráciában volt-e precedens forradalomra. Ha túl kicsi a minta ahhoz, hogy a szavazás elhalasztásával kapcsolatban jelentsen valamit, akkor a forradalomra vonatkozóan is. Döntsük el, hogy foglalkozunk-e ilyen precedensekkel vagy sem, és ha igen, akkor lehessen a pro és a kontra példa is bemutatható, ha pedig nem, akkor ne legyen egyik sem.

Ráadásul logikailag helytelen a vagy-vagy állítasod is, ugyanis nyugati, polgári, jóléti tarsadalmakban is történnek precedens nélküli dolgok.Őszentsége Sobri Jóska
Hogyne. Például 2020-ban Trump hívei nekimentek a Kapitóliumnak. Döntően középostálybeli, jó módban élő emberek egy polgári demokráciában, ahol bőven volt mit veszíteniük. Mégis nekimentek, pedig abban az országban az a normalitás, hogy arra is vigyázz, hogy ne dudorodjon ki túlságosan a nadrágzsebed, ha közel sétálsz egy erősen védett objektumhoz, különben leszedhetnek. Persze ez egy olyan precedens volt, ami nem változtatta meg a választások eredményét, de arra azért példa lehet, hogy néhány tízezer ember bármikor akadhat. aki fel van húzva annyira, hogy pár óra idejéig ne mérlegelje hideg fejjel a saját kockázatait. Azt pedig tudjuk. hogy nemhogy demokráciákban, de még diktatúrákban is előfordulhat, hogy néhány ezer ember rendszerváltást triggerel .... feltéve, ha a rendszer megborul, és rendfenntartók, katonák kiszállnak a hatalom mögül.

Mindegy. Ha jól értelek, akkor a véleményedet inkább egy fogadásként írod, mintha egy betting oldalon megtfogadnád, mint, hogy vitázni akartál volna róla. Ez teljesen elfogadható.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 845 — zászló zászló szív

KB23

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 596 — Lucas Scott
Tavaszi szél nézettség 2,82 millió felett.

1956 október 22.-én egy belvárosi kávéházi értelmiségi valószínűleg valami hasonlót írt volna, mint most te. (Nem azt mondom, hogy nincs igazad. Simán igazad lehet. De ez csak annyit jelent, hogy nekünk, fotel értelmiségieknek általában fingunk nincs arról, hogy a társadalomnak mikor és mennyire lesz elege valamiből. Akkor se, ha benne élünk.)
peterk2005 udvari bolond
De akkor kérdezek, jóléti tarsadalomban, kapitalista demokráciában, a nyugati világban volt már valaha ilyen tömegforradalom?
Őszentsége Sobri Jóska
Mi ide tartozunk? Mert ha igen, el se csalhatják a választást. Ha meg nem, akkor a tömegforradalom is játszik.
iktriad
Ez nem egészen igaz.
Választasi csalások -gondolom amiket ezalatt értesz- voltak már nyugaton (legutóbb pl. Romániában, amik eredményét meg is semmisítették)-, de természetesen egy meghackelt demokráciában nincs is rájuk szükség.
Hiszen a korábbi szavazatvásárlások, buszoztatások, láncszavazások, fenyegetések, zsarolások, stb., eddig se számítottak annak, az EU is elfogadta az ezekkel megválasztott kormányzatainkat, így ha csak a mennyiségük változik, az most se fog senkit se zavarni, hiszen Orbán eddig is zseniálisan táncikált a törvényes és a nem törvénytelen közti szürke területen.
És igen, mi ide -jóléti tarsadalom, kapitalista demokrácia, nyugati világ- tartozunk. Így a forradalom kizárva. És a fentiek miatt ha lesznek választások, azok se lesznek elcsalva.
Őszentsége Sobri Jóska
Nézd, telik az a kurva idő, most már van 10 év a hátam mögött az igazságszolgáltatásban. Maradjunk annyiban, hogy ebben az országban semmi sem zárható ki és szó szerint minden megtörténhet és annak ellenkezője is.

Pont az a probléma, hogy teljesen kiszámíthatatlanná váltak a társadalmi folyamatok a kegyelmi ügy óta, gyakorlatilag minden közéleti botrány egy aknamező a NER számára és nem tudják most már ők sem, hogy mi fog akkorát robbanni alattuk, hogy leszakad a lábuk (képletesen).

Lehet, hogy nem lesz forradalom, lehet, hogy nem lesz választás sem, de ahogy Panyi írta itt már nem szivárgás van, hanem csőtörés és ebből a csőből a szartenger ömlik információ formájában.

Elképzelhetőnek tartom, hogy olyan információszivárgás fog még jönni - ha ez nem lett volna elég - , hogy a srácok helyzete nemzetközi szinten válik tarthatatlanná.

Pár éve elképzelhetetlen lett volna, hogy arccal névvel álljanak ki NNI-s meg HM-s középvezetők konkrét ügyekben, konkrét személyi kört megnevezve. Az szintén, hogy valaki az AH-nál aláírt titoktartási után kiálljon és adjon 3 millió embernek egy interjút arról, ami elhangzott a Fehérvári úton. Erre ez most mind megtörtént a szemünk előtt, utóbbit megcsinálta két ember is.

Orbán mást sem csinált, mint korábban elképzelhetetlen, tabu dolgokat emelt be posztmodern módjára a politikai kommunikációba. Most az van, hogy a posztmodernt átvette a társadalom és teljesen random, politikai értelemben véve civil tagok is elkezdték átlépni a korábbi jogi határokat.

Gyakorlatilag az van, hogy Orbán posztmodern szörnyetege továbbfejlődött és a teremtője ellen fordult. Igazi Frankeinstein sztori.
resistance is futile
Úgy tűnik h az egyik legfontosabb dologban mégsem értek el végső sikert, a végső megoldás nem volt az.
Nagyon keményen dolgoztak azért h apolitikus legyen a magyar társadalom, ráadásul a közszféra rendvédelem, aki a kormányt kiszolgálja annak eszebe se jusson kiugrani mert az ugrás után a teljes megsemmisülés várja.
Ezzel szemben Magyar Péter a legfontosabb dolgot (a REMÉNYt) ugy adta el a magyar társadalomnak hogy ténylegesen elhiszik a tagjai.
Aztán egy hét múlva meg lehet Feherorszagban ébredünk.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja

1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 956 — Így remélem megfelelek nektek.....
Akárhogy is, egy dologban biztos vagyok: április 13-án lesz majd olyan közöttünk, aki beírja majd ide, hogy én megmondtam. 😊
peterk2005 udvari bolond
Én tegnap is megmondtam, meg ma is megmondom, meg minden héten legalább 1x vasárnaponként 😛 😉
dande2
Annyiszor van igazad, ahányszor csak akarod.
Nem? De
Kampman
Pontosan 😀 (és még Sobri sem szól vissza 😉)
1 hónapja
Valaki még önkéntesen lesz megfigyelő, a választási csalások ellen? Mondjuk azt nem hiszem hogy itt 11 kerben lesz, de azért én reggel 6-tol nyomni fogom.
1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 157
Boabeten most 1,38 - 2,5-re állnak az oddsok a Tisza javára.
Kezdem lassan elhinni, hogy tényleg megnyerik.

1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 157
Akárhogy is, egy dologban biztos vagyok: április 13-án lesz majd olyan közöttünk, aki beírja majd ide, hogy én megmondtam. 😊
peterk2005 udvari bolond
Én tegnap is megmondtam, meg ma is megmondom, meg minden héten legalább 1x vasárnaponként 😛 😉
dande2
Annyiszor van igazad, ahányszor csak akarod.
Nem? De

1 hónapja
A barátom se a régiek már.

nepszava.hu/3317722_torok-aramlat-merenyletkiserlet-szerbia-magyarorszag-ukran-szal-cafolat
1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 956 — Így remélem megfelelek nektek.....
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 062
6
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 914 — #NoStress
peterk2005 udvari bolond
Ott van fent kékben a "tippelde", ha be van írva, akkor megmondta, ha nem, akkor nem számít.

1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 914 — #NoStress
Visszakérdezek: jóléti társadalomban, kapitalista demokráciában, a nyugati világban volt már valaha olyan, hogy a regnáló hatalom elhalasztotta a választásoat és ezzel megtartotta a hatalmát? Segítek: nem. (A 2. VH idején volt pár hadban levő országban, és a covid elején volt pár országban néhány héttel elhalasztva és ennyi.)

Azért kérdezem, mert azt állítod, hogy lehetséges, hogy Orbán elhalasztja a választásokat. Akkor pedig vagy történhetnek precedens nélküli dolgok is, vagy nem vagyunk nyugati, polgári, jóléti társadalom.
peterk2005 udvari bolond
Olyan volt nemrég, hogy nemhogy elhalasztották a választást, hanem meg is semmisítette a kormányzat a neki nem tetsző kimenetelt, az eredményt törölte, a győztes ellenzéki jelöltet kizárta, és az új választást hónapokkal későbbre halasztotta. (Románia, 2024 december 6.)
Nem lett ezt követően forradalom Romániában.

Nyilván történhetnek precedens nélküli dolgok (ahogy a fenti román eset is az volt), de nem mindegy milyen valószínűséggel, ahogy abból, hogy valami precedens nélküli sem egyből az következik, hogy akár meg is történhet. És abból, hogy valami már megtörtént sem következik az, hogy újra meg fog történni, mivel mindkét szcenarióra értékelhetetlenül kicsi a minta. Ezért ezzel érvelni akár pro, akár kontra értelmetlen. Ugyanis az én érvem nem az a forradalom ellen, hogy még nem volt, hanem az, hogy kapitalizmusban nem lehetséges. Nem írom le újra részletesen.(És mivel nem lehetséges ennek a következménye az, hogy nem volt. Nagy különbség. Fura, hogy így összemosod.)
Ráadásul logikailag helytelen a vagy-vagy állítasod is, ugyanis nyugati, polgári, jóléti tarsadalmakban is történnek precedens nélküli dolgok.

Vagyis nem a megtörtént/nemtörténtmeg a hasznos indikátora annak, hogy mi valószínűsíthető, hanem az adott szituációban ténylegesen felbukkanó helyzetek, alapvetések, okok, körülmények, komponensek, stb.
Ezek miatt én egyaltalán nem valószínűsítek forradalmat semmiféle választási kimenetel, elhalasztás, kizarás, anomália esetén se, ennyi az állítasom lényegi része.

1 hónapja
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 924 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Abba mondjuk továbbra sem gondol bele a sok szektás, hogy ugyan miért is lenne ez az ukránok érdekében...

Oké, teszem azt tényleg felrobbantanának valamit. De az pont hogy OV-t igazolná, az ő malmára hajtaná a vizet... Ilyen irgalmatlanul körmönfontak ezek az ukránok?

Arról nem is beszélve, hogy nyilván az a legkiválóbb módja bekerülni az EU-ba meg a Nato-ba (ami ugye deklaráltan a céljuk), hogy szopatnak egy EU- és Nato-tag országot.

5D sakk mindenütt!
warr_b
Hat mert akkor nem penzeljuk tovabb az oroszok haborujat ami nyilvan hatalmas tetel.
JéBé
És erre az ukránok négy év után, pont a választások előtt egy héttel jöttek rá?
SBL
Nem nekem kell megmagyarazni, de mi mas lenne mogotte az idea?
JéBé
most megy fel a gázár, el kell zárni a pénzcsapot
Negritis, a vajda
Akkor babot eszek.... A biogáz energia😁😁😁

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018